بررسی میزان فراوانی سندرم متابولیک در زنان بستری در بخش روانپزشکی
مقدمهدر سالهای اخیرشیوع سندرم متابولیک درجمعیت بیماران روانی بیش از معمول گزارش شده است. درایران مطالعات چشمگیری در رابطه با شیوع این سندرم دربین بیماران روانی انجام نشده، و ازآنجا که عامل نژاد جزء عوامل تاثیرگذار بر آن است، بررسی شیوع سندرم متابولیک درجمعیت بیماران روانی ایران مفید به نظر می رسد.
روش کاردر یک مطالعه توصیفی مقطعی تعداد130 بیمار زن بستری دربخش روانپزشکی بیمارستان22بهمن مشهدازاسفند1387 تاآذرماه 1388 از نظر ابتلا به سندرم متابولیک موردمطالعه قرارگرفتند. پرسشنامه برای بیماران تکمیل شد. خانمهای باردار وکسانی که طی 6 ماه اخیر زایمان کرده بودند وارد مطالعه نشدند. تجزیه و تحلیل اطلاعات با نرم افزار SPSSو آزمون های کای دو، تی و دقیق فیشر انجام شد.
نتایج شیوع سندرم متابولیک دراین مطالعه طبق معیارهای NCEP(ATPIII) برابر با 8/39% به دست آمد که این میزان بیشتر از مقدار قابل انتظار برای جمعیت ایرانی غیر بیمار بود (7/34%). میانگین سنی مبتلایان به سندرم متابولیک دراین مطالعه بیشترازافراد غیرمبتلا بود (6/44 در برابر2/34). دراین مطالعه رابطه معنی داری بین سندرم متابولیک و متغیرهای تاهل، سطح تحصیلات، سن،BMI، وزن، دورکمر، دیابت وهیپرتانسیون به دست آمد (05/0p<) از طرفی رابطه معنی داری بین دوز، مدت زمان مصرف دارو، نوع داروی مصرفی و نوع بیماری روانپزشکی با ابتلا به این سندرم به دست نیامد (05/0p>).
نتیجه گیریشیوع سندرم متابولیک در این مطالعه بیش از نتایج مطالعات مشابه درجمعیت بیماران روانی ایران بود. در این تحقیق رابطه ای بین ابتلا به این سندرم و داروی خاصی به دست نیامد، با وجود این نمی توان ارتباط بین این دو را قطعا ردکرد و برای رد یا اثبات این موضوع نیاز به مطالعات وسیعتری می باشد.
-
تدریس روش های تصویربرداری متناسب با نیازهای پرستاران شاغل در مشهد بر اساس الگوی ADDIE
محمود علی نژاد نامقی، حسین کریمی مونقی*، ، مسعود پزشکی راد، امیرحسین ضیائی
نشریه افق توسعه آموزش پزشکی، زمستان 1403 -
بررسی عوامل موثر در استفاده از یادگیری الکترونیکی توسط اعضای هیات علمی بر اساس تئوری عمل منطقی
زینب سادات گلابگیران*، سید مسعود حسینی، ، فرین تاتاری
مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور، زمستان 1401