بررسی دانش و نگرش دختران و پسران در شرف ازدواج شهر یاسوج در خصوص بهداشت باروری

پیام:
چکیده:
مقدمه
امروزه بهداشت باروری به عنوان بخشی از حقوق بشر و با نام حقوق باروری مورد تایید همگان قرار گرفته است. تدارک بهداشت باروری در سطح ملی و حتی بین امللی یکی از گام های اساسی در تامین سلامت جامعه و خانواده می باشد. این مطالعه با هدف تعیین آگاهی و نگرش دختران و پسران در شرف ازدواج شهر یاسوج در زمینه بهداشت باروری انجام شد.
روش ها
این مطالعه توصیفی تحلیلی در سال 1388 در شهر یاسوج انجام گرفت. با روش نمونه گیری در دسترس تعداد 777 نفر از داوطلبان ازدواج مراجعه کننده به مرکز بهداشتی درمانی شهید اشرفی شهرستان بویر احمد؛ تنها مرکز مشاوره قبل از ازدواج این شهرستان انتخاب شدند. اطلاعات با پرسش نامه محقق ساخته شامل اطلاعات جمعیت شناختی (سن، تحصیلات و شغل) و 10 سوال چهار گزینه ای جهت سنجش آگاهی و 10 سوال نگرشی در زمینه بهداشت و مراقبت های دوران باروری جمع آوری شد. اعتبار محتوی پرسش نامه با استفاده از نظرات متخصصین پایایی آن با استفاده از آزمون Cronbach''s alpha مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات با نرم افزار SPSS نسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها
میانگین و انحراف معیار سن در دختران 6/4 ± 2/22 سال و در پسران 3/4 ± 36/25 بود. میانگین و انحراف معیار نمره آگاهی و نگرش دختران به ترتیب4/2 ± 6/4 و 6/4 ± 5/10 و میانگین و انحراف معیار نمره آگاهی و نگرش پسران به ترتیب 8/1 ± 47/2 و 7/1 ± 35/3 بود. میانگین نمرات آگاهی و نگرش پسران در مقایسه با دختران مطلوب نبود. همچنین آگاهی و نگرش افراد با تحصیلات بالاتر به طور معنی داری بیشتر از افراد با تحصیلات پایین تر بود (001/0 ≤ P).
بحث و نتیجه گیری
اجرای برنامه های آموزشی موثر درباره بهداشت باروری ضروری است. با توجه به نقش مردان در حمایت از اقدامات بهداشتی در برنامه های آموزشی پسران باید مورد توجه بیشتری قرار گیرند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
763
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p999723