فهرست مطالب

پژوهشنامه انقلاب اسلامی - پیاپی 31 (تابستان 1398)

پژوهشنامه انقلاب اسلامی
پیاپی 31 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مراد مرادی مقدم*، حمید بصیرت منش صفحات 1-19
    هدف

    پیروزی انقلاب اسلامی و بازتاب آن در کشور عراق، تحولات عمده ای در این کشور بوجود آورد. هدف این پژوهش این است که با کاربست نظریه پخش یا اشاعه، به این سوال پاسخ داده شود که انقلاب اسلامی ایران چه تاثیری بر کردهای فیلی شیعه عراق داشته و واکنش رژیم بعث به این تاثیرپذیری چگونه بوده است.

    روش

    این مقاله با روش کتابخانه ای و اسنادی و شیوه توصیفی - تحلیلی به بررسی تاثیر انقلاب اسلامی بر کردهای فیلی عراق می پردازد.

    یافته ها

    یافته های این پژوهش موید این مطلب است که کردهای فیلی، اقلیتی قومی و مذهبی در عراق می باشند و با ساکنان استان های ایلام و کرمانشاه هم تبار هستند. آنها به دلیل پیوندهای نژادی، مذهبی، زبانی و همجواری جغرافیایی در زمره گروه هایی بودند که از سه طریق پخش جابجایی، سرایتی و سلسله مراتبی، تحت تاثیر امواج انقلاب اسلامی قرار گرفتند و به مبارزه ای سخت با رژیم بعث پرداختند.

    نتیجه گیری

    نتیجه این پژوهش حاکی از آن است که انقلاب اسلامی بر حیات سیاسی و اجتماعی کردهای فیلی تاثیر گذار بوده است و مولفه هایی نظیر پذیرش افکار و عقاید انقلاب اسلامی، خودآگاهی مذهبی و تشکیل جنبش های اسلامی کرد فیلی، از ابعاد این تاثیر گذاری می باشند. اما از سوی دیگر، عملکرد موانع پخش که شامل طیف وسیعی از سیاست های منفی حکومت عراق در برخورد با کردهای فیلی می شد، خشونت های بی سابقه ای نظیر سلب تابعیت، اخراج گسترده، مصادره اموال و کشتار دسته جمعی کردهای فیلی را به دنبال داشت و آثار و پیامدهای آن بر وضعیت این اقلیت قومی تاکنون ادامه دارد.

    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، نظریه پخش، کردهای فیلی، عراق، ایران
  • میلاد فخرایی، کیومرث احمدی*، علی اکبر احمدی، فرزاد زندی صفحات 21-46

    انقلاب اسلامی ایران با تغییر در نظام ارزشی جامعه برپا شد. اندیشه و منویات مقام معظم رهبری با رویکردهای بدیع و تبیین ارزش های اسلامی-انقلابی به این راه طراوت و پویایی خاصی بخشیده و توانسته است با گفتمان جدید اسلامی و ارائه راهکارها برای حل بحران های جهانی و گرفتاری های دنیای معاصر، نظام سلطه جهانی را دچار چالش های اساسی کند بطوری که درک ضروریات و نیازهای جامعه توام با روح معنوی، دینی و شعور انقلابی مدنظر قرار گیرد. در همین راستا هدف این پژوهش شناسایی عوامل موجد مدیریت انقلابی از دیدگاه ایشان و کمک به تحقق آرمان های متعالی کشور در مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی و دستیابی به پیشرفت و تعالی است. این پژوهش از نظر راهبرد، کیفی و با توجه به اینکه به دنبال کشف اولویت ها و شرایط پدیدآورنده ی مدیریت انقلابی از دیدگاه مقام معظم رهبری هستیم، هدف پژوهش اکتشافی و از روش تحلیل مضمون استفاده شده است. در ابتدا ارزش های مبنای مدیریت انقلابی از بیانات معظم له به روش نمونه گیری نظری استخراج شد و در نهایت 3 مضمون سازمان دهنده ارزش های فردی، ارزش های سازمانی و ارزش های اجتماعی احصا شده است. در پرتو این مهم و در یک فضای ولائی، توجه دادن به آرمان ها می تواند به آفرینش افق های روشن بی انجامد و جامعه ای ایجاد خواهد شد که در آن فرهنگ اسلامی نهادینه و مشمول نصرت و هدایت الهی شود.

    کلیدواژگان: مدیریت انقلابی، مدیریت بر مبنای ارزش، ارزش های اسلامی، سازمان، مقام معظم رهبری
  • محمدهادی راجی*، اصغر افتخاری صفحات 47-77

    کمبود چارچوب های روشمند در رابطه با صدور انقلاب اسلامی از موانع جدی در عملیاتی شدن این هدف بوده است. این که چگونه می توان با استفاده از چارچوب های علمی نوین به انتقال ارزش های انقلاب اسلامی مبادرت کرد در این زمینه یکی از موضوعات بحث برانگیز بوده است. در این تحقیق سعی شده با استفاده از روش بازاریابی سیاسی گامی به سوی طراحی چارچوب عملی در این زمینه برداشته شود. این که چارچوب صدور انقلاب اسلامی مبتنی بر روش بازاریابی سیاسی کنش مبناء چه ویژگی های دارد؟ به عنوان پرسش اصلی این تحقیق مطرح می باشد. بازاریابی سیاسی روشی نسبتا نوین است که در راستای پذیرش سازی ارزش در مخاطب عمل می کند و توانایی آن را دارد تا در این زمینه محل رجوع قرار بگیرد. این تحقیق از نوع توسعه ای - کاربردی می باشد. برای جمع آوری اطلاعات از روش اسنادی با تکنیک های کتابخانه ای و مصاحبه و برای تحلیل اطلاعات از روش تفسیری با محوریت تحلیل کیفی استفاده شده است. در این راستا در این تحقیق سعی شده است تا از سویی با تبیین مفاهیم و ابعاد بازاریابی سیاسی به ترسیم چارچوب بازاریابی سیاسی پرداخته شود و از سویی دیگر با تبیین قواعد کاربست صدور انقلاب اسلامی مبتنی بر این چارچوب، به عرصه بازاریابی سیاسی صدور انقلاب اسلامی قدم نهاد. بنا بر یافته های تحقیق هر چقدر جمهوری اسلامی ایران بتواند مبتنی بر چارچوب بازاریابی سیاسی کنش مبناء که تعریف یک محیط تعاملی بین نیاز جامعه هدف و پیام صادره از انقلاب است را رعایت نماید از موفقیت بیشتری در زمینه صدور انقلاب برخوردار خواهد بود.

    کلیدواژگان: بازاریابی سیاسی، کنش، انقلاب اسلامی، صدور انقلاب، جمهوری اسلامی ایران
  • یوسف فتحی* صفحات 79-95

    امام خمینی با نقد دموکراسی غربی و حکومت های اقتدارگرا، مبنای نظام سیاسی مردم سالار واقعی را در دین و دخالت مردم جستجو می کند. مردم درحکومت اقتدارگرا، فاقد نقش تعیین کننده در اداره جامعه یا نقش تشریفاتی دارند و قدرت به صورت عنان گسیخته در اختیار عده ای است. در حکومت مردم سالاری دینی، مردم در سرنوشت جامعه سهیم و امور جامعه با مشارکت و دخالت آنها رقم می خورد و قدرت توسط مردم کنترل می گردد. با توجه به تعیین کننده بودن نقش مردم در اندیشه سیاسی و روش حکومت داری وی، این مقاله سه محورمهم مرتبط را مورد بررسی قرار داده است. محور اول به رابطه دین و سیاست، محور دوم، مشارکت مردم و محور سوم به مبانی آن در اندیشه امام پرداخته است. یافته های مقاله با استناد به آثار ایشان نشان می دهند که وی در رابطه دین و سیاست، ضد تقلیل گرا است. در محور دوم، کلیدی ترین مفهوم در آثار وی در حوزه مشارکت مردم در جامعه، عبارت «تعیین سرنوشت» بدست مردم است و مردم، نقش بنیادین در سه سطح سیاسی، مدنی و اجتماعی(تاسیس نظام سیاسی، نظارت بر نظام سیاسی و حمایت از نظام سیاسی) دارند. این سطوح مشارکت، نشانه های یک جامعه دموکراتیک پایدار هستند. در محور سوم، مهمترین مبانی مشروعیت مشارکت مردم در اداره جامعه، رویکرد وی به خطابات شرعی قانونی، منطقه فراغ، فرهنگ عمومی، حق طبیعی، عرف عقلایا عقل اجتماعی و قانون اساسی است. از این روی، فهم صحیح این مبانی برای رسیدن روش حکومت داری امام، موثر خواهند بود.

    کلیدواژگان: تعیین سرنوشت، خطابات قانونی، حق طبیعی، عقل اجتماعی، کارآمدی
  • سردار فتوحی*، نعمت الله فاضلی صفحات 97-116

    انقلاب فرهنگی در 1359عملیاتی شد و دانشگاه ها را به تعطیلی کشاند. این انقلاب به دلیل مقابله با رویکردهای غربی که از مجرای علوم انسانی وارد دانشگاه ها شده بودند به وقوع پیوست. در واقع با وقوع انقلاب فرهنگی این پرسش مطرح می شود که چگونه مبنا و منشا تاریخی مخالفت با علوم انسانی شکل گرفت و منتهی به انقلاب فرهنگی(1359) شد؟ پاسخ به این پرسش با استفاده از پارادایم پژوهش کیفی و روش پژوهش تحلیل تبارشناسانه می باشد و شیوه گردآوری داده ها اسنادی است. یافته های پژوهش بیانگر آن است که منشا انقلاب فرهنگی در کودتای 28 مرداد 1332 است که فرایند طبیعی تاریخ ایران مبدل به پروژه ای ساختگی، تحمیلی و تصنعی شد، و نقطه صفر زمانی(آغاز) در وقوع انقلاب فرهنگی، 16 اذر 1332 می باشد که شکل بارز مقابله با غرب بود که از این تاریخ تا وقوع انقلاب فرهنگی، مقابله با هر تجلی و شکلی از غرب(از جمله علوم انسانی) تقویت و مستحکم شد. نتیجه ای که از این پژوهش حاصل می شود انقلاب فرهنگی اوج مقاومت در برابر تحمیل و جعل تاریخی بود که توسط غرب در کودتای 28 مرداد اعمال شد. همچنین نتایج بیانگر آن است که انقلاب فرهنگی صفحه جدیدی از تاریخ ایران نیست بلکه ادامه خطوط همان صفحه ای است که با 16 آذر رقم خورد و مقابله با هر گونه ورود غرب(محصولات غربی) بود.

    کلیدواژگان: علوم انسانی، علوم بومی، حاکمیت، دانشگاه، غربزدگی
  • حمید درج*، سیدجواد امام جمعه زاده صفحات 117-142

    ایران و عربستان در طول تاریخ دو رقیب منطقه ای یکدیگر محسوب می شوند. دیپلماسی و سیاست خارجی دولت عربستان سعودی به شدت متاثر از ایدئولوژی وهابیت و نفت است و لذا به شدت نگران افزایش نفوذ ایران در منطقه است. عربستان سعودی سعی کرده و خواهد کرد تا به هر طریق ممکن، ایران را از معادلات جدید شکل گرفته در منطقه حذف کند و نقش آن را به حداقل کاهش دهد. یمن یکی از مهم ترین این مناطق است. جایی که عربستان آن را به عنوان حیاط خلوت خود به حساب می آورد. عربستان سعودی، قدرت گیری انصار الله و گروه های شیعی در یمن را تهدید مستقیمی از سوی جمهوری اسلامی ایران قلمداد کرده و به مقابله نظامی با آن پرداخته است. پرسش اصلی پژوهش آن است که عربستان سعودی برای سد کردن قدرت ایران در منطقه به ویژه در یمن چه سیاستی را در پیش گرفته است؟ فرضیه ما آن است که سعودی ها برای جلوگیری از سرریز شدن تحولات یمن به مرزهای شرقی خود در راستای دور نگه داشتن شیعیان این کشور از منابع قدرت گام برمی دارند، به گونه ای که از این طریق به گسترش حوزه نفوذ منطقه ای خود مبادرت ورزند. درحالیکه ایران با پشتیبانی معنوی و سیاسی از جنبش انصار الله و انقلابیون یمن تلاش کرده است تا موازنه قدرت منطقه ای را به نفع خویش تغییر دهد. روش شناسی این پژوهش توصیفی - تحلیلی بوده و سعی شده است بر پایه نظریه موازنه تهدید به بررسی این موضوع پرداخته شود.

    کلیدواژگان: عربستان سعودی، ایران، تحولات یمن، رقابت منطقه ای، موازنه تهدید
  • محمد مهدی حاجیلویی محب* صفحات 143-161

    رهیافت به دیدگاه امام خمینی(ره) پیرامون شاخصه های فردی و اخلاقی کارگزار اسلامی، با تحلیل گفتمان اندیشه سیاسی ایشان مقدور و میسور است. وصیت نامه امام(ره)، آیینه ای تمام نما از افق های اعتقادی، سیاسی و اجتماعی ایشان بوده که می تواند چارچوب قابل پذیرشی از مساله پیش گفته را ارائه دهد. کاوش حاضر، ضمن بازنمایی و تحلیل شاخصه های اخلاق فردی کارگزار اسلامی در متن مزبور، به ریشه یابی آنها در عهدنامه مالک اشتر پرداخته؛ تا ضمن پاسخ به این پرسش که سیمای فردی کارگزار اسلامی، در وصیت نامه امام خمینی(ره)، چگونه ترسیم شده است؟ به بازنمایی آنها در عهدنامه مالک اشتر پرداخته و ریشه دار بودن این اندیشه ها را در آموزه های علوی به اثبات رساند. در نهایت، ضمن اثبات هماهنگی و پیوستگی هر دو متن، در زمینه سیمای فردی و اخلاقی کارگزار؛ نتایج به دست آمده، در ده بند قابل ارائه است: 1خداگرایی و خدامحوری، 2پایبندی به اسلام، 3تعهد، 4عقلانیت و دانایی، 5سلامت فکری، اخلاقی و رفتاری، 6اخلاص، 7تواضع، 8جدیت و پایداری، 9استقلال و آزادگی، 10شایستگی. ترسیم همه جانبه سیمای فردی کارگزار، اثبات هماهنگی فکری و محتوایی دو متن مورد مطالعه و ریشه مندی محتوای وصیت نامه در آموزه های علوی در این زمینه، از نوآوری های پژوهش حاضر است.

    کلیدواژگان: امام خمینی(ره)، وصیتنامه، علی(ع)، عهدنامه مالک اشتر، سیمای کارگزار
  • رحیم کازرونی سعدی*، سعید حاجی ناصری صفحات 163-188

    علیرغم انعکاس فراوان مسئله «انقلابی» بودن و «انقلابی» عمل کردن در گفتمان حاکم بر کشور، اما مبادی نظری انقلابیگری و ظرفیتهای تقویت این نوع مواجهه با مسائل اجتماعی- سیاسی هنوز از آموزه های دینی ما در حد اندکی استخراج شده است. مسئله مقاله حاضر، صورت بندی بعضی عوامل مبنایی- تربیتی کنش انقلابی در انسانها می باشد، بر پایه آموزه های دینی و اسلامی. مقاله، متکی بر تامل اجتهادی و تفسیری نگارنده است و بیشتر از عناصر روش تحلیل گفتمان استفاده می کند؛ در قالب یک چهارچوب از دوگانه های مفهومی که حول معنای کنش انقلابی به کمک تحلیل گفتمان های انتقادی- انقلابی غرب مدرن بدست داده می شود. و سپس در قالبی تطبیقی، گفتمان دینی - اسلامی را بر مدار این دوگانه ها و در جهت استخراج موضوع بازتفسیر می نماید. در این مسیر مدارکی اجمالی از منابع دست اول اسلامی و اندیشه متفکرین انقلابی ایران معاصر مورد استناد قرار می گیرد. چارچوب مفهومی عوامل تقویت کننده شخصیت و کنش انقلابی در گفتمان اسلامی از منظر استنباطی مقاله شامل موارد ذیل می شود: «ضدیت» بنیادین و شدید دین با برخی امور و جماعات انسانی نظیر کفر و ظلم و فساد، ارتقای «جمع گرایی» و مسئولیت مندی اجتماعی انسان، ارتقای «آرمان گرایی» معنوی و غیر مادی و فرادنیایی او، تقویت «عمل گرایی» و اراده انسانی، تقویت نگاه «انسان مدار» و خدامحور برای رقم زدن تحولات اجتماعی، افزایش «استقلال» انسان متدین از عرف ها و زمینه های منفی و انفعالی اجتماعی، «سیاست گرایی» دین و توجه زیاد او به قدرت و ولایت سیاسی- اجتماعی. عوامل مذکور، در مکاتب تربیتی- انقلابی دیگر مرسوم در جهان و یا معنویت های غیر اسلامی، مفقود یا کمرنگ می باشند.

    کلیدواژگان: عمل انقلابی، کنش انقلابی، شخصیت انقلابی، انقلاب، اسلام
  • مسعود اخوان کاظمی*، سمیرا اکبری، علیرضا تارا صفحات 189-206

    از جمله موضوعات مورد مطالعه در جامعه شناسی سیاسی، مداخله نظامیان به عنوان یکی از گروه های اجتماعی سازمان یافته، در سیاست می باشد. مداخله نظامیان در سیاست پدیده ای جهانی است که در اکثر کشورهای جهان با درجات و اشکال متفاوتی صورت می گیرد. در همه حکومتها ارتش و سازمان نظامی به منظور انجام کارویژه های مشخصی، که دفاع از تمامیت ارضی کشور و حفاظت از ساختار حکومتی و موجودیت حکومتگران از مهمترین آنها محسوب می شوند، شکل می گیرند و فعالیت می کنند. اما اغلب اتفاق می افتد که این نیروها آشکارا از حیطه وظایف تعریف شده خود فراتر می روند و به دخالت در سیاست و حکومت و کسب قدرت سیاسی یا اعمال نفوذ بر سیاستها و سیاستمداران تمایل پیدا می کنند. امام خمینی رهبر فقید انقلاب اسلامی، از همان ابتدای پیروزی انقلاب بر ضرورت عدم دخالت نظامیان در رقابتهای سیاسی تاکید بعمل می آورد. سئوالی که در این پژوهش مطرح می شود، اینست که چرا با آنکه امام خمینی بر لزوم دخالت همه شهروندان در سیاست تاکید به عمل می آورد، با مداخلات نظامیان در جناح بندی های سیاسی مخالف بود؟ به عبارت دیگر، دلیل اصلی و اساسی مخالفت امام با دخالت نظامیان در دسته بندی های سیاسی، چه عاملی بوده است؟ مقاله حاضر با بهره گیری از چارچوب نظری حرفه ای شدن نظامیان هانتینگتون، این فرضیه را به محک آزمون می گذارد که امام خمینی دخالت نظامیان در بازی های سیاسی را باعث کاهش کارایی حرفه ای نظامیان و عامل خروج سازمان نظامی از وظایف حرفه ای آن می دانست و به همین لحاظ شدیدا با آن مخالفت می کرد.

    کلیدواژگان: مداخله، نظامیان، حرفه ای شدن، جامعه شناسی سیاسی، امام خمینی
  • جلیل دارا *، سعید قربانی صفحات 209-236

    حکومت اسلامی دارای ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است. نقش مولفه های فرهنگی حکومت اسلامی در شکل گیری تمدن نوین اسلامی اساسی است. چرا که فرهنگ در مبانی اسلامی جایگاه زیربنایی دارد. لذا صیانت از مولفه های فرهنگی حکومت اسلامی به عنوان یک اصل تمدن ساز، یک ضرورت است. در پژوهش حاضر نگارندگان درصدد هستند با توجه بر بیانات آیت الله خامنه ای و بهره گیری از روش ترکیبی و استفاده از مطالعات کتابخانه ای و تحلیل لایه ای فعالیت های فرهنگی تاثیرگذار بر تشکیل تمدن اسلامی به بازشناسی این مولفه ها بپردازند. سوال اصلی پژوهش این که مولفه های فرهنگی شکل گیری تمدن نوین اسلامی در مبانی فکری و دیدگاه آیت الله خامنه ای کدامند؟در پژوهش حاضر نگارندگان درصدد هستند با توجه بر بیانات آیت الله خامنه ای و بهره گیری از روش ترکیبی و استفاده از مطالعات کتابخانه ای و تحلیل لایه ای فعالیت های فرهنگی تاثیرگذار بر تشکیل تمدن اسلامی به بازشناسی این مولفه ها بپردازند. یافته های حاصل از پژوهش نشانگر آن است که مولفه هایی چون اخلاق محوری،عدالت محوری و ایجاد خودباوری و اجتناب از سکولاریسم و امثال آن ها باید موردتوجه اساسی قرار گیرد و درصورتی که این راه کارها به عنوان پادزهر در قبال آسیب ها به کار گرفته نشوند، تامل در رابطه با عوامل و ابعاد شکل دهنده ی تمدن سازی نوین اسلامی،محلی از اعراب ندارد. روش استفاده در این پژوهش روش توصیفی و تحلیلی بر مبنای دیدگاه آیت الله خامنه ای است.

    کلیدواژگان: فرهنگ، حکومت، تمدن سازی نوین اسلامی، آیت الله خامنه ای
|
  • Morad Moradi Moghadam *, Hamid Basirat Manesh Pages 1-19

    The victory of the Islamic revolution and its reflection in Iraq entailed major transformations in this country. Using the Diffusion theory, this study aims to find an answer for the question that what impact the Islamic revolution of Iran and on the Shia Feyli Kurds in Iraq and what was the Baath regime reaction to this influences. Research

    method

    this paper using documentary and library method with descriptive - analytical method, investigate the effect of the Islamic revolution on the Kurds of Iraq. The findings of this study confirm that the Feyli Kurds are an ethnic and religious minority in Iraq and has consanguinities with residents of Ilam and Kermanshah province. Because of ethnic, religious, linguistic ties and geographical neighborhood, they were among the groups that were influenced by the waves of Islamic revolution by tertiary form of relocation, transmission and hierarchy, and fought the Baas regime. The result of this study suggests that the Islamic revolution has influenced the political and social life of the Feyli Kurds, and the components such as the acceptance of Islamic revolution thoughts and beliefs, religious self-awareness and forming the Islamic movement of the Feyli Kurds, are the dimensions of this effect. On the other hand, the diffusion barriers functions that include a wide range of negative political policy of Iraq’s government in dealing with the Feylies, was widespread violence like Denial of citizenship, mass exile, confiscation of property and mass murder of Feyli kurds, and its effects on the status of this ethnic minority has persisted till now.

    Keywords: Islamic Revolution, Broadcast Theory, Fili Kurds, Iraq, Iran
  • Milad Fakhraei, Kumars Ahmadi *, Ali Akbar Ahmadi, Farzad Zandi Pages 21-46

    Islamic revolution of Iran was set up with a change in the value system of society. Supreme leader's thoughts and intentions, with novel approaches and explanation of revolutionary- Islamic values, have refreshed this path and has been able to challenge the world domination system with the new Islamic discourse and provide solutions to resolve the world crisis and the problems of the contemporary world so as to take into account the needs and necessities of society, with the spiritual, religious, and revolutionary spirit. In this regard, the purpose of this study is to elicit the values of revolutionary management from his point of view and to contribute to the fulfillment of transcendental aspirations on the path to the realization of modern Islamic civilization. This research is qualitative in terms of strategy. Considering the fact that we seek to discover the priorities and conditions of the causative reasons of revolutionary management from the viewpoint of the supreme leader, the purpose of this research is exploratory. Thematic analysis has also been used. Initially, principles values of Islamic management were elicited from the viewpoints of the supreme leader and finally there organizing themes of individual values, organizational values and social values were numerated. In light of this important point and in a guardianship ambience, paying attention to the aspirations can lead to the creation of bright horizons, and a society will be created in which the Islamic culture will be institutionalized and divine succor and guidance will be bestowed on it.

    Keywords: Revolutionary management, Management by Value, Islamic values, Organization, supreme leader
  • Mohammad Hadi Raji *, Asghar Eftekhari Pages 47-77

    The Islamic Revolution, as one of the greatest political developments in contemporary history, which has led to its divine ideals, has led to the revival of moral and human values ​​in the field of politics, can be studied. In this regard, one of the most important goals of the Islamic Revolution is the issue of issuing the Islamic Revolution, but the lack of systematic frameworks in this regard has always been a serious obstacle to the operationalization of this goal. One of the most controversial issues in this regard is how to use the modern scientific frameworks to transfer the values ​​of the Islamic revolution. In this research, we have tried to use a political marketing method to move towards the design of a practical framework in this regard. What are the features of the Islamic Republic's export-based framework based on the political marketing method of baseline action? As the main question of this research is. Political marketing is a relatively new way, which acts in the direction of accepting value in the audience and is able to address it in this regard. This research is of an applied-development type. For data collection, documentary methods have been used with library techniques and interviews. For data analysis, a qualitative analysis of the interpretive method has been used. In this regard, in this research, it has been tried to explain the concepts and dimensions of political marketing by defining the political marketing framework. On the other hand, by explaining the rules of the issuance of the Islamic Revolution based on this framework, the stage of political marketing of the Islamic revolution of the Islamic Revolution took place.

    Keywords: Political Marketing, Action, Islamic Revolution, Islamic Republic of Iran
  • Yousef Fathi * Pages 79-95

    Abstract Imam Khomeini with critique of Western democracy and authoritarian governments, seeking to underpin of real democratic political system in religion and interference of the people. In the authoritarian rule, people have no role in society, or at most, they have merely an instrumental role and the ruler enjoy an absolute power. In a Democratic Governance, people have a share in determine fate of Society as well as political, economic, cultural and social affairs. Power is controlled by them. He considers on deterministic role of people in political thought and governance. This article with reference to Imam Khomeini’s works, examines three related issues. First, focuses on the relationship between religion and politics. Second, focuses on the concept of "destiny determination". Third, focuses on the fundamentals of jurisprudence and legal determination of destiny. The findings of the article, show that Imam is anti-reductive in relation with religion and politics. In the second pillar, the key concept in the field of people's interference in society is "determination of destiny," and people have a fundamental role at the three levels of political, civil and social (the establishment, control, support of the political system). These levels of participation are signs of a sustainable democratic society. In the third axis, the most important basis for the legitimacy of the participation of people in the administration of the society are the Imam's Approaches to the Legal references (khetabate Ganooni, Legal Addresses), the Al-Faraq Area and the general religious culture of society, the natural right, the social wisdom and the constitution. Hence, the correct understanding of these principles will be effective in order to achieve the Imam's governance.

    Keywords: destiny, legal references, natural right, social wisdom, efficiency
  • Sardar Fotuhi *, Nematolla Fazeli Pages 97-116

    The Cultural Revolution began operations in 1980 and closed the universities. This revolution happened because of the confrontation with Western approaches that entered the universities in the humanities. In fact, with the onset of the Cultural Revolution, the question arises that how did the historical basis of opposition to the human sciences develop and led to the Cultural Revolution (1980)? Answer this question using paradigm of qualitative research and research method is genealogy and the method of data collection is documentary. The findings of the research indicate that the origin of the Cultural Revolution was at a moment when the natural process of Iranian history turned into a fabricated, imposed and artificial project that was implemented as a 1953 coup d’état (28 Mordad coup), and the zero point in the occurrence of the Cultural Revolution was the 6th of August 1332, which was a distinct form and a beginning of confrontation with the West. And spread through the intellectual discourse derived from the humanities and Islamic sciences. The result of this study was that the Cultural Revolution was the culmination of the Western counterfeit reaction in the 1953 coup d'état, the Cultural Revolution is not a new page in Iranian history. The lines are the same as the one on December 6th.

    Keywords: Humanities, indigenous, Government, University
  • Hamid Dorj *, Seyyed Javad Imam Jomez Zadeh Pages 117-142

    Iran and Saudi Arabia are considered to be two regional rivals in history. Saudi diplomacy and foreign policy are heavily influenced by the ideology of Wahhabism and oil and are therefore extremely concerned about Iran's growing influence in the region. Saudi Arabia has tried and will try to eliminate Iran from the new equations developed in the region in any way possible and to minimize its role. Yemen is one of the most important of these areas. Where Saudi Arabia sees it as its backyard. Saudi Arabia has considered the repression of Ansar Allah and Shiite groups in Yemen as a direct threat from the Islamic Republic of Iran and has addressed military confrontation. The main question is that Saudi Arabia has taken a policy to block Iran's power in the region, especially in Yemen? Our hypothesis is that the Saudis, in order to prevent the overthrow of the Yemeni transformation to their eastern borders, are aimed at keeping the Shiites away from sources of power, in such a way as to expand their sphere of regional influence. While Iran, with the spiritual and political support of Ansarullah and the Yemeni revolutionaries, has tried to change the balance of regional power in its favor. The methodology of this research is descriptive-analytic and it has been tried to investigate this issue based on the threat balance theory.

    Keywords: Saudi Arabia, Iran, Yemen's developments, Regional competition, Threat balance
  • Mohammad Mahdi Hajilouei Moheb * Pages 143-161

    Approach to Imam Khomeini's View about the personal and moral characteristics of the Islamic Broker , By analyzing the discourse of his political thought, it is possible and Mysore. Imam's will a mirror of the whole view of their religious, political, and social horizons. Which can provide an acceptable framework for the above-mentioned problem. Explore present while representing and analyzing the personal morality indices of the Islamic Brotherhood in the text, To the root of them in the Malik Ashtar treaty;In return, answering the question of the individual image of the islamic brotherhood, In the will of Imam Khomeini, How is it drawn? Represented them in Malek Ashtar's contract and proved the rootedness of these ideas in Alawite doctrines. Eventually, While proving the coherence and consistency of both texts, In the field of personal and moral representation of the broker; Results, available in ten chapters: godmindness and admiration, adherence to Islam, obligations, rationality and wisdom, mental, moral and behavioral health, sincerity, humility, seriousness, independence and liberation, competencies. All-round drawing of individual broker's info, Proof of the intellectual and content coordination of the two texts studied the root of the content of the will in Alavi's teachings in this field, The innovations of this research are present.

    Keywords: Imam Khomeini, will, Ali (as), malek ashtar treaty, brochure
  • Rahim Kazerouni *, Saeed Hajinaseri Pages 163-188

    While much reflected being revolutionary and revolutional acting in the Iranian ruling discourse, however its theoretical bases and potentials in respect to socio-political issues are low deducted from our religious teachings. The subject of this article is framing some of basic & cultural parameters of man revolutionary action, based on religious & Islamic teachings. The article in method is deductive and Interpretative, mostly uses parameters of discourse analysis; in form of a framework of concept dichotomies around meaning of revolutionary action, by analysis of revolutionary-critical discourses of the modern West. Then in a comparative aspect, the religious & Islamic discourse is reinterpreted on the basis of given dichotomies, resulting in the subject perception. In this regard, schematic documentation follows, from Islamic first-handed authorities as well as thoughts of some contemporary revolutionary Iranian theorists. Concept framework of parameters improving revolutionary action and personality in the Islamic discourse from the article point-view includes: basic and intense “opposition” of religion to some human groups and phenomena like disbelief and oppression, improving human “collectivism” and social responsibility, improving spiritual, ultra-mundane “idealism”, improving human “activism” and free will, improving “humanistic” and God-centered vision in determining social trends, improving human “independence” of social passive customs and contexts, religion “politicism” and much attention to power and socio-political dominance (vilayah). These factors are missed or shortened in the other common revolutionary-cultural schools or non-Islamic spiritualties.

    Keywords: revolutionary action, revolutionary personality, revolution, Islam, religion
  • Samira Akbari, Alireza Tara Pages 189-206

    Among the topics studied in political sociology, is military intervention, as one of the organized social groups, in politics. Military intervention in politics is a global phenomenon that occurs in many countries of the world in varying degrees and forms. In all the states, the army and military organization form and act in order to carry out certain tasks that the protection of territorial integrity of the country and the safekeeping of the state structure and the existence of governors are among the most important of them. But it often happens that these forces clearly go beyond their defined tasks and tend to interfere in politics and government and gain political power or influence politics and politicians. Imam Khomeini, the late leader of the Islamic Revolution emphasized repeatedly the need for non-military intervention in politics from the very beginning of the revolution. The question posed in this study is why, while Imam Khomeini emphasized the need for all citizens to be involved in politics, he opposed military intervention in politics? In other words, what was the main reason for the imam's opposition to military intervention in politics? The present paper, using the Huntington Army's professionalism theoretical framework, tests this hypothesis that Imam Khomeini considered military intervention in politics a reason to reduce military professionalism and the withdrawal of the military organization from its professional tasks, and thus strongly opposed it.

    Keywords: The Military Intervention, Military Organization, Professionalization, Political Sociology, Imam Khomeini
  • jalil dara *, saeed ghorbani Pages 209-236

    Civilization is the most basic axis for the survival and sustainability of a society. Sometimes Islamic societies on the path to civilization Which will go with rationality, science, efficient management and paying attention to values and principles The monotheist of the Qur'an and the son of the Prophet (PBUH) and the infallible Imams against the Prophet (pbuh), on the path to civilization Let's say, the interaction of civilizations and the conflict of civilizations is a phenomenon that has been evident in different historical occasions. There is also a valence, and every civilization that has a higher intellectual, spiritual, scientific, moral value. It will have more power and influence. The authors seek to answer the question of which components and cultural indicators shaping the modern Islamic civilization from the point of view of Ayatollah Khamenei and how do they affect the formation of modern Islamic civilization? The hypothesis of this study is that Culture and its components are the basis of the formation of the modern Islamic civilization. In the research The present goal of the writers is that, based on the statements of Ayatollah Khamenei (pending), the components and The cultural indicators shaping the modern Islamic civilization using the analytical-descriptive method Documentary studies should be considered. Research findings indicate that components such as; Rationality, religion, ethics, science, and indices around them play a major role in the process of the formation of modern Islamic civilization.

    Keywords: Culture, government, modern Islamic civilization, Ayatollah Khamenei