فهرست مطالب

فصلنامه روانشناسی تربیتی
سال پانزدهم شماره 51 (بهار 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/02/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • فائزه عاطفی*، حمیده عادلیان، موسی چوپانی صفحات 1-25
    کودک آزاری، یکی از شایع ترین معضل های روانی _ اجتماعی است که وقوع آن تحت تاثیر علل و عوامل مختلفی در ابعاد درون فردی، بین فردی و محیطی قرار دارد. هدف پژوهش حاضر شناسایی رگه های شخصیتی تاثیرگذار در گرایش افراد به کودک آزاری از دیدگاه متخصصین "مشاور، روانشناس و مددکار اجتماعی" بود. این مطالعه به روش کیفی و با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی تفسیری انجام گردید. جامعه موردمطالعه در این پژوهش شامل تمام متخصصین حوزه سلامت روانی و اجتماعی شامل مشاور، روانشناس و مددکار اجتماعی در دانشگاه های تهران، اصفهان و سازمان بهزیستی کل تهران در سال 1397 بود که در زمینه کودک آزاری تجربه پژوهشی و درمانی داشتند. روش نمونه گیری نیز نمونه گیری هدفمند بود که طی آن از بین جامعه موردنظر تعداد 16 نفر برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند و مورد مصاحبه قرار گرفتند. همه مصاحبه ها ضبط و سپس خط به خط دست نویس شد و درنهایت با استفاده از روش تحلیل تفسیری دیکلمن، آلن و تانر تحلیل گردید. 16 مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد و تحلیل داده های حاصل از مصاحبه منجر به شناسایی و طبقه بندی 4 مضمون اصلی شامل گرایش های ضداجتماعی، گرایش های مرزی، گرایش های روان رنجوری، گرایش های پارانوییدی و 25 مضمون فرعی در زمینه رگه های شخصیتی تاثیرگذار در گرایش افراد به کودک آزاری از دیدگاه متخصصین گردید. پژوهشگران و برنامه ریزان حوزه مسائل روانی و اجتماعی می توانند با درنظرگرفتن زمینه سازهای رگه های شخصیتی شناسایی شده، برنامه های پیشگیرانه و درمانی جهت کاهش شکل گیری این خصایص تاثیرگذار در گرایش افراد به کودک آزاری طراحی و اجرایی کنند. همچنین متخصصان حوزه ازدواج و خانواده نیز می توانند با درنظرگرفتن خصایص و نشانه های شناسایی شده، افراد در آستانه ازدواج و مزدوج را از خطرات این خصایص آگاه کنند تا بتوانند با تصمیم گیری درست از تجربه تبعات مخرب این خصایص نظیر تجربه خشونت در خود و فرزندان خود جلوگیری کنند.
    کلیدواژگان: متخصصین، رگه های شخصیتی، کودک آزاری، پدیدارشناسی
  • الهه حجازی، فهیمه عباسی، مهسا صالح * صفحات 27-50
    هدف پژوهش حاضر تحلیل چندسطحی عوامل سطح دانش آموز و سطح کلاس بر بهترین اهداف شخصی دانش آموزان بود. 600 نفر از دانش آموزان دختر دوره متوسطه شهر تبریز در پژوهش شرکت کردند. متغیرها از دو سطح دانش آموز (خوشبینی تحصیلی و ارزش تکلیف) و سطح کلاس (خودمختاری ادراک شده، ساختار ادراک شده و درگیری ادراک شده) انتخاب شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل یابی خطی سلسله مراتبی استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد در سطح دانش آموز، اعتماد دانش آموزان به معلمان، احساس هویت دانش آموزان نسبت به مدرسه و ارزش تکلیف رابطه مثبت و معنادار با بهترین اهداف شخصی دانش آموزان دارد. همچنین در سطح کلاس متغیرهای خودمختاری ادراک شده، ساختار ادراک شده و درگیری ادراک شده رابطه مثبت و معنادار با بهترین اهداف شخصی دانش آموزان داشت. در مجموع، یافته ها نقش عوامل سطح دانش آموز و سطح کلاس را بر بهترین اهداف شخصی دانش آموزان مورد تاکید قرار دادند. پیش بین های سطح دانش آموز 49 درصد از واریانس بهترین اهداف شخصی را در سطح دانش آموز و پیش بین های سطح کلاس 88 درصد از واریانس بهترین اهداف شخصی را در سطح کلاس تبیین کردند.
    کلیدواژگان: بهترین اهداف شخصی، ارزش تکلیف، خوشبینی تحصیلی، سبک تدریس
  • جمشید حیدری*، ابراهیم ابوالقاسمی، حسین مرادی صفحات 51-70
    هدف پژوهش حاضر سنجش تاثیر طراحی فعالیت های آموزشی مبتنی بر نظریه دیالکتیک ویگوتسکی بر پرورش تفکر حین عمل است. در این پژوهش از روش آزمایش و طرح پیش آزمون پس آزمون چند گروهی استفاده شد. جامعه آماری پژوهش را کلیه دانش آموزان پسر متوسطه اول، پایه هشتم که در سال تحصیلی 96 95 در شهرستان اسدآباد مشغول به تحصیل بودند، تشکیل می دادند. جهت نمونه گیری از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای استفاده شد. در ابتدا از بین مدارس مقطع متوسطهاول، پایه هشتم، 3 مدرسه، از بین کلاس های موجود در هر مدرسه، 1 کلاس و مجموعا 3 کلاس انتخاب شد. از بین دانش آموزان هر کلاس به صورت تصادفی 20 دانش آموز انتخاب شدند. فعالیت های آموزشی درس تفکر و سبک زندگی به 3 حالت طراحی شد. هر گروه مبتنی بر یک حالت از سه حالت فعالیت های طراحی شده آموزش را دریافت کردند. ابزار مورد استفاده شامل آزمون تفکر حین عمل محقق ساخته شامل 47 گویه بود. روایی آزمون توسط متخصصان روان شناسی تربیتی تعیین و پایایی آن به روش آلفای کرونباخ 0/70 محاسبه شد. به منظور تحلیل داده ها از روش آماری تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شد. نتایج تجزیه وتحلیل واریانس یک طرفه (F=123,336 & P<0,001) نشان داد که فعالیت های آموزشی طراحی شده که در آن مولفه های نظریه ویگوتسکی به بهترین شکل کاربردی شده بود (حالت 3) در پرورش تفکر حین عمل بهتر از حالت های 1 و 2 است و فعالیت های آموزشی طراحی شده که در آن مولفه های نظریه ویگوتسکی در حد متوسط کاربردی شده بود (حالت 2) در پرورش تفکر حین عمل بهتر از حالت 1 است.
    کلیدواژگان: پرورش، تفکر حین عمل، طراحی فعالیت آموزشی، مولفه های نظریه ی دیالکتیک
  • سمیه یوسفی*، جواد مصرآبادی صفحات 71-94
    هدف پژوهش حاضر این است تا با بهره گیری از روش فراتحلیل به ترکیب نتایج کمی حاصل از پژوهش های مختلف در مورد رابطه بین جهت گیری هدف با پیشرفت تحصیلی بپردازد. برای نیل به این هدف در پژوهش حاضر از یافته های کمی 23 پژوهش استفاده شده است که از این مطالعات 82 اندازه اثر محاسبه گردید. جامعه آماری این پژوهش کلیه مقالات موجود در بانک اطلاعاتی SID می باشد. بعد از بررسی ملاک های ورود و خروج، شاخص های آماری منتخب با نرم افزار CMA ویرایش 2 تحلیل شدند. اندازه اثر ترکیبی در مدل تصادفی برای جهت گیری تسلط گرا برابر با 0/207، برای تسلط گریز 0/020، عملکردگرا 0/094، و برای عملکردگریز0/068- بود، این اندازه اثرها برای جهت گیری تسلط گرا و عملکردگرا معنادار شد و برای جهت گیری تسلط گریز و عملکردگریز معنادار نشد، معنادارشدن اندازه اثر برای دو جهت گیری تسلط گرا و عملکرد گرا نشان دهنده تاثیر مثبت و معنادار آنها بر پیشرفت تحصیلی می باشد، اما بر طبق ملاک کوهن این تاثیر کم ارزیابی می شود،به عبارت دیگر این رابطه در جامعه مورد بررسی کم است.
    کلیدواژگان: جهت گیری هدف، پیشرفت تحصیلی، فراتحلیل
  • کاوس صفایی *، محمد نریمانی، رضا کاظمی، توکل موسی زاده صفحات 95-126
    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی و مقایسه روش های مصاحبه انگیزشی گروهی و آموزش تنظیم هیجان بر کاهش رفتار قلدری (سنتی و سایبری) و فرسودگی تحصیلی نوجوانان کاربر شبکه های اجتماعی مجازی، با در نظر گرفتن نقش تعدیل گر جنسیت بود. این تحقیق آزمایشی و از نوع پیش آزمون و پس آزمون چندگروهی است. جامعه آماری این پژوهش را تمامی دانش آموزان دختر و پسر کاربر شبکه های اجتماعی مجازی مقطع متوسطه دوم شهر تهران در سال تحصیلی 96-95 تشکیل دادند (320000=N). 90 نفر از دانش آموزانی که طبق پرسش نامه سنجش ارتباط با شبکه های اجتماعی مجازی، کاربر محسوب می شدند با استفاده از نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای انتخاب و به صورت تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل جایگزین شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسش نامه های ارتباط با شبکه های اجتماعی علی نقی و عطایی (1392)، قلدری در مدرسه (BS) پاچین و هیندوجا (2011) و فرسودگی تحصیلی برسو (1997) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های تحلیل کوواریانس چند متغیری (MANCOVA)، تحلیل واریانس یک راهه (ANOVA) و مقایسه پسین بونفرونی استفاده شد. نتایج نشان داد؛ آموزش مصاحبه انگیزشی گروهی و تنظیم هیجان در مقایسه با گروه کنترل بر کاهش رفتار قلدری (کلی و سایبری) و فرسودگی تحصیلی (فرسودگی، بی علاقگی و ناکارآمدی) تاثیر داشته، ولی بر قلدری سنتی و خستگی عاطفی تاثیری نداشته است (0/05>P). به علاوه نقش جنسیت به عنوان متغیر تعدیل کننده، صرفا در ارتباط با اثربخشی آموزش تنظیم هیجان در کاهش متغیرهای قلدری (کلی)، قلدری سایبری و بی علاقگی تحصیلی تایید شد. همچنین نتایج آزمون مقایسه پسین بونفرونی، نشان داد بین دو روش مصاحبه انگیزشی گروهی و آموزش تنظیم هیجان، در کاهش رفتار قلدری و فرسودگی تحصیلی تفاوت معنی داری وجود ندارد (0/05>P). بر اساس نتایج این یافته ها می توان گفت مصاحبه انگیزشی گروهی و آموزش تنظیم هیجان باعث ارتقای سطح آگاهی نوجوانان کاربر شبکه های اجتماعی مجازی به خصوص دختران، نسبت به معایب و مزایای رفتار نامطلوب و ایجاد انگیزه برای تغییر شده و آن ها را در شناخت بیشتر هیجان های مشکل ساز و نحوه کنترل و مدیریت آن کمک کرده است.
    کلیدواژگان: مصاحبه ی انگیزشی، تنظیم هیجان، رفتار قلدری، فرسودگی تحصیلی، شبکه ی اجتماعی مجازی
  • رزیتا مشعشعی، حمیدرضا مقامی*، اسماعیل زارعی صفحات 127-145
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر فناوری واقعیت افزوده با استفاده از مدل طراحی آموزشی مریل در مقایسه با تاثیر طراحی آموزشی مریل بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دبیرستانی در درس زیست شناسی و روش پژوهشی حاضر کاربردی و از نظر شیوه جمع آوری اطلاعات، شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش شامل دانش آموزان پایه یازدهم رشته علوم تجربی در دبیرستان های شهر جدید اندیشه که در سال تحصیلی 97-96 مشغول به تحصیل بودند می-شد. بدین منظور از نمونه در دسترس دبیرستان حضرت خدیجه (س) استفاده شد. 60 دانش آموزان که در سال تحصیلی 96-97 در پایه یازدهم علوم تجربی مشغول به تحصیل بودند به طور کاملا تصادفی در سه گروه آزمایشی جایگزین شدند. پس از طراحی آموزشی گفتار دوم کتاب زیست شناسی پایه یازدهم بر اساس مدل طراحی مریل، نرم افزار واقعیت افزوده بر اساس اطلاعات علمی این گفتار تولید گردید. به منظور گردآوری داده ها از آزمون های پیشرفت تحصیلی که توسط پژوهشگر و بر اساس مطالب درسی طراحی شده، استفاده گردید. یافته ها: برای تجزیه وتحلیل داده ها در سطح آمار توصیفی از روش های آماری میانگین و انحراف معیار و در سطح آمار استنباطی از روش های آماری تحلیل کوواریانس استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد. پیشرفت تحصیلی دانش آموزانی که با روش نرم افزار واقعیت افزوده با طراحی آموزشی آموزش دیدند (گروه آزمایش 1) در مقایسه با آن هایی که با روش طراحی آموزشی (گروه آزمایشی 2) و روش سنتی آموزش دیدند (گروه کنترل) از عملکرد بهتری برخوردار است. نتیجه گیری: استفاده از فناوری واقعیت افزوده با مدل طراحی مریل به پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در درس زیست شناسی منتهی می شود.
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، طراحی آموزشی، فناوری واقعیت افزوده
  • خدیجه مرادی، حسن اسدزاده*، ابوالفضل کرمی، محمود نجفی صفحات 147-173
    هدف پژوهش حاضر مدل یابی پیشرفت تحصیلی بر اساس هیجان های تحصیلی و اشتیاق تحصیلی با نقش میانجی تحول مثبت است. جامعه آماری پژوهش عبارت بود از کلیه دانش آموزان دوره دوم متوسطه شهر تهران که تعداد 400 نفر از دانش آموزان پسر و دختر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزارهای سنجش عبارت بودند از پرسشنامه های: هیجان های تحصیلی (پکران، گوئتز و فرینزل، 2005)، اشتیاق تحصیلی (آرشامبالت و همکاران، 2009) و تحول مثبت (آرنولد و همکاران، 2014). داده های جمعآوری شده با استفاده از روش مدل یابی معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها حاکی از آن است که؛ هیجان های مثبت بر پیشرفت تحصیلی اثر مستقیم داشت، ولی هیجان های منفی روی پیشرفت تحصیلی اثر مستقیم نداشت. اشتیاق تحصیلی بر پیشرفت تحصیلی اثرمستقیم داشت. تحول مثبت تاثیر مستقیم و معنی داری بر پیشرفت تحصیلی داشت. هم چنین اشتیاق تحصیلی و هیجان های تحصیلی مثبت از طریق میانجی گری تحول مثبت بر پیشرفت تحصیلی تاثیر داشت. توجه به هیجانهای تحصیلی مثبت و اشتیاق تحصیلی دانش آموزان برای پیشرفت تحصیلی آنان ضروری است.
    کلیدواژگان: اشتیاق تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، تحول مثبت، هیجان های تحصیلی
  • محمد عسگری* صفحات 175-194
    هدف پژوهش حاضر تعیین تاثیر آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی - رفتاری بر اضطراب امتحان، پیشرفت تحصیلی و عملکرد کنکور دانش آموزان دختر و پسر داوطلب کنکور دبیرستان های ملایر در سال تحصیلی 94-95 بود. از بین این افراد، نمونه ای به حجم 100 نفره (50 پسر در قالب دو گروه 25 نفری آزمایش و کنترل؛ و50 دختر در قالب دو گروه 25 نفری آزمایش و کنترل) به روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای انتخاب شد. برای جمع آوری اطلاعات از آزمون اضطراب امتحان ساراسون برای سنجش اضطراب امتحان آزمودنی ها، استفاده شد. معدل دانش آموزان و نمره تراز کنکور آنها به عنوان پیشرفت تحصیلی و عملکرد کنکور محسوب شدند. در گروه های آزمایش به مدت10 جلسه 1/5 ساعت آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی رفتاری به صورت گروهی اجرا شد، ولی گروه های کنترل هیچ گونه آموزشی دریافت نکردند. تحلیل داده ها با تحلیل واریانس چند متغیره عاملی نشان داد که: آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی-رفتاری بر پیشرفت تحصیلی، عملکرد کنکور و اضطراب امتحان دانش آموزان داوطلب در کنکور تاثیر دارد. آمورش مدیریت استرس مبتنی بر شیوه شناختی-رفتاری اضطراب امتحان دانش آموزان دختر و پسر را کاهش داد؛ پیشرفت تحصیلی و عملکرد کنکور دانش آموزان دختر و پسر را افزایش داد، اما بین دختر و پسر تفاوت معنی دار مشاهده نشد. بعلاوه، تعامل آموزش مدیریت استرس و جنسیت تآثیر معنی داری بر پیشرفت تحصیلی، عملکرد کنکور و اضطراب امتحان دانش آموزان داوطلب در کنکور نداشت.
    کلیدواژگان: آموزش مدیریت استرس به شیوه شناختی - رفتاری، اضطراب امتحان، پیشرفت تحصیلی، عملکرد درکنکور
  • لیلا ذوقی*، منیر کاکاوند، عسگر چوب داری صفحات 195-210
    اضطراب امتحان پدیده ای گسترده است که با عملکرد مختل در امتحانات تحصیلی همراه است و می توان آن را رایج ترین ترس در میان دانش آموزان و دانشجویان دانست. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه کمال گرایی با اضطراب امتحان با متغیر میانجی ذهن آگاهی در دانشجویان انجام شد. به منظور دستیابی به این هدف از میان 1042 نفر دانشجوی دختر و پسر دانشکده فنی و حرفه ای شهر قزوین که در سال تحصیلی 97-1396 مشغول تحصیل بودند؛ بر اساس فرمول کوکران و نمونه گیری تصادفی طبقه ای، تعداد 278 نفر انتخاب شدند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل مقیاس پنج وجهی ذهن آگاهی، پرسشنامه های اضطراب امتحان و کمال گرایی بودند. ارزیابی الگوی پیشنهادی از طریق الگویابی معادلات ساختاری (SEM) و با استفاده از نرم افزارهای SPSS، ویراست 18 و لیزرل انجام گرفت. نتایج نشان دادند ذهن آگاهی در رابطه کمال گرایی با اضطراب امتحان میانجی گر کامل است. همچنین الگوی پیشنهادی از برازش نسبتا خوبی با داده ها برخوردار است؛ بنابراین با توجه به نقش مهم ذهن آگاهی در درمان اضطراب امتحان، ضروری است برنامه آموزش ذهن آگاهی در مراکز مشاوره دانشگاه مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کمال گرایی، اضطراب امتحان، ذهن آگاهی
  • سعید پورروستایی، صلاح اسمعیلی * صفحات 211-230
    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر به کارگیری بازی های رایانه ای آموزشی چندکاربره برخط به عنوان یکی از روش های نوین تدریس بر مهارت های اجتماعی و توانایی های شناختی انجام گرفت. روش پژوهش طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل می باشد. جامعه آماری شامل تمام دانش آموزان دوره ابتدایی شهر ارومیه می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند مدرسه نوشان انتخاب شد و از میان دانش آموزان این مدرسه کلاس چهارم ابتدایی انتخاب و به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند به طوری که 15 نفر در گروه آزمایش و 15 نفر در گروه کنترل قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه مهارت های اجتماعی و توانایی شناختی استفاده شد. جهت تحلیل داده ها از نرم افزارspss استفاده شد. نتایج نشان داد استفاده از بازی های رایانه ای آموزشی چندکاربره برخط بر مهارت های اجتماعی و توانایی شناختی دانش آموزان به طور معنی داری (توانایی شناختی (F=181/10) و مهارت های اجتماعی (F= 156/001)) نسبت به روش معمول موثرتر است.
    کلیدواژگان: آموزش، بازی رایانه ای، برخط، مهارت اجتماعی، توانایی شناختی
  • احمد قدسی*، سیاوش طالع پسند، علی محمد رضایی، محمدعلی محمدی فر صفحات 231-257
    هدف از پژوهش حاضر بررسی پیشایندهای درگیری تحصیلی بر اساس نظریه انتظار- ارزش ویگفیلد-اکلز بود. بر این اساس مدلی طراحی شد که فرهنگ اجتماعی به عنوان متغیر برون زاد؛ ادراک دانش آموز از محیط یادگیری، سبک اسناد، حافظه هیجانی، خودپنداره تحصیلی، انتظار موفقیت، ارزش تکلیف به عنوان متغیرهای میانجی؛ و درگیری تحصیلی به عنوان پیامد در نظر گرفته شد. به منظور آزمون مدل 710 نفر از دانش آموزان پایه های دوم و سوم متوسطه دوم رشته تجربی و ریاضی شهر قم به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. همه آن ها پرسشنامه های تعامل با معلم، همسالان، والدین، ادراک دانش آموز از محیط یادگیری، سبک های اسناد، خودپنداره تحصیلی، حافظه هیجانی، انتظار-ارزش و درگیری تحصیلی را تکمیل نمودند. روابط درونی متغیرها با مدل معادلات ساختاری و با نرم افزار6.1 EQS آزمون شد. یافته ها نشان داد فرهنگ اجتماعی بر ادراک دانش آموز از محیط یادگیری و سبک اسناد اثر ساختاری مستقیم داشت و به واسطه خودپنداره و حافظه هیجانی بر انتظار موفقیت و ارزش تکلیف اثر ساختاری مثبت داشت. خودپنداره و حافظه هیجانی نیز به واسطه ارزش تکلیف بر درگیری تحصیلی اثر ساختاری مثبت داشتند. تنها اثر ساختاری خودپنداره بر درگیری تحصیلی به واسطه انتظار موفقیت معنادار نبود. نظریه انتظار- ارزش مدل مناسبی برای درگیری تحصیلی دانش آموزان است. نقش و سهم باورهای انگیزشی و شناختی در تبیین درگیری تحصیلی و ساخت روابط درونی آن ها حائز اهمیت است.
    کلیدواژگان: فرهنگ اجتماعی، باورهای شناختی، باورهای انگیزشی، درگیری تحصیلی
|
  • Faezeh Atefi *, Mousa Choupani, Hamideh Addelyan Pages 1-25
    This study aims at identifying the effective personality traits in the tendency of people to child abuse on specialists' point of views "consultant, psychologist and social worker. This study is carried out using of interpretive phenomenological approach. The study population includes of counselor, psychologist & social worker in Isfahan & Tabriz Universities & Tehran's Welfare Organization in 2018 that have experience in research & treatment in child abuse issue. Sampling method is a targeted one in which 16 subjects, out of population, are selected & interviewed. All the interviews are recorded, and finally it is analyzed based on Dickelmann, Allen, & Tanner interpretive analysis method. The analysis of the interview data resulted in the identification & classification of four main themes includes of Anti-social tendencies, Border tendencies, Neuroticism tendencies, Paranoid tendencies and 30 sub-themes related to the effective personality traits in the tendency of people to child abuse on specialists' viewpoints. The researchers and programmer of the field of social and mental issues could by consideration the underlying recognized personality trait, designate and conduct the therapeutic and preventive program for reducing the shaping these influential traits in tendency of individual to child abuse. Also the specialists of the family and marriage field could by regarding the recognized traits and symptoms, inform the people on the verge of the marriage about the dangerous of these traits that could by right decision making prevent the experiencing the destruction consequences of these traits such as experiencing the asperity in self and their children.
    Keywords: Specialists, Personality traits, Child-abuse, Phenomenology
  • Elaheh Hejazi, Fahimeh Abbasi, Mahsa Saleh * Pages 27-50
    This study aimed to investigate the factors affecting the personal best goals of students in both class level and student level. Therefore, 600 high school students from 20 schools participated in the study. The variables were selected from student level (educational optimism and task value) and class level (perceived autonomy support, perceived structure and perceived involvement). The results of multilevel analysis revealed that in the student level there is a positive and significant relationship between students trust toward teachers, student’s identification with school, task value and personal best goals. In the class level, perceived autonomy support, perceived structure and involvement had a positive and significant relationship with students’ personal best goals. Overall, the findings emphasized the role of the student level and class level factors on students' personal goals. The level-1 predictors accounted for 49% of the student-level variance and the level-2 predictors accounted for 88% of the class-level variance.
    Keywords: personal best goals, Task value, educational optimism, teaching styles
  • Jamshid Heydari *, Ebrahim Abolghasemi, Hossein Moradi Pages 51-70
    Abstract The objective of the present study was to examine theeffect of designing educational activities based on the Vygotsky's dialectical theory on the development of Practical thinking. In this study, a multi-group with pre-test and pre-test design was used. The statistical population of the study consisted of all the male students at eight grade, first year of high school in the Asadabad City from 2016-2017. Two sampling methods including multistage cluster sampling and purposeful sampling were used in this study. For each of the groups, the educational activities of the thinking and life style were designed in a separate way. The distinctive components for designing of activity in each group based on the position and interaction of the elements of the position.The instrument used in this study was a researcher-made thinking in-action test. The validity of the test was determined by experts in the field of educational psychology and its reliability was calculated by Cronbach's alpha of 0.70. One-way analysis of variance was used to analyze the data. The results of one-way variance analysis((F=123,336 & P<0,001) indicated that the effect of the education through the 3rd educational activity designed to improve the students' Practical thinking of students was better than the one and the second activity and the effect of the training through second educational activities to develop Practical thinking better than first activity.
    Keywords: Development, Practical thinking, Designing Instructional Activities, Components of Dialectical Theory
  • Somayeh Yoosefi *, Javad Mesrabadi Pages 71-94
    The purpose of this study is to provide a meta-analysis method for combining the Quantitative Result of different study about relationship between goal orientation and academic achievement. To achieve this goal, we used the qualitative findings of 23 researches from which 82 effect sizes were obtained. The statistical population of the study is all articles in SID database . After considering the inclusion and exclusion criteria, the selected statistical indicators were analyzed by CMA software version 2. The size of combined effect of random model was 207/0 for Mastery Goal Orientations, 020/0 for Mastery -avoidance goals, 094/0 for Performance Goal Orientations ،, and 068/0- for performance-avoidance goals. this effect sizes were significant for Mastery and performance Goal Orientations and Non-significant for Mastery and performance -avoidance goals. Being significant effect size for Mastery and performance Goal Orientations represents both a significant and a positive impact on educational attainment. But, according to Cohen's criteria, this effect size has a slight effect. In other words, this relationship is low in the studied population.
    Keywords: Goal Orientation, Academic Achievement, Meta-analysis
  • Mohammad Narimani, Reza Kazemi, Tavakkol Mousazadeh, KAVOOS SAFAEI* Pages 95-126
    The purpose study was to investigate the effectiveness and comparison of courses group motivational interviewing and emotion regulation training on reduction of the bullying behaviorand academic burnout teen user virtual social networking with considering role countervailing gender. This research is a probationary from kind multi collective pretest and posttest. The statistical population of the study was selected from all male and female students of secondary second user virtual social networking of Tehran city in the (2016-2017) perannum academic . 90 user students who was selected with means an accidental polymorphous of cluster sampling and at experimental and control groups into accidental.Geared of collect the data from the questionnaires of communication with virtual social Alinaghi & Ataei the bullying in school Patchin & Hinduja and the Bersou academic burnout used. For data analysis the method of Multivariable analysis of covariance, oneway analysis of variance and Bonfreoni posterior comparison used. The results showed that motivational interviewing and emotional regulation training compared with the control group had an effect on bullying behavior (general and cyber) and academic burnout (exhaustion, cynicism and inefficiency), but did not affect traditional bullying and emotional exhaustion (p< 0.05). In addition, the role of gender as a countervailing variable was confirmed only in relation to the effectiveness of emotional regulation training in reducing the variables of bullying (general) cyber bullying and academic cynicism. the results of the Bonferroni posterior test showed that there was no significant difference between two methods in reducing bullying behavior and academic burnout (P< 0.05).
    Keywords: Motivational interview, emotion regulation, bullying behavior, academic burnout, virtual social
  • Rozita Moshashaei, Hamidreza Maghami *, Esmaeil Zarei Pages 127-145
    Aim
    Investigating the Effect of Augmented Reality Technology Using the Merrill Educational Design Model on the Academic Achievement of High School Students in Biology. The present research method is Applied research and the data collection method is quasi-experimental with pre-test and post-test design with control group. The target community in its current research is the eleventh elementary school of experimental sciences in the high schools in the new city of Andishe, who studied in the academic year of 96-97. Khadijeh High School was selected according to available method ,to conduct the research And the individuals were randomly replaced in three groups. After the design of the Secondary Biology curriculum design, the Augmented Reality software based on the scientific data of the part was produced and implemented on the first experimental group of student. In order to collect data, the academic achievement test, which were designed by the researcher based on the content of the course, were used.
    findings
    For analyzing the data at the level of descriptive statistics, statistical methods of mean and standard deviation, and inferential statistics of covariance analysis methods were used. The result of research shows that the comparison of the academic achievement of students who were trained in the augmented reality software method (experimental group 1)compared with those who were trained in the educational design (experimental group 2) and methodology control group had a better function.
    Conclusion
    Using augmented reality technology with the Merrill design model leads to students' academic achievement in the subject of biology.
    Keywords: Academic Achievement, Educational Design, augmented reality technology
  • Khadijeh Moradi, Hassan Asadzadeh *, Abilfazl Karami, Mahmoud Najafi Pages 147-173
    This study was aimed to modeling the structural relationship between academic achievements based on academic emotions and academic engagement with the mediating role of positive development. The statistical population consisted of all secondry school students in Tehran city in the academic year of 1395-1396. The sample comprised 400 boys and girls who were selsected through srtratified random sampling method. The research instruments were: A) the academic emotions Questionnaire (Pekran and other), B) the academic engagement Questionnaire (Archambelt and other), and C) the positive development Questionnaire (Lerner and other). The collected data were analyzed using structural equation modeling. The results showed that: Positive emotions had direct effect on academic achievements, but negative emotions have no direct effect on academic achievements. Academic engagement had a direct effect on academic achievements. Positive development had direct effect and significant on academic achievements. academic engagement through mediated of positive development had effect on academic achievement, and positive academic emotions through mediated of positive development had effect on academic achievement Therefore, it is essential to consider the components of positive academic emotions and students' academic engagement for students' academic achievement.
    Keywords: Academic Achievements, Academic Emotions, Academic engagement, Positive Pevelopment
  • Mohammad Asgari * Pages 175-194
    The purpose of this study was to determine the effect of cognitive-behavioral stress management training on test anxiety, academic achievement and performance of male and female students who were enrolled in high school enrollment in Malayer in the academic year of 1395-94. A sample of 100 individuals (50 boys and 50 girls, half of the subjects in the experimental group (25) and the other half (25 persons) in the control group were replaced) was selected through multi-stage random sampling. Sara son's test was used to test the anxiety of the subjects. The students' average score and grade of examination were considered as academic achievement and performance. For the 10-session group, 1.5 hours of cognitive-behavioral stress management training was performed in the experimental groups, but the controls group did not receive any training. Data analysis with factorial multivariate analysis of variance showed that: Stress management training based on cognitive-behavioral approach has an impact on the performance of exam, academic achievement and student's test anxiety. The stress-management of cognitive-behavioral stress reduced the test anxiety of male and female students, and improved the academic achievement and performance of the male and female students. But did not significantly affect on gender, and educational interaction and gender on any of the variables.
    Keywords: : stress management training based on cognitive - behavioral_Test anxiety_Academic Achievement_Performance
  • Leila Zoghi *, Monir Kaka, Asgar Choobdari Pages 195-210
    Test anxiety is one of a kind of school anxiety, which as an important and common educational phenomenon is closely related to the performance and academic achievement of students.The purpose of this study was to Study the relation between perfectionism with Test anxiety by mediating role of mindfulness in college students.The research method was descriptive correlational and structural equation model. Among the 1042 Girl and boy college students, who were studying in the academic year of 1396-97, based on Kokran formula,278 college students were selected by random sampling method.The tools used in this study were mindfulness questionnaire, perfectionism and test anxiety Questionnaire. Fitness of the proposed model was examined through structural equation modeling (SEM), using SPSS-18 and Lisrel software packages. Findings indicated the proposed model fit the data properly and mindfulness has mediating role in relation between perfectionism with Test anxiety. Therefore, it is suggested that attention be paid to the intermediate role of mind awareness in clinical interventions.
    Keywords: perfectionism, Test anxiety, Mindfulness
  • Salah Esmaeeli *, Saeid Poorrostaei Pages 211-230
    This study was aimed to investigate the effect of online multi-user educational computer games as one of the new methods of teaching on social skills and cognitive abilities. The research method was pre-test and post-test design with control group. The statistical population consisted of all students of elementary school in Uremia which was selected using purposeful sampling of Nowshan School and Among the students of this school, the fourth elementary school was selected and divided into control and experimental groups, so that 15 subjects were in the experimental group and 15 in the control group. Social skills and cognitive skills questionnaire was used to collect data. SPSS software was used to analyze the data. The results showed that the use of multi-user educational computer games on social skills and cognitive ability of students significantly (cognitive ability (F = 181/10) and social skills (F = 156/001)) is more effective than the usual method.
    Keywords: Education, computer games, Online, social skills, Cognitive Ability
  • Ahmad Ghodsi *, Siavosh Talepasand, Alimohammad Rezai, Mohammadali Mohamadifar Pages 231-257
    The present paper seeks to review the antecedents of academic engagement on the basis of Wigfield- Eccles expectancy- value theory. Accordingly, a model was designed in which social culture was considered as exogenous variable, student's perception of learning environment, attribution style, emotional memory, academic self-concept, expectation of success, and task value as moderator variables, and academic engagement as the consequence. To examine the model, a sample including 710 high school students in grade two and three in the courses of experimental sciences and mathematics in Qom high schools were selected through random sampling. All of them completed the questionnaires of student's interaction with teacher, peers, and parents, student's perception of learning environment, attribution styles, academic self-concept, emotional memory, expectancy- value, and academic engagement. The internal relations of variables were examined by structural equations model and EQS6.1 software. The findings show that social culture has a direct structural effect on student's perception of learning environment and attribution style, and a positive structural effect on expectation of success and task value through self-concept and emotional memory. Self-concept and emotional memory has also positive structural effect on academic engagement through task value. Only structural effect of self-concept on academic management through expectation of success is not significant. The expectancy-value theory is a suitable model for students' academic engagement. The role and contribution of motivational beliefs and cognitive processes are of importance in explaining academic engagement and the structure of their internal relations.
    Keywords: social culture, cognitive beliefs, Motivational beliefs, ecademic engagement