فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:21 Issue: 1, Winter 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/01/16
  • تعداد عناوین: 12
|
  • کاتیوسکا ساتو*، خوان کارلوس گاردون، آنا مونوز صفحات 1-8

    فرآیند تشکیل لخته فیبرینی در واقع مجموعه ای از واکنش های پیچیده و به خوبی تنظیم شده است که عروق خونی، پلاکت ها، پروتئین های پیش انعقادی پلاسما، مهار کننده های طبیعی و آنزیم های فیبرینولیتیک در این فرایند مشارکت دارند. عوامل مختلفی از جمله میکروارگانیسم هایی نظیر باکتری ها، ویروس ها، پروتوزوآها، ریکتزیاها و نیز سموم، داروها، اقدامات درمانی و نئوپلاسم ها می توانند سبب ایجاد التهاب عروقی شوند. شایع ترین علت التهاب عروقی پورپورای خون ریزی دهنده است که خود با قرار گرفتن در معرض استرپتوکوکوس اکوئی زیرگونه اکوئی یا به ندرت توسط آنفلوانزای اسبی ایجاد می شود. نقصان یا اختلال در هر یک از اجزای سیستم انعقاد خون می تواند سبب بروز خون ریزی یا ترومبوز شود. اختلالات وراثتی هموستاز اولیه (بیماری ون ویلبراند: vWD و ترومباستنی گلانزمن: GT) و هموستاز ثانویه (هموفیلی A و پره کالیکرئین: کمبود PK) به ندرت در طب بالینی اسب گزارش شده اند. در حالی که اختلالات اکتسابی هموستاز اولیه و ثانویه به وفور یافت می شوند. این اختلالات شامل ترومبوسیتوپنی، اختلال عملکردی پلاکت ها به علت تجویز برخی از داروها و ترکیبات ضد پلاکتی هدفمند، کاهش ساخت فاکتورها (اختلالات کبدی یا کمبود ساخت ویتامین K) آزاد سازی فاکتورهای غیر فعال، مهار فعالیت فاکتورهای انعقادی و یا مصرف بیش از حد و تخلیه فاکتورها (پلاکت ها‏، فاکتورهای انعقاد و فاکتورهای ضد انعقادی مثل آنتی ترومبین (AT) و پروتئین C) می باشند. انعقاد درون رگی منتشر (DIC) شایع ترین و پیچیده ترین اختلال انعقادی در اسب ها است که به نظر می رسد که با سپسیس ها، اختلالات التهابی و ایسکمیک دستگاه گوارش و سایر بیماری های شدید سیستمیک مرتبط باشد. این اختلالات به طور معمول در بیمارهایی مشاهده می شوند که تحت مراقبت های ویژه هستند.

    کلیدواژگان: اختلالات هموستاتیک، اسب
  • حمیدرضا قیصری، سمیه حیدری، سارا بصیری* صفحات 9-14

    پیشینه: 

    با وجود محبوبیت بستنی، محتوای بالای قند و چربی در این محصول، نگران کننده است. جایگزینی شکر با ترکیبات طبیعی و مفید، یکی از راه حل های ممکن است. خرما (فونیکس داکتیفرا)، غنی از کربوهیدرات و منبع خوبی از انرژی محسوب می شود. این ترکیب همچنین دارای مقادیر زیادی ترکیبات فنولی و آنتوسیانین است.

    هدف

    هدف از این مطالعه‏، بررسی تاثیر جایگزینی شکر بستنی با محصولات خرما می باشد.

    روش کار

    بر این اساس، چهار نمونه بستنی با چهار منبع شیرین کننده مختلف شامل 1) ساکارز (به عنوان کنترل)، 2) پالپ خرما + ساکارز، 3) قند مایع خرما و 4) ساکارز + قند مایع خرما تهیه شد. ترکیبات فنولی تام، آنتوسیانین ها و فعالیت آنتی اکسیدانی خرما و اثرات آن بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی بستنی مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    مقادیر زیادی ترکیبات فنولی و آنتوسیانین در بستنی حاوی پالپ و قند مایع خرما یافت شد که سبب افزایش خاصیت احیا کنندگی و آنتی اکسیدانی بستنی گردید. جایگزینی قند‏، تاثیری بر درصد اورران و دانسیته بستنی نداشت. جایگزینی کامل ساکارز با قند مایع خرما، سبب افزایش اسیدیته قابل تیتراسیون، ویسکوزیته و خواص آنتی اکسیدان بستنی شد، ولی اثرات منفی اندکی بر امتیاز رنگ بستنی نشان داد. در حالی که، جایگزینی بخشی از ساکارز با پالپ/قند مایع خرما، بدون تغییر در رنگ بستنی، وضعیت آنتی اکسیدانی این دسر لبنی را بهبود بخشید.

    نتیجه گیری:

    به نظر می رسد افزودن پالپ خرما به بستنی، نه تنها کیفیت و ویژگی های حسی بستنی را حفظ می کند، بلکه، خواص آنتی اکسیدانی را نیز فراهم می کند.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان ها، خرما، بستنی، شکر
  • امیرعلی دایی، عزیزالله خداکرم تفتی*، عبدالله درخشنده، محمد سیدین صفحات 15-19

    پیشینه:

     پنومونی ناشی از عفونت های مایکوپلاسمایی می تواند یک مشکل بزرگ از نظر سلامت و زیان های اقتصادی در صنعت پرورش نشخوارکنندگان کوچک باشد.

    هدف

    هدف از این مطالعه، جداسازی و شناسایی مایکوپلاسماها در گوسفندانی بود که به طور طبیعی در شمال شرق ایران، به پنومونی مبتلا شده بودند.

    روش کار

    در مطالعه حاضر از روش های هیستوپاتولوژی، کشت و واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) جهت ارزیابی نمونه های اخذ شده از 50 ریه گوسفند که به طور طبیعی به پنومونی مبتلا شده بودند، استفاده شد.

    نتایج

    از نظر ماکروسکوپی، سفت شدگی غیرمنظم با الگوی لوبولار یا لوبار تا منتشر در لوب های قدامی شکمی تا خلفی ریه های مبتلا مشاهده شد. از نظر هیستوپاتولوژی، پنومونی برونکواینترستیشیال در 38 (78%) ریه و برونکوپنومونی چرکی تا فیبرینی چرکی در 12 (24%) ریه اخذ شده از گوسفندان مبتلا تشخیص داده شد. از نمونه های بافتی ریه DNA استخراج شد و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی شناسایی جنس و گونه مایکوپلاسما، تکثیر گردید. در محیط کشت، رشد مایکوپلاسما در 3 ریه (6%) از 50 نمونه بافتی ریه، مشاهده شد. آزمون PCR، DNA مایکوپلاسمایی اختصاصی جنس را در 12 نمونه (24%) مشخص ساخت. از این 12 نمونه، به ترتیب 2 (4%) و 7 (14%) نمونه با پرایمرهای اختصاصی گونه مایکوپلاسما اوی نومونیه و مایکوپلاسما آرژینینی واکنش مثبت نشان دادند.

     نتیجه گیری:

     نتایج نشان داد که هر دو گونه مایکوپلاسما اوی نومونیه و مایکوپلاسما آرژینینی از عواملی هستند که می توانند در ایجاد سفت شدگی ریه و پنومونی دخیل باشند و آزمون PCR جهت شناسایی مایکوپلاسما موفقیت آمیزتر از روش کشت بود.

    کلیدواژگان: کشت، مایکوپلاسما، PCR، پنومونی، گوسفند
  • لیدینگ ژانگ *، ژیووی دو، کونگجی چن، کوئین کوئین هان، کیانگ چن، می ژانگ، ژیوشان ژیا، یوشو سونگ صفحات 20-25

    پیشینه:

     سالمونلا می تواند سبب گاستروانتریت جدی در انسان شود و اغلب از نمونه های مختلف مواد غذایی جدا می شود. کشت سلول، ایمنی سنجی و واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR)، روش های فعلی برای تشخیص چنین عوامل بیماری زایی هستند. با این حال، این روش ها وقت گیر و پر زحمت هستند و بنابراین قادر به پایش سریع سالمونلا نمی باشند.

    هدف

    این مطالعه با هدف طراحی یک IC-LAMP جهت تشخیص سریع و حساس سالمونلا انجام شد.

    روش کار

    از سالمونلا به عنوان آنتی ژن برای تولید آنتی بادی تک دودمانی (mAb) استفاده شد و mAb ها از طریق 3 بار زیرکلون سازی تهیه شدند. آنتی بادی تک دودمانی 1B12 با میل ترکیبی بالا در سطح بیدهای مغناطیسی-ایمنی (IMBs) جهت ربایش سالمونلا پوشش داده شدند. فراورده حاصل (سالمونلاIMBs-) با استفاده از پرایمرهای اختصاصی که ژن محافظت شده invA را در سالمونلا هدف قرار می دهند، برای LAMP استفاده شد.

    نتایج

    سنجش IC-LAMP بر اساس آنتی بادی تک دودمانی 1B12 و LAMP طراحی و ایجاد شد. با هدف قرار دادن ژن حفاظت شده invA در سالمونلا، مدت زمان شناسایی از 3 روز به 50 دقیقه کاهش یافت. اگر واکنش حاوی سالمونلا باشد، رنگ فلوئورسنت سبز و نوار ذوزنقه ای به وضوح مشاهده می شود. نکته مهم این است که این روش، ویژگی آنتی بادی و LAMP را با حد تشخیص CFU/ml 5 در آب و شیر آلوده شده به صورت دستی، ترکیب می کند. ویژگی این روش با سنجش سایر باکتری های مشابه نشان داده شد. نتایج نشان می دهد که IC-LAMP فقط با سالمونلا واکنش می دهد و واکنش متقاطع با سایر باکتری های مشابه ندارد.

    نتیجه گیری:

     سنجش IC-LAMP طراحی شده در این مطالعه یک روش سریع، حساس و تک مرحله ای دیداری جهت غربال حضور سالمونلا در نمونه های مواد غذایی است. این روش نسبت به روش های مرسومPCR ، LAMP و دیگر روش ها، سریع تر بوده و می تواند به عنوان یک روش غربالگری اولیه برای تشخیص استفاده شود.

    کلیدواژگان: شناسایی، LAMP، جذب ایمنی مغناطیسی، آنتی بادی تک دودمانی، سالمونلا
  • رضا سلیقه زاده، حسن شریفی یزدی *، مصطفی اخلاقی، سیاوش سلطانیان صفحات 26-32

    پیشینه:

     لاکتوکوکوس گارویه آ عامل ایجاد لاکتوکوکوزیس در ماهی قزل آلای رنگین کمان در بسیاری از نقاط جهان است.

    هدف

    این مطالعه به منظور بررسی وجود فاکتورهای حدت و تمایز دو سروتیپ لاکتوکوکوس گارویه آ انجام شد.

    روش کار

    بیست و دو جدایه لاکتوکوکوس گارویه آ جدا شده از ماهیان قزل آلای رنگین کمان بیمار از مزارع مناطق مختلف و تمساح پوزه کوتاه در ایران مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور تشخیص سریع وجود ژن های حدت hly1، hly2، hly3، NADH oxidase، sod، pgm، adhPsaA، eno، LPxTG-3، adhCI، و adhCII دو آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) چندگانه طراحی شد. همچنین، آزمون PCR ساده جهت شناسایی سروتیپ های باکتریایی، ژن های حدت CGC، LPxTG-2، Adhesion، و adhPav با استفاده از آغازگرهای اختصاصی انجام شد.

    نتایج

    همه واریته های لاکتوکوکوس گارویه آ دارای ژن های حدت hly1، hly2، hly3، NADH oxidase، pgm، adhPav، LPxTG-3، sod، eno، adhPsaA، adhCI و CGC بودند. همچنین ژن AdhCII در همه سویه ها به جز یکی از سویه های جدا شده از تمساح پوزه کوتاه وجود داشت. علاوه بر این، ژن LPxTG-2 تنها در یکی از جدایه های متعلق به تمساح پوزه کوتاه وجود داشت. ژن حدت adhesion در هیچ یک از سویه های مورد بررسی در این مطالعه یافت نشد. قابل توجه اینکه، تمام 22 جدایه از هر دو میزبان به عنوان سروتیپ I شناسایی شدند. بر اساس توالی فیلوژنتیکی حاصل از ترادف خوشه ژن کپسول، تمام جدایه های باکتریایی حاصل از ماهی همراه با یکی از جدایه های حاصل از تمساح پوزه کوتاه در یک خوشه گروه بندی شدند.

    نتیجه گیری:

    مطالعات بیشتری جهت بررسی نقش ژن های حدت در لاکتوکوکوس گارویه آ و ارزیابی بیماری زایی آن ها در ماهی قزل آلای رنگین کمان توصیه می شود.

    کلیدواژگان: ایران، لاکتوکوکوس گارویه آ، قزل آلای رنگین کمان، سروتیپ، فاکتورهای حدت
  • آنگاموتو راجا *، گوپال دهیناکار راج، کاتاپرومال کومانان صفحات 33-39

    پیشینه: 

    ویروس برونشیت عفونی (IBV) عامل اتیولوژیک بیماری حاد و بسیار واگیردار برونشیت عفونی (IB) است. برونشیت عفونی ماکیان را در تمام سنین درگیر می کند و ضررهای اقتصادی عمده ای را به صنعت طیور در سراسر جهان وارد می نماید. تغییر مداوم پروتئین خاری (S1) IBV مسوول شیوع بسیاری از سروتیپ ها/ژنوتیپ ها در سراسر جهان است. از سال 2003 رده های مختلفی از سویه های IBV در گله های ماکیان هند شناسایی شده اند.

    هدف

    شناسایی ژنوتیپ های شایع IBV در هند.

    روش کار

    نمونه های بافتی از 20 گله IBV مثبت، با نشانه های بالینی متفاوت برای تکثیر ژن S1 ویروس برونشیت عفونی به وسیله روش نسخه برداری معکوس واکنش زنجیره ای پلیمراز (RT-PCR) مورد استفاده قرار گرفتند.

    نتایج

    آمپلیکون های مثبت PCR توالی یابی شدند. آنالیز توالی ها نشان داد که 14 جدایه از نمونه های اخذ شده از مزارع متعلق به رده ژنتیکی (Mass 41 serotype) GI-1 و 2 جدایه متعلق به (UK 4/91 variant IBV strain) GI-13 می باشد، یک جدایه در رده ژنتیکی GIII، GV و GVI گروه بندی شد و 3 جدایه دیگر متعلق به ژنوتیپ واریانت منحصر به فرد برای هند (GI-24) بودند. همچنین آنالیز فیلوژنیک نوع مشابهی از گروه بندی را در جدایه ها نمونه های اخذ شده از مزارع نشان داد. در بین 14 جدایه GI-1، 12 مورد بین سال های 2003 و 2006 و تنها 2 مورد بین سال های 2009 و 2011 جدا شده اند. دو جدایه متعلق به GI-13 در سال 2007 جدا شدند. یک جدایه متعلق به GIII، GV، و GVI در سال 2010 جدا شد و 3 جدایه به هیچ یک از توالی های مرجع IBV که در سال 2006 (IND-TN-168-06)، 2010 (IND-TN-280-10)، و 2011 (IND-TN-290-11) جدا شده اند، نزدیک نبودند. 

    نتیجه گیری:

    یک واریانت منحصر به فرد IBV در هند (GI-24) پدیدار شده است. نتایج این مطالعه اثرات مهمی بر اقدامات پیشگیرانه با کمک واکسن ها در آینده خواهد داشت.

    کلیدواژگان: ویروس برونشیت عفونی، فیلوژنی، توالی، ژن پروتئین خاری 1، ویروس واریانت برونشیت عفونی
  • ایراض آکیس، آتیلا* آتش، گیزم آتماکا، کمال اوزدم اوزتابک، فرایه اسن گورسل، حسرت یاردیبی، کمال آلتون آتماز، ابرو اراوجی یالین، مرات کاراباغلی صفحات 40-45

    پیشینه:

     دیسپلازی مفصل ران سگ (CHD) یک اختلال ارتوپدیک است که با سستی غیر طبیعی مفصل ران شناخته می شود. این عارضه یک اختلال چند عاملی و پلی ژنیک در نظر گرفته می شود که غالبا نژادهای سگ با جثه بزرگ و متوسط را درگیر می کند.

    هدف

    هدف از این مطالعه شناسایی پلی مورفیسم مرتبط با CHD در مناطق کروموزومی در CFA19، CFA24، CFA26 و CFA34 بود.

    روش کار

    نمونه خون از 60 قلاده سگ از نژادهای مختلف شامل 46 مورد درگیر و 14 شاهد، اخذ و تعیین ژنوتیپ شد. پس از توالی یابی و شناسایی پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی (SNP) در نواحی هدف، آنالیز انفرادی SNP با روش آماری c2 بر اساس مقایسه فراوانی آلل ها در موارد درگیر و شاهد انجام شد.

    نتایج

    ارتباط معنی داری بین CHD و T/C SNP در CFA19 که حاوی ژن های دخیل در متابولیسم استخوان است مشاهده شد. هیچ ارتباط معنی دار دیگری در این مطالعه یافت نشد و SNPهایی که قبلا شناسایی شده اند، نمی توانند در ارتباط با CHD، تایید شوند.

     نتیجه گیری:

    به تحقیقات بیشتری جهت شناسایی پلی مورفیسم مرتبط با CHD به منظور توسعه یک رهیافت گزینشی و تشخیص مبتنی بر ژنوتیپ، نیاز است.

    کلیدواژگان: ارتباط، سگ، دیسپلازی مفصل ران، گزینش، SNP
  • دعا حسنی السید، هبه محمداحمدعلی عبدالرازق*، دالیا علی التامانی، امل مختارالنحله، هالا محمدعبید صفحات 46-51

    پیشینه:

     لانه گزینی یک مرحله حیاتی تعیین کننده برای موفقیت یک بارداری کامل می باشد. به نظر می رسد که مختل کننده های درون ریز از قبیل فیتواستروژن ها (PEs) به طور نامطلوبی بر لانه گزینی رویان تاثیر می گذارند. با این وجود، ساز و کاری که از آن طریق لانه گزینی دچار اختلال می شود، به طور کامل مشخص نشده است.

    هدف

    اثر تجویز ایزوفلاون های سویا بر لانه گزینی در موش صحرایی ویستار از طریق ردیابی گیرنده های پروژسترون (PR)، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) و بیان پروتئین گیرنده آلفا استرادیول (ER-α) در روز 6 آبستنی (GD6) مورد مطالعه قرار گرفت.

    روش کار

    هجده موش صحرایی ویستار ماده که از نظر جنسی فعال بودند، به 2 گروه تقسیم شدند. گروه A: گروه شاهد (9 عدد) که با جیره مبتنی بر کازئین تغذیه شدند و گروه B (9 عدد): که با جیره مبتنی بر کازئین تغذیه شدند و روزانه از روز صفر آبستنی (GD0) تا GD6 با عصاره 40% ایزوفلاون های سویا به مقدار mg/kg 50 گاواژ داده شدند. مصرف خوراک، وزن بدن (BW)، وزن گیری و وزن رحم ها ثبت شدند. در پایان GD6 تعداد جسم های زرد (CLs) و همچنین نرخ لانه گزینی ثبت شدند. هیستوپاتولوژی و ایمونوهیستوشیمی (IHC) برای PR و VEGF و بیان پروتئین ER-α در رحم هایی که لانه گزینی در آن ها صورت گرفته بود انجام شد.

    نتایج

    ایزوفلاون های سویا به طور معنی داری، مصرف خوراک، وزن گیری، وزن رحم، تعداد CL و نرخ لانه گزینی را در موش های ماده آبستن تیمار شده، کاهش داد. اندومتریوم موش های ماده تیمار شده با سویا تکثیر کمتری در مقایسه با گروه شاهد نشان داد. درصد رنگ گیری ایمنی پروتئین های VEGF و PR در موش های ماده تیمار شده با سویا نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری کاهش یافت. با این وجود، میانگین درصد بیان ER-α در موش های ماده تیمار شده با سویا نسبت افزایش معنی داری در مقایسه با گروه شاهد نشان داد. 

    نتیجه گیری:

    به نظر می رسد شکست لانه گزینی ناشی از ایزوفلاون های سویا به دلیل تنظیم رو به پایین PR باشد که منجر به اختلال در کاهش عملکرد ER-α شده و تولید VEGF را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: ER-α، لانه گزینی، ایزوفلاون ها، پروژسترون، VEGF
  • دراسار برهما، دیپتی نارنگ*، مودیت چاندرا، سیک تیجندر سینگ صفحات 52-56

    پیشینه: 

    پاراتوبرکلوز و توبرکلوز (TB) که به ترتیب توسط مایکوباکتریوم آویوم پاراتوبرکلوزیس (MAP) و کمپلکس مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (MTC) ایجاد می شوند از نظر اقتصادی حائز اهمیت بوده و از بیماری های مزمن تضعیف کننده ای هستند که گله های گاو شیری را درگیر می کنند و همچنین تهدید بالقوه ای از نظر انتقال به انسان به شمار می روند.

    هدف

    تشخیص افتراقی پاراتوبرکلوز و TB در نمونه های خون گاوها و بوفالوها.

    روش کار

    در این مطالعه از یک واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) چندگانه (طراحی شده در این مطالعه) که MAP، مایکوباکتریوم بوویس و مایکوباکتریوم سمگماتیس را هدف قرار می دهد، به موازات آزمون های IS900 PCR و esxB PCR، به ترتیب جهت شناسایی پاراتوبرکلوز و TB، در نمونه های خون (بافی کوت) اخذ شده از مجموع 202 راس گاو و بوفالو، استفاده شد.

    نتایج

    از بین 202 راس حیوان، به ترتیب 12 (9/5%) و 17 (4/8%) راس از حیوانات از نظر MAP با استفاده از PCR چندگانه و IS900 PCR مثبت بودند و از این تعداد فقط 8 (4%) حیوان برای هر دو تست مثبت بودند، در حالی که به ترتیب 4 و 9 راس از حیوانات منحصرا با استفاده از PCR چندگانه و IS900 PCR مثبت بودند. هیچ یک از حیوانات با استفاده از روش PCR چندگانه از نظر مایکوباکتریوم بوویس و مایکوباکتریوم سمگماتیس مثبت نبودند. با این حال روش esxB PCR تعداد 13 (4/6%) راس حیوان را از نظر TB مثبت شناسایی کرد. در واقع، 3 (5/1%) راس از حیوانات هم زمان به پاراتوبرکلوز و توبرکلوز آلوده بودند. 

    نتیجه گیری:

    آزمون PCR چندگانه طراحی شده در این مطالعه، MAP را در بافی کوت شناسایی کرد و اگرچه روش IS900 PCR موارد مثبت بیشتری از حیوانات را از نظر وجود MAP شناسایی کرد ولی هم خوانی نسبتا خوبی بین PCR چندگانه و IS900 PCR در شناسایی DNA باکتری MAP وجود داشت. علاوه بر این روش esxB PCR پتانسیل تشخیص بالایی را نشان داد و می تواند برای تشخیص TB در نمونه های خون استفاده شود.

    کلیدواژگان: نمونه های خون، PCR چندگانه، پاراتوبرکلوز، توبرکلوز
  • محمدرضا حدادمرندی، سیداحمد مدنی*، حسن نیلی، امیر قربانی صفحات 57-60

    پیشینه:

     سیرکوویروس ها، ویروس های کوچک، بدون پوشینه و دارای DNA تک رشته ای هستند. اطلاعات اندکی در مورد این عوامل در پرنده های غیر-طوطی سان وجود دارد.

    هدف

    تلاش شده است تا سیرکوویروس ها در پرندگان غیر-طوطی سان شناسایی و مشخص شوند.

    روش کار

    چهل و پنج نمونه از گونه های مختلف غیر-طوطی سان متعلق به هفت راسته پرندگان جمع آوری شد. یک واکنش زنجیره ای پلیمراز آشیانه ای (nested-PCR) برای تشخیص ژن rep سیرکوویروس ها استفاده شد.

    نتایج

    دو نوع مختلف سیرکوویروس ها در دو نمونه از کبوتر تشخیص داده شد (11/2، 2/18%). به وسیله آنالیز فیلوژنتیک مشخص شد که یکی از سیرکوویروس های تشخیص داده شده در زیر گروه A در مجاورت سویه مربوط به لهستان قرار می گیرد. جالب اینکه دیگر سیرکوویروس تشخیص داده شده با سیرکوویروس های قناری (CaCVs) قرابت داشت. 

    نتیجه گیری:

     علاوه بر تشخیص مولکولی سیرکوویروس کبوتری (PiCV)، این اولین گزارش از ردیابی CaCV در یک کبوتر است. فرضیات ممکن چنین رویدادی مورد بحث قرار گرفت.

    کلیدواژگان: پرندگان، قناری، سیرکوویروس، کبوتر
  • هیونگ سون چو، مین سو کیم * صفحات 61-64

    پیشینه: 

    ترومبوز آئورت (ATh) یک مشکل غیر متداول در سگ ها است. اگرچه پاتوژنز استئوپاتی هایپرتروفیک (HO) ناشناخته است، اما تصور می شود که این مشکل می تواند به علت اختلال در جریان خون ایجاد شود. در این مورد، حذف ترومبوآمبولی آئورت (ATE) منجر به تکثیر پریوستیال شد. 

    توصیف بیمار:

    یک قلاده سگ ماده 3 ساله 8/4 کیلوگرمی نژاد مالتیز عقیم نشده، با یک زخم گزشی و همچنین پنومومدیاستینوم، پنوموتوراکس و آمفیزم زیر پوستی ارجاع داده شد. پس از درمان مناسب، سگ به خوبی بهبود یافت و مرخص شد.

     یافته ها/درمان و نتیجه درمان:

     پاراپرزیس حاد غیر دردناک، 5 روز پس از مرخص کردن سگ به طور ناگهانی ظاهر شد. سونوگرافی شکمی‏، ATE را در 1 سانتیمتری ابتدای محل دو شاخه شدن شریان ایلیاک خارجی نشان داد. بر اساس نشانه های بالینی، معاینه فیزیکی، معاینه نورولوژیک و سونوگرافی، ATh تشخیص داده شد. ترومبکتومی شریانی برای حذف لخته انجام شد. 24 روز پس از عمل جراحی، سگ به دلیل HO دچار درد و تورم بافت نرم در هر دو زانو شد. پس از توان بخشی سگ، سرانجام شروع به راه رفتن کرد و نبض شریان پدال پشتی طبیعی بود. استئوپاتی هایپرتروفیک نیز به طور کامل بر طرف شد.

    نتیجه گیری

    این گزارش برای اولین بار در دامپزشکی حاکی از ارتباط بین HO و ATh می باشد.

    کلیدواژگان: استئوپاتی هایپرتروفیک، تکثیر پریوستیال، ترومبکتومی، ترومبوز
  • سو، مین کیم، جی، نا کیم، سون، ووک جاونگ، جونگ، هیون کیم * صفحات 65-69

    پیشینه:

     انفارکتوس طحال (SI) یک بیماری بالینی نادر است که به ندرت در دامپزشکی مشاهده می شود. شایع ترین علل آن شامل بیماری های ترومبوآمبولیک، اسپلنومگالی و بیماری قلبی است. اگرچه اجزای ترومبوتیک موجود در گردش خون شایع ترین زمینه را برای ایجاد SI های ترومبوآمبولیک ایجاد می کنند، ولی کم خونی همولیتیک با واسطه ایمنی (IMHA) به عنوان یک بیماری زمینه ای در SI سگ ها گزارش نشده است.

     توصیف بیمار: 

    یک قلاده سگ 2 ساله ماده عقیم شده نژاد داشهوند با علائم استفراغ، خون تازه در مدفوع و ادرار قهوه ای رنگ در طی 4 روز گذشته، ارجاع داده شد. در معاینه فیزیکی علائم غیر طبیعی شامل ضعف عمومی، زردی و اسپلنومگالی و در آزمایش خون پن سیتوپنی و افزایش بیلی روبین خون مشاهده شد. در اسمیر خون محیطی‏‏، آگلوتیناسیون گلبول های قرمز، پلی کروماژی و اسفروسیتوز مشاهده شد و IMHA همزمان با ترومبوسیتوپنی تشخیص داده شد. 

    یافته ها/درمان و نتیجه درمان: 

    اگرچه آگلوتیناسیون گلبول های قرمز و لوکوپنی پس از درمان بر طرف شدند ولی کم خونی و ترومبوسیتوپنی نسبت به داروهای سرکوب کننده ایمنی خوراکی و انتقال خون های مکرر بی پاسخ بودند. سونوگرافی دقیق تر شکم، ترومبوز انسدادی ورید طحالی را نشان داد. هیستوپاتولوژی طحال، حاکی از نکروز چند کانونی تا انعقادی مشخص و خون ریزی واضح همراه با SI چندگانه بود. به دنبال برداشت طحال و درمان با داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی به مدت 1 ماه، علائم بر طرف شدند و سگ در معاینه پیگیری پس از 2 سال، سالم بود.

    نتیجه گیری

    کم خونی همولیتیک با واسطه ایمنی یک دلیل کمتر شناخته شده برای SI است. این گزارش یک نقش بالقوه و جدید را برای IMHA در SI سگ ها تعیین می کند. معتقد هستیم که این گزارش اولین گزارش موردی SI در یک سگ دچار IMHA مقاوم به درمان و ترومبوسیتوپنی است که با برداشت طحال همراه با درمان کوتاه مدت به وسیله داروهای سرکوب کننده ایمنی با موفقیت مدیریت شد.

    کلیدواژگان: کم خونی همولیتیک، انفارکتوس طحال، ترومبوسیتوپنی، ترومبوآمبولی، ترومبوز وریدی
|
  • K. Satué *, J. C. Gardon, A. Muñoz Pages 1-8

    The process of fibrin clot formation is a series of complex and well-regulated reactions involving blood vessels, platelets, procoagulant plasma proteins, natural inhibitors, and fibrinolytic enzymes. Vasculitis can be caused by a variety of different agents as bacteria, viruses, protozoal, rickettsial organisms, toxic, drugs, medications, and neoplasms. The most common cause of vasculitis is the purpura hemorrhagica, which is associated with exposure to Streptococcus equi ssp. equi or less commonly, equine influenza. Deficiencies or defects of the hemostatic components may result in bleeding and/or thrombosis. Inherited alterations of primary hemostasis (von Willebrand disease: vWD and Glanzmann’s thrombasthenia: GT) and of secondary hemostasis (hemophilia A and prekallikrein: PK deficiency) are scarcely reported in equine clinic. On the contrary, acquired alterations of primary and secondary hemostasis are commonly found. They include thrombocytopenia, platelet dysfunction due to the administration of some drugs and targeted antiplatelet agents, decreased factor synthesis (liver disease or deficiency of vitamin K), release of inactive factors, inhibition of factor activity, or excessive consumption and depletion of factors (platelets, coagulation factors, and anticoagulants factors as antithrombin (AT) and protein C). Disseminated intravascular coagulation (DIC) is the most common and complex hemostatic disorder in horses and appears to be associated with sepsis, inflammatory and ischemic gastrointestinal tract disorders and other systemic severe diseases. These alterations are commonly found in patients in intensive care units.

    Keywords: : Hemostatic disorders, horse
  • H. R. Gheisari, S. Heydari, S. Basiri * Pages 9-14
    Background

    Despite the popularity of ice cream, its high content of sugar and fat is worrisome. Substituting sugar with natural and useful resources is one possible solution. Dates (Phoenix dactylifera) are rich in carbohydrates and are a good source of energy; they also have a large amount of phenolic compounds and anthocyanin.

    Aims

    The aim of this study is to evaluate the effect of ice cream sugar replacement with date products.

    Methods

    Accordingly, four ice cream samples with different sweeteners including 1) sucrose (as a control), 2) date pulp + sucrose, 3) date liquid sugar, and 4) sucrose + date liquid sugar, were produced. Total phenolics, anthocyanins, and antioxidant activities of dates and their effects on physicochemical and sensory properties of ice cream were investigated.

    Results

    A large amount of phenolic compounds and anthocyanin was found in the ice cream contained date pulp and liquid sugar, which enhanced the reducing power and antioxidant effect of it. The overrun and density of an ice cream did not change with sugar replacement. Total substitution of sucrose by date liquid sugar, increased the titratable acidity, viscosity, and antioxidant properties of ice cream, but it was found to have some negative effects on the organoleptically score of color. However, the partial replacement of granular sugar with date pulp/liquid sugar, improved the antioxidant value of this dairy dessert without any change in its color.

    Conclusion

    It seems that the addition of date pulp to an ice cream, not only maintain the quality and sensory properties of an ice cream, but also provides an antioxidant property.

    Keywords: Antioxidants, Dates, ice cream, sugar
  • A. A. Daee, A. KhodakaramTafti *, A. Derakhshandeh, M. Seyedin Pages 15-19
    Background

    Pneumonia due to Mycoplasma infections can cause serious health problems and economic losses in small ruminants industry.

    Aims

    The aim of this study was isolation and identification of Mycoplasmas in sheep naturally infected with pneumonia in Northeastern Iran.

    Methods

    This study used histopathology, culture and polymerase chain reaction (PCR) to examine samples from 50 lungs of sheep naturally infected with Mycoplasmas.

    Results

    Grossly, irregular consolidation with lobular or lobar to diffuse pattern in the cranioventral to caudal lobes of affected lungs were observed. Histopathologically, bronchointerstitial pneumonia in 38 (76%), and purulent to fibrinopurulent bronchopneumonia in 12 (24%) affected sheep were diagnosed. DNA was extracted from lung tissue samples and replicated using genus and species specific primers for Mycoplasma. Mycoplasma growth was observed in 3 (6%) of a total of 50 lung samples. Genus-specific Mycoplasma DNA was identified by PCR in 12 (24%) of samples. Two (4%) and 7 (14%) samples of these 12 cases were positive for reaction with species-specific primers of Mycoplasma ovipneumoniae and Mycoplasma arginini, respectively.

    Conclusion

    Our results showed that M. ovipneumoniae and M. arginini were the two agents that can be involved in inducing lung consolidation and pneumonia in sheep and PCR was more successful than the culture in detecting Mycoplasmas.

    Keywords: Culture, Mycoplasma, PCR, Pneumonia, Sheep
  • L. Zhang, X. Du, C. Chen, Q. Han, Q. Chen, M. Zhang, X. Xia, Y. Song, J. Zhang * Pages 20-25
    Background

    Salmonella can cause serious human gastroenteritis and is frequently isolated from various food samples. The cell culturing, immunoassay, and polymerase chain reactions (PCR) are the current methods to detect such pathogenic agents. However, these methods are time-consuming and labor-intensive, and thus unavailable for rapid-monitoring of Salmonella.

    Aims

    This study aimed to develop an immunocapture-loop-mediated isothermal amplification (IC-LAMP) for rapid and sensitive detection of Salmonella.

    Methods

    Salmonella was used as antigen to produce monoclonal antibody (mAb) and mAbs were prepared via subcloning three times. The mAb 1B12 with high affinity was coated on the surface of the immuno-magnetic beads (IMBs) to capture Salmonella. The enriched products (IMBs-Salmonella) were used for LAMP using the special primers targeted the conserved invA gene of Salmonella.

    Results

    The IC-LAMP was developed based on mAb 1B12 and LAMP. Targeting the conserved invA gene of Salmonella, the detection time was shortened to 50 min from three days. If the reaction contains Salmonella, the green fluorescence and the trapezoidal strip can be clearly observed. Importantly, the method combines the specificity of antibody and LAMP with a detection limit of 5 CFU/ml in artificially contaminated water and milk. The specificity of this method was demonstrated by testing other similar bacteria. The results indicate that the IC-LAMP reacts only with Salmonella and does not cross-react with other similar bacteria.

    Conclusion

    The IC-LAMP assay developed here is a rapid, sensitive, one-step-visual method to screen for the presence of Salmonella in food samples. This method is faster than traditional PCR, LAMP, and other methods, and can be used as a primary screening method for the detection.

    Keywords: Detection, LAMP, Magnetic Immunocapture, Monoclonal antibody, Salmonella
  • R. Salighehzadeh, H. Sharifiyazdi *, M. Akhlaghi, S. Soltanian Pages 26-32
    Background

    Lactococcus garvieae causes lactococcosis in rainbow trout in many parts of the world.

    Aims

    This study was conducted for the existence of the virulent factors and differentiation of the two serotypes in L. garvieae.

    Methods

    Twenty-two strains of L. garvieae isolated from diseased rainbow trout from farms in different regions and mugger crocodile of Iran, were investigated. In order to rapidly detect the presence of the hly1, hly2, hly3, NADH oxidase, sod, pgm, adhPsaA, eno, LPxTG-3, adhCI, and adhCII virulence genes, two multiplex polymerase chain reaction (PCR) assays were developed. Also, simplex PCR method was used to identify the bacterial serotypes, CGC, LPxTG-2, Adhesion, and adhPav virulence genes using the specific primer.

    Results

    All varieties of L. garvieae contained the hly1, hly2, hly3, NADH oxidase, pgm, adhPav, LPxTG-3, sod, eno, adhPsaA, adhCI, and CGC virulence genes. Also, adhCII gene was present in all strains except one of the isolates originated from mugger crocodile. In addition, LPxTG-2 gene was onlypresent in one of the isolates belonging to mugger crocodile. Adhesion gene was not present in all the strains. Interestingly, all the 22 strains originated from both hosts were identified as belonging to the serotype I. Based on the phylogenetic sequences of the capsule gene cluster, group all fish isolates into a cluster together with one isolate obtained from mugger crocodile.

    Conclusion

    Further studies are recommended to investigate the role of virulence genes in L. garvieae and evaluate their pathogenicity to rainbow trout.

    Keywords: Iran, Lactococcus garvieae, Rainbow trout, Serotype, Virulence factors
  • A. Raja *, G. Dhinakar Raj, K. Kumanan Pages 33-39
    Background

    Infectious bronchitis virus (IBV) is the etiological agent of an acute and highly contagious disease. Infectious bronchitis (IB) affects chicken of all ages and poses major economic loses to the poultry industry worldwide. The continuous evolution of the spike protein (S1) of IBV is responsible for the prevalence of many serotypes/genotypes around the world. Multiple lineages of IBV strains have been detected in chicken flocks in India since 2003.

    Aims

    To detect IBV genotypes prevalent in India.

    Methods

    Organ samples from 20 IBV-positive flocks with variable clinical signs were used for the amplification of the S1 gene of IBV by reverse transcriptase-polymerase chain reaction (RT-PCR).

    Results

    Positive PCR amplicons were sequenced. Sequence analysis showed that 14 field isolates belonged to the GI-1 genetic lineage (Mass 41 serotype), two field isolates belonged to the GI-13 (UK 4/91 variant IBV strain), one field isolate grouped with GIII, GV, and GVI genetic lineage and three belonged to a variant genotype unique to India (GI-24). Phylogenetic analysis also showed a similar type of grouping within the field isolates. Among the fourteen GI-1 isolates, 12 were isolated between 2003 and 2006 and only two were isolated between 2009 and 2011. The two field isolates belonging to GI-13 were isolated in 2007, another one belonging to GIII, GV, and GVI was isolated in 2010 and three field isolates were not close to any reference IBV sequences isolated in 2006 (IND-TN-168-06), 2010 (IND-TN-280-10) and 2011 (IND-TN-290-11).

    Conclusion

    A unique variant of IBV is emerging in India (GI-24). Our findings will have important implications for future vaccine intervention.

    Keywords: Infectious bronchitis virus_Phylogeny_Sequence_Spike protein 1 gene_Variant infectious bronchitis virus
  • I. Akis, A. Ates *, G. Atmaca, K. O. Oztabak, F. Esen Gursel, H. Yardibi, K. Altunatmaz, E. Eravci Yalin, M. Karabagli Pages 40-45
    Background

    Canine hip dysplasia (CHD) is an orthopedic disorder characterized by abnormal laxity of the hip joint. It is considered multifactorial and polygenic and affects predominantly medium and large sized dog breeds.

    Aims

    The aim of this study was to identify CHD associated polymorphisms in chromosomal regions on CFA19, CFA24, CFA26, and CFA34.

    Methods

    Blood samples from 60 dogs of different breeds were collected and genotyped, including 46 cases and 14 controls. After sequencing and single nucleotide polymorphism (SNP) determination of the target regions, an individual SNP analysis with a c2 statistic was performed based on the comparison of allele frequencies in cases and controls.

    Results

    A significant association was observed between CHD and a T/C SNP on CFA19, which harbors genes involved in bone metabolism. No other significant association was found in the study and previously identified SNPs cannot be validated as related to CHD.

    Conclusion

    Further research is warranted to identify CHD-associated polymorphisms in order to develop a genotype-based diagnosis and selection approach.

    Keywords: Association, dog, Hip dysplasia, Selection, SNP
  • D. H. Elsayed, H. M. A. Abdelrazek *, D. A. Eltamany, H. M. Ebaid, A. M. El, Nahla Pages 46-51
    Background

    Implantation is a crucial period determining the success of a full pregnancy. Endocrine disruptors such as phytoestrogens (PEs) were thought to adversely influence embryonic implantations. However, the mechanism by which they upset implantation was not fully elucidated.

    Aims

    The effect of administering soy isoflavones on the implantation of Wistar rats was studied through the detection of progesterone receptors (PR), vascular endothelial growth factor (VEGF), and estradiol receptor alpha (ER-α) protein expression at gestation day 6 (GD6).

    Methods

    Eighteen cyclic female Wistar rats were distributed into two groups, group A: control (n=9) were fed with a casein based diet, and group B (n=9) were fed with a casein diet and gavaged 50 mg/kg/day soy isoflavones’ extract 40% starting from gestation day zero (GD0) to GD6. Feed intake, body weight (BW), body gain, and uterine weights were recorded. At the end of GD6 the number of corpora lutae (CLs) and implantation rates were recorded. Histopathology and immunohistochemistry (IHC) for PR, VEGF, and ER-α protein expression in implanted uteri were performed.

    Results

    Soy isoflavones significantly reduced feed intake, weight gain, uterine weights CL numbers, and implantation rates of the treated pregnant dams. The endometrium of the soy treated dams showed less proliferation than that of the control. Immunostaining percentage of PR and VEGF proteins significantly reduced in soy treated dams compared to the control. However, the mean expression percentage of ER-α exhibited significant elevation in the soy treated dams in comparison to the control group.

    Conclusion

    Implantation losses caused by soy isoflavones seemed to be due to the down regulation of PR that failed to down regulate ER-α action and decreased VEGF production.

    Keywords: ER-α, implantation, Isoflavones, progesterone, VEGF
  • D. Brahma, D. Narang *, M. Chandra, S. T. Singh Pages 52-56
    Background

    Paratuberculosis and tuberculosis (TB) caused by Mycobacterium avium paratuberculosis (MAP) and Mycobacterium tuberculosis complex (MTC), respectively are economically important, chronic debilitating diseases affecting the dairy herds and are also potential zoonotic threats.

    Aims

    Differential diagnosis of paratuberculosis and TB in blood samples of cattle and buffaloes.

    Methods

    In this study, an in-house developed multiplex polymerase chain reaction (PCR) targeting MAP, Mycobacterium bovis and Mycobacterium smegmatis was used in blood samples (buffy coat) parallel with IS900 PCR and esxB PCR for diagnosis of paratuberculosis and TB, respectively; in a total of 202 cattle and buffaloes.

    Results

    Out of 202 animals, 12 (5.9%) and 17 (8.4%) animals were positive for MAP by multiplex PCR and IS900 PCR, respectively; from which only 8 (4%) animals were positive by both tests; whereas 4 and 9 animals were exclusively positive by multiplex PCR and IS900 PCR, respectively. None of the animals were found to be positive for M. bovis and M. smegmatis by the multiplex PCR. However, the esxB PCR detected 13 (6.4%) animals positive for TB. In fact, 3 (1.5%) animals were found to be co-infected by both paratuberculosis and TB.

    Conclusion

    The in-house multiplex PCR detected MAP in buffy coat and there was a fair degree of agreement between the multiplex PCR and IS900 PCR in detection of MAP DNA though the latter detected more number of animals to be positive for MAP. Besides, esxB PCR showed a high diagnostic potential and can be used for diagnosis of TB from blood.

    Keywords: Blood samples, Multiplex PCR, paratuberculosis, Tuberculosis
  • M. R. Haddadmarandi, S. A. Madani *, H. Nili, A. Ghorbani Pages 57-60
    Background

    Circoviruses are small, non-enveloped, single stranded DNA viruses. There is scarce information about these agents in non-psittacine birds.

    Aims

    It is attempted to detect and characterize circoviruses in non-psittacine birds.

    Methods

    Forty-five samples were collected from different non-psittacine species belonging to seven avian orders. A nested polymerase chain reaction (nested-PCR) for the detection of rep gene of circoviruses was applied.

    Results

    Two different types of circoviruses were detected in two pigeon samples (2/11, 18.2%). One of the detected circoviruses was placed in clade A next to a polish strain based on phylogenetic analysis. Interestingly, the other detected circovirus was closely related to canary circoviruses (CaCVs).

    Conclusion

    In addition to the molecular diagnosis of a pigeon circovirus (PiCV), this is the first report of the detection of CaCv in a pigeon. The possible hypotheses of such circumstance are discussed.

    Keywords: Birds, Canary, Circovirus, Pigeon
  • H. S. Cho, M. S. Kim * Pages 61-64
    Background

    Aortic thrombosis (ATh) is an uncommon problem in dogs. Although the pathogenesis of hypertrophic osteopathy (HO) is unknown, it is thought this can be due to blood flow disorder. In this case, removal of aortic thromboembolism (ATE) resulted in periosteal proliferation.

    Case description: 

    A 4.8-kg, 3-year-old, intact female Maltese was referred with a bite wound showing pneumomediastinum, pneumothorax, and subcutaneous emphysema. After adequate treatment, the dog had recovered well and was discharged. 

    Findings/treatment and outcome

    Acute non-painful paraparesis suddenly developed 5 days after discharge. An abdominal ultrasound showed ATE at the level of 1 cm proximal to the external iliac arterial bifurcation. Based on clinical sign, physical exam, neurologic exam, and ultrasonography, ATh was diagnosed. Arterial thrombectomy was performed to remove the thrombus. Twenty-four days after surgery, the dog had pain and soft tissue swelling of both stifles due to HO. After rehabilitation, the dog finally started to ambulate, and the dorsal pedal arteries pulse was normal. Hypertrophic osteopathy also resolved completely.

    Conclusion

    This report suggests the relationship between HO and ATh, for the first time in veterinary medicine.

    Keywords: Hypertrophic osteopathy, Periosteum proliferation, Thrombectomy, Thrombosis
  • S. M. Kim, G. N. Kim, S. W. Jeong, J. H. Kim * Pages 65-69
    Background

    Splenic infarction (SI) is a rare clinical entity seldom encountered in veterinary medicine. Its most frequent causes include thromboembolic status, splenomegaly, and cardiac disease. Although thrombotic elements from the circulation provide the most common context for thromboembolic SIs, immune-mediated hemolytic anemia (IMHA) has not been reported as an underlying disease in canine SI. 

    Case description:

     A 2-year-old, female spayed Dachshund, was referred with vomiting, hematochezia, and brown colored urine over the preceding 4 days. Physical examination revealed abnormalities including generalized weakness, jaundice, and splenomegaly; blood work showed pancytopenia and hyperbilirubinemia. Erythrocyte agglutination, polychromasia, and spherocytes on a peripheral blood smear were observed and IMHA concurrent with thrombocytopenia was diagnosed.

    Findings/treatment and outcome

    Although erythrocyte agglutination and leukopenia disappeared after treatment, anemia and thrombocytopenia were unresponsive to oral immunosuppressive drugs and repeated transfusions. Further abdominal ultrasound identified an occlusive splenic vein thrombus. Splenic histopathology found marked multifocal to coalescing necrosis, and hemorrhage consistent with multiple SI. Symptoms resolved following splenectomy combined with 1 month of immunosuppressive medication, and the dog was healthy on follow-up evaluation after 2 years.

    Conclusion

    Immune-mediated hemolytic anemia is an incompletely characterized cause of SI. This report establishes a potential and novel causal role for IMHA in canine SI. We believe it to be the first case report of SI in a dog with refractory IMHA and thrombocytopenia, successfully managed by splenectomy combined with short-term immunosuppressive therapy.

    Keywords: hemolytic anemia, splenic infarction, thrombocytopenia, thromboembolism, Venous thrombosis