فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Research
Volume:21 Issue: 4, Autumn 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/09/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • احمد ماگدی سلیم*، مانورانجان داس، سانتوش کومار سناپاتی، گیتا رانی جنا، چینموی میشرا، بیجایندرانات موهانتی، سوسن کومار پاندا، رامش چاندرا پاترا صفحات 250-256

    پیشینه:

     تیلریا آنولاتا انگلی از راسته اپی کمپلکس که از طریق کنه منتقل می شود و گاوها را آلوده می کند و سبب خسارات اقتصادی شدیدی می شود.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه ما، تعیین شیوع مولکولی عفونت با تیلریا آنولاتا در گاوهای بدون علامت در اودیشا، هند، به منظور بررسی ارتباط عوامل خطر بالقوه و ارزیابی اثر عفونت این انگل بر پارامترهای هماتولوژی در حیوان هایی که به صورت طبیعی آلوده شدند، بود.

    روش کار

    در مجموع 226 نمونه خون گاو از هفت منطقه اودیشا، هند، جمع آوری شد. تشخیص مولکولی تیلریوز حاره ای به وسیله واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR)، کلونینگ، توالی یابی و تجزیه و تحلیل مطالعه فیلوژنی انگل های جدا شده انجام شد. عوامل خطر بالقوه به وسیله تحلیل آماری رگرسیون لجستیک تک متغیره و چند متغیره مورد بررسی قرار گرفتند. پارامترهای هماتولوژی بین حیوان های مثبت و منفی مقایسه شد.

    نتایج

    همه حیوان های مورد مطالعه ما از نظر علایم بالینی سالم بودند، هرچند 86/54% (226/124) از حیوان های آزمون شده با PCR از نظر تیلریا آنولاتا، مثبت شدند. رگرسیون لجستیک چند متغیره نشان داد که تماس با سایر گاوهای گله های مختلف در هنگام چرا (P<0.0001; OR: 12.75; 95% CI: 5.21-31.21)، سابقه قبلی علایم بالینی (P=0.002; OR: 3.31; 95% CI: 1.53-6.31) و فراوانی استفاده از مواد کشنده انگل های خارجی در یک سال (P<0.0001; OR: 9.22; 95% CI: 3.03-28.09)، عوامل خطر بالقوه برای بروز تیلریوز حاره ای بودند. داده های مربوط به تطابق توالی نوکلیوتیدی نشان داد که سویه تیلریا آنولاتا اودیشا (MN818858) به ترتیب 6/99%، 49/99%، و 36/99% با سویه های اوتار پرادش، هند (MF346035)، بحرین (AF214797)، و حیدر آباد، هند (MK034702) تشابه دارد.

    نتیجه گیری: 

    این اولین مطالعه با بینش اپیدمیولوژی مولکولی، عوامل خطر و تجزیه و تحلیل فیلوژنی و هماتولوژی گاوهای بدون علامت آلوده به تیلریا آنولاتا از هند است.

    کلیدواژگان: گاو، اپیدمیولوژی، هند، PCR، تیلریا آنولاتا
  • مجید مسعودی فرد، محمدرضا اسماعیلی نژاد*، احسان الله سخائی، امید آذری، رعنا وفائی، نیما قلعه خانی صفحات 257-262

    پیشینه: 

    اکوکاردیوگرافی داپلر طیفی (PW)، یک ابزار راحت و غیر تهاجمی برای اندازه گیری تغییرات برون ده قلبی (CO) بعد از تجویز داروهای آرام بخش می باشد، اما در مورد شترسانان این یک روش معمول نیست.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر ارزیابی تغییرات جریان خون خروجی از بطن چپ و راست LVOT) و (RVOT، CO و فواصل زمانی سیستولیک پس از تزریق داخل وریدی (IV) مدتومیدین (M) و زایلازین (X) با استفاده از اکوکاردیوگرافی داپلر طیفی می باشد.

    روش کار

    بیست نفر شتر نر تک کوهانه، نابالغ و به ظاهر سالم به چهار گروه (پنج حیوان در هر گروه) تقسیم شدند. مدتومیدین و زایلازین در دو دوز مختلف به ترتیب 10 و 20 میکروگرم/کیلوگرم و 2/0 و 4/0میلی گرم/کیلوگرم در داخل ورید وداج سمت چپ تزریق شدند. تاثیرات روی پارامترهای اکوکاردیوگرافی در چهار زمان قبل از تزریق، 3، 60 و 120 دقیقه بعد از تزریق بررسی شدند.

    نتایج

    یکپارچگی سرعت بر حسب زمان (VTI)، حداکثر/میانگین سرعت جریان Vmax) و (Vmean و حداکثر/میانگین فشار مقاومتی PGmax) و (PGmean در دریچه های آیورت و ششی کاهش یافت. زمان تخلیه بطن چپ (LVET) و LVET + مدت زمان قبل از تخلیه (PEP) کاهش یافت و PEP و PEP/LVET در همه گروه ها به جز گروه زایلازین با دوز کم، در 3 دقیقه پس از تجویز دارو افزایش یافت (P<0.05). کمترین مقدار VTI، سرعت (V)، PG و CO پس از 60 دقیقه در گروه زایلازین با دوز کم مشاهده شد (P<0.05).

    نتیجه گیری:

     ارتباطی بین شدت و مدت زمان تغییرات در پارامترهای قلبی با نوع و دوز داروی تزریق شده وجود دارد. ما نتیجه گرفتیم که زایلازین و مدتومیدین باعث کاهش جریان خروجی بطن چپ و برون ده قلبی به صورت گذرا در شترهای سالم می شوند.

    کلیدواژگان: کملوس درومداریوس، برون ده قلبی، اکوکاردیوگرافی
  • توموهیرو اویامادا*، شوزو اوکانو صفحات 263-268

    پیشینه:

     تراستوزوماب یک داروی آنتی بادی است که برای درمان گیرنده 2 فاکتور رشد سلول های اپیدرم انسان (HER2) استفاده می شود که این HER2 باعث بیان بیش از حد سرطان متاستاتیک پستان انسان می گردد. سیتوتوکسیسیتی وابسته به پادتن (ADCC) به عنوان مکانیسم اصلی سیتوتوکسیسیتی این دارو در نظر گرفته می شود. با این حال، توانایی این دارو در القای پاسخ ADCC در سلول های تک هسته ای خون محیطی سگ (PBMCs) به خوبی ثابت نشده است.

    هدف

    هدف ما ارزیابی توانایی تراستوزوماب در افزایش سیتوتوکسیسیتی PBMCs ها علیه سلول های توموری سگ بود.

    روش کار

    ما از لاین های سلولی توموری سگ جدا شده از تومورهای متاستاتیک غدد پستانی CIPm) و (CHMm و آدنوکارسینوم تیرویید (CTAC) استفاده کردیم. اتصال تراستوزوماب به سلول ها با استفاده از آزمایش فلوسایتومتری تایید شد. سلول های تک هسته ای خون محیطی به دست آمده از سگ های بیگل سالم و همچنین سلول های کشنده فعال شده توسط لنفوکین ها (LAK) که با تحریک PBMCs توسط اینترلوکین-2 (IL-2) تولید شده بودند، به عنوان سلول های کارگزار استفاده شدند. از روش اندازه گیری آزادسازی استاندارد لاکتات دهیدروژناز (LDH) برای اندازه گیری سیتوتوکسیسیتی سلول های LAK در حضور تراستوزوماب علیه لاین های سلولی توموری استفاده شد.

    نتایج

    تراستوزوماب سبب افزایش سیتوتوکسیسیتی PBMCs علیه CHMm شد. علاوه بر این، حضور تراستوزوماب اثر هم افزایی بر از بین بردن CHMm توسط سلول های LAK داشت. اما هنگامی که سلول های LAK علیه CIPm و CTAC عمل کرد، وجود تراستوزوماب چنین اثر هم افزایی ایجاد نکرد.

    نتیجه گیری: 

    ما توانایی تراستوزوماب برای القای پاسخ ADCC در PBMCs سگ را تایید و اثر  هم افزایی آن را با سلول های LAK تعیین کردیم. اگرچه سیستم خارج از بدن موجود زنده در مطالعه حاضر القای پاسخ ADCC توسط تراستوزوماب را علیه همه لاین های سلولی توموری سگ نشان نداد، ولی نتایج این مطالعه بیان کننده فعالیت ضدتوموری بالقوه تراستوزوماب در سگ ها است.

    کلیدواژگان: ADCC، IL-2، سلول های LAK، سلول های تک هسته ای خون محیطی، تراستوزوماب
  • سعید بشارتی، آتنا صادقی، فاطمه احمدی، الهه تاج الدین، رضا محمد صالحی، فرشته فانی، غلامرضا پولادفر، بهرام نیک منش، علی مجیدپور، سمیه سلیمان زاده مقدم، سیامک میراب سمیعی، مرجان رهنمای فرزامی، محمد رهبر، پریسا اسلامی، ناصر رخشانی، بابک عشرتی، محمد مهدی گویا، فاطمه فلاح، عبدالله کریمی، پرویز اولیاء*، مسعود آل بویه صفحات 269-278

    پیشینه: 

    سالمونلا به عنوان عامل اصلی اسهال اکتسابی از جامعه در انسان در نظر گرفته می شود، هرچند مخازن سویه های دارای الگوی مقاومت چند دارویی (MDR) و ارتباط آن ها با این بیماری به طور کامل مشخص نیست.

    هدف

    این مطالعه به بررسی فراوانی، تنوع سروگروه ها و الگوهای مقاومت دارویی سویه های سالمونلا در نمونه های گوشت مرغ و مدفوع بیماران مبتلا به اسهال اکتسابی از جامعه در تهران می پردازد.

    روش کار

    در این مطالعه، فراوانی سروگروه های سالمونلا غیر تیفوییدی، شباهت الگوی های مقاومت آن ها به 10 ترکیب ضد میکروبی، شیوع    β-لاکتامازهای طیف گسترده (ESBL) و عوامل تعیین کننده ژنتیکی AmpC، و کلاس های 1 و 2 اینتگرون ها در بین 100 نمونه گوشت مرغ و 400 نمونه مدفوع بیماران علامت دار در تهران از ژوین 2018 تا مارس 2019 مقایسه شد.

    نتایج

    سالمونلا به ترتیب از 75% و 5/5% نمونه های گوشت مرغ و مدفوع انسانی جدا شد. جدایه های گوشت مرغ به طور عمده به سروگروه C تعلق داشتند (88%، 75/66)، در حالی که جدایه های مدفوع انسان عمدتا مربوط به سروگروه D بود (1/59%، 22/13). فنوتیپ MDR و متداول ترین میزان مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها، از جمله تتراسایکلین، تری متوپریم/سولفامتوکسازول (TS)، و آزیترومایسین در 5/4% و 3/45%، 59% و 6/13%، 43% و 1/9%، 42% و 1/9% نمونه های مدفوع انسانی و گوشت مرغ به ترتیب تشخیص داده شد. حضور ژن های blaCTX، blaSHV و blaPER در جدایه های گوشت دارای فنوتیپ مقاومتی ESBL و ژن های blaACC، blaFOX و blaCMY-2 در میان 7 سویه گوشت دارای فنوتیپ مقاومتی AmpC با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) مورد تایید قرار نگرفت. شیوع بالایی از اینتگرون های کلاس 1 و 2 در این جدایه ها مشخص شد، که ارتباطی با مقاومت به TS و کلرامفنیکل نشان دادند.

    نتیجه گیری: 

    این یافته ها عدم ارتباط بین جدایه های گوشت مرغ و انسانی را به دلیل عدم تطابق بین سروگروه های شناسایی شده و فنوتیپ های مقاومت نشان داد.

    کلیدواژگان: بتا-لاکتامازها، اسهال، مقاومت دارویی، گوشت، سالمونلا
  • دنیل روخو ریئوس*، خوزه ماریا وازکوئز اوتن، سایتانو سانچز کولادو، آلبرتو آرنسیبیا اسپینوسا، ماریا اینماکولادا گارسیا گارسیا، مارتا سولر لاگوئیا، دیوید کیلروی، گرگوریو رامیرز زارزوسا صفحات 279-286

    پیشینه: 

    بر خلاف سگ، مطالعات شکمی گربه نادر است. مطالعات تشریحی در مورد گربه سانان با استفاده از آناتومی مقطعی و برش نگاری کامپیوتری (CT) یا تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) با استفاده از جسد گربه سانان، کمیاب و تقریبا بی نظیر است.

    هدف

    در این مطالعه، یک مدل عروقی غیر پاتولوژیک شکم گربه بر روی سه گربه بالغ با استفاده از تکنیک های تصویربرداری تشریحی و تشخیصی انجام شد.

    روش کار

    یک گربه خانگی زنده و دو جسد گربه در این مطالعه استفاده شد. به اجساد گربه ها لاتکس رنگی تزریق شد تا ساختارهای عروقی کاملا متمایز نشان داده شود و سپس مقاطع پیاپی از شکم گربه تهیه شدند. برش نگاری کامپیوتری با تزریق ماده حاجب یددار از طریق ورید سفالیک گربه زنده بلافاصله قبل از اسکن انجام شد. تصاویر CT نشان داد که ساختارهای عروقی شریانی و وریدی روشن تر از حد معمول با دو پنجره برش نگاری دیده می شوند. ارتباط بین مقاطع آناتومیکی و CT آن ها برای شناسایی ساختارهای عروقی و احشایی مورد مطالعه قرار گرفت.

    نتایج

    ساختارهای عروقی روشن تر از حد معمول با ماده حاجب شناسایی شدند و در مسیر خود در سلسله تصاویر دایکوم با برنامه آمیرا مشخص شدند. در این روش، بازسازی حجمی عروقی به صورت پشت سر هم و نیمه اتوماتیک بدون ساختارهای احشایی به دست آمد. با برنامه اسیری اکس، بازسازی حجمی به صورت اتوماتیک انجام شد که تمام ساختارهای عروقی و احشایی را کاملا دربر گرفت.

    نتیجه گیری:

     ما نتیجه می گیریم که این نمونه های اولیه بهبود یافته می توانند در کلینیک های دامپزشکی به عنوان مدل های عروقی طبیعی و نیز به عنوان پایه ای برای مدل های سه بعدی آتی از ناهنجاری های عروقی مانند شانت های پورتوسیستمیک مورد استفاده قرار بگیرند.

    کلیدواژگان: CT، محوطه شکمی گربه، آناتومی مقطعی، مدل عروقی، نمایان سازی حجمی
  • ژونگزان سائو، جیانون شو، مینگ گائو، شیائوشوانگ لی، یوجیا ژای، کون یو، میگ وان، شینهونگ لوان* صفحات 287-293

    پیشینه: 

    سالمونلا یکی از مهمترین باکتری های بیماری زای روده ای است که سلامت طیور را تهدید می کند.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی شیوع و مقاومت ضد میکروبی جدایه های سالمونلا در مزارع غاز انجام شد.

    روش کار

    در مجموع 244 سواپ از ناحیه کلواک غازهای مزارع واقع در شمال شرقی چین به منظور شناسایی سالمونلا جمع آوری شدند. سپس حساسیت ضد میکروبی و توزیع ژن های مقاومت جدایه های سالمونلا مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    بیست و یک جدایه سالمونلا شناسایی شدند. شیوع کلی سالمونلا در مطالعه حاضر 6/8% بود. در میان جدایه های سالمونلا، بیشترین فراوانی مقاومت مربوط به آموکسی سیلین (AMX) (7/85%)، تتراسیکلین (TET) و تریمتوپریم/سولفامتوکسازول (SXT) (81%) و به دنبال آن کلرامفنیکل (CHL) (2/76%)، فلورفنیکل (FLO) (4/71%)، کانامایسین (KAN) (6/47%) و جنتامایسین (GEN) (1/38%) بود. در ضمن تنها 8/4% از جدایه ها به سیپروفلوکساسین (CIP) و سفوتاکسیم (CTX) مقاوم بودند. هیچ یک از جدایه ها به سفوپرازون (CFP) و کلیستین B (CLB) مقاوم نبودند. بیست جدایه (95%) به طور همزمان حداقل به دو ضد ماده میکروبی مقاوم بودند. ده ژن مقاومت شناسایی شدند که در میان آن ها blaTEM-1، cmlA، aac(6’)-Ib-cr، sul1، sul2، sul3، و mcr-1.1 از همه شایع تر بودند و در تمام 21 جدایه وجود داشتند و به دنبال آن ها tetB (21/20)، qnrB (21/19)، و floR (21/15) شایع ترین ها بودند.

    نتیجه گیری:

     نتایج نشان داد که جدایه های سالمونلا از مزارع غاز واقع در شمال شرقی چین مقاومت چند دارویی (MDR) داشتند که چندین ژن مقاومت ضد میکروبی را در خود جای داده اند. نتایج ما به منظور طراحی استراتژی های پیشگیری و درمانی علیه عفونت با سالمونلا در مزارع غاز مفید خواهد بود.

    کلیدواژگان: مقاومت ضد میکروبی، غاز، ژن مقاومت، سالمونلا
  • زهرا نوساز، سمانه رسولی نژاد، سید لطیف موسوی گرگری* صفحات 294-300

    پیشینه:

    بروسلوز یک بیماری مشترک بین انسان و دام است، توسط گونه های بروسلا حادث می شود که کوکوباسیل های هوازی کوچک درون سلولی هستند، در اندام های تناسلی جانوران میزبان قرار می گیرند، باعث سقط جنین و عقیم شدن می شوند. شناسایی این بیماری بر مبنای روش های آزمایشگاهی میکروبیولوژی، سرولوژی و یا واکنش زنجیره ای پلیمراز زمان واقعی (RT-PCR) است. اگرچه آزمون های میکروبیولوژی و سرولوژی رایج مزایایی دارند، اما قادر به رفع مشکلات تشخیصی نیستند.

    هدف

    برای فایق آمدن بر برخی از محدودیت های تکنیک های موجود، در مطالعه حاضر ما یک آپتامر را از طریق روش تکامل سیستماتیک لیگاند از طریق غنی سازی نمایی (سلکس) در سلول کامل برای تشخیص بروسلا ایجاد کردیم.

    روش کار

    ما از مخلوط بروسلا ملیتنسیس و بروسلا آبورتوس به عنوان هدف استفاده کردیم. به منظور تهیه آپتامر DNA  تک -رشته ای (ssDNA)، کتابخانه DNA با پرایمر معکوس ´5-فسفریله تقویت و با اگزونوکلیاز لامبدا تیمار شد. روش سلکس با انکوباسیون مجموعه ssDNA به همراه سوسپانسیون باکتریایی در بافر اتصال انجام شد. روش های منتخب، توسط فلوسایتومتری و با استفاده از پرایمر آغازگر پیش رو نشان دار شده با FITC کنترل شد. آپتامرهایی با بالاترین میل اتصال به سمت هدف و پایین ترین تمایل نسبت به سویه های دیگر انتخاب شدند.

    نتایج

    دو آپتامر یعنی B20 و B21 میل اتصال قابل ملاحظه ای به بروسلا ملیتنسیس و بروسلا آبورتوس نشان دادند. ثابت تفکیک (Kd) برای آپتامرهای B20 و B21 به ترتیب 06/3 ± 179/40 pM و 465 ± 396/184 pM بود.

    نتیجه گیری:

     آپتامرهای جدا شده قادر به شناسایی بروسلا ملیتنسیس و بروسلا آبورتوس با راندمان اتصال قابل توجه و Kd اختصاصی در محدوده پیکومول هستند و بنابراین می توانند کاندیدای مناسبی در جهت انجام هر آزمایش سنجش سریع در تشخیص معمول بروسلوز باشند.

    کلیدواژگان: بروسلا، سلکس سلولی، DNA آپتامر، فلوسایتومتری
  • ایمن شوقی آتیبا*، علاء الدین قاضی، محمد حسام حمد صفحات 301-307

    پیشینه: 

     پیتیوزیس پوستی در اسب ها یک بیماری گرانولوماتوز جراحت دار مزمن است که توسط اوومیست پیتیوم اینسیدیوزوم ایجاد می شود.

    هدف

    هدف از مطالعه حاضر ارزیابی پاسخ پیتیوزیس پوستی در اسب ها به برداشتن به روش جراحی و دی متیل سولفوکساید (DMSO) موضعی بود.

    روش کار

    سی راس اسب با علایم بالینی خارش، فیستول با ترشحات سروزی خونی و خروج کونکر در نقاط مختلف بدن (اندام های حرکتی، شکم، گردن و صورت) معرفی شدند. تشخیص بالینی با جدا سازی عامل ایجاد کننده و هیستوپاتولوژی تایید شد. همه حیوان ها، یا تنها با برداشتن به روش جراحی و یا با برداشتن به روش جراحی و به دنبال آن DMSO موضعی درمان شدند. روند بهبودی هر هفته به منظور ارزیابی پاسخ به درمان، تا بهبودی کامل به صورت ماکروسکوپی بررسی شد.

    نتایج

    وجود پیتیوم اینسیدیوزوم در تمام اسب های بیمار تایید شد. از نظر بافت شناسی، بافت گرانوله همراه با ایوزینوفیل های فراوان در اسب های درگیر بیماری مشخص شد. کاهش اندازه زخم ها و ویژگی های بالینی ضایعات پیتیوزیس، بعد از برداشتن به روش جراحی و به دنبال آن استفاده از DMSO نسبت به برداشتن به روش جراحی به تنهایی، بیشتر بود. ضایعات پوستی پیتیوزیس به ترتیب 7 ± 37 و 5 ± 60 روز پس از برداشتن به روش جراحی به همراه استفاده از DMSO موضعی و برداشتن به روش جراحی به تنهایی، به طور کامل بهبود یافت.

    نتیجه گیری: 

    ترکیب برداشتن به روش جراحی و استفاده از DMSO موضعی یک درمان موثر برای پیتیوزیس پوستی در اسب ها شناسایی شده است.

    کلیدواژگان: دی متیل سولفوکساید، اسب، پیتیوزیس، پیتیوم اینسیدیوزوم
  • شیلا امیدظهیر*، امیر صیاد شیرازی، سید محمد حسینی صفحات 308-313

    پیشینه: 

    کورینوزوما انگلی از شاخه خاربرسران (آکانتوسفالا) با گسترش جهانی است. انگل های کورینوزوما در پپنیپدها به عنوان میزبان نهایی یافت می شوند.

    هدف

    هدف این مطالعه بررسی ویژگی های ریخت شناسی و مولکولی کورینوزوما و تاثیر بافت شناسی این انگل بر بافت روده پوسا کاسپیکا بود.

    روش کار

    در مطالعه حاضر، آلودگی شدید کورینوزوما در روده کوچک یک فوک خزری (پوسا کاسپیکا) نابالغ مشاهده شد. توصیف ریخت شناسی با استفاده از میکروسکوپ نوری و میکروسکوپ الکترونی (SEM) انجام شد. تشخیص مولکولی با استفاده از قسمتی از توالی های فضای رونویسی شده داخلی 1 (ITS1) و 5.8S ژن RNA ریبوزومی (rRNA) صورت گرفت.

    نتایج

    بر طبق نتایج، نمونه های کورینوزوما به عنوان کورینوزوما کاسپیکوم شناسایی شدند. بررسی آسیب شناسی بافت روده، آسیب در سلول های بافت پوششی، لایه های مخاط، زیر مخاط و عضلانی، تخریب غدد روده ای و نفوذ سلول های التهابی را نشان داد.

    نتیجه گیری: 

    وجود چنین آلودگی شدیدی در یکی از فوک های خزری می تواند احتمال ابتلا در سایر فوک ها را در دریای خزر محصور در خشکی نشان دهد. بنابراین، تحقیقات بیشتری در مورد آلودگی های انگلی آن ها برای درک وضعیت جمعیت فوک خزری و حفظ این گونه در معرض خطر انقراض مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: دریای خزر، کورینوزوما کاسپیکوم، آسیب شناسی بافت، مولکولی، پوسا کاسپیکا
  • امین میرزا زاده، کرامت اساسی، نجمه مصلح*، محمد عباس نیا، بهمن عبدی هاچه سو صفحات 314-318

    پیشینه: 

    آدنوویروس های پرندگان (FAdV) که با برخی بیماری های بالینی شامل هپاتیت همراه با گنجیدگی (IBH) مرتبط است، از اهمیت بالایی در صنعت طیور برخوردار هستند. در حال حاضر، افزایش تعداد موارد شیوع IBH در بخش های مختلف صنایع طیور ایران از جمله نگرانی های روز افزون است. ویروس بیماری بورس عفونی (IBDV) یا ویروس کم خونی عفونی ماکیان (CIAV)، از نظر تاریخچه، به عنوان فاکتورهای مستعد کننده برای FAdVs در ایجاد IBH قلمداد شده اند. علاوه بر این، حدس زده می شود که سویه های واکسن IBDV بر تظاهرات بالینی IBH اثر می گذارد. مطالعه حاضر به ارزیابی نقش مستعد کننده احتمالی IBDV، CIAV و سویه های واکسن بیماری بورس عفونی (IBD) برای FAdV در جریان رخداد بیماری IBH در سطح مزرعه می پردازد.

    توصیف بیمار: 

    نود هزار قطعه جوجه گوشتی یک روزه از گله مادر یکسان، با فاصله زمانی 4 روز در دو مزرعه گوشتی تجاری در شیراز قرار داده شدند. افزایش مرگ و میر همراه با ضایعات هپاتیت، که نشان دهنده ابتلا به IBH است، درست بعد از تجویز کور واکسن IBD در سن 12 روزگی در مزرعه اول شروع شد. به دنبال آن، واکسیناسیون در برابر IBD برای جوجه های به ظاهر سالم که در مزرعه دیگر جهت رخداد IBH مورد بررسی قرار گرفته بودند، به تعویق افتاد. آزمون های آزمایشگاهی هیستوپاتولوژی و واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) بر روی نمونه های کبد، بورس کلوآکی و تیموس انجام شد تا عوامل دخیل FAdV، IBDV و CIAV در رخداد این بیماری، تعیین شود.

    یافته ها/درمان و نتیجه درمان:

     هیچ نشانه ای مبنی بر نقش مستعد کننده واکسیناسیون IBD یا ابتلا به عفونت IBDV/CIAV در این مورد از وقوع IBH یافت نشد. همچنین نتایج نشان داد که FAdV-11 به عنوان عامل اصلی در ایجاد بیماری IBH می باشد. نتیجه گیری: یافته ها نشان می دهد که برخی از FAdV بیماری زا هستند و به صورت اولیه موجب IBH در جوجه های گوشتی جوان می شوند.

    کلیدواژگان: CIAV، آدنوویروس ماکیان‏، IBDV، واکسیناسیون IBD، IBH
|
  • A. M. Selim *, M. Das, S. K. Senapati, G. R. Jena, C. Mishra, B. Mohanty, S. K. Panda, R. C. Patra Pages 250-256
    Background

    Theileria annulata is a tick-borne apicomplexan parasite that affects bovine and causes severe economic losses.

    Aims

    Our study aimed to determine the molecular prevalence of T. annulata infection in asymptomatic carrier cattle in Odisha, India, to study the association of potential risk factors with theileriosis, and to investigate the effect of the parasite infection on hematological parameters in naturally affected animals.

    Methods

    A total of 226 cattle blood samples were collected from seven districts of Odisha, India. Molecular diagnoses of tropical theileriosis by polymerase chain reaction (PCR), cloning, sequencing, and phylogenetic analysis of isolated parasites were performed. Potential risk factors were investigated by univariable and multivariable logistic regression statistical analysis. Hematological parameters were compared between positive and negative animals.

    Results

    All animals included in our study were clinically normal, however, 54.86% (124/226) of examined animals were positive by PCR for T. annulata. The multivariable logistic regression showed that contact with other cattle from different herds during grazing (P<0.0001; OR: 12.75; 95% CI: 5.21-31.21), previous history of clinical signs (P=0.002; OR: 3.31; 95% CI: 1.53-6.31), and frequency of a ectoparasiticides application pre year (P<0.0001; OR: 9.22; 95% CI: 3.03-28.09) were the potential risk factors for the occurrence of tropical theileriosis. Nucleotide sequence identity data demonstrated that T. annulata strain (MN818858) Odisha shared homology of 99.6%, 99.49%, and 99.36% with Uttar Pradesh, India (MF346035), Bahrain (AF214797), and Hyderabad, India (MK034702), respectively.

    Conclusion

    This is the first study to gain insight into the molecular epidemiology, risk factors, phylogeny, and hematological analysis of asymptomatic T. annulata infected cattle from India.

    Keywords: Cattle, Epidemiology, India, PCR, Theileria annulata
  • M. Masoudifard, M. R. Esmailinejad *, E Sakhaee, O. Azari, R. Vafaei, N. Ghalekhani Pages 257-262
    Background

    Pulsed wave (PW) Doppler echocardiography provides a convenient and noninvasive tool for measuring cardiac output (CO) alternations after the administration of sedative drugs, but this is not a usual method for camelids.

    Aims

    The aim of the present study was to investigate the changes of the left and right ventricular outflow tracts (LVOT and RVOT), CO, and systolic time intervals following the intravenous (IV) injection of medetomidine (M) and xylazine (X) using PW Doppler echocardiography.

    Methods

    Twenty apparently healthy immature male one-humped camels (Camelus dromedarious) were selected and divided into four groups (five animals per group). Medetomidine and X were injected to the left jugular vein at two different doses of 10 and 20 μg/kg, and 0.2 and 0.4 mg/kg, respectively. Effects on echocardiographic parameters were assessed at 4 intervals: before, 3, 60, and 120 min after drug administrations.

    Results

    Velocity time integrity (VTI), maximum/mean flow velocity (Vmax and Vmean) and maximum/mean pressure gradient (PGmax and PGmean) decreased in aortic and pulmonic valves. Left ventricular ejection time (LVET) and LVET + pre ejection period (PEP) decreased and PEP and PEP/LVET increased in all groups except the low dose X group, 3 min after drug administration (P<0.05). The least values of VTI, velocity (V), PG and CO were observed after 60 min in the low dose X group (P<0.05).

    Conclusion

    A relationship was found between the intensity and the duration of changes in cardiac parameters and both types and dosages of the injected drugs. We concluded that X and M have transient depressor effects on the ventricular outflow tract and CO of healthy camels.

    Keywords: Camelus dromedarious, cardiac output, Echocardiography
  • T. Oyamada *, S. Okano Pages 263-268
    Background

    Trastuzumab is an antibody drug used to treat human epidermal growth factor receptor 2 (HER2) overexpressing human metastatic breast cancer. Antibody-dependent cellular cytotoxicity (ADCC) is considered to be the major mechanism of cytotoxicity of the drug. However, its ability to induce an ADCC response in canine peripheral blood mononuclear cells (PBMCs) is not well established.

    Aims

    We aimed to evaluate the ability of trastuzumab in enhancing the cytotoxicity of PBMCs against canine tumor cells.

    Methods

    We used canine tumor cell lines isolated from metastatic mammary gland tumors (CHMm and CIPm) and thyroid adenocarcinoma (CTAC). The binding of trastuzumab to the cells was confirmed using flow cytometry analysis. Peripheral blood mononuclear cells obtained from healthy beagles and lymphokine-activated killer (LAK) cells, generated by interleukin-2 (IL-2) stimulation of PBMCs, were used as effector cells. Standard lactate dehydrogenase (LDH) release assay was used to measure the cytotoxicity of the LAK cells against tumor cell lines in the presence of trastuzumab.

    Results

    Trastuzumab enhanced the cytotoxicity of PBMCs against CHMm. Moreover, LAK cells killed CHMm synergistically in the presence of trastuzumab. However, the presence of trastuzumab did not produce such a synergistic effect when LAK cells acted against CIPm and CTAC.

    Conclusion

    We confirmed the ability of trastuzumab to induce an ADCC response in canine PBMCs and determined its synergistic effect with LAK cells. Although the in vitro system in the present study did not show the induction of trastuzumab-mediated ADCC response against all canine tumor cell lines, the results of this study indicate the potential antitumor activity of trastuzumab in canines.

    Keywords: Canine, Cytotoxicity, HER2, Peripheral Blood Mononuclear Cells, Trastuzumab
  • S. Besharati, A. Sadeghi, F. Ahmadi, E. Tajeddin, R. Mohammad Salehi, F. Fani, Gh. Pouladfar, B. Nikmanesh, A. Majidpour, S. Soleymanzadeh Moghadam, S. Mirab Samiee, M. Rahnamaye Farzami, M. Rahbar, P. Eslami, N. Rakhshani, B. Eshrati, M. M. Gouya, F. Fallah, A. Karimi, P. Owlia *, M. Alebouyeh Pages 269-278
    Background

    Salmonella is considered as a main cause of community-acquired diarrhea in humans, however, sources of the multi-drug resistant (MDR) strains and their link with the disease are not well known.

    Aims

    This study aimed to investigate the frequency, serogroup diversity, and antimicrobial susceptibility patterns of Salmonella strains in poultry meat and stool samples of patients with community acquired diarrhea in Tehran.

    Methods

    We compared the frequency of non-typhoidal Salmonella serogroups, the similarities of their resistance patterns to 10 antimicrobial compounds, the prevalence of extended spectrum β-lactamase (ESBL) and ampicillinase C (AmpC) genetic determinants, and class 1 and 2 integrons in 100 chicken meat and 400 stool samples of symptomatic patients in Tehran during June 2018 to March 2019.

    Results

    Salmonella was isolated from 75% and 5.5% of the chicken meats and human stool samples, respectively. The chicken meat isolates mainly belonged to serogroup C (88%, 66/75), while the human stool isolates were mainly related to serogroup D (59.1%, 13/22). The MDR phenotype and the most common rates of resistance to antibiotics, including tetracycline, trimethoprim/sulfamethoxazole (TS) and azithromycin, were detected in 4.5% and 45.3%, 59% and 13.6%, 43% and 9.1%, 42% and 9.1% of the human stool and chicken meat samples, respectively. Carriage of blaCTX, blaSHV, and blaPER genes in the meat isolate with ESBL resistance phenotype and blaACC, blaFOX, and blaCMY-2 among the 7 meat strains with AmpC resistance phenotype was not confirmed using polymerase chain reaction (PCR). High prevalence of class 1 and 2 integrons was characterized and showed a correlation with resistance to TS and chloramphenicol.

    Conclusion

    These findings showed a lack of association between chicken meats and human isolates due to discrepancy between the characterized serogroups and resistance phenotypes.

    Keywords: Beta-Lactamases, Diarrhea, Drug Resistance, Meat, Salmonella
  • D. Rojo *, J. M. Vázquez, C. Sánchez, A. Arencibia, M. I. García, M. Soler, D. Kilroy, G. Ramírez Pages 279-286
    Background

    Unlike dogs, feline abdominal studies are rare. Note that anatomical estudies in felines are scarce and almost unique using feline cadaver by means of sectional anatomy and computed tomography (CT) or magnetic resonance imaging (MRI).

    Aims

    In this study, a non-pathological vascularization model of feline abdomen was conducted on three adult cats was using anatomical and diagnostic imaging techniques.

    Methods

    A live pet cat and two cat cadavers were used in this study. Cat cadavers were injected with colored latex to show well-differentiated vascular structures and serial sections of cat abdomen were then provided. Computed tomography was performed by injecting an iodinated contrast medium through the cephalic vein of a live cat immediately before scanning. The CT images showed the arterial and venous vascular formations hyper-attenuated with two tomographic windows. The correlation between anatomical sections and their CTs was studied to identify vascular and and visceral structures.

    Results

    Hyper-attenuated vascular structures with the contrast medium were identified and marked along their path in the series of Dicom images with the Amira program. In this approach, sequentially and semiautomatically, vascular volumetric reconstruction was obtained without visceral formations. With the OsiriX program, volumetric reconstruction was automatic and maintained the fidelity of all visceral and vascular formations.

    Conclusion

    We conclude that these improved prototypes could be used in veterinary clinics as normal vascular models and as a basis for obtaining future 3D models of vascular anomalies such as portosystemic shunts.

    Keywords: CT, Feline abdominal cavity, Sectional anatomy, Vascular model, Volumetric reconstruction
  • Z. Z. Cao, J. W. Xu, M. Gao, X. S. Li, Y. J. Zhai, K. Yu, M. Wan, X. H. Luan * Pages 287-293
    Background

    Salmonella is one of the most important enteric pathogenic bacteria that threatened poultry health.

    Aims

    This study aimed to investigate the prevalence and antimicrobial resistance of Salmonella isolates in goose farms.

    Methods

    A total of 244 cloacal swabs were collected from goose farms to detect Salmonella in Northeast China. Antimicrobial susceptibility, and resistance gene distribution of Salmonella isolates were investigated.

    Results

    Twenty-one Salmonella isolates were identified. Overall prevalence of Salmonella in the present study was 8.6%. Among the Salmonella isolates, the highest resistance frequencies belonged to amoxicillin (AMX) (85.7%), tetracycline (TET) and trimethoprim/sulfamethoxazole (SXT) (81%), followed by chloramphenicol (CHL) (76.2%), florfenicol (FLO) (71.4%), kanamycin (KAN) (47.6%), and gentamycin (GEN) (38.1%). Meanwhile, only 4.8% of the isolates were resistant to ciprofloxacin (CIP) and cefotaxime (CTX). None of the isolates was resistant to cefoperazone (CFP) and colistin B (CLB). Twenty isolates (95%) were simultaneously resistant to at least two antimicrobials. Ten resistance genes were detected among which the blaTEM-1, cmlA, aac(6’)-Ib-cr, sul1, sul2, sul3, and mcr-1.1 were the most prevalent, and presented in all 21 isolates followed by tetB (20/21), qnrB (19/21), and floR (15/21).

    Conclusion

    Results indicated that Salmonella isolates from goose farms in Northeast China exhibited multi-drug resistance (MDR), harboring multiple antimicrobial resistance genes. Our results will be useful to design prevention and therapeutic strategies against Salmonella infection in goose farms.

    Keywords: Antimicrobial resistance, Goose, resistance gene, Salmonella
  • Z. Nosaz, S. Rasoulinejad, S. L. Mousavi Gargari * Pages 294-300
    Background

    Brucellosis is a zoonosis, caused by Brucella spp. which are small aerobic intracellular coccobacilli, localized in the reproductive organs of host animals, causing abortion and sterility. The diagnosis of this zoonosis is based on microbiological, serological or real time-polymerase chain reaction (RT-PCR) laboratory tests. Although the common microbiological and serological based assays have advantages, they are not able to solve the diagnosis problems.

    Aims

    To overcome some of the limitations of present techniques, in this study, we developed an aptamer through whole-cell systematic evolution of Ligands by EXponential enrichment (SELEX) procedures to detect Brucella.

    Methods

    We used mixture of Brucella melitensis and Brucella abortus as the target. In order to prepare the single-stranded DNA (ssDNA) aptamer, the DNA library was amplified with 5´-phosphorylated reverse primer and treated with lambda exonuclease. The SELEX procedure was performed by incubating the ssDNA pool with a bacterial suspension in a binding buffer. The selected procedures were monitored by flow cytometry using FITC-labelled forward primer. Aptamers with the highest binding affinity towards the target and the lowest to other strains were selected.

    Results

    Two aptamers namely B20 and B21 showed significant binding affinity toward B. melitensis and B. abortus. The dissociation constant (Kd) for aptamers B20 and B21 was 40.179 ± 3.06 pM and 184.396 ± 465 pM, respectively.

    Conclusion

    The isolated aptamers were able to identify B. melitensis and B. abortus with a remarkable binding efficiency and appropriated Kd in a picoMolar range and therefore can be good candidates in the development of any rapid assay test implanted on routine brucellosis diagnoses.

    Keywords: Brucella, Cell SELEX, DNA aptamer, Flow cytometry
  • A. Atiba *, A. Ghazy, M. H. Hamad Pages 301-307
    Background

    Cutaneous pythiosis in horses is a chronic ulcerative granulomatous disease caused by the oomycete Pythium insidiosum.

    Aims

    The objective of the present study was to evaluate the response of cutaneous pythiosis in horses to surgical excision and topical dimethyl sulphoxide (DMSO).

    Methods

    Thirty horses were presented clinically with pruritus, fistulae discharging serosanguineous fluid, and output kunkers in different body areas (limb, abdomen, neck, and face). The clinical diagnosis was confirmed by isolation of the causative agent and histopathology. All animals were treated by surgical excision alone, or surgical excision followed by topical DMSO. The healing process was monitored every week macroscopically to evaluate the response to treatment until complete recovery.

    Results

    The existence of Pythium insidiosum was confirmed in all cases. Histologically, affected horses were characterized by granulation tissue with abundant eosinophils. The size of wounds and the clinical features of pythiosis lesions decreased more after surgical debridement with DMSO application than surgical excision alone. The cutaneous pythiosis lesions were completely recovered at 35 ± 7 and 60 ± 5 days after the surgical excision with topical DMSO and surgical excision alone, respectively.

    Conclusion

    The combination of surgical excision and topical DMSO is found an effective treatment for cutaneous pythiosis in horses.

    Keywords: Dimethyl sulphoxide, horse, Pythiosis, Pythium insidiosum, Surgical excision
  • Sh. Omidzahir *, A. Sayyad Shirazi, S. M. Hosseini Pages 308-313
    Background

    Corynosoma is a parasite from the Acanthocephala phylum with worldwide distribution. Corynosoma parasites are found in pinnipeds as their definitive host.

    Aims

    This study aimed to investigate the morphological and molecular characteristics of Corynosoma, and its histopathological effect on the intestinal tissue of Pusa caspica.

    Methods

    A severe Corynosoma infection was observed in the small intestine of a juvenile male Caspian seal (P. caspica). The morphological descriptions were done using light microscopy, and scanning electron microscopy (SEM). The molecular diagnosis was performed using partial sequences of internal transcribed spacer 1 (ITS1) and 5.8S ribosomal RNA (rRNA) gene.

    Results

    According to the results, the Corynosoma specimens were identified as Corynosoma caspicum. The histopathological inspection of intestinal tissue revealed lesions in epithelial cells, mucosa, submucosa and muscle layers, destruction of intestinal glands, and infiltration of inflammatory cells.

    Conclusion

    Presence of such a severe infection in one of the individual Caspian seals can suggest the possibility of morbidity among other seals in the landlocked Caspian Sea. Thus, further research on their parasite infections is required for understating the status of the Caspian seal population and conserving this endangered species.

    Keywords: Caspian Sea, Corynosoma capsicum, Histopathology, Molecular, Pusa caspica
  • A. Mirzazadeh, K. Asasi, N. Mosleh *, M. Abbasnia, B. Abdi Hachesoo Pages 314-318
    Background

    Fowl adenoviruses (FAdVs) associated with certain clinical diseases including inclusion body hepatitis (IBH) have become of considerable importance in the poultry industry. Currently, an increasing number of IBH outbreaks in different parts of Iranian poultry industries is a growing concern. Infectious bursal disease virus (IBDV) or chicken infectious anemia virus (CIAV) have historically been incriminated as predisposing factors for FAdVs to cause IBH. Furthermore, some have speculated whether IBDV vaccine strains impact on IBH clinical manifestation. The present report assesses the potential predisposing role of IBDV, CIAV, and infectious bursal disease) IBD( vaccine strains for FAdVs in the course of an IBH occurrence in the field.

    Case description:

     90000 day-old broiler chickens with the same parent source were housed, at 4 day-interval, in two commercial farms in Shiraz, Iran. Increased mortality with lesions of hepatitis, suggestive of IBH, started in the primitive farm right after blind prescription of IBD vaccine at the age of 12-days-old. Consequently, IBD vaccination was postponed for the apparently healthy chickens of the other farm in which chickens were monitored for the occurrence of IBH afterwards. Laboratory examination was followed by histopathology and polymerase chain reaction (PCR) on liver, cloacal bursa, and thymus samples to determine the involvement of FAdV, IBDV, and CIAV in the occurrence of the disease.

    Findings/treatment and outcome:

     No evidence was found to support the predisposing role of neither IBD vaccination nor IBDV/CIAV infection in this IBH occurence. The results also demonstrated a primary role of the FAdV-11 as a causal agent of the IBH occurrence.

    Conclusion

    The findings suggest that certain FAdVs are pathogenic enough to primarily induce IBH in young broilers.

    Keywords: CIAV, Fowl adenovirus, IBDV, IBD vaccination, IBH