فهرست مطالب

مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
پیاپی 30 (بهار 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/02/04
  • تعداد عناوین: 11
|
  • مهدی بکائیان، محسن اصغری نکاح*، مصطفی بلقان آبادی، زهرا باقرزاده گلمکانی صفحات 1-18
    مقدمه

    اضطراب اجتماعی از جمله شایع ترین اختلالات اضطرابی است. درمان های گوناگونی برای آن مطرح شده است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه  تاثیر مداخله شناختی - رفتاری گروهی و روان نمایشگری برکاهش علایم این اختلال انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش، نیمه تجربی، باگروه پیش آزمون پس آزمون باگروه کنترل می باشد. در این مطالعه 445 دانشجوی دانشکده علوم پزشکی نیشابور شرکت نمودند. ابتدا بوسیله پرسشنامه اضطراب اجتماعی کانور و سپس مصاحبه بالینی، 36 نفر از دانشجویانی که بیشترین اضطراب اجتماعی را داشتند انتخاب و سپس در سه گروه 12 نفره بطور تصادفی جایگزین شدند. برای یک گروه درمان شناختی - رفتاری گروهی و برای گروه دیگر تکنیک های روان نمایشگری در 12 جلسه2 ساعته اجرا شد. برای گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. در انتها اضطراب اجتماعی در هر سه گروه  ارزیابی و نتایج با هم مقایسه گردید.

    یافته ها

    اغلب دانشجویان فاقد معیارهای اختلال اضطراب اجتماعی بوده (370نفر) و 15 نفر (4/%3) علایم شدید اختلال را نشان دادند. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد بین میانگین نمرات پس آزمون گروه های مداخله و کنترل اختلاف معنی داری وجود دارد (25/37=F و 001/0 > p). همچنین بین میانگین نمرات پس آزمون گروه های مداخله اختلاف معنی داری وجود ندارد) 05/0>P.

    کلیدواژگان: درمان شناختی - رفتاری، گروه درمانی، روان نمایشگری، اضطراب اجتماعی، دانشجویان
  • سعید سمرقندیان، امید مهرپور، محسن فوادالدینی، بابک روشن روان، طاهره فرخنده* صفحات 19-27
    مقدمه

    بوپرنورفین از جمله داروهای اپیوییدی است که به عنوان درمان نگهدارنده اعتیاد در دوران بارداری و شیردهی تجویز می گردد ولی با این وجود اثرات سو آن بر جنین و نوزاد شیر خوار به خوبی بررسی نگردیده است. لذا در مطالعه حاضر یه بررسی اثر تجویز بوپرنورفین در دوران بارداری وشیردهی بر عملکرد حافظه موشهای نوزاد می پردازیم.

    مواد و روش ها

    30 سر از. موش های باردار و موش های شیرده  در دو گروه های کنترل  و 4 گروه درمانی به طور تصادفی قرار داده می شوند (N=5 برای هر گروه مادرو n=6 برای هر گروه نوزاد که گروه هدف مورد بررسی می باشند). گروه بندی شامل گروه کنترل (موشهای صحرایی ماده  باردار و شیرده که به طور زیر جلدی یک دوز حامل دریافت می کنند) و  گروه های  درمانی (ماده های باردار و شیرده به طور زیر جلدی بوپرنورفین 0.5 و 1 میلی گرم در کیلوگرم یک بار در روز دریافت می کنند) می باشد. نوزادان 28 روز بعد از زایمان  از شیر گرفته می شوند. و  6 نوزاد از هر گروه به طور تصادفی  جهت بررسی روند حافظه  انتخاب گردید. روند حافظه با استفاده از آزمون Y-maze بررسی گردید.

    یافته ها

    درصد تناوب حاصل  تفاوت معنی داری بین گروه های مواجه شده با بوپرنورفین در دوره جنینی  و شیرخورای با گروه کنترل نشان نداد.

    نتیجه گیری

    مواجهه با بوپرنورفین در دوره جنینی و شیرخواری احتمالا تاثیری بر عملکرد حافظه فضایی نداشته   هرچند مطالعات بیشتری جهت نشان دادن تاثیر بوپرنورفین بر فعالیتهای شناختی لازم می باشد.

    کلیدواژگان: بوپرنورفین، حافظه، دوره جنینی، دوره شیرخورای، تست عملکرد حافظه
  • نجمه دهقان منشادی، محسن هادیزاده، سعید فتاحی*، محمد مشتاقیون، حبیب نیکوکار صفحات 28-41
    زمینه و هدف

    فقدان یا عدم تشکیل واژن در اثر اختلالات هورمونی و تمایز جنسی در دوران جنینی،  عوارض ناشی از ضربه، آسیب های لگنی، عفونت های تخریب کننده، سرطان و اختلالات دوجنسی از جمله موارد شایعی هستند که نیاز به جراحی ترمیمی و بازسازی سیستم تناسلی زنانه را تشدید می نمایند. هدف از این مطالعه ارزیابی داربست پلی یورتان الاستومر الکتروریسی شده در ایجاد بستری مناسب برای اتصال و تکثیر سلول های اپی تلیال جهت ترمیم و مهندسی بافت واژن می باشد.    

    مواد و روش ها

    ابتدا داربست های پلی یورتان الاستومر به روش الکتروریسی ساخته شد. خواص فیزیکی و شیمیایی داربست ها مشخصه یابی شد. سپس موفولوژی، فعالیت متابولیکی، تکثیر و بیان سایتوکراتین سلول های اپی تلیال استخراج شده از بافت واژن انسان، روی داربست های پلی یورتان بترتیب با میکروسکوپ روبشی الکترونی (SEM)، آزمون MTT، رنگ آمیزی  هماتوکسیلین- ایوزین (H&E) و فلورسنت مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    قطر نانوالیاف پلی یورتان و درصد تخلخل داربست بترتیب 176±322 نانومتر و 2±80 درصد بود. بعد از گذشت 120 روز از زمان تخریب، میانگین کاهش وزن داربست 3/2 درصد شد. همچنین در تصویر SEM تمامیت ساختاری الیاف حفظ شده ولی نقاط سفید کوچک روی نانوالیاف دیده شد. تصاویر میکروسکوپی SEM، آزمون MTT و رنگ آمیزی H&E چسبندگی، زنده مانی و رشد سلول های اپی تلیال روی داربست را نشان دادند. در نهایت بیان سایتوکراتین این سلول ها روی داربست نانوالیاف پلی یورتان با رنگ آمیزی فلورسنت تایید شد.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که داربست نانولیفی پلی یورتان الاستومر PC-3575A از قابلیت های منحصر به فردی برای مهندسی بافت واژن برخوردار است.

    کلیدواژگان: داربست نانولیفی، پلی یورتان، مهندسی بافت، سلول های اپی تلیال، واژن
  • حسین صفری، معصومه شاهسوند، یاسمن اوشیدری، حسن ماندعلی، مریم شهرستانکی، فربد عبادی فرد آذر، احسان شهرستانکی* صفحات 42-52
    زمینه و هدف

      این مطالعه با هدف بررسی رابطه نگرش به جراحی زیبایی و اختلال در تصویر بدن بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1398 انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه از نوع مقطعی (توصیفی-تحلیلی) بود که بر روی کلیه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران از مهر تا آذر سال 1398 به مدت سه ماه انجام شد. در این مطالعه اندازه حجم نمونه 400 نفر بود. ابزار اندازه گیری داده ها شامل اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه های نگرش به جراحی زیبایی (ASCC) و ترس از تصویر بدن (BICI) بود. آنالیزهای آماری با استفاده از برنامه  آماری STATA 11 انجام شد.

    نتایج

    از 400 دانشجوی شرکت کننده در مطالعه 80/53 درصد مرد و 30/46 درصد آنها زن با میانگین سنی 80/3±35/22 سال بودند. نتایج آزمون آماری t-test مستقل بین میانگین نمره کل ASCC با جنسیت (P-value=0.128) و وضعیت تاهل (P-value=0.719)  تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد. اما نتایج آنالیز واریانس یک طرفه بین میانگین نمره کل ASCC با مقاطع تحصیلی تفاوت آماری معنی داری را نشان داد (P-value=0.003). نتایج آزمون رگرسیون خطی چندگانه با تعدیل سایر متغیرها نشان داد با افزایش نمره BICI، نمره کل ACSS و زیرگروه های آن به طرز معنی داری افزایش پیدا می کند (P-value<0.001).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه حاکی از آن است که اختلال تصویر بدن می تواند بر نگرش به جراحی زبیابی دانشجویان تاثیر مستقیمی داشته باشد. دانشجویان دوره کارشناسی نیز نسبت به دانشجویان دوره تکمیلی تمایل بیشتری برای انجام جراحی زیبایی داشتند.

    کلیدواژگان: نگرش به جراحی زیبایی، تصور از بدن، دانشجویان
  • سمانه سهرابی، سعاد محفوظ پور*، شقایق وحدت، محمود محمودی، مهناز ربیعی ربیعی صفحات 53-68
    مقدمه

    اهمیت تصمیم گیری راهبردی مبتنی بر شواهد در بیمارستان ها سبب گردیده است تا پژوهش حاضر با هدف پیشران های توسعه تصمیم گیری راهبردی مبتنی بر شواهد در بیمارستان های شهر تهران طراحی و اجرا شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از جمله پژوهش های آمیخته از نوع اکتشافی بود که به صورت میدانی انجام شد. جامعه بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی بودند. همچنین جامعه بخش کمی شامل مدیران بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران است. ابزار پژوهش حاضر شامل مصاحبه و پرسشنامه بود. روش آماری مورد استفاده در پژوهش حاضر، معادلات ساختاری با روش حداقل مربعات جزیی بود.

    یافته ها

    نتایج پژوهش حاضر نشان داد تعداد 8 عامل (دانش، قضاوت، تجربه، زمینه، ترجیحات و ارزش های مدیریتی، ترجیحات و ارزش های ذینفعان، ملاحظات اخلاقی و برنامه های سازمان) به عنوان پیشران های توسعه تصمیم گیری راهبردی مبتنی بر شواهد در بیمارستان های شهر تهران شناسایی شد. نتایج مدل پژوهش حاضر نشان داد که تمامی عوامل بر توسعه تصمیم گیری راهبردی مبتنی بر شواهد در بیمارستان های شهر تهران تاثیر می گذارند که در این میان زمینه با تاثیرگذاری 243/0 بیشترین تاثیر را دارد. همچنین نتایج مربوط به شاخص های برازش مدل نشان داد که مدل ارایه شده در پژوهش حاضر، از برازش مناسبی برخوردار است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر مشخص شد که عامل زمینه به عنوان کلیدی ترین عامل در مسیر توسعه تصمیم گیری راهبردی مبتنی بر شواهد در بیمارستان های شهر تهران مشخص است که این مساله نشان دهنده اهمیت توجه به این عوامل در بیمارستان ها است.

    کلیدواژگان: سلامت، تصمیم گیری راهبردی، پزشکی مبتنی بر شواهد، بیمارستان
  • شیوا عقبایی، قاسم آهی*، فاطمه شهابی زاده، احمد منصوری صفحات 69-84
    مقدمه

    تجارب سایکوتیک با دامنه گسترده ای از مشکلات سلامت روان رابطه دارند، اما عوامل پیش بین این تجارب، کمتر مورد توجه قرار گرفته است؛ بنابراین هدف این پژوهش، بررسی رابطه بین ویژگی های شخصیتی پاتولوژیک مبتنی بر DSM-5 (PID-5) و تجارب سایکوتیک زنان آزاردیده مراجعه کننده به پزشکی قانونی بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی-همبستگی، 331 نفر از زنان مراجعه کننده به مراکز خدمات سلامت روان دارای سابقه مراجعه به پزشکی قانونی استان البرز در سال 1398 به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان به نسخه 16 ماده ای پرسشنامه پیش مرضی و فرم کوتاه پرسشنامه شخصیتی PDI-5 پاسخ دادند. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 22 و به روش تحلیل رگرسیون چندگانه، تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که پنج متغیر روان پریشی گرایی، مهارگسستگی، دل گسستگی، مخالفت جویی و هیجان پذیری منفی، پیش بینی کننده تجارب سایکوتیک هستند و روی هم 39 درصد واریانس تجارب سایکوتیک را تبیین می کنند (05/0>p).

    نتیجه گیری:

    جمع بندی یافته های پژوهش نشان دهنده رابطه بین ویژگی های شخصیتی پاتولوژیک مبتنی بر DSM-5 (PID-5) و تجارب سایکوتیک زنان آزاردیده مراجعه کننده به پزشکی قانونی بود. این یافته ها بر لزوم توجه به ویژگی های شخصیتی توسط متخصصان، درمانگران و برنامه ریزان هنگام کار با زنان آزاردیده تاکید دارند، زیرا چنین عواملی می توانند در بروز و تداوم شکل های مختلف آسیب شناسی روانی نقش داشته باشند.

    کلیدواژگان: تجارب سایکوتیک، زنان آزاردیده، شخصیت، مخالفت جویی
  • آنیا آهنی آذری، علی اصغر آیت اللهی، ابوالفضل خندان دل* صفحات 85-93
    مقدمه

    استافیلوکوکوس اوریوس به عنوان یکی از علل شایع عفونت های بیمارستانی و اکتسابی می تواند با تشکیل بیوفیلم به آنتی بیوتیک ها و سیستم ایمنی میزبان مقاومت پیدا کند. یکی از فاکتورهای حدت این ارگانیسم مدولین های محلول در فنل (PSMs) هستند که در تشکیل بیوفیلم دخالت دارند. در این مطالعه به بررسی شیوع ژن های PSM α و β PSM در بین سویه های بیمارستانی تولیدکننده بیوفیلم پرداخته شد.

    مواد و روش ها

    نمونه های بالینی بیماران جمع آوری شده با استفاده از تست های میکروب شناسی و بیوشیمیایی از نظر استافیلوکوکوس اوریوس مورد مطالعه قرار گرفتند. وجود بیوفیلم در جدایه ها به روش میکروتیترپلیت تشخیص داده شد و با استفاده از PCR، حضور ژن های PSM α  و  β PSM مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    از مجموع 60 جدایه استافیلوکوکوس اوریوس، 47 جدایه (3.78 درصد) از نظر وجود بیوفیلم مثبت تشخیص داده شدند. با انجام PCR مشخص شد که شیوع ژن های PSM α  و  β PSM در جدایه های واجد بیوفیلم به ترتیب 80 درصد و 7/91 درصد بود در حالی که در جدایه های فاقد بیوفیلم شیوع این ژن ها به ترتیب 7/1 درصد و 6/13درصد بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به دست آمده از این مطالعه ژن های PSM α  و  β PSM در بین جدایه های استافیلوکوکوس اوریوس تولیدکننده بیوفیلم شیوع زیادی داشتند؛ بنابراین به نظر می رسد که بین فراوانی این ژن ها و تولید بیوفیلم در این ارگانیسم ارتباطی وجود داشته باشد.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، بیوفیلم، شیوع، ژن PSM
  • حجت اقبال، آرزو محمدی، نیما محمدنژاد خیاوی*، ندا جهانی صفحات 94-104
    مقدمه

    مریم گلی (Salvia Officinalis) یک گیاه علفی متعلق به تیره نعناعیان (Labiatae) است. مریم گلی از مهم ترین گیاهان دارویی است که در طب سنتی و نوین به عنوان ضدعفونی کننده مورد استفاده قرار می گیرد. هدف از این تحقیق، مطالعه تاثیر آنتی باکتریال اسانس مریم گلی و مقایسه آن با داروی کلرهگزیدین بر روی برخی از باکتری های شایع عفونت دهانی بود.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق گیاه دارویی مریم گلی از مزرعه تحقیقاتی شرکت دانش بنیان پژوهشگران داروی سبز مشگین شهر، واقع در شمال غرب ایران جمع آوری گردید. اسانس گیری توسط دستگاه کلونجر انجام و جهت تجزیه نمونه های اسانس و اندازه گیری دقیق ترکیبات، از دستگاه های GC و GC/MS استفاده شد. سپس تاثیر اسانس مریم گلی بر باکتری های شایع عفونت دهانی به دو روش بررسی قطر هاله عدم رشد (Disk deffusion)  و حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) انجام شد.

    یافته ها

    نتایج حاصل از آزمایشات ضد میکروبی اسانس گیاه دارویی مریم گلی نشان داد که این گیاه، دارای اثرات مهارکنندگی قابل توجهی بر روی انواع باکتری های گرم منفی و مثبت است. هم چنین در مقایسه قطر هاله عدم رشد مریم گلی با کلرهگزین، مشخص شد که اسانس  این گیاه دارویی، نتایج نسبتا مشابهی را نسبت به دهان شویه کلرهگزین از خود نشان می دهد.

    نتیجه گیری

    طبق یافته ها، اسانس گیاه دارویی مریم گلی آثار ضد میکروبی مناسبی علیه باکتری های شایع عفونت دهانی دارد. در نتیجه اسانس این گیاه با غلظت های مختلف، پس از انجام مطالعات تکمیل تر می تواند جایگزین مناسبی برای داروها و دهانشویه های شیمیایی در درمان باکتری های شایع عفونت دهانی باشد.

    کلیدواژگان: مریم گلی، اسانس، باکتری های دهانی، عوامل آنتی باکتریال، کلرهگزیدین
  • حسن توزنده جانی*، جعفر ترشیزی، زهرا باقرزاده گلمکانی صفحات 105-118
    مقدمه

    اختلال وسواس فکری - عملی از اختلالات روانی است که تاثیر زیادی بر کیفیت زندگی و کاهش مقاومت فرد در برابر اختلال می گذارد؛ از این رو، پژوهش حاضر با هدف مقایسه میزان اثربخشی درمان الکترومغناطیس درمانی با درمان شناختی- رفتاری واحدپردازه ای بر نشانگان بالینی وسواس شست وشو انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون چهار گروهی با آزمون پیگیری بود. جامعه آماری، شامل کلیه زنان جوان مبتلا به وسواس شست وشو بود که طی سه ماهه نخست سال 1398 به مراکز مشاوره و روان شناختی شهر نیشابور مراجعه کرده بودند. از بین آن ها 80 نفر به تصادف انتخاب و پس از اجرای اولیه پیش آزمون پرسشنامه وسواس شست وشوی ییل براون، تعداد 60 نفر که دارای تراز متوسط اختلال بودند، انتخاب و به تصادف در چهار گروه (سه گروه آزمایشی و یک گروه کنترل) جایگزین شدند. داده ها از طریق تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی توکی مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد هر سه روش مداخلاتی شناختی رفتاری واحدپردازه ای (0.05<p).، الکترومغناطیس درمانی و درمان تلفیقی به طور معناداری موجب کاهش نشانگان وسواس شست وشو شدند (0.05<p)؛ با این حال، درمان تلفیقی از میزان تاثیر بیشتری نسبت به سایر روش ها بر کاهش اختلال برخوردار بود (0.05<p).

    نتیجه گیری

    تلفیقی از درمان شناختی- رفتاری با الکترومغناطیس درمانی، می تواند به عنوان مداخله ای موثر در درمان نشانه های اختلال وسواسی- اجباری شست وشو پیشنهاد گردد.

    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری واحدپردازه ای، الکترومغناطیس، وسواس شست وشو
  • فاطمه سلیمانی نیا، بهمن میرزایی*، فرهاد رحمانی نیا، سیده سمانه طبایی صفحات 119-130

    یکی از مهم ترین اهداف سلامتی، کاهش محدودیت های وابسته به سن در سالمندان است. فعالیت بدنی یکی از روش های پیشگیری، به تاخیر انداختن یا درمان اختلالات ناشی از پیری در افراد با نارسایی قلبی است. مطالعه حاضر باهدف مقایسه تاثیر پیاده روی در آب و خشکی بر برخی عوامل التهابی در زنان سالمند با اختلال دیاستولی انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش نیمه تجربی 40 آزمودنی دارای اختلال دیاستول با میانگین سنی 5±65 به طور تصادفی به سه گروه کنترل (10 نفر)، گروه پیاده روی در آب (15 نفر) و گروه پیاده روی در خشکی (15 نفر) تقسیم شدند. تمرینات شامل 12 هفته، 3 جلسه در هفته و به مدت 60 دقیقه با شدت 40-50% vo2 peak بر روی تریدمیل و در آب انجام شد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین نمونه های خونی گرفته شد و سطوح متغیرهای TNF-αو IL-10 موردبررسی قرار گرفت. برای تعیین معنادار بودن متغیرها  از آزمون آماری تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، تمرین در آب و خشکی باعث کاهش سطوح سرمی TNF-α (016/0=P)، (027/0=P) و  افزایش سطوح سرمی IL-10 (002/0=P)، (011/0=P) می شود که ازلحاظ آماری معنادار بودند.

    نتیجه گیری

    تمرینات هوازی از جمله پیاده روی باعث کاهش التهاب سیستمیک می شود. با توجه به وجود مشکلات ارتوپدی و درد مفاصل در سالمندان میتوان پیاده روی در آب را جایگزین کرد. تمرینات در آب به علت فشار هیدروستاتیکی آب باعث افزایش بازگشت وریدی و بهبود عملکرد قلب در سالمندان می شود.

    کلیدواژگان: پیاده روی، نارسایی قلبی دیاستولی بطن چپ، عوامل التهابی، tnf-αT، IL-10
  • قائم صالح پور، قاسم صالح پور*، عذرا اکبری، ثریا باقری مرودیزج صفحات 131-150
    مقدمه

    اختلال نقص توجه / بیش فعالی (ADHD) می تواند به رفتارهای پرخطر بیانجامد و به کارگیری ابزاری که از توان تشخیصی مناسبی برای گزینش علایم ADHD در جمعیت های بزهکار برخوردار باشد، امری اجتناب ناپذیر است. ازاین رو، هدف از پژوهش حاضر بررسی ارزش تشخیصی و اعتبار افتراقی مقیاس درجه بندی وندر-یوتا (25-WURS) در گروهی از سارقان واجد و فاقد نشانه شناسی ADHD و افراد عادی با فقدان قطعی تشخیص ADHD براساس مقیاس درجه بندی ADHD بزرگسالان کانرز بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه اعتبارسنجی در زندان مرکزی رشت در سال 1395-1394، 100 زندانی مرتکب سرقت و 70 فرد عادی به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزارها شامل 25-WURS، مقیاس درجه بندی ADHD بزرگسالان کانرز، مقیاس سازگاری اجتماعی و پرسشنامه استرس ادراک شده بود. داده ها با استفاده از تحلیل تمیز، آزمون کای اسکویر، تحلیل واریانس / کواریانس چندمتغیره و تک متغیره و آزمون تعقیبی حداقل تفاوت معنی دار فیشر تحلیل شدند.

    یافته ها

    تحلیل تمیز نشان داد که 25-WURS توانست علایم ADHD سه گروه از سارقان واجد و فاقد نشانه شناسی و افراد عادی را از یکدیگر تشخیص دهد و صحت طبقه بندی کلی آن معادل 1/64% می باشد؛ هر چند بخش عمده ای از سارقان فاقد نشانه شناسی را نادیده گرفت. پس از تحلیل های کنترل شده، میانگین نمرات مولفه های سازگاری اجتماعی در سارقان واجد، نسبت به سایر گروه ها و برای استرس در سارقان واجد، نسبت به افراد عادی با احتساب نقاط برش 36، 39 و 46 به طور معنی داری بیشتر بود.

    نتیجه گیری

    25-WURS عملکرد گزینشی قابل قبولی در سارقان واجد نشانه شناسی ADHD دارد. ازاین رو می تواند در شناسایی افراد مستعد اختلال و سنجش پیامد مداخلات درمانی در جمعیت های بزهکار به کار رود.

    کلیدواژگان: نقص توجه، بیش فعالی، اعتبار، سرقت، استرس روانی، سازگاری اجتماعی
|
  • Mehdi Bakaeian, Mohsen Asghari Nekah*, Mostafa Bolghanabadi Pages 1-18
    Introduction

    Social anxiety is one of the most common anxiety disorders. There are various treatments for it. The aim of this study was to compare the effect of cognitive group behavioral intervention and psychodrama in reducing the symptoms of this disorder.

    Materials and Methods

    The research is a quasi-experimental study with pre-test and post-test with the control group. 445 students participated in this study. First, Connorchr('39')s social phobia questionnaire and then clinical interviews selected 36 students who had the most social anxiety and then were randomly divided into three groups. For one group, group cognitive-behavioral therapy was performed in 12 sessions of 2 hours, and for the other group, were performed too. Finally, social anxiety was assessed in three groups and the results were compared.

    Results

    Most of them lacked the criteria for social anxiety (370students) and 15 patients (3.4%) showed severe symptoms of the disorder. Analysis of covariance showed that there was a significant difference between the mean post-test scores of intervention and control group(F=37.25 and p<0.001), this difference was also no significant between intervention groups (p >0/05).

    Conclusion

    Both methods are effective in reducing social anxiety. Also, the results showed that the two therapeutic interventions in reducing social anxiety in students are not superior to each other.

    Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Group Therapy, Psychodrama, Social anxiety, students
  • Saeed Samarghandian, Omid Mehrpour, Moshen Foaddini, Babak Roshanravan, Tahereh Farkhondeh* Pages 19-27
    Introduction

    Buprenorphine is an opioid drug that is prescribed as an opioid maintenance therapy for addiction during pregnancy and lactation, but its adverse effects on the fetus and infant have not been well studied. Therefore, in the present study, we investigated the effect of buprenorphine administration during pregnancy and lactation on the memory function of offspring animals.

    Method

    30 female rats in gestation and lactation stages are allocated in the controls, gestation and lactation treat groups. After parturition, dams and their pups were kept in one cage during lactation without BUP administration. After parturition, other groups subcutaneously receiving one dose of vehicle as a control group, and lactation treat group (0.5 and 1 BUP) subcutaneously receiving BUP 0.5 and 1 mg/kg once a day and pups are weaned on postnatal (PN) day 28. Six offspring from each group were randomly selected to evaluate the memory function. The spatial memory function was checked using the Y-maze test.

    Results

    In this study, there was no significant difference between the groups exposed to buprenorphine in the embryonic and breastfeeding period and the control group in the alternative percentage.

    Conclusion

    The present study showed that exposure to buprenorphine in the fetal and infant stage has no effect on the spatial memory function, but this study does not confirm the safety of this drug and further studies are needed to show the effect of buprenorphine on cognitive function.

    Keywords: Buprenorphine, memory, fetal period, lactation, memory function test
  • Najmeh Dehghan Manshadi, Mohsen Hadizadeh, Saeid Fattahi*, Mohammad Moshtaghioun, Habib Nikukar Pages 28-41
    Introduction and aim

     Vaginal reconstruction is the choice medical approach in many congenital abnormalities, injuries, or cancers. Reconstructive techniques applying non-vaginal tissues can be associated with more complications. In special situations such as dilatation failure or large defects, surgical vaginoplasty is recommended. In this regard the main challenge is the lack of sufficient native tissue to reconstruct the organ.

    Materials and Methods

     In this study, nanofibrous scaffolds of elastomeric polyurethane (PU) were fabricated by electrospinning. The physical and chemical properties of the scaffolds were characterized. The toxicity and biocompatibility of each scaffold was evaluated by the MTT assay using human vaginal epithelial cells (HVECs). Cell homing, proliferation and cytokeratine expression was evaluated on the scaffolds by scanning electron microscopy (SEM), Hematoxylin & Eosin (H&E) and fluorescent staining, respectively.

    Results

    Polyurethane nanofibers diameter and porosity of scaffold were 322±176 nm and 80%±2%, respectively. After 120 days of degradation, the average weight loss of scaffold was 2.3%. The SEM image also preserves the structural integrity of the fibers but shows small white dots on the nanofibers. SEM microscopy images, MTT assay and H&E staining showed adhesion, viability and prolifration of epithelial cells on the scaffold. Finally, the cytokeratine expression of these cells was confirmed by fluorescent staining on the polyurethane nanofibers scaffold.

    Conclusion

    The results showed that PC-3575A polyurethane nanofibers scaffold has good potential for vaginal tissue engineering.

    Keywords: Nanofiber scaffold, Polyurethane, Tissue engineering, Epithelial cells, Vagina
  • Hossein Safari, Masoumeh Shahsavand, Yasaman Oshidari, Hassan Mandala, Maryam Shahrestanaki, Farbod Ebadi Fard Azar, Ehsan Shahrestanaki* Pages 42-52
    Introduction

     The purpose of this study was to investigate the relationship between attitudes to cosmetic surgery and body image disorder among students of Iran University of Medical Sciences in 2019 year.

    Materials:

     This cross-sectional (descriptive-analytical) study was performed on all students of Iran University of Medical Sciences, Iran between October and December of 2019 for three months. The sample size was 400 students. Data were collected using demographic data and questionnaires of attitudes to cosmetic surgery (ACSS), body image fear (BICI). All statistical analyzes were performed using STATA 11 software (StataCorp LLC).

    Results

    Out of 400 students, 53.80% were male and 46.30% were female with mean age of 22.35±3.80 years. Independent t-test results showed no significant difference between the mean ACSS score of gender groups (P- value = 0.128) and marital status (P-value = 0.719). But the results of one-way ANOVA showed a statistically significant difference between the mean ACSS score and educational level (P-value = 0.003). Results of multiple linear regression test with adjusting for other variables showed that with increasing BICI score, total score of ACSS and its subgroups were significantly increased. (P-value <0.001).

    Conclusion

    The results of this study indicate that body image disorder can have a direct impact on attitude toward surgery of students. Undergraduate students were also more likely to undergo cosmetic surgery than graduate students.

    Keywords: attitudes to cosmetic surgery, body image disorder, Student
  • Samane Sohrabi, Saad Mahfoozpou*, Shaghayegh Vahdat, Mahmood Mahmodi, Mahnaz Rabiee Pages 53-68
    Introduction

    The importance of evidence-based strategic decision making in hospitals has led to the aim of this study to develop and implement evidence-based strategic decision-making in hospitals in Tehran.

    Materials and Methods

    The present study was a mixed exploratory research conducted in the field. The qualitative community included academic experts. Also, the quantitative community includes the managers of selected hospitals of Tehran University of Medical Sciences. The research tools included interviews and questionnaires. The statistical method used in this study was structural equations with partial least squares method.

    Results

    The results showed that eight factors (knowledge, judgment, experience, context, managerial preferences and values, stakeholder preferences and values, ethical considerations, and organization plans) were used as proponents of strategic decision-making development. The evidence was identified in Tehran hospitals. The results of the present model showed that all factors influence the development of evidence-based strategic decision making in hospitals in Tehran, with the most influential context being 0.224. Also the results of model fit indices showed that the model presented in the present study has a good fit.

    Conclusion

    According to the results of the present study, the causative agent was identified as the most important factor in the development of evidence-based strategic decision making in hospitals in Tehran, which indicates the importance of paying attention to these factors in hospitals.

    Keywords: Health, Strategic Decision Making, evidence-based medicine, hospital
  • Shiva Oghbaee, Qasem Ahi*, Fatemeh Shahabizadeh, Ahmad Mansouri Pages 69-84
    Introduction

    Psychotic experiences have a significant relationship with a wide range of mental health problems and the predictors of these experiences have received less attention. Therefore, this study was conducted to investigate the relationship between pathological personality traits based on DSM-5 (PID-5) and psychotic experiences of abused women referred to forensic medicine.

    Materials and Methods

    This study was descriptive-correlational. The sample included 331 women who were referred to mental health centers, who claimed to have been abused by their husbands. Also, forensic physicians confirmed the injuries after a medical examination. They were selected by convenience sampling method in the 2020 year. Participants answered the 16-item version of the prodromal questionnaire and the personality inventory for DSM-5-short form (PID-5-SF). Research data were analyzed using SPSS22 software and multiple regression analysis.

    Results

    The results of regression analysis showed that the five variables of psychoticism, disinhibition, dissociation, opposition, and negative emotions predict psychotic experiences and together explain 39% of the variance of psychotic experiences.

    Conclusion

    The findings of this study confirmed the relationship between pathological personality traits based on DSM-5 (PID-5) and psychotic experiences of abused women referred to forensic medicine. Findings also emphasize the need for personality traits to be considered by specialists, therapists and planners when working with abused women, and especially in counseling and treatment centers in the IPV study, because such factors are likely to affect the occurrence and persistence of various forms of psychopathology.

    Keywords: Abused women, Antagonism, Personality, Psychotic experiences
  • Ania Ahani Azari, AliAsghar Ayatollahi, Abolfazl Khandandel* Pages 85-93
    Introduction

    Staphylococcus aureus is one of the common causes of community- and hospital-acquired infections can be resistant to antibiotics and host immune systems through biofilm formation. One of the virulence factors of this organism is phenol-soluble modulus (PSMs) which are involved in biofilm formation. In this study, the prevalence of PSM α and PSM β genes among biofilm-producing S. aureus isolated from clinical samples was investigated.

    Materials and Methods

    The clinical samples were collected and examined for S. aureus using microbiological and conventional biochemical tests. Then, the presence of biofilm in the isolates was detected by a microtiter plate. Using PCR, the prevalence of PSM α and PSM β genes was determined.

    Results

    Out of the 60 isolates, the 47 isolates (78.3%) were positive for biofilm. Based on the PCR, the prevalence of PSM α and PSM β genes in the biofilm-producing isolates was 80% and 91.7%, respectively, while in the isolates without biofilm, the prevalence of these genes was 1.7% and 13.6%, respectively.

    Conclusion

    In this study, the PSM α and PSM β genes in the S. aureus isolates had a high prevalence. Therefore, it seemed to be a relationship between the frequency of these genes and the production of biofilms in this organism.

    Keywords: Biofilm, Staphylococcus aureus, Prevalence, PSM gene
  • Hojjat Eghbal, Arezou Mohammadi, Nima Mohammad Nejad Khiavi*, Neda Jahani Pages 94-104
    Introduction

    Salvia officinalis is an herbaceous plant that belongs to the family of Lamiaceae (Labiatae). Salvia officinalis is one of the most important herbal plants used as a disinfectant in traditional and modern medicine. The aim of this research was to study of antibacterial Effect of Salvia officinalis essence and comparison with chlorhexidine on some of the common oral infections of Bacteria.

    Materials and Methods

    In this research, Salvia officinalis was collected from the Anzan Meshgin-Shahr area in the northwest of Iran. The essential oil was extracted by Clevengerchr('39')s apparatus, GC and GC/MS devices were used for the analysis of essential oil compounds and accurate measurements of the compounds. Then, the effect of the essential oil of the Salvia officinalis and control on the common bacteria of the oral infection was evaluated in two ways: Disc diffusion And minimum inhibitory concentration (MIC).

    Results

    According to the results, the essential oil of the herb has a significant inhibitory effect on the types of gram-negative and positive bacteria. Also, comparing the diameter of the non-growth of the plant with chlorhexin, it was found that the essence of the herb medicine showed relatively similar results to that of the chlorhexin.

    Conclusion

    According to the findings, the essential oil of the herb has a good anti-microbial effect against the common bacteria of oral infections. As a result, the essential oil of this plant with different concentrations, after completing studies, can be an appropriate alternative for chemical drugs and chemical mouthwashes in the treatment of oral bacterial infections.

    Keywords: Salvia Officinalis, Essential Oil, Oral Bacteria, Antibacterial Agents, Chlorhexidine
  • Hasan Tozandejani*, Jafar Torshizi, Zahra Bagherzade Golmakani Pages 105-118
    Introduction

    Obsessive-compulsive disorder is one of the mental disorders that has a great impact on the quality of life and decreases a personchr('39')s resistance against disorder. Therefore, the aim of this study was to compare the effectiveness of electromagnetic therapy with modular cognitive-behavioral on the clinical syndrome of obsessive washing disorder.

    Materials and Methods

    The research was quasi-experimental with pre-test and post-test four groups with Follow-up test. The statistical population was included of all young women with obsessive washing disorder who were referred to counseling and psychological centers in Neyshabur during the first quarter of 1398. Among them, 80 people were randomly selected and after the initial pre-test of the Yale-Brown Obsessive-Compulsive Scale, 60 people with the medium level of disorder were selected and randomly assigned to four groups (three experimental and one control group). Data were analyzed by ANOVA with repeated measure and Tukey post hoc test.

    Results

    The results showed that all three intervention methods of modular cognitive-behavioral therapy (P<0.05), electromagnetic therapy (p<0.05), and integrative therapy (p <0.05) significantly reduced the obsessive washing disorder. However, integrative therapy was more effective than other interventions on reducing this disorder (p<0.05). 

    Conclusion

    Based on the results, integration of cognitive-behavioral therapy with electromagnetic therapy can be suggested as an effective intervention in the treatment of obsessive-compulsive disorder symptoms.

    Keywords: Modular Cognitive Behavioral Therapy, Electromagnetic, Obsessive-Compulsive Disorder
  • Fateme Soleymani Nia, Bahman Mirzaei*, Farhad Rahmani Nia, Samane Tabaei Pages 119-130
    Background

    One of the most important health goals is to reduce age-related limitations in the elderly. Physical activity is one of the ways to prevent, delay or treat aging-related disorders in people with heart failure. The aim of this study was to investigate the effect of walking on water and land on some inflammatory factors in elderly women with diastolic disorders.

    Material and Methods

    In this semi-experimental study, 40 subjects (mean age 65±5) were randomly divided into3 groups, control (n = 10) and two groups: walking on water (n = 15) and walking on land (n = 15). Exercises consisted of 12 weeks, 3 sessions per week for 60 minutes on the treadmill each session with 40-50% VO2max intensity. Blood samples were taken 48 h after the last practice session the levels of TNF-α and IL-10 were evaluated. were used One-way ANOVA and Tukey post hoc tests to determine the significance.

    Results

    The results showed that the water and land-based training group decreased the serum levels of TNF-α (P = 0.016) (P = 0.027) and increased the IL-10 serum levels, respectively. There were statistically significant differences (P = 0.002) (P = 0.011).

    Conclusion

    Aerobic exercise, including walking, reduces systemic inflammation. Due to orthopedic problems and joint pain in the elderly, walking in the water can be substituted. Exercise in water due to the hydrostatic pressure of water increases venous return and improves heart function in the elderly.

    Keywords: walking, exercise Left ventricular diastolic heart failure, TNF-α, IL-10
  • Ghaem Salehpoor, Ghasem Salehpoor*, Ozra Akbari, Soraya Bagheri Marvdizaj Pages 131-150
    Introduction

    Attention-Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD) can lead to high-risk behaviors, and the use of a tool that is capable of diagnosing ADHD symptoms in delinquent populations is inevitable. Therefore, the purpose of the present study was to investigate the diagnostic value and discriminant validity of the Wender-Utah Rating Scale (WURS-25) in a group of thieves with and without ADHD symptomology and normal individuals with a definite lack of ADHD diagnosis based on Connerchr('39')s Adult ADHD Rating Scale.

    Materials and Methods

    In a validation study in Rasht Central Prison, in 2015-2016, 100 prisoners committed theft, and 70 normal individuals were selected as the sample. Tools included WURS-25, Connerchr('39')s Adult ADHD Rating Scale, Social Adjustment Scale, and Perceived Stress Questionnaire. Data were analyzed using discriminant analysis, chi-square test, multivariate and univariate analysis of variance/covariance, and Fisherchr('39')s least significant difference test.

    Results

    Discriminant analysis showed that WURS-25 could distinguish symptoms of ADHD in three groups of thieves with and without ADHD symptomology and normal individuals from each other, and its overall classification accuracy is equal to 64.1%; although a large proportion of thieves without symptomology were ignored. Also, after controlled analyzes, the mean of scores social adjustment components was significantly greater in thieves with symptomology than in other groups, and for stress in thieves with symptomology than in normal individuals, with considering cut-off points of 36, 39 and 46.

    Conclusion

    WURS-25 has an acceptable screening performance in thieves with ADHD symptomology Therefore, it can be used to identify susceptible individuals and evaluate the outcome of therapeutic interventions in delinquent populations.

    Keywords: Attention Deficit, Hyperactivity Disorder, Validity, Theft, Psychological Stress, Social Adjustment