فهرست مطالب

مطالعات اسلامی در حوزه سلامت - سال چهارم شماره 4 (پیاپی 14، زمستان 1399)

مجله مطالعات اسلامی در حوزه سلامت
سال چهارم شماره 4 (پیاپی 14، زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1400/01/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد عترت دوست* صفحات 1-12
    مقدمه

    یکی از مهم ترین دغدغه های انسان ها در جوامع بشری، بهره مندی از روابط انسانی سالم است. به نظر می رسد یکی از معتبرترین منابع برای ترسیم الگوی روابط انسانی سالم، قرآن کریم به عنوان کتاب راهنمای بشریت و هدایتگر سعادت است که در دو بعد دنیوی و اخروی دستورالعمل هایی را برای انسان بیان نموده است. در قرآن کریم با استفاده از کلیدواژه «محبت» و واژگان هم خانواده آن تلاش شده است تا الگوی مناسبی برای روابط انسان ها بیان شود.

    روش

    در این پژوهش تلاش شده برای ترسیم دقیق چگونگی روابط انسانی سالم، از روش «تحلیل محتوا» استفاده شود و با جستجوی کلیدواژه «محبت» و شناسایی گروه هایی که مورد محبت یا غضب خداوند متعال واقع شده اند، مهم ترین مولفه های مثبت و منفی یا مطلوب و نامطلوب روابط انسانی استخراج گردد.

    نتایج

    یافته های تحقیق نشان می دهد که در قرآن کریم دو دسته مولفه های مثبت و منفی تبیین شده است که توجه به آنها می تواند سامان دهنده روابط انسانی در جامعه باشد که محور اصلی آنها، محبت است. مهم ترین این مولفه های مثبت، احسان و تقوا و احسان است. مهم ترین مولفه های منفی نیز کفر و تجاوز و فساد می باشد که توضیح همه آنها در متن مقاله بیان شده است.

    کلیدواژگان: قرآن کریم، محبت، روابط انسانی، سلامت، تحلیل محتوا
  • نیکزاد عیسی زاده*، جیران زبردست، شکوه ورعی صفحات 13-19
    مقدمه

    امروز ارایه مراقبت به همراه داشتن شادکامی یکی از جنبه های مراقبت کلی نگر است و نقش پرستاران در ارایه خدمات به بیماران حایز اهمیت است . از این رو در این مطالعه به ارزیابی وضعیت شادی و نشاط در پرستاران شاغل در دانشگاه علوم پزشکی تهران پرداخته شده است.

    روش اجرا

    در این مطالعه مقطعی که به مدت 1 ماه بر روی پرستاران شاغل در دانشگاه علوم پزشکی تهران که از طریق فراخوان برای شرکت درمطالعه بصورت داوطلبانه دعوت شده بودند، پس از اخذ رضایت آگاهانه ، درخواست شد تا به سوالاتی در مورد وضعیت سلامت عمومی خود پاسخ دادند سپس پرسشنامه شادکامی اکسفورد جهت بررسی ارزیابی وضعیت شادکامی مورد استفاده قرار گرفت . در نهایت، ارتباط نتیجه پرسشنامه با وضعیت دموگرافیک افراد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج توسط نرم افزار SPSS VER 24 انالیز شد.

    نتایج

    در این مطالعه 189 پرستار شرکت نمودند اختلاف معنی داری بین سطوح مختلف نمره پرسشنامه شادکامی اکسفورد با جنس (P=0.262)، میانگین سنی (P=0. 599) ،بخش محل خدمت (P=0.053) نوع تحصیلات(P=0.755) ،نوع استخدام (P=0.946) گزارش نشد. ولی اختلاف معنی داری بین سطوح مختلف نمره پرسشنامه شادکامی اکسفورد با میانگین نمره پرسشنامه سلامت روانی مشاهده شده است (P>0/0001)

    بحث

    مدیران پرستاری بایستی به عوامل موثر بر شادکامی پرستاران توجه نموده و این امر بر لزوم توجه مدیران نسبت به سایر عوامل موثر بر شادکامی نمی کاهد.

    کلیدواژگان: شادی، نشاط، پرستاران
  • مصطفی پیوند*، محمد خمرنیا، فاطمه ستوده زاده صفحات 21-25

    در ابتدای سال 2020 و همزمان با برگزاری مراسمات سال نو در کشورهای مختلف دنیا ویروس جدید کرونا از شهر ووهان چین به سراسر دنیا منتشر شد. این بیماری در تاریخ یازدهم فوریه سال2020 میلادی(اواخر بهمن ماه 1398)، رسما توسط سازمان جهانی بهداشت با نام کرونا ویروس (کووید-19) نام گذاری شد. طغیان بیماری که در ابتدا مربوط به یک شهر در چین بود، اکنون تبدیل به یک پاندمی وسیعی گردیده است. آمار رسمی مبتلایان آن در بیش از 210 کشور دنیا از چند میلیون نفر و تعداد مرگ آن از صد هزار نفر گذشته است. در حال حاضر در همه ی دنیا اکثر افراد در رابطه با این بیماری نگران هستند. نگرانی از یک سو و مشکلات اجتماعی ناشی از بیماری از سوی دیگر می تواند هنگامی که افراد با بیماری های عفونی مانند کرونا درگیر می شوند، ترس و اضطراب و سایر مشکلات اجتماعی برای آنها ایجاد کند . برخی از مشکلاتی که افراد مبتلا به کرونا با آن درگیر هستند از جمله قرنطینه، تحت نظارت بودن، بستری شدن و...، در کنار تحمل درد و استرس ناشی از بیماری و ترس از مرگ، گاها احساسات منفی دیگران مثل طرد شدن، تحقیر و انواع تبعیض‎های اجتماعی را به دنبال دارد و این باعث می‎شود پیامدها و مشکلات ناشی از تبدیل به انگ اجتماعی شده که این موضوع، حتی از خود بیماری دردناک تر باشد.

    کلیدواژگان: کرونا، ویروس، انگ اجتماعی
  • بهدخت علوی، بهنام مکوندی*، پرویز عسگری، فردین مرادی منش صفحات 27-37
    مقدمه و هدف

    سرطان امروزه یکی از شایع ترین بیماری های صعب العلاج در میان کودکان است که باعث ایجاد مشکلات روانشناختی در آنان شده است. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی بازی درمانی گروهی بر امید، سازگاری و پاسخ به درد در کودکان مبتلا به سرطان بود.

    مواد و روش ها

    روش تحقیق نیمه تجربی و طرح تحقیق پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. تعداد 30 کودک 9 تا 12 ساله مبتلا به سرطان بصورت هدفمند انتخاب به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. برای گروه تجربی به مدت 2 ماه (10 جلسه) مداخله به شیوه بازی درمانی گروهی اجرا شد. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش شامل، پرسشنامه های امید Snyder (Snyder’s Hope Scale)، پاسخ به درد کودکان (Pain Response Inventory) و سازگاری کودکان دخانچی بود. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس چندمتغیری (مانکوا) و تک متغیری (آنکوا) استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج حاصل نشان داد که کودکانی که بازی درمانی گروهی را دریافت کرده بودند با کودکان گروه کنترل در میزان امید و سازگاری تفاوت معنی داری داشتند. بدین معنی که امید و سازگاری کودکانی که بازی درمانی گروهی انجام داده بودند، بهبود یافته بود (05/0>p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج بدست آمده می توان از روش بازی درمانی گروهی برای بهبود امید و سازگاری کودکان مبتلا به سرطان استفاده نمود. امید عامل مهمی در افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری هاست. افزایش امید بر سازگاری و پاسخ به درد کودکان مبتلا به سرطان اثربخش است.

    کلیدواژگان: بازی درمانی گروهی، امید، سازگاری، کودکان سرطانی
  • حسن عبدی*، سیاوش خداپرست، وحید بخشعلی پور، سید هادی نقیبی صفحات 39-52
    مقدمه

    با توجه به اینکه شیوع کووید 19 در جهان باعث مشکلات زیادی از جمله بر سلامت روان گذاشته است؛ بنابراین هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل راهبردهای تنظیم هیجان با سرسختی ذهنی و کنترل خشم در کاراته کاران نخبه مرد در دوران شیوع کووید 19 بود.

    روش کار

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نوع همبستگی است. تعداد 130 نفر از مردان کاراته کار لیگ برتر به عنوان نمونه پژوهش به صورت کل شمار انتخاب شدند. جهت گرداوری داده ها از سه پرسشنامه استاندارد راهبردهای تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی، کرایچ و اسپینهاون (2002)، پرسشنامه سرسختی ذهنی و پرسشنامه پرخاشگری حاجتی، اکبرزاده و خسروی (2008) استفاده شد. برای سنجش روابط و برازش مدل از نرم افزار PLS استفاده شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که راهبردهای سازگارانه تنظیم شناختی هیجان و سرسختی ذهنی بر کنترل خشم کاراته کاران اثر مثبت و راهبردهای ناسازگارانه اثر منفی و معنی داری وجود دارد (001/0>p). علاوه بر این مدل ارتباطی پژوهش نیز معنی دار بود. راهبردهای سازگارانه تنظیم هیجان تاثیر مثبت و راهبردهای ناسازگارانه بر سرسختی ذهنی و کنترل خشم تاثیر منفی و معنی داری بر سرسختی ذهنی و کنترل خشم کاراته کاران دارد (001/0>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق می توان گفت که هر چه کاراته کاران بیشتر راهبردهای ناسازگارانه اتخاذ کنند، از سرسختی ذهنی کمتری برخوردار خواهند بود و قبول شکست برای آن ها راحت تر است؛ همچنین کمتر می توانند خشم خود را کنترل کنند. پس لازم می نماید راهبردهای سازگارانه و ناسازگارانه تنظیم هیجان برای ورزشکاران معرفی و شناسایی شوند.

    کلیدواژگان: تنظیم هیجان، سرسختی ذهنی، کنترل خشم، کاراته، کووید 19
  • قدرت الله عباسی*، رقیه احمدی صفحات 53-62
    مقدمه و هدف

    شیوع ویروس کرونا به عنوان یک رویداد استرس زا منجر به اضطراب و سایر مشکلات روانشناختی شده است. بررسی عواملی که بتوانند مانع از بروز اضطراب ویروس کرونا گردد از اهمیت بالایی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی نقش حمایت اجتماعی، تنظیم هیجانی و بهزیستی معنوی در اضطراب ویروس کرونا در میان جمعیت های عمومی استان مازندران انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی مبتنی بر وب بود. 292 شرکت کننده از طریق شبکه های اجتماعی بر اساس نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اصلاح شده اضطراب بلکی و همکاران (2015)، مقیاس حمایت اجتماعی زیمت و همکاران (1988) پرسشنامه تنظیم هیجان گروس (2003) و بهزیستی معنوی جولیا و همکاران (2010) استفاده شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که بین حمایت اجتماعی (001/0=P، 224/0-R=)، راهبرد ارزیابی مجدد شناختی (001/0=P، 247/0-R=)،، راهبرد سرکوب هیجانی (001/0=P، 274/0R=) و بهزیستی معنوی (100/0=P=، 306/0-R) با اضطراب ویروس کرونا رابطه معنی داری وجود داشت. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیرهای پژوهش 5/19 درصد از تغییرات اضطراب ویروس کرونا را پیش بینی می کنند که در این میان بهزیستی معنوی بیشترین سهم را در پیش بینی اضطراب کرونا داشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نقش حمایت اجتماعی، تنظیم هیجانی و بهزیستی معنوی در اضطراب ویروس کرونا، توجه به این عوامل به خصوص بهزیستی معنوی در طراحی مداخلات روانشناختی برای کاهش اضطراب جمعیت های غیر بالینی در زمان شیوع کرونا ضروری است.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، تنظیم هیجانی، بهزیستی معنوی، اضطراب کرونا
  • سید مصطفی طیبی ثانی* صفحات 63-74

    هدف این پژوهش طراحی مدل درس تربیت بدنی دوره دوم مقطع متوسطه استان گلستان در جهت ارتقاء سلامت روان با رویکرد اسلامی است. روش این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی از نظر روش تحقیق، توصیفی تحلیلی و به شکل میدانی به مرحله اجرا درآمده است. اطلاعات مورد نیاز از طریق منابع موجود و اسناد بالادستی، ادبیات پیشینه، نظر صاحب نظران، بررسی اسناد و گزارشات، و در نهایت پرسش نامه گردآوری شد. جامعه آماری پژوهش دانش آموزان دختر دوره دوم مقطع متوسطه استان گستان می باشند که تعداد 16120 نفر و بر اساس پنج تا ده برابر تعداد سوالات تدوین شده تعیین و به صورت تصادفی طبقه ای خوشه ای انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها، یک پرسش نامه محقق ساخته بود که بر مبنای مقیاس پنج درجه ای لیکرت به دست آمد. روایی پرسش نامه از نظر صوری و محتوایی و سازه ای تعیین شد. برای بررسی روایی سازه از تحلیل عاملی و برای روایی محتوایی از دو ضریب نسبی روایی محتوا و شاخص روایی محتوا استفاده شدند. میانگین دو ضریب نسبی روایی محتوا و شاخص روایی محتوا به ترتیب 88/0 و 92/0 بودند. میزان آلفای کرونباخ در کلیه شاخص ها بالاتر از 85% به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات از روش های آمار توصیفی و استنباطی از جمله تحلیل عامل اکتشافی استفاده شد. در این پژوهش، مدیریت درس تربیت بدنی در چهار بعد جداگانه مورد بررسی قرار گرفت. که می توان به مدیران و تصمیم گیرندگان سازمان کمک کرد تا در خصوص پیاده سازی ورزش دانش آموزی بهتر بتوانند برنامه ریزی لازم را در ارتباط با هر مرحله از درس تربیت بدنی انجام دهند.

    کلیدواژگان: مدل درس تربیت بدنی، ورزش دانش آموزی، سلامت روان، رویکرد اسلامی
  • اسماعیل نوربخش ولاشدی*، علی اصغر ماشینچی صفحات 75-88
    تربیت اجتماعی یکی از ابعاد مهم تربیت است. تربیت اجتماعی پرورش جنبه هایی از رفتار آدمی است که به او یاد می دهد که به بهترین شکل حقوق و مسئولیت ها و وظایف خود را نسبت به هم نوعان خود بشناسد و آگاهانه و با عشق برای عمل به آن وظایف اقدام کند.بر این اساس این مقاله با هدف طراحی الگوی تربیت اجتماعی از منظر قرآن کریم، سنت تدوین شده است. این پژوهش به روش کیفی و استفاده از نظریه داده بنیاد با تعداد 25 نفر از صاحبنظران رشته فلسفه تعلیم و تربیت و مدیریت آموزشی دانشگاه های کشور، با درجه استادیار به بالا و متخصصین امور مذهبی مصاحبه عمیق به عمل آورد. نمونه گیری به صورت هدفمند و تا حد اشباع نظری صورت گرفت. تحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها منطبق با استراتژی تحقیق در سه مرحله کدگذاری شد. نتایج به دست آمده نشان داد مدل پیشنهادی این تحقیق مبنی بر الگوی تربیت اجتماعی، مشتمل بر 29 عامل است که از بین حدود 100 مفهوم اولیه شناسایی و مفهوم سازی شده است. هر مقوله محوری به طور میانگین از ترکیب 5 مقوله اولیه به دست آمد و در کدگذاری کانونی با عنوان تربیت توحیدی، تربیت ولایت مدار، تربیت کرامت محور، تربیت حق محور، تربیت عدالت محور، تربیت هدایت محور و تربیت مسئولیت محور شناسایی شده است.
    کلیدواژگان: قرآن کریم، تربیت، تربیت اجتماعی، مسئولیت اجتماعی، کرامت
|
  • Mohammad Etrat Doost * Pages 1-12
    Introduction

    One of the most important concerns of human beings in human societies is the enjoyment of healthy human relationships. It seems that one of the most authoritative sources for drawing a model of healthy human relations is the Holy Quran as a guidebook for humanity and a guide to happiness, which has given instructions for human beings in both worldly and otherworldly dimensions. In the Holy Quran, using the keyword "love" and the words of its family, an attempt has been made to express a suitable model for human relations.

    Method

    In this research, an attempt has been made to use the "content analysis" method to accurately depict how healthy human relationships. By searching for the keyword "love" and identifying the groups that have been loved or angered by God Almighty, the most important positive and negative or desirable and undesirable components of human relationships can be extracted.

    Results

    Research Findings show that in the Holy Quran, two categories of positive and negative components have been explained that attention to them can be the organizer of human relations in society. The main axis of these components is love. The most important positive components are: benevolence, piety and benevolence. The most important negative components are: infidelity, rape and corruption.

    Keywords: The Holy Quran, love, Human Relations, Health, Content Analysis Method
  • Nikzad Iesazadeh *, Jayran Zebaradast, Hokouh Varae Pages 13-19
    Introduction

    Today, providing care with happiness is one of the aspects of holistic care and the role of nurses in providing services to patients is important. Therefore, in this study, the status of happiness and vitality in nurses working in Tehran University of Medical Sciences evaluated.

    Material and method

    In this cross-sectional study, of nurses working at Tehran University of Medical Sciences who accept to participate voluntarily, after singed informed consent, we asked to answer questions about their general health and level of happiness. The Oxford Happiness Questionnaire (OHI) and general health Questionnaire used. Finally, the relationship between the results of the OHI questionnaire and the demographic status of individuals assessed. The results analyzed by SPSS VER 24 software.

    Results

    In this study, 189 nurses participated. There was no significant difference between the different levels of the Oxford Happiness Questionnaire score with gender (P = 0.262), mean age (P = 0.599), place of work (P = 0.053), type of education (P = 0.755), type of employment, (P = 0.946), but a significant difference observed between different levels of the Oxford Happiness Questionnaire scores and the mean score of the Mental Health Questionnaire. (P <0.0001)

    Discussion

    Nursing managers should pay attention to the factors affecting nurses 'happiness and this issue requires for managers to pay attention to others factors.

    Keywords: happiness, vitality, nurses
  • Mostafa Peyvand *, Mohammad Khammarnia, Fatemeh Setoodehzadeh Pages 21-25

    At the beginning of 2020, at the same time as the New Year celebrations in different countries of the world, the new Corona virus was released from Wuhan, China, all over the world. The disease was officially registered on February 11, 2020 (late February 2015) by the World Health Organization as Coronavirus (Covid-19). The outbreak of the disease, which originally involved a city in China, has now become a widespread pandemic. The official death toll in more than 210 countries has risen to several million and the death toll to more than 100,000.Currently, most people around the world are worried about this disease. Concerns on the one hand and social problems caused by illness on the other hand can cause fear and anxiety and other social problems when people are exposed to infectious diseases such as corona. Some of the problems that people with corona have, including quarantine, being monitored, hospitalized, etc., along with enduring pain and stress caused by illness and fear of death, sometimes negative feelings of others such as rejection, humiliation. And it leads to all kinds of social discrimination, and this causes the consequences and problems caused by social stigma, which is even more painful than the disease itself.

    Keywords: Corona, virus, social stigma
  • Behdokht Alavi, Behnam Makvandi *, Parviz Askari, Fardin Moradi Manesh Pages 27-37
    Introduction and Objective

    cancer is one of the most common incurable diseases among children today, which has caused psychological problems in them. The aim of this study was to determine the effectiveness of group play therapy on hope, adaptation and pain response in children with cancer.

    Materials and Methods

    The experimental research method and pre-test and post-test research design were with control group. Thirty children aged 9 to 12 years with cancer were randomly selected into two experimental and control groups (15 people in each group). For the experimental group, the intervention was performed for 2 months (10 sessions) by group play therapy. The instruments used in this study included Snyder's Hope Scale (Snyder's Hope Scale), Pain Response Inventory and adjustment of Dokhanchi. In order to analyze the data, multivariate (MANCOVA) and single-variable (ANCOVA) analysis of variance was used.

    Results

    The results showed that children who received group play therapy were significantly different from children in the control group in terms of hope and adjustment. This means that the hope and adjustment of the children who played the treatment was improved (p <0.05).

    Conclusion

    Based on the obtained results, group play therapy can be used to improve the hope and adaptation of children with cancer. Hope is an important factor in increasing the body's resistance to disease. Increasing hope is effective in adapting and responding to the pain of children with cancer.

    Keywords: Group play therapy, Hope, adjustment, pain response
  • Hassan Abdi *, Siavoosh Khodaparast, Vahid Bakhshalipour, Seyed Hadi Naghibi Pages 39-52
    Introduction

    Considering that the prevalence of Covid-19 in the world has caused many problems, including mental health; Therefore, the aim of this study was to design a model of emotion regulation strategies with mental Toughness and anger control in elite male karatekas during the prevalence of Covid -19.

    Methods

    This research is applied in terms of purpose and correlational. A total of 130 Premier League karate men were selected as the research sample. For data collection, three standard questionnaires of cognitive emotion regulation strategies Garnfsky, Kreich and Spinhaun (2002), mental toughness questionnaire and Hajati, Akbarzadeh and Khosravi (2008) aggression questionnaire were used. PLS software was used to measure the relationships and fit the model.

    Results

    The results showed that adaptive strategies of cognitive emotion regulation and mental Toughness have a positive effect on controlling karate practitioners' anger and maladaptive strategies have a negative and significant effect (p

    Keywords: Emotion Regulation, Mental Toughness, Anger Control, karate, Covid -19
  • Ghodratollah Abbasi *, Roghyeh Ahmadi Pages 53-62
    Introduction & Objective

    The outbreak of coronavirus disease (COVID-19) as a stressful event can lead to anxiety and other psychological problems in the general population. It is important to look at the factors that can help prevent coronaviruse disease. This study aimed to assess the role of perceived social support, emotional regulation, and spiritual well-being in predicting coronavirus anxiety among the general population of Mazandaran province in Iran

    Methods

    The present research method was a descriptive web-based correlation. 292 participants were selected by available sampling through social networks. The Corona Anxiety Inventory (CAI), The Multidimensional Scale of Perceived Social Support (MSPSS), Emotion Regulation Questionnaire (ERQ), and Spiritual Well-being (SW) were used to collect data. Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regressions.

    Results

    The results showed that there was significant relationship betweena perceived social support (P= 0.001, R=0.224), cognitive reappraisal (P=0.001, R=0.247), Emotional suppression (P= 0.04, R= 0.274) spiritual well-being (P = 0.100, R = 0.306) and coronavirus anxiety. The results of regression analysis showed that the research variables predict 19% of coronavirus anxiety, among which spiritual well-being had the largest share in predicting coronary anxiety.

    Conclusion

    Considering the role of social support, emotional regulation and spiritual well-being in coronavirus anxiety, it is necessary to pay attention to these factors, especially spiritual well-being in designing psychological interventions to reduce the anxiety of non-clinical populations during COVID-19 outbreak.

    Keywords: Social Support, Emotional Regulation, spiritual well-being, Anxiety, Covid-19
  • Seyyed Mostafa Tayebi Sani * Pages 63-74

    The purpose of this study was to Designing a physical education course model for the second year of high school in Golestan province in order to promote mental health with an Islamic approach. It was an applied research. The research method was descriptive-analytical. This paper was carried out as a field study. The required data was collected through available sources, high level documents, review of literature, expert’s opinion, review of documents and reports, and finally a questionnaire. The statistical population of the study consisted of senior high school girl students in Golestan province. The number of 16120 people were selected based on five to ten times the number of questions and selected by cluster random sampling. The data collection tool was a researcher-made questionnaire based on a five-point Likert scale. The face, content, and construct validity of the questionnaire was determined. Factor analysis was used to examine the construct validity. To assess content validity two relative coefficients were used, content validity and content validity index. The average of two relative coefficients of content validity and content validity index were 0.88 and 0.92, respectively. The Cronbach's alpha was higher than 85% in all indices. Descriptive statistics and inferential statistics including exploratory factor analysis was used for data analysis. In this study, physical education course management was studied in four separate dimensions. With the knowledge we could help the related decision makers and authorities to better design each step of the physical education lesson.

    Keywords: Curriculum Model for the Course of Physical Education, Student Sports mental health, Islamic approach
  • Esmaeil Noorbakhsh *, Aliasghar Mashinchi Pages 75-88
    Social education is one of the important dimensions of education. Social upbringing is an aspect of a person's behavior that teaches him to know his rights, responsibilities, and duties to his peers in the best possible way, and to act consciously and lovingly to fulfill those duties. The article has been compiled with the aim of designing a model of social education from the perspective of the Holy Quran, tradition and the views of philosophers. This research was conducted in a qualitative manner and using the Foundation's data theory with 25 experts in the field of philosophy of education and educational management of the country's universities, with the rank of assistant professor and experts in religious affairs. Sampling was performed purposefully and to the extent of theoretical saturation. The analysis of the data from the interviews was coded in three stages in accordance with the research strategy. The results showed that the proposed model of this research, based on the social education model, consists of 29 factors that have been identified and conceptualized among about 100 basic concepts. Each pivotal category was averaged from a combination of the 5 primary categories and has been identified in the central coding as monotheistic education, provincial education, dignity-based education, right-oriented education, justice-oriented education, guidance-oriented education and responsibility-oriented education.
    Keywords: The Holy Quran, education, social education, social responsibility, dignity