فهرست مطالب

مجله علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی
سال پانزدهم شماره 3 (پیاپی 37، پاییز 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خاطره بابایی*، احمد رسولی، نازنین کاظم پور صفحات 1-7
    مقدمه

    امروزه به دلیل افزایش مقاومت دارویی باکتری ها به داروهای رایج درمانی، یافتن مواد ضد میکروبی جدید با دسترسی آسان، طبیعی و با عوارض کمتر، حایز اهمیت است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر عصاره اتانولی اسپند بر فعالیت برخی از باکتری های استاندارد در شرایط آزمایشگاهی میباشد.

    مواد و روش ها

    پس از جمع آوری گیاهان و تایید نام علمی آن توسط گیاه شناسان  سازمان جهاد کشاورزی ، عصاره  اسپند  به روش  تقطیر سوکسوله استخراج و  غلظت های مختلف از عصاره تهیه شد. سپس MIC و MBC عصاره روی باکتری های استاندارد استافیلوکوکوس اوریوس، باسیلوس سریوس، اشرشیاکلی و سودوموناس آیروژینوزا با روش های رقت در براث و انتشار چاهکی در آگار تعیین گردید. آزمایش فوق 5 مرتبه جهت کاهش خطای آزمایش تکرار شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 18 استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان دادند عصاره اتانولی اسپند از رشد باکتری های گرم مثبت در مقایسه با باکتری های گرم منفی  در غلظت های بالا جلوگیری می کند .

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان می دهد که می توان  اسپند  را از گروه گیاهان دارویی با خواص آنتی باکتریال در نظر گرفت که پس از ارزیابی اثرات آن ها در شرایطin vivo  و مشخص نمودن مواد موثره  ، آن را به عنوان جایگزینی برای داروهای شیمیایی معمول در درمان عفونت ها به کار برد .

    کلیدواژگان: اثرات ضد میکروبی، عصاره، اسپند
  • هادی علی نژاد*، آسیه عباسی، پروین فرزانگی، احمد عبدی صفحات 8-19
    مقدمه

    توان تکثیر برای مدت طولانی سبب شده است که سلول بنیادی مزانشیمی به یک منبع مناسب در استراتژی های ترمیم بافتی، سلول درمانی و مهندسی بافت تبدیل شود، از طرفی فعالیت ورزشی منظم، به عنوان بخشی از کارهای روزمره فرد ممکن است به مدیریت شرایط پاتولوژیک کمک کند. هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تزریق سلول های بنیادی مزانشیمی و تمرین هوازی بر بیان ژن β-catenin و GSK-3β بافت قلب موش های مدل تجربی استیوآرتریت زانو می باشد.

    مواد و روش ها

    بدین منظور 35 سر موش نر نژاد ویستار  با میانگین وزنی 250-300 گرم پس از انتخاب به 5 گروه تقسیم شدند (7سر در هر گروه): 1) کنترل -سالم، 2) کنترل- بیمار، 3) سالین، 4)  (Mesenchymal Stem Cells) MSCs و 5) تمرین + MSCs. در ابتدا مدل استیوآرتریت القاء شد. سپس به منظور گروه بندی جهت استفاده از سلول های بنیادی مزانشیمی از ناحیه فمور و tibia سلول مغز استخوان جمع آوری و پس از کشت در آزمایشگاه برای هر موش 1000000 به ازای یک کیلوگرم وزن بدن موش آماده سازی شد و در طول دوره ی ریکاوری و به عنوان یک بار تزریق در محل القاء مدل سلول ها تزریق شدند. برنامه تمرینی 4 هفته ای با رعایت اصل اضافه بار به صورت پیشرونده اجرا شد. آنالیز آزمایشگاهی سطوح ژن β-catenin و GSK-3β بافت قلب با استفاده از کیت های تجاری ویژه و با روش Real-time PCR تعیین شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک راهه انجام شد.

    نتایج

    القای مدل (Osteoarthritis) OA در موش های صحرایی منجر به افزایش معنی داری در ژن -cateninβ و هم چنین کاهش معنی دار در ژن GSK3 بافت قلب نسبت به گروه کنترل سالم گردید، که سلول و تمرین+سلول منجر به کاهش در ژن -cateninβ و هم چنین افزایش در ژن GSK3 بافت قلب در مقایسه با گروه بیمار شد، که تغییرات ایجاد شده در گروه سلول به تنهایی معنی دار نبود ولی در گروه تمرین+سلول معنی دار بود.

    بحث و نتیجه گیری

    تزریق سلول بنیادی به تنهایی تاثیر چندانی بر ژن های β-catenin و GSK-3β بافت قلب نداشت ولی انجام تمرین هوازی پس از تزریق سلول های بنیادی در رت های استیوآرتریت شده به خوبی توانست تغییرات معنی داری را در ژن های β-catenin و GSK-3β بافت قلب ایجاد کند. بنابراین تزریق سلول بنیادی به همراه انجام تمرین هوازی ممکن است از طریق مهار سیگنالینگ Wnt/ β-catenin در قلب از ابتلا به بیماری قلبی عروقی در مدل تجربی استیوآرتریت جلوگیری نماید.

    کلیدواژگان: استئوآرتریت، بیماری قلبی -عروقی، سلول بنیادی مزانشیمی، تمرین هوازی، سیگنالینگ Wnt، β-catenin
  • محدثه بیگلری، حنانه جامبزرگ، فاطمه امیری*، سیما توکلی، سید محمدرضا سیدی، محمد افشاری صفحات 20-28
    زمینه و هدف

    هدف از استقرار کنترل کیفیت تست های آزمایشگاهی، اطمینان از ثبات روزانه سیستم آزمایش است. رعایت اصول تعیین شده بهبود عملکرد آزمایشگاه و اطمینان بیماران به نتایج آزمایش را تضمین می نماید. این مطالعه به منظور بررسی کنترل کیفیت انجام آزمایش در آزمایشگاه های تشخیص طبی دولتی و خصوصی استان همدان انجام گردید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی و گذشته نگر، اطلاعات مربوط به 184 آزمایشگاه استان همدان (117خصوصی و 67 دولتی)، از سال 1395 تا 1398 بر اساس چک لیست ارزیابی سیستم کیفیت آزمایشگاه های تشخیص طبی موجود در آزمایشگاه مرجع وارد نرم افزار SPSS نسخه 16 گردید. اطلاعات با استفاده از معادله ی ناپارامتری آزمون کروسکال والیس با مقایسه سطح معنا داری  0/05 > P-value  تحلیل شد.

    یافته ها

    بیشترین درصد عدم انطباق به شاخص سوابق کنترل کیفیت با میانگین 23/88 %  (0/002(P-value=   تعلق داشت. عدم انطباق های کنترل کیفیت انجام آزمایش در آزمایشگاه دولتی با میانگین 31/72 %  و در آزمایشگاه خصوصی با میانگین 18/81 %  بود که در مقایسه با هم تفاوت معناداری نداشتند، ولی در مقایسه ی هر کدام از آن ها با تمامی آزمایشگاه های استان همدان تفاوت معنا داری وجود داشت  (0/031 =P-value)  و  (0/041=P-value).

    نتیجه گیری

    بررسی استقرار کنترل کیفیت انجام آزمایش برای 6 شاخص طی 4 سال نشان داد آزمایشگاه های خصوصی به نسبت دولتی عملکرد مطلوب تری داشته اند.

    کلیدواژگان: آزمایشگاه تشخیص طبی، کنترل کیفیت، سوابق کنترل کیفیت، عدم انطباق
  • فرشته جلالوندی، سمانه قاسمی، یحیی صفری، سهراب نصرتی* صفحات 29-35
    مقدمه

    بحران های اتاق عمل، مانند هیپرترمی بدخیم یا خونریزی غیر منتظره، وقایعی هرچند نادر اما باعث تهدید جدی حیات بیمار در این موقعیت های بحرانی می شود، طبق آمار جهانی سالیانه 234 میلیون عمل جراحی در جهان انجام می شود که حداقل 3 میلیون از این بیماران با بحران های موجود در اتاق عمل مواجهه می شوند هدف این مطالعه بررسی میزان آمادگی مواجهه با موقعیت های بحرانی در اتاق عمل های بیمارستان آموزشی درمانی آیت الله طالقانی به عنوان مرکز ترومای شهر کرمانشاه در سال 1398 می باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش به صورت توصیفی تحلیلی انجام شد، و جامعه مورد پژوهش شامل اعضای تیم های جراحی اتاق عمل های بیمارستان آموزشی درمانی آیت الله طالقانی(متخصص بیهوشی،تکنسین بیهوشی،جراح و کمک جراح) و روش نمونه گیری به صورت سرشماری بود. پژوهشگر پس از دریافت نامه از دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و دانشکده پیراپزشکی ،پرسشنامه استاندارد سنجش میزان آمادگی تیم جراحی در مواجهه با بحران های اتاق عمل را در بین اعضای تیم جراحی توزیع کرد.بعد از جمع آوری پرسشنامه ها داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    تعداد افراد شرکت کننده در این پژوهش 40 نفر از اعضای تیم جراحی بودند و تفسیر داده ها نشان داد که میزان آمادگی تیم جراحی اتاق عمل های بیمارستان طالقانی برای کنترل و مدیریت بحران های های آتش سوزی،آسیستول و ارست قلبی(VF یا VT) در سطح بسیار خوبی قرار دارد در حالی که میزان آمادگی و آگاهی تیم جراحی جهت کنترل بحران های آمبولی هوا ، شوک آنافیلاکسی و هیپرترمی بدخیم در سطح ضعیفی می باشد.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج مطاله حاضر نشان می دهد که میزان آمادگی تیم جراحی در برابر بروز بحران آمبولی هوا، شوک آنافیلاکسی و هیپرترمی بدخیم در سطح ضعیفی می باشد و آگاهی تیم جراحی برای کنترل این بحران در سطح پایینی می باشد. بنابراین مداخلات آموزشی برای افزایش سطح آگاهی تیم جراحی جهت کنترل و مدیریت این بحران ها ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: بحران، اتاق عمل، جراحی
  • سلمان یداللهی*، صادق حیدر پور صفحات 36-43
    مقدمه

     یکی از مهم ترین مسایل انگیزشی که امروزه با حجم گسترده ای در مطالعات روانشناسی سازمانی گسترش یافته است، مسئله تعهد سازمانی است. که امروزه جایگاه مهمی در تحقیقات از آن خود ساخته است. لذا هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه تعهد سازمانی کارکنان فوریت های پزشکی و کیفیت خدمات اورژانس پیش بیمارستانی در استان چهارمحال و بختیاری می باشد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر، پژوهشی توصیفی، مقطعی و کاربردی است، که با مشارکت 113 کارکنان فوریت های پزشکی و 217 بیمار که خدمات اورژانس پیش بیمارستانی را دریافت کرده اند و به بیمارستان منتقل شده اند، انجام شده است. نمونه گیری از هر دو  جامعه به صورت تصادفی انجام شد، داده های پژوهش توسط 2 پرسشنامه معتبر جمع آوری شد و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری spss نسخه 18 و آزمون های همبستگی و همچنین آنالیز واریانس انجام شد.
     

    یافته ها

     بر اساس یافته های پژوهش، تعهد هنجاری با کیفیت خدمات (05/0=P و52/0=r) رابطه آماری داشت. همچنین، تعهد مستمر نیز دارای همبستگی مثبت و معنادار با قابلیت اطمینان داشت. (02/0=p و 52/0=r)

    بحث و نتیجه گیری

     با توجه به تایید همبستگی تعهد هنجاری و مستمر کارکنان فوریت های پزشکی با برخی ابعاد کیفیت خدمات پزشکی اورژانس به نظر می رسد برنامه ریزی و اقدام جهت بهبود آن ها می تواند منجر به ارایه خدمات با کیفیت  مطلوب تر شود.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، تعهد هنجاری، تعهد عاطفی، تعهد مستمر، کیفیت خدمات پزشکی اورژانس
  • نیما رحیمی نژاد، امیر درب امامیه، مهدی قربانی*، پیمان اصلانی صفحات 44-52
    مقدمه

    علت دقیق بروز اکثر بیماری های خود ایمنی هنوز به صورت ناشناخته باقی مانده است، با این وجود عوامل متعددی در ایجاد یا تشدید واکنش های خود ایمنی نقش دارند. این عوامل علاوه بر عوامل محیطی مانند عفونت های باکتریایی، انگلی، قارچی و ویروسی، عواملی مانند خصوصیات ژنتیکی و سبک زندگی فرد را نیز شامل می شود. عفونت های ناشی از ویروس ها اغلب موجب ایجاد یک پاسخ ایمنی قدرتند می شوند که برای مهار عفونت امری ضروری است. با این حال، در برخی موارد عدم موفقیت در تنظیم این پاسخ ایمنی ممکن است منجر به واکنش های ایمنی مخرب علیه آنتی ژن های میزبان شود. در این مطالعه، بحث در مورد مکانیسم هایی است که عفونت های ویروسی و مسیرهایی که سیستم ایمنی در قبال آن عفونت ها ایجاد می کنند. هم چنین در این مطالعه داده های مربوط به درگیری با عفونت های ویروسی در ایجاد یا تشدید بیماری های خود ایمنی بررسی می شود.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر یک مقاله مروری بوده که اطلاعات مورد نیاز با جستجو در پایگاه ها و منابع اطلاعاتی معتبر بین المللی شامل PubMed، Scopus، Google scholar و همچنین پایگاه های اطلاعاتی فارسی زبان مانند SID و Magiran استخراج گردیده است.

    یافته ها

    مطالعات اپیدمیولوژیک بر روی انسان و همچنین مطالعات تجربی بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان داده است که عفونت های ویروسی بسته به عوامل مختلفی از جمله خصوصیات ژنتیکی، پاسخ های ایمنی میزبان، نوع سویه ویروس، بار ویروسی و زمان شروع عفونت می توانند آسیب های خود ایمنی را القا یا از بروز آن محافظت کنند. با این حال، داده های محدودی پیرامون شرح  و بررسی برهم کنش واضح بین ویروس و سیستم ایمنی بدن برای القای واکنش های خود ایمنی محدود هستند.

    بحث و نتیجه گیری

    داده های موجود نشان می دهد که خود ایمنی ناشی از عفونت های ویروسی می تواند از طریق مکانیسم های متعددی از جمله تقلید مولکولی، گسترش اپی توپ، فعال شدن ناگهانی و نامیرا شدن سلول های B آلوده فعال شود. در مقابل، اثرات محافظتی را می توان از طریق پاسخ های ایمنی نظارتی که منجر به سرکوب پدیده های خود ایمنی می شود، به دست آورد. بنابراین، درک بهتر فرآیندهای مولکولی مربوط به سیستم ایمنی در خود ایمنی ناشی از عفونت های ویروسی امری ضروری است.

    کلیدواژگان: عفونت های ویروسی، خودایمنی، سیستم ایمنی، تقلید مولکولی
  • لیلا غلامحسینی، محمد رشیدی فرد*، محمدرضا سعادت صفحات 53-64
    مقدمه

    رضایت شغلی دارای مفهومی کارآمد برای ارزیابی شرایط کارکنان در محیط کار و پیامدهای مرتبط با آن است. واحد مدیریت اطلاعات سلامت به عنوان مهم ترین مرجع برای دستیابی به اطلاعات مرتبط با بیماران، چگونگی درمان آن ها، و نحوه مدیریت و عملکرد کارکنان بیمارستانی به شمار می آید. هدف از پژوهش حاضر ارزیابی عوامل موثر بر رضایت شغلی کارکنان واحد اطلاعات سلامت است.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر با استفاده از کلمات کلیدی ارزیابی، رضایت شغلی و واحد مدیریت اطلاعات سلامت و جستجو در پایگاه های اطلاعاتی داخلی Magiran و SID، و سایر پایگاه ها مانند Ovid، PubMed، Science Direct و موتور جستجوگر Google Scholar  انجام شد.  

    یافته ها

    نتایج این مطالعه حاکی از آن بود که عواملی همچون ابتلا به انواع بیماری ها و غیبت های بلندمدت کارکنان، شیفت های کاری طولانی مدت، رهبری ثابت و غیرگردشی، مداخله مستقیم مدیر در تصحیح اشتباهات کارکنان، یکنواختی و همچنین چرخشی نبودن مشاغل سازمانی تاثیر به سزایی در کاهش رضایت شغلی کارکنان واحد مدیریت اطلاعات سلامت دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    افزایش رضایت شغلی کارکنان واحد مدیریت اطلاعات سلامت بسیار مهم است؛ زیرا این امر می تواند موجب ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران و افزایش اطمینان از تامین نیازهای مرتبط با سلامت شود. یافته های این پژوهش نمونه هایی از موارد پایش عملکرد کارکنان و حمایت های مدیر واحد اطلاعات سلامت را ارایه می دهد. این نظارت ها و حمایت ها باید به صورت اختصاصی بوده، و درصورتی که عمومی و همگانی باشند، موجب کاهش رضایت شغلی کارکنان می شوند.

    کلیدواژگان: ارزیابی، رضایت شغلی، واحد مدیریت اطلاعات سلامت
  • لیلا پورسلیمان، مجتبی صادقی * صفحات 65-72
    مقدمه

    در دوران شیوع بیماری های عفونی، زنان باردار و جنین و یا نوزادان تازه متولد شده نسبت به جمعیت های دیگر در معرض مخاطرات بیشتری قرار دارند. یافته های حاصل از مطالعات انجام شده، حاکی از آن می باشد که برخی از بیماری های ویروسی، منجر به عوارض ناخوسته در زنان باردار، جنین یا نوزادان آن ها می شود. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی میزان تاثیر کووید 19بر وضعیت مادران باردار و عوارض آن بر جنین و نوزادان متولد شده (در دوره زمانی اسفند 98 تا بهمن ماه 99) انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی بود که به روش مروری انجام شد. گردآوری داده ها با جستجو در پایگاه های اینترنتی PubMed ،Science Direct، Scopus  و موتور جستجوگر Google scholar و هم چنین، جستجو در سایت مرکز پیشگیریو کنترل بیماری ها (CDC) و با استفاده از کلمات کلیدی کووید 19 ، کرونا، زنان باردار، جنین و نوزادان انجام شد.
     یافته ها

    در همه گیری کووید 19 ، زنان باردار به دلیل بروز تغییرات گسترده در سیستم بدنی مستعد ابتلا به بیماری های عفونی هستند. براساس یافته های مطالعات انجام شده، افراد باردار در مقایسه با سایر زنان در معرض خطر شدید ابتلا به بیماری کووید 19 و احتمال مرگ و میر قرار دارند. هم چنین، ممکن است که آن ها در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سایر عوارض جانبی مانند زایمان زودرس (زایمان پیش از 37 هفته) باشند. نوزادان متولد شده از مادران باردار مبتلا به کووید 19 ، درصورت تماس با ترشحات تنفسی آلوده مادر یا ارایه دهندگان مراقبت، به کووید 19 مبتلا می شوند که گاهی علایم خفیف تری در آن ها بروز پیدا می کند و گاهی نیز بدون علامت هستند. هم چنین تاکنون شواهدی نیز دال بر انتقال عمودی ویروس به جنین یافت نشده است.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به افزایش خطر ابتلا به عوارض بارداری در زنان باردار مبتلا به کووید 19 پیشنهاد می شود که مراکز بهداشتی- درمانی و متولیان سلامت، توجه بسیار دقیق و ویژ ه ای بر نحوه اجرای پروتکل های بهداشتی و مراقبتی قبل، حین و پس از زایمان داشته باشند.

    کلیدواژگان: کووید 19، کرونا، مادران باردار، جنین، نوزادان
|
  • Khatereh Babaei*, Ahmad Rasouli Pages 1-7
    Introduction

    Today, due to the increased drug resistance of bacteria to common antibiotics, it is important to find new antimicrobials with easy access, natural and with fewer side effects. The aim of this study was to investigate the effect of Pecanum harmala ethanolic extract on the activity of some standard bacteria in vitro.

    Methods and Materials

    After collecting the plants and confirming their scientific name, Pecanum harmala extract was extracted by Soxhlet extractor distillation method and different concentrations of the extract were prepared. Then Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) extracts of standard bacteria of Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa were determined by dilution in broth and well propagation in agar. The above test has been repeated 5 times to decrease the test error. Data analyses were performed using SPSS software version 18

    Results

    The results showed that Pecanum harmala ethanolic extract inhibits the growth of gram-positive bacteria compared to gram-negative bacteria in high concentrations.

    Conclusion

    The results of this study show that Pecanum harmala can be considered as a group of medicinal plants with antibacterial properties. After evaluating their effects in vivo and identifying the active ingredients, it can be used as an alternative to conventional chemical drugs in used to treat infections.

    Keywords: Antimicrobial effects, Extract, Pecanum harmala
  • Hadi Alinezhad*, Asieh Abbasi, Parvin Farzanegi, Ahmad Abdi Pages 8-19
    Introduction

    Proliferation has long been the main source of mesenchymal stem cells (MSCs) in tissue repair , cell therapy and tissue engineering strategies. On the other hand, regular exercise as part of a person’s daily routine may help manage pathological conditions. The aim of this study was to investigate the effect of mesenchymal stem cell injection and aerobic exercise on the expression of β-catenin and GSK-3β gene in the heart tissue of mice
    in an experimental model of knee osteoarthritis.

    Methods and Materials

    For this purpose, 35 male Wistar rats with an average weight of 250-300 gr were divided into 5 groups (7 heads in each group) : 1) control-healthy, 2) controlpatient, 3) saline, 4) MSCs and 5) exercise + MSCs. The OA model (osteoarthritis) was induced initially. Bone marrow cells were then collected for grouping to use MSCs from the femur and tibia. After culturing in the laboratory, 1000000 per kg body weight were prepared for each mouse. During the recovery period, cells were injected as a single injection at the site of induction. The 4-week training program was implemented progressively in accordance with the principle of overload. Laboratory analysis of β-catenin and GSK-3β gene levels in cardiac tissue was determined using special commercial kits by real-time PCR. Data analysis was performed using one-way analysis of variance.

    Results

    Induction of the OA model in rats resulted in a significant increase in the β-catenin gene. Moreover, it caused a significant decrease in the GSK3β gene of heart tissue compared to the healthy control group in addition, MSCs and exercise + MSCs resulted in a decrease in the β–catenin gene as well as an increase in the GSK3β gene of heart tissue compared to the patient group. The changes in the MSCs group were not significant lonely; however, they were significant in the exercise+ MSCs group.
    Discussion and

    Conclusion

    Stem cell injection had little effect on β-catenin and GSK-3β genes in heart tissue. However, aerobic exercise after stem cell injection in osteoarthritis rats was able to make significant changes in β-catenin and GSK-3β genes created heart tissue. Therefore, stem cell injection combined with aerobic exercise may prevent cardiovascular disease in the experimental model of osteoarthritis by inhibiting wnt/β-catenin signaling in the heart.

    Keywords: Osteoarthritis, Cardiovascular disease, Aerobic training, MSCs, Wnt, β-Catenin signaling
  • Mohaddese Biglari, Hannane Jambozorg, Fatemeh Amiri*, Sima Tavakoli, Seyed Mohammadreza Seyedi, Mohammad Afshari Pages 20-28
    Introduction

    The purpose of laboratory test quality control establishment is to ensure the daily stability of the test system. Considering the defined principles guarantees laboratory performance improvement and patients’ confidence in the results of their tests. This study was conducted to survey laboratory test quality control establishment in public and private medical laboratories in Hamedan province.

    Methods and Materials

    In this cross-sectional and retrospective study, data of 184 laboratories (117 private and 67 public) was entered to SPSS software version 16 based on the quality system of medical laboratory evaluating check list, available in the reference laboratory of Hamadan province from 2016 to 2019. Data were analyzed using nonparametric equation of Kruskal-Wallis test by comparing the significance level of P-value <0.05.

    Results

    The highest percentage of non-conformities belonged to the quality control records index with an average of %23.88 (P-value = 0.002). Mean of laboratory test quality control onconformities were %31.72 and %18.81 in public and private laboratories respectively which were not significantly different from each other. However, there was a significant difference in comparison of each of them with all laboratories in Hamadan province (P-value = 0.031 and 0.041).
    Discussion and

    Conclusion

    The assessment of 6 indicators during 4 years showed that private laboratories had better performance than public laboratories in term of laboratory test quality control establishment.

    Keywords: Medical laboratory, Quality control, Quality control record, non-conformity
  • Fereshteh Jalalvandi, Samaneh Ghasemi, Yahya Safari, Sohrab Nosrati* Pages 29-35
    Introduction

    Operating room crises, such as malignant hyperthermia or unexpected bleeding, are rare; however, they are serious threats to the patient’s life in these critical situations. According to global statistics, 234 million surgeries are performed annually in the world. At least 3 million of them are faced the crises in the operating room. The aim of this study is to investigate the level of readiness for dealing with critical situations in the operating room of Ayatollah Taleghani Hospital as a trauma center in Kermanshah in 2018.

    Methods and Materials

    This study was performed as a descriptive-analytical study. The study population included members of the surgical teams of Ayatollah Taleghani Hospital’s operating room (anesthesiologist, technician of anesthesia, surgeon and surgeon assistant) and sampling method was the census. After receiving the letter from Kermanshah University of Medical Sciences and the School of Paramedical Sciences, the researcher distributed the standard questionnaire of surveying the readiness of the surgical team in the face of operating room crises among the members of the surgical team. After collecting the questionnaires, the data was analyzed using SPSS software version 22.

    Results

    The number of participants was 40 members of the surgical team. The interpretation of the data showed that the readiness of the surgical team in the operating room of Taleghani hospital is in very good level for controlling and managing fire crises, asystole and cardiac arrest (VF or VT). On the other hand, the level of readiness and awareness of the surgical team is at a low level to control air embolism crises, anaphylactic shock and malignant hyperthermia.
    Discussion and

    Conclusion

    The results of the present study show that the surgical team’s readiness against air embolism crisis, anaphylactic shock and malignant hyperthermia is at a low level. In addition the awareness of the surgical team to control this crisis is low. Thus, educational interventions are essential to increase awareness of the surgical team for controlling and managing these crises.

    Keywords: Crisis, Operating Room, Surgery
  • Salman Yadollahi*, Sadegh Heydarpoordastgerdi Pages 36-43
    Introduction

    Organizational commitment issue is one of the most significant motivation factors. These issues have been currently developed in psychological studies and they have an important position in the researches. Thus, the present study aimed to determine the correlation between organizational commitment of emergency medical services staff and care quality of pre-hospital in chaharmahal and bakhtyari province.

    Methods and Materials

    This was an analytical, cross-sectional, and practical study in which 113 emergency medical service staff and 217 patients were randomly selected from nurses hospital wards. Data was collected through two standard questionnaires. Statistical analysis was performed using correlation tests and one-way ANOVA by SPSS software version 18.

    Results

    According to the results of this study, normative commitment was statistically associated with the quality of services (P = 0.05, r =0.52). Furthermore, there are significant positive relationship between the continuance commitment and reliability (P = 0.02, r = 0.52).
    Discussion and

    Conclusion

    Considering the correlation of normative and continuance commitments with some dimensions of the quality of hospital services, it seems that planning and action towards improvement of these commitments may lead to high-quality services.

    Keywords: Organizational commitment, normative commitment, Affective commitment, Continuance commitment, care quality pre Hospital
  • Nima Rahiminejad, Amir Darb Emamie, Mahdi Ghorbani*, Peyman Aslani Pages 44-52
    Introduction

    The exact cause of most autoimmune diseases is still unknown; however, several factors play a role in causing or exacerbating autoimmune reactions. In addition to environmental factors such as bacterial, parasitic, fungal and viral infections, factors such as genetic characteristics and lifestyle are also included. Infections caused by viruses usually trigger a strong immune response that is essential to control the infection. However, in some cases, failure to regulate this immune response may lead to destructive immune reactions against host antigens. The present article discusses about mechanisms that viral infections and the path way that immune system responds to those infections. In addition, the present article review data related to ncidence of viral infections in development or exacerbation of autoimmune diseases.
    Methods and Materials: This review article has been performed by searching in international databases including PubMed, Scopus, and Google scholar as well as Persian databases such as SID and Magiran.

    Results

    Epidemiological studies on humans as well as experimental studies on animals have shown that viral infections can cause autoimmune damage depending on various factors including genetic characteristics, host immune responses, type of virus strain, viral load, and time of onset of infection. They can induce or protect against its occurrence. However, limited data are available to describe the apparent interaction between the virus and the immune system to induce immune reactions.
    Discussion and

    Conclusion

    Available data indicates that autoimmunity derived from viral infections can be activated through a number of mechanisms including molecular mimicry, epitope spreading, bystander activation, and immortalization of infected B cells. Protective effects can be achieved through overlooking autoimmune responses that were suppressed autoimmune events. Therefore, it is essential to have a better understanding of immune-related molecular processes in autoimmunity arises from viral infections.

    Keywords: Viral infections, Autoimmune disease, Immune system, Molecular mimicry
  • Leila Gholamhosseini, Mohammad Rashidifard*, Mohammadreza Saadat Pages 53-64
    Introduction

    Job satisfaction has an effective concept for expressing employees’ assessment of the conditions in the workplace and its consequences. The Health Information department is considered as the most important reference for obtaining information related to patients, how to treat them, how to manage and perform staff in hospitals. The aim of this study was to investigate the effective factors on job satisfaction of health information management
    staff.
    Methods and Materials: This review article has been performed by searching Job Satisfaction, Hospitals, and Health Information Department keywords in domestic scientific databases such as Magiran and SID, and foreign databases such as: OVID, PubMed, Science Direct and Google Scholar searching engine.

    Results

    The results showed that factors such as the incidence of various diseases and subsequent long absences, fixed, non-rotating and strict leadership, manager intervention in correcting the mistakes of the department staff and the uniformity and non-rotation of jobs have a great impact on reducing job satisfaction of health information staff.
     Discussion and

    Conclusions

    Increasing the job satisfaction of health information staff is very important because this issue can improve patients quality of health care and increase confidence in meeting health related needs. The findings of this study provide examples of work supervision and health information department manager support for department staff. These supervisions and protections must be specific, and if they are public, they can reduce job satisfaction.

    Keywords: Assessment, Job Satisfaction, Health Information Department
  • Leila Porsoleiman, Mojtaba Sadeghi Pages 65-72
    Introduction

    During the outbreak of infectious diseases, pregnant women and their fetuses are more at risk than other populations. The results of some studies indicate that some viral diseases cause unwanted complications in pregnant women and their fetuses and infants. The present study aimed to investigate the symptoms of coronavirus and its possible effects on pregnant women and their newborns.

    Methods and Materials

    This review article has performed by searching Covid19, Corona, Neonates, Pregnancy, and Pregnant women keywords in various data bases such as PubMed, Science Direct, Google Scholar, Scopus and searching the Central Disease Prevention and Control (CDC) website.

    Results

    In Covid19 epidemic, pregnant women are more susceptible to infection due to changes in the body system. According to the literatures, pregnant women are at higher risk of severe Covid disease and mortality than non-pregnant women. In addition, pregnant women with Covid19 may be at higher risk for other side effects such as preterm delivery (giving birth earlier than 37 weeks). Furthermore, newborns of pregnant mothers, who are infected with Covid19, will be infected with Covid19 if they are in contact with infected respiratory secretions of their mother or caregivers. The symptoms are milder or sometimes they are asymptomatic. The possibility of vertical transmission of the disease in the mother’s womb is also low.
    Discussion and

    Conclusion

    Due to the increased risk of pregnancy complications in pregnant women infected with Covid19, it is recommended that health organizations and officials pay special attention to the implementation of care and support protocols in the case of pregnant women and their babies before and after delivery.

    Keywords: Covid19, Corona, Neonates, Pregnancy, Pregnant women