فهرست مطالب

مجله طب دریا
سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/03/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فرحناز خواجه نصیری، ویدا زراوشانی* صفحات 53-54
  • انوش آذرفر، عباسعلی زراعتی، درسا زراعتی، تینا زراعتی* صفحات 55-61

    آسیب حاد کلیوی به دنبال غرق شدگی، به عنوان یک عارضه نسبتا شایع رخ می دهد و می تواند صدمه جبران ناپذیری را به کلیه ها وارد نماید. این آسیب ها معمولا در مراحل اولیه غرق شدگی رخ می دهند، خودمحدود شونده هستند و اکثر بیماران نیازی به دیالیز نخواهند داشت. تعداد مطالعات انجام شده در این زمینه بسیار محدود است و در نتیجه، اطلاعات جامعی جهت بررسی شیوع و مکانیسم این عارضه در دسترس نیست. هرچند برخی منابع بر این باورند که نکروز حاد توبولی در جریان شوک، هیپوکسی و میوگلوبینوری به دنبال غرق شدگی می تواند علت اصلی آسیب حاد کلیوی باشد. در مطالعه ای گذشته نگر، 30 بیمار دچار غرق شدگی در سال 1999 بررسی شدند، حدود 50 درصد بیماران دچار آسیب حاد کلیه شده بودند که علت آسیب، طیف گوناگونی از جمله شوک، هیپوکسی، رابدومیولیز و آسیب چند عضوی را شامل می شد. در سال های 2000 تا 2017 نیز در یک کوهورت گذشته نگر، از بین 95 بیمار که با تشخیص غرق شدگی به بیمارستان منتقل شده بودند، 42 نفر (3/43 %) دچار آسیب حاد کلیه شده بودند که در 17 نفر از بیماران (18%) آسیب مرحله 2 و 3 رخ داده بود و یک بیمار نیز تحت دیالیز قرار گرفته بود.نتایج مطالعات بیانگر شیوع قابل توجه آسیب حاد کلیه در افرادی است که از مرگ به علت غرق شدگی، جان سالم به در برده اند. بررسی سریال سطح کراتینین و آموزش علایم خطر به بیمار پس از ترخیص حتی در بیماران بی علامت توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: غرق شدگی، آسیب حاد کلیه، نکروز توبولی حاد، رابدومیولیز
  • مهدی خوبدل، امین شجاعی*، محمد نوبخت، محمدرضا دستمردی، صمد زارعی صفحات 62-74
    زمینه و هدف

    ساس تختخواب ازجمله آفات بهداشتی مهمی است که ارتباط بسیار نزدیک با محیط زندگی انسان دارد. این پژوهش با هدف بازنگری و گردآوری اطلاعات به ویژه در زمینه کنترل ساس، پیشگیری از آلودگی و انتشار ساس تختخواب انجام شده است.

    روش ها:

     در این مطالعه، از مقالات معتبر یافت شده در پایگاه های علمی، پس از حذف موارد قدیمی و همچنین مطالب تکراری استفاده شد. اطلاعات به دست آمده از ایران و دیگر کشورهای جهان، در زمینه های شناسایی، میزان آلودگی، راه های کنترل ساس و جلوگیری از انتشار آن، دسته بندی و ارایه گردید.

    یافته ها: 

    مطالعات زیادی، به گسترش چشم گیر حشره ساس در منازل و دیگر اماکن از قبیل خوابگاه های دانشجویی و آسایشگاه های نظامی از ایران و دیگر کشورهای جهان پرداخته است. برخی از عوامل مانند افزایش مسافرت و جابجایی افراد و همچنین مقاومت ساس به آفت کش ها می توانند در طغیان این حشره موثر باشد. روش های زیادی برای کنترل و نیز ایجاد محدودیت در رشد و گسترش جمعیت این حشره ارایه شده است. کنترل این آفت در جمعیت های کوچک بسیار راحت و سریع خواهد بود، لذا، تشخیص ساس در مراحل اولیه آلودگی بسیار حایز اهمیت است. 

     نتیجه گیری: 

    برخلاف انتظار، ساس ها در سال های اخیر در مناطق شهری بسیار انتشار یافته اند و به نظر می رسد روند گسترش این حشره در محیط های شهری همچنان در حال افزایش است. اگرچه این حشره در انتقال عامل بیماری زای مشخصی به انسان نقش ندارد ولی گزش های آن به ویژه در هنگام شب باعث بدخوابی و سلب آسایش می شود که در برخی مواقع با آثار روانی همراه است. بکار بردن هر یک از روش های کنترل به تنهایی قادر به مهار این حشره نبوده و باید تلفیقی از اقدامات کنترلی مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این، پایش مرتب این حشره در مناطق مستعد آلودگی، می تواند در جلوگیری از گسترش و شیوع مجدد ساس بسیار موثر باشد.

    کلیدواژگان: ساس، حشره کش، کنترل شیمیایی، مدیریت تلفیقی آفت
  • ابوالفضل میرانی، لاله ملک نیا*، امیر امیرآبادی صفحات 75-82
    زمینه و هدف

    پژوهش حاضر به منظور شناسایی نیکوتین (NIC) موجود در آب دریا با وجود ته سیگار، چند گیاه و جلبک دریایی با استفاده از الکترود اصلاح شده کربن شیشه ای (MGCE) به روش ولتامتری چرخه ای (CV) انجام شد.

     روش ها: 

    الکترود با استفاده از تکنیک الکتروریسی نانولوله کربنی و کیتوسان سنتز شد و می تواند NIC ته سیگار شناور در آکواریوم آب شور را با حضور دو نوع گیاه دریایی و یک مدل جلبک کاشته شده در ماسه دریایی شناسایی نماید.

    یافته ها: 

    سیگنال اکسیداسیون در پتانسیل پایین تر و جریان بالاتر در حضور ته سیگار به ترتیب برای سه گیاه Acetabularia، Caulerpa Mexicana و اسفنج جلبکی Codium SP نشان دهنده تجزیه NIC توسط این گیاهان هنگام فوتوسنتز و با گذشت زمان بود. این اعداد به ترتیب برای این گیاهان 0/82، 0/81 و 0/83 میلی ولت، با جریان های 57/70 ، 56/56 و 51/49 میلی آمپر بدست آمد. تغییرات pH، ولتاژ و جریان الکتریکی در گذشت زمان و نرخ اسکن بررسی گردید و نتایج نشان داد که الکترود حاضر برای تشخیص موازی NIC برای 5 بار تکرار، 97/2% با انحراف معیار استاندارد 4/08  توانست پایداری خود را نسبت به چرخه اول حفظ نماید.

    نتیجه گیری:

     بنابراین الکترود MGCE دارای تکرارپذیری و پایداری عالی است و می توان از این الکترود برای مسیریابی مناسب غواصی در محیط های دارای زباله خطرناک شهری بهره برداری نمود.

    کلیدواژگان: نیکوتین، نانوالیاف، کیتوسان، نانولوله کربنی چند دیواره عامل دار، گیاهان دریایی
  • سمیرا جلالی نژاد*، سید عبدالمجید آیت اللهی، علی طاهری صفحات 83-90
    زمینه و هدف

    یافتن ترکیبات فعال زیستی از منابع دریایی برای مهار سرطان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در مطالعه حاضر به  ارزیابی اثر سمیت سلولی و تحریک آپوپتوز عصاره های اسفنج دریایی Thetya sp. علیه سلول سرطانی کولورکتال پرداخته شد.  

    روش ها: 

    اسفنج دریایی Thetya sp. از دریای عمان در سال 1399 صید شد و با حلال های متانول، کلروفرم، هگزان و اتیل استات عصاره گیری گردید. عصاره در غلظت های 900، 400، 200، 100، 50 و 30 µg/ml روی رده سلول سرطانی کولورکتال مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمون سمیت سلولی با روش MTT و بررسی اثر آپوپتوزی با روش فلوسایتومتری انجام شد.

    یافته ها: 

    بقای سلول های سرطانی کولورکتال در عصاره متانولی اسفنج دریایی Thetya sp. در غلظت 900 µg/ml برابر 32/92 درصد بود. میزان IC50 عصاره متانولی علیه سلول های سرطانی کولورکتال برابر 556/4 µg/ml به دست آمد. عصاره کلروفرمی اسفنج با IC50 برابر 1330/995 µg/ml برای سلول های سرطانی کولورکتال اثر کمتری نسبت به عصاره متانولی نشان داد. همچنین عصاره متانولی اسفنج با 25 درصد آپوپتوزیس و 14 درصد نکروزیس اولیه سلول سرطانی کولورکتال در غلظت 756/4 µg/ml اثر خود را نشان داد. عصاره های اسفنج دریایی Thetya sp. بر سلول های سالم اثر معنی دار سیتوتوکسیک نداشتند.  

    نتیجه گیری: 

    به نظر می رسد عصاره تام متانولی اسفنج دریایی Thetya sp.دارای متابولیت هایی با خواص ضد سرطانی است که توانایی مهار سلول های سرطانی کولورکتال را دارد.

    کلیدواژگان: اسفنج دریایی، سمیت سلولی، آپوپتوز، نکروز، سرطان کولورکتال
  • نیما شیری*، نگین درخشش، احمد رهبر صفحات 91-96
    زمینه و هدف

    کیفیت بهداشتی یک محصول دریایی می تواند نقش تعیین کننده ای در موفقیت کسب و کار و توسعه بازار جهانی داشته باشد. بدین منظور، در مطالعه حاضر، باقیمانده داروی آنتی باکتریال فلورفنیکل در بافت خوراکی (ماهیچه) میگوی پرورشی در مزارع استان بوشهر تعیین گردید.

    روش ها:

     تعداد 50 قطعه میگو پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei) از 7 مزرعه در مناطق حله، دلوار، دیر، دیلم، شیف، گناوه، و موند استان بوشهر در سال 1397 به صورت تازه خریداری شد. نمونه های برداشته شده از بخش شکمی میگو تا زمان انجام تست های باقیمانده دارویی، در دمای 18- درجه سلسیوس نگهداری شدند. سنجش غلظت فلورفنیکل از طریق کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) به انجام رسید.

    یافته ها: 

    میانگین باقیمانده فلورفنیکل در میگو پرورشی استان بوشهر به طور معنی داری کمتر از مقدار استاندارد ارزیابی محصولات دارویی (برابر با 1 میکروگرم بر گرم) است.

    نتیجه گیری:

     طبق یافته های مطالعه حاضر، مصرف روزانه میگوی پرورشی در مزارع استان بوشهر، فاقد منع بهداشتی از نظر انباشتگی فلورفنیکل است.

    کلیدواژگان: باقیمانده دارویی، فلورفنیکل، سلامت محصول، میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
  • سولماز سلیمانی، سپیده بابائی ماهانی نژاد، مرتضی یوسف زادی* صفحات 97-106
    زمینه و هدف

    فلوروتانن ها یکی از ترکیبات مهم پلی فنولی در جلبک های قهوه ای هستند که می تواند به عنوان فیلتر UV آلی در فرمولاسیون کرم ضدآفتاب مورد استفاده قرار گیرد. هدف از مطالعه حاضر جداسازی فلوروتانن از جلبک قهوه ای Padina sp. و ارزیابی فعالیت های بیولوژیکی آن و اندازه گیری ضریب حفاظت نوری بود.

    روش ها: 

    در مطالعه آزمایشگاهی، فراکشن های اتیل استاتی و آبی از جلبک قهوه ای Padina sp. جدا گردید. میزان فلوروتانن، فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی فراکشن ها به عنوان فعالیت زیستی مورد بررسی قرار گرفت. فراکشن غنی از فلورتانن در فرمولاسیون کرم استفاده و در نهایت ضریب حفاظت نوری آن اندازه گیری شد.

    یافته ها:

     طبق نتایج به دست آمده، میزان فلوروتانن در فراکشن اتیل استاتی بالاتر بود. همچنین، فراکشن اتیل استاتی نشان داد که توانایی مهار رادیکال آزاد ABTS در غلظت 3 میلی گرم بر میلی لیتر به میزان 0/8±63/81 درصد است. در فعالیت ضدباکتریایی، فراکشن اتیل استاتی تاثیر بیشتری بر مهار رشد باکتری های گرم منفی نسبت به باکتری های گرم مثبت نشان داد، در حالی که فراکشن آبی هیچ گونه تاثیری در مهار رشد باکتری های گرم منفی و مثبت نداشت. بر طبق طبقه بندی اروپایی، فرمولاسیون کرم محتوی 5 درصد فراکشن اتیل استاتی با 20/49=SPF در طبقه محافظت نوری بالا قرار می گیرد.

    نتیجه گیری:

     یافته های حاصل از این مطالعه می تواند نویدبخش استفاده از جلبک قهوه ای Padina sp. به عنوان منبع ارزشمند ترکیبات محافظ در مقابل نور خورشید برای کاربردهای دارویی و آرایشی باشد.

    کلیدواژگان: فلوروتانن، فعالیت زیستی، ضدآفتاب، فاکتور حفاظت نوری
  • معصومه گهرام زئی، علی طاهری* صفحات 107-115
    زمینه و هدف

    جلبک های دریایی یکی از غنی ترین منابع آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می روند. در این مطالعه خاصیت آنتی اکسیدانی عصاره های آلی گونه جلبک Rhizoclonium riparium دریای عمان بررسی شد.

    روش ها: 

    بعد از جمع آوری جلبک Rhizoclonium riparium از دریای عمان اقدام به شستشو با آب دریا و سپس آب شیرین گردید. برای تهیه عصاره با حلال های متانول، کلروفرم، هگزان و دی کلرومتان به نسبت 1:4 نمونه ها خشکانیده و سپس آسیاب شد. بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره ها با استفاده از سه روش حذف رادیکال آزاد DPPH (2،2 دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل)، فعالیت کلاته کردن یون فلزی و قدرت کاهشی انجام شد.

    یافته ها: 

    عصاره کلروفرمی جلبک R. riparium با مهار رادیکال آزاد (8/63±94/4%)، فعالیت کلاته کنندگی (8/01±30/0 %) و قدرت کاهندگی (0/7) در غلظت یک میلی گرم در میلی لیتر دارای بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی بود. کمترین میزان IC50 در عصاره کلروفرمی گزارش شد.

    نتیجه گیری: 

    از میان عصاره ها و غلظت های مورداستفاده، عصاره کلروفرمی جلبک R. riparium  در غلظت یک میلی گرم در میلی لیتر، بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی را دارا بود و این عصاره برای مطالعات درون تنی (in vivo) و شناسایی ترکیبات فعال آنتی اکسیدانی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: جلبک، آنتی اکسیدان، قدرت کاهشی، فعالیت کلاته کنندگی، حذف رادیکال آزاد DPPH
|
  • Farahnaz Khajehnasiri, Vida Zaroushani* Pages 53-54
  • Anoush Azarfar, Abbas Ali Zeraati, Dorsa Zeraati, Tina Zeraati* Pages 55-61

    Acute renal injury (AKI) due to near-drowning occurs as a relatively common complication and can cause irreversible damage to the kidneys. These injuries usually occur in the early stages of drowning, are self-limiting, and renal replacement therapy is rarely needed. The number of studies conducted in this field is very limited and comprehensive information is not available to investigate and understand the prevalence and mechanism of its complication. However, some literature suggests that acute tubular necrosis during shock, hypoxia and myoglobinuria following drowning may be a major cause of AKI. In a retrospective study on 30 near-drowned patients in 1999, about 50% of patients developed submersion-induced AKI with heterogeneous mechanisms including rhabdomyolysis, multi-organ failure, and shock. Between 2000 and 2017, in a retrospective cohort, out of 95 patients who were taken to hospital with a diagnosis of drowning, 42 (43.3%) developed AKI, 17 (18%) of whom were in the second and third stages of the injury. Also, one patient underwent renal replacement therapy.The evidence indicates a significant prevalence of AKI in people who have survived by drowning. Serial monitoring of creatinine levels and training patients of danger signs after discharge is recommended even in asymptomatic patients.

    Keywords: Near-drowning, Acute kidney injury, Acute tubular necrosis, Rhabdomyolysis
  • Mehdi Khoobdel, Amin Shojaei*, Mohammad Nobakht, MahammadReza Dastmardi, Samad Zarei Pages 62-74
    Background and Aim

    The bed bug, Cimex lectularius (L, 1758) is one of the most important health pests which have very closely related to the human environment. This study aimed to review and collect information on the identification and control of bed bugs.

    Methods

    In this review, papers found in scientific databases were used after removing old ones as well as duplicate content. The information obtained from Iran and other countries of the world was categorized and presented in the fields of identification, level of infection, ways to control bed bugs and prevent their spread.

    Results

    Many studies have shown the widespread spread of bedbugs in homes and other places such as student dormitories and military sanatoriums in Iran and other countries. Some factors such as increased travel of people as well as bed bug resistance to pesticides can be effective in the outbreak of this insect. Many methods have been proposed to control and limit the growth and expansion of the population of this insect. Control of this pest in small populations will be very easy and fast, therefore, detection of bed bugs in the early stages of infection is very important.

    Conclusion

    Contrary to expectations, bedbugs have become very common in urban areas in recent years, and it seems that the spread of this insect is still increasing. Although this insect does not play a role in transmitting a specific pathogen to humans, its bites, especially at night, cause insomnia and loss of comfort, which is sometimes associated with psychological effects. The use of any of the control methods alone is not able to control this insect and a combination of control measures should be used. In addition, regular monitoring of this insect in areas prone to infection can be very effective in preventing the spread and recurrence of bed bugs.

    Keywords: Bedbug, Cimex lectularius, Insecticides, Chemical Control, Integrated Pest Management
  • Abolfazl Mirani, Laleh Maleknia*, Amir Amirabadi Pages 75-82
    Background and Aim

    The present study was performed to identify nicotine (NIC) in seawater in the presence of cigarette butts, several plants and seaweed using a modified glassy carbon electrode (MGCE) by cyclic voltammetry (CV).

    Methods

    The electrode was synthesized using the electrospinning technique of carbon nanotubes and chitosan and can detect the NIC of floating cigarette butts in a saltwater aquarium with the presence of two types of marine plants and a model of algae planted in sea sand.

    Results

    Oxidation signals at lower potentials and higher currents in the presence of cigarette butts for the three plants Acetabularia, Caulerpa Mexicana and the algae sponge Codium SP show the decomposition of nicotine by these plants during photosynthesis and over time, respectively. These numbers for these plants are 0.82, 0.81 and 0.83 mV with currents of 57.70, 56.56 and 51.49 mA, respectively. Changes in pH, voltage and electric current over time and scan rate were investigated and the results show that the present electrode for parallel detection of NIC for 5 repetitions, 97.2% with standard deviation of 4.08 was able to maintain its stability compared to the first cycle.  

    Conclusion

    Therefore, MGCE electrode has excellent repeatability and stability, and this electrode can be used for proper diving guidance in environments with hazardous municipal waste.

    Keywords: Nicotine, Nanofibers, Chitosan, Multi-walled Functionalized Carbon Nanotubes, Marine Plants
  • Samira Jalalinezhad*, Seyed Abdolmajid Ayatollahi, Ali Taheri Pages 83-90
    Background and Aim

    Finding the biologically active compounds from marine sources is of particular importance for cancer control. In the present study, the effect of cytotoxicity and apoptosis stimulation of marine sponge Thetya sp. extracts against colorectal cancer cells was evaluated.

    Methods

    Marine sponge Thetya sp. was caught from the Oman Sea in 2020 and extracted with solvents of methanol, chloroform, hexane and ethyl acetate. The extract was evaluated at concentrations of 900, 400, 200, 100, 50 and 30 µg/ml on the colorectal cancer cell line. Cytotoxicity test was performed by MTT method and the effect of apoptosis was performed by flowcytometry method.

    Results

    The survival rate of colorectal cancer cells in methanolic extract of Thetya sp. at concentration of 900 µg/ml was 32.92%. The IC50 of the methanolic extract against colorectal cancer cells was 556.4 µg/ml. Chloroform extract of marine sponge with IC50=1330.995 µg/ml showed less effect for colorectal cancer cells than methanolic extract. Also, methanolic extract of marine sponge with 25% apoptosis and 14% primary colorectal cancer cell necrosis showed its effect at concentration of 756.4 µg/ml. Marine sponge Thetya sp. extracts had no significant cytotoxic effect on healthy cells. 

    Conclusion

    It seems that the total methanolic extract of marine sponge Thetya sp. has metabolites with anti-cancer properties that can inhibit colorectal cancer cells.

    Keywords: Marine Sponge, Cytotoxic, Apoptosis, Necrosis, Colorectal Cancer
  • Nima Shiry*, Negin Derakhshesh, Ahmad Rahbar Pages 91-96
    Background and Aim

    The health quality of seafood products can be a decisive factor to achieve business prosper and development of global marketing. For this purpose, the present study intends to determine the residues of florfenicol antimicrobial agent in the edible tissue (muscle) of Whiteleg shrimp reared in Bushehr Province’s farms.

    Methods

    50 Whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei) were purchased freshly from 7 farms in regions Helleh, Delvar, Dayyer, Deylam, Sheef, Genaveh, and Mond of Bushehr Province. The samples from abdomen muscle kept at -18 °C until the residues drug tests were performed. The florfenicol concentration was measured through high-performance liquid chromatography (HPLC).

    Results

     The mean of florfenicol residues in Whiteleg shrimp muscle reared in Bushehr Province was significantly lower than the drug products evaluation standard value (1 μg/g).

    Conclusion

    Therefore, the daily consumption of the Whiteleg shrimp reared in this region has no health ban in terms of florfenicol accumulation.

    Keywords: Drug Residues, Florfenicol, Product Health, Whiteleg Shrimp (Litopenaeus Vannamei)
  • Soolmaz Soleimani, Sepideh Babaei Mahani Nezhad, Morteza Yousefzadi* Pages 97-106
    Background and Aim

    Fluorotanens is one of the most important polyphenolic compounds in brown algae that can be used as an organic UV filter in sunscreen formulations. The aim of the present study was to isolate fluorotanen from the brown alga Padina sp. to evaluate its biological activities and the Sun Protection Factor.

    Methods

    In this experimental study, ethyl acetate and aqueous fractions were isolated from brown alga Padina sp. The total content of phlorotannins and the antioxidant and antibacterial activity of the fractions were studied as biological activity. Phlorotannins- rich fraction was used in the cream formulation and finally its Sun Protection Factor was measured.

    Results

    According to the finding, the total content of phlorotannins in the ethyl acetate fraction was higher than other fractions. Ethyl acetate fraction had the ability to inhibit ABTS free radical at the concentration of 3 mg/mL by 63.81±0.8%. In antibacterial activity, ethyl acetate fraction showed a greater effect on inhibiting the growth of gram-negative bacteria than gram-positive bacteria, while the aqueous fraction had no effect on inhibiting the growth of gram-negative and gram-positive bacteria. According to the European classification, the cream formulation containing 5% ethyl acetate fraction with SPF = 20.49 categorize in the high Sun Protection Factor class.

    Conclusion

    Findings from this study can be promising for the use of brown algae Padina sp. as a valuable source of sun protection compounds for medicinal and cosmetic applications.

    Keywords: Phlorotannins, Bioactivity, Sunscreen, Sun protection factor
  • Masumeh Gahramzai, Ali Taheri* Pages 107-115
    Background and Aim

    Marine algae are one of the richest sources of natural antioxidants. In this study, the antioxidant properties of the extract of seaweed Rhizoclonium riparium investigated.

    Methods

    The algae were collected from the coasts of the Oman Sea, and washed with sea water and tap water. The algae were then dried and powdered with an electric mill. Methanol, chloroform, hexane and dichloromethane used as solvents (1:4). The antioxidant properties of the extracts were evaluated using three methods of free radical scavenging (DPPH), metal ion chelating and reduction power.  

    Results

    the chloroform extract of algae Rhizoclonium riparium at the concentration of 1 mg/ml showed the most antioxidant properties with free radical scavenging activity DPPH, 94.8±4.63%; chelating activity, 30.8±0.01%; and reduction power, 0.7. The lowest IC50 recorded in Choloroform extract.

    Conclusion

    the chloroform extracts of algae Rhizoclonium riparium at the concentration of 1 mg/ml had the highest antioxidant activity and this extract is recommended for in vivo studies and identification of its active antioxidant compounds.

    Keywords: Algae Rhizoclonium riparium, Antioxidant, Reduction Power, Chelating Activity, DPPH free Radical Scavenging