فهرست مطالب

مجله پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز
سال چهل و سوم شماره 3 (پیاپی 153، امرداد و شهریور 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/04/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه گنجعلیشاهی، آناهید همت پور، مهدی دهقان منشادی، حسین هادی ندوشن، علیرضا کریم الله* صفحات 246-253
    زمینه

    پاروکستین یکی از شناخته شده‌ترین داروها بین داروهای ضدافسردگی است. مطالعات اخیر بر اثرات احتمالی تعدیل کنندگی ایمنی پاروکستین تمرکز کرده‌اند چرا که یافته‌ها نقش التهاب را در پاتوفیزیولوژی افسردگی نشان دادند. لذا در مطالعه حاضر بیان ژن‌های TLR2 و TLR4 در سلول‌های تک هسته‌ای خون محیطی تحت تیمار با پاروکستین سنجیده شد.

    روش‌ کار: 

    مطالعه حاضر از نوع بنیادی- کاربردی است. از 5 مرد سالم (20-40 سال) خونگیری وریدی انجام گرفت و سلول‌های تک هسته‌ای خون محیطی (PBMC) از نمونه‌ها جداسازی و کشت داده شدند. پس از انکوباسیون اولیه به مدت 24 ساعت، LPS+PHA به سلول‌ها افزوده شد و 24 ساعت انکوبه شدند. سپس سلول‌ها تحت تیمار با غلظت‌های متفاوت از داروی پاروکستین در حضور یا عدم حضور مهار کننده 5-HT2R و 5-HT7R قرار گرفتند. بعد از انکوباسیون به مدت 48 ساعت، RNA استخراج گردید و cDNA سنتز شد. با استفاده از تکنیک Real-time PCR، بیان ژن‌های TLR4 و TLR2 اندازه‌گیری شد. تحلیل آماری نتایج با استفاده از نرم‌افزار GraphPad Prism7 انجام شد.

    یافته‌ ها: 

    بیان mRNA ژن‌های TLR2 و TLR4 به‌طور معنادار در پاسخ به تیمار با پاروکستین در همه غلظت‌ها افزایش یافت. علاوه بر این، تیمار همزمان سلول‌ها با دارو و مهارکننده گیرنده سروتونینی 2 و 7 نشان داد که اثر پاروکستین بر سلول‌های ایمنی بواسطه TLR2 به سیستم سروتونینی وابسته است. در حالی‌که در مورد اثر TLR4، مستقل از سروتونین است.

    نتیجه‌گیری: 

    با توجه به اثر داروی پاروکستین در تعدیل پاسخ‌های التهابی به واسطه افزایش بیان ژن‌های TLR2 و TLR4، این دارو دارای توانایی بالقوه در درمان بیماری‌های مرتبط با نقص در این گیرنده‌ها خواهد بود.

    کلیدواژگان: پاروکستین، PBMC، TLR2، TLR4
  • محمود صمدی، زهرا نبیی، منیژه مصطفی قره باغی، مجید محله ای، الهام شیخ ساران، کیوان میرنیا* صفحات 254-259

    زمینه:

     باز ماندن مجرای شریانی از شایع‌ترین بیماری‌های قلبی مادرزادی به شمار می‌آید. بسته شدن این مجرا در حالت فیزیولوژیک معمولا 48-72 ساعت ابتدایی عمر در نوزادان ترم سالم اتفاق می‌افتد. دلایل مختلفی باعث باز ماندن پاتولوژیک مجرای شریانی می شود.هدف از این مطالعه، بررسی اثرات تجویز استامینوفن خوراکی در بسته شدن PDA در نوزادان نارس می‌باشد.

    روش‌ کار: 

    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بدون شاهد بود که در آن 45 نوزاد نارس با سن کمتر از 32 هفته مورد مطالعه قرارگرفتند. استامینوفن خوراکی با دوز 10mg/kg q6hr به مدت سه روز تجویز گردید. موفقیت درمان، بسته شدن مجرای شریانی در نظر گرفته شد. داده های حاصل از مطالعه توسط نرم افزار SPSS.15 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. داده‌ها به صورت (فراوانی - درصد) و میانگین ± انحراف معیار گزارش شد. برای بررسی نرمال بودن توزیع داده‌ها از آزمون آماری کولموگروف-اسمیرنوف استفاده شد.مقادیر P<0.05 از نظر آماری معنادار محسوب گردید.

    یافته‌ ها: 

    جمعیت مورد مطالعه شامل 20 نوزادان مذکر و 25 نوزادان مونث بودند که میانگین سن حاملگی نوزادان 66/1± 95/28 هفته بود. 8 مورد (8/17 درصد) از نوزادان مورد مطالعه حاصل زایمان سزارین و 37 مورد (2/82 درصد) درصد حاصل زایمان طبیعی بودند. بسته شدن مجرای شریانی بدنبال تجویز استامینوفن 3/82 درصد بود.

    نتیجه‌گیری: 

    مطالعه حاضر نشان می‌دهد استامینوفن خوراکی اثربخشی بالایی در بسته‌شدن PDAداردو با توجه به عوارض جانبی کم می‌تواند داروی مناسبی برای درمان این وضعیت باشد.

    کلیدواژگان: استامینوفن خوراکی، مجرای شریانی باز، نوزاد نارس
  • نوا خلیلی نژاد، لیلا مهدی زاده فانید، نرگس زینال زاده*، مائده علیزاده صفحات 260-266
    زمینه

    اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD) شایع‌ترین اختلال روانی در میان کودکان است که وراثت‌پذیری بالایی دارد و حدود 3 تا 7 درصد کودکان در سراسر جهان را درگیر می‌کند. این اختلال با نشانه‌هایی همچون سطوح بالا و نامناسب فعالیت فیزیکی، رفتارهای تکانشی و نقص توجه شناخته می‌شود. بسیاری از مطالعات ارتباط میان مسیرهای دوپامینرژیک و اختلال مذکور را گزارش کرده‌اند و ژن گیرنده‌ی دوپامین D4 (DRD4) و واریانت های آن به‌عنوان یکی از کاندیدهای اصلی در مطالعه‌ی این بیماری شناخته ‌شده‌اند. در مطالعه حاضر پیوستگی ژنتیکی میان چندشکلی rs1800955 ژن DRD4 و اختلال نقص توجه/بیش فعالی در کودکان شمال غرب ایران مورد بررسی‌ قرار گرفت.

    روش کار

    افراد مورد بررسی در این مطالعه‌ی مورد- شاهدی، شامل 200 کودک مبتلا به اختلال نقص توجه/ بیش فعالی و 157 کودک شاهد در دامنه سنی 6 تا 12 ساله بودند. کودکان مبتلا از طریق متن بازنگری شده‌ی پنجمین راهنمای تشخیصی و آماری ناهنجاری‌های روانی و آزمون کانرز تشخیص داده شدند و ژنوتیپ آنها با استفاده از روش PCR-RFLP بررسی گردید.

    یافته‌ ها:

     فراوانی ژنوتیپ‌های CC، CT، TT در گروه بیمار به ترتیب 48 (%24)، 137 (5/68 %) و 15 (5/7 %) و در گروه شاهد به ترتیب 50 (85/31 %)، 100 (69/63 %) و 7 (46/4 %) محاسبه شد و بر اساس نتایج، تفاوت معناداری بین گروه‌های شاهد و بیمار مشاهده نگردید (p>0.05).

    نتیجه‌گیری:

     بر اساس نتایج، بین چندشکلی rs1800955 ژن DRD4 و اختلال نقص توجه/ بیش فعالی در کودکان شمال غرب ایران همراهی معنی داری وجود نداشت.

    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه، بیش فعالی، rs1800955، ژن DRD4، پیوستگی ژنتیکی، ایران
  • شمیمه غفوری، رضا حبیبی پور*، سمیه بیات صفحات 267-273
    زمینه

    وجود قارچ‌های توکسین‌زا و تولید اکراتوکسین در آرد برای سلامتی انسان خطرناک است. لذا، شناسایی این قارچ‌ها با روش‌های به روز امری ضروری است. هدف از این مطالعه، شناسایی مولکولی گونه‌های قارچی و بررسی آلودگی به اکراتوکسین A در آردهای استفاده شده در نانوایی‌های شهر همدان می‌باشد.

    روش‌ کار: 

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی‌، 60 نمونه آرد از نانوایی‌های سطح شهر همدان جمع‌آوری گردید. ابتدا، با استفاده از روش‌های فنوتیپی مانند اسلاید کالچر قارچ‌ها تعیین هویت شدند. سپس، با استفاده از روش PCR و تعیین توالی محصولات PCR، جنس و گونه‌ی قارچ‌ها تایید شد. جهت شناسایی اکراتوکسین A از روش الایزا استفاده گردید. اطلاعات با نرم افزار GraphPad نسخه 6 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    از‌60 نمونه، 28 نمونه آرد (66/46%) فاقد آلودگی قارچی و 32 نمونه آرد (33/53 %) دارای آلودگی قارچی بیش از حد مجاز (104کلونی در گرم) بود. قارچ‌های آسپرژیلوس و پنی‌سیلیوم دارای بیشترین فراوانی بودند. فراوانی قارچ‌ها در آردهای نان لواش، نان سنگک، نان بربری، نان تافتون تنوری، نان تافتون ماشینی، نان باگت و نان گرده به ترتیب 50%، 46%، 35%، 31%، 26%، 18% و 11% بود. از طرفی، بیشترین مقادیر اکراتوکسین‌A در آرد لواش (98/3ppb) و کمترین میزان آن در آرد گرده (66/0ppb) گزارش شد. همچنین، ارتباط معناداری بین گونه‌های قارچی و میزان تولید اکراتوکسین مشاهده شد، بطوری که گونه های آسپرژیلوس و پنی‌سیلیوم قارچ‌های تولید کننده اکراتوکسین بودند.

    نتیجه گیری

    درحالی که روش‌های فنوتیپی و ژنوتیپی، حساسیت یکسانی را نشان ندادند، وجود اکراتوکسین در آردهای بررسی شده، ضرورت اصلاح در انبار گندم و آرد‌های نانوایی را نشان می‌دهد.

    کلیدواژگان: اکراتوکسین، مایکوتوکسین، واکنش زنجیره ای پلی مراز
  • مهدیه اسمعیل زاده، بهارک دیوبند، فاطمه یگانه سفیدان، مونا غلامی، مژگان کچویی* صفحات 274-282
    زمینه

    رزین‌های آکریلی پلی‌متیل متاکریلات (PMMA) خودسخت شونده به شکل گسترده‌ای در ساخت دستگاه‌های متحرک ارتودنسی استفاده می‌شوند. ساختار این پلیمرآکریلی خودسخت شونده نسبت به انواع گرماسخت آن متخلخل‌تر بوده و محلی مناسب برای کلونیزاسیون پلاک میکروبی فراهم می‌کند. به دلیل فعالیت‌های متابولیکی برخی از این میکروارگانیسم‌ها بوی نامساعدی از سطح بیس پلیت‌های ارتودنسی متصاعد می‌شود که می‌تواند همکاری بیماران را مختل کند. هدف از این مطالعه تولید و افزودن نانوذرات اکسید روی پشتیبانی شده داخل شبکه زیولیت 4A (Zn/4A) به ترکیب این پلیمر آکریلی و بررسی خواص ضدباکتریایی و استحکام خمشی آن است.

    روش‌ کار: 

    نانوذرات اکسید روی پشتیبانی شده داخل زیولیت 4A پس از تولید با درصدهای وزنی 2 و4 درصد به پودر رزین آکریلی پلی‌متیل متاکریلات خود سخت شونده SR Triplex® Cold اضافه شد. آنالیزهای پراش پرتو ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی، توزیع انرژی پرتو ایکس و پراکندگی نور دینامیکی از نمونه‌های آکریل نوترکیب تهیه شد. خواص ضدمیکروبی با تکنیک تماس مستقیم (Direct contact) روی سه سوش باکتریایی استرپتوکوکوس موتانس، کلبسیلا پنومونیه و اشرشیا کلی بررسی شد. استحکام خمشی نمونه‌ها با تست three-point bending انجام شد. برای ارزیابی آماری داده‌ها ازتست one-way ANOVA وTukey’s post hoc test استفاده وp کمتر از 05/0 معنی‌دار تلقی شد.

    یافته‌ ها:

     افزودن نانوکامپوزیت Zn/4A در هردو غلظت 2 و 4 درصد وزنی به ترکیب آکریل پلی‌متیل متاکریلات خود سخت شونده منجر به تخریب بیش از 99 درصد کلنی‌های هر سه نوع سوش باکتریایی گردید. میانگین استحکام خمشی نمونه‌های آکریلی حاوی نانوکامپوزیت Zn/4A با درصدهای وزنی 2 و 4 درصد به طور معناداری کمتر از گروه کنترل است ولی تمام مقادیر بیشتر از 50 مگاپاسکال به دست آمد.

    نتیجه‌ گیری:

      افزودن نانوکامپوزیت Zn/4A در هردو درصد وزنی 2 و 4 درصد به ترکیب پلی‌متیل متاکریلات خودسخت شونده به دلیل خاصیت ضدباکتریایی و سمیت حداقلی باعث از بین رفتن کلنی‌های باکتریایی و بوی نامساعد از بیس پلیت‌های ارتودنسی شده و با ارتقا همکاری بیمار منجر به بهبود نتایج درمان می‌گردد.

    کلیدواژگان: پلی متیل متاکریلات، دستگاه متحرک ارتودنسی، زئولیت، نانوذرات فلزی
  • شروین محمدی، سعید ملیحی الذاکرینی، سارا پاشنگ، محمد مهدی حسینیان زکریا، غلامرضا گل محمدنژاد صفحات 283-292
    زمینه

    دردهای ستون فقرات یکی از شایع ترین و پرهزینه ترین مشکلات بهداشتی در کشورهای پیشرفته می باشد. این پژوهش با هدف تحلیل مدل معادلات ساختاری تاثیر تاب آوری و راهبردهای مقابله ای درد بر ادراک درد در افراد مبتلا به درد ستون فقرات: با میانجیگری علایم روان شناختی انجام گرفت.

    روش کار

    مطالعه حاضر از نوع مطالعات همبستگی به روش مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری پژوهش کلیه بیماران مبتلا به درد ستون فقرات بود که در سال 1397 به بیمارستان شمس تبریز مراجعه می کنند که براساس برآوردهای انجام شده 750 نفر بود. نمونه آماری پژوهش براساس جدول کرجسی و مورگان 254 نفر بصورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه SCL_90، پرسشنامه راهبردهای مقابله ای با درد، مقیاس تاب آوری و پرسشنامه تجدید نظر شده درد (MPQ) بود. داده های گردآوری شده با استفاده از آزمون معادلات ساختاری در نرم افزار Amos و آزمون Bootstrap مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مسیرهای مستقیم از تاب آوری به ادراک درد معنی دار بود (β=0.000, P<0.01). بین راهبردهای مقابله ای و ادراک درد رابطه غیر مستقیم وجود دارد (β=0.31, P<0.01) بین تاب آوری، علایم روانشناختی و ادراک درد رابطه غیرمستقیم وجود دارد (β=0.139, P<0.01). بین راهبردهای مقابله ای، علایم روانشناختی و ادراک درد رابطه غیرمستقیم وجود دارد (β = 0/25, P<0.01).

    نتیجه گیری

    تدوین یک برنامه جامع مراقبتی در بیماران مبتلا به درد ستون فقرات با تقویت تاب آوری و راهبردهای مقابله ای در جهت کاهش سطح علایم روانشناختی به این بیماران پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: علائم روان شناختی، تاب آوری، راهبردهای مقابله ای درد، ادراک درد، درد ستون فقرات
  • نیکزاد شهیدی*، نسترن ذکایی صفحات 293-299
    زمینه

    متاستاز سرطان‌های راه هوایی و غذایی فوقانی به غدد لنفاوی گردن یکی از نگرانی‌های متخصصین گوش و حلق و بینی است که به عوامل مختلفی مانند اندازه تومور اولیه و انتشار آن وابسته است و از آنجا که برنامه درمانی درصورت وجود متاستاز از حالتی که لنف نودهای گردنی درگیر نشده‌اند متفاوت است، در مطالعه حاضر شیوع متاستاز مخفی گردنی در بیماران با گردن مرحله N0 در کارسینوم‌های سلول سنگفرشی حفره دهان بررسی شد.

    روش‌ کار: 

    در این مطالعه مقطعی تحلیلی پرونده بیمارانی که تشخیص قطعی کارسینوم سلول سنگفرشی حفره دهان داشتند و از فروردین1390 تا پایان سال 1395 بستری بودند و اطلاعات مورد نیاز مطالعه مانند سن، جنسیت، اندازه توده اولیه، محل ضایعه، T تومور، N بالینی و پاتولوژیک جمع‌آوری و با نرم‌افزار SPSS نسخه 19 آنالیز شد. در تمامی آزمون‌ها سطح معنی‌داری آماری 05/0 درنظر گرفته شد.

    یافته‌ ها: 

     میانگین سنی 14/02 ± 61/67 سال بوده و اکثریت بیماران را مردان تشکیل می‌دادند. شایع‌ترین محل توده اولیه زبان بود و بیشتر بیماران در مرحله T3 قرار داشتند. میانگین اندازه ضایعات 1/30±3/90 سانتی‌متر بود. 45% شرکت‌کنندگان از نظر بالینی گردن N0 داشتند که اکثریت آن‌ها در بررسی پاتولوژیک نیز لنف نود متاستاتیک نداشتند. شیوع لنف نود متاستاتیک بین بیماران N0 بالینی 30% بود و رابطه معنی‌داری بین T تومور و N+ پاتولوژیک یافت نشد(422 /0=p). در بررسی ارتباط بین تعداد لنف نودهای حاوی متاستاز مخفی و T تومور هیچ رابطه معنی‌داری مشاهده نشد (P = 0/578)

    نتیجه‌ گیری: 

     در کارسینوم‌های سلول سنگفرشی حفره دهان شیوع لنف نود متاستاتیک گردنی 30% بوده و به صورت معنی‌داری با محل ضایعه مرتبط است درحالی‌که ارتباطی با T تومور مشاهده نمی‌شود.

    کلیدواژگان: کارسینوم سلول سنگفرشی، حفره دهان، متاستاز
  • رامین رجبی، عابد ابراهیمی، سارا رحیمی، بهزاد غلام ویسی* صفحات 300-304

    با توجه به ساختارهای حیاتی و مهمی که در قفسه سینه قرار دارند، انجام عمل جراحی ترانس استرنال روی مهره‌های سینه‌ای بسیار پیچیده بوده و به ندرت انجام گرفته است. بنابراین این مطالعه با هدف گزارش یک مورد عمل جراحی ترانس استرنال موفق روی مهره‌های سینه‌ای، انجام شد. در این مطالعه مردی 27 ساله با شکایت ضعف پیش‌رونده در اندام تحتانی به بیمارستان مراجعه کرد. ضایعه پاتولوژیک و تخریب شدید مهره سوم سینه‌ای تشخیص داده شد. با توجه به محل قرارگیری ضایعه، عمل با دسترسی قدامی انجام شد. نتایج این عمل بسیار موفقیت‌آمیز بود و نکاتی قابل توجه داشت که در ادامه یاد شده‌اند. در این مطالعه انجام عمل ترانس استرنال در بیماران با مشکلات قدامی مهره‌ها حمایت می‌شود.

    کلیدواژگان: مهره سینه ای، جراحی ترانس استرنال، تخریب مهره، ضایعه پاتولوژیک
|
  • Fatemeh Ganjalishahi, Anahid Hemmatpour, Mahdi Dehghan Manshadi, Hossein Hadi Nedoushan, Alireza Karimollah* Pages 246-253
    Background

    Paroxetine is one of the well-known antidepressants. Recent studies have focused on paroxetine’s probable immuno-modulatory effects, since findings have indicated inflammation’s role in the pathophysiology of depression. Therefore, in the present study, TLR2 and TLR4 mRNA genes expression was assessed in paroxetinetreated peripheral blood mononuclear cells (PBMCs).

    Methods

    Venous blood samples were drawn from five healthy men (20-40 years old). Peripheral blood mononuclear cells (PBMCs) were isolated from samples and were cultured. After the first incubation for 24h, phytohemagglutinin plus lipopolysaccharide were added to the cells and then were incubated for 24h. Thereafter, cells were treated with different concentrations of paroxetine in the presence or absence of inhibitors of 5-HT2 and 5- HT7 receptors. After incubation for 48h, RNA was extracted and cDNA was synthesized. Using the real-Time PCR technique, TLR2 and TLR4 genes mRNA expression were evaluated. Statistical analysis of data were carried out using GraphPad Prism 7.

    Results

    TLR2 and TLR4 mRNA expression were significantly increased in response to paroxetine at all concentrations. Furthermore, the co-culture of cells with the drug and the 5-HT2R and 5HT7R inhibitor simultaneously revealed that paroxetine’s immuno-modulatory effects via TLR2 are dependent on serotonin, while it is independent of serotonin in the case of TLR4.

    Conclusion

    Considering paroxetine’s effect in modulating immune responses via increasing TLR2 and TLR4 expression, paroxetine could have therapeutic potentials in diseases with a deficiency in these receptors.

    Keywords: Paroxetine, PBMC, TLR2, TLR4
  • Mahmood Samadi, Zahra Nabaee, Manizheh Mostafagharebaghi, Majid Mahalei, Elham Sheykhsaran, Kayvan Mirnia * Pages 254-259
    Background

    Patent Ductus Arteriosus (PDA) is considered one of the most prevalent types of congenital heart disease. The closure of the ductus arteriosus physiologically occurs at the first 48-72 hours after the birth in healthy term infants. Different causes can result in the pathological opening of ductus arteriosus. This study aims to investigate the effect of oral acetaminophen on the closure of PDA in preterm neonates.

    Methods

    The present study is a trial without control. Forty-five preterm neonates with a gestational age of <32 weeks were studied. Acetaminophen was orally administered with a dose of 10mg/kg every 6 hours for three days. Closure of ductus arteriosus was considered as the success of treatment. Data were analyzed using SPSS 15. Data were reported as )frequency-percent) and mean ± SD. To evaluate the normal distribution of data, we used a Kolmogorov-Smirnov test. Statistical significance was defined as P<0.05.

    Results

    The study population consisted of 20 male and 25 female infants with the mean gestational age of 28.95 ± 1.66 weeks. Cesarean-born infants and vaginal-born infants consisted 17.8% and 82.2% of the study population, respectively. The proportion of PDA closure after administration of oral acetaminophen was 82.3%.

    Conclusion

    The current study indicates that oral acetaminophen is highly effective in closing PDA. Considering its trivial side effects, it has the potency to be a convenient option for treating this condition.

    Keywords: Oral acetaminophen, Patent ductus arteriosus, Preterm neonate
  • Nava Khalilinejad, Leila Mehdizadeh Fanid, Narges Zeinalzadeh *, Maedeh Alizadeh Pages 260-266
    Background

    Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) is the most common and highly heritable psychiatric disorder among children which affects 3-7% of them all around the world. ADHD characterized by some symptoms such as extreme and inappropriate levels of motor activity, impulsivity and inattentiveness. Several studies have reported the association between dopaminergic pathway and ADHD. Dopamine D4 receptor gene and its variants is one of the major candidates that have been studied for ADHD. Here we investigated the genetic association between DRD4 rs1800955 polymorphism and ADHD among children from Northwest of Iran.

    Methods

    This case-control study includes 200 ADHD children and 157 controls aged 6-12 years. ADHD children were diagnosed according to DSM-IV and Conners scale and were genotyped by PCR-Restriction fragment length polymorphism (RFLP) technique.

    Results

    Frequencies of genotypes CC, TT and CT were 48 (24%), 15 (7.5%) and 137 (68.5%) in patient group and 50 (31.85% %), 7 (4.46%) and 100 (63.69 %) in control group respectively. According to results, there was no significant association between case and control groups (p>0.05).

    Conclusion

    The results of this study indicate that there is no significant association between DRD4 rs1800955 polymorphism and attention deficit hyperactivity disorder among children from Northwest of Iran.

    Keywords: Attention deficit hyperactivity disorder, rs1800955, DRD4 gene, Genetic association, Iran
  • Shamimeh Ghafori, Reza Habibipour*, Samiye Bayat Pages 267-273
    Background

    The presence of toxicogenic fungi and the production of ochratoxin in flour are dangerous to human health. Therefore, identification of these fungi by molecular and precise methods is essential. The aim of this study was molecular identification of fungal species and investigation of ochratoxin A contamination in flours used in bakeries in Hamadan

    Methods

    In this descriptive-analytical study, 60 flour samples were collected from bakeries in Hamadan. At first, fungi were identified using phenotypic methods such as slide culture. Then, the genus and species of fungi were confirmed by PCR and sequencing of PCR products. ELISA method was used to detect ochratoxin A. Data were analyzed with GraphPad software version 6.

    Results

    Of the 60 samples, 28 flour samples (46.66%) were free of fungal contamination and 32 flour samples (53.33%) were over fungal contamination (104 colonies/gr). Aspergillus and penicillium were the most abundant in samples. The prevalence of fungi in flour of Lavash bread, Sangak Bread, Barbari bread, Taftoon bread (Handmade), Taftoon bread (Machinal made), Stokbrood bread and Loaf bread were 50%, 46%, 35%, 31%, 26%, 18% and 11%, respectively. However, the highest levels of ochratoxin A were reported in flour of Lavash bread (3.98 ppb) and the lowest in Loaf bread (0.66 ppb). There was also a significant relationship between the fungal species and the amount of ochratoxin A production in flour of beards.

    Conclusion

    While phenotypic and genotypic methods did not show the same sensitivity, the presence of ochratoxin in the studied flours indicated the necessity of modification in wheat storage and bakery flours.

    Keywords: : Ochratoxin, Mycotoxins, Polymerase Chain Reaction
  • Mahdiyeh Esmaeilzadeh, Baharak Divband, Fatemeh Yeganeh Sefidan, Mona Gholami, Mojgan Kachoei * Pages 274-282
    Background

    Self-curing acrylic resins, mainly composed of Polymethyl Methacrylate (PMMA), are widely used to manufacture removable orthodontic appliances. Self-curing acrylic resins have higher porosity than heatcuring acrylic resins leading to a susceptible place for microbial plaque colonization. Due to some of these microorganisms' activities, a very unpleasant odor is emitted from orthodontic base plates, which has adverse effects on patients' cooperation. This study aimed to investigate the antimicrobial properties of cold-curing PMMA acrylic resin containing ZnO nanoparticles supported in 4A zeolite and evaluating its mechanical properties.

    Methods

    The synthesized nanocomposite ZnO/4A zeolite was added to SR Triplex® Cold orthodontic selfcuring acrylic resin powder with 2wt% and 4wt% concentrations. X-ray diffraction (XRD), Field Emission Scanning Electron Microscopy (FE-SEM), energy dispersive X-ray (EDX), MAP analysis, and Dynamic light scattering (DLS) were performed to investigate the sample's characteristics. Direct test method was used to assess the antibacterial properties of the fabricated acrylic samples against three bacterial strains Streptococcus mutans, Klebsiella Pnemoniae, and Esherichia coli. Flexural strength was evaluated by a three-point bending test, and Oneway ANOVA and Tukey's post hoc test were used for statistical evaluation of data. The p-value of less than 0.05 was considered significant.

    Results

    The addition of ZnO/4A in 2wt% and 4 wt% concentrations lead to more than 99% destruction of colonies in all three types of microorganisms. The mean flexural strength of acrylic specimens containing 2wt% and 4wt% of ZnO/4A significantly lower than the control group. Despite the considerable reduction, all mean values are greater than 50 MPa.

    Conclusion

    The ZnO/4A zeolite nanocomposite due to its potent antibacterial properties and minimal toxicity can reduce the unfavorable odor of orthodontic base plates consequently increases patient cooperation and reaching the desired result.

    Keywords: Polymethyl Methacrylate, Metal nanoparticles, Removable orthodontic appliance, Zeolite
  • Shervin Mohammadi, Saeed Malihi Alzakerini *, Sara Pashang, MohamadMehdi Hoseinian Zakaria, Gholamreza Golmohamadnajhad Pages 283-292
    Background

    Spine pain is one of the most common and costly health problems in developed countries. The purpose of this study was to analyze the structural equation modeling the effect of resilience and pain coping strategies on pain perception in patients with spinal pain: mediated by psychological symptoms.

    Methods

    This study was a correlation study using structural equation modeling. The statistical population of the study was all patients with spinal pain referred to Shams Hospital in Tabriz in 2018, estimated to be 750 patients. The statistical sample of the study was 254 people selected by available sampling based on Krejcie and Morgan’s table. The data gathering tool was the SCL-90 questionnaire, Pain Coping Strategies Questionnaire, Resiliency Scale, and new questionnaire (MPQ). The data were analyzed using structural equation test in Amos software and Bootstrap test.

    Results

    The results of structural equation modeling analysis showed that direct paths from irradiation to pain perception (β=0.000, P<0.01) were significant. There is a direct correlation between coping strategies and pain perception (β=0.31, P<0.01). There is an indirect relationship between vibration, psychological symptoms, and pain perception (β=0.139, P<0.01) There is an indirect relation between coping strategies, psychological symptoms, and pain perception (β = 0/25, P<0.01)

    Conclusion

    It is recommended to develop a comprehensive care plan for patients with spinal pain by enhancing resilience and coping strategies to reduce the level of psychological symptoms in these patients.

    Keywords: Psychological Symptoms, Resiliency, Coping Strategies, Pain Perception, Spinal Pain
  • Nikzad Shahidi *, Nastaran Zokaei Pages 293-299
    Background

    Metastasis of aerodigestive tract cancers to cervical lymph nodes is one of the otolaryngologists’ concerns that relies on a variety of factors such as the size of the primary tumor and its spread. We aimed to study the prevalence of occult cervical metastases in patients with clinical N0 neck in oral cavity squamous cell carcinoma.

    Methods

    In this cross-sectional analytic study, the researchers referred to the archive of Emam Reza Hospital and studied medical files of patients with a definite diagnosis of oral cavity squamous cell carcinoma admitted from April 2011 to April 2016 while collecting relevant data such as age, gender, size of the primary mass, place of the lesion, clinical and pathological nodal involvement. The data was analyzed employing SPSS 19 whereas the statistical significance level in all exams was set at 0.05.

    Results

    Average age of participants was 61.67 ± 14.02, and they were mostly male. Forty-five percent of participants had a clinical N0 neck and the majority of them didn’t have metastasis in the pathological study. The prevalence of metastatic lymph nodes in patients with clinical N0 was 30%. No significant relationship was observed between the number of lymph nodes containing occult metastasis and T of the tumor (P = .578).

    Conclusion

    In squamous cell carcinoma of oral cavity, the prevalence of metastatic lymph nodes in the neck is 30% and is significantly related to the location of the lesion while no significant relationship to T of the tumor is observed.

    Keywords: Metastasis, Oral Cavity, Squamous Cell Carcinoma
  • Ramin Rajabi, Abed Ebrahimi, Sara Rahimi, Behzad Gholamveisi * Pages 300-304

    Due to the critical and important structures in the thorax, transsternal surgery on thoracic vertebrae is very complex and rarely performed. We report a case of successful transsternal surgery on thoracic vertebrae. In this study, a 27-year-old man presented to the hospital with progressive lower extremity complaints. Pathologic lesions and severe destruction of the T3 vertebra were diagnosed. Considering the location of the lesion, an anterior approach was performed. The results of this operation have been very successful and have some noteworthy points. In this study, transsternal surgery is supported in patients with anterior vertebral conditions.

    Keywords: Pathological lesions, Thoracic vertebrae, Transsternal surgery, Vertebral destruction