فهرست مطالب

کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی - پیاپی 1 (تابستان 1400)

نشریه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی
پیاپی 1 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/07/12
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حکیمه قلعه خانی، معصومه حاجی رضایی*، آرتادخت توکلی صفحات 1-16
    محصولات لبنی مناطق مختلف می توانند منبعی برای سویه های جدید لاکتوباسیلوس باشند، بنابراین شناسایی مولکولی و بررسی تنوع ژنتیکی آنها می تواند گام موثری در شناسایی ذخیره لاکتوباسیلوس های بومی با خصوصیات عملکردی ویژه و به کارگیری آنها در محصولات لبنی صنعتی شود. هدف از این تحقیق جداسازی لاکتوباسیلوس ها از فلور موجود در شیر گاو شهرستان نرماشیر و بررسی تنوع ژنتیکی آنها می باشد. بدین منظور تعداد 21 نمونه شیر از مناطق مختلف این شهرستان جمع آوری و با روش های مرسوم فنوتیپی و بیوشیمیایی لاکتوباسیلوس ها جداسازی شدند. به منظور غربالگری و بررسی تنوع ژنتیکی لاکتوباسیلوس های جدا شده، پنج پرایمر RAPD به طور تصادفی انتخاب گردید و پس از PCR، تجزیه و تحلیل تنوع ژنتیکی و فیلوژنتیکی با استفاده از نرم افزار Pyelph انجام و درخت فیلوژنی رسم شد. تجزیه خوشه ای داده های مولکولی توانست جدایه ها را در فاصله ژنتیکی 10 به هفت گروه مجزا تقسیم بندی کند. جدایه های K3 و K4 در گروه یک و جدایه های K21 و K13 و K11 در گروه چهار قرار گرفتند. بقیه جدایه ها در گروه های مجزا قرار گرفتند. از آنجاییکه جدایه های K3 و K4 از یک ناحیه و جدایه های K21 و K13 نیز از یک ناحیه جمع آوری شده اند، قرار گرفتن آنها در یک گروه منطقی به نظر می رسد. نتایج بدست آمده از این تحقیق بیانگر تنوع ژنتیکی بالای جدایه های بومی شهرستان نرماشیر و مناسب بودن تکنیک RAPD-PCR برای مطالعات مشابه می باشد.
    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس، تنوع ژنتیکی، RAPD-PCR، درخت‎ فیلوژنی
  • فرزانه محمدی، فرخ رخ بخش زمین*، سید محمدرضا خشرو صفحات 17-29

    امروزه کاربرد کودهای زیستی به عنوان جانشین کود های شیمیایی مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از برخی گونه های انتروباکتر با قدرت افزایش رشد گیاهی به صورت مستقیم و غیرمستقیم، در کودهای زیستی گزارش شده اند. تحقیق حاضر با هدف جدا کردن انتروباکترهای محلول کننده فسفات و ارزیابی اثر آن ها بر رشد ذرت صورت پذیرفت. بر این اساس پس از جداسازی کلنی های خالص، آزمایش های شناسایی بیوشیمیایی در محیط های اسپربر و اکسید روی انجام و در ادامه سایر ویژگی ها مانند تولید آمونیاک و سیانید هیدروژن، تثبیت نیتروژن، احیاء نیترات و میزان مقاومت آن ها در برابر عوامل محیطی نیز ارزیابی گردید. بر این اساس، 42 جدایه باکتری قابلیت محلول سازی فسفات را داشتند. 5 نژاد با بهترین نتایج از آزمون های برون تنی و درون تنی جهت ادامه تحقیق مدنظر قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل اطلاعات حاصل از16SrRNA  نژاد های فوق، تحت عناوین انتروباکتر کلواکه، انتروباکتر هرموچی و گونه ای از انتروباکتر شناسایی شدند. همه نژاد ها توانایی انحلال فسفات و روی و توانایی تحمل نمک تا 7% و رشد در اسیدیته 5 تا 9 و قابلیت رشد در دماهای 4 تا 40 درجه سانتی گراد را دارا بودند و بر اساس آزمون گلدان به طور قابل ملاحظه ای باعث افزایش ارتفاع ساقه و طول ریشه گردیدند. با توجه به نتایج حاصل از آزمون های فوق، ظرفیت قابل توجه ایزوله های ریزوسفری ذرت مشهود می باشد و نمایانگر پتانسیل زیاد این نژاد ها جهت کاربرد در تولید کود های زیستی است.

    کلیدواژگان: ذرت، محلول سازی فسفات و روی، گونه انتروباکتر، ریزوباکتر های محرک رشد گیاهی
  • سمیه فرحبخش، اشرف کریمی نیک* صفحات 30-39

    لیستریا مونوسیتوژنز باکتری گرم مثبت و عامل بیماری لیستریوز در انسان و حیوان است و در بیشتر مواد غذایی از جمله لبنیات و شیر حضور دارد. این باکتری در گاو موجب سقط جنین و ورم پستان و در انسان منجر به مسمومیت غذایی شده و می تواند در افراد پرخطر مانند زنان باردار، جنین و نوزاد تازه متولد شده به صورت مننژیت سپتی سمی مشاهده گردد. وجود این باکتری به عنوان شاخص بهداشتی و آلودگی در شیر تلقی می شود. در این تحقیق 50 نمونه شیر خام و غیرپاستوریزه موجود در سطح شهر کرمان جمع آوری و با رعایت زنجیره سرد به آزمایشگاه منتقل گردید. کشت بر روی محیط کشت اختصاصی لیستریا انجام و شناسایی فنوتیپی صورت پذیرفت. جهت شناسایی مولکولی، DNA باکتری های شناسایی شده به روش فنوتیپی، با استفاده از کیت تجاری استخراج گردید و تشخیص لیستریا مونوسیتوژنز با کاربرد کیت IGF اختصاصی شناسایی این باکتری از شرکت ایرانیان ژن فن آوران صورت پذیرفت. محصول پی سی آر با ژل یک درصد الکتروفورز گردید و باندهای اختصاصی مشاهده گردید. نتایج نشان داد 30 و 27 نمونه از شیرهای غیرپاستوریزه به ترتیب بر اساس روش های انجام شده، کشت و پی سی آر نسبت به لیستریا مونوسیتوژنز آلودگی نشان دادند. این امر توجه و رعایت شرایط بهداشتی را در طی مراحل تولید و تهیه شیر و ضرورت استفاده از شیر پاستوریزه را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: واکنش زنجیره ای پلی مراز (پی سی آر)، کشت، شیر، لیستریا مونوسیتوژنز
  • محدثه تجلی، محمد مهدی متقی*، اشرف کریمی نیک صفحات 40-52

    فلور میکروبی خمیرترش عموما حاوی مخمرها و باکتری های اسید لاکتیک بوده و اثر متقابل این میکروارگانیسم ها حایز اهمیت است. باکتری های اسید لاکتیک در طی تخمیر خمیرترش متابولیت های بی شماری را همچون اسیدهای آلی، آنزیم ها و اگزوپلی ساکاریدها را تولید می کنند که بر ساختار و خصوصیات ریولوژیکی خمیر و در نتیجه کیفیت بافت و بیاتی نان حاصل اثر مثبت دارند. هدف از تحقیق حاضر، شناسایی و مقایسه فلور میکروبی خمیر نان های سنتی شهرستان های مختلف استان کرمان به روش کشت و مولکولی بود. محیط کشت های ام آر اس و سابرودکستروزآگار به ترتیب جهت جداسازی باکتری های اسیدلاکتیک و مخمرها استفاده گردید. آزمون های بیوشیمیایی و ضد میکروبی انجام شد. 4 جدایه از باکتری ها و 4 جدایه از مخمرها به ترتیب با استفاده از روش مولکولی و مقایسه توالی های حاصل باتوالی های موجود در بانک ژن شناسایی گردید. گونه های باکتری عبارت بودند از ویسلاسیبریا، آسینتوباکتربایومانی، پدیوکوکوس پنتوزیوس و استافیلوکوکوس گالیناروم و مخمرها ساکارومایسس سرویزیه و کاندیدا تروپیکالیس بودند. بر اساس نتایج حاصله می توان میکرواورگانیسم های شناسایی شده در این تحقیق را جهت بالا بردن کیفیت نان و ایجاد طعم و آرومای بهتر نان پیشنهاد نمود.

    کلیدواژگان: خمیر ترش، فلور میکروبی، هویت مولکولی
  • احمد مینائی حاوید، مرتضی مهری*، محسن شرفی صفحات 53-64
    آزمایشی به منظور بررسی اثر سطوح مختلف (0، 1، 2 و 3 درصد) پودر آویشن باغی بر عملکرد تولیدی، ویژگی های کیفی تخم مرغ، برخی فراسنجه های تخمدان، میزان مالون دی آلدیید کبد و مایع فولیکولی مرغ های تخم گذار هایلاین W-36 در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار به مدت 14 هفته انجام گرفت. در دوره 26 تا 33 هفتگی، اثر تیمار ها بر تخم مرغ بدون پوسته، درصد تولید، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی معنی دار نبود؛ اما تیمار 2% پودر آویشن باغی بر وزن توده تخم مرغ و وزن تخم مرغ روزانه اثر معنی دار داشت (05/0>P). در دوره 34 تا 39 هفتگی نیز اثر تیمار ها بر تولید تخم مرغ بدون پوسته، درصد تولید تخم مرغ و راندمان خوراک معنی دار نبود، اما تیمار 2% پودر آویشن بر مصرف خوراک، وزن توده تخم مرغ و وزن تخم مرغ روزانه اثر معنی دار داشت (05/0>P). صفات کیفی تخم مرغ در پایان هفته های 26، 30، 34 و 38 اندازه گیری و مشخص شد تنها واحدها و در هفته 26 تحت تاثیر تیمار های 2 و 3 (حاوی 1 و 2 درصد پودر آویشن باغی) افزایش یافت (05/0>P). شمارش تعداد فولیکول های سفید، زرد کوچک و زرد بزرگ و نیز اندازه گیری مالون دی آلدیید کبد و مایع فولیکولی در پایان دوره نشان داد که هیچ یک از تیمار ها اثر معنی داری بر این صفات نداشتند. در مجموع نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از سطح 2% پودر آویشن باغی در جیره مرغ تخم گذار سبب بهبود وزن توده تخم مرغ و میانگین وزن تخم مرغ شده و نیز واحد هاو را در دوره پیک تولید افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: مرغ تخم گذار، مایع فولیکولی، مالون دی آلدئید، فولیکول زرد، فولیکول سفید
  • نغمه باقری، نجمه یزدان پناه*، ناصر صداقتی صفحات 65-72

    به منظور مطالعه تاثیر سطوح مختلف غلظت منیزیم آب آبیاری بر ویژگی های رویشی نهال های پسته، آزمایشی گلخانه ای به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی، با دو فاکتور و در سه تکرار در پژوهشکده پسته کشور واقع در شهرستان رفسنجان اجرا شد. فاکتور اول (اصلی) شامل: پایه های پسته در دو سطح بادامی زرند و قزوینی و فاکتور دوم (فرعی) شامل سطوح مختلف غلظت منیزیم آب آبیاری در پنج سطح (صفر، 5/0، 1، 2 و 3 میلی مولار منیزیم از منبع سولفات منیزیم) بود. قبل از شروع اعمال تیمار ها (پایان هفته هشتم) و بعد از گذشت 6 ماه از شروع تیمار ها، برخی صفات رویشی نهال های پسته شامل ارتفاع ساقه، قطر ابتدایی و انتهایی ساقه، وزن خشک کل نهال ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که بیشترین افزایش رشد رویشی طول و قطر ابتدایی و انتهایی ساقه نهال ها در غلظت 5/0 و 1 میلی مولار منیزیم آب آبیاری رخ داده و با افزایش غلظت منیزیم به بالاترین سطح آن (3 میلی مولار منیزیم)، مقدار صفات یادشده به ترتیب 44/1 سانتی متر و 16/0 و 22/0 میلی متر نسبت به بالاترین حد رشد کاهش نشان داد. در هر دو پایه پسته، بیشترین وزن خشک کل در غلظت 5/0 و 1 میلی مولار منیزیم مشاهده شد. با افزایش غلظت منیزیم به 3 میلی مولار، وزن خشک کل کاهش یافت. یافته های این پژوهش روشن ساخت که غلظت 5/0 تا 1 میلی مولار، بهترین حد غلظت منیزیم در آب آبیاری برای رشد بهینه دانهال های دو پایه پسته مورد مطالعه است.

    کلیدواژگان: استان کرمان، تنش، کیفیت آب، عملکرد گیاه
  • نسرین انصاری، فرخ رخ بخش زمین، مهدی حسن شاهیان*، مجید عسکری صفحات 73-86

    خلیج فارس مهمترین محیط دریایی در جهان است. زیرا سالانه حدود 25000 تانکر انتقال نفت در این خلیج فارس انجام می شود و نشت و آلودگی نفت در این منطقه بسیار زیاد است. رابطه بین جانوران دریایی و باکتری های تجزیه کننده به خوبی درک نشده است. هدف از این مطالعه توصیف باکتری های تجزیه کننده نفت خام همزیست در شکم پایان خلیج فارس است. این جانداران دریایی از جزیره خارک در خلیج فارس جمع آوری شدند. باکتری های تجزیه کننده نفت خام همزیست پس از 4 دوره کشت با استفاده از غنی سازی در محیط ONR7a از جانداران جمع آوری شده جدا شدند. باکتری های جدا شده با روش های بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی شدند. تجزیه نفت خام و اسپکتوفتومتری برای هر سویه تعیین شد. اثر کاهش سمیت فلزات سنگین و مقدار کل هیدروکربن های نفتی بر روی گوشت ماهی و میگو پرورشی توسط باکتری تجزیه کننده بررسی شد. در این مطالعه، 2 سویه تجزیه کننده نفت خام IAUK3585 و IAUK3586 از نمونه شکم پا جداسازی شد. این سویه ها مربوط به جنس و گونهThalassospira profundimaris بودند و سویه IAUK3586 بیشترین میزان تجزیه نفت خام را داشت. نتایج حاصل از اثر کاهش سمیت فلزات سنگین و مقدار کل هیدروکربن های نفتی ثابت کرد که مقدار کل هیدروکربن های نفتی و فلزات سنگین در حوضچه با باکتری تجزیه کننده در مقایسه با حوضچه بدون باکتری تجزیه کننده و واجد آلودگی نفتی و حوضچه بدون هیچ یک از این شرایط بطور قابل توجهی کاهش داشت. این نتیجه ثابت می کند که باکتری تجزیه کننده همزیست با شکم پا اثر قابل توجهی روی افزایش کیفیت گوشت ماهی و میگو دارد.

    کلیدواژگان: تجزیه بیولوژیکی، محیط زیست دریایی، آلودگی، نفت خام، خلیج فارس، شکم پا
|
  • Hakime Ghalekhani, Masoumeh Hajirezaei *, Artadokht Tavakoli Pages 1-16
    The use of lactobacilli in the production of fermented foods has several thousand years old due to their ability to make the desired changes in the taste and texture of the food, as well as their importance in the human health. Different dairy products can be a source of new strains of Lactobacillus. Therefore, molecular identification and their genetic variation can be an effective step in identifying native lactobacilli reserves with specific functional characteristics and applying them to industrial dairy products. The purpose of this study is to isolate lactobacilli from flora in cow's milk of Narmeshir city and study their genetic diversity. For this purpose, 21 milk samples were collected from different regions of the city, and Lactobacilli wereisolated by the conventional phenotypic and biochemical methods. In order to screen and investigate the genetic diversity of isolated lactobacilli, five RAPD primers were randomly selected. After doing PCR, the analyses of genetic and phylogenetic diversity were performed using Pyelph software and phylogeny trees were drawn. Cluster analysis of molecular data was able to divide the isolates into seven distinct groups at a genetic distance of 10. K3 and K4 isolates were in group 1 and isolates K21, K13, and K11were in group 4. The remaining isolates were placed in separate groups. Since K3 and K4 isolates were from a region and K21 and K13 isolates were also collected from a region, their placement seems to be logical in a group.
    Keywords: Lactobacilli, genetic diversity, RAPD-PCR, Phylogeny Tree
  • Farzaneh Mohammadi, Farokh Rokhbakhsh-Zamin *, Sayed Mohammadreza Khoshroo Pages 17-29

    There is a great consideration on the usage of biofertilizers as the alternative for chemical fertilizers. Some species of Enterobacter are described to be used in biofertilizers with direct and indirect plant growth promotion. This research aims to isolate phosphate solubilizing bacteria (PSB) and evaluate their effects on maize growth. So, rhizobacteria were isolated from the maize rhizosphere, and screening was performed on Sperber and Zinc oxide media. Other rhizobacterial traits such as ammonia and hydrogen cyanide production, nitrogen fixation, nitrate reduction, and the effect of environmental factors were also evaluated. Out of 42 PSB, 5 isolated strains with the best results were used for further tests and they were identified based on their 16S rRNA gene sequence as Enterobacter cloacae, Enterobacter hermoche, and Enterobacter sp. All selected strains were able to solubilize phosphate and zinc and could tolerate NaCl up to 7% and grow in pH 5 to 9, and finally, they could grow in temperatures in a range of 4 to 44oC. All 5 isolates could significantly increase shoot height and root length, and wet weight of shoot and root. Finally, according to the in-vitro and in-vivo results, the evaluated capabilities of bacterial strains isolated from maize are attractive and highlighted and it makes them good candidates for the construction of novel biofertilizers.

    Keywords: Maize, Phosphate, Zinc Solubilization, Enterobacter sp, PGPR
  • Somayeh Farahbakhsh, Ashraf Kariminik * Pages 30-39

    Listeria monocytogenes is a gram-positive bacterium that causes listeriosis in humans and animals and is present in most foods including dairy and milk. Listeria monocytogenes can cause abortion and mastitis in cattle. In humans, as well as infections in pregnant women, fetuses, and a newborn baby are seen as meningitis septicemia. Despite these microorganisms in milk can be considered as a health indicator. In this study, 50 samples of raw and unpasteurized milk in the city of Kerman were collected and transferred to the laboratory by observing the cold chain. The culture was performed on a Listeria-specific culture medium and phenotypic identification was performed. For molecular identification, the DNA of bacteria identified by the phenotypic method was extracted using a commercial kit. Listeria monocytogenes was detected by using a special IGF kit to identify this bacterium from the Iranian Gene Fanavaran Company. The PCR product was electrophoresed with 1% gel and specific bands were observed. The results showed that 30 and 27 samples of unpasteurized milk showed contamination against Listeria monocytogenes based on the methods performed, culture, and PCR, respectively. This shows the attention and observance of hygienic conditions during the production and preparation of milk and the necessity of using pasteurized milk.

    Keywords: Polymerase Chain Reaction (PCR), culture, Milk, Listeria monocytogenes
  • Mohadeseh Tajalli, Mohammad Mehdi Motaghi *, Ashraf Kariminik Pages 40-52

    Sourdough microflora generally contains yeast and lactic acid bacteria, and the interaction of microorganisms for its metabolic activity is important. Lactic acid bacteria produce numerous metabolites such as organic acids, enzymes, and exopolysaccharides during sourdough fermentation, which have a positive effect on the structure of the dough and bread's texture and staling. This study aimed to identify and compare the microbial flora of traditional bread dough in different cities of Kerman province by culture and molecular methods. MRS culture medium and Sabouraud Dextrose Agar were used in order to isolate lactic acid bacteria and yeasts respectively. Biochemical and antimicrobial tests were performed. 4 isolates of bacteria and 4 isolates of yeasts were identified by molecular method and comparing the resulting sequences of the sequences in the gene bank, respectively. Bacterial species were Weissella cibaria, Acinetobacter baumannii, Pediococcus pentosaceus, and Staphylococcus gallinarum, and yeasts Saccharomyces cerevisiae and Candida tropicalis. Based on the results, the microorganisms identified in this study can be suggested to improve the quality of bread and create a better taste and aroma of bread.

    Keywords: sourdough, Microbial Flora, Molecular identification
  • Ahmad Minaei Javid, Morteza Mehri *, Mohsen Sharafi Pages 53-64
    An experiment was conducted in order to investigate the effect of different levels of Thymus vulgaris powder (0, 1, 2, and 3%) on performance, egg quality, some ovarian parameters, and level of malondialdehyde in the liver and follicular fluid of Hy-Line w36 laying hens. The hens were divided into 4 equal treatment groups and each treatment consisted of 4 replicates in a completely randomized design. In the period of 26 to 33 weeks of age, no significant difference was observed among the dietary treatments in terms of egg production, shell-less egg ratio, feed intake, and feed conversion ratio; but egg weight and egg mass were affected by 2% thymus powder  (P<0.05). In the period of 34 to 39 weeks of age, shell-less eggs (%), egg production (%), and feed efficiency were not affected by thymus powder, but feed intake, egg mass, and egg weight were significantly affected by treatment 3 (P<0.05). The egg quality characteristics were measured at the end of weeks 26, 30, 34, and 38 of age. The results showed that only in week 26, the Haugh unit was significantly increased by 1 and 2% thymus powder (P<0.05). At the end of the experiment, the number of white, large yellow, and small yellow follicles, and level of malondialdehyde in the liver and follicular fluid were recorded and none of these were not affected by different levels of thymus powder. Overall, the experimental results showed that the use of 2% thyme powder in the laying hen diet improved the egg mass and egg weight, and also increased the Haugh unit during the peak production period.
    Keywords: laying hen, Follicular Fluid, Malondialdehyde, Yellow Follicles, White Follicles
  • Naghme Bagheri, Najme Yazdanpanah *, Naser Sedaghati Pages 65-72

    In order to study the effect of different levels of soluble magnesium in irrigation water on growth characteristics of pistachio seedling, a greenhouse experiment was conducted as the split-plot form in the frame of completely random blocks design in Rafsanjan Pistachio Research Centre. For this purpose, two factors including pistachio base as the main factor at two levels (Zarand Badami and Ghazvini) and magnesium concentration in irrigation water at five levels (0, 0.5, 1, 2, and 3 mM magnesium derived from magnesium sulfate source) were applied. Before the application of treatments (at the end of week 8)and 6 months after the implementation of treatments, all growth characteristics of pistachio seedlings such as shoot height, initial and final diameter of seedling's shoot, total dry weight were measured. Results showed that the most length of seedling's shoot and the initial and final diameter of the seedling's shoot occur in the magnesium concentration of 0.5 and 1 mM. As the magnesium concentration increased to the highest level of 3 mM, the length of the seedling’s shoots and also the initial and final diameter of the seedling's shoot decreased by 1.44 cm, 0.16, and 0.22 mm, respectively. In both pistachio bases, the highest total dry weight was observed at concentrations of 0.5 and 1 mM magnesium. Total dry weight decreased with increasing magnesium concentration to 3 mM. The findings of this study made it clear that a concentration of 0.5 to 1 mM is the best concentration of magnesium in irrigation water for the optimal growth of two pistachio bases.

    Keywords: Kerman province, Plant Yield, Stress, Water Quality
  • Nasrin Ansari, Farokh Rokhbakhsh-Zamin, Mehdi Hassanshahian *, Majid Askari Pages 73-86

    The Persian Gulf is the most important marine environment in the world. Because annually about 25000 oil tankers transfer in this Gulf and oil spill and pollution are so much in this area. The relationship between marine animals and degrading bacteria not well understand. The aim of this study is the characterization of symbiont crude oil-degrading bacteria in some Gastropods in the Persian Gulf. Gastropods were collected from five stations at the Persian Gulf. Symbiont crude oil-degrading bacteria were isolated from collected Gastropod by enrichment in ONR7a medium after 4 subcultures. The isolated bacteria were identified by biochemical and molecular methods. The effect of reducing the toxicity of heavy metals and the total amount of petroleum hydrocarbons on farmed fish and shrimp meat was investigated by decomposing bacteria. The degradation of crude oil was determined by spectrophotometry methods for each strain. In this study, 2 crude oil-degrading bacteria IAUK3585, IAUK3586 were isolated from Gastropod. The efficient strain that had the Thalassospira profundimaris and strain IAUK3586 the efficient strain that had the highest crude oil degradation belonged to genera. The results of reducing the toxicity of heavy metals and the total amount of petroleum hydrocarbons proved that the total amount of petroleum hydrocarbons and heavy metals in the pond with decomposing bacteria compared to the pond without decomposing bacteria and oil contamination and the pond without any These conditions were significantly reduced. This result proves that the decomposing bacteria that coexist with the abdomen have a significant effect on increasing the quality of fish and shrimp meat.

    Keywords: Biodegradation, Marine environment, pollution, Crude Oil Persian Gulf, Gastropod