فهرست مطالب
مجله پژوهش های مدیریت عمومی
پیاپی 52 (تابستان 1400)
- تاریخ انتشار: 1400/06/01
- تعداد عناوین: 11
-
-
صفحات 5-32
برای تبیین جبران خدمات در سطح مدیران ارشد، علاوه بر ظرایف سیستم های جبران خدمات، ملاحظات دیگری نیز بایستی مدنظر قرار گیرند که می توانند تاثیرات عمیق و قابل توجهی را بر عملکرد سازمان داشته باشند. این پژوهش با هدف طراحی مدل مفهومی تعیین حقوق و مزایای مدیران ارشد در صنعت بیمه کشور انجام شد. جامعه آماری این مطالعه را مدیران ارشد، خبرگان صنعت بیمه و کارشناسان صنعت بیمه تشکیل می دهند. پژوهش به دو روش کیفی و کمی انجام گرفته است.روش کیفی میتنی بر تحلیل تم، با استفاده از ابزار مصاحبه در بیمه مرکزی انجام گرفته است. برای طراحی مدل اولیه، از مطالعه پیشینه، مصاحبه با خبرگان و روش دلفی استفاده شد. در این مرحله نمونه گیری به روش نظری و با به کارگیری فن گلوله برفی انجام گرفته که بر مبنای آن 16 مصاحبه با کارشناسان و مدیران صنعت بیمه انجام گرفته است. برای تحلیل داده های کمی و آزمودن برازش مدل، از تحلیل عاملی تاییدی استفاده شد که در این مرحله با استفاده از رابطه کوکران در جامعه مورد نظر، مقدار حجم نمونه 168 به دست آمد. ابزار جمع آوری داده ها در این پژوهش شامل مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته است که بعد از تایید روایی، پایایی آن 93درصد محاسبه شد. سرانجام، مدل تعیین حقوق و مزایای مدیران ارشد در ایران معرفی شد.
کلیدواژگان: جبران خدمات، حقوق و مزایا، مدیران ارشد، صنعت بیمه -
صفحات 33-63
هدف این پژوهش تعیین و اولویت بندی عوامل سازمانی موثر بر توسعه حرفه ای اعضا هییت علمی می باشد. روش پژوهش با توجه به هدف از نوع کاربردی و ازنظر شیوه گردآوری داده ها، آمیخته اکتشافی است. در بخش کیفی برای تعیین عوامل سازمانی تاثیرگذار بر توسعه حرفه ای، 34 پژوهش داخلی و خارجی با استفاده از روش فراترکیب شناسایی و مورد بررسی قرار گرفتند و بر این اساس ابزار گردآوری داده ها تهیه گردید، روایی ابزار با استفاده از روایی سازه و پایایی آن با آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت. سپس جهت تعیین اهمیت این عوامل در بخش کمی، ازنظر اعضا هییت علمی و مدیران گروه های آموزشی دانشگاه شهید باهنر کرمان استفاده گردید (650=N). حجم نمونه در این بخش با استفاده از فرمول کوکران 242 نفر تعیین گردید که به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. بر اساس نتایج فراترکیب، 15 مولفه سازمانی موثر بر توسعه حرفه ای اعضا هییت علمی شناسایی شد که اهمیت آن ها ازنظر اعضا هییت علمی و مدیران گروه های آموزشی نیز مورد تاکید قرار گرفت. این مولفهها بر اساس ماهیت در پنج طبقه ساختار سازمانی، تکنولوژی، جوسازمانی، منابع سازمانی و استراتژی دسته بندی شدند؛ منابع سازمانی در بالاترین رتبه و عامل تکنولوژی در جایگاه پایین تری نسبت به سایر عوامل قرار گرفتند. به نظر می رسد 15 مولفه استخراج شده در این پژوهش می توانند نقش بسزایی جهت توسعه حرفه ای اعضا هییت علمی ایفا نمایند لذا ضروری است در برنامه های توسعه موسسات آموزش عالی مورد تاکید قرار گیرند.
کلیدواژگان: توسعه حرفه ای، فراترکیب، اعضا هیئت علمی، عوامل سازمانی، آموزش عالی -
صفحات 65-93
ارزیابی عملکرد، فرایندی است که طی آن کار کارکنان در فواصل معین و به طور رسمی مورد بررسی و سنجش قرار می گیرند. هدف پژوهش حاضر که از روش ترکیبی استفاده می کند، طراحی مدل نظام ارزیابی عملکرد مدیران بانک سپه در شرایط ادغام و تعیین ابعاد، مولفه ها، شاخص ها و نحوه ارتباط بین آنها است. پژوهش حاضر، مطالعه ای توصیفی از نوع پیمایشی و حجم نمونه آن در بخش کیفی (روش دلفی) 25 نفر و در بخش کمی (پیمایش) 306 نفر است. برای سنجش پایایی پرسشنامه تحقیق و اجرای آمار توصیفی از نرم افزار اس.پی.اس.اس و برای آزمون فرضیه های پژوهش از معادلات ساختاری و نرم افزار لیزرل استفاده شد. نظرسنجی های بخش کیفی توسط نرم افزار اس.پی.اس.اس و با هدف تعیین معیارهای ارزیابی عملکرد مدیران تحلیل و در دو طبقه معیارهای کمی و کیفی عملکرد دسته بندی شدند. معیارهای کمی عملکرد شامل تجهیز منابع، تخصیص منابع/ وصول مطالبات و مدیریت درآمد/هزینه می باشند و معیارهای کیفی عملکرد شامل عوامل مدیریتی، شایستگی های حرفه ای و عوامل رفتاری می باشند. نتایج بخش کمی، علاوه بر تایید ارتباط بین مولفه های تحقیق حاکی از ارتباط بین مولفه های تجهیز منابع و مدیریت درآمد/هزینه بود. همچنین رتبه بندی متغیرهای تحقیق نشان داد که متغیر تجهیز منابع بیش از سایر متغیرها در موضوع ارزیابی عملکرد مدیران بانک تاثیر گذار می باشد. راهکارای متعددی بر مبنای نتایج پژوهش حاضر به منظور ارزیابی عملکرد مدیران بانک پیشنهاد می شود که از مهمترین آنها می توان به سعی در جذب منابع (تجهیز منابع) و استفاده از تکنیک های مدیریتی و بازاریابی اشاره نمود.
کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، بانک سپه، شرایط ادغام، روش آمیخته -
صفحات 95-119
ارزشگذاری تعادل بین دیدگاه یکپارچگی محیطی، رفاه اقتصادی و برابری اجتماعی، منجر به ایجاد پارادایم جدیدی تحت عنوان مدیریت منابع انسانی پایدار شده است که به عنوان یک مفهوم مهم در حوزه مطالعات سازمانی و اجتماعی است. بر همین اساس نیز برای شناخت بهتر این مفهوم، هدف این مقاله آزمون الگوی اثرگذاری محرک های مدیریت منابع انسانی پایدار می باشد. مطالعه حاضر از منظر هدف، کاربردی و بر اساس رویکرد کمی بوده است. جامعه آماری این تحقیق شامل دو بخش کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خبرگان می باشد. ابزار گردآوری داده ها دو پرسشنامه بوده است؛ پرسشنامه اول مخصوص روش مدلسازی ساختاری- تفسیری بوده است. پرسشنامه دوم نیز به منظور اعتبارسنجی الگوی تدوین شده در جامعه آماری مورد مطالعه استفاده شده که بر اساس شاخص های آلفای کرونباخ، پایایی مرکب، متوسط واریانس تبیین شده روایی و پایایی آنها بررسی و تایید شده است. برای اعتبار سنجی الکوی تدوین شده از نرم افزار PLS استفاده شده است. نتایج مدلسازی ساختاری- تفسیری نشان می دهد که حمایت سازمانی و نظارت به عنوان اساس محرکهای مدیریت منابع انسانی پایدار می باشد که به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر سایر محرکها اثرگذار بوده است. همچنین نتایج اعتبارسنجی الگوی تدوین شده، نشان دهنده مناسب بودن الگو در جامعه آماری مورد بررسی بوده است.
کلیدواژگان: مدیریت منابع انسانی پایدار، مدلسازی ساختاری- تفسیری، مدلسازی مسیری- ساختاری -
صفحات 121-141
یکی از مهم ترین مسایل مدیریتی، میزان اثربخشی عملکرد مدیران است. طبق آخرین پژوهش ها، مدیران کارآمد از خصوصیات شخصیتی خاصی برخوردارند که عملکرد آنان را تحت تاثیر قرار می دهد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف تبیین ویژگی های شخصیتی موثر بر عملکرد مدیران بحران با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری (مطالعه موردی: استان های جنوب شرق کشور) انجام شد. پژوهش حاضر از نظر هدف توصیفی و از نظر نتایج کاربردی بود و جامعه آماری آن را کلیه اعضای ستاد مدیریت بحران استان های جنوب شرقی کشور (سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی و یزد) که تعداد آن ها در سال 1398 حدودا بالغ بر 100 نفر بود؛ تشکیل داد. از این بین، با استفاده از جدول نمونه گیری مورگان و کرجسی، نمونه ای با حجم 80 نفر از اعضای ستاد مدیریت بحران به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شد. گردآوری داده ها در دو بخش کیفی و کمی انجام گرفت. در بخش کیفی، از روش جمع آوری اطلاعات مکتوب و در بخش کمی بعد از طراحی و اعتباریابی ابزار از پرسشنامه پنج عامل (NEO) استفاده گردید. نتایج تحلیل داده های پژوهش، ضمن این که مدل ویژگی های شخصیتی موثر بر عملکرد مناسب مدیران بحران استان های جنوب شرق کشور را مورد تایید قرار داد؛ نشان داد که بین ویژگی های شخصیتی مدیران بحران تفاوت معنادار وجود دارد (05/0p <) که در این بین بالاترین رتبه را سازگاری و سپس روان نژندی دارد. با توجه به نتیجه به دست آمده، پیشنهاد می شود در هنگام گزینش مدیران بحران، به ویژگی های شخصیتی آنان توجه شود.
کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، عملکرد مدیران، بحران -
صفحات 143-168
هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر کارآفرینی اجتماعی زنان حاشیه نشین شهر زاهدان در راستای توانمند سازی زنان است. در شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر کارآفرینی اجتماعی، مقالات و مجلات علمی معتبر منتشرشده در بازه زمانی 2010 تا 2019 با روش فراترکیب مورد تحلیل قرار گرفت. جامعه آماری پژوهش در بخش مطالعه میدانی شامل کلیه زنان حاشیه نشین شهر زاهدان می باشد. نمونه آماری پژوهش شامل تعداد 380 نفر از زنان حاشیه نشین شهر زاهدان است که این تعداد با روش نمونه گیری در دسترس از جامعه مورد بررسی انتخاب شدند. در این پژوهش از آمار توصیفی و استنباطی برای بررسی و تحلیل داده ها استفاده شده است. در نتایج پژوهش 3 بعد و 46 مولفه موثر بر کارآفرینی اجتماعی زنان شناسایی شدند که شامل ابعاد عوامل رفتاری، عوامل محیطی و عوامل سازمانی است. همچنین نتایج نشان داد که این عوامل تاثیر بسزایی در توسعه فرصت های کارآفرینی اجتماعی از نظر زنان حاشیه نشین شهر زاهدان دارند. در نهایت، پیشنهادانی جهت بهبود وضعیت عوامل شناسایی شده ارایه شده است.
کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینی اجتماعی زنان، حاشیه نشینی، توانمندسازی زنان -
صفحات 169-198
در شرایط رقابتی امروز، تداوم حیات و رشد سازمان ها در گرو سازگاری با تغییرات است. در چنین موقعیتی، سیستم های اطلاعاتی حسابداری می توانند ازطریق تامین اطلاعات سودمند نقش مهمی در کارکرد و عملکرد بهینه مدیران و سازمان ها داشته باشند. بر همین اساس، پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر بکارگیری سیستم های اطلاعاتی حسابداری بر کارایی عملکرد مدیریت و به روش پیمایشی انجام شد. نمونه آماری پژوهش حاضر را 40 نفر از مدیران شعب بانک انصار استان سیستان و بلوچستان در سال 1398 که به روش تصادفی انتخاب شدند، تشکیل دادند. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه ای محقق ساخته که روایی آن از طریق روایی محتوا و پایایی آن توسط ضریب آلفای کرونباخ مورد قرار گرفت، جمع آوری شد. نتایج نشان داد بکارگیری سیستم های اطلاعاتی حسابداری و همچنین مولفه های آن (قابلیت اتکا، قابلیت یکپارچگی، طراحی هوشمند، سهولت بکارگیری و سرعت دسترسی) بر عملکرد مدیریت تاثیر مستقیم و معنادار دارد و به این ترتیب فرضیه اصلی و فرضیه های فرعی پژوهش مورد تایید قرار گرفتند.
کلیدواژگان: سیستم های اطلاعات حسابداری، کیفیت عملکرد، بانک انصار -
صفحات 199-226
تامین مالی آموزش عالی یکی از دغدغه های اصلی مراجع سیاست گذار علم و فناوری است. با توجه به محدودیت روزافزون بودجه عمومی دولت، استفاده از روش های نوین تامین مالی در این حوزه ضروری است. هدف اصلی مقاله حاضر طراحی الگوی محاسبه بهای خدمات دانشگاهی می باشد. رویکرد پژوهش حاضر کیفی بوده و استراتژی آن روش تحلیل تم بوده است. روش جمع آوری داده ها از طریق مصاحبه های نیمه ساختاریافته است. جامعه مورد نظر تحقیق، خبرگان حوزه های مختلف آموزش عالی می باشد. روش نمونه گیری از نوع هدفمند و نظری بوده و تعداد مشارکت کنندگان در پژوهش حاضر برابر 30 نفر است. برای روایی از روش های کثرت گرایی و بازخورد همتراز و برای پایایی از روش پایایی بین دو کدگذار استفاده شده است. نتایج حاصل، منتج به ارایه مدلی شد که نشان می دهد برای محاسبه بهای خدمات دانشگاهی باید علاوه بر بعد مالی که صرفا ناظر بر فعالیت های تربیت دانشجو بوده و برمبنای مدل سرانه دانشجویی محاسبه می گردد، بعد دیگری از خدمات دانشگاه ها با عنوان برند و هویت که ناظر بر فعالیت های پژوهشی و فناوری، اجتماعی و بین الملل می باشد نیز درنظر گرفته شود. این بعد شامل مولفه هایی مانند جایگاه و وجهه بین المللی، جایگاه و وجهه ملی و جایگاه دانشگاه در نظام آموزش عالی می باشد.
کلیدواژگان: خدمات دانشگاهی، بهای خدمات، آموزش عالی ایران، برند و هویت -
صفحات 227-252
پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر هوش بر نیمرخ کارآفرینی با تاکید بر نظریه هوش های چندگانه گاردنر در دانشجویان دانشکده هنر دانشگاه سیستان و بلوچستان اجرا گردیده است. جامعه آماری تحقیق کلیه دانشجویان دانشکده هنر دانشگاه سیستان و بلوچستان به تعداد 300 نفر بوده و نمونه آماری به تعداد 169 نفر با روش سیستماتیک و با استفاده از جدول مورگان انتخاب گردیدند. تحقیق حاضر از لحاظ هدف از نوع کاربردی می باشد. از پرسشنامه های هوش های چندگانه گاردنر و نیز ویژگی های شخصیتی کارآفرینی جهت گردآوری داده ها استفاده گردید. جهت تعیین پایایی پرسشنامه های تحقیق از آزمون آلفای کرونباخ استفاده شد که با بدست آمدن ضرایب 956/0 و 958/0 به ترتیب برای پرسشنامه های هوش چندگانه و نیمرخ کارآفرینی، پایایی هر دو پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت. به منظور تایید مدل تحقیق از مدل معادلات ساختاری و برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای AMOS 20 و SPSS 20 استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که هوش بر نیمرخ کارآفرینی موثر است. همچنین همه انواع هوش های چندگانه بر نیمرخ کارآفرینی افراد مورد مطالعه تاثیر دارند.
کلیدواژگان: هوش، نیمرخ کارآفرینی، نظریه هوش های چندگانه -
صفحات 253-276
در کشورهای دانش محور، بسیاری از دولت ها از فعالیت های آموزشی نوآورانه، با هدف افزایش قدرت رقابت آینده ی کشور حمایت می کنند و سیاست گذاری های آموزشی و بالطبع مدارس، جهت نوآوربودن و ایفای نقش کارآمد خود، نیازمند تغییر و تحول در همه ی ابعاد و عوامل درون سازمانی و برون سازمانی می باشند. هدف از این پژوهش طراحی الگوی استقرار نوآوری باز در سیستم آموزشی و پرورش می باشد. بر همین اساس، محققان با استفاده از روش فراترکیب، بازنگری دقیق و عمیقی را در موضوع انجام داده اند و یافته های پژوهش های کیفی مرتبط را ترکیب کرده اند. از اینرو، 197 پژوهش منتشر شده در بازه زمانی سال های 1975 تا 2019 میلادی از سایت های علمی اسکپوس، الزویر، تیلور فرانسیس، امرالد و اس ای دی در زمینه نوآوری، نوآوری باز، کارآفرینی و خلاقیت در آموزش ارزیابی و در پایان 95 پژوهش انتخاب شد و ابعاد و کدهای مربوطه استخراج و میزان اهمیت و اولویت هریک با استفاده از آنتروپی شانون تعیین گردید. براساس نتایج تحقیق، به ترتیب مقوله های عوامل تسهیل کننده، فرهنگ داخلی، ساختار داخلی، نوآوری برنامه درسی و سیاست های کلان به ترتیب از یک تا پنج اولویت بندی گردید. در پایان، پس از طی گام های پژوهش، الگوی استقرار نوآوری باز در آموزش و پرورش به صورت سیستمی(ورودی، تغییر و خروجی) طراحی گردید و اهمیت نوآوری باز برای بخش آموزشی نشان داده شد.
کلیدواژگان: نوآوری، نوآوری باز، آموزش و پرورش، فراترکیب -
صفحات 277-301
امروزه سازمان ها به صورت سیستم های باز نگریسته می شوند که اگر از یادگیری و ایجاد تغییرات احتراز نماید، به مرور زمان با اینرسی سازمانی و نهایتا ناکارامدی سازمانی مواجه می شوند، از این رو هدف این پژوهش، بررسی نقش بی تفاوتی سازمانی بر اینرسی سازمانی با در توجه به نقش میانجی سکوت سازمانی می باشد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر جمع آوری داده ها از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه کارکنان رسمی و پیمانی دانشگاه علوم پزشکی خراسان می باشد که از طریق روش نمونه گیری تصادفی ساده، با توجه به جدول مورگان و فرمول تعداد شاخص ها در معادلات ساختاری 469 نفر به عنوان نمونه انتخاب گردید. داده های پژوهش از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید که جهت تحلیل آن ها از روش مدلسازی معادلات ساختاری و نرم افزارهای Spss و Amosاستفاده شده است. نتایج نشان می دهد که بی تفاوتی سازمانی تاثیر مثبت و معنی داری بر اینرسی سازمانی دارد و همچنین یافته ها حاکی از تاثیر مثبت و معنادار سکوت سازمانی بر اینرسی سازمانی و نقش میانجی آن می باشد. با توجه به پیامدهای مخرب اینرسی سازمانی در بلندمدت که موجب عدم پاسخگویی به تغییرات محیطی، کاهش کارایی، افزایش هزینه ها و کاهش درآمد سازمان، کاهش سرعت فعالیت ها و برنامه ریزی اقتضایی ضعیف می گردد، سیاستگذاری صحیح مدیران در برخورد با بی تفاوتی سازمانی و سکوت سازمانی منجر به پویایی سازمان و تطبیق سازمان با تغییرات محیطی می شود
کلیدواژگان: بی تفاوتی سازمانی، اینرسی سازمانی، سکوت سازمانی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان
-
Pages 5-32
To explain service compensation at the senior management level, in addition to the points of compensation systems, other considerations must be considered that can have profound and significant effects on the performance of the organization. The aim of this study was to design a conceptual model for determining the salaries and benefits of senior managers in the country's insurance industry. The statistical population of this study consists of senior managers, experts and specialists in insurance industry. The research is mix method, qualitative and quantitative. To design the initial model, background study, interview with experts and Delphi method were used. At this stage, sampling was done in a theoretical way with using snowball technique. 16 interviews were conducted with experts and managers of the insurance industry. Confirmatory factor analysis was used to analyze the quantitative data and test the model. The sample size with using the Cocharan relation was 168. Data collection tools in this study include interview and questionnaire that after confirming the validity, its reliability was calculated to be 93%. Finally, the model for determining the salaries and benefits of senior managers in Iran was introduced.
Keywords: Compensation, Senior Managers, Insurance Industry, Salaries, Benefits -
Pages 33-63
The purpose of this study was to determine and prioritize organizational factors affecting the professional development of faculty members. The research method is exploratory in terms of purpose of data collection and in terms of data collection. In the qualitative section, 34 internal and external researches were identified and evaluated using cross-sectional method to determine the organizational factors influencing professional development. Then, to determine the importance of these factors in the quantitative section, the viewpoints of faculty members and heads of departments of Shahid Bahonar University of Kerman were used (N = 650). Sample size in this section was determined using Cochran formula of 242 persons. Based on cross-sectional results, 15 factors influencing the professional development of faculty members were identified and their importance was emphasized by faculty members and heads of departments. These components were categorized by nature into five categories: organizational structure, technology, organization, organizational resources, and strategy; organizational resources ranked highest and technology factor ranked lower than other factors. It seems that the 15 components extracted in this study can play a significant role in the professional development of faculty member.
Keywords: Professional development, Far more, faculty members, Organizational factors, Higher Education -
Pages 65-93
Performance appraisal is the process by which employees' work is formally reviewed at regular intervals. The purpose of this study is to evaluate the performance of managers of SEPAH BANK and merged banks and institutions in terms of mergers and to predict their performance in terms of mergers. For this purpose, the combined research method of the classification model was found to be suitable for discovering the research model and examining research hypotheses.
Keywords: Performance Appraisal, SEPAH BANK, Integration Condition, Mixed method -
Pages 95-119
Valuing the balance between the perspectives of environmental integrity, economic well-being and social equality has led to the creation of a new paradigm called sustainable human resource management, which is an important concept in the field of organizational and social studies. Accordingly, in order to better understand this concept, the purpose of this study
was to test the effectiveness model of sustainable human resource management incentives. The present study was applied in terms of purpose and based on the method of descriptive work. The statistical population of this research includes two sections of the staff of the Ministry of Culture and Islamic Guidance and experts. Data collection tool was two questionnaires; The first questionnaire was for structural-interpretive modeling method. The second questionnaire was used to validate the model developed in the study population, which was evaluated based on various indicators, their validity and reliability. The results of structural-interpretive modeling show that organizational support and supervision are the basis of sustainable human resource management incentives that have directly and indirectly affected other incentives. Also, the validation results of the developed model indicate the appropriateness of the model in the statistical population.Keywords: Sustainable Human Resource Management, Structural-Interpretive Modeling, Structural Equation Modeling -
Pages 121-141
One of the most important management issues is the effectiveness of managers' performance. According to the latest research, effective managers have certain personality traits that affect their performance. In this regard, the present study was conducted to explain the impact of effective personality traits on the performance of crisis managers (Case study: southeastern provinces). The present study was descriptive in terms of purpose and applied in terms of results and its statistical population consisted of all members of the Crisis Management Headquarters of the southeastern provinces of the country (Sistan and Baluchestan, Hormozgan, Kerman, South Khorasan and Yazd) whose number in 1398 was approximately Was over 100 people; Formed. Among them, using Morgan and Krejcie sampling table, a sample of 80 members of the crisis management staff was selected by stratified random sampling. Data collection was done in two parts: qualitative and quantitative. In the qualitative part, the method of collecting written information and in the quantitative part, after designing and validating the instrument, the five-factor questionnaire (NEO) was used. The results of the analysis of the research data, while confirming the model of personality traits affecting the proper performance of crisis managers in the southeastern provinces of the country; Showed that there is a significant difference between the personality traits of crisis managers (p <0.05), among which the highest rank is compatibility and then psychoanalysis. According to the obtained result, it is suggested to pay attention to their personality traits when selecting crisis managers.
Keywords: Personality Traits, Managers' Performance, Crisis -
Pages 143-168
The main purpose of this study was to identify the factors affecting Women's Social Entrepreneurship In order to empower marginalized women in Zahedan. In identifying and prioritizing the factors affecting Women's Social Entrepreneurship, articles published in scientific journals were analyzed by meta-synthesis method. The statistical population of the research in the field study section includes all women living on the outskirts of Zahedan. The statistical sample of the study includes 380 people who were selected by available sampling method from the study population. In this research, descriptive and inferential statistics have been used to review and analyze the data. In the research results, 3 dimensions and 46 components affecting Women's Social Entrepreneurship was identified which includes behavioral, environmental and organizational factors. The results also showed that these factors have a significant impact on entrepreneurship development. Finally, some suggestions for improving the status of identified factors in the study population are presented.
Keywords: Entrepreneurship, Women's Social Entrepreneurship, Marginalization, Women's Empowerment -
Pages 169-198
In today's competitive environment, the survival and growth of organizations depends on adaptation to change. In such a situation, accounting information systems can play an important role in the performance and optimal performance of managers and organizations by providing useful information. Accordingly, the present study was conducted to investigate the effect of using accounting information systems on management performance efficiency and survey method. The statistical sample of the present study consisted of 40 managers of Ansar Bank branches in Sistan and Baluchestan province in 1398 who were selected by census method. The required data were collected using a researcher-made questionnaire whose validity was measured by content validity and its reliability was assessed by Cronbach's alpha coefficient. The results showed that the use of accounting information systems as well as its components (reliability, integrity, intelligent design, ease of use and access speed) have a direct and significant effect on management performance and thus the main hypothesis and sub-hypotheses of the research were confirmed.
Keywords: Information Systems, accounting information systems, management performance -
Pages 199-226
Financing higher education is one of the main concerns of science and technology policy makers. Due to the increasing limitations of the public budget of the government, it is necessary to use new methods of financing in this area. The main purpose of this article is to design a model for calculating the price of university services. The approach of the present study was qualitative and its strategy was the theme analysis method. The method of data collection is through semi-structured interviews. The research population is experts in various fields of higher education. The sampling method is purposeful and theoretical and the number of participants in the present study is equal to 30 people. For validity, the methods of pluralism and peer feedback have been used, and for reliability, the method of reliability between two coders has been used. The results led to the presentation of a model that shows that in order to calculate the cost of university services, in addition to the financial dimension, which is only concerned with student education activities and is calculated based on the per capita student model, another dimension of university services It should also be considered as a brand and identity that oversees research and technology, social and international activities. This dimension includes components such as international status and prestige, national status and prestige, and the position of the university in the higher education system.
Keywords: University services, service prices, Iranian higher education, brand, identity -
Pages 227-252
The purpose of this study was to investigate the effect of intelligence on entrepreneurship profile emphasizing on Gardner’s Multiple Intelligence Theory. The statistical population consisted of all 300 students in Art Faculty of Sistan and Baluchestan University and 169 students were selected as research sample by systematic method using Morgan table. This is an applied research. Gardner’s Multiple Intelligences and entrepreneurial characteristics questionnaires were used to collect data. Cronbach's alpha test was applied to determine the reliability of the questionnaires. The reliability of both questionnaires was greatly confirmed by the coefficients of 0.956 and 0.958 for multiple intelligence and entrepreneurship profile questionnaires, respectively. In order to confirm the research model, Structural Equation Modeling was used; research data were analyzed using AMOS 20 and SPSS 20. The results showed that intelligence had positive effect on entrepreneurship profile. Also, all types of Gardner’s intelligences had positive effect on entrepreneurship profiles of research sample.
Keywords: intelligence, Entrepreneurship Profile, Multiple Intelligence Theory -
Pages 253-276
In knowledge-based countries, many governments support innovative educational activities aimed at increasing the power of future national competition, and educational policies and, in the end, schools, in order to innovate and play their efficient role, require the transformation of all aspects and factors of internal organization and outsourcing. The purpose of this research is to design an open innovation innovation model in educational system. Accordingly, the researchers have done a thorough and in-depth review of the subject using the Meta-synthesis method and combined the findings of relevant qualitative research. Therefore, Hence, 197 published researches of internal databases and publications (Noor specialized journals database, University Jihad Scientific Information Center database and comprehensive humanities portal) and foreign (Science Direct, Google Scholar and EBSCO) in the field of open innovation during 1975 - 2019 evaluation and at the end of 95 studies were selected and relevant dimensions and codes were extracted and the importance and priority of each were determined using Shannon entropy. According to the results of the research, the categories of facilitating factors, internal culture, internal structure, curriculum innovation and macro policies were ranked one to five, respectively. In the end, after the research steps, the model of the establishment of open innovation in education was designed in a systematic way (input, change and output) and the importance of open innovation for the educational sector was demonstrated.
Keywords: Open innovation, Education, Meta-Synthesis -
Pages 277-301
Nowadays Organizations are seen as open systems, if they avoid learning and change,will face organizational inertia and ultimately organizational inefficiency over time. The purpose of this research is to analysis the role of organizational indifference on organizational inertia.
The present research is purposeful, applied and field survey. The statistical population of this study is all official staff of khorasan University of Medical Sciences. The sample was selected by simple random sampling method, according to the Morgan table and number of indicators in structural equations. The research data were collected through a questionnaire. Structural equation modeling and SPSS and Amos software were used to analyze them.
The results show that organizational indifference has a positive and significant relationship with organizational inertia. It was also revealed that four components of organizational indifference (indifference to the manager, organization, colleague, client, and work) also have a significant effect on the organizational inference of the employees.
Considering the destructive results of organizational inertia in the long run, managers need to pay attention to factors such as the indifference of the organization and prevent its formation at the university.Keywords: Organizational Indifference, Organizational Inertia, organizational silence, University of Medical Sciences