فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 41 (بهار 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/03/30
  • تعداد عناوین: 6
|
  • منصوره تارودی، پروانه زیویار*، بهمن کارگر صفحات 1-15
    مقدمه و هدف پژوهش

    ایجاد شهرکهای صنعتی با هدف تشویق بخش صنعت و با توجه به سیاستهای توزیع جمعیت و به منظور استفاده بهینه از منابع طبیعی و تولید محلی، جلوگیری از تمرکز ناموزون صنایع و تراکم صنعتی در محدوده شهرها و همگام نمودن توسعه صنعتی با مسیله حفظ محیط زیست و کنترل آلاینده های صنعتی مورد توجه مسیولین قرار گرفته است.

    روش پژوهش

    هدف از این مقاله بررسی نقش شهرک های صنعتی بر توسعه شهرها در ابعاد مختلف می باشد. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش توصیفی تحلیلی است. در این پژوهش برای سنجش پایایی پرسشنامه از آزمون آلفای کرونباخ در نرم افزار spss استفاده شد، میزان آلفای کرونباخ شاخص های اقتصادی، 0.736، شاخص های اجتماعی، 0.731 زیست محیطی، 0.792، کالبدی 0.750، مدیریتی 0.855 که به لحاظ پایایی اعداد قابل قبولی می باشند. میزان روایی سوالات تحقیق نیز با استفاده نظر متخصصان و کارشناسان تحقیق موردبررسی واقع شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد که نتایج حاصل از روش معادلات ساختاری در بعد اجتماعی دو شاخص «بهبود نیروی متخصص و کارآمد» و «افزایش مهاجرت»؛ در بعد زیست محیطی نیز «کاهش کشاورزی» و «افزایش آلودگی هوا»؛ در بعد کالبدی نیز شاخص های «گسترش فیزیکی شهر» و «بهبود وضعیت سکونت اقشار کم درآمد»؛ در بعد اقتصادی وجود شاخص های «ایجاد اشتغال جدید» و «بهبود درآمد شهروندان»؛ در بعد مدیریتی شاخص های «مدیران شهری در رشد و پراکنده شهری در طرح های جامع و تفصیلی نقش کلیدی» و «تاثیر میزان شهرک صنعتی بر ایجاد طرح های ملی در شهر حسن آباد» به ترتیب بیشترین و کمترین همبستگی را دارند. همچنین نتایج آزمون کای اسکویر نشان می دهد که بیان ابعاد مختلف اقتصادی، مدیریتی، کالبدی، اجتماعی و زیست محیطی در شهرک صنعتی شمس آباد و توسعه حسن آباد روابط مستقیم و معناداری وجود دارد.

    نتیجه گیری

    بهبود و توسعه شهرک های صنعتی شمس آباد می تواند بر ابعاد مختلف اجتماعی، زیست محیطی، اقتصادی، کالبدی و مدیریتی شهر حسن آباد تاثیر بگذارد و این امر نیازمند مدیریت منسجم و یکپارچه می باشد.

    کلیدواژگان: شهرک های صنعتی، توسعه پایدار، توسعه شهر، شهر حسن آباد، شهرک صنعتی
  • مسعود تقوایی*، احمد طاهری صفحات 16-27
    مقدمه و هدف پژوهش

    بافت های فرسوده شهرها به عنوان بخش مهمی از شهر هستند که نشانه های فرهنگ و معماری و شهرسازی بومی اند و به عنوان جزیی از هویت اجتماعی، کالبد و حیات شهری شناخته می شوند محلات قدیمی شهرها به دلیل فرسودگی واحدهای مسکونی، عدم سهولت دسترسی، ضعف زیرساخت ها، مشکلات زیست محیطی، تخریب و عدم بهره برداری از فضایی به علت گسترش سریع ناموزون شهر در مسیر رکود و عقب ماندگی و حذف از سیمای شهری دچار می​شوند. که با برنامه ریزی و استفاده از برنامه بهسازی و توانمندسازی چنین فضایی می توان رشد صنعت و جلب گردشگران را فراهم کرد. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر بازآفرینی شهری بر گردشگری شهری در محدوده منطقه سه شهر اصفهان می باشد.

    روش پژوهش

    روش پژوهش ماهیت کاربردی_ توسعه ای و از نظر روش به صورت پیمایشی با حجم نمونه 365 نفر از بین متخصصین و کارشناسان و خبره ها در زمینه گردشگری شهر اصفهان در سال 1398 به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. در این پژوهش ابزار به کار رفته شامل پرسشنامه محقق ساخته بازآفرینی شهری و پرسشنامه گردشگری شهری می باشد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمارهای توصیفی و استنباطی همبستگی و رگرسیون با نرم افزار spss استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می​دهد که بازآفرینی شهری بر گردشگری شهری شهر اصفهان موثر بوده است (342/0 R=). و به میزانی که بازآفرینی شهری تغییر یابد، گردشگری شهری نیز به همان میزان تغییر می​یابد. هم چنین بازآفرینی شهری بر مولفه های تعاملات اجتماعی (142/0 R=)، سرزندگی (409/0 R=)، ایجاد حس تعلق مکانی گردشگران (340/0 R=) تاثیر می گذارد.

    نتیجه گیری

    بازآفرینی فضاهای شهری بر رشد و توسعه گردشگری شهری شهر اصفهان اثرات مثبت رونقی دارد.

    کلیدواژگان: شهر، بازآفرینی شهری، گردشگری شهری، اصفهان
  • هانی اربابی*، ستاره ولی نواز، محمدحسین صبحیه صفحات 29-46
    مقدمه و هدف پژوهش

    پروژه های مترو، شرایط پیچیده ای دارند که منجر به افزایش عدم قطعیت در آن ها می شود. شرایط غیرقابل پیش بینی پروژه های زیرزمینی، اندازه بزرگ پروژه، حجم عظیم سرمایه گذاری، زمان طولانی، ذی نفعان متعدد و روش های ساخت پیچیده، وجود ریسک های بالقوه را در این پروژه ها آشکار می سازد. با توجه به ذی نفعان مختلفی که درگیر پروژه های مترو هستند، الگوها و روابط اجتماعی این ذی نفعان، پدیده مدیریت ریسک را در این پروژه ها بیش از پیش پیچیده می سازد. با توجه به خلا دانشی موجود در این زمینه، محققان با اتخاذ رویکرد شبکه های اجتماعی، به تحلیل ریسک های ذی نفعان پروژه به عنوان عناصری به هم پیوسته که دارای روابط علت و معلولی هستند، پرداخته اند. هدف از پژوهش حاضر، یافتن ریسک های بحرانی ذی نفعان به روش تحلیل شبکه اجتماعی در مدیریت ریسک ذی نفعان پروژه های مترو تهران است.

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نوع کیفی و با استراتژی مصاحبه می باشد. پس از جمع آوری داده ها توسط مصاحبه های نیمه ساختاریافته، از 30 ذی نفع در شش دسته، با استفاده از نرم افزار تحلیل شبکه های اجتماعی، به تحلیل داده ها پرداخته شد و شبکه ریسک های ذی نفعان ترسیم شد.

    یافته ها

    ریسک های انسانی-مدیریتی، برنامه ریزی، مالی اقتصادی، قانونی و ریسک تاخیرات ساخت به عنوان ریسک های کلیدی شناخته شدند.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های به دست آمده، چنین نتیجه گیری می شود که همیشه ریسک های مالی و اقتصادی، در اولویت ریسک های پروژه ها نیستند و باید به ریسک های انسانی و مدیریتی، در کنار دیگر ریسک ها توجه ویژه ای نمود.

    کلیدواژگان: مدیریت ریسک، ذی نفعان، تحلیل شبکه اجتماعی، پروژه های مترو تهران
  • علی محمد میرزایی*، محمدرضا زند مقدم صفحات 47-62
    مقدمه و هدف پژوهش

    با گسترش فزاینده شهرنشینی و افزایش جمعیت شهرنشینان و مشکلات ناشی از آن، فراهم آوردن امکاناتی برای رفاه حال شهروندان بیش از پیش ضروری مینماید. امروزه اهمیت و نقش مبلمان شهری در خدمات رسانی و زیباسازی شهری بر هیچ کس پوشیده نیست و مبلمان شهری از اجزای ضروری و جدایی ناپذیر شهرها محسوب می​شود. هدف از این مطالعه ارزیابی نقش بومی سازی المان​ها بر هویت بخشی مبلمان شهری منطقه 5 شهرکرج است.

    روش

    پژوهش حاضر بعنوان یک مطالعه کاربردی بر مبنای شیوه توصیفی از نوع همبستگی به انجام رسیده است. بر اساس فرمول کوکران حجم نمونه383نفرمی باشند. برای سنجش روایی ابزار تحقیق از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. ضریب آلفای کرونباخ در شاخص​های مورد سنجش (بیش از7/0) روایی ابزار تحقیق مورد پذیرش است.جهت تجزیه و تحلیل داده​ ها براساس تکنیکهای جدول آماری توصیفی و مدل تحلیلی SWOT استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته​ های مطالعه حاصل از مدل SWOT نشان داد که درراهبرد تهاجمی، مهمترین مولفه S10 O10. افزایش اوقات فراغت با ایجاد مبلمان شهری در مراکز خدماتی متعدد در بخش مرکزی با وزن 731/0، در راهبرد تدافعی، گزینه​های W4 T9. مشارکت دادن مردم در طراحی و ساخت مبلمان شهری و مکان یابی صحیح آن براساس نیاز مردم با امتیاز 924/0، در راهبرد بازنگری مهمترین گزینه W6 O3. افزایش بودجه توسعه مبلمان شهری به منظور طراحی و ساخت مبلمان با کیفیت با امتیاز 1 ودر راهبرد تنوع، مهمترین مولفه این راهبرد از نظر جامعه آماری گزینه T5S5. تنوع سازی کاربری​های مختلف با هویت فرهنگی و کالبدی در محلات با وزن 0.852 می​باشد.

    نتیجه ​گیری

    شهروندان منطقه 5، با رضایت از وضعیت فعلی، در صدد ارتقاء شاخص​های مثبت و امکانات و توانمندی​های طراحی و معماری منطقه با استفاده از مدیریت شهری هستند. در نهایت می​توان گفت، اگر به مبلمان شهری توجه نشود، فضاهای شهری نیز آرامش و سکون لازم را ندارند و شهروندان نیز رغبتی پیدا نمی کنند تا از این فضاها بهره برداری نمایند.

    کلیدواژگان: فضای شهری، هویت شهری، المان​های شهری، منطقه 5، شهر کرج
  • عباس قائدامینی هارونی*، رضا ابراهیم زاده دستجردی، مهرداد صادقی ده چشمه صفحات 63-77
    مقدمه و هدف پژوهش

    بافت های تاریخی گنجینه ی گرانبهای شهرهایی هستند که نمود تمدن چندین هزار ساله می باشند. گاهی این گنجینه ها آن گونه که باید مورد توجه قرار نمی گیرند و از بین می روند برای این که بافت ها به عنوان میراث باقی بمانند باید بتوان آن ها را غنا بخشید و به جهانیان معرفی تمود از این رو هدف این پژوهش ارزیابی میزان پتانسیل گردشگری برای بازآفرینی بافت تاریخی شهر (مطالعه موردی: شهر اصفهان) است

    روش پژوهش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری شامل گردشگران داخلی شهر اصفهان که به صورت نامحدود بود که از این تعداد با استفاده از فرمول نمونه گیری کوکران 384 نفر با استفاده از روش هدفمند وابسته به معیار به عنوان نمونه انتخاب شدند، ابزار این پژوهش پرسشنامه استاندارد محقق ساخته پتانسیل گردشگری که روایی پرسشنامه ها بر اساس روایی محتوایی، صوری و سازه مورد بررسی قرار گرفتند و پس از اصطلاحات لازم روایی مورد تایید قرار گرفت و از سوی دیگرپایایی پرسش نامه ها با روش آلفای کرونباخ 93/0 برآورد شد و تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار spss و با کاربرد آزمون خی دو انجام گرفت.

    یافته ها

    پتانسیل گردشگری بافت تاریخی شهر اصفهان در جهت بازآفرینی از بعد اجتماعی- فرهنگی در حد مطلوب، در بعد زیست محیطی، کالبدی و اقتصادی در حد نسبتا مطلوب است.

    نتیجه گیری

    بافت تاریخی کلان شهر اصفهان با وجود بناهای شاخص تاریخی و پتانسیل های لازم جهت جذب گردشگر متاسفانه با مشکلاتی از قبیل تراکم بالای جمعیت، ترافیک سنگین، کاربریهای ناسازگار و غیره مواجه بوده و آثار فرسودگی در جای جای این بافت تاریخی به چشم می خورد، به گونه​ای که علاوه بر ساختار کالبدی، هویت فرهنگی و تاریخی شهر نیز در معرض خطر نابودی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: بازآفرینی شهری، بافت تاریخی، توسعه گردشگری، شهر اصفهان
  • مهدی ابراهیمی*، مریم پاکار، جواد سامانی نژاد صفحات 79-94
    مقدمه و هدف پژوهش

    یکی از مفاهیم مهم در عرصه برنامه ریزی شهری جدید، توسعه شهری هوشمند است که مزایای استفاده از فناوریهای دیجیتالی را در زندگی، فعالیت و اداره محیط شهری باهم ترکیب می کند. مقاله حاضر درصدد بررسی و سطح بندی مناطق شهر کاشان براساس میزان برخورداری از شاخص​های شهر هوشمند است.

    روش پژوهش

    این مقاله، به لحاظ هدف ، از نوع کاربردی و به لحاظ ماهیت از نوع توصیفی-تحلیلی است و در آن شاخص​ها هم از بعد عینی و هم ذهنی مورد بررسی قرار گرفته اند. شاخص های مورد استفاده در این مقاله بر مبنای بررسی پیشینه موضوع، شامل پویایی هوشمند، اقتصاد هوشمند، محیط زیست هوشمند، حکمروایی هوشمند، زندگی هوشمند و شهروند هوشمند هستند. در بعد ذهنی از روش پرسشنامه و در بعد عینی از آمارهای مراکز مسیول استفاده شد. داده​های پرسشنامه ها با به کار گیری روش تصادفی طبقه ای جمع آوری و طبقه بندی شده و داده های عینی نیز با استفاده از تکنیک تاپسیس و روش وزن دهی آنتروپی تجزیه و تحلیل شده است.

    یافته ها

    نتایج کلی بررسی ها نشان می دهد که تفاوت آشکاری بین مناطق شهر کاشان از لحاظ برخورداری از شاخص​های شهر هوشمند وجود دارد، در این بین مناطق 2 و 4 از وضعیت مطلوب تر و منطقه 5 وضعیت نامطلوب تری را دارا می باشند. تحلیل رگرسیون حاکی از آن است که شاخص زندگی هوشمند با ضریب بتا 0.68 نسبت به دیگر شاخص​ها در ایجاد شهر هوشمند تاثیرگذارتر است و تحلیل همبستگی پیرسون نیز نشان می دهد که بین این شاخص با سایر شاخص ها ارتباط مثبت و معنی دار وجود دارد.

    نتیجه گیری

    در خصوص توسعه شهر کاشان مبتنی بر شاخص​های شهر هوشمند، ضروری است که توجه ویژه ای به مناطق با رتبه پایین مبذول شود.

    کلیدواژگان: شاخص شهر هوشمند، مناطق شهری، کاشان
|
  • Mansoreh Tarverdi, Parvaneh Zivyar *, Bahman Kargar Pages 1-15
    Introduction & Objective

    development of the industrial settlements with the aim of encouraging the industrial sector and with considering the politician related to population density and benetifical usage of natural resources and preventing of non-justified of industrial density in the cities and accompanying the industrial development with environment protection and control of industrial pollutants are internationally recognized.

    Method

    The purpose of this paper is to provide an overview of the industrial settlements in the development of cities in different aspects. This research is an applied research regards to the goal aspect and is a description research regards to the method. In this research, we used Cronbach's alpha in spss for validity. This statistic was about 0.736 for economical, 0.731 for social , 0.792 for environmental, 0.750 for physical and 0.855 for management indices. The reliability of the research 's questions was reviewed using experts opinion.

    Findings

    the results from structure equation showed the two indices of   "development of Employee" and "increasing migration"  in social aspect, “decreasing agriculture “and “increasing air pollution”  in environmental aspect, the “physical development of cities” and “improvement in low income residential situation”  in physical aspects, and  “creation new business” and “improvement of citizen’s income” in economical aspect, and "manager of cities a and dispersed urban management in the comprehensive plan" and "an influence of  industrial cities in development of national plan in Hasan Abad" in management aspect, had the highest and lowest correlation respectively.  The results of Chi-Square showed that there is a positive and significant correlation for all the aspect of management, physical, social and environmental in Hasan Abad and Shams Abad industrial settlements.

    Conclusion

    improvement and development of Shams Abad Industrial settlements can be effected in different aspects of economical, physical and management of Hassan Abad City and this needs coherent and integrated management capabilities.

    Keywords: Industrial cities, Sustainable development, Urban development, Hassan Abad City, Industrial Estates
  • Masoud Taghvai *, Ahmad Taheri Pages 16-27
    Introduction & Objective

    Dilapidated structures of cities are an important part of the city that are signs of indigenous culture, architecture and urban planning and are known as part of social identity, body and urban life. Environment, destruction and lack of use of space due to the uneven rapid expansion of the city in the path of recession and backwardness and removal from the urban landscape. By planning and using the improvement and empowerment program of such an environment, the growth of industry and attracting tourists can be provided. The main purpose of this study is to investigate the effect of urban regeneration on urban tourism in the three regions of Isfahan.

    Method

    Applied-developmental nature and in terms of method, a survey with a sample size of 365 people from among experts, experts and thinkers in the field of tourism in Isfahan in 1398 were selected by random sampling. In this study, the tools used include a researcher-made urban regeneration questionnaire and an urban tourism questionnaire. Descriptive and inferential statistics of correlation and regression with SPSS software were used to analyze the data.

    Findings

    Findings show that urban regeneration has been effective on urban tourism in Isfahan (R = 0.342). And as urban regeneration changes, so does urban tourism. Urban regeneration also affects the components of social interactions (R = 0.142), vitality (R = 0.409), creating a sense of spatial belonging of tourists (R = 0.340).

    Conclusion

    Reconstruction of urban spaces has positive effects on the growth and development of urban tourism in Isfahan.

    Keywords: City, Urban Regeneration, Urban tourism, Isfahan
  • Hani Arbabi *, Setareh Valinavaz, Mohammad Hosseyin Sobhiyah Pages 29-46
    Introduction & Objective

    Metro construction projects are typically complicated and associated with large uncertainties. Underground construction projects face characteristics like underground situations, the large size, large amount of funding,   various stakeholders, long project duration, and complicated construction techniques. As various stakeholders are involved in metro projects, the interaction among stakeholders lead to complicated risk management process in these type of projects. Therefore, we used social network analysis to investigate social risks related to metro construction projects, from a stakeholder perspective.

    Method

    Using qualitative research approach and interview strategy, we gathered the data   from 30 stakeholders that classified in six stakeholder groups. The data were analyzed using social network analysis seawares and the social network of stakeholder’s risks were depicted.

    Results

    Human-management, planning, financial-economic, legal, and project delays are the most critical risks in metro projects.

    Conclusion

    Based on the findings, it is concluded that financial and economic risks are not always prioritized over project risks, and special attention should be paid to human and managerial risks, along with other risks.

    Keywords: risk management, stakeholder, Social Network Analysis, Tehran Metro Projects
  • Alimohammad Merzaei *, Mohammadreza Zandmoghadam Pages 47-62
    Introduction

    With the increasing expansion of urbanization and the increase of urban population and the resulting problems, providing facilities for the well-being of citizens becomes more and more necessary. Today, the importance and role of urban furniture in urban services and beautification is not hidden from anyone and urban furniture is an essential and integral component of cities. The purpose of this study is to evaluate the role of localization of elements on the identity of urban furniture in District 5 of Karaj.

    Method

    The present study is an applied study based on a descriptive method of correlation. According to Cochran's formula, the sample size is 383 people. Cronbach's alpha coefficient was used to assess the validity of the research instrument. Cronbach's alpha coefficient in the measured indices (more than 0.7) is the validity of the accepted research tool. For data analysis based on descriptive statistical table techniques and SWOT analytical model has been used.

    Findings

    The findings of the SWOT model study showed that in aggressive strategy, the most important component is S10 O10. Increase leisure time by creating urban furniture in various service centers in the central part with a weight of 0.731, in a defensive strategy, W4 T9 options. Involve people in the design and construction of urban furniture and its correct location based on the needs of the people with a score of 0.924, in the strategy of reviewing the most important option W6 O3. Increasing the budget for the development of urban furniture in order to design and manufacture quality furniture with a score of 1 and in the strategy of diversity, the most important component of this strategy in terms of the statistical community is the option T5S5. Diversification of different uses with cultural and physical identity in neighborhoods weighing 0.852

    Conclusion

    Citizens of District 5, satisfied with the current situation, are seeking to upgrade the positive indicators and design and architecture facilities and capabilities of the district using urban management. Finally, it can be said that if we do not pay attention to urban furniture, urban spaces do not have the necessary peace and quiet and citizens do not want to use these spaces.

    Keywords: Urban space, Urban Identity, urban elements, region 5, karaj city
  • Abbas Gheadamini Harouni *, Reza Ebrahimzade Dastjerdi, Mehrdad Sadeghi Pages 63-77
    Introduction & Objective

    Historical textures are precious treasures of cities that are the manifestation of several thousand years of civilization. Sometimes these treasures are not taken care of as they should be and are destroyed. In order for tissues to remain as heritage, they must be able to be enriched and introduced to the world. Therefore, the purpose of this study is to evaluate the potential of tourism to recreate the historical context of the Isfahan city.

    Method

    The present study is applied in terms of purpose and descriptive survey in terms of how to collect information. The statistical population included domestic tourists in Isfahan, which was unlimited. From this number, 384 people were selected as a sample using Cochran's sampling formula using a criterion-dependent purposive method. The research tool was a standard questionnaire developed by a tourism potential that The questionnaires were evaluated based on content, face and structural validity and after the necessary terms, the validity was confirmed. On the other hand, the reliability of the questionnaires was estimated by Cronbach's alpha method of 0.93 and data analysis through software. spss and was performed using Khido test.

    Findings

    The tourism potential of the historical context of Isfahan in order to recreate the socio-cultural dimension is desirable, in the environmental, physical and economic dimensions is relatively desirable.

    Conclusion

    The historical context of Isfahan metropolis, despite the historic buildings and the necessary potentials to attract tourists, unfortunately, faces problems such as high population density, heavy traffic, incompatible uses, etc., and the effects of erosion can be seen in places of this historical context. In addition to the physical structure, the cultural and historical identity of the city is also in danger of extinction.

    Keywords: Urban Reconstruction, Historical Context, Tourism Development, Isfahan
  • Mahdi Ebrahimi *, Maryam Pakar, Javad Samaninejad Pages 79-94
    Introduction & Objective

    One of the important concepts in the field of new urban planning is smart City development, which combines the benefits of using digital technologies in the life, activity and management of the urban environment. The present article seeks to study and level the areas of Kashan city based on the level of smart city indicators.

    Method

    This article is applied in terms of purpose and descriptive-analytical in nature, in which indicators are examined both objectively and Subjectively. The indicators used in this article are based on a review of the background of the subject, including smart dynamics, smart economy, smart environment, smart governance, smart life and smart citizen. In the subjective dimension, the questionnaire method was used and in the objective dimension, the statistics of the responsible centers were used. Questionnaire data were collected and classified using stratified random sampling method and objective data were analyzed using TOPSIS technique and entropy weighting method.

    Findings

    The general results of the studies show that there is a clear difference between the regions of  Kashan in terms of having smart city indicators, among which regions 2 and 4 have a more favorable situation and region 5 has a more unfavorable situation. Regression analysis indicates that the smart life index with a beta coefficient of 0.68 is more effective in creating a smart city than other indicators and Pearson correlation analysis shows that there is a positive and significant relationship between this index and other indicators.

    Conclusion

    Regarding the development of Kashan city based on smart city indicators, it is necessary to pay special attention to low-ranking areas.

    Keywords: Smart City Index, urban areas, Kashan