فهرست مطالب

نشریه مطالعات مدیریت شهری
پیاپی 7 (پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسن حسینی امینی*، صالح اسدی، مهدی برنافر، طاها ربانی صفحات 1-14
    مقدمه و هدف پژوهش

    جنگ ها، خواسته و یا ناخواسته با زندگی و حیات جوامع بشری آمیخته شده است و در بسیاری از موارد به نظر می رسد که هیچ راه گریزی از آن وجود ندارد. شهرها به عنوان مراکز تجمع سرمایه مادی و انسانی، در زمان جنگ به هدفی عمده برای دشمن تبدیل می شوند، در نتیجه حمله به آنها خسارات فراوانی را پدید می آورد؛ لذا توجه به بحث پدافند غیر عامل می تواند میزان خسارات ناشی از جنگ را تا حد قابل توجهی کاهش دهد. یکی از راهکارهای اساسی در بحث پدافند غیر عامل، پهنه بندی مناسب کاربری های شهری می باشد. هدف از پهنه بندی استفاده منطقی و نظام پذیر از زمین های شهری در آینده ی بلند مدت است. در پهنه بندی کاربری ها، رعایت هم جواری ها و عدم وجود کاربری های خطرساز در مناطق مختلف شهری موجب کاهش اثرات تهدیدات احتمالی می شود.

    روش پژوهش

    در این پژوهش، پهنه بندی کاربری های شهری در منطقه 11 شهر تهران به منظور ارایه راهکارهای کلی و عمومی برای کاهش آسیب پذیری محدوده، در حملات نظامی مورد بررسی قرار گرفت. نوع پژوهش حاضر از نوع کاربردی و روش بررسی آن توصیفی تحلیلی است.

    یافته ها

     طبق تحلیل های انجام شده مشخص شد، قرارگیری کاربری های با عملکرد فراشهری و ملی، سبب ایجاد پهنه های خاصی در محدوده شده است. از سوی دیگر در هم تنیدگی پهنه های مسکونی با پهنه های با عملکرد فراشهری و ملی، به تنش میان روابط عملکردی آنها انجامیده که این امر خصوصا در زمان بروز حملات نظامی تشدید خواهد شد و موجب افزایش تلفات غیر نظامی می گردد.

    کلیدواژگان: حملات نظامی، پدافند غیر عامل، پهنه بندی، منطقه 11 شهر تهران
  • اسماعیل علی اکبری*، سید جلال مدبر صفحات 15-28
    مقدمه و هدف پژوهش

     در چند دهه اخیر با بروز مسایل اجتماعی، زیست محیطی و ترافیکی در شهرها از یک سوی و افزایش نیازهای فرهنگی و فراغتی شهروندان از سوی دیگر احیاء فضاهای پیاده برای گسترش نظام حرکت پیاده در قالب طرح های بهسازی و مناسب سازی محورهای پیاده از وجهی نو مورد توجه نهاد مدیریت شهری قرار گرفته است. این مقاله در راستای بازشناسی و تاکید بر اهمیت و نقش معابر پیاده چالش ها و مسایل طرح های مناسب سازی قبل از اجرا، هنگام اجرا و پس از اجرا را در پاره محور خیابان ولیعصر از چهارراه ولیعصر تا چهارراه طالقانی شناسایی و تحلیل می نماید.

    روش پژوهش

    روش پژوهش حاضر، توصیفی همبستگی از نوع کاربردی و ابزار پژوهش در مطالعه نمونه پرسشنامه محقق ساخته است که بر اساس روش نمونه گیری از جوامع نامحدود میان 200 نفر از کارشناسان، ساکنان و کسبه محدوده محور توزیع شده است

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد که فقدان مدیریت واحد، مستقل و متمرکز، ابهام و تردید مدیران شهری نسبت به ضرورت و اهمیت مناسب سازی و نارسایی نظام اطلاع رسانی به موقع به ساکنان و کاربران یا بی توجهی به مشارکت محلی مهم ترین چالش های فرا روی پروژه های مناسب سازی قبل از اجرا است. مشکلات ناشی از فعالیت روزمره به ویژه تردد عابران توام با توقف های متعدد در اجرا و نبود ستاد یا متولی مراقبت و نگهداری به ترتیب مهم ترین مولفه های چالش زا در زمان اجرا و پس از آن می باشند.

    کلیدواژگان: مناسب سازی، پیاده رو، خیابان ولیعصر
  • طوبی امیر عضدی*، حمیدرضا صارمی، سوسن عبداللهی صفحات 29-42
    مقدمه و هدف پژوهش

    در مطالعات جغرافیایی شهرستان های استان فارس به دلیل تنوع پدیده های مکانی و ویژگی های متعدد آن ها (مانند: جمعیت، وسعت و ناحیه جغرافیایی) امکان مطالعه به صورت مجزا مقدور نیست و لذا اولین گام برای مطالعه پدیده های مکانی دارای ویژگی های متعدد، طبقه بندی آن ها در گروه های همگن است. روش تحلیل عاملی یکی از پیچیده ترین و بهترین روش ها برای تعیین مهم ترین عوامل موثر بر توسعه یافتگی محسوب می شود.

    روش پژوهش

     در پژوهش حاضر روش کار ترکیبی از روش های اسنادی، تحلیلی است. در این مطالعه با استفاده از آمارنامه سال 1385 استان فارس، 43 شاخص و در 6 گروه آموزشی، صنعتی، کشاورزی، بهداشتی، فرهنگی مذهبی و سیاسی اداری، استخراج و در خصوص 23 شهرستان استان فارس مورد مطالعه قرار گرفتند. و در تجزیه و تحلیل، تکنیک های آماری Z-score و روش های تحلیل عاملی و خوشه ای بکار گرفته شده؛ در نهایت نتایج به صورت سطح بندی شهرستان ها بر مبنای روش تحلیل خوشه ای در قالب نقشه تنظیم و ارایه گردیده است.

    یافته ها

     بر اساس یافته های پژوهش 43 شاخص انتخاب شده به6 عامل تقلیل یافته اند که 5/89 درصد واریانس را در برگرفته اند. در بین 6 عامل، عوامل اجتماعی اقتصادی به عنوان عامل برتر شناخته شده که 5/59 درصد واریانس را پوشش می دهد و به تنهایی تاثیرگذارترین عامل در مطالعه می باشند. سپس با استفاده از روش خوشه ای شهرستان های استان فارس از نظر سطح توسعه یافتگی، در 4 گروه همگن طبقه بندی شدند که شهرستان شیراز در گروه یکم (برخوردارترین مناطق استان فارس) و شهرستان های فراشبند، مرودشت، جهرم، بوانات، فیروز آباد، قیروکارزین، استهبان، خرم بید، ارسنجان، لامرد، زرین دشت در گروه چهارم (محروم ترین مناطق استان فارس) قرار گرفتند

    کلیدواژگان: تحلیل عاملی، استان فارس، تحلیل خوشه ای، نمره Z
  • علی زنگی آبادی*، طاهر پریزادی صفحات 43-52
    مقدمه و هدف پژوهش

     هدف کلیه ی برنامه ریزی ها، دستیابی به توسعه ی مطلوب و برقراری تعادل است و نخستین گام در هر فرایند برنامه ریزی، به طور اعم و برنامه ریزی منطقه ای به طور اخص، شناخت و درک وضع موجود است که این شناسایی، مستلزم تفکیک منطقه ی مورد مطالعه به نواحی برنامه ریزی و سنجش هر ناحیه با شاخص های توسعه (اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و...) و تجزیه ی و تحلیل و رتبه بندی هر ناحیه به لحاظ برخورداری از مواهب توسعه می باشد روند توسعه ی استان کردستان و زیرساخت های آن، در اثر برنامه ریزی های نامطلوب و متمرکز گذشته، تعادل توسعه را در سطح نواحی روستایی[i] با مشکلاتی روبرو کرده است. به منظور حل مسایل ناشی از عدم تعادل های بخشی، گام نخست شناخت و سطح بندی روستاها در قالب تقسیمات سیاسی بخشی (از نظر برخورداری در زمینه های آموزشی- فرهنگی، زیربنایی و ارتباطات، فضایی - کالبدی، بهداشتی- درمانی، اقتصاد و خدمات و...) است و اقدام بعدی ارایه راه کارهای مناسب، جهت برقراری و حفظ تعادل بخش ها است

    روش پژوهش

     در پژوهش حاضر، روش کار ترکیبی از روش های اسنادی، تحلیلی است. در این مطالعه با استفاده از منابع آماری 18 شاخص در پنج حوزه ی آموزشی- فرهنگی، زیربنایی و ارتباطات، فضایی - کالبدی، بهداشتی درمانی، اقتصاد و خدمات استخراج و در خصوص نقاط روستایی 26 بخش استان کردستان مورد مطالعه قرار گرفتند؛ و در تجزیه ی و تحلیل، تکنیک های آماری Z-score و روش تحلیل خوشه ای (clustering analysis) بکار گرفته شده اند.

    یافته ها

     بر اساس یافته های پژوهش، در سطح توسعه یافتگی بخش های استان کردستان، تفاوت ها و نابرابری هایی وجود دارد، به طوری که نواحی روستایی هفت بخش در سطح (توسعه یافته)، هفت بخش در سطح (نسبتا یافته)، شش بخش در سطح (کمتر توسعه یافته) و شش بخش در سطح محروم قرار دارند؛ لذا پیشنهاد می گردد جهت رفع عدم تعادل ها، اولویت برنامه ریزی و سرمایه گذاری با نواحی روستایی بخش های محروم (آلوت، سرشیو مریوان، زیویه، ننور، نمه شیر) باشد. [i]  طبق ماده 4 قانون تقسیمات کشوری، هر شهرستان به چندین بخش و هر بخش به چندین دهستان تقسیم شده است

    کلیدواژگان: تعادل ناحیه ای، توسعه، تحلیل خوشه ای، استان کردستان
  • معصومه مطلق* صفحات 53-68
    مقدمه و هدف پژوهش

     تغییراتی که در پرتو تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات به وقوع پیوسته است تحولات عمیقی را در جامعه و حوزه شهری پدیدار نموده است که زمینه ساز نیازهای جدیدی در پارادایم های فکری و بسترهای پژوهشی شده است. شهرها محل استقرار هر پدیده نوین و جایگاهی برای پیشبرد تکنولوژی و توسعه به حساب می آیند بنابراین هدف از پژوهش حاضر مطالعه نقش تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات در دگرگونی حوزه های شهری می باشد.

    روش پژوهش

     در این مقاله از روش اسنادی و مطالعه کتابخانه ای استفاده شده است همچنین ابزار گرداوری اطلاعات از طریق فیش برداری از متون و مقالات مرتبط می باشد.

    یافته ها

     یافته های مطالعاتی نشان می دهد که تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات با پشتوانه نظریه هایی چون کاستلز و گیدنز و تافلر بر حوزه های مختلف شهری همچون اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، تکنولوژیکی و جغرافیایی تاثیرگذار است. این تغییرات هم در ساختار و هم محتوی زندگی شهری نمایان می شود بطوریکه کار و تجارت، دانسته ها و رفتارهای شهری، هنجارها و بعد مکانی و فنی و حتی رابطه مردم با حکومت را نیز تحت الشعاع قرار می دهد.

     نتیجه گیری

     شهر تجلی گاهرویدادها و تکنولوژی های جدید است بدین ترتیب، ICT به عنوان پدیده ای جامع و فراگیر در طیف کامل فعالیت های بشری از کاربردهای شخصی گرفته تا فعالیت های مختلف حوزه های شهری تاثیرگذار است. چرا که به عنوان ابزاری چندمنظوره، انعطاف پذیر و دارای قابلیت های متعدد در نظر گرفته می شود، که امکان راه حل های مناسب را در قالب کاربردهای فردی یا محلی، جهت تامین نیازهای مختلف فراهم می آورد و شهرنشینی را وارد فاز نوینی از تجربه می نماید که لازمه آن دستیابی به مهارت های تکنولوژیکی است.

    کلیدواژگان: تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات، ICT، حوزه های شهری، شهرنشینی
  • سید بلال سید علوی*، حمید عربلو صفحات 69-78
    مقدمه و هدف پژوهش

     ترویج و گسترش فرهنگ کتاب خوانی یکی از مهم ترین وظایف کتابخانه های عمومی هست. از این رو پژوهش حاضر به بررسی تاثیر و نقش کتابخانه های عمومی وابسته به سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در ترویج فرهنگ کتاب خوانی می پردازد.

    روش پژوهش

     پژوهش حاضر پک پژوهش پیمایشی میدانی است که با استفاده در پرسشنامه در بین جامعه آماری مراجعه کنندگان کتابخانه های سازمان فرهنگی و هنری تهران به انجام رسیده است. با استناد به جدول تعیین نمونه آماری کوگران 384 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید که با در نظر گرفتن خطای احتمالی 422 پرسشنامه در بین مراجعان 38 کتابخانه توزیع گردید.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می دهد کهبین دانش و مهارت کتابداری کتابدارن و مسیولان کتابخانه ها و میزان برآورده شدن نیاز مراجعه کنندگان؛ بین میزان منابع اطلاعاتی کتابخانه و میزان جذب مراجعه کنندگان؛ بین نحوه بر خود و رفتار کتابدارن و مسیولان و میزان مراجعه به کتابخانه؛ بین میزان امکانات و تجهیزات کتابخانه و افزایش انگیزه کتاب خوانی؛ بین استفاده از وسایل ارتباطی نوین مانند اینترنت و استفاده از منابع دیداری و شنیداری در کتابخانه و افزایش میزان علاقه به کتاب خوانی و نیز بین میزان ساعات کاری کتابخانه و جذب کاربران بالفعل و بالقوه کتابخانه رابطه وجود دارد.

    نتیجه گیری

    این پژوهش پس تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش به این نتیجه رسیده است که برای ترویج فرهنگ کتاب خوانی، در این کتابخانه ها برای اداره امور کتابخانه از کتابداران استفاده شود؛ با ارزیابی از جامعه استفاده، منابع اطلاعاتی مورد نیاز آنها تامین شود؛ کتابخانه از تجهیزات نوین ارتباطی و کتابخانه ای استفاده نماید و برای رفاه حال مراجعان با افزایش ساعت کاری بصورت چند شیفتی اداره شود.

    کلیدواژگان: شهرداری تهران، سازمان فرهنگی و هنری، کتاب خوانی، کتابخانه های عمومی
  • مراد کردی*، محسن قدمی، فرداد عدالت خواه صفحات 79-92
    مقدمه و هدف پژوهش

    نظام پیشنهادها فضای مناسبی برای شکوفا کردن و بهره گرفتن از اندیشه و تجربه کارکنان سازمان و افزایش دامنه تعلق و دلبستگی آنان به بهتر کردن و گسترده کردن خدمات، با ایجاد فضایی آزاد و سالم برای طرح و نقد اندیشه است. پیشنهادهایی که از سوی کارکنان برای بهتر کردن کیفیت خدمات سازمان یا موسسه محل خدمت ارایه می شود موجب برقراری روابط و مناسبات انسانی حرمت آمیز میان جامعه کارکنان شده، فشارهای عصبی در کار را با فراهم آوردن فضا و جوی باز برای اندیشیدن، سخن گفتن و حل مساله از میان برداشته، جهت دگرگونی در سازمان ایجاد انگیزه نموده و خلاقیت و نوآوری و ایده پردازی را استمرار می بخشد.

    روش پژوهش

    طرح این پژوهش، توصیفی (غیر آزمایشی) و از نوع پیمایشی می باشد. توصیفی است به این خاطر که تصویری از وضع موجود را ارایه می دهد و پیمایشی از این جهت که به گردآوری اطلاعات از جامعه آماری از طریق پرسشنامه می پردازد و با بهره گیری از روش های پیمایشی، انحراف از عملکرد را نیز اندازه گیری می کند. این پژوهش بر حسب هدف در گروه پژوهش های کاربردی جای می گیرد.

    یافته ها

     نتیجه کلی پژوهش نشان می دهد که در حالت کلی نظام پیشنهادهای شهرداری تهران در روان سازی فرآیندهای اجرایی شهرداری تهران موثر می باشد. با بررسی فرضیه های فرعی پژوهش نیز مشخص گردید که نظام پیشنهادها با تاثیر بر بهبود روحیه مشارکت و همکاری، رضایت شغلی و تعلق سازمانی، بهبود کمی و کیفی عملکرد، پرورش و تقویت استعدادهای کارکنان، افزایش انعطاف پذیری آنان در مقابل تغییرات سازنده و تقویت روحیه خلاقیت و نوآوری در سازمان موثر می باشد.

    کلیدواژگان: نظام پیشنهادها، روان سازی فرآیندها، فرآیندهای اجرایی، شهرداری تهران
  • سروش فتحی*، جمیله فدوی صفحات 93-124
    مقدمه و هدف پژوهش

     یکی از الزامات زندگی شهرنشینی در عصر حاضر دخالت دادن شهروندان در سرنوشت رفتار شهری می باشد، برنامه ریزی و گسترش زمینه های لازم جهت مشارکت شهروندان در اداره امور شهری حرکت از زندگی فردی به سوی زندگی جمعی شهروندی است. در اصل حضور فعال شهروندان در مدیریت امور محلی می باشد از طرفی یکی از مولفه های توسعه یافتگی و پایداری در هر جامعه انسانی مبتنی است بر همبستگی، تشریک مساعی، همیاری و در اصل مشارکت در امور زندگی اجتماعی می باشد.

    هدف

    هدف از این  مقاله بررسی وضعیت مشارکت اجتماعی  شهری در سطح تحلیل نواحی و میزان توسعه یافتگی نواحی منطقه 5 شهر تهران می باشد

    روش

    این پژوهش با روش اسنادی و پیمایشی انجام شده است، جامعه آماری جمعیت 20 سال به بالای منطقه 5 تهران است که با نمونه گیری خوشه ای متناسب با حجم، تعداد 500 نفر در سطح نواحی هشت گانه منطقه مورد مطالعه انتخاب شدند.

    یافته ها

     یافته های پژوهش نشان داد، مشارکت غیر رسمی همیارانه با بالاترین میانگین 2/5 در بین ابعاد مشارکت قرار دارد و مشارکت رسمی با پایین ترین میانگین2 در بین ابعاد مشارکت قرار دارد و همچنین مشارکت غیررسمی مذهبی با میانگین 8/4 و مشارکت غیر رسمی خیریه ای با میانگین 74/4 در رتبه های بعدی قرار دارد.

    نتیجه گیری

    نواحی توسعه یافته تر از میزان مشارکت رسمی و مشارکت های غیر رسمی همیارانه  بیشتری برخوردارند و به گونه معناداری مشارکت غیر رسمی مذهبی کمتری دارند و مشارکت های غیر رسمی خیریه ای، در همه نواحی به صورت یکسان بوده و تفاوت معناداری نداشت.

    کلیدواژگان: : مشارکت اجتماعی، مشارکت رسمی، مشارکت غیر رسمی، توسعه شهری
|
  • Pages 1-14
    Introduction and purpose of research

    Wanted or unwanted wares mixed with life and livelihood of the human kind and it seemed that is some case there is no way to escape it. During the war, Cities as centers of capital and human accumulation can be become a major goal for enemy thus attacked to them can be cause a lot of damage .So the discussion of passive defense can amount to considerably reduce the damage caused by the war. So one of the discussion of passive defense that can amount to considerably reduce the damage caused by the war is appropriate urban land use zoning. The purpose of the zoning is rational use of urban land in the long term future. Urban in Land Use zoning, observation of neighborhood and lack of risk in urban areas can reduce the effects of potential threats.

    Research method

     in this Research land use zoning of the (11 district of Tehran) was investigated to provide general guidelines for reducing the vulnerability of the military attacks. Type of the study is descriptive study of practice and the method of the study is descriptive-analytic method.

    Results

    According to the conducted analysis, signified that urban and trans-national performance caused to certain zoning. Mixed residential and transnational performance zone of this region can be cause of vulnerabilities of  this area in  military attack.

    Keywords: military attacks, Passive defense, Zonning, district 11 of Tehran
  • Pages 15-28
    Introduction and purpose of research

     In recent decades with occurrence Social, environmental and traffic problems  in cities and increasing cultural and leisure needs of citizens , urban management have considered recovery of walk space for expansion system of pedestrian movement as of improvement and appropriate plans of walk axes . This study emphasis the role and importance of pedestrian passages and it analyzes challenges and problems of Vali Asr Ave  from crossroad Vali Asr to Talqanee crossroad .

    Research method

    the research method is Descriptive correlation and research tools are questionnaire of researcher that has been distributed between 200 persons.

    Results

    the results show the lake of urban management, ambiguity and uncertainty of urban managers, poor information system and Inattention local participation are important challenge in this project. The problems of  daily activities and the lake of committee  for protection are important challenge at runtime and After that .

    Keywords: making appropriate, sidewalk, Challenge for making convenient, Vali Asr axes
  • Pages 29-42
    Introduction and purpose of research 

      In geographic studies of province cities due to variation of spatial phenomena and their various features(such as population, extent, geographical area) it is not possible to study seprately, therefore the first step to study spatial phenomena of multiple characteristics is to classify them in homogeneous groups. Factor Analysis is one of the most complex and best methods for determining the most important factors which affects on the developement.

    Research Method

    In the peresent research the procedure is combination of correlation, documentation, analytical methods. in this study with using  Amarnameh of year1385 of Fars province, 43 indicators of 23 cities of Fars province are break into six departments of  industry,agriculture, health, cultural-religious and political-administrative. And in analysis 3 statistical techniques of Z-score, Factor Analysis and Cluster are used. And eventually the results are city classification based on Cluster Analysis method and is presented in the form of map.

    Findings

    Accordingly to the research, 43 chosen indicators were reduced to 6 factors that include 89.5 percent of variances. Among 6 factors social-economic factor is recognized as the best one and covers 59.5% of the variance and is the influential factor in the study. Then with using a Cluster method, cities of Fars province is classified in four homogenous groups in terms of developement levels. the city of Shiraz is in the first group( the most developed Fars province regions) and Farashband, Mrvdasht, Jahrom,  Bavanat, Firooz abad, Ghir va karzin, Estahban, Khorambid, Arsanjan, Lamerd, Zarrindasht cities are in fourth group( the most deprived regions of Fars province).

    Keywords: Factor analysis, Fars province, cluster analysis, development, Z-score
  • Pages 43-52
    Introduction and purpose of research

    Target all the planning, to achieve optimal development and balance, and the first step in any planning process, including the regional planning in particular, understand that this situation is identified, require separate study area to areas of planning and evaluation of each area by index development (economic, social, cultural, health and ....) and analyze and ranking each area in terms of development is having. Process of development the Kurdistan and its infrastructures, the poor and concentration planning of the past, development balance in the level of rural areas is difficult. In order to solve problems caused by lack of balance, first step recognition and classification level of villages form part of the political divisions (in terms of having educational - cultural, infrastructure and communications, spatial - physical, health  , economy and services ...) and the next step is providing good policy, to establish balance .

    Research method

    In the present study, a combination of the methods of procedure documentation, analytical. This study used 18 statistical indicators   in 5 district - cultural, infrastructure and communications, space - physical, health, economy and services active , especially in rural areas of Kurdistan 26 section , were studied. And analysis techniques of statistical Z-score and clustering analysis.

    Results

    Based on research findings, the development level of Kurdistan sections, differences and inequality, there is, so that rural areas in seven sections (developed), seven section (partly developed), six sector-level (less developed) at the level of six section are excluded. Therefore is recommended to resolve imbalances, priority planning and investment sectors deprived rural areas (Alvt, Srshyv Marivan, Zyvyh, Nnvr, Nmh milk).

    Keywords: Regional Parity, development, Clustering analysis, Sectors of Kurdistan, planning
  • Pages 53-68
    Introduction and purpose

    the changes have occurred due to the information and communication technology lead to depth evolution in the city and urban areas. This matter causes new needs for thinking and research. The cities consider as a place for new phenomena and advancement of technology and development. So the purpose of this article is to study the role of ICT in changes of urban areas.

    Methodology

    this paper is based on documentary study and library research.

    Findings

    the findings show that the information and communication technology based on theories of Castelles, Giddens and Toffler influence on the urban areas like economic, cultural, social, political, technological and geographical. These changes reveal in the structure and context of cities and impact on business, urban behavior, norms, technological aspect and even the relationship between people and government.

    Results

    the city represents the modern events and technology so ICT as general phenomena influences on the many human activities from personal usage till different urban areas. The ICT considers as the multiuser and flexible instrument that acts like suitable solution in the forms of personal and local uses for safeguarding of different needs. Also it leads to the new phase of urbanization which needs to achievement of technological skills.

    Keywords: the information, communication technology, urban areas, net world, Urbanization
  • Pages 69-78
    purpose

    developing book –studying culture is one of the most important duties of public libraries which must be considered and tried to manipulate with advertising methods and also acts indirectly to promote and optimize its sources for this goal, therefore this research deals with the role and effect of public libraries affiliated to the cultural and artistic organization of Tehran Municipality on developing book –studying culture.

    Methodology

    this research is an environmental survey method research that written by doing questionnaire among statistical society of those who use public libraries of cultural and artistic organization of Tehran Municipality. Based on Kogeran`s Table of identifying statistical sample 384 persons chosen for the purpose in which 422 questionnaires distributed among the persons in 38 libraries considering probable errors.

    Findings

    findings of the research show that there is a relationship between the knowledge and experience of librarians with satisfying the clients, there is a relationship between the amount of informational sources of the libraries with attracting the clients, there is a relationship between librarians` attitude toward clients to attract them, there is a relationship between libraries` facilities with increasing motivation for studying, there is a relationship between using new audio-visual sources and internet in the libraries with desirable interest to study and at last there is a relationship between office hours of the libraries with attracting de facto and potential clients to the libraries.

    Conclusion

    dealing and analyzing the findings of the research show that the librarians must manage the affairs in libraries to promote studying culture and with the evaluation of applied society requested informational sources could achieved and each library must use brand new library communicational equipments and must be managed in multi job shifts to deal with clients better and better

    Keywords: Tehran Municipality, cultural, artistic organization, book –studying, Public libraries
  • Pages 79-92
    Introduction & Goal of Research

    suggestion system has created suitable atmosphere for developing and using ideas and experience of organization, increasing range of attachment, improving service through creating free and healthy atmosphere for criticism of ideas and plans. Suggestions that are offered for improving quality of service or institute for fulfilling service results in improving respectful human communication among employees, decreasing work stress, creating open atmosphere to raised different thoughts, solving problems to evolve organization and continue creativity, innovation and offering idea.

    Research Methodology

    research design is descriptive (non-empirical) with survey method. Research is descriptive since it offered image of current status and it is survey since it deals with collecting information through questionnaire from statistical society and by benefiting survey methods, the diversion of performance is measured. The present research with respect to its goal falls within applied research .

    Findings

    General conclusion of research indicates that suggestion system of Tehran municipality is effective on facilitating executive process of Tehran municipality. Upon studying subsidiary hypothesis it is indicated that suggestion system is effective on following items: partnership and cooperation, job satisfaction, organizational commitment, improving quality and quantity of performance, educating talent of employees, increasing flexibility of them against change, improving creativity and innovation at organization

    Keywords: Effectiveness of Suggestion System, Facilitation of Process, Executive Process, Tehran Municipality
  • Pages 93-124
    Introduction

    In the present age, one of the requirements of the urban life is for the citizens to be interfered in the destiny of urban behavior. Planning and expanding necessary contexts for citizens’ participation in managing urban affairs is the movement from individual life toward collective citizenship life. Principally, it is an active attendance of citizens in managing domestic affairs and on the other hand, one of the components of development and stability in any human society relies on integration, oneness, cooperation, and principally participation in social life affairs.

    Objective

    The goal of this study is to investigate social urban participation situation in areas analysis level and the development degree in the 5th district areas in Tehran.

    Method

    This study has been done with predicative and surveying method. Statistical population is Tehran’s 5th district areas population which consists of over 20 year olds. A sample of 500 people in octad districts was selected by proportionate with size cluster sampling.

    Findings

    The research findings showed thatinformal cooperative participation existed among the participation dimensions with the highest mean of 5.2 and formal participation with the lowest mean of 2 and also, religious informal participation with the mean of 4.8 and charitable informal participation with the mean of 4.74 was located in successive ranks.

    Conclusion

    More developed areas had formal and informal assistance participation and significantly lower informal religious participation. Informal charity participation level was the same in all areas no significant difference was detected

    Keywords: : participation, social participation, formal participation, informal participation, Urban development