فهرست مطالب

نشریه مدیریت و رفتار سازمانی در ورزش
سال سوم شماره 1 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • یزدان تقی پور*، عباس خدایاری، شهرام علم صفحات 1-10

    هدف از انجام این  پژوهش، «تعیین رابطه بین عدالت سازمانی و فرسودگی شغلی کارکنان وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران» است. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی بوده که به صورت همبستگی و به روش (شکل) میدانی انجام گرفته است. جامعه آماری پژوهش حاضر از کلیه کارکنان مرد و زن وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران،  به تعداد 660 نفر (380 نفر مرد و 280 نفر زن) تشکیل شده است. حجم نمونه، براساس جدول مورگان 353 نفر (191 نفر مرد و 162 نفر زن) مشخص شد و به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. از تعداد کل نمونه ها، تعداد 305 نفر از کارکنان (165 نفر مرد و 140 نفر زن) پرسشنامه را تکمیل کرده و تحویل داده اند. ابزار گردآوری داده ها عبارت بوده اند از پرسشنامه مشخصات فردی، سه پرسشنامه عدالت سازمانی نیهوف و مورمن، و فرسودگی شغلی مسلش که ضریب اعتبار آنها به کمک آلفای کرونباخ، به ترتیب 0/94 و 0/77محاسبه شد. برای نیل به اهداف پژوهش و تایید یا رد فرضیه های پژوهش نیز از روش های آماری توصیفی، مانند فراوانی، درصد، فراوانی، میانگین، انحراف معیار، نمودارها،... استفاده شده است. برای بررسی سوالات پژوهش از شاخص های آمار استنباطی، شامل: ضریب همبستگی اس‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍پیرمن، آزمون ناپارامتریک یومان ویتنی، و از نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل اطلاعات استفاده شد. نتایج این پژوهش نشان داد که بین عدالت سازمانی و فرسودگی شغلی کارکنان وزارت ورزش و جوانان، رابطه معکوس و معنی داری وجود دارد. بین کارمندان مرد و زن وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی در عدالت سازمانی اختلاف معنی داری وجود ندارد. بین کارمندان مرد و زن وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی در فرسودگی شغلی اختلاف معنی داری وجود ندارد.

    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، فرسودگی شغلی، کارکنان، وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی ایران
  • عادل میرزایی*، زهره مشرقی آذر، ساناز زنجانیان صفحات 11-17

    هدف کلی پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین بهزیستی معنوی با فرسودگی شغلی معلمان تربیت بدنی شهر ری بود. این پژوهش از نوع همبستگی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری پژوهش حاضر را کلیه معلمان ورزش شهر ری تشکیل داده اند که نمونه آماری، به دلیل محدودبودن جامعه، برابر با کل جامعه درنظر گرفته شده که تعداد آن، برابر با 114 بوده است. در پژوهش حاضر از پرسشنامه-های بهزیستی معنوی الیسون و پالوتزین (1991) و پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش (1996) استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون پیرسون، حاکی از آن است که بین بهزیستی معنوی با فرسودگی شغلی معلمان تربیت بدنی (31/0-=r ، 00/0=p)، رابطه منفی معنی داری وجود دارد. به علاوه، فرسودگی شغلی با مولفه های بهزیستی معنوی که عبارت اند از بهزیستی هستی گرایانه (31/0-=r ، 00/0=p) و بهزیستی مذهبی (26/0-=r ، 00/0=p) ارتباط منفی معنی دار دارد. علاوه بر آن، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که بهزیستی معنوی 11% تغییرات فرسودگی شغلی معلمان تربیت  بدنی را تبیین می کند. 

    کلیدواژگان: بهزیستی معنوی، فرسودگی شغلی، معلمان تربیت بدنی
  • غلامرضا شعبانی بهار، ابوالفضل فراهانی، محمدعلی قره، محمد سیاوشی* صفحات 19-35

    هدف از پژوهش حاضر، تعیین مولفه های محتوای بالندگی حرفه ای اعضای هییت علمی دانشکده های تربیت بدنی کشور است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی پیمایشی است که به شکل میدانی اجرا شده است. جامعه آماری، شامل کلیه اعضای هییت علمی دانشکده های تربیت بدنی کشور است (205=N) و نمونه آماری برابر با جامعه آماری درنظر گرفته شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته بالندگی استفاده شده است. محقق، ضمن بررسی ادبیات و مطالعات انجام گرفته در داخل و خارج کشور، فهرستی از 9 مولفه بالندگی هییت علمی را شناسایی کرد. سپس، پس از مصاحبه با متخصصان و صاحب نظران این حوزه، 6 مولفه (پژوهش، خدمات تخصصی، انتشارات علمی، شبکه و فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی، زبان انگلیسی و تدریس)، شناسایی، و به گویه های پرسشنامه تبدیل شدند تا برمبنای آن، وضعیت موجود بالندگی ترسیم شود. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع آوری شده، از روش های آماری توصیفی و استنباطی، ازجمله کلموگروف اسمیرنوف، تی استودنت تک نمونه ای و برای تعیین ارتباط علی،  از دو نرم افزار LISREL و SPSS کمک گرفته شد.  یافته های پژوهش نشان داد، تحلیل های مدل یابی معادلات ساختاری، برازندگی مدل را با داد ه ها حمایت کردند. به علاوه، یافته ها بیانگر این امر بودند که بعد بالندگی حرفه ای دانشکده های تربیت بدنی کشور در حد مطلوب قرار دارد. درخصوص وضعیت موجود مولفه بالندگی حرفه ای اعضای هییت علمی، انتشارات علمی با میانگین 79/3 و زبان انگلیسی با میانگین 98/3،  کمتر از میانگین و بقیه عوامل بیشتر از میانگین است.

    کلیدواژگان: بالندگی، بالندگی حرفه ای، مدیریت منابع انسانی، اعضای هیئت علمی
  • رقیه سرلاب*، فاطمه عبدوی صفحات 37-45

    در حال حاضر، در جامعه ایران، تبلیغات یکی از نخستین و اساسی ترین ابزارهای رشد و توسعه صنایع به شمار می آید و صنعت ورزش از این قاعده مستثنا نیست؛ از این رو، برآن شدیم تا عوامل تبلیغاتی در بازاریابی ورزشی بررسی کنیم. روش پژوهش حاضر از نوع پیمایشی است که با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته، انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش، دانشجویان ورزشکار شهر تبریز هستند که 180 نفر از آنان با استفاده از فرمول مورگان، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و استنباطی (کولموگروف اسمیرنوف، دوجمله ای و آزمونt) استفاده شد. یافته های نتایج نشان داد، تبلیغاتی که با انیمیشن، عکس و موزیک همراه باشد و نیز تبلیغاتی که از رادیو، مجله و سایر رسانه ها اعلام می شود بر بازاریابی ورزشی تاثیر مستقیم و معنی داری دارند. ورزش به عنوان وسیله ای محرک در بازار محصولات عمل می کند و بازاریابی ورزشی، طیف وسیعی از مخاطبان را به خود اختصاص داده است؛ درحالی که بسیاری از اصول بازار تجاری، ورزش را به عنوان یک مفهوم ناب، برای ثبات بازار خود به کار می برند.

    کلیدواژگان: بازاریابی، تبلیغات، صنعت ورزش
  • افسانه نامی*، فرزاد غفوری، علی زارعی صفحات 47-55

    هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط سبک رهبری و هوش هیجانی مربیان رشته های انفرادی منتخب دانشگاه های تهران است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی همبستگی و کاربردی است. جامعه آماری، شامل کلیه مربیان زن و مرد رشته های  ورزشی بدمینتون و پینگ پونگ دانشگاه های شهر تهران در سال تحصیلی 1391-1390 است که تعداد آنها مشتمل بر 52 نفر، و حجم نمونه برابر جامعه آماری است. داده ها با استفاده از سه پرسشنامه اطلاعات فردی، هوش هیجانی سیبریا شرینگ و سبک رهبری (L.S.S) گردآوری شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری K-S و آزمون ضریب همبستگی پیرسون برای بررسی فرضیه های  پژوهش استفاده شد. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین سبک رهبری بازخورد مثبت و هوش هیجانی مربیان رشته های  انفرادی  منتخب دانشگاه های  تهران، ارتباط مثبت و در سطح متوسط وجود دارد (037/0=p، 46/0=r) و بین سبک رهبری آموزش و تمرین و هوش هیجانی مربیان رشته های انفرادی منتخب دانشگاه های تهران، ارتباط مثبت و در سطح پایینی وجود دارد (020/0=p، 198/0=r)؛ ولی ارتباط بین سایر سبک های رهبری و هوش هیجانی معنادار نیست (05/0 >p). باتوجه به نتایج، پیشنهاد می شود در گزینش مربیان رشته های ورزشی انفرادی، مهارت های هوش هیجانی آنها، در کنار دیگر مهارت های مربیگری، مدنظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، سبک های رهبری، مربی، دانشگاه های شهر تهران
  • رضا هاشمی ماد*، محمد علیمردانی، قدرت باقری، حسن داوری صفحات 57-64

    هدف از این پژوهش، تعیین رابطه عدالت سازمانی و هوش معنوی مدیران تربیت بدنی دانشگاه های آزاد کشور است. این پژوهش جزو تحقیقات توصیفی، از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، کلیه مدیران تربیت بدنی دانشگاه های آزاد اسلامی کشور بود که تعدادشان بالغ بر 95 نفر می شد. از میان آنها، باتوجه به جدول مورگان، تعداد 78 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری این پژوهش، پرسشنامه عدالت سازمانی نیهوف و مورمن و پرسشنامه هوش معنوی(ISIS) است. روایی هر دو پرسشنامه مورد تایید تعدادی از متخصصان مدیریت ورزشی قرار گرفت و پایایی آن ازطریق آلفای کرونباخ برای پرسشنامه های عدالت سازمانی و هوش معنوی، به ترتیب، برابر 92/0 و 85/0 محاسبه شد. در پژوهش حاضر، برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی(آزمون کولموگروف اسمیرنوف و آزمون همبستگی پیرسون در سطح 05/0) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار SPSS.16 انجام شد. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که بین عدالت سازمانی، عدالت رویه ای و عدالت مراوده ای، با هوش معنوی، رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. باتوجه به یافته های پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که با افزایش عدالت سازمانی، میزان هوش معنوی مدیران تربیت بدنی دانشگاه های آزاد نیز افزایش می یابد.

    کلیدواژگان: عدالت توزیعی، عدالت رویه ای، عدالت تعاملی، عدالت سازمانی، هوش معنوی
  • سید علی نجفی مقدم*، احمد ترک فر، مهدی ناظمی صفحات 65-72

    هدف از پژوهش حاضر، تبیین وضعیت رهبری معنوی در تربیت بدنی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی از دیدگاه دبیران تربیت بدنی است. جامعه آماری این پژوهش، دبیران ورزش زن و مرد آموزش و پرورش استان خراسان رضوی بودند که تعداد جامعه آماری 3000 نفر و اندازه نمونه 380 نفر است. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه استاندارد رهبری معنوی (فرای4 ، 2005) با هفت مولفه (چشم انداز سازمانی، عشق به نوع دوستی، ایمان به کار، معناداری در کار، عضویت در سازمان، تعهد سازمانی و بازخورد عملکرد) و برای تحلیل داده ها از آزمون K-S، آزمون تی مستقل و آزمون آنووا استفاده شد. نتایج نشان داد وضعیت رهبری معنوی در تربیت بدنی آموزش و پرورش استان خراسان رضوی با میانگین 76/3 در حد خوبی است و بین ادراک دبیران تربیت بدنی با سطح تحصیلات و وضعیت استخدامی مختلف از وضعیت رهبری معنوی در سازمان، تفاوت معنی داری وجود دارد.

    کلیدواژگان: رهبری معنوی، رهبری، دبیران تربیت بدنی
|
  • Yazdan taghipoor *, Abbas Khodayari, Shahram Alam Pages 1-10

    The purpose of this study was to "determine the Relationship between the Organizational Justice and Employee Burnout in Ministry of Sport and Youth of Islamic Republic of Iran. The Method of This study was correlation (Figure) has conducted the investigation.The samples according to Morgan 353 patients (191 men and 162 women) were identified and randomly selected. The total number of samples, the number of 305 employees (165 men and 140 women) questionnaire Hara has completed the delivery said. Collect demographic data and questionnaires the organizational justice Nyhuf and murman and career Maslash burnout in Cronbach's Alpha reliability coefficients were helping the (%94,), and (%77) , respectively. And for the purposes of research and study to confirm or refute hypotheses, statistical methods such as frequency, percentage, frequency, mean, standard deviation, graphs and ... Is used to examine questions of inferential statistics: Spearman correlation co-efficient, Yvmanvytny nonparametric test was used to analyze the data, SPSS software was used.The results showed that the relationship between Organizational justice and Employee burnout, youth ministry of sport and there, is a significant relationship.. Between men and women employees of the Ministry of sport and youth of Islamic Republic of iran,there is no significant difference Organizational justice . Between men and women employees in minis-try of sport and youth of Islamic republic of Iran, there is no significant difference Employ-ee Burnout.

    Keywords: Organizational Justice, Employee Burnout, staffs, Ministry of Sportand Youth of Islamic Republic of Iran
  • Adel Mirzaei *, Zohreh Mashreghi azar, Sanaz Zanjanian Pages 11-17

    The main purpose of this study was to investigate the relationship spiritual well being with job burnout on physical education teachers. Present study was correlational and practi-cal. The population of this consisted of 114 Shahre rey city physical education teachers that the sample size was equated with the population. In this study, Ellison and Paloutzian Spir-itual well being Scale (1991) and Maslach Job Burnout (1996) questionnaires was used. The results of this study indicate that there is negative significant relationship between spiritual well-being with job burnout on physical education. Moreover, there is negative significant relationship between job burnout with existential well being and religious well being. Also, regression analysis indicates that spiritual well being explain 11% variances of job burnout.

    Keywords: spiritual well being, job burnout, physical education teachers
  • Gh. Shabani bahar, A. Farahani, A. Ghare, M. Siavashi * Pages 19-35

    The aim of the current research was to determination component of content Development Professional Faculty members of Physical Education and Sports Science. The study was de-scriptive and conducted in Square way. The population of this study include faculty mem-bers of P.E faculty’s (N=205), All 173 faculty members of P.E faculties were selected as samples of this study. The researcher-made questionnaire of Development was used to col-lect data, the researcher a list of 9 faculty development, dimensions Professional and 6 com-ponents of this list were confirmed .After interview to the authorities. Each of 6 components (Research, Speciality Service, Scientific Publications, Grate, English Language and Teach-ing) recognized a component is transformed to items of Questionnaire in order to draw the situation of faculty development. For data analysis the descriptive Statistics and inferential statistics methods, including Kolmogorov-Smirnov and Single sample T-student test, were used and for determination of the causal relationship variable the method of by application of LISREL. Graphics V.18 software and SPSS.V.16 were used .

    Findings

    The analysis supported model fitting to the data. The results showed their de-velopment models Faculty members of Physical Education has desirable goodness, The Sit-uation Professional dimension Faculty members, Scientific Publications (3.79) and English Language (3.98), were bellowe of the average .

    Keywords: Development, Professional Development, Human Resource Management, Faculty members
  • Roghayyeh Sarlab *, Fatemeh Abdavi Pages 37-45

    Now in Iran advertising is one of the first and most basic tools of industrial development and the sports industry is no exception. So, we decided to study the elements of sports mar-keting advertisement. This method is a survey which is used by a research-made question-naire. Statistical population of this research is the athlete student of Tabriz which180 num-bers of them are considered as sample by the Morgan formulas. For data analysis, descrip-tive and inferential statistics is used. Results showed that the advertisements which is asso-ciated with animation, image and music, and also the Advertising which announce by radio and magazines and other media have a direct and significant relationship with marketing sports. Sports continue to be an exciting area to market products. Sports marketing com-mand a huge audience. While many of the traditional marketing principles apply, sports of-fer a unique context due to the intense loyalty.

    Keywords: Marketing, advertising, sport industry
  • Afsaneh nami *, Farzad Ghafouri, Ali Zarei Pages 47-55

    The current study investigates the relationship between leadership style and emotional in-telligence among coaches of selected individual sports in universities of Tehran (Iran). An applied descriptive-correlational research method is used. Statistical population includes all male and female coaches in sports chosen from badminton and table tennis in universities of Tehran during the 2011-2012 academic year(n=52). Whole subjects are selected as the sam-ple. The personality, Syber Yashring's emotional intelligence, and "LSS" questionnaires are applied to collect data. Data analysis is carried out through Kolmogorov– Smirnoff (K-S) test and Pearson's correlation coefficient test is applied to measure research hypotheses. The Pearson correlation test shows that there is a moderate positive relationship between leader-ship style of "positive feedback" and emotional intelligence of coaches in chosen individual sports from universities of Tehran (r=0.46, p=0.037), and that there is a low positive correla-tion between leadership style of "training and instruction" and coaching emotional intelli-gence in chosen individual sports from universities of Tehran (r=0.198, p=0.020). However, there is no significant relationship between other leadership styles and emotional intelli-gence (p> 0.05). Due to the results, it is recommended to consider the skills of emotional intelligence with other coaching skills in order to select coaches for individual sports.

    Keywords: Emotional Intelligence, Leadership Styles, Coach, Universities of Tehran
  • Reza Hashemimad *, Mohammad Alimardani, Ghodrat Bagheri, Hassan Davari Pages 57-64

    The goal of this research was to determine the relationship between organizational justice and spiritual intelligence physical education managers of Islamic Azad Universities in our country. This research is a descriptive research. The statistical population of the research includes all physical education managers of Islamic Azad University which was more than 95 people among which 78 people were selected as samples based on Morgan table.The measuring implements of this research were the questionnaire of organizational justice Ni-hov and Moorman and the Integrated Spiritual Intelligence Scale (ISIS). The validity of both questionnaires was approved by some physical education managers and its reliability was calculated through Cronbach's alpha, the result for organizational justice was 0.92 and for spiritual intelligence, it was 0.85. To process the data, methods of descriptive and pre-sumptive statistics (Kolmogorov–Smirnov and Pearson test level 0.5) were applied. Data analysis was done by SPSS.16. According to result Pearson test, there is a positive and meaningful relationship between spiritual intelligence and different types of justice (proce-dural, organizational and interactive justice).Based on results of this research, by improving organizational justice, the spiritual intelligence of physical education managers of Azad University is going to increase.

    Keywords: distributive justice, procedural justice, interactive justice, organizational jus-tice, spiritual intelligence
  • Ali Najafi Moghaddam *, Ahmad TorkFar, Mehdi Nazemi Pages 65-72

    One of the leadership researches that attracts attention recently is spiritual leadership. Spiritual leadership (SL) is important for imposing ideal to the followers and giving mean-ing to the works they do. This study looks into what extend teachers in department of physi-cal education in Khorasan Razavi province display Spiritual Leadership qualities. The study is in descriptive scanning model. Research population include 3000 persons and sample size is 380 persons. A standard questionnaire in the field of Spiritual Leadership (Fry, 2005) was used to collect data. For data analysis, have been used K-S test, independent samples t test and ANOVA test. Consequently, physical education teachers think that department of physical education shows the features of Spiritual Leadership and its sub dimensions in a good level. There was also significant difference in perceptions of spiritual leadership between the teachers with different educational level and different employment status.

    Keywords: Spiritual Leadership, Leadership, Physical Education Teachers