فهرست مطالب
نشریه دانشگاه علوم پزشکی البرز
سال یازدهم شماره 1 (زمستان 1400)
- تاریخ انتشار: 1400/10/04
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحات 1-8مقدمه
پردنیزولون یک رکن اصلی در درمان آسم شدید است. مطالعات اخیر نشان می دهد که دگزامتازون با توجه به رژیم دوز آسانتر و تحمل بهتر ، یک گزینه امیدوار کننده است. با این حال ، اطلاعات کمی در مورد اثربخشی دگزامتازون در بیماران وجود دارد. هدف از این مطالعه مقایسه اثر دگزامتازون و پردنیزولون در کنترل حمله آسم است.
مواد و روش هادر این کارآزمایی بالینی 100 کودک 2تا10 ساله مبتلا به حمله آسم مراجعه کننده به کلینیک تخصصی بیماری های کودکان بیمارستان آیت الله گلپایگانی قم در شش ماهه دوم سال 1397مطالعه شدند. بیماران با روش تصادفی در دو گروه تحت درمان با پردنیزولون و دگزامتازون عضلانی قرار گرفتند. اسپری سالبوتامول از ابتدا برای همه بیماران تجویز شد. پرسشنامه GINA و VAS برای هر کودک قبل و 7 روز بعد از درمان تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS Ver23 و آزمون های توصیفی و تحلیلی تجزیه و تحلیل شدند.
یافته هامیانگین سنی بیماران 2/2±98/5 سال بود. 40 نفر دختر (40%) و بقیه پسر بودند. آزمون های آماری کای دو و تست دقیق فیشر نشان داد که هر دو روش درمانی توانسته علایم معیار GINA را پس از 7 روز کاهش دهد و این کاهش معنادار است (P=0/001)؛ همچنین آزمون های آماری تی زوجی نشان داد که هر دو روش درمانی توانسته نمره معیار VAS را پس از 7 روز کاهش دهد و این کاهش معنادار است (P<0/05).
نتیجه گیریدر درمان حمله حاد آسم، کورتون خوراکی و تزریقی اثر یکسانی دارند. روش درمان را می توان بر حسب رضایت والدین، همکاری کودک، درنظر گرفتن عوارض دارو و... انتخاب کرد.
کلیدواژگان: آسم، کورتیکواستروییدها، کنترل آسم، GINA، VAS -
صفحات 9-14زمینه و هدف
عفونت های بیمارستانی در سراسر جهان به عنوان یک مشکل مهم بهداشت عمومی، بار قابل توجهی را بر بیماران و سیستم مراقبت بهداشتی بر جای می گذارد.. لذا با توجه به افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی و مورتالیتی بیماران بستری در بیمارستان، این مطالعه با هدف تعیین فراوانی عفونت های بیمارستانی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن انجام شد.
مواد و روش هااین مطالعه به صورت توصیفی - تحلیلی بوده که به صورت گذشته نگر در سال 1395 بر روی 16566 کودک بستری در بیمارستان آموزشی اطفال دکتر شیخ مشهد انجام شد. اطلاعات براساس پرسشنامه طراحی شده سیستم ملی پایش عفونت های بیمارستانی INIS، جهت تشخیص شیوع عفونت های اصلی بیمارستانی (خونی، ادراری، تنفسی و سوختگی) و همچنین تعیین نوع آنتی بیوگرام جمع آوری و کلیه بیماران بستری از لحاظ علایم بالینی کنترل شدند و در صورت احتمال ابتلا به عفونت براساس علایم بالینی و آزمایشگاهی مورد بررسی با تایید متخصص عفونی قرار گرفتند.
یافته هادرمطالعه حاضر از مجموع 16566 بیمار بستری در طول سال 1395، 60 مورد عفونت بیمارستانی (36/0 %) مشاهده شده است. شایع ترین نوع عفونت به ترتیب مربوط به عفونت خون 19/0%، پنومونی 102/0%، عفونت دستگاه ادراری 036/0% و عفونت چشم 030/0% می باشد. شایع ترین عوامل باکتریال در بیشترین نوع عفونت بیمارستانی مشاهده شده درکودکان بستری یعنی عفونت خون، استافیلوکوک اوریوس 22/53% می باشد. همچنین بیشترین میکروارگانیسم ایجاد کننده عفونت مربوط به کلبسیلا 35/19% و کمترین میزان آن مربوط به کاندیدیا 61/1% می باشد.
نتیجه گیرینتایج این پژوهش درصد پایین تری از عفونت بیمارستانی در این مرکز را نسبت به آمار کشور نشان می دهد که از علل آن می توان به تاثیر رعایت شستشوی دست هاتوسط مادران کودکان بستری و کارکنان، اثربخشی آموزش بهداشت به کارکنان و مادران و همچنین کاربرد صحیح وسایل یکبار مصرف اشاره کرد. در این پژوهش بیشترین میزان بروز عفونت مربوط به خون، 32 مورد می باشد که با توجه به آنکه بیماران بستری در بخش های هماتولوژی و انکولوژی بنا به شرایط فردی و خصوصیت ماهیت بیماری خود دچار ضعف سیستم ایمنی می باشند؛ شناسایی عوامل ایجاد کننده این عفونت هاو ضعف های موجود در مراقبت از بیماران بستری در این بخش از اهمیت شایانی برخوردار است.
کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، بیمارستان، مقاومت آنتی بیوتیکی -
صفحات 15-23مقدمه
تولد نوزاد نارس احتمال ابتلا به افسردگی پس از زایمان را در مادران افزایش می دهد ،مهمترین نیاز والدین نوزادانی که در بخش مراقبت ویژه بستری می شوند، نیازهای ارتباطی و اطلاعاتی می باشد. این مطالعه باهدف بررسی آموزش با رویکرد رواندرمانی بین فردی بر افسردگی پس از زایمان مادران نخست زا دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه صورت گرفت.
مواد و روش هااین پژوهش یک مطالعه مداخله ای تصادفی شده بود که به صورت موازی بر روی 92مادر نخست زا دارای نوزاد بستری در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان کمالی صورت گرفت. روش نمونه گیری به صورت در دسترس و نمونه ها به وسیله بلوک اعداد تصادفی چهارتایی در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. افراد گروه مداخله علاوه بر مراقبتهای روتین 3جلسه مشاوره رواندرمانی بین فردی، دریافت کردند. ابزار گرد آوری اطلاعات دراین مطالعه پرسشنامه افسردگی پس از زایمان ادینبورگ بود.
یافته هاهیچگونه تفاوت آماری معنی داری بین مشخصات دموگرافیک در گروه کنترل و مداخله وجود نداشت. نتایج آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد متغیر استرس والدی در طول زمان تغییر معنی دار داشته است (000/0=p) و بین دو گروه نیز اختلاف معنی داری مشاهده می شود (000/0=p).
بحث و نتیجه گیریبا توجه به تاثیر روان درمانی بین فردی بر افسردگی پس از زایمان و همچنین کوتاه وکم هزینه بودن این برنامه و امکان آموزش آن توسط ماما هاو پرسنل درمانی، پیشنهاد ترکیب این برنامه آموزشی با مداخلات روتین به مادران دارای نوزاد بستری در بخش مراقبتهای ویژه می شود.
کلیدواژگان: روان درمانی بین فردی، افسردگی پس از زایمان، بخش مراقبت های ویژه نوزادان، مادران نخست زا -
صفحات 24-34هدف
هدف از این مطالعه بررسی تاثیر علت ناباروری بر میزان رضایت جنسی و زناشویی در زوجین نابارور است تا از این طریق آگاهی این زوجین را در مورد شناخت معضلات روانی اجتماعی فرهنگی ناشی از باروری افزایش داده و زمینه را برای در اولویت قرار دادن و پرداختن به این مشکلات از طریق طرح های ارتقای رضایتمندی زناشویی در اختیار برنامه ریزان سیاستهای بهداشتی قرار دهد.
مواد و روش هااین پژوهش از نوع مقطعی است که در مرکز ناباروری رویش استان البرز در در طی سالهای 94-1393 انجام شد. کلیه زوجین ناباروری که طول مدت ناباروری آنها بالاتر از یکسال باشد(طول مدت ناباروری از زمان اقدام به باروری محاسبه می شود) و علت ناباروری آنها مشخص شده و حداقل تحصیلات ابتدایی را داشتند وارد مطالعه شدند. ابزارجمع آوری داده ها، پرسشنامه کتبی بودکه توسط پژوهشگر به هر یک از زوجین بطور جداگانه ارایه و سپس از آنها جمع آوری گردید. بخش اول پرسشنامه شامل مشخصات دموگرافیک مشتمل بر 13 سوال و بخش دوم مربوط به بررسی رضایت زناشویی (18 سوال) و بخش سوم مربوط به ارزیابی میزان رضایت جنسی (11سوال) در زوجین می باشد. در نهایت تفاوت نمره میزان رضایت جنسی و رضایت زناشویی در بین زوجین با علت های مختلف نازایی با استفاده از تست های آماری مناسب مقایسه شد.
یافته هابه طور کلی در طی مدت مطالعه 174 زوج مورد بررسی قرار گرفتند. در این مطالعه، 27 درصد از بیماران علت ناباروری مردانه (47 نفر)، 5/30 درصد زنانه (53 نفر)، در 20 درصد ترکیبی از هردو علت (35 نفر) و در 5/22 درصد موارد علت ناشناخته (39 نفر) عنوان شده است. نتایج نشان داد که بین سن و تحصیلات زن و مرد و میزان درآمد مرد و رضایت زناشویی هر یک زوجین ارتباط معنی داری وجود داشت (به ترتیب 024/0= P، 015/0=P ،000/0= Pو 04/0=P). هیچ ارتباطی بین مشخصات دموگرافیک با رضایت جنسی زوجین یافت نشد. بین دلایل ناباروری (مردانه، زنانه، هردو و ناشناخته) و رضایت زناشویی و جنسی رابطه معنی داری به دست نیامد.
بحث و نتیجه گیریبراساس نتایج مطالعه حاضر به نظر نمی رسد که در زوجین نابارور علت نازایی بر رضایت جنسی و زناشویی زوجین تاثیر گذار باشد. البته برای تایید این نتایج به مطالعات بیشتری با حجم نمونه بالاتر نیاز می باشد.
کلیدواژگان: رضایت جنسی، رضایت زناشویی، زوجین نابارور، علت ناباروری -
صفحات 35-44زمینه و هدف
هدف پژوهش حاضر بررسی مقایسه ای خودپنداره جنسی در زنان بارور و نابارور مراجعه کننده به مراکز سلامت جامعه و ناباروری شهر کرج سال 1396 بود.
مواد و روش هااین پژوهش، علی- مقایسه ای و از نوع مقطعی است. جامعه مورد مطالعه کلیه زنان متاهل بارور مراجعه کننده به مراکز سلامت جامعه و زنان نابارور مراجعه کننده به مرکز ناباروری رویش شهر کرج بودند. از روش نمونه گیری در دسترس با جدول مورگان برای انتخاب نمونه زنان نابارور و روش تصادفی خوشه ای دو مرحله ای برای گروه زنان بارور استفاده گردید که در مجموع 250 نفر (130بارور و 120 نابارور) انتخاب شدند. گردآوری اطلاعات با پرسشنامه مشخصات فردی و اطلاعات مامایی و پرسش نامه چند وجهی خودپنداره جنسی (MSSCQ) برای هر دو گروه انجام شد. تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18 و با آزمون کای اسکویر و تی مستقل انجام شد.
یافته هانتایج نشان داد میزان خودپنداره جنسی مثبت در دو گروه از زنان بارور و نابارور یکسان نیست (05/0 <P) و تقریبا 18 واحد در زنان نابارور کمتر می باشد. همچنین میزان خودپنداره جنسی منفی در دو گروه از زنان بارور و نابارور یکسان نیست (05/0<P) و تقریبا 2 واحد در زنان نابارور بیشتر می باشد .
نتیجه گیریبایستی سعی گردد خودپنداره جنسی زنان نابارور را از طریق برگزاری کارگاه های آموزشی و ارایه آموزش توسط مشاوران متخصص و مجرب و غربالگری زوجین نابارور مراجعه کننده به مراکز ناباروری در طول مدت درمانشان بهبود بخشید.
کلیدواژگان: خودپنداره جنسی، زنان بارور، زنان نابارور -
صفحات 45-52مقدمه
رشد طبیعی نوزادان با اندکس هایی از جمله وزن تولد، قد تولد، اندازه دور سر، اندازه دور قفسه سینه، طول کف پا، اندازه دور بازوی هنگام تولد و سن حاملگی متناسب است. پیش از این در میان این اندکس ها، مهم ترین آنها عبارت از وزن هنگام تولد، قد و دور سر هنگام تولد نوزاد بودند. اخیرا مطالعاتی صورت گرفت که نشان داد استفاده از شاخص اندازه کف پا در بررسی های بالینی مانند تخمین سن حاملگی می تواند مفید باشد. در این مطالعه همبستگی بین طول کف پای نوزاد با سایر اندکس های مربوط به رشد مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش هادر این مطالعه توصیفی-تحلیلی 500 نوزاد تازه متولد شده در بخش نوزادان بیمارستان شهدای کارگر یزد در سال 1393 به طور تصادفی انتخاب شده و اطلاعات مربوط به اندکس های رشدی و خصوصیات موقع تولد، توسط فرم پرسش نامه که از قبل آماده شده بود، از پرونده نوزادان تهیه شده است. آنالیز آماری با نرم افزار SPSS انجام گرفت و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شد.
نتایجنتایج نشان داد که 8/51% از نوزادان مورد مطالعه را نوزادان پسر و 2/48% را نوزادان دختر تشکیل دادند. میانگین کف پای نوزادان مورد مطالعه 91/66سانتی متر محاسبه شد. نتایج بررسی همبستگی متغیر طول کف پای نوزاد نسبت به سایر متغیرها (سن مادر، وزن موقع تولد، قد موقع تولد و اندازه دور سر هنگام تولید) نشان داد که همبستگی بین متغیرها از نظر آماری معنی دار است (P=0.000).
نتیجه گیریاندازه طول کف پا با انواع شاخص های رشد داخل رحمی از قبیل وزن تولد، قد و اندازه دور سر هنگام تولد و خصوصیات حاملگی و جنسیت(دختر و پسر بودن) نوزاد همبستگی مثبت و رابطه معنی داری نشان داده است.
کلیدواژگان: نوزادان تازه متولد شده، اندکس رشد، طول کف پا -
صفحات 53-62زمینه و هدف
زنان سرپرست خانوار به عنوان قشر آسیب پذیر جامعه در معرض انواع آسیب های روانی،اجتماعی و اقتصادی قرار دارند. مطالعه حاضر با هدف تعیین مهارت های تاب آوری بر اساس مدل هندرسون و میلستون با بهزیستی روان شناختی و خودکارآمدی زنان سرپرست خانوار انجام شد.
مواد و روش هااین مطالعه بصورت نیمه تجربی از نوع سری زمانی منقطع (Interrupted time-series Design) برروی 34 زن سرپرست خانوار مراجعه کننده به مراکز تسهیل گری و توسعه محلی حاشیه شهر کرج 1399 انجام شد. افرادی که نمره تاب آوری آنها طبق پرسشنامه 50 و کمتر بود وارد مطالعه شده و از آنها خواسته شد تا پرسشنامه خودکارآمدی، بهزیستی روان شناختی و مقیاس تاب آوری را تکمیل نمایند. این مطالعه در سه مرحله قبل، بلافاصله بعد و سه هفته بعد از مداخله انجام شد و در هر سه مرحله اطلاعات هرفرد با خودش مورد مقایسه قرار گرفت. براساس برنامه آموزش تاب آوری هندرسون و میلستین (1996) ، 8 جلسه 75 دقیقه ای برای همه افراد ارایه شد. پس از جمع آوری داده ها ، اطلاعات با استفاده از نرم افزارSPSS، ویرایش 21 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته هابراساس نتایج میانگین سنی شرکت کنندگان 81/6 ± 91/37 و نمره تاب آوری 05/5 ± 26 /47بود. نتیجه آزمون Repeated measures test بیانگر تاثیر مداخله در طول زمان در میانگین نمرات خودکارآمدی و بهزیستی روانشناختی (p<001/0) می باشد. و براساس نتایج میزان تاثیر برنامه آموزشی تاب آوری بر خودکارآمدی 6/69 % و بر بهزیستی روانشناختی 6/52% بوده است.
بحث و نتیجه گیریبرنامه های آموزشی تاب آوری با توانایی رشد قابلیت های عاطفی، رشد معنویت در افراد و ایجاد حس امیدواری و خوش بینی در زندگی، می تواند در بهبود سلامت روان و خودکارآمدی افراد موثرباشد.
کلیدواژگان: بهزیستی روان شناختی، خودکارآمدی، زنان سرپرست خانوار، تاب آوری، مهارت، مدل هندرسون و میلستون -
صفحات 63-72زمینه و هدف
هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی تاثیر داروی هفت گیاه (پاپریکا) بر تغییرات آنزیمی کبد و متابولیسم لیپید بدنبال تجویز اکسی تتراسایکلین در موش های صحرایی بود.
مواد و روش هااز مجموع 36 موش صحرایی نر نژاد اسپراگ-داوولی به 6 گروه مساوی تقسیم و بصورت زیر درمان شدند.گروه کنترل (نرمال سالین)، گروه کبد چرب FL (اکسی تتراسایکلین طولانی اثر (شرکت عرفان دارو) با دوز 120 میلی گرم بر کیلوگرم بصورت داخل صفاقی به مدت سه روز)، گروه کبد چرب-درمان یک FL1 (اکسی تتراسایکلین به مدت سه روز و سپس عصاره هفت گیاه روزانه 75 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 30 روز)، گروه کبدچرب-درمان دو FL2 (اکسی تتراسایکلین به مدت سه روز سپس عصاره هفت گیاه روزانه 100 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 30 روز)، گروه درمان سه-حفاظتی FL3 (عصاره هفت گیاه 75 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 15 روز سپس اکسی تتراسایکلین به مدت سه روز) و درمان چهار-حفاظتی FL4 (عصاره هفت گیاه 100 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 15 روز سپس اکسی تتراسایکلین به مدت سه روز).
نتایجپیش درمانی با عصاره هفت گیاه با دوز 100 میلی گرم بر کیلوگرم باعث کاهش معنی دار سطح آنزیم ASTنسبت به گروه کنترل شد (p<0.05). پیش درمانی با عصاره هفت گیاه با دوز 75 میلی گرم نیز باعث کاهش معنی دار سطح آنزیمALT نسبت به گروه کنترل شد (p<0.01). همچنین پیش درمانی با عصاره هفت گیاه با دوز 100 میلی گرم باعث کاهش معنی دار سطح آنزیم ALT نسبت به گروه کنترل و تمام گروه های دیگر شد (p <0.001). غلظت کلسترول تام سرم در گروه کبد چرب (FL) دارای افزایش معنی داری نسبت به گروه های کنترل و FL1تا FL4 شد (p <0.001). غلظت تری گلیسیرید سرم در گروه های کبد چرب (FL) و FL1دارای افزایش معنی داری نسبت به گروه FL4 بود (P<0.001). غلظت HDLسرم در گروه FL4 دارای افزایش معنی دار نسبت به گروه های کنترل ، FL و FL1 و در گروه FL3 نسبت به گروه های کبد چرب و Fl1 بود (p<0.01) .
نتیجه گیریدر مجموع به نظر می رسد عصاره هفت گیاه دارای تاثیر مثبت بر پیشگیری از بروز مسمومیت کبدی و تغییرات متابولیسم لیپید است و آثار حفاظتی در برابر تغییرات آنزیمهای کبد دارد.
کلیدواژگان: هفت گیاه، کبد، آنزیم. متابولیسم لیپید -
صفحات 73-88زمینه و هدف
استرپتوکوک پنومونیه یا پنوموکوک، دیپلوکوک گرم مثبت به قطر 5/0 تا 2/1 میکرومتر، آلفا همولیتیک و تحمل کننده اکسیژن از جنس استرپتوکوکوس و عامل بیماریهایی چون مننژیت و ذات الریه می باشد.باکتری حامل ژن پروتئین سطحی Pneumococcal A (PspC)از S بوده و هدفی امیدوارکننده برای فرمولاسیون های واکسن جدید است. به همین جهت هدف از انجام این تحقیق جداسازی و کلونینگ ژن پروتئین سطحی (psp) استرپتوکوک پنومونیه در باکتری اشرشیاکلی DH5 آلفا به منظور تهیه واکسن برای کودکان می باشد.
مواد و روش هانمونه ها از تعداد 100 کودک سالم، در مهد کودک های شهر اراک به طور تصادفی از نازوفارنژیال کودکان سالم زیر 6 سال بود که در مجموع 12 ایزوله پنوموکوک جداسازی شد. به منظور جداسازی و شناسایی اولیه استرپتوکوک پنومونیه از محیط کشت و آزمون های بیوشیمیایی استفاده شد و استخراج DNA صورت گرفت. از طریق آزمون PCR سویه های واجد ژن pspC شناسایی شد. ژن pspC سویه های مثبت از طریق وکتور به باکتری میزبان اشرشیاکلی الحاق و از طریق تکنیک TA کلونینگ کلون شدند و در پایان از طریق تکنیک Real time PCR میزان بیان ژن ها در اشرشیا کلی DH5 آلفا سنجیده و برای رسم درخت فیلوژنی از نرم افزار clustalX و Mega5 استفاده شد.
یافته هااز غربالگری نمونه های بالینی ارسالی به آزمایشگاه که براساس خصوصیات مورفولوژیک، میکروسکوپی و تست های بیوشیمیایی تعیین هویت شدند در مجموع 12 ایزوله پنوموکوک جداسازی شد. و از این تعداد 1 ایزوله دارای ژن pspC بود. پس از کلونینگ، ژن های pspC، سویه های کلون شده کلنی سلکشن (آبی/سفید) جداسازی شدند. به منظور تایید نتایج کلونینگ DNA , از کلنی های مشکوک استخراج و توسط آزمون Real time PCR گردید. در نهایت تصاویر سکانسینگ ، m13 و منحنی تکثیر، بیان ژن در باکتری اشریشیاکلی DH5α را تایید کرد.
نتیجه گیریدر این مطالعه با ارزیابی ژنومی پنوموکوک جدا شده از کودکان زیر 6 سال ، ژن pspC با پتانسیل ایمن سازی و به منظور ساخت واکسن از این باکتری استخراج گردید و کلونینگ با موفقیت صورت گرفت. در نهایت با بررسی درخت فیلوژنی رسم شده در این مطالعه میزان تشابه و خویشاوندی گونه استرپتوکوک پنومونیه با سایر گونه ها نشان داده شد.
کلیدواژگان: استرپتوکوک پنومونیه، pspC، کلونینگ -
صفحات 89-102زمینه و اهداف
با توجه به گسترش عفونت های ناشی از اسینتوباکترهای مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف در سال های اخیر در ایران، این مطالعه در جهت تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و تعیین شیوع ژن های تیپ blaoxa23 وbla oxa10 در سویه های اسینتوباکتر جداشده از بیماران بستری در مراکز درمانی انجام پذیرفت.
مواد و روش هابا استفاده از محیط های کشت اختصاصی و آزمون های بیوشیمیایی از تعداد 75 ایزوله بالینی اسینتوباکتر جمع آوری شده از بیماران بستری در مراکز درمانی استان البرز70 ایزوله به عنوان اسینتوباکتر بومانی با روش های بیوشیمیایی و مولکولی شناسایی شدند. از روش انتشار دیسک (Disk diffusion) براساس دستورالعمل CLSI جهت تعیین هویت آنتی بیوتیکی ایزوله ها استفاده شد. در این پژوهش از 14 دیسک آنتی بیوتیک استفاده گردید. درنهایت از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) جهت بررسی شیوع ژن هایbla oxa23 و bla oxa10در مقاومت به آنتی بیوتیک ها با استفاده از پرایمرهای اختصاصی استفاده شد. از ژن blaoxa51 که مشخصه اسینتوباکتر بومانی هست جهت تایید قطعی ایزوله ها استفاده گردید.
یافته هانتایج نشان داد که صد درصد مقاومت مربوط به آنتی بیوتیک های سیپروفلوکساسین، سولفومتوکسازول، سفتریاکسون، سفوتاکسیم، سفوکسیتین، ایمی پنم، مروپنم و پیپراسیلین - تازوباکتام و کمترین میزان مقاومت مربوط به کولسیتین (صفر درصد)، توبرومایسین (5/78 درصد)، آمپی سیلین سولباکتام (8/92 درصد)، لووفلوکساسین، سفپیم وسفتازیدیم هر کدام 5/98 درصد بود. نتایج PCR جهت شناسایی سویه های حاوی ژن های مقاومت نشان داد که شیوع ژن های blaoxa23 و blaoxa10 به ترتیب 90 درصد و 61 درصد تمام نمونه ها است. ژن blaoxa51 در 100 درصد ایزوله ها یافت شد.
نتیجه گیریبررسی حاضر حاکی از آن است که باکتری اسینتوباکتربومانی در بیماران بستری در مراکز درمانی استان البرز از شیوع بالایی برخوردار است. با توجه به شناسایی ژن هایblaoxa 23، bla oxa10 و oxa51 blaدر اسینتوباکتر و امکان انتقال آن به دیگر باکتری ها، توصیه می شود در الگوی مصرف آنتی بیوتیک ها و معیار های کنترل عفونت های بیمارستانی تجدیدنظر گردد.
کلیدواژگان: اسینتوباکتر، بتالاکتاماز اگزاسیلیناز، مقاومت آنتی بیوتیک -
صفحات 103-109زمینه و هدف
در قرن اخیر استفاده بی رویه از آنتی بیوتیک ها سبب ظهور جدایه های مقاوم به درمان شده است که به عنوان یک تهدید جدی برای سلامت جمعیت های انسانی مطرح می باشد. به منظور مقابله با این پدیده رویکردهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است که از جمله آن ها می توان به استفاده از عصاره طبیعی گیاهان جهت درمان بیماری های عفونی اشاره کرد. گال قلقاف در اثر رشد غیر طبیعی بافت های گیاهی تحت تاثیر عوامل زنده مانند زنبورها بر اندام های مختلف درخت بلوط ایجاد می گردد. یافته های آزمایشگاهی بدست آمده از ارزیابی این ترکیب گیاهی دلالت بر پتانسیل بالای خاصیت ضد میکروبی آن دارد. در مطالعه پیش رو اثر ضد میکروبی عصاره گیاهی گال قلقاف بر روی باکتری های اشریشیا کلای و استافیلوکوکوکوس اوریوس بررسی گردیده است.
مواد و روش هااین مطالعه بر روی سویه های استاندارد اشرشیا کلای25922ATCC و استافیلوکوکوس اوریوس 25923ATCC انجام پذیرفت. عصاره آبی گال قلقاف به روش سوکسله بدست آمد. جهت ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی حداقل غلظت مهارکننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) به روش براث ماکرو دایلوشن (Broth-Macrodilution) تعیین گردید.
یافته هاحداقل غلظت مهار کننده رشد عصاره های گیاهی گال قلقاف در باکتری اشرشیا کلای به میزان 3125 میکروگرم در میلی لیتر و در باکتری استافیلوکوکوس اوریوس 98 میکروگرم در میلی لیتر بدست آمد. همچنین حداقل غلظت کشنده عصاره گال قلقاف در باکتری های اشرشیا کلای و استافیلوکوکوس اوریوس به ترتیب 50000 میکروگرم در میلی لیتر و 1562 میکروگرم در میلی لیتر بود.
نتیجه گیرینتایج این بررسی نشان داد عصاره گیاهی گال قلقاف بر روی باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اوریوس نسبت به باکتری گرم منفی اشرشیا کلای اثر ضد میکروبی بسیار خوبی دارد. همچنین اگر چه عملکرد باکتریواستاتیک نسبتا قوی عصاره فوق بر روی باکتری استافیلوکوکوس اوریوس مشاهده گردید، اما بین غلظت باکتریسیدال و باکتریوستاتیک اختلاف قابل توجه وجود داشت.
کلیدواژگان: عصاره گیاهی، گال قلقاف، اثر ضد میکروبی، اشرشیا کلای، استافیلوکوکوس اورئوس -
صفحات 110-120زمینه و هدف
هدف از این مطالعه مقایسه اثر ضدمیکروبی وارنیش فلوراید (فلورودوز) با دو سیلر اندودنتیک رایج علیه انتروکک فکالیس و استرپتوکک موتانس بود.
مواد و روش هااثر آنتی میکروبیال علیه استرپتوکک موتانس و انتروکک فکالیس بر روی دو سیلر اندودنتیک شامل یک سیلر با بیس رزینی (AH plus) و یک سیلر با بیس MTA (Endoseal MTA) در مقایسه با وارنیش فلوراید (Fluoro Dose) با کاربرد متد آگار دیفیوژن مورد آزمایش قرار گرفت.4 چاهک با برداشت آگار در چهار نقطه با فاصله یکسان در پلیت ازهم ایجاد شد و با مواد مورد آزمایش تازه مخلوط شده پر شد و دو باکتری مختلف استرپتوکک موتانس و انتروکک فکالیس به آن تلقیح شدند.هر 3 پلیت برای مدت 72 ساعت در دمایC°37 تحت شرایط هوازی انکوبه شدند.قطر نواحی مهاری در زمان های 72،48،24 ساعت اندازه گیری شد.داده ها با نرم افزار SPSS 23 و تست کروسکال والیس آنالیز آماری شدند.
نتیجه گیریهمه مواد مورد آزمایش مهار رشد باکتریهایE.faecalis و S.mutans را نشان دادند.کارآیی اثر آنتی باکتریال علیه انتروکک فکالیس به ترتیب AH plus>Endo seal MTA>Fluorodoseو کارآیی اثر آنتی میکروبیال علیه استرپتوکک موتانس شامل AH plus> Fluorodose > Endo seal MTA بود، گرچه تفاوت های معنی داری از نظر مقادیر قطر هاله عدم رشد بر علیه هر دوگونه انتروکک فکالیس و استرپتوکک موتانس در مقایسه دو به دو مواد مشاهده نشد.با گذشت زمان کارآیی سیلرها علیه هر دو گونه باکتریایی کاهش معنی داری نشان داد.
کلیدواژگان: اثر ضدمیکروبی، سیلر اندودنتیک، انتروکک فکالیس، استرپتوکک موتانس
-
Pages 1-8Introduction
Prednisolone is a key component in the treatment of severe asthma.Recent studies show that dexamethasone is a promising option due to its easier dosage regimen and better tolerance. However, little is known about the efficacy of dexamethasone in patients.The aim of this study was to compare the effects of dexamethasone and prednisolone on the control of asthma attacks.
MethodsIn this clinical trial, 100 children aged 2 to 10 years were studied with asthma referred to the clinic of Ayatollah Golpayegani Hospital in Qom in the second half of 2018-2019. Patients were treated with prednisolone and intramuscular dexamethasone in two groups by random method. Salbutamol spray was initially prescribed for all patients. GINA and VAS questionnaires were completed for each child before and 7 days after treatment. Data were analyzed using SPSS Ver23 statistical software and descriptive and analytical tests.
ResultsThe mean age of patients was 5.98 years. 40 were girls (40%) and the rest were boys. Chi-square and Fisher's exact test showed that both treatments were able to reduce GINA standard symptoms after 7 days and this reduction is significant (P = 0.001); Also, paired t-test showed that both treatments were able to reduce the VAS standard score after 7 days and this decrease is significant (P <0.05)
ConclusionIn the treatment of acute asthma attack, oral and injectable corticosteroids have the same effect. The treatment method can be chosen according to the parents' consent, the child's cooperation, considering the side effects of the drug, and so on.
Keywords: Asthma, Corticosteroids, Asthma Control, GINA, VAS -
Pages 9-14Background
Hospital infections worldwide, as a major public health problem, have a significant burden on patients. Therefore, due to the increased antibiotic resistance and mortality in hospitalized patients, this study aimed to determine the frequency of hospital infections and its antibiotic resistance pattern.
MethodsThis is a descriptive-analytical study that was conducted on a retrospective survey on 16566 children admitted to the Sheikh Pediatric Hospital in Mashhad. Data were collected using a questionnaire designed for the National Institutes of Internal Medicine Infection Monitoring System (INIS) to detect the prevalence of major hospital infections (blood, urinary, respiratory and burn), and all hospitalized patients were monitored for clinical signs and if they were suspected of being infected, they were confirmed by an infectious expert on the basis of clinical and laboratory symptoms.
ResultsIn the present study, a total of 16566 patients admitted during the year 1395, 60 cases of hospital infection (0.36%) were observed. The most common type of infection is respectively 0.19%, pneumonia 0.102% , urinary tract infection 0.036% and eye infection 0.030%. The most common bacterial agents in the most commonly reported type of hospital infection in children undergoing infections are Staphylococcus aureus (53.22%). The highest microbial infections caused by Klebsiella are 19.35% and the lowest is Candida Albicans 1.61%.
ConclusionThe results of this study show a lower proportion of hospital infection in this center than the country's statistics one of the reasons for this is the effect of observing handwashing by mothers of children in adolescents and staff, the effectiveness of health education to employees and mothers, as well as the proper use of disposable items. In this study, the highest incidence of infection related to blood infection, 32 cases, due to the fact that patients admitted to hematology and oncology departments are immunocompromised due to their individual circumstances and the nature of the disease ; identifying the causes of these infections and the weaknesses in the care of patients admitted to this section is of great importance.
Keywords: Hospital Infection, Hospital, Antibiotic Resistance -
Pages 15-23Background
The birth of a premature neonate causes increasing possibility of postpartum depression in mothers. The most important parental needs of infant admitted to the neonatal intensive care unit are communicational and informational needs, the present study aimed to investigate the effect of Interpersonal psychotherapy on postpartum depression in mothers of infants admitted to neonatal intensive care unit.
MethodsThis randomized interventional study investigated 92 primiparous women with a newborn admitted to neonatal intensive care unit. of Kamali Hospital. Sampling method was available and samples were randomly assigned into 2 groups of control and intervention by four blocks randomization method. In addition to routine care, the intervention group received 3 IPT counseling sessions. The data collection tool in this study was Edinburg Questionnaire.
ResultsThere was no statistically significant difference in demographic characteristics between the control and intervention groups. The results of repeated measure test indicated that the postpartum depression had a significant change over time (p = 0.000) with significant differences between the two groups (p = 0.000).
DiscussionConsidering the impact of IPT on postpartum depression, as well as the limited duration and cost of this program and the possibility of training it by midwives and medical staff, it is suggested to include this training program in the routine interventions for mothers with a newborn hospitalized in neonatal intensive care unit.
Keywords: Interpersonal psychotherapy, postpartum depression, Neonatal intensive care unit -
Pages 24-34Background
To investigate the effect of infertility on sexual and marital satisfaction of infertile couples. Present study designed to increase the knowledge of infertile couple regarding psychological and sociocultural problems of fertility and improve the health policy plans to increase the sexual and marital satisfaction of infertile couples.
MethodsThis cross-sectional study was carried out at Rooyesh infertility center of Alborz Province during 1393-1394. All infertile couples with at least primary education were enrolled. Data collection instrument was a questionnaire which was given to each partner separately by the researcher. The first part of data collection form included demographic questionnaire (13 questions) and the second part was the marital satisfaction (18 questions) and the third part was the assessment of sexual satisfaction (11 questions). The scores of couples’ marital and sexual satisfaction were compared among couples with different cause of infertility by using appropriate statistical tests.
ResultsOverall, 174 couples were evaluated during the study period. The significant correlation was found between couples ‘age and education and income (P=0.02 = P. 01, P <0.0001, P and P =0.04, respectively). There is no association between demographic characteristics and couples’ sexual satisfaction. In this study, the cause of infertility in 27% of couples were diagnosed as male factor (n=47), 30.5% female factor (n=53), %20 both male and female factors (n=35) and %22.5 unexplained infertility (n=39). No significant relationship was found between causes of infertility and couples’ marital and sexual satisfaction.
ConclusionOn the basis of present results, it seems that the cause of infertility has no impact on couples’ marital and sexual satisfaction. However, to confirm these results, more studies with larger sample sizes are needed.
Keywords: Marital satisfaction, Sexual satisfaction, Cause of infertility -
Pages 35-44Background and Objectives
Infertility is one of the most important crises in marital life that affects other aspects of personal life. The aim of the present study was to compare the sexual self-concept in fertile and infertile women referring to community health centers and infertility in Karaj, Iran.
MethodThis study is a causal-comparative and cross-sectional study. The study population included all fertile women who were referred to community health centers and infertile women referred to the infertility center of Karaj. To select the sample group, a sampling method was used to select the sample of infertile women and a two-stage cluster randomized cluster sampling method was used for the fertile women. A total of 280 subjects were selected as the research sample. For data collection, a questionnaire was used for demographic characteristics, fertility and infertility characteristics and the multivariate sex-self-concept questionnaire (MSSCQ) for both groups.
ResultsThe results showed that fertile women in relation to the components of positive sex self-concept include prevention of sexual problems, sexual satisfaction, sexual self-esteem, sexual behavior management, sexual motivation, sexual desire, motive for avoiding high-risk sexual relationships, sexual alertness, sexual self-efficacy had a better situation compare to infertile women (p <0.05). Fertile women were better than infertile women in terms of negative sex self-concept components, including sexual anxiety, sexual and sexual patterns, and internal control of sex (<0.05).
ConclusionInfertile women referring to infertility centers should be assessed about positive and negative sexual self- concepts to receive proper training by highly qualified counselors.
Keywords: Sexual self-concept, Fertile women, Infertile women -
Pages 45-52Introduction
Aside from classic indexes of infant growth such as weigh, length and head size, other infant parameters have been investigated in different studies and its relationship with gestation age and uterine internal growth have been evaluated. these parameters include breast size, underfoot size and arm size. In this study, the correlation between underfoot size of new-borns and other classical growth indexes and the traits during the birth such as mother age and gestational age and the gender of infant is studied. In this study, the length of underfoot is selected after birth. This study is done to obtain the average of this size in the infant under study and could be the furs study in out country.
Themethodologyin this study 500 new-borns infant department of Yazd worker in 2014 were selected randomly and the information related to growth index and the traits during the birth were prepared by question and were extracted from their records. The data was analyzed by SPSS software.
Findingsin this study ,500 new-borns infant with the accepted criteria were evaluated. 51.8% of them were boy and 48.2% of theme were girl. The average of mother age was 26.52. the average of gestational age 36.2 weeks and the average of new-born weight was 2890.52 gram. The average of new-born was 49.7 centimeters and the average of head size was35.11 centimeters. The average of underfoot size of infant was 66.91 centimeters. The correlational coefficient of underfoot length than other variables (mother age, the weight, length and head size) was respectively 0.192, 0.524, 0.797,0.606 and 0.575.
Conclusionthere was significant and positive correlation between feet length and other indicators of uterine internal growth such as weigh and head size in the birth and the traits during the birth such as gestational age and new-born gender and can be used separately to examine the health of infant.
Keywords: Infant, New-Born-Growth index, Underfoot size -
Pages 53-62Background
As a vulnerable social stratum, female heads of households are exposed to all kinds of psychological, social and economic harms. The present study aimed to determine the effects of resilience skills on psychological well-being and self-efficacy in female heads of households based on the Henderson and Milstein model.
MethodsThis quasi-experimental study with an interrupted time-series design was conducted on 34 female heads of households presenting to local facilitation and development centers in the suburbs of Karaj, Iran, in 2020-2021. Once the eligible individuals were identified, data were collected using a self-efficacy questionnaire, a psychological well-being questionnaire and a resilience scale. The study variables were measured at three time points: Before, immediately after and three weeks after the intervention. On each measurement occasion, the data of each individual was compared to her own data from the other occasions. Using the resilience training program by Henderson and Milstein (1996), all the individuals were given eight 75-minute sessions. The collected data were analyzed in SPSS software, version 21.
ResultsAccording to the results, participants’ mean age was 37.91 ± 6.81 years and their resilience score was 47.26 ± 5.05. The results of the repeated-measures test revealed the effect of the intervention on the mean scores of self-efficacy and psychological well-being over time(P<0.001). The effect of the resilience training program was 69.6% on self-efficacy and 52.6% on psychological well-being.
ConclusionBy developing emotional capabilities, promoting spirituality and creating a sense of hopefulness and optimism in life, resilience training programs can be effective in improving individuals’ psychological health and self-efficacy.
Keywords: Psychological Well-being, Self-efficacy, Female-headed households, Resilience, skills, Henderson, Milstein model -
Pages 63-72Background
The aim of the present study was to investigate the effect of Paprika on the metabolism of lipid changes and hepatic enzyme activities following oxytetracycline administration in rats.
Materials and MethodsA total of 36 adult male rats were divided into 6 equal groups and treated as follows. The control group (normal saline), fatty liver FL (oxytetracycline (Erfan drug Company) with dosage120 mg/kg per day for 3 days), fatty liver group-1 treatment FL1(oxytetracyclinefor three days, then the extract of Paprika daily 75 mg/kg by stomach tube for thirty days), liver-fatty-therapeutic group FL2 (oxytetracycline for three days, then Paprika per day 100 mg/kg by stomach tube for thirty days), pretreatment group 3 FL3 (Paprika 75 mg/kg daily with gastric tube for 15 days then oxytetracycline for three days) and pretreatment group 4 FL4 (Paprika 100 mg/kg daily with gastric tube for 15 days followed by oxytetracycline for 3 days.
ResultsPre-treatment with Paprika at dose 100 mg/kg resulted in a significant decrease in AST level compared to the control group (P <0/05). Pre-treatment of Paprika with a dose of 75 mg resulted in a significant decrease in ALT level compared to the control group (p <0.01). Also, pretreatment with Paprika at dose of 100 mg resulted in a significant decrease in ALT level compared to control group and all of the other groups (P <0.001). Serum total cholesterol concentration in the fatty liver group had a significant increase compared to control, fatty liver, FL 3 and 4 groups (P <0.001). The concentration of triglyceride in the fatty liver group was significantly higher than that of the pretreatment group 4 (P <0.001). The concentration of HDL in the pretreatment group 4 showed a significant increase compared to the control, fatty liver and FL1 groups (p <0.01) and in the pretreatment group 3 compared to the fatty liver and FL1 groups (p <0.01).
ConclusionIt seems that Paprika extract have a positive effect on the prevention of liver poisoning, lipid metabolism changes and protective effects against hepatic enzyme activities in rats.
Keywords: Paprika, Liver, Enzyme, lipid metabolism -
Pages 73-88Background and Aim
Streptococcus pneumoniae or pneumococcus, gram-positive diplococcus with a diameter of 0.5 to 1.2 μm, alpha hemolytic and oxygen tolerant of Streptococcus and causes diseases such as meningitis and pneumonia. The bacterium carries the Pneumococcal A surface protein gene (PspA) from S, and several studies show that PspA is a very promising target for new vaccine formulations. Therefore, the aim of this study was to isolate and clone the Streptococcus pneumoniae surface protein (psp) gene in Escherichia coli DH5α in order to provide a vaccine for children.
MethodsSampling of a total of 60 pneumococcal isolates was isolated from nasopharyngeal samples of healthy children under 6 years of age. In order to isolate and initially identify Streptococcus pneumoniae, culture medium and biochemical tests were used and DNA extraction was performed. Then, strains with pspC gene were identified by PCR. The pspC gene of the positive strains was transfected into Escherichia coli host bacteria by vector and cloned by TA cloning technique. Finally, the expression of genes in Escherichia coli DH5α was measured by Real time PCR technique. ClustalX and Mega5 software were used to draw the phylogenetic tree.
ResultsA total of 12 pneumococcal isolates were isolated from the screening of clinical specimens sent to the laboratory, which were identified based on morphological, microscopic and biochemical characteristics. Of these, 1 isolate had pspC gene. After cloning, pspC genes were isolated from cloned selection colonies (blue / white). In order to confirm the results of DNA cloning, it was extracted from suspected colonies and PCR by real time test. Finally, sequencing images, m13 and proliferation curves, and confirmed gene expression in Escherichia coli DH5α.
ConclusionIn this study, by genomic evaluation of pneumococci isolated from children under 6 years of age, pspC gene with immunization potential was extracted from this bacterium in order to make a vaccine. And cloning was successful. Finally, by examining the phylogenetic tree drawn in this study, the degree of similarity and kinship of Streptococcus pneumoniae with other species was shown.
Keywords: Streptococcus pneumoniae, PspC, Clonin -
Pages 89-102Background and objectives
Due to the spread of infections caused by broad-spectrum beta-lactamase-producing actinobacteria in recent years in our country, this study was conducted to determine the pattern of antibiotic resistance and to determine the prevalence of blaoxa23 and blaoxa10 genes in Acinetobacter strains isolated from patients admitted to centers The treatment was taken.
Materials and MethodsUsing specific culture media and biochemical tests, 75 clinical isolates of Acinetobacter were collected from patients hospitalized in Alborz province. 70 isolates were identified as Acinetobacter baumanni by biochemical and molecular methods. Disk diffusion method was used to determine the antibiotic identity of isolates according to the CLSI instruction. In this study, 14 antibiotic disks were used. Finally, polymerase chain reaction (PCR) was used to investigate the prevalence of bla oxa23 and bla oxa10 genes in antibiotic resistance using specific primers. The blaoxa51 gene, which is characterized by Acinetobacter Bumanni, was used to confirm the isolation of the isolates.
ResultsThe results showed that 100% resistance to ciprofloxacin, sulfumetoxazole, ceftriaxone, cefotaxime, cefoxitine, imipenem, meropenem and piperacillin - tazobactam antibiotics and the least resistance to colistine (0%), tobramycin (78.5% ), Ampicillin Sulbactam (92.8%), Levofloxacin, cefepime and ceftazidime, each of which was 98.5%. The results of PCR to detect strains containing resistance genes showed that the prevalence of blaoxa23 and blaoxa10 genes was 90% and 61%, respectively. The blaoxa51 gene, which is characterized by Acinetobacter Bumanni, was found in 100% of isolates.
ConclusionThe present study suggests that Acinetobacter Berumani bacteria is highly prevalent in patients admitted to treatment centers of Alborz province. Regarding the identification of blaoxa 23 and bla oxa10 genes in Acinetobacter and relationship its between Antibiotic resistance, it is recommended to revise the pattern of antibiotic use and the criteria for controlling infectious diseases.
Keywords: Acinetobacter, Oxacillin beta-lactamases, Antibiotic resistance -
Pages 103-109Background
In the recent century, the improper use of antibiotics has led to the emergence of resistant isolates that pose a serious threat to the health of human populations. In order to deal with this phenomenon, various approaches have been used, including the use of natural herbal extracts to treat infectious diseases. Ghalghaf Gall is caused by abnormal growth of plant tissues under the influence of living factors such as bees on various organs of the oak tree. Laboratory findings obtained from the evaluation of this plant indicate its high potential for antimicrobial properties. In the present study, the antimicrobial effect of Ghalghaf Gall extract on Escherichia coli and Staphylococcus aureus was investigated.
MethodsThis study was performed on standard strains of Escherichia coli ATCC 25922 and Staphylococcus aureus ATCC 25923. Aqueous extract of Ghalghaf Gall was obtained by Soxhlet method. To evaluate the antibacterial activity, the minimum inhibitory concentration (MIC) and the minimum bactericidal concentration (MBC) were determined by broth-macrodilution method.
ResultsThe MIC value of the extracts of Ghalghaf Gall obtained for Escherichia coli and Staphylococcus aureus were 3125 µg/ml and 98 µg/ml respectively. Also The MBC value of the Escherichia coli and Staphylococcus aureus obtained 50000 µg/ml and 1562 µg/ml respectively.
ConclusionThe results of this study showed that the herbal extract of Ghalghaf Gall has a very good antimicrobial effect on the gram-positive bacterium Staphylococcus aureus compared to the gram-negative bacterium Escherichia coli. Also, although relatively strong bacteriostatic function of the above extract was observed on Staphylococcus aureus, but there was a significant difference between bactericidal and bacteriostatic concentrations.
Keywords: Herbal extract, Ghalghaf Gall, Antimicrobial effect, Escherichia coli, Staphylococcus aureus -
Pages 110-120Background
The aim of this in vitro study is to compare the antimicrobial efficacy of fluoride Varnish (flurodose) with two endodontic sealers against Enterococcus faecalis and streptococcus mutans.
Materials and MethodsTwo different endodontic sealers, namely, resin based (AH Plus), mineral trioxide aggregate (Endoseal-MTA) based and fluoride Varnish (Flurodose) were tested for their antimicrobial efficacy against E. faecalis and S.mutans using agar diffusion method.Four wells were made by the removal of agar at equidistant points and filled with freshly mixed respective root canal sealers and were inoculated with E. faecalis and S.mutans. All the three plates were incubated for a period of 72 h at 37°C under aerobic conditions. The diameter of inhibition zones was measured at 24, 48, and 72 h time intervals. Data obtained were statistically analyzed using SPSS,Kruskal-Walis and Mann Whitney test.
ResultsAll the tested sealers showed some bacterial growth inhibition of E. faecalis and S.mutans. Their efficacy in descending order of antibacterial activity against E.faecalis was as follows: AH Plus > Endo seal MTA> Fluoride varnish(fluorosode) and efficacy of antibacterial effect against S.mutans was including : AH plus> Fluorodose > Endo seal MTA. However, no significant differences were observed in terms of diameter of growth inhibition zone against both Enterococcus faecalis and Streptococcus mutans in pairwise comparison. The efficacy of the root canal sealers decreased marginally with increase in their duration of action.
ConclusionAntimicrobial efficacy of resin based sealer (AH-plus) was highest followed by fluoride varnish(flurodose) and MTA based sealer(Endo seal MTA).
Keywords: AH plus, Endoseal MTA, Fluoride Varnish, Enterococcus faecalis, Streptococcus Mutans