فهرست مطالب
نشریه دانش انتظامی آذربایجان غربی
پیاپی 50 (بهار 1400)
- تاریخ انتشار: 1400/03/01
- تعداد عناوین: 6
-
صفحات 1-15
پژوهش حاضر با هدف نقش تفکر انتقادی و تاب آوری در پیش بینی سازگاری اجتماعی در میان سربازان وظیفه ستاد انتظامی استان آ.غ انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی، از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل تمامی سربازان وظیفه ستاد انتظامی استان آ.غ در سال 1400 بودند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، تعداد 100 نفر مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم ب فاکینو و فاکینو (1994)، تاب آوری کانر و دیویدسون (2003) و سازگاری اجتماعی بل (1961) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندگانه و آزمون تحلیل واریانس یک راهه استفاده گردید. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که متغیر تفکر انتقادی و تاب آوری با سازگاری اجتماعی رابطه مثبت و معناداری داشت. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که متغیر سازگاری اجتماعی بر اساس متغیرهای تاب آوری و تفکر انتقادی پیش بینی می شود و در نهایت نتایج آزمون تحلیل واریانس یک راهه نشان داد که میزان سازگاری اجتماعی، تاب آوری و تفکر انتقادی بین سربازان با درجه های مختلف نظامی متفاوت است. بنابراین با توجه به یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که برنامه هایی برای مداخله و آموزش تفکر انتقادی و تاب آوری در مراکز آموزش وظیفه عمومی و همچنین ستاد فرماندهی انتظامی در نظر گرفته شود تا منجر به افزایش سازگاری اجتماعی در میان سربازان شود.
کلیدواژگان: تفکر انتقادی، تاب آوری، سازگاری اجتماعی، سربازان وظیفه -
صفحات 16-30
هدف از پژوهش حاضر، مقایسه مهارت های اجتماعی و خودشیفتگی در زنان متقاضی طلاق و عادی شهرستان بوکان بود. پژوهش از نوع علی- مقایسه ای بود. جامعه آماری مورد مطالعه را دو گروه از زنان متقاضی طلاق و عادی که ساکن شهرستان بوکان بودند تشکیل می دهد. حجم نمونه پژوهش 384 نفر از زنان متقاضی طلاق و عادی شهرستان بوکان بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شد. ابزارهای به کار رفته در این پژوهش شامل پرسشنامه مهارت های اجتماعی ماتسون (1983) و مقیاس سیاهه شخصیت خودشیفته راسکین و تری (1988) بود. برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی همچون میانگین و انحراف استاندارد و برای آزمون فرضیات از تحلیل واریانس چندمتغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که بین زنان متقاضی طلاق و عادی از لحاظ مهارت های اجتماعی و خودشیفتگی تفاوت آماری معناداری وجود دارد. به این معنا که مهارت های اجتماعی در گروه عادی بالاتر از گروه متقاضی طلاق، اما در متغیر خودشیفتگی میانگین گروه متقاضی طلاق بالاتر از گروه عادی می باشد.
کلیدواژگان: طق، مهارتهای اجتماعی و خودشیفتگی -
صفحات 31-41
رایانش ابری به معنی توسعه و به کارگیری فناوری کامپیوتر بر مبنای اینترنت است. این فناوری شیوهای از محاسبات کامپیوتری در فضایی است که قابلیتهای مرتبط با فناوری اطلاعات را به عنوان خدمات برای کاربر عرضه میکند. فناوری مذکور به کاربر امکان میدهد بدون آن که اطلاعات تخصصی در مورد این فناوریها داشته باشد یا بخواهد زیرساخت را در دست گیرد، به خدمات مبتنی بر فناوری در اینترنت دسترسی داشته باشد. مهم ترین دغدغه این فناوری، امنیت اطلاعات و نفوذپذیری این سیستم بوده و در این راستا یکی از چالش های اصلی، کاهش تاثیر حملات انکار سرویس توزیع شده در آن می باشد. این حملات نوعی حمله توزیع شده از حملات توزیع انکار است که طی آن نفوذگر با ایجاد ترافیک بی مورد حجم زیادی از منابع سرویس دهنده و پهنای باند شبکه را مصرف می کند. در این مطالعه، به منظور مقابله با این حملات یک چارچوب همکاری برای تشخیص نفوذ ارایه شده است. بدین ترتیب، سیستم های تشخیص نفوذ که در بخش های مختلف محیط ابری قرار گرفته اند ترافیک شبکه را جمع آوری و آن را آنالیز می کنند. سپس این سیستم ها از طریق تبادل هشدار با هم همکاری کرده و پس از شناسایی حمله به سرور مرکزی گزارش می دهند و بدین ترتیب اثر حملات انکار سرویس توزیع شده کاهش می یابد. یافته های پژوهش نشان داد که روش پیشنهادی به صورت میانگین 11 درصد زمان محاسبه و 1/0 درصد نرخ تشخیص حملات انکار سرویس توزیع شده را نسبت به روش پایه بهبود می دهد؛ اما نرخ تشخیص حملات انکار سرویس توزیع شده با دیواره آتش در روش پایه 2/0 درصد بهتر از روش پیشنهادی می باشد.
کلیدواژگان: حملات انکار سرویس، انکار سرویس توزیع شده، رایانش ابری، امنیت، تشخیص نفوذ -
ارزیابی میزان رضایت شغلی و بهره وری کارکنان نیروی انتطامی با توجه به ساعت کاریصفحات 42-52
اشتغال از جمله مسایلی است که همواره ذهن انسانها، دولتها و ملتها را به خود مشغول داشته است. هر چند شغل و حرفه به ظاهر، به بعد اقتصادی - معیشتی انسانها مربوط می شود، ولی با بعد فردی، خانوادگی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی آنان نیز ارتباطی تنگاتنگ دارد. رضایت شغلی فعالیتی است میان رشته ای که دیدگاه های روان شناختی اجتماعی، جامعه شناختی، اقتصادی، علوم سیاسی و تربیتی هر کدام به سهم خود به آن پرداخته اند. هدف از پزوهش حاضر نیز بررسی میزان رضایت شغلی و بهره وری کارکنان نیروی انتطامی با توجه به ساعت کاری می باشد. تحقیق حاضر از لحاظ تقسیم بندی بر مبنای هدف، از نوع کاربردی بوده و برای انجام آن از روش تحقیق توصیفی- همبستگی استفاده شده است. جامعه آماری شامل 214 نفر از کارکنان نیروی انتظامی اعم از قراردادی، شرکتی و رسمی می باشد. حجم نمونه مطابق فرمول کوکران 189 نفر بوده که به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری پرسشنامه می باشد که شامل، پرسشنامه استاندارد 26 سوالی بهره وری کارکنان و 30 سوالی رضایت شغلی و در نهایت 11 سوال برای ساعت کاری کارکنان می باشد. نتایج بدست آمده نشان داد بین میران رضایت شغلی و بهره وری کارکنان رابطه مسقیم و معنی داری وجود دارد. همجنین ساعت کاری کارکنان بر رابطه رضایت شغلی و بهره وری کارکنان تاثیرگذار است.
کلیدواژگان: میزان رضایت شغلی، بهره وری کارکنان، ساعت کاری -
صفحات 53-70
هدف اصلی این پژوهش، ارزیابی میزان آشنایی از حقوق شهروندی و ابعاد آن در مناطق 5 گانه شهر ارومیه می باشد. روش تحقیق پژوهش حاضر از نظر ماهیت توصیفی- تحلیلی و از نظر هدف کاربردی می باشد. منابع و اطلاعات استفاده شده در این پژوهش به دو صورت کتابخانه ای و برداشت میدانی می باشد. در این پژوهش ابعاد مدنی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و جنسی مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. جامعه ی آماری این پژوهش ساکنین مناطق 5 گانه شهر ارومیه می باشد. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شده است که تعداد حجم نمونه 384 عدد بدست آمده است. نمونه گیری در این پژوهش به صورت تصادفی می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها به دو صورت کمی و کیفی صورت پذیرفته است. در این پژوهش از آزمون های یومن ویتنی، اسپیرمن و فریدمن در نرم افزار تحلیل آماری استفاده شده است. نتایج این پژوهش نشانگر این است که بطور کلی میزان آگاهی افراد ساکن در مناطق 5گانه شهر ارومیه در ابعاد مدنی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و جنسی به ترتیب 94/1، 47/2، 43/2، 69/2 و 75/3 می باشد که کمترین میزان را بعد مدنی و بیشترین میزان را بعد جنسی کسب نموده است. طبق نتایج آزمون یومن-ویتنی، مردان نسبت به زنان از حقوق شهروندی، آگاهی بالاتری دارند. طبق نتایج آزمون اسپیرمن متغییر تحصیلات رابطه ای متوسط مستقیم، متغییر شغل رابطه ای ضعیف مستقیم و متغییر سن دارای رابطه ضعیف عکس با میزان آشنایی از حقوق شهروندی می باشد. در نهایت با توجه به نتایج آزمون فریدمن، راهکار آموزش حقوق شهروندی در فضاهای مجازی رتبه یک را کسب نمودند.
کلیدواژگان: حقوق شهروندی، شهروند، مشارکت مردمی، مناطق 5 گانه ارومیه -
عوامل سازمانی و غیر سازمانی موثر بر خودکشی در بین سربازان یک واحد نظامی و راه های پیشگیری از آنصفحات 71-90
خودزنی و خودکشی در ارگان های نظامی زیر مجموعه ی نیروهای مسلح نیز کم و بیش دیده می شود که علل بسیاری می تواند در ارتکاب آن نقش داشته باشد. خودکشی در بین سربازان تصادفی نیست بلکه در نتیجه جریانی از اندیشه ها، رفتارها، موقعیت ها و روابط بین فردی که اغلب ریشه قبل از شروع خدمت سربازی دارند رخ می دهد. این تحقیق با هدف تبیین عوامل درون سازمانی و برون سازمانی بر خودزنی و خودکشی کارکنان وظیفه و ارایه راهکارهای مقابله با آن صورت گرفت، که اطلاعات بوسیله ابزار میدانی و کتابخانه ای و تجزیه و تحلیل کمی و کیفی یکی از قرارگاه های منطقه ای آجا مورد بررسی قرار گرفت. در تجزیه و تحلیل پژوهش سعی شده که تاثیر عوامل درون سازمانی (برخورد فرماندهان و امکانات و شرایط خدمتی) و برون سازمانی (عوامل اقتصادی، ناهنجاریهای اجتماعی ، روانشناختی و فرهنگی) که سر منشا بسیاری از اقدامات منجر به خودزنی و خوکشی کارکنان وظیفه می شوند بررسی شود. روش تحقیق مورد استفاده از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت و روش پیمایشی بوده است که با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته که روایی آن توسط اساتید راهنما و مشاور مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از ضزیب آلفای کرونباخ 85/ 0 محاسیه گردید. نتیجه گیری کلی حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها حاکی از آن است که مولفه های مورد بررسی در متغییر مستقل (عوامل درون سازمانی و برون سازمانی) بر متغییر تابع یعنی خودزنی و خودکشی کارکنان وظیفه تاثیر زیادی دارندو با توجه به نتایج مطالعه افراد بایستی در بدو ورود به سازمان های نظامی و همچنین به صورت دوره ای منظم و به دقت مورد بررسی قرار گیرند و مداخلات مناسب پیشگیرانه از قبیل آموزش، مشاوره و روان درمانی برای آنان انجام شود ودر انتها برای شناسایی و تقلیل این جرایم پیشنهادهای ارایه گردیده است.
کلیدواژگان: عوامل درون سازمانی و برون سازمانی، خودکشی، کارکنان وظیفه، پیشگیری، واحد نظامی
-
Pages 1-15
The present study was conducted with the aim of the role of critical thinking and resilience in predicting social adjustment among conscripts of the police headquarters in Agh province. The research method was descriptive-correlational. The statistical population included all soldiers on duty in the police headquarters of Agh province in 2021. Using the available sampling method, 100 people were studied. The California Critical Thinking Questionnaire Form Fakino and Facino (1994), Connor & Davidson Resilience (2003) and Bell Social Adjustment Questionnaire (1961) were used to collect data. Pearson correlation test, multiple regression analysis and one-way analysis of variance were used to analyze the data. The results of Pearson correlation test showed that the variables of critical thinking and resilience had a positive and significant relationship with social adjustment. Also, the results of regression analysis showed that the variable of social adjustment is predicted based on the variables of resilience and critical thinking. Finally, the results of one-way analysis of variance test showed that the rate of social adjustment, resilience and critical thinking between soldiers with different military ranks Is different. Therefore, according to the research findings, it can be concluded that programs for intervention and training of critical thinking and resilience should be considered in public service training centers as well as the Disciplinary Command Headquarters to increase social adjustment among soldiers.
Keywords: critical thinking, Resilience, social adjustment, soldiers -
Pages 16-30
The aim of this study was to compare social skills and narcissism in women seeking divorce and normal in Bukan. The research was causal-comparative. The statistical population of the study consists of two groups of divorced and ordinary women living in Bukan. The sample size of the study was 384 divorced and normal women in Buchan who were selected by convenience sampling method.The instruments used in this study included the Matson (1983) Social Skills Questionnaire and the Ruskin & Terry (1988) Narrative Personality Inventory Scale. Descriptive statistics such as mean and standard deviation were used to analyze the data and multivariate analysis of variance was used to test the hypotheses. The results showed that there is a statistically significant difference between normal and narcissistic women seeking divorce and normalization. This means that social skills in the normal group are higher than the group seeking divorce, but in the narcissistic variable, the average group seeking divorce is higher than the normal group.
Keywords: divorce, social skills narcissism -
Pages 31-41
Cloud computing is the development and deployment of computer technology based on the internet. This technology is a form of computer computing in a space that offers information technology-related capabilities as services to the user. It enables the user to take advantage of technology-based services on the internet without the access to specialized information about the technology or the infrastructure. The most important concern of this technology is the security of information and permeability in the system. In this way, one of the main challenges is to reduce the impact of distributed denial-of-system attacks. These attacks are distributed types of denial-of-service attacks, in which the attacker uses a large amount of server resources and network bandwidth to generate traffic. In this study, a collaborative framework for detecting penetration is presented to counter these attacks. In this way, intrusion detection systems that are located in different parts of the cloud environment collect and analyze network traffic. These systems then collaborate with the alert exchange and detect the attack on the central server. Finally, they reduce the impact of distributed denial-of-service attacks. The findings of the current study showed that the proposed method improves the average of 11 percent of the calculated time and 0.1 percent of the rate of detection of distributed denial of service attacks compared to the baseline method. However, the detection rate of denial-of-service attacks distributed by the firewall in the base method is 0.2% better than the proposed method.
Keywords: Denial of Service, Distributed Service Denial, Cloud Computing, Security, Intrusion Detection -
Assessing the level of job satisfaction and productivity of law enforcement personnel according to working hoursPages 42-52
Employment is one of the issues that has always occupied the minds of people, governments and nations. Although occupation and profession seem to be related to the economic-living dimension of human beings, but it is also closely related to their individual, family, social, political and cultural dimensions. Job satisfaction is an interdisciplinary activity in which the perspectives of social psychology, sociology, economics, political science and education have each contributed. The purpose of this study is to evaluate the level of job satisfaction and productivity of retaliatory staff according to working hours. The present study is applied in terms of purpose-based classification and descriptive-correlational research method has been used to do it. The statistical population includes 214 law enforcement personnel, including contract, corporate and official. The sample size according to Cochran formula was 189 people who were selected by simple random sampling. The measuring tool is a questionnaire that includes a standard questionnaire of 26 questions of employee productivity and 30 questions of job satisfaction and finally 11 questions for employees' working hours. The results showed that there is a direct and significant relationship between job satisfaction and employee productivity. Employee working hours also affect the relationship between job satisfaction and employee productivity.
Keywords: Job satisfaction employee productivity Working Hours -
Pages 53-70
The main purpose of this study is to evaluate the level of awareness of citizenship rights and its dimensions in the five regions of Urmia. The research method of the present study is descriptive-analytical in nature and applied in terms of purpose. The sources and information used in this research are in the form of libraries and field surveys. In this research, civil, political, social, cultural and sexual dimensions have been studied. The statistical population of this study is the residents of 5 Regions of Urmia. To determine the sample size, the Cochran's formula was used and the sample size was 384. Sampling in this study is random. Data analysis has been done both quantitatively and qualitatively. The results of this study show that in general, the level of awareness of people living in the five districts of Urmia in civil, political, social, cultural and sexual dimensions are 1.94, 2.47, 2.43, 2.69 and 3.75, respectively Which The lowest is the civil dimension and the highest is the sexual dimension. According to the Mann-Whitney U test, men are more aware of citizenship rights than women. According to the results of Spearman test, the variable of education has an Average direct relationship, the variable of job has a weak direct relationship and the variable of age has a weak relationship with awareness of citizenship rights. Finally, according to the results of Friedman test, the strategy of teaching civil rights in Social media was ranked first.
Keywords: Citizenship Rights, Citizen, People's Participation, 3 Regions of Urmia -
Organizational and non-organizational factors affecting suicide among soldiers of a military unit and ways to prevent itPages 71-90
Suicide and suicide are more or less seen in the military organs of the armed forces, which can have many causes. The aim of this study was to explain the internal and external factors on self-harm and suicide of duty employees and to provide solutions to deal with it. The information was analyzed by field and library tools and quantitative and qualitative analysis of one of the AJA regional headquarters. . In the analysis of this research, we have tried to influence the factors within the organization (commanders' approach and facilities and service conditions) and outside the organization (economic factors, social, psychological and cultural anomalies) that are the source of many actions leading to self-harm and self-harm of employees. Be checked. The research method used was applied in terms of purpose and in terms of nature and survey method, which was validated by a researcher-made questionnaire whose validity was confirmed by the research community and its reliability was estimated using Cronbach's alpha coefficient of / 85. Indicates the high validity of the questionnaire. The general conclusion obtained from data analysis indicates that the components studied in the independent variable (internal and external factors) have a great impact on the functional variable, ie self-harm and suicide of duty employees. According to the results of the study, individuals should be examined at the beginning of their entry into military organizations and also periodically and carefully, and appropriate preventive interventions such as training, counseling and psychotherapy should be performed for them. The reduction of these crimes is suggested. According to the results of the study, individuals should be examined at the beginning of their entry into military organizations and also periodically and carefully, and appropriate preventive interventions such as training, counseling and psychotherapy should be performed for them. Finally, suggestions have been made to identify and reduce these crimes.
Keywords: Intra-organizational, extra-organizational factors, Suicide, Duty staff, Prevention, Military unit