فهرست مطالب
مجله اپیدمیولوژی ایران
سال هفدهم شماره 3 (پیاپی 63، پاییز 1400)
- تاریخ انتشار: 1401/01/29
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 224-235مقدمه و اهداف
کووید-19 یک بیماری جدید است و در مورد عوامل خطر بیماری، اطلاعات محدودی در دسترس است. هدف، این مطالعه تعیین عوامل خطر مرگ ومیر در بیماران مبتلا به کووید-19 در شمال شرق ایران بوده است.
روش کاردر این مطالعه مورد شاهدی، بیماران از هر دو جنس و مبتلا به کووید-19 با تشخیص قطعی کووید-19 که طی مدت مطالعه فوت شدند، به عنوان گروه مورد و بیمارانی که با حال عمومی خوب آماده ترخیص بودند، به عنوان گروه شاهد مطالعه شدند. تجزیه وتحلیل داده با نرم افزار STATA نسخه 14 و آماره های توصیفی و آزمون های آماری رگرسیون لجستیک تک متغیره و چندگانه انجام شد.
یافته ها: 611 بیمار شامل 27 درصد موردها و 73 درصد شاهدها بودند. آنالیزها نشان داد که سن بالاتر از 80 سال نسبت به سن 50 تا 60 سال شانس مرگ 8/2 برابر بود. همچنین داشتن سن پایین تر از 40 سال حدودا 85 درصد شانس مرگ از این بیماری را کاهش می داد. زندگی در روستا شانس مرگ را 2/2 برابر می نماید. علایم بیماری سرفه، ضعف عمومی، درد بدن و تهوع و استفراغ شانس زنده ماندن را بیشتر می کرد.
نتیجه گیری: شانس مرگ بیماران پیر مبتلا به کووید-19 بیشتر است، همچنین زندگی در مناطق روستایی باعث افزایش دو برابری مرگ می شود. اگرچه علایم سرفه و خستگی با کاهش مرگ در بیماران موردمطالعه همراه است ولی برای قضاوت صحیح درباره آن ها لازم است تا سایر عوامل پنهان بررسی نشده را نیز در نظر گرفت.کلیدواژگان: عوامل خطر، مرگ ومیر، کووید-19، مطالعه مورد شاهد، ایران -
صفحات 236-243مقدمه و اهداف
مطالعه حاضر با هدف برآورد شیوع عمری سقط (عمدی و غیرعمدی) در یک نمونه ی تصادفی از زنان 15 تا 50 ساله تهران و شناسایی برخی از عوامل مرتبط با آن اجراشده است.
روش کاراین مطالعه از داده های کنترل های یک مطالعه مورد-شاهد مبتنی بر جمعیت که در سال 1393 در تهران به انجام رسیده بود، استفاده کرده است. داده های 544 نفر از زنان 15-50 ساله ساکن مناطق شهرداری تهران که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، در این مطالعه وارد شدند. برای بررسی عوامل مرتبط با سقط و برآورد نسبت شانس های تطبیق شده و فاصله اطمینان 95 درصد آن ها از رگرسیون لجستیک چندگانه استفاده شد.
یافته ها: در کل 102 نفر 8/18% (فاصله اطمینان 95%: 8/15%- 4/22%) از زنان سابقه ی سقط در طول زندگی را گزارش کردند. در مدل رگرسیون لجستیک، مجرد بودن با نسبت شانس=46/3 (فاصله اطمینان 95%: 42/1- 47/8) و افزایش سن با نسبت شانس= 07/1 (فاصله اطمینان 95%: 04/1- 11/1) شانس داشتن سابقه سقط را افزایش دادند. این درحالیست که داشتن فرزند با نسبت شانس=27/0 (فاصله اطمینان 95%:11/0- 65/0)، افزایش سالهای تحصیلی با نسبت شانس=89/0 (فاصله اطمینان 95%: 82/0-96/0)، و اعتقادات مذهبی بالاتر با نسبت شانس=65/0 (فاصله اطمینان 95%: 45/0- 93/0) شانس داشتن سابقه سقط را در زنان مورد مطالعه کاهش دادند.
نتیجه گیری: بالا بودن شیوع عمری سقط در مطالعه حاضر و خطرات آن برای سلامت مادران، بر ضرورت نیاز به برنامه های مداخله ای آموزشی با در نظر گرفتن سطح تحصیلات و دانش مادران در کنار توجه به اعتقادات مذهبی تاکید می کند.کلیدواژگان: شیوع، سقط، تهران، مطالعه مبتنی بر جمعیت -
صفحات 244-253مقدمه و اهداف
این مطالعه با هدف بررسی ویژگی های اپیدمیولوژیک بیماران مبتلا به کووید-19 در استان همدان انجام شد..
روش کاردر این مطالعه توصیفی- مقطعی اطلاعات دموگرافیک و اپیدمیولوژیک تمامی افرادی که از تاریخ 30/11/1398 تا 01/10/1399 با تشخیص کووید-19 به بیمارستآن های استان همدان مراجعه کرده بودند؛ توسط دو چک لیست استخراج شد و با استفاده از نرم افزار Stata نسخه 14 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
یافته هادر این مطالعه 9674 بیمار کووید مثبت مورد بررسی قرار گرفتند. 11/49 درصد موارد بیماری در سالمندان بالای 60 سال اتفاق افتاده بود. درصد فراوانی نسبی ابتلا در افراد مونث بیش تر از افراد مذکر بود (57/51 درصد در مقابل 43/48 درصد). 05/72 درصد بیماران قطعی در شهر سکونت داشتند و 76/0 درصد آن ها سابقه مسافرت به منطقه های با شیوع بالای بیماری دو هفته قبل از شروع علایم را گزارش کرده بودند. از طرفی بیش ترین میزان بروز این بیماری به ازای یکصدهزار نفر جمعیت در شهرستآن های ملایر، همدان و نهاوند و بیش ترین میزان کشندگی هم به ترتیب در شهرستآن های رزن و درگزین، تویسرکان و اسدآباد اتفاق افتاده بود. در این مطالعه، داده های بیماران سرپایی مشکوک، محتمل و قطعی مبتلا به کووید-19 مراجعه کننده به مراکز درمانی بررسی نشده است.
نتیجه گیریبا توجه به بالا بودن میزان فوت در افراد مسن، مذکر، دارای بیماری های زمینه ای و افراد ساکن در مناطق روستایی به کارگیری اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه در این اقشار ضروری تر از سایرین است؛ توجه به این گروه های پرخطر در کوتاه ترین زمان ممکن باعث کاهش بار ناشی از این بیماری بر افراد و هم چنین نظام بهداشت و درمان خواهد شد.
کلیدواژگان: کووید-19، کروناویروس، اپیدمیولوژی، بروز، ایران -
صفحات 254-263مقدمه و اهداف
این مطالعه کیفی با هدف شناسایی سبب های عدم استفاده از کاندوم توسط مصرف کنندگان تزریقی مواد در ایران انجام شد.
روش کاراز نمونه گیری هدفمند در 4 گروه شرکت کننده که شامل مصرف کنندگان تزریقی مرد (14 نفر) و مصرف کنندگان تزریقی زن (6 نفر)، ارایه دهندگان خدمت به این افراد (8 نفر) و متخصصان در زمینه HIV و اعتیاد (9 نفر) استفاده شد. داده ها طی بحث گروهی متمرکز یا مصاحبه عمیق فردی با سایر شرکت کنندگان در این مطالعه جمع آوری و با استفاده از تحلیل محتوای قراردادی داده ها تحلیل شدند.
یافته هامیانگین سنی مصرف کنندگان تزریقی مرد 44 و مصرف کنندگان تزریقی زن 2/38 سال بود. در تجزیه و تحلیل کیفی 16 مضمون (تم) برای استفاده نکردن از کاندوم ذکر شد که در 3 دسته اصلی آگاهی (سطح پایین خطر درک شده، آموزش ناکافی و وجود باورهای غلط بین مصرف کنندگان)، دسترسی (سیاست های جدید کنترل جمعیتی کشور، کاهش تعداد داروخانه ها و مراکز کاهش آسیب، و کاهش و توقف توزیع کاندوم در زندان ها)، ویژگی های فردی و عوامل اجتماعی (فقر و بی خانمانی، افسردگی و خماری و پایین بودن سطح خود مراقبتی و عزت نفس، لذت کم تر، داشتن رابطه جنسی تحت تاثیر مواد، و انگ) قرار گرفتند.
نتیجه گیرییافته های بیان گر آن است که موانع مصرف کاندوم در بین مصرف کنندگان تزریقی مواد هم شامل موانع ساختاری و هم شامل موانع فردی است.
کلیدواژگان: مصرف کنندگان تزریقی مواد، کاندوم، تحلیل محتوای قراردادی -
صفحات 264-271مقدمه و اهداف
نظر به اهمیت شناسایی به موقع هر گونه طغیان یا تغییر در روند مننژیت، این مطالعه با هدف برآورد سطوح آستانه هشدار ثابت و دینامیک طغیان های حاصل از مننژیت در ایران انجام شد.
روش کاردر این مطالعه اطلاعات تمامی بیماران از ابتدای فروردین 1395 تا 29 اسفند 1397 از نظام ملی مراقبت مننژیت استخراج شد. برآورد سطوح آستانه هشدار به تفکیک فصول و استان های مختلف کشور محاسبه شد. برای تعیین سطوح آستانه هشدار از چهار روش کران بالای الگوریتم (UCL)، افزایش نسبی، نقاط بحرانی و توصیه های سازمان جهانی بهداشت استفاده شد.
یافته هاسطوح آستانه هشدار محاسبه شده برای موارد قطعی با توجه به روش کران بالای الگوریتم مجموع تراکمی (CUSUM) و روش آماری نقاط بحرانی بر اساس صدک نود، 2 مورد در روز برای ایران تعیین شد. مقدار ثابت تعیین شده برای جمعیت زیر 30 هزار نفر 5-3 مورد و بین 100-30 هزار نفر 7-5 مورد در هفته تعیین شد. بر اساس روش افزایش نسبی افزایش 30 درصد در یک هفته نسبت به هفته های پیشین به عنوان سطح آستانه در نظر گرفته شد.
نتیجه گیریاستفاده از سطوح آستانه هشدار گزارش شده در این مقاله می تواند به عنوان مبنایی در شناسایی طغیان مننژیت مورد استفاده قرار بگیرد. پیشنهاد می شود روش های مورد استفاده در این مطالعه روی داده های واقعی نیز به صورت آینده نگر اعمال شود.
کلیدواژگان: مننژیت، اپیدمیولوژی، طغیان، اپیدمی، ایران -
صفحات 272-280مقدمه و اهداف
تصادفات جاده ای یک مشکل مهم بهداشت عمومی بوده و یکی از علل اصلی مرگ در جهان است. برخی از بازماندگان حوادث ترافیکی در طی هفته ها تا ماه ها پس از بروز سانحه، اختلال استرس حاد و اختلال استرس پس از سانحه را تجربه می کنند. این اختلالات می تواند اثرات سویی بر قربیان سوانح و عدم توانایی بازگشت آن ها به شرایط عادی زندگی داشته باشد.
روش کاراین پژوهش از نوع توصیفی مقطعی بود. برای سنجش اختلال استرس حاد و اختلال استرس پس از سانحه از ابزار فهرست اختلال استرس پس از ضربه (PCL5) استفاده شد. حجم نمونه 384 نفر محاسبه شد و داده های موردنیاز یک هفته و سپس دو ماه پس از سانحه در بخش های ارتوپدی، اورژانس و بستری سه بیمارستان طالقانی، شهدای تجریش و شهدای هفتم تیر جمع آوری شدند. این مطالعه در فاصله زمانی مهر تا دی ماه سال 1397 انجام شد.
یافته هااین پژوهش از نوع توصیفی مقطعی بود. برای سنجش اختلال استرس حاد و اختلال استرس پس از سانحه از ابزار فهرست اختلال استرس پس از ضربه (PCL5) استفاده شد. حجم نمونه 384 نفر محاسبه شد و داده های موردنیاز یک هفته و سپس دو ماه پس از سانحه در بخش های ارتوپدی، اورژانس و بستری سه بیمارستان طالقانی، شهدای تجریش و شهدای هفتم تیر جمع آوری شدند. این مطالعه در فاصله زمانی مهر تا دی ماه سال 1397 انجام شد.
نتیجه گیریبر اساس نتایج به دست آمده حدود نیمی از شرکت کنندگان واجد ملاک های تشخیصی اختلال استرس حاد و واجد ملاک های تشخیصی اختلال استرس پس از تصادف بودند. این نتیجه میزان بالای این اختلال را در قربانیان سوانح رانندگی و اهمیت پیگیری و کنترل آن را نشان می دهد.
کلیدواژگان: استرس پس از سانحه، استرس حاد، سوانح ترافیکی، تهران -
صفحات 281-291مقدمه و اهداف
کارکنان بخش سلامت به دلیل فشارهای روحی و جسمی که در برخورد با بیماران مواجه هستند از فرسودگی شغلی رنج می برند که بر همه جنبه های رفتاری زندگی تاثیرگذار است. این پژوهش باهدف شناسایی تاثیر فرسودگی شغلی بر رفتار رانندگی بر روی کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است.
روش کارپژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی، بر روی 1629 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است که به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. سپس کارکنان ابزار پژوهش را که شامل فرم اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلاچ و پرسشنامه رفتار رانندگی منچستر را تکمیل نموده و در مقیاس لیکرت مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته هانتایج تحلیل فرسودگی شغلی میانگین، نمره خستگی عاطفی (2/72-2/22-6/5 درصد)، مسخ شخصیت (6/51-8/42- 6/0 درصد) و کفایت عملکرد فردی (8/31-8/21-4/46 درصد) را در شدت خفیف، متوسط و شدید نشان داد، ارتباط آماری معنی داری بین حیطه مسخ شخصیت با تخلفات غیرعمدی رانندگی (026/0 P=) بین اشتباهات مرتبط با رانندگی با کفایت عملکرد فردی (023/0 =P) و بین فرسودگی شغلی و رفتار رانندگی با متغیرهای جنسیت، نوبت کاری، ساعت کاری و گروه های تحصیلی وجود داشت. به طورکلی فرسودگی شغلی در زنان بالاتر از مردان است (05/0<P).
نتیجه گیریبا برگزاری برنامه های آموزشی توانایی رانندگی کم خطر را در این افراد افزایش دهند. خدمات روانشناسی و مشاوره در سازمان ها تقویت گردد تا بدین وسیله توانایی انطباق با فشارهای روانی شغلی افزایش یابد و میزان ابتلای افراد به فرسودگی شغلی در درازمدت کاهش یابد.
کلیدواژگان: فرسودگی شغلی، پرسشنامه مسلاچ، رفتار رانندگی -
صفحات 292-301مقدمه و اهداف
با توجه به اهمیت لیشمانیوز پوستی در ایران، پروژه ملی مبارزه با سالک در سال 1386 آغاز گردید. هدف از این طرح، ارزشیابی مداخله های میدانی در تغییرات بروز سالک در استان اصفهان در سال های 97-1380 با استفاده از مدل رگرسیون سری های زمانی منقطع (Interrupted time series) بود.
روش کاراین پژوهش به صورت یک مطالعه مقطعی تکرارشونده انجام شد. در توصیف روند بیماری از میزان بروز و حدود اطمینان 95 درصد استفاده شد. برآورد داده ها در فایل Excel وارد و با استفاده از نرم افزار STATA نسخه 14 در سطح معنی داری 5 درصد تحلیل شد. برای ارزشیابی مداخله های میدانی در تغییرات بروز سالک از روش رگرسیون سری های زمانی منقطع استفاده شد.
یافته هادر سال های 97-1380، در مجموع تعداد 43904 نفر به عنوان بیمار مبتلا به سالک در سامانه های ثبت بیماری سالک در واحد مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان اصفهان به ثبت رسیده بودند. میانگین (±انحراف معیار) سن افراد مبتلا برابر99/23 (03/19±) بود. در تمامی شهرستان های تابعه و کل استان پس از انجام مداخله ها، میزان بروز موارد دارای روند کاهشی بود.
نتیجه گیریبرنامه های مداخله ای پیشگیرانه مرکز بهداشت استان تا حدودی موفق بوده و باعث کاهش روند رخداد بیماری در سال های پس از انجام مداخله شده است؛ به شکلی که باوجود عوامل مخدوشگر و تاثیرگذار متعدد در خصوص این بیماری و با توجه به میزان های بروز گزارش شده سالیانه، برنامه های مداخله ای پیشگیرانه منجر به کنترل بیماری و عدم رخداد آمارهای بالاتر شده است.
کلیدواژگان: بروز، لیشمانیوز جلدی، انسان، رگرسیون، سری های زمانی منقطع، ایران
-
Pages 224-235Background and Objectives
COVID-19 is a new disease and little information is available on its risk factors. The aim of this study was to determine the mortality risk factors in patients with COVID-19 in the northeast of Iran.
Materials and MethodsA case-control study was conducted. Patients of both sexes with a confirmed diagnosis of Covid-19 infection who died during the study were studied as the case group and patients who were in good general health and ready for discharge were studied as the control group. Data analysis was performed with the STATA software version 14 using descriptive statistics and univariate and multiple logistic regression tests.
ResultsSix hundred and eleven patients were studied (27% cases and 73% controls). Multiple logistic regression analysis showed that the odds of death were 2.8 times higher in patients over 80 years compared to patients aged 50-60 years. In addition, age under 40 years reduced the odds of mortality by 85% and living in rural areas increased odds of death by 2.2 times. Cough, general fatigue, pain, nausea and vomiting increased the odds of COVID19 survival.
ConclusionThe odds of mortality were higher in elder patients with COVID-19. In addition, living in rural areas increased the odds of mortality in patients. Cough and fatigue reduced mortality; however, it is needed to address other hidden factors for sound judgment.
Keywords: Risk factors, Mortality, Covid-19, Case-control study, Iran -
Pages 236-243Background and Objectives
Using a random sample of women aged 15 to 50 years in Tehran, this study sought to estimate the lifetime prevalence of abortion (intentional and unintentional) and to identify its associated factors.
Materials and MethodsThe control data of a population-based case-control study conducted in 2014 in Tehran was used in the present study. Data from 544 randomly selected women aged 15-50 living in municipality areas of Tehran were included in this study. A multiple logistic regression model was used to investigate factors associated with abortion and to estimate the adjusted odds ratios (ORs) and 95% confidence intervals.
ResultsOverall, 102 women (18.8%, 95% CI (22.4% -15.8%)) reported a lifetime history of abortion. In the logistics regression model, being single (OR =3.46, 95% CI: 1.42-8.47) older age (OR = 1.07, 95% CI: 1.04-1.11) increased the odds of a positive lifetime history of abortion. However, having a child (OR = 0.27, 95% CI: 0.11-0.65)), more education years (OR = 0.89, 95% CI: 0.82-0.96)) and higher religious beliefs (OR = 0.65, 95% CI: (0.45-0.93)) decreased the odds of a positive lifetime history of abortion..
ConclusionHigh reported lifetime prevalence of abortion in the present study and its subsequent risks to maternal health highlight the need for educational interventional programs taking into account the level of education and knowledge of mothers along with their religious.
Keywords: Prevalence, Abortion, Tehran, Population-based study -
Pages 244-253Background and Objectives
The aim of this study was to investigate the epidemiological characteristics of patients with Covid-19 in Hamadan Province.
Materials and MethodsIn this descriptive cross-sectional study, demographic and epidemiological data of all people who presented to hospitals in Hamadan Province from February 2019 to December 2020 were extracted using two checklists. Data were then analyzed using the Stata software.
ResultsIn this study, 9674 covid-19 positive patients were examined. According to results, 49.11% of the cases occurred in the elderly over 60 years. The rate of involvement was higher in females than males (51.57% vs. 48.43%). Moreover, 72.05% of the definitive patients lived in the city and 0.76% reported traveling to areas with a high prevalence of the disease two weeks before the onset of symptoms. The highest incidence of this disease per one hundred thousand population was in Malayer, Hamedan and Nahavand counties and the highest fetality was in Razan and Dargazin, Tuyserkan and Asadabad counties, respectively. The data of suspected, probable, and definite outpatients with Covid-19 presenting to medical centers were not evaluated in this study.
ConclusionDue to the high death rate in the elderly, males, those with underlying diseases, and people living in rural areas, it is necessary to design and apply precautionary measures in these groups. Attention should be paid to these high-risk groups in the shortest possible time to reduce the burden of this disease on individuals as well as the health care system.
Keywords: Covid-19, Coronavirus, Epidemiology, Incidence, Iran -
Pages 254-263Background and Objectives
This qualitative study was conducted to identify reasons for not using condoms by people who inject drugs (PWID) in Iran.
Materials and MethodsPurposeful sampling was applied to recruit four groups [male PWID (n = 14), female PWID (n=6), service providers (n=8), and HIV/Addiction experts (n = 9)] into a qualitative study. Data were collected through focus group discussions (FGDs) or individual in-depth interviews. Data were analyzed using conventional content analysis.
ResultsThe mean age was 44.0 years for male and 38.2 for female PWID. Qualitative analysis showed 16 themes for not using a condom, which were grouped in three main categories, including knowledge (3 themes), accessibility (4 themes), and individual barriers to use condoms (9 themes). Poor knowledge included low perceived level of risk, insufficient training, and misconceptions. Lack of access to condoms resulted from the country's new policy for population growth control and decrease in the number of pharmacies and harm reduction centers and prisons where condoms were previously distributed free of charge. Common reported individual barriers to condom use were poverty, homelessness, depression, low self-care, and low self-esteem, less pleasure, having sex under the influence of drugs, and stigma.
ConclusionBoth structural and individual factors may play a role as barriers to condom use among PWID.
Keywords: People who inject drugs, Condom, Qualitative research -
Pages 264-271Background and Objectives
Given the importance of the early detection of any outbreak or change in the trend of meningitis, this study was conducted to estimate the fixed and dynamic alarm threshold levels of meningitis and its outbreak in Iran.
Materials and MethodsIn this study, the data of all patients from 20 March 2016 to 20 March 2019 were extracted from the National Meningitis Disease Surveillance System. Alarm threshold levels were calculated separately for different seasons and provinces. To determine the alarm threshold levels, four methods of Upper Control Limit (UCL), relative increase, statistical cut off points, and recommendations provided by the World Health Organization were used.
ResultsThe alarm threshold levels for confirmed cases were determined for Iran according to the upper limits of cumulative sum (CUSUM) algorithm and the statistical cut off points based on the 90th percentile, 2 cases per day for Iran. The fixed amount was 3 to 5 cases per week in populations under 30,000 and 5 to 7 per week in populations between 30,000 and 100,000. According to the relative increase method, a 30% increase in one week compared to previous weeks was considered as the threshold level.
ConclusionThe use of alarm threshold levels reported in this study can be a basis for detecting meningitis outbreaks.
Keywords: Meningitis, Epidemiology, Outbreak, Epidemic, Iran -
Pages 272-280Background and Objectives
Road accidents are a major public health problem and one of the leading causes of death in the world. Some survivors of traffic accidents experience acute stress disorder and post-traumatic stress disorder during weeks to months following the accident. These disorders can have disastrous effects on victims and their inability to return to normal living conditions.
Materials and MethodsThis was a cross-sectional descriptive study. The Post-Traumatic Stress Disorder checklist (PCL5) was used to assess acute stress disorder and post-traumatic stress disorder. The sample size was 384 people and the data were collected one week and two months after the trauma in the orthopedic, emergency and inpatient wards of Taleghani, Shohadaye Tajrish and Haftom Tir hospitals. This study was conducted between October and January 2016.
ResultsThis study was conducted on 350 participants. About 49% of the participants (n = 172) met the diagnostic criteria for acute stress disorder and 40.6% (n = 142) met the diagnostic criteria for post-traumatic stress disorder. There was a relationship between demographic variables of age and death of a close family or friend and the severity of post-traumatic stress disorder.
ConclusionAccording to the results, about half of the participants had acute stress disorder and met the diagnostic criteria of post-traumatic stress disorder. This result highlights the high prevalence of this disorder in traffic accident victims and the importance of its follow-up and control.
Keywords: Post-traumatic stress, Acute stress, Traffic accidents, Tehran -
Pages 281-291Background and Objectives
Healthcare providers suffer from occupational burnout due to emotional and physical pressures dealing with patients, which affects all aspects of living behavior. This study aimed to identify the association between occupational burnout and driving behavior among the employees of Shahid Beheshti University of Medical Sciences.
Materials and MethodsA descriptive- analytical study was conducted on 1629 employees of Shahid Beheshti University of Medical Sciences that were selected using random sampling. The employees completed a demographic questionnaire, Maslach Burnout Inventory, and Manchester Driver Behavior Questionnaire. The data were assessed based on a Likert scale.
ResultsThe results of occupational burnout analysis showed that the mean scores of emotional exhaustion (72.2-22.2-5.6%), cynicism (0.6-42.8-51.6) and professional inefficacy (31.8-21.8-46.4%) were mild, moderate and severe, respectively. The results also showed a significant relationship between depersonalization disorder and unintentional driving violations (P=0.026), driving-related errors and self-adequacy (p=0.023), and occupational burnout and driving behavior and the variables of gender, shift work, working hours, and educational groups. In general, occupational burnout was higher in women than in men (P<0.05).
ConclusionEducational programs can improve low - risk driving ability among this group of employees. Psychological and counseling services should be reinforced in organizations so that the employees attain the ability to adapt to occupational psychological pressures to reduce occupational burnout in the long term.
Keywords: Occupational burnout, Maslach questionnaire, Driving behavior -
Pages 292-301Background and Objectives
Due to the importance of cutaneous leishmaniasis, the national leishmaniasis project began in 2007 in Iran. The aim of the present study was to evaluate community interventions in changes in the incidence of cutaneous leishmaniasis in Isfahan Province from 2002 to 2018: an Interrupted time series regression analysis.
Materials and MethodsThe present study was a repeated cross-sectional study. The incidence and 95% confidence interval were used to describe the disease trend. Data were entered into the Excel and analyzed using STATA14 software at a significance level of 5%. Intermittent time series regression analysis was used to evaluate community interventions in changes of leishmaniasis incidence.
Resultsfrom 2002 to 2018, the data of 43,904 patients with leishmaniasis was registered in Isfahan Health Centers. The mean (standard deviation) age of the patients was 23.99 (19.03) years. The incidence had a decreasing trend after the interventions in all affiliated cities and the whole province.
ConclusionThe preventive intervention programs of the provincial health center have been rather successful and have reduced the incidence of the disease in the years after the intervention, so that despite the large number of confounding and influential factors regarding this disease, preventive intervention programs have led to disease control according to the reported annual incidence.
Keywords: Incidence, Cutaneous leishmaniasis, Human, Regression, Interrupted time series, Iran