فهرست مطالب

نشریه جراحی ایران
سال سی‌ام شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سید علی جلالی صفحات 1-9

    فیزیولوژی بدن در سالمندی دستخوش افت تدریجی می شود که روی تمامی اعضای بدن مانند سیستم عصبی، قلبی عروقی، ریوی، کلیوی و گوارشی تاثیرگزار است. همچنین این تغییرات فیزیولوژیک باعث بیماری های همراه مانند پرفشاری خون، بیماری های قلبی، نارسایی مزمن کلیه و نیز بیماری انسدادی مزمن ریوی نظیر (COPD) و آمفیزم خواهد شد. بعلاوه در سالمندی تغییر متابولیسم دارویی هم به این مشکلات خواهد افزود. انجمن علمی سالخوردگان آمریکا (AGS) شیوه نامه ای جهت پیشگیری از احتمال درمان های نابجا در سالمندان منتشر کرده و خاطر نشان می کند که تجویز داروها در سالمندی بایستی همراه با دقت و ظرافت بیشتری به خصوص در بیماران ترومایی باشد. زمین خوردگی بیشترین علت تروما در سالمندان است به طوری که
    هفتاد و پنج درصد تروما در سالمندان را تشکیل می دهد که نود درصد آن روی زمین هموار و هم سطح اتفاق می افتد. آزار فیزیکی و کلامی و شکنجه، گرچه کمتر گزارش می شود ولی کم اهمیت نیست که بوسیله نزدیکان و یا پرستاری کنندگان و یا درمانگرها است، که از ایجاد کبودی و بریدگی و خراشیدگی و سوختگی تا شکستگی و حتی آزارهای جنسی متفاوت است. نکته مهم و حایز اهمیت در هر بیمار صدمه و تروما دیده سالمند آن است که لازم است در آنها سی تی اسکن مغزی انجام شود زیرا آسیب دیدگی های مغزی در آنها اغلب بی علامت بوده و پیشرفتی کند دارد.

    کلیدواژگان: تروما در سالمندی، بیماران سالمند، بیماری های همراه، تداخلات داروئی
  • رحمت الله جوکار، سید مختار اسمعیل نژاد گنجی، سکینه کمالی آهنگر، امین صادقی صفحات 10-23
    زمینه و هدف

    بیماری های مفصلی دژنراتیو درگیرکننده مفصل هیپ می توانند باعث درد و ناتوانی جسمی بیمار مبتلا شوند. هیپ آرتروپلاستی روشی استاندارد و موفق جهت ارتقاء کیفیت زندگی و کاهش هزینه درمانی برای این بیماران محسوب می شود. روش های جراحی مختلفی مانند مستقیم قدامی، جانبی (لترال) و خلفی (پوسترولترال) برای هیپ آرتروپلاستی گزارش شده است. با توجه به تلاش هایی که در زمینهی بررسی مشکلات تحرک و تعادل عملکردی این بیماران انجام شده است، هدف از این مطالعه، مقایسه نتایج عملکردی اولیه بین روش کلاسیک لترال و پوسترولترال در آرتروپلاستی هیپ به منظور تعیین روش ارجح با نتایج عملکردی بهتر می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی شده بدون گروه کنترل، در جامعه بیماران کاندید جراحی هیپ آرتروپلاستی مراجعه کننده به بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل در سال 1396 انجام شد. بر اساس معیارهای واجد شرایط بودن و به روش نمونه گیری در دسترس 50 بیمار، انتخاب و وارد مطالعه شدند. پس از اخذ رضایت آگاهانه، بیماران به طور تصادفی به یکی از گروه های جراحی لترال یا پوستروپلاستی تخصیص داده شدند. توصیف و تحلیل نتایج درمانی با استفاده از نرم افزارهای GraphpPad Prism 8 و SPSSV 16 و محاسبه شاخص های آمار توصیفی و آزمون های تست دقیق فیشر X2، تی تست در سطح معنی داری 05/0 انجام پذیرفت.

    یافته ها

    متوسط نمره شاخص لگن شش ماه بعد از جراحی به روش لترال (گروه اول)، 6/1±2/99 و پس از جراحی به روش پوستریورلترال (گروه دوم)، 9/0±6/99 گزارش شد که از لحاظ آماری تفاوت معنی داری بین آنها مشاهده نشد (001/0&gt;P). همچنین متوسط نمره حرکت مفصل شش ماه بعد از مداخله در گروه لترال 4/6±298 و در گروه پوستریورلترال 4±299 گزارش شد که ازلحاظ آماری تفاوت معنی داری بین آنها مشاهده نشد (001/0<P).

    نتیجه گیری

    یافته های حاصل ازاین مطالعه نشان داد که تفاوت معنی داری بین نتایج حاصل ازدو روش جراحی لترال و پوستریورلترال وجود ندارد.

    کلیدواژگان: هیپ، آرتروپلاستی، لترال، پوستریور
  • زهرا مستانه، علی موصلی *، شهرزاد نعمت الهی صفحات 24-37
    زمینه و هدف

    علیرغم تغییر الگوی بیماری ها، در دسامبر 2019، دوباره بیماری واگیری در جهان گسترش یافت. ماهیت این بیماری نیاز به بستری و استفاده از خدمات بیمارستانی را الزامی می کرد. در این مطالعه، طول مدت اقامت بیماران در بیمارستان و عوامل موثر بر آن مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کوهورت گذشته نگر، داده های کلیه بیماران پذیرش شده (8936 نفر) در 21 بیمارستان از اسفند 1398 تا خرداد 1399 از سامانه MCMC گردآوری گردید. با در نظر گرفتن معیارهای ورود، داده های 4890 بیمار پس از ورود به SPSS 16 با آمارهای توصیفی و تحلیلی، تحلیل شد.

    یافته ها

    تعداد 4890 مورد تایید شده کووید-19 در بیمارستان ها بستری شدند. 3/52% مرد و 4/28% در گروه سنی بالای 60 سال بودند. میانگین اقامت بیماران زنده، 6/2 در مقابل 1/4 برای بیماران فوت شده بود (001/0>P-value)

    کلیدواژگان: طول مدت اقامت، کووید-19، اطلاعات جمعیت شناختی، علایم بالینی، بیماری زمینه ای
  • زهرا رفیعی سروری، الهه رفیعی، مهین طایفه اشرفیه، زهرا میرموذن، گلاره بی آزار *، محدثه احمدی، ستاره رمضانپور صفحات 38-47
    زمینه و هدف

    اخیرا انجام سزارین از علل حفظ سلامتی و ایمنی مادر و نوزاد فراتر رفته است و خواسته های شخصی افراد نیز بسیار در آن تاثیرگذار بوده است. بررسی ها نشان داده است، آمار سزارین در ایران بالا می باشد. هدف از این مطالعه تعیین کارایی طرح تحول سلامت بر انجام سزارین و عوامل همراه آن در بیمارستان الزهرا رشت می باشد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر در مرکز آموزشی درمانی الزهرا به صورت یک مطالعه مقطعی انجام گرفت. به این صورت که پرونده کلیه زنانی که در سال 1398در این مرکز، زایمان سزارین و واژینال داشته اند، مورد بررسی قرار گرفت. میزان کل سزارین از طریق آمار ثبت شده از تعداد کل زایمان طبیعی و سزارین در این مرکز محاسبه گردید و از پرونده بیماران سزارینی علت انجام سزارین استخراج و در چک لیست ثبت شد. برای توصیف متغیر های کمی با تویع نرمال از میانگین و انحراف معیار، متغیرهای کمی با توزیع غیرنرمال میانه (چارک اول - چارک سوم) و برای متغیر های کیفی از تعداد و درصد استفاده شد. توزیع نرمال متغیرهای کمی با استفاده از مقادیر کشیدگی و چولگی، نمودار Q-Q Plot و آزمون های شاپیرو ویلک (Shapiro-Wilk) سنجیده شد و برای مقایسه های لازم بر اساس اهداف از آزمون هایکای دو و فیشر استفاده شد. سطح معنی داری آماری آزمون ها (05/0 < (P در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    2460 زایمان واژینال و 1268 زایمان سزارین در مرکز آموزشی درمانی الزهرا در سال 1398انجام شد که در این مطالعه پرونده 416 زن با زایمان سزارین مورد بررسی قرار گرفت. درصد انجام زایمان به روش سزارین در این مرکز در طی این سال 01/34% بود. میانگین سنی زنان مراجعه کننده جهت زایمان سزارین به بیمارستان الزهرا رشت 05/6±87/30 سال بود. 4 نفر (1%) زیر 18 سال و 102 نفر (5/24%) بالای 35 سال سن داشتند. میانه هفته بارداری 37 هفته با حداقل - حداکثر 41-28 هفته بود. در مطالعه حاضر، علل سزارین در 211 نفر (7/50%) مربوط به رحم، 205 نفر (3/49%) مربوط به جفت و جنین و 27 نفر (5/6%) مربوط به بیماری های زمینه ای مادر بود. در این میان به ترتیب سابقه سزارین قبلی، دیسترس جنینی و پره اکلامپسی فراوانی بیشتری در هر بخش داشتند. در مجموع سابقه سزارین قبلی191 مورد (9/45%) بود، دیسترس جنینی 79 مورد (19%)، دفع مکونیوم 58 مورد (9/13%)، چند قلویی 30 مورد (2/7%) و نمای بریچ 25 مورد (6%) به ترتیب بیشترین علل سزارین در این مرکز بودند. بر اساس نتایج بین سن مادر و تعداد حاملگی با علل مربوط به رحم و جفت و جنین ارتباط معنی داری مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    فراوانی سزارین در سال 98 در بیمارستان الزهرا نسبت به زمان قبل از طرح تحول سلامت کاهش چشم گیری داشته است. این درصد اگرچه نسبت به مطالعه قبلی مشابه کاهش یافته است، اما بهرحال هم چنان از آمارهای تعریف شده توسط سازمان بهداشت جهانی بالاتر است و هم چنان نیاز است با در نظر گرفتن ایمنی مادر و نوزاد در جهت کاهش این فراوانی تلاش نمود.

    کلیدواژگان: سزارین، کارآمدی، طرح تحول سلامت
  • صادق امیری مقدم، فرناز دهقانی فیروزآبادی، احمد رمضانی سعادت آبادی*، محمدکاظم امامی میبدی صفحات 48-59
    زمینه و هدف

    قطعات تثبیت کننده شکستگی و کاشتنی ها از جمله وسایل پرکاربرد در اعمال جراحی ارتوپدی و هم چنین دندان پزشکی می باشد. استفاده از تثبیت کننده های فلزی بسیار شایع است که نیاز به جراحی دوم جهت خروج کاشتنی از بدن را به بیمار تحمیل می کند. یکی از کاشتنی های بسیار رایج، پیچ اینترفرانس است که در بسیاری از صدمات استخوانی مورد استفاده قرار می-گیرد. لذا هدف از انجام این پژوهش دستیابی به یک نمونه بهینه برای استفاده به عنوان پیچ اینترفرانس می باشد و برای این منظور نانوکامپوزیت ها با درصدهای مختلف نانومواد ساخته شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه به صورت یک مطالعه پژوهشی انجام شد و 9 نمونه ساخته شد و مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور، ابتدا دستگاه تزریق پلاستیک دستی، برای تولید نمونه ها در ابعاد آزمایشگاهی ساخته شد. برای ساخت نمونه ها از پلیمر پلی (ال) لاکتیک اسید، تقویت کننده نانوهیدروکسی آپاتیت و پلی اتیلن گلایکول به عنوان نرم کننده استفاده شد. نانوکامپوزیت های ساخته شده در این مطالعه با ترکیب دو روش ریخته گری با حلال و شکل دهی مذاب ساخته شدند. آزمون های کشش، میکروسکوپ الکترونی روبشی، آزمون ریولوژی، بررسی زیست تخریب پذیری و زیست فعالی بر روی نمونه ها انجام گرفت. داده ها به صورت میانگین ± انحراف معیار (MEAN±SD) به دست آمده و برای تحلیل آماری از نرم افزار SPSS
    (ویرایش 16) استفاده گردید و از آزمون آماری واریانس یک طرفه (ANOVA) استفاده شد، سطح معنی دار بودن اختلافات با 005/0&gt; P محاسبه گردید.

    یافته ها

    مشخص شد که افزودن همزمان نانوهیدروکسی آپاتیت و پلی اتیلن گلایکول باعث افزایش استحکام و درصد افزایش طول نمونه ها گردید. مدول یانگ نمونه بهینه 912/43 ± 93/589 مگا پاسکال بود و مدول یانگ ماتریس پلیمری 421/48 ± 4/615 بود. با اینکه ماتریس پلیمری دارای مدول یانگ بالاتری است، اما با توجه به شکنندگی ذاتیش برای استفاده در مناطقی که تحت بارگذاری هستند مناسب نمی باشد و همچنین زیست فعالی کمی دارد. میزان افزایش طول تا شکست نمونه بهینه 731/2 ± 39/13 و برای ماتریس پلیمری 348/1 ± 01/11 بود.

    نتیجه گیری

    یافته های به دست آمده از این پژوهش نشان داد که نمونه مطلوب این مطالعه (1051) با 1 درصد هیدروکسی آپاتیت و 5 درصد پلی اتیلنن گلیکول می باشد. چرا که بیشترین میزان درصد ازدیاد طول و کمترین میزان شکنندگی را دارد و می-تواند یک فرمول بهینه برای پیچ اینترفرانس زیست تخریب پذیر باشد.

    کلیدواژگان: پیچ اینترفرانس، زیست تخریب پذیر، پلی لاکتیک اسید، پلی اتیلن گلیکول، نانو ذرات هیدروکسی آپاتیت
  • علی بیرانوند*، زینب بیرانوند صفحات 60-72
    زمینه و هدف

    شبکه های اجتماعی به طور عموم و شبکه های اجتماعی علمی به طور اخص همواره توجه گروه ها و اجتماعات بشری را به خود جلب نموده اند. هدف این مقاله بررسی تمایل به حضور و استفاده از این ابزارهای ارتباطی از جنبه های گوناگون است.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر یک مطالعه کاربردی است که با رویکرد کتابخانه ای به بررسی الزامات استفاده از شبکه های اجتماعی علمی در دانشگاه ها و محیط های تحقیقاتی پرداخته است. دیدگاه ها و نظرات افراد مختلف مورد بررسی قرار گرفته و تاثیرات به کارگیری شبکه های اجتماعی بر شاخص های علم سنجی پایگاه های اطلاعاتی معرفی گردیده است.

    یافته ها

    نتایج حاصل از مطالعات آلتمتریکس در حوزه علوم پزشکی نشان می دهد که فعالیت پژوهشگران در شبکه های اجتماعی تاثیر مثبت و معناداری بر شاخص های علم سنجی دارند. در تحقیقات مورد مطالعه، شاخص های آلتمتریکس به عنوان سنجه های جایگزین شیوه های سنتی جهت اندازه گیری و ارزیابی تحقیقات و محاسبه میزان تاثیرات علمی مورد استفاده معرفی شده اند. نتایج تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد که فعالیت در شبکه های اجتماعی علمی موجب اقبال و توجه سایر همتایان شده و تاثیر مثبتی بر شناخته شدن افراد در مجامع علمی و به تبع آن افزایش شاخص های علمی سنجی همچون نمره اچ ایندکس و تعداد استنادات دریافتی دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نقش مثبت شبکه های اجتماعی علمی در افزایش شاخص های علمی سنجی، مسیولان دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی باید پژوهشگران را به استفاده از شبکه های اجتماعی علمی تشویق کنند و نحوه انجام آن را آموزش دهند تا نه تنها دستاوردهای خود را ارتقاء دهند، بلکه تاثیر و شناخت واحدهای پژوهشی مربوطه خود را نیز افزایش دهند.

    کلیدواژگان: علم سنجی، شبکه های اجتماعی علمی، آلتمتریکس
  • مصطفی جابرانصاری * صفحات 73-80

    ژاک لیس فرانک (1847 - 1790 میلادی، Jacques Lisfranc) در لیون (Lyon) و پاریس تحصیل نموده و مدرک دکترای خود را در سال 1813 میلادی دریافت نمود. وی برای مدت کوتاهی جراح ارتش بود؛ ولی در نهایت برای همیشه در پاریس اقامت گزید. در سال 1825 میلادی لیس فرانک ابتدا جراح دوم لاپیتیه (La Pitie) شده و مدت کوتاهی پس از آن به مقام جراح ارشد نایل آمد. وی عمدتا به سبب نقشی که در جراحی ارتوپدی داشته است، مشهور می باشد. لیس فرانک در مهمترین اثر مکتوبش با عنوان: Nouvelle Méthode Operatoire Pour L&#039;Amputution Partielle Du Pied Dans Son Articulation Tarso - Metatarsienne (1815) آمپوتاسیون پا در مفصل تارسو - یتاتارسال را شرح داده که در آن پاشنه پا جهت ساخت فلپ حفظ می شود. مفصل تارسو یتاتارسال، لیگامان محکمی که قسمت پایینی سطح خارجی اولین استخوان میخی شکل در مچ پا را به دو سوم تحتانی سطح داخلی قاعده استخوان متاتارس دوم متصل می سازد و توبرکول عضله اسکالن قدامی موسوم به نام لیس فرانک می باشند.

  • سید عباس میرمالک ترجمه: سید عباس میرمالک صفحات 81-83

    آزمون ت (T-test) و شکل های مختلف آن بیشترین کاربرد را در ارزیابی کارهای تحقیقاتی دارد. دو نوع بیشتر کاربردی، تک نمونه ای و جفت نمونه ای در ذیل آمده است. پیش نیاز این مطلب مطالعه فرض صفر است.

  • سید سجاد کاظمی*، مهرانگیز روستائی صفحات 84-97

    در کشور ما علیرغم اینکه «اصل» بر ممنوعیت اقدام به سقط جنین بوده، اما در موارد محدود و منصوصی این اصل، «استثناء» خورده و جواز آن صادر گردیده است. البته هیچ کدام از این موارد جواز، موضوع سقط جنین از رابطه نامشروع را شامل نشده و قانون گذار براین اساس، اجازه سقط جنین ناشی از رابطه غیرازدواج را صادر نکرده است. با توجه به ممنوعیت سقط جنین حتی در مواردی که جنین حاصل یک رابطه خارج از ازدواج باشد، در صورت مداخله پزشک در سقط، وی مسیولیت کیفری داشته و مجازات قانونی در انتظار وی خواهد بود. پزشک در صورتی از مسیولیت مبرا خواهد شد که یکی از موانع مسیولیت کیفری از جمله ضرورت مداخله (حفظ جان مادر) یا ناهنجاری جنین نامشروع (سقط درمانی) در موارد مشخص قانونی (قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب 1400) را اثبات نماید؛ به عبارت بهتر حمایت هایی که درباره جنین های حاصل از ازدواج قانونی جاری است در مورد جنین حاصل از رابطه نامشروع نیز حاکم بوده و همان استثنایات در خصوص ایشان نیز مجری است؛ اما این اطلاق قانونی با شرایط و تحولات اجتماعی انطباق نداشته و معضلات فراوانی را برای مادر، جامعه و به ویژه فرزند تولد یافته ایجاد می کند.

    کلیدواژگان: سقط جنین، پزشک، سقط درمانی، ضرورت، مسئولیت کیفری، فرزند طبیعی
|
  • Jalali S. A* Pages 1-9

    The physiology of aging affects nearly every organ system including cardiovascular, pulmonary, renal and gastrointestinal. Altered physiology may also be associated with comorbid conditions including hypertension, cardiac, COPD, chronic renal disease and altered drug metabolism. American Geriatric Association has published a Criteria for potentially inappropriate medication in older adults that should be used in management of elderly trauma patients. Falls are the most common mechanism in elderly trauma patients. An Underreported injury in geriatric group is elderly abuse, which could be in a wide range of verbal insults, cuts and bruise and scratches to sexual abuse. Severely injured older patients may not display standard signs of hemodynamic instability, especially traumatic brain injury so imaging with head CT in elderly trauma patients should be used liberally.

    Keywords: Geriatric Trauma, Elderly Patients, Comorbidity, Medication
  • Jokar R*, Esmaeilnezhad Ganji S. M, Kamali Ahangar S, Sadeghi A Pages 10-23
    Introduction & Objective

    Degenerative hip joint of diseases can cause physical inability and pain in patients. Hip arthroplasty is a standard and successful method for improving quality of life and reducing the cost of treatment for these patients. A number of surgical approaches to the hip joint exist, include direct anterior, lateral and posterior. Considering to efforts for evaluating the functional problems of these patients, the aim of this study is to comparison the functional results of the lateral and posterior procedure in hip arthroplasty, in order to determine the preferred method with the best functional results.

    Materials & Methods

    A total of 50 patients then randomly are divided into two groups: first lateral classical method and second Classic posterior. Patient demographic information, history of preoperative disease and postoperative complications were collected. The patients were assessed with the Harris Hip Score (HHS) at 6 month follow-up visit to evaluate functional outcome. The results of treatment patients were evaluated in 1 and 6 months after the surgery.

    Results

    HHS index in the lateral and posterior groups 99.2 and 99.2 was reported respectively at 6 months after the intervention there was no statistically significant difference between the two groups. Also, the mean range of motation score in the lateral and posterior groups 298 And 299 Was reported respectively at 6 months after the intervention that there was no statistically significant difference between the two groups.

    Conclusions

    The findings of this study showed that there is no significant difference between the results of two methods of lateral and posterior surgery.

    Keywords: Hip, Arthroplasty, Lateral, Posterior
  • Mastaneh Z, Mouseli A*, Nematollahi Sh Pages 24-37
    Introduction & Objective

    Despite the change in the pattern of diseases, in December 2019, a communicable disease has spread throughout the world. The nature of the disease necessitated hospitalization and the use of hospital services. In this study, the length of stay of patients in the hospital and its affecting factors were investigated.

    Materials & Methods

    In this retrospective cohort study, data of all admitted patients (8936 people) in 21 hospitals from March to June 2020 were collected from MCMC system. Considering the inclusion criteria, the data of 4890 patients after entering SPSS 16 were analyzed with descriptive and analytical statistics.

    Results

    About 4890 confirmed COVID-19 cases were hospitalized. 52.3% were male and 28.4% were over 60 years old. The mean LOS of living patients was 2.6 vs. 4.1 for deceased patients(P-value &lt; 0.001). The most common clinical symptoms were cough (51.1%), fever (44.2%) and respiratory distress (40.6%). The mean stay of patients without cough and fever (3 and 2.9 days) was significantly higher than patients with these symptoms (2.4 and 2.5 days) (P-value &lt; 0.001). Unconsciousness, non-intubation, smoking, drug abuse and underlying diseases of cancer, diabetes and heart and kidney diseases with a significant relationship were among the effective factors in long LOS (P-value < 0.05).

    Conclusions

    Identifying the factors affecting the length of stay can provide useful information for the management system of COVID-19 in relation to the role of each factor and provide a basis for providing appropriate solutions to adapt the length of stay to these factors.

    Keywords: Length of Stay, COVID-19, Demographic Data, Clinical Symptoms, Underlying Diseases
  • Rafiei Sorouri Z, Rafiei E, Tayefeh Ashrafiyeh M, Mirmoazen Z, Biazar G, Ahmadi M, Ramezanpour S, Vaghari H. Pages 38-47
    Introduction & Objective

    Recently, cesarean section (CS) has gone beyond the reasons for maintaining the health and safety of mother and baby, and the personal desires of individuals have been very influential in it. Studies have shown that the number of CS in Iran is high. The aim of this study was to determine the efficiency of the health care reform plan on cesarean delivery and its associated factors in Alzahra Hospital in Rasht during 2019.

    Materials & Methods

    The present study was conducted in Alzahra Educational and Medical Center as a cross-sectional study. Files of all women who had CS and vaginal deliveries in 2019 in this center were examined. The total amount of CS was calculated through the statistics of the vaginal deliveries and CS registered in this center and then the cause of CS was extracted from patients&#039; files and recorded in the checklist. To describe quantitative variables with normal distribution, mean and standard deviation, for quantitative variables with non-normal distribution, median (first quartile - third quartile) and for qualitative variables, number and percentage were used. The normal distribution of quantitative variables was measured using kurtosis and skewness values, Q-Q Plot and Shapiro-Wilk tests. Chi-square and Fisher tests were used for comparisons. The statistical significance level of the tests (P &gt; 0.05) was considered.

    Results

    2460 vaginal births and 1268 Cs were performed in Alzahra hospital during 2019, and in this study, the files of 416 women with Cs were examined. The percentage of Cs in this center was 34.01% in this year. The mean age of women referring to Alzahra Hospital in Rasht for CS was 30.87±6.05 years. 0.1% of them were under 18 years old and 24.5% were over 35 years old. The mean gestational week was 37 weeks with a minimum-maximum of 28-41 weeks. The causes of CS in 211 (50.7%) patients were related to uterus, 49.3% (49.3%) were related to placenta and fetus and 27.5 (6.5%) were related to maternal underlying diseases. Among them, the history of previous CS, fetal distress and preeclampsia were more frequent in each section, respectively. In total, history of previous CS (45.9%), fetal distress (19.0%), meconium excretion (13.9%), multiple births (7.2%) and breach view (0.6%), respectively were most causes of CS in this center. Based on the results, a significant relationship was observed between maternal age and number of pregnancies with causes related to uterus, placenta and fetus.

    Conclusions

    The frequency of CS in Alzahra Hospital in 2019 has decreased significantly compared to the time before the Health Reforming Plan. Although this percentage has decreased compared to the previous study, it is still higher than the statistics defined by the World Health Organization and it is still necessary to try to reduce this frequency by considering the safety of mother and baby.

    Keywords: Caesarian Section, Efficiency, Health Care Reform
  • Amiri Moghaddam S, Dehghani Firoozabadi F, Ramazani Saadat Abadi A*, Emami Meybodi M. K Pages 48-59
    Introduction & Objective

    Fracture fixation components and implants are widely used in orthopedic surgery as well as dentistry. The use of metal stabilizers is very common, which imposes the need for a second surgery to remove the implant from the body. One of the most common implants is the interference screw, which is used in many bone injuries. Therefore, the purpose of this research is to obtain an optimal sample for use as an interference screw, and for this purpose, nanocomposites with different percentages of nanomaterials were made.

    Materials & Methods

    This study was conducted as a research study and 9 samples were made and examined. For this purpose, hand injection molding, was designed to prepare screws in laboratory scale, first. For making samples, poly (L) lactic acid, nano hydroxyapatite as reinforce and polyethylene glycol as plasticizer were used. These samples were made by combination of solvent casting and melt processing methods. Adding nano hydroxyapatite and polyethylene glycol together lead to improve tensile and percent elongation of samples. After doing different tests like tensile, rheology, biodegradability and biocompatibility, the optimized sample was chosen. Data were obtained as mean ± standard deviation (MEAN ± SD) and for statistical analysis SPSS software (version 16) was used and one-way analysis of variance (ANOVA) was used, the level of significant differences with P&lt; 0 / 005 was calculated.

    Results

    It was found that the simultaneous addition of nanohydroxyapatite and polyethylene glycol increased the strength and elongation at break of the samples. The optimal Young&#039;s modulus was 589/93 ± 43/912 MPa and the Young&#039;s modulus of the polymeric matrix was 615/4± 48/421. Although the polymer matrix has a higher Young&#039;s modulus, it is not suitable for use in areas under load due to its inherent fragility and also has low bioactivity. The rate of increase in elongation at break of the optimal sample was 13/39 ± 2/731 and for the polymeric matrix was 11/01± 1/348.

    Conclusions

    Findings obtained from this study showed that the optimal sample of this study (1051) with 1% hydroxyapatite and 5% polyethylene glycol. Because it has the highest percentage of elongation and the lowest degree of fragility and can be an optimal formula for biodegradable interference screws.

    Keywords: Interfering Screw, Biodegradable, Polylactic Acid, Polyethylene Glycol, Hydroxyapatite Nanoparticles
  • Biranvand A*, Biranvand Z Pages 60-72
    Introduction & Objective

    Social networks in general and scientific social networks in particular have always attracted the attention of human groups and communities. The purpose of this article is to investigate the willingness to attend and use these communication tools from various aspects.

    Materials & Methods

    The present study is a fundamental study that examines the requirements for the use of scientific social networks in universities and research environments with a library approach. The views and opinions of different people have been studied and the effects of using social networks on the scientometric indicators of databases have been introduced.

    Results

    The results of Altmetrics studies in the field of medical sciences show that the activities of researchers in social networks have a positive and significant effect on scientific metrics. In the studied researches, Altmetrics indices have been introduced as alternative measures of traditional methods for measuring and evaluating researches and calculating the amount of scientific effects used. The results of the conducted research show that the activity in scientific social networks has led to the favor and attention of other peers and has a positive effect on the recognition of people in scientific societies and, as a result, the increase of scientometric indicators such as the H-index score and it has the number of citations received.

    Conclusions

    Given the positive role of scientific social networks in increasing scientific indicators, officials of universities and research institutes should encourage researchers to use scientific social networks and teach them how to do it. Not only enhance their achievements, but also increase the impact and knowledge of their respective research units.

    Keywords: Scientometrics, Scientific Social Networks, Altmetrics
  • Kazemi S. S*, Roustaie M Pages 84-97

    In our country, despite the fact that the "principle" is to prohibit abortion, but in limited and specific cases of this principle, an "exception" has been made and its license has been issued. Of course, none of these permits covers the issue of abortion from an illegitimate relationship, and the legislature has not permitted abortion based on an unmarried relationship. Due to the prohibition of abortion, even in cases where the fetus is the result of an extramarital affair, if the doctor intervenes in the abortion, he will be criminally liable and will face legal punishment. The physician will be released from liability if he or she proves one of the obstacles to criminal liability, such as the need to intervene (save the mother&#039;s life) or illegitimate fetal malformations (medical abortion) in specific legal cases (Family Protection and Youth Law of 1400); In other words, the protections that apply to embryos resulting from legal marriage also apply to embryos resulting from illicit intercourse, and the same exceptions apply to them; But this legal application is not compatible with social conditions and developments and creates many problems for the mother, society and especially the born child.

    Keywords: Abortion, Physician, Medical Abortion, Necessity, Criminal Liability, Natural Child