فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال هفدهم شماره 2 (فروردین و اردیبهشت 1402)

نشریه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال هفدهم شماره 2 (فروردین و اردیبهشت 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/16
  • تعداد عناوین: 18
|
  • ایمان اولیائی، نسترن سعادت، شهاب محمودوند، حسین وکیلی مفرد، سلمان خزایی، نسترن انصاری، راضیه امینی، فرید عزیزی جلیلیان* صفحات 128-134
    زمینه و اهداف

      در دسامبر 2019 بیماری تنفسی (پنومونی) همراه با تب و خلط در دستگاه تنفسی به نام کووید-19 کشف شد که دارای قابلیت با انتقال انسان به انسان بود. سرم آمیلوئید A (SAA) یک پروتئین پلاسمایی فاز حاد است که از نظر تشخیصی در شرایط پاتولوژیک مانند بیماری های ویروسی برتر از تست CRP است. این مطالعه با هدف تعیین نقش احتمالی SAA در تشخیص زودهنگام بیماری کووید-19 انجام شد.

    مواد و روش کار

      برای شناسایی مطالعات مرتبط، پایگاه های اطلاعاتی بین المللی شامل PubMed، Scopus، Science Direct، Cochrane، Embase، Web of Science و Google Scholar را بدون محدودیت زمانی تا ژوئن 2021 جستجو کردیم. همچنین، فهرست مرجع مطالعات مربوطه برای یافتن تمامی مقالات موجود در این زمینه به صورت جداگانه بررسی شده است.

    یافته ها

      در مجموع 394 مقاله مرتبط از جستجوی اولیه شناسایی شد. پس از حذف موارد تکراری و مطالعه عنوان، چکیده و بررسی متن کامل، 6 مطالعه وارد فراتحلیل شدند. تفاوت معنی داری بین میانگین SSA بین بیماران مبتلا به فرم شدید بیماری در مقایسه با گروه های غیر شدید (SMD=-0.91, 95% CI: 1.18-1.59, -0.23) و با گروه کنترل (SMD=4.68, 95% CI: 1.18, 8.18) وجود داشت. نتایج آزمون beggs و egger نشان می دهد که هیچ شواهدی از سوگیری انتشار در SMD گزارش شده وجود ندارد.

    نتیجه گیری

      نتیجه این مطالعه نشان می دهد که SAA ممکن است به طور بالقوه برای تمایز بین بیماران کووید 19 شدید و متوسط ​​مورد استفاده قرار گیرد، در نتیجه می توان از آن برای پیش بینی پیشرفت بیماری استفاده کرد.

    کلیدواژگان: پروتئین سرم آمیلوئید A، تشخیص زودهنگام، بیماری کووید 19
  • سارا محمدی، رامین رضایی، محمد هاشمی، بهزاد کیانی، سجاد قاسمی، محمود علیزاده ثانی، اسما افشاری* صفحات 135-149

    در سال های اخیر، مقاومت میکروبی به یکی از بزرگترین چالش ها در محیط های بالینی تبدیل شده است. استافیلوکوکوس اورئوس و انتروکوک ها از جمله عوامل بیماریزای بیمارستانی مهم در سراسر جهان هستند. در گوشه و کنار جهان، استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) و انتروکوک های مقاوم به وانکومایسین (VRE) از منابع مختلف از جمله غذاهای مختلف با منشاء حیوانی و گیاهی جدا شده اند؛ با این حال، اطلاعات در مورد استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به وانکومایسین مرتبط با مواد غذایی (VRSA) محدود است. مطالعه حاضر وجود MRSA، VRSA و VRE را در نمونه های مختلف غذایی با منشاء حیوانی و گیاهی در ایران گزارش می کند. بدین جهت، پایگاه های اطلاعاتی شامل PubMed، ScienceDirect، Scopus، SID و Google Scholar مورد جست و جو قرار گرفت. در مجموع 65 مقاله که استافیلوکوکوس اورئوس و انتروکوکوس مقاوم به آنتی بیوتیک را در مواد غذایی در ایران گزارش کرده بودند و بین سال های 2006 تا سپتامبر 2020 منتشر شده بودند، مورد ارزیابی قرار گرفتند. متاآنالیز شیوع کلی با استفاده از برنامه متاپروپ در نرم افزار آماری STATA محاسبه شد. در نهایت، 42 مطالعه در مطالعه مروری حاضر گنجانده شد. نتایج حاصل از مطالعه ما نشان دهنده میزان بالای سویه های MRSA، VRSA و VRE در انواع مختلف گوشت خام و فرآوری شده، شیر خام، پنیر سنتی، رستوران ها و غذاهای بیمارستانی است. متاآنالیز نشان داد که بیشترین ES ترکیبی MRSA مربوط به محصولات شیرینی و کمترین ES ترکیبی MRSA مربوط به غذاهای متفرقه بود. بنابراین، توسعه سیستم های نظارتی موثر بایستی در اولویت قرار گیرد تا با ایجاد الگوی صحیح استفاده از آنتی بیوتیک های وسیع طیف از گسترش ارگانیسم های مقاوم به آنتی بیوتیک ها در زنجیره های مواد غذایی جلوگیری کند. در انتها، تحقیقات بیشتر به منظور بررسی خطر انتقال مقاومت آنتی بیوتیکی به مصرف کنندگان از طریق مصرف مواد غذایی آلوده به MRSA، VRSA و VRE بایستی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: مقاومت ضد میکروبی، MRSA، VRSA، VRE، مواد غذایی ایرانی
  • فرشید دانش، فروغ رحیمی* صفحات 150-160
    زمینه و اهداف

      حجم بسیار بالای انتشارات معتبر COVID-19 در سراسر جهان، ضرورت پایش و تحلیل متون علمی COVID-19 را برای پژوهشگران در سطح خرد و برای سیاست گذاران و برنامه ‏ریزان در سطح کلان بیش از پیش آشکار می ‏سازد. به بیان دیگر، نتایج منتج از تحلیل مدارک منتشرشده COVID-19 با روش ‏ها و تکنیک های متن‏کاوی از جایگاه و اهمیت ویژه‏ای برای پژوهشگران، سیاست گذاران و برنامه ‏ریزان علوم پزشکی در سطح ملی و بین‏ المللی برخوردار است و ضرورت انجام چنین پژوهشی را بیش از پیش آشکار می سازد. هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی موضوعات نو ظهور و روند تغییر در واژگان علمی در سطح ملی و بین ‏المللی حوزه موضوعی COVID-19 با روش متن‏ کاوی است.

    مواد و روش کار

      نوع پژوهش حاضر، کاربردی است. این پژوهش با استفاده روش متن کاوی و الگوریت م‏ها و تکنیک ‏های مربوط به آن و همچنین طبقه بندی متون با رویکرد تحلیلی-تطبیقی انجام شده است. جامعه پژوهش حاضر شامل کلیه انتشارات COVID-19 نمایه شده در پایگاهPubMed Central® (PMC)  است. تا تاریخ بیست خردادماه سال 1400 تعداد رکوردهای بازیابی شده از پایگاه PubMed Central® (PMC)، 160862 مورد بود. از این تعداد 3143 مورد انتشارات ملی و 157719 مورد انتشارات بین ‏المللی COVID-19 است. در این پژوهش از زبان برنامه ‏نویسی پایتون و کتابخانه ‏های مرتبط با این برنامه استفاده شد. مهم ترین واژگان بر اساس وزن دهی TF-IDF نیز شناسایی و گزارش شد. موضوعات نوظهور با توجه به رشد میانگین وزنی، شناسایی شدند.

    یافته ها

      تحلیل داده ها حاکی از آن است که “covid”، “infect” و “cell” از مهم ترین واژگان بکار رفته در انتشارات بین المللی COVID-19 و “patient”،  “SARS-Cov” و “covid” مهم ترین واژگان انتشارات ملی هستند.

    نتیجه گیری

      در خصوص روند تغییرات واژگان مورد استفاده در انتشارات COVID-19 از مهمترین نتایجی که می‏توان استنباط نمود تفاوت اساسی بین مهمترین واژه‏ های انتشارات بین ‏المللی با ملی و تاکید پژوهش های بین الملل بر کرونا و عفونت ناشی از آن و در سطح ملی بر بیماران و کرونا است. نتیجه مهم دیگر تغییرات سالانه بوجود آمده در واژه ‏ها در سطح انتشارات ملی و بین‏ المللی است. شایان ذکر است که تغییرات واژه ‏ها به خصوص در انتشارات ملی و بین ‏المللی هم‏راستا با اتفاقات و رویدادهای مهم علمی است.

    کلیدواژگان: کووید-19، متن کاوی، فراوانی وزنی تی اف-آی دی اف، طبقه بندی، خوشه بندی، موضوعات نوپدید، پایتون
  • نگار جوهری نیا، سید عمار موسوی نژاد، علی فرهادی، اکبر صفایی، سید یونس حسینی، جمال سروری* صفحات 161-166
    زمینه و اهداف

      تعیین ژنوتیپ های ویروس های پاپیلوما انسانی در ضایعات  بافت دهانه رحم در برنامه های غربالگری سرطان دهانه رحم به خصوص در مورد واکسن های در دسترس دارای اهمیت می باشد. به همین جهت، این پژوهش با هدف بررسی فراوانی ویروس های پاپیلوما انسانی در درجات مختلف ضایعات بافتی دهانه رحم انجام گردید.

    مواد و روش کار

      در کل 102 نمونه بیوپسی از درجات متفاوت ضایعات بافتی دهانه رحم جمع آوری شد. ژنوم ویروسی با استفاده از کیت استخراج گردید و برای بررسی صحت استخراج تست PCR   با استفاده از ژن بتا گلوبین انجام شد. برای شناسایی دو تیپ پاپیلوما ویروس 16 و 18 از روش duplex Taq-Man Real-Time PCR استفاده شد. در ادامه، بر روی نمونه هایی که از نظر  و یروسهای پاپیلومای ژنوتیپ 16 و 18  منفی بودند،  تست nested PCR انجام شد و پس از تعیین توالی تیپ ویروسی تعیین گردید.

    یافته ها

      میانگین سنی زنان در این مطالعه، 43±1 بود. در مجموع، 91 (90٪)  نمونه ها به ویروس پاپیلومای انسانی آلوده بودند. در آسیب بافتی نوع LSIL ویروس های پاپیلوما  ژنوتیپ 16، 18، 51. در گروه HSIL  ویروس های پاپیلومای ژنوتیپ 6، 16 ، 18، 31 و 53. در گروه SCC ویروس های پاپیلوما ژنوتیپ 6، 16، 18 و 31. در گروهAD ، ویروس های پاپیلوما ژنوتیپ 16 و 18 جدا شدند. همچنین در 49 (61٪) نمونه عفونت همزمان دو تیپ 16 و 18 مشاهده شد

    نتیجه گیری

      نتایج این مطالعه نشان می دهد ویروس های پاپیلومای ژنوتیپ 16 و18 فراوان ترین ژنوتیپ در درجات مختلف ضایعات بافتی دهانه رحم است. هم چنین شناسایی دو ژنوتیپ کم خطر 6 و 53 در ضایعات بافتی میتواند نشان دهنده اهمیت ژنوتیپ های کم خطر در برنامه های پیشگیری و غربالگری سرطان دهانه رحم باشد.

    کلیدواژگان: ویروس پاپیلومای انسانی، ضایعات بافتی دهانه رحم، SCC، HSIL، LSIL
  • شهرزاد صالحی، محبوبه نخعی مقدم*، یگانه اصغریان رضایی، مهدیس نجیمی، احسان یوسفی صفحات 167-175
    زمینه و اهداف

      اشریشیا کلی، فلور طبیعی روده انسان و حیوان است که گاهی باعث بیماری در روده و مجاری ادراری می شود. مطالعه حاضر به بررسی ژن های مقاومت در اشریشیا کلی جدا شده از سرویس های بهداشتی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، ایران و توالی یابی ژنوم در سویه های مقاوم به تتراسایکلین می پردازد.

    مواد و روش کار

      این تحقیق مقطعی بر روی 200 نمونه جمع آوری شده طی سه ماه انجام شد. نمونه ها در محیط ائوزین متیلن بلو آگار  (EMB)کشت و سپس باکتری ها جدا شدند. ایزوله های اشریشیا کلی با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR)، شناسایی و برای ارزیابی ژن های مقاومت استفاده شدند. ایزوله های اشریشیا کلی، برای تست آنتی بیوگرام به منظور شناسایی سویه های مقاوم استفاده شدند. برای تجزیه و تحلیل آماری الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی، از نرم افزار های SPSS-22 و Kolmogorov-Smirnov استفاده شد.

    یافته ها

      از 200 نمونه، 41 ایزوله به عنوان اشریشیا کلی با بالاترین میزان مقاومت به سفوتاکسیم (74/60%) و بیشترین میزان حساسیت به جنتامایسین (58/74%) شناسایی شدند. از بین 20 ایزوله، به ترتیب، 30%، 20% و 25% ژن های blaTEM-1، blaOXA-10  و blaOXA-48  را داشتند. از بین 38 ایزوله جدا شده مقاوم به تتراسایکلین، سه ایزوله (7/89%) دارای ژن tetA و دو ایزوله (5/26% درصد) دارای ژن tetR بودند.

    نتیجه گیری

      در این تحقیق اکثر نمونه های جمع آوری شده، آلوده به اشریشیا کلی و مقاوم به آنتی بیوتیک ها بودند. برای کنترل شیوع بیماری عفونی اشریشیا کلی و استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیک ها، انجام برخی برنامه های آموزشی و فعالیت های اجتماعی با هدف افزایش آگاهی سلامت توصیه می شود.

    کلیدواژگان: اشریشیا کلی، مقاومت آنتی بیوتیکی، تتراسایکلین، توالت
  • ندا جلالوند، داود اسماعیلی*، محمد مهدی مغنی باشی، محمد رئیس زاده، سیروس نعیمی صفحات 176-185
    زمینه و اهداف

      درمان های مرسوم ضد سرطان مانند جراحی، شیمی درمانی، پرتودرمانی و غیره با مقاومت ضد میکروبی (AMR) مرتبط هستند و اثرات منفی بر بافت های سالم دارند. در این مطالعه از تکنیک فلوسایتومتری برای ارزیابی اثربخشی یک پپتید ضد سرطانی اصلاح شده در درمان رده سلولی سرطان معده AGS استفاده شد.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه از نرم افزار بیوانفورماتیک برای تعیین توالی ژن EntA-PynR-Lac استفاده شد. باکتری E. coli BL21 مهندسی شده برای بیان پروتئین های نوترکیب مشتق شده از ژن فیوژن سنتز شده در ناقل بیانی pET22b استفاده شد. یک پروتئین نوترکیب طراحی شد و ساختار سه بعدی و پایداری آن مورد ارزیابی قرار گرفت. با استفاده از وسترن بلات و کروماتوگرافی ستون نیکل، پروتئین نوترکیب تایید و خالص شد. علاوه بر این، از تکنیک MTT برای تعیین کشندگی سلولی غلظت های مختلف پروتئین نوترکیب در سلول های AGS استفاده شد. فلوسایتومتری برای تعیین سطح آپوپتوز در سلول های AGS تیمار شده با غلظت پروتئین مورد نظر استفاده شد.

    یافته ها

      با توجه به نتایج آزمون MTT، غلظت 80 میکروگرم بر میلی لیتر پروتئین نوترکیب، اثرات سایتوتوکسیک معنی داری را بر روی رده سلولی AGS نشان داد. علاوه بر این، با استفاده از فلوسایتومتری، مشخص شد که سلول های سرطانی تیمار شده با این غلظت از پروتئین نوترکیب، نسبت به سلول های سرطانی تیمار نشده، درصد مجموع آپوپتوز بیشتری را نشان می دهند.

    نتیجه گیری

      مهار تکثیر و رشد سلول های سرطانی معده توسط این پروتئین نوترکیب موثر بوده است. ویژگی های ضد آپوپتوز پروتئین فیوژن، آن را برای اهداف درمانی و پیشگیرانه هنگام درمان سلول های سرطانی مفید می کند.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، فیوژن پروتئین، انتروسین A، پیوسین R، لاکتوسین، باکتریوسین ها
  • نگین بهمن پور، سید محمد مهدی حمدی، رمضانعلی عطائی* صفحات 186-193
    زمینه و اهداف

      اگزوتوکسین های P. aeruginosa مسئول بیماری زایی و مقاومت آنتی بیوتیکی این باکتری هستند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات گیاه visnaga  Ammi بر بیان ژن های اگزوتوکسین A و S سودوموناس آئروژینوزا بود.

    مواد و روش کار

      اثرات ضد باکتریایی عصاره آبی A. visnaga با استفاده از تکنیک micro dilution در رقت های متوالی انجام شد. سپس از روش Real-Time-RT PCR برای آنالیز سطح بیان ژن های اگزوتوکسین A و S باکتری استفاده شد. داده های Real-Time PCR با استفاده از نرم افزار GRAPHPAD شرکت San Diego، (GRAPHPAD PRISM 6CA, USA) تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

      نتایج نشان داد که بیان ژن های اگزوتوکسین A و S به طور معنی داری (0/001>P) در با مقایسه سطح بیان ژن مرجع و شاهد کاهش یافت. همچنین عصاره گیاه A. visnaga اثر قابل توجهی بر مهار رشد باکتری در غلظت های مختلف داشت، و کمترین غلظت بازدارنده در غلظت 3/125 میکروگرم در هر چاهک مشاهده شد.

    نتیجه گیری

      بر اساس یافته های این تحقیق، عصاره A. visnaga توانست بیان ژن های اگزوتوکسین A و S در باکتری سودوموناس آئروژینوزا را کاهش دهد و در نتیجه احتمالا بتواند باعث کاهش بیماری زایی باکتری شود. ازطرفی کاهش این اگزوتوکسین ها با کاهش مقاومت آنتی بیوتیکی باکتری مرتبط است که می تواند حائز اهمیت باشد.

    کلیدواژگان: ضد باکتریایی، بیان ژن، Ammi. visnaga، اگزوتوکسین، سودوموناس آئروژینوزا
  • مسعود بهشتی، نیلوفر نیسی*، مهدی پارسانهاد، مجتبی راستی، رویا پیرمرادی صفحات 194-201
    زمینه و اهداف

      از دلایل اصلی پاندمی کنونی، وقوع جهش در ناحیه اتصال گیرنده (RBD) ویروس Sars-CoV-2  است که در اتصال به گیرنده ACE2 نقش دارد.

    مواد و روش کار

      سواب های اورو-نازوفارنکس از 41 بیمار تایید شده بین شهریور 1399 تا خرداد 1400 برای آنالیز جهش های ناحیه RBD ویروس SARS-CoV-2 در استان خوزستان گرد آوری شد. در این مطالعه توالی یابی دو جهته به کار گرفته شد و جهش ها با استفاده از چندین ابزار بیوانفورماتیک آنالیز شدند.

    یافته ها

      در مجموع 35 جهش تک نوکلئوتیدی در 26 نمونه مشاهده شد. جهش های غیر مترادف تنها در موتیف اتصال گیرنده (RBM) رخ داده بود که 97 درصد از جهش های شناسایی شده را شامل می شد. 37/14 درصد از جهش های مشاهده شده N501Y بود. L452R، T478K، و S477N به ترتیب 22/86%، 20% و 11/43% از جایگزینی های شناسایی شده را به خود اختصاص دادند. S477G و Y449N تنها در یک نمونه شناسایی شدند. تنها جایگزینی مترادف این مطالعه در C432 یک نمونه مشاهده شد. در این مطالعه مشخص شد که آذر 1399 و اردیبهشت 1400 می توانند به ترتیب زمان شیوع احتمالی گونه های آلفا و دلتا در استان خوزستان باشند. همچنین، در نمونه ای مربوط به آذر 1399، جهشی تشخیص داده شد که در میان واریانت های مورد علاقه و واریانت های نگران کننده فقط در واریانت اپسیلون وجود داشت.

    نتیجه گیری

      مطالعه ما وجود برخی جهش های مرتبط با واریانت امیکرون را قبل از به وجود آمدن این واریانت، در استان خوزستان نشان داد. علاوه بر این، احتمال ورود واریانت های تایید نشده مانند اپسیلون به ایران را تقویت کرد. همچنین برای مطالعاتی که نیاز به آگاهی از واریانت های در گردش کشور دارند مرجعی ارائه کرد.

    کلیدواژگان: SARS-CoV-2، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی (SNP)، L452R، N501Y، T478K، دامنه اتصال گیرنده، ایران
  • سید مجید فتاحی، صیاد خانی زاده، علی صفرزاده، اشکان علمداری، هادی رضوی نیکو، رسول محمدی، آناهیتا قلندریان، مهدی آجورلو* صفحات 202-210
    زمینه و اهداف

      کروناویروس جدید 2019 می تواند منجر به طیف وسیعی از عوارض تنفسی، از خفیف تا شدید، و حتی سندرم زجر تنفسی حاد (ARDS) شود. علائم شایع کووید-19 شامل تب، خستگی و سرفه خشک است که می تواند منجر به عوارضی مانند اختلالات گوارشی و اختلالات کبدی، قلبی و کلیوی شود. تغییر در مارکرهای خونی یکی از عوارض بیماری کووید-19 است که در مطالعه ما ارزیابی شده است.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه، مارکرهای خونی شامل سطوح ESR، BS، Hb، HCT، MCV، MCH، MCHC، پلاکت، WBC، RBC، نوتروفیل و لنفوسیت در هر دو گروه مورد و شاهد بررسی و مقایسه شدند. علاوه بر این، ما ارتباط بین پارامترهای خونی، تظاهرات بالینی و بیماریهای زمینه ای را ارزیابی کردیم.

    یافته ها

      داده های ما نشان داد که RBC،HCT  و ESR مطابق با پیشرفت بیماری به طور معنی داری با عفونت جدید کروناویروس 2019 مرتبط هستند. همچنین در این مطالعه مشخص شد که سطوح ESR (P=0/022)، Hb (P=0/032) و BS (P= 0/01) در افراد مرد آلوده به SARS-CoV-2 با گروه کنترل ارتباط معنی داری دارد. علاوه بر این BS، Hb، HCT،ESR  و نوتروفیل تغییرات معنی داری را در افراد دیابتی مبتلا به عفونت SARS-CoV-2 نشان دادند.

    نتیجه گیری

      کاهش مارکرهای خونی در COVID-19 با افزایش قابل توجه میزان مرگ و میر مرتبط است، در حالی که سطوح بالای نوتروفیل و BS با تشدید بیماری مرتبط است. نظارت بر مارکرهای خونی می تواند به طور قابل توجهی در انتخاب درمان مناسب و جلوگیری از تشدید بیماری کمک کند.

    کلیدواژگان: کووید-19، سارس-کوو-2، خونی، مارکر
  • محمود آر. ام. الانصاری* صفحات 211-217
    زمینه و اهداف

      عفونت با ویروس هپاتیت C (HCV)، یک مشکل بهداشت عمومی بومی با عواقب طولانی مدت، به ویژه در مصر است. مصر یکی از بالاترین نرخ های بروز HCV را در سراسر جهان دارد. هدف مطالعه مقطعی کنونی تعیین میزان شیوع عفونت مخفی HCV و تاثیر آن بر پاسخ ایمنی فرد است.

    مواد و روش کار

      بیماران بالغ مورد مطالعه که مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفتند، عفونت مزمن HCV داشتند و به مدت 12 هفته از مارس تا سپتامبر 2019 تحت ترکیبی از سوفوسبوویر 400 میلی گرم به همراه داکلاتاسویر 60 میلی گرم رژیم ریباویرین یک بار در روز از مارس تا سپتامبر 2019 قرار گرفتند. برای تشخیص HCV-RNA در پلاسما از روش Real-time PCR استفاده شد. علاوه بر این، از تکنیک آرایه مهره های سیتومتری (CBA) برای ارزیابی سطح سیتوکین ها استفاده شد.

    یافته ها

      31 شرکت کننده از کلینیک های سرپایی بیمارستان های دانشگاه علم و صنعت مصر وارد مطالعه شدند. سطح میانه سیتوکین های بیماران مشمول به شرح زیر بود: میانه IL-6 به صورت  6.56 (5.7-7.9) pg./mL بود و 19٪ از بیماران سطح سرمی IL-6 بالاتری داشتند. هیچ یک از بیماران سطح سرمی غیر طبیعی 28b نداشتند. علاوه بر این، میانه NF-kB سرم 232 (18.7-609.89) بود و 29٪ سطوح سرمی NF-kB بالایی داشتند. شش نفر (19.4%) عفونت مخفی HCV مثبت داشتند. بیماران مبتلا به عفونت مخفی HCV مقادیر قابل توجهی بالاتری از IL-6 سرم (P<0.001)، NF-kB (P<0.001)، AST سرم (P<0.001)، ALT (P<0.001)، آلبومین (P<0.001) و بیلی روبین تام (P<0.001) نشان دادند.

    نتیجه گیری

      ما از شواهد مربوط، به ارتباط معنی داری بین عفونت مخفی HCV و اختلال در پاسخ ایمنی در بیمارانی که به دنبال رژیم های ضد ویروسی با اثر مستقیم (DAA) به پاسخ ویروسی پایدار (SVR) بدست آمدند، تایید و پشتیبانی می کنیم.

    کلیدواژگان: ژنوتیپ HCV 4، داروهای ضد ویروسی، عفونت، مقطعی
  • ساره محمود فرحلن*، رحاب محمود عبد الباقی، صلاح الدین محمد عبدالله، احمد اسامه الجندی، احمد فرج عزمی صفحات 218-229
    زمینه و اهداف

      پاتوژن های گرم منفی به عنوان عامل شایع عفونت زخم مرتبط با افزایش میزان مرگ و میر و عوارض در نظر گرفته می شوند. برای غلبه بر این مشکل از ترکیب آنتی بیوتیک ها استفاده شده است. در این مطالعه، ما پاتوژن های گرم منفی موجود در عفونت های زخم را شناسایی می کنیم و اثربخشی ترکیبی آمیکاسین و ایمی پنم را در شرایط آزمایشگاهی در برابر پاتوژن های مقاوم جدا شده ارزیابی می کنیم.

    مواد و روش کار

      یکصد و پنجاه باکتری گرم منفی از دو صد بیمار مبتلا به عفونت های زخم مختلف جمع آوری شد. بیماران در بازه زمانی ژانویه 2019 تا ژانویه 2020 در بیمارستان های دانشگاه مینیا، مصر حضور داشتند و به صورت دوره ای به عنوان یک کار معمول در بیمارستان ها پیگیری می شدند. سواب ها بر روی محیط های مختلف مانند نوترینت آگار، مک کانکی آگار، ائوزین متیلن بلو آگار و ستریماید آگار رگه ای شدند. حساسیت ضد میکروبی پاتوژن های شناسایی شده با استفاده از روش کربی باوئر مورد آزمایش قرار گرفت. PCR معمولی برای تشخیص شیوع ژن های bla-IMP و AAC (6')-Ib استفاده شد. اثر ترکیب آزمایش شده با تکنیک شطرنجی و سنجش زمان کشی ارزیابی شد.

    یافته ها

      اشریشیا کلی با 38.6 درصد شایع ترین پاتوژن جدا شده بود و پس از آن پروتئوس با 30 درصد، P. aeruginosa با 21.4 درصد، گونه های کلبسیلا قرار داشتند. 5.7 درصد و اسینتوباکتر بومانی 4.3 درصد. جدایه ها به آمپی سیلین/سولباکتام، آموکسی سیلین/کلاوولانیک، سفالوتین، سفادروکسیل، سیپروفلوکساسین، سفتازیدیم و افلوکساسین کاملا مقاوم بودند. Bla-IMP در همه گونه های کلبسیلا، E. coli (85.2٪)، A. baumannii (66.7٪)، گونه های پروتئوس تشخیص داده شد. (38.1%) و P. aeruginosa (33.35%). aac(6')-Ib در بین E. coli، P. aeruginosa و Proteus spp شناسایی شد. تست Checkerboard کاهش قابل توجهی در تعداد باکتری ها در حضور ترکیب نشان داد که نشان دهنده اثر هم افزایی با FICIs ≤0.5 است. سنجش زمان کشتن کاهش قابل توجهی در تعداد باکتری ها پس از 12 ساعت نشان داد.

    نتیجه گیری

      ترکیبات مورد مطالعه آنتی بیوتیک ها اثرات هم افزایی را علیه باکتری های گرم منفی آزمایش شده نشان دادند که می تواند به کنترل و درمان عفونت های جدی زخم کمک کند.

    کلیدواژگان: باکتری های گرم منفی، ایمی پنم، آمیکاسین، منحنی کشتن زمان، سنجش شطرنجی، ترکیب دارویی، هم افزایی
  • تورا احمد سوچی، اسرت دل ربا میشو، معروفا زرین اختر، م. د. ماه فوزول هوکو* صفحات 230-242
    زمینه و اهداف

      تقاضای فزاینده برای کشف نسل بعدی ضد میکروبی ها، استفاده از عصاره های گیاهی را به عنوان جایگزین ضروری می کند. این مطالعه به بررسی اثر ضد باکتریایی اسانس دارچین استخراج شده (CEO) و سینامالدئید تجاری (CN) در برابر پاتوژن های غذایی می پردازد.

    مواد و روش کار

      روش انتشار دیسک Kirby-Bauer برای غربالگری قدرت ضد میکروبی CEO و CN استفاده شد. MIC و MBC با روش میکرورقیق سازی براث تعیین شد. الگوی تخریب جنبشی با روش کشتن زمان مورد مطالعه قرار گرفت. CEO و CN با واسطه دینامیک غیرفعال سازی S. typhimurium (ALM40) و L. monocytogenes بر روی مدل گوشت مرغ زمینی مورد مطالعه قرار گرفتند.

    یافته ها

      هر دو CEO و CN اثر ضد میکروبی قابل توجهی در برابر سویه های آزمایشی نشان دادند که به ترتیب در برابر V. metschnikovii و E. coli کمترین اثر را داشتند. عوامل به طور مساوی باکتری های گرم مثبت و منفی را مهار کردند. CN اثربخشی بالاتری نسبت به CEO نشان داد اگرچه نتایج بسیار نزدیک بود. MIC CEO و CN به ترتیب از 0.625٪ -5٪ (v/v) و 0.078٪ -0.3125٪ (v/v) متغیر بود. عملیات حرارتی و تغییر pH مانع از قدرت ضد باکتریایی CEO نشد. سینتیک تخریب با واسطه CEO و CN در L. monocytogenes سریعتر از (ALM 40) S. typhimurium بود. مطالعه دینامیک غیرفعال سازی نشان داد که CEO و CN اثرات ضد میکروبی کمی وابسته به دوز دارند. علاوه بر این، شرایط نگهداری و زمان، قدرت ضد میکروبی را کاهش نداد. کاهش قابل توجه میکروبی در هر دو نمونه گوشت CEO و CN درمان شده (مورد عمل قرار گرفته شده) نسبت به کنترل های مورد عمل قرار نگرفته، مشاهده شد. قابل ذکر است، کاهش کامل تعداد زنده در مدل گوشت در محیط انتخابی درست پس از 24 ساعت نگهداری مشاهده شد.

    نتیجه گیری

      هر دو CEO و CN، اثرات ضد میکروبی امیدوارکننده ای را برای استفاده در مبارزه با پاتوژن های منتقله از غذا نشان دادند.

    کلیدواژگان: اسانس دارچین، سینامالدئید، فعالیت ضد میکروبی، پاتوژن های غذایی
  • سارا شفیعی پور، محمد رضایی زاده روکرد، طیبه شمسی زاده میمندی، رضا سینایی، فرهاد صراف زاده، حمید ابوسعیدی، مهرداد فرخ نیا، میثم یوسفی، ایمان قاسم زاده، علی سعید پور، بیژن احمدی، محمد مهدی لشکری زاده، نفیسه پیشگویی، محسن نخعی* صفحات 243-250
    زمینه و اهداف

      توسیلیزوماب یک آنتی بادی مونوکلونال علیه رسپتور اینترلوکین-6 (IL6) است، اما تاثیر آن در بهبود وضعیت بالینی بیماری کروناویروس 2019 (COVID-19) مورد بحث است. بر این اساس، این مطالعه تاثیر توسیلیزوماب را به عنوان یک درمان جایگزین بر پیامدهای بیماران کووید-19 بررسی کرد.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه مورد-شاهدی گذشته نگر، 300 بیمار مبتلا به کووید-19 در بیمارستان افضلی پور کرمان از آبان 1400 تا بهمن ماه 1400 با تشخیص کوید-19 همراه با پنومونی شدید توسط Real Time-PCR در دو گروه دسته بندی شدند: 150 بیمار در گروه کنترل تحت درمان های استاندارد و 150 بیمار در گروه مورد که علاوه بر این درمان ها با توسیلیزوماب وریدی نیز تحت درمان قرار گرفتند. عوامل پیش آگهی مانند طول مدت بستری، نیاز به تهویه مکانیکی و وضعیت ترخیص بیمار بررسی شد.

    یافته ها

      تاثیر توسیلیزوماب بر پیامدهای بیماران COVID-19 مانند نیاز به تهویه مکانیکی و طول مدت بستری در گروه مورد، علیرغم وجود علائم بالینی ضعیف مانند لنفوپنی شدید در بستری، تفاوت معنی داری را در مقایسه با گروه کنترل نشان می دهد. توسیلیزوماب بر وضعیت بیمار هنگام ترخیص و میزان مرگ و میر تاثیری نداشت.

    نتیجه گیری

      نتایج این مطالعه نشان داد که توسیلیزوماب علیرغم عدم تاثیر آشکار بر پیامد بیماری کووید-19 (بهبود یا مرگ)، می تواند در کاهش طول مدت بستری در بیمارستان و لزوم تهویه مکانیکی به عنوان درمان فرعی در کنار سایر درمان ها مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: توسیلیزوماب، کووید-19، پیش آگهی، اینترلوکین-6، ایران
  • حسین کوپاهی، سارا هنرمند جهرمی، مسعود مردانی، احسان خدادادی، محمد رهبر*، پریسا اسلامی، مونا محمدزاده هشترودی، رقیه صفحات 251-255
    زمینه و اهداف

      MRSA یا استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی سیلین، به عنوان یک عفونت بیمارستانی و اکتسابی از جامعه در سراسر جهان ایجاد شده است. شناسایی MRSA در آزمایشگاه به دلایل مختلف دشوار است.

    مواد و روش کار

      هدف از این مطالعه بررسی چندین روش فنوتیپی برای تشخیص MRSA در مقایسه با روش مبتنی بر PCR به عنوان استاندارد طلا بود.

    روش ها

    در مجموع 220 ایزوله بالینی استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه های بالینی متنوع بین 23 جولای 2019 تا 30 ژوئن 2020 در بیمارستان میلاد تهران، ایران بازیابی شد. دیسک های سفوکسیتین، محیط CHROMagarTM MRSA و شناسایی ژن mecA توسط واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) به عنوان روش استاندارد طلایی برای ارزیابی مقاومت به متی سیلین استفاده شد.

    یافته ها و نتیجه گیری

      نتایج آزمایش PCR نشان داد که 105 (47/72%) از 220 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس برای ژن mecA مثبت بودند. نتایج روش دیسک دیفیوژن سفوکسیتین نشان داد که حساسیت و ویژگی مشابهی با روش PCR دارد. حساسیت و ویژگی محیط CHROMagarTM MRSA هر دو 100 درصد بود. روش انتشار دیسک سفوکسیتین دارای حساسیت و ویژگی مشابه روش PCR برای تشخیص ژن mecA بود. برای تشخیص MRSA می توان از روش انتشار دیسک سفوکسیتین به عنوان جایگزینی برای PCR استفاده کرد.

    کلیدواژگان: مقاوم به متی سیلین، ژن mecA، استافیلوکوکوس اورئوس، CHROMagar، MRSA
  • پگاه فاتح دیزجی، مریم خسروی، علی اصغر سعیدی، مریم اصلی، شهریار سپهوند، محمد درویشی* صفحات 256-261
    زمینه و اهداف

      از آنجایی که روند میزان بروز عفونت های مختلف ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس در حال افزایش می باشد، استفاده از آنتی بیوتیک های موثر مانند کلیندامایسین برای درمان عفونت های سیستمیک و موضعی ناشی از این ارگانیسم های بیماریزا رو به گسترش است. ارگانیسم های مقاوم به آنتی بیوتیک در جوامع امروزی به دلیل استفاده نادرست از آنتی بیوتیک ها و درمان ناقص در حال ظهور و گسترش هستند و به چالشی جدی برای سیستم بهداشت و درمان کشورها حتی در کشورهای پیشرفته تبدیل شده اند. بنابراین، این مطالعه با هدف بررسی شیوع استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به کلیندامایسین ناشی از مقاومت به ماکرولیدها انجام شد.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه توصیفی مقطعی، 117 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس از نمونه های بالینی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان جمع آوری شد و پس از آزمایش های تشخیصی، میکروبیولوژیکی، بیوشیمیایی و انتشار دیسک هویت آنها تایید شد. سپس داده های تست آنتی بیوگرام جمع آوری و با نرم افزار SPSS-20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

      یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که 47 درصد نمونه های جدا شده به اریترومایسین و 43 درصد به کلیندامایسین مقاوم بودند. شیوع ایزوله های دارای مقاومت به اریترومایسین و مقاومت القایی به کلیندامایسین تقریبا 38 درصد و مقاومت القایی کل به کلیندامایسین 12 درصد بود.

    نتیجه گیری

      نتایج این مطالعه نشان داد که آزمایش های آنتی بیوگرام برای شناسایی مقاومت القایی به کلیندامایسین و آگهی بخشی به پزشکان در مورد نحوه تجویز آنتی بیوتیک در درمان عفونت های ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، کلیندامایسین، مقاومت دارویی، مقاومت به ماکرولید
  • اندی یاس مون*، پاولینا رزا اوریارتی، یوا رزان نا صفحات 262-266
    زمینه و اهداف

      در اندونزی موارد دیفتری ناشی از Corynebacterium diphtheriae هنوز در حال رخ دادن است. یکی از دلایل احتمالا ژن سرکوب کننده سم دیفتری (dtxR) است که بر بیان سم تاثیر می گذارد. در این مطالعه، ژن برای تعیین جهش هایی که بر پروتئین DtxR تاثیر می گذارد، مشخص شد.

    مواد و روش کار

      ژن های dtxR سویه های 10 C. دیفتری جدا شده در جاکارتا با روش PCR معمولی تکثیر شدند. محصولات PCR با استفاده از پرایمرهای همپوشانی به سمت تعیین توالی DNA هدایت شدند.

    یافته ها و نتیجه گیری

      هیچ جهشی تغییر اسید آمینه را نشان نداد. ما پیشنهاد می کنیم که پروتئین DtxR در بین سویه های باکتریایی جدا شده از جاکارتا حفظ شود.

    کلیدواژگان: Corynebacterium diphtheriae، dtxR، جهش، درخت فیلوژنی
  • یارا الهی، رامین مظاهری نژاد فرد* صفحات 267-269

    در چند سال اخیر، مقاومت آنتی بیوتیکی به یکی از نگرانی های اصلی در جامعه پزشکی تبدیل شده است. پاتوژن ها عمدتا در برابر آنتی بیوتیک های رایج که در درمان عفونت های میکروبی استفاده می شوند، مقاومت کسب کرده اند. آنتی بیوتیک هایی که در درمان عفونت های شدید حیاتی هستند نیز از این قاعده مستثنی نیستند. این وضعیت فاجعه بار به دلیل استفاده غیرمسئولانه و گسترده از آنتی بیوتیک ها در درمان انسان و داروهای دامپزشکی، کشاورزی، آبزی پروری و دامپروری رخ داده است. از سوی دیگر، غیبت طولانی مدت معرفی آنتی بیوتیک جدید به بازار توسط صنعت داروسازی، این وضعیت را تشدید کرده است. در واقع، غول های صنعتی علاقه ای به توسعه فرمول بندی های جدید ندارند. یکی از بزرگترین دلایلی که صنایع داروسازی مجذوب توسعه ضد میکروبی نمی شوند این است که این فرآیند بسیار پرهزینه است. تعداد بسیار کمی از آنتی بیوتیک های جدید، که عمدتا نیمه مصنوعی یا کاملا مصنوعی هستند، توسط صنایع داروسازی در سه دهه اخیر تجاری سازی شده اند در حالی که نیاز به این بیوشیمیایی ها به شدت احساس می شود. در پاسخ به این شکست، محققان پزشکی به سمت جایگزین های ضد میکروبی دیگر، از جمله باکتریوفاژها، پپتیدهای کوتاه، باکتریوسین ها و گیاهان دارویی روی آورده اند. با این حال، اثربخشی سریع بالقوه آنتی بیوتیک های مرسوم ممکن است محققان را وادار کند تا نسبت به انجام تحقیقات بیشتر در مورد آنتی بیوتیک های میکروبی تجدید نظر کنند.

    کلیدواژگان: باکتری ها، مقاومت آنتی بیوتیکی، آنتی بیوتیک های جدید، عناصر ژنتیکی متحرک
  • ساهجید موخیدا، چاندا واواهاره، پرینا ورما، سامنا خان، نیکون جاکومار داس* صفحات 270-272

    همه گیری - این کلمه را در فصل های پزشکی و بهداشت عمومی در دوران دانشکده پزشکی آموختیم. تا نوامبر 2019، بسیاری از مردم حتی در مورد این همه گیری چیزی نشنیده بودند، اما پس از وقوع همه گیری SARS CoV-2 و اکنون کل جهان با آن مواجه شده است. SARS CoV-2 (COVID-19) اولین بار در شهر ووهان چین اعلام شد و به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت. در هند، پس از مدت کوتاهی که مبتلایان شروع به افزایش کردند، در سراسر کشور قرنطینه اعلام شد. کووید-19 در سراسر جهان گسترش یافته و بیش از 200 کشور در جهان را تحت تاثیر قرار داده است. پیش از این، جهان با بسیاری از بیماری های همه گیر مواجه بود، اما این یک بیماری همه گیر منحصر به فرد در تمام دوران بود. این نه تنها بر نظام سلامت بلکه بر اقتصاد جهان، آموزش، جامعه و بسیاری موارد دیگر نیز تاثیر گذاشت. در این قرن به مقام اول در علت مرگ انسان دست یافت. برای مدتی دنیا را متوقف کرد و هنوز هم جهان از ضرر ناشی از همه گیری COVID-19 بهبود نیافته است.

    کلیدواژگان: کووید-19، موج سوم، موج چهارم، وضعیت فعلی
|
  • Iman Owliaee, Nastaran Saadat, Shahab Mahmoudvand, Hossein Vakilimofrad, Salman Khazaei, Nastaran Ansari, Razieh Amini, Farid Azizi Jalilian* Pages 128-134
    Background and Aim

     In December 2019, human-to-human transmission of respiratory illness (pneumonia) with fever and sputum was discovered in the respiratory tract, called COVID-19. Serum amyloid A (SAA) is an acute-phase plasma protein that is considered to be diagnostically superior to CRP in pathological conditions such as viral diseases. Therefore, the study question in this review is whether SAA as an indicator is involved in the early diagnosis of COVID disease.

    Materials and Methods

     To identify related studies, we systematically searched international databases, including PubMed, Scopus, Science Direct, Cochrane, Embase, Web of Science, and Google Scholar search engine, without restriction on time until June 2021. Also, the Reference list of relevant studies was reviewed separately to find all existing articles in this field. Summary standardized mean difference (SMD) was estimated using random effects meta-analysis.

    Results

    A total of 394 potentially relevant articles were identified from the initial search. After removing the duplicates and reading the title, abstract and full-text review, six studies were entered into the meta-analysis. There was a significant difference between the means of SSA among patients with a severe form of the disease compared to non-sever groups (SMD=-0.91, 95% CI: 1.18-1.59, -0.23) and with the control group (SMD=4.68, 95% CI: 1.18, 8.18). The Beggs and egger test results indicated no evidence of publication bias in the reported SMD.

    Conclusion

     The result of our work indicates that SAA might potentially be used for the early diagnosis of COVID disease, but more studies are needed.

    Keywords: Early Diagnosis, COVID-19 disease, SAA, Serum amyloid A protein
  • Sara Mohamadi, Ramin Rezaee, Mohammad Hashemi, Behzad Kiani, Sajjad Ghasemi, Mahmood Alizadeh Sani, Asma Afshari * Pages 135-149

    During the last years, antimicrobial resistance has become one of the greatest challenges in clinical settings. Staphylococcus aureus and Enterococcus are important nosocomial pathogens worldwide. In different corners of the world, methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) and vancomycin-resistant enterococci (VRE) have been isolated from various sources including different foods of animal and plant origin; however, information about food-related vancomycin-resistant Staphylococcus aureus (VRSA) is limited. The current review describes the presence of MRSA, VRSA and VRE in different food samples of animal and plant origin in Iran. Databases including PubMed, ScienceDirect, Scopus, SID, and Google Scholar were searched and a total of 65 articles were retrieved (published between 2006 and September 2020) reporting antibiotic-resistant S. aureus and Enterococcus in food in Iran. The overall prevalence meta-analysis was calculated by using “meta prop program” in STATA statistical software. Finally, 42 studies were included in the present review. These reports indicated high rates of MRSA, VRSA and VRE strains in different types of raw and processed meat, raw milk, traditional cheese, restaurant, and hospital foods. The meta-analysis showed that the highest pooled ES of MRSA was for pastry products and the lowest pooled ES of MRSA was for miscellaneous foods. Thus, higher priority should be given to the development of effective surveillance systems which can track the appropriate use of wide-spectrum antibiotics and spread of antimicrobial-resistant organisms throughout food supply chains. Future research should assess the risk of antimicrobial resistance transmission to consumers following intake of MRSA, VRSA, and VRE-contaminated foodstuffs.

    Keywords: Antimicrobial resistance, MRSA, VRSA, VRE, foodstuffs Iran
  • Farshid Danesh, Forough Rahimi* Pages 150-160
    Background and Aim

     The results from the analysis of COVID-19 literature by employing text-mining techniques are of particular importance for researchers, policymakers, and planners of medical sciences at the national and international levels, avoiding parallel research and waste of time and budget. The paper explore emerging topics and the trend of scientific words at the national and international levels in the subject area of COVID-19.

    Materials and Methods

     This applied research was conducted by employing the text-mining and its related algorithms and classifying texts. The population consists of all COVID-19 articles indexed in PubMed Central® (PMC). The number of records retrieved was 160,862 items until June 10, 2021. Among these, 3143 national and 157,719 international COVID-19 articles. Python and its related libraries were applied. The most significant words were also identified and reported based on TF-IDF weighting. Emerging topics were identified according to the weighted average growth.

    Results

    "COVID", "infect", and "cell" were among the most important words used in international COVID-19 articles. In addition, the most important words in the national COVID-19 articles were "patient", "SARS-Cov", and "COVID".

    Conclusion

     Among the most important conclusions that can be inferred from the trend of word change used in the COVID-19 literature is that the most significant words in international literature differ significantly from those in national literature, as international research focuses on COVID-19 and the infections caused by it. In contrast, national research focuses on COVID-19 and patients. Another significant result is the annual word-changing national and international literature.

    Keywords: Covid-19, Text Mining, TF-IDF, Classification, Clustering, Emerging Topics, Python
  • Negar Joharinia, Seyed Ammar Mousavi-Nejad, Ali Farhadi, Akbar Safaei, Seyed Younes Hosseini, Jamal Sarvari* Pages 161-166
    Background and Aim

     Determination of HPV genotypes in cervical lesions is essential in screening programs and the impact of current HPV vaccines. Therefore, we investigated the frequency of various HPV genotypes among different grades of cervical lesions.

    Materials and Methods

     In total, 101 biopsy samples of different grades of cervical lesions were collected. Extracted DNA was subjected to PCR amplification of beta-globin to assess sample integrity. Duplex Taq-Man Real-Time PCR was performed to identify HPV types 16 and 18. Nested PCR following sequencing was done on those samples with HPV16/18 negative results.

    Results

    The mean age of participants was 43±1. Of 101 samples, 91 (90%) were infected with HPVs. In the LSIL group, HPV genotypes 16, 18, and 51; in the HSIL group, genotypes 6, 16, 18, 31, and 53; in the SCC group, genotypes 6, 16, 18, and 3; and in the AD group, HPV genotypes 16 and 18 were detected. Also, 49 (61%) samples had co-infection with HPV16 and HPV18.

    Conclusion

     Our results showed that HPV 16 and 18 were the most prevalent genotypes among different grades of lesions. The presence of low-risk HPV types, including genotypes 6 and 53, might need more attention in HPV screening and prevention programs.

    Keywords: Human papillomavirus, Cervical lesion, Genotype, Iran
  • Shahrzad Salehi, Mahboobeh Nakhaei Moghadam*, Yeganeh Asgharian Rezaei, Mahdis Najimi, Ehsan Yousefi Pages 167-175
    Background and Aim

     Escherichia coli is the normal flora of the human and animal intestine that sometimes causes pathogenesis within the intestine and urinary tract. The current study investigates resistance genes in Escherichia coli isolated from the toilets at the Islamic Azad University of Mashhad, Iran, and to perform genome sequencing in tetracycline-resistant strains.

    Materials and Methods

     This cross-sectional evaluation was carried out on 200 samples collected over three months. Samples were cultured and isolated using eosin methylene blue agar medium (EMB). E. coli Samples were identified and used to evaluate the resistance genes by polymerase chain reaction (PCR). The E. coli isolates were used for an Antibiogram test to identify resistant strains. For the statistical analysis of antibiotics pattern, SPSS-22 and the Kolmogorov-Smirnov test were used.

    Results

    Out of 200 samples, 41 isolates were identified as E. coli with the highest resistance rate to cefotaxime (74.60%) and the highest sensitivity rate to gentamicin (58.74%). Among the 20 isolates, 30%, 20%, 25% carried blaTEM-1, blaOXA-10 and blaOXA-48 genes, respectively. Among 38 tetracycline-resistant isolates, three isolates (7.89%) had tetA gene, and two (5.26%) had the tetR gene.

    Conclusion

     In this experiment, most of the isolates were identified as E. coli and were resistant to antibiotics. To control the spread of E. coli infectious disease and arbitrary use of antibiotics, it is recommended to conduct some educational programs and social activities with the aim of increasing health awareness.

    Keywords: Escherichia coli, resistance genes, tetracycline-resistant isolates, antibiotics
  • Neda Jalalvand, Davoud Esmaeili*, Mohammad Mehdi Moghani Bashi, Mohamad Reiszadeh, Sirous Naeimi Pages 176-185
    Background and Aim

     Conventional anti-cancer treatments, such as surgery, chemotherapy, radiation therapy, etc., are linked to antimicrobial resistance (AMR) and have negative effects on healthy tissues. The flow cytometry technique was used in this study to evaluate the effectiveness of a modified anti-cancer peptide in treating the AGS gastric cancer cell line.

    Materials and Methods

     This study used bioinformatics software to determine the EntA-PynR-Lac gene sequence. The engineered E. coli BL21 bacterium was used to express recombinant proteins derived from the synthesized fusion gene cloned into the pET22b expression vector. A recombinant protein was designed, and its three-dimensional structure and stability were evaluated. Using Western blotting and nickel column chromatography, the recombinant protein was confirmed and purified. In addition, the MTT technique was used to determine the cell lethality of various concentrations of the recombinant protein in AGS cells. Flow cytometry was used to determine the level of apoptosis in AGS cells treated with the desired protein concentrations.

    Results

    According to the results of the MTT test, the 80µg/mL concentration of recombinant protein showed significant cytotoxic effects on the AGS cell line. Furthermore, using flow cytometry, it was found that cancer cells treated with this concentration of recombinant protein exhibited higher rates of total apoptosis than untreated cancer cells.

    Conclusion

     Inhibition of proliferation and growth of gastric cancer cells by this recombinant protein has been shown to be effective. The anti-apoptotic characteristics of the fusion protein make it useful for both therapeutic and preventative purposes when treating cancer cells.

    Keywords: Apoptosis, Protein Fusion, Enterocin A, Pyocin R, Lactocin, Bacteriocins
  • Negin Bahmanpoor, Seyed Mohammad Mahdi Hamdi, Ramezanali Ataee* Pages 186-193
    Background and Aim

     Pseudomonas aeruginosa exotoxins are responsible for pathogenicity and antibiotic resistant. The aim of this study was to investigate the effects of the Ammi. visnaga (A. visnaga) extract on the P. aeruginosa exotoxin A and S genes expression.

    Materials and Methods

     Antibacterial effects of the A. visnaga ethanolic extract were performed using the micro dilution technique in sequential dilutions. Then, the Real-Time- RT PCR method was used to analyze the level of expression of the exotoxin A and S genes of the bacterium. Real-Time PCR data were analyzed using Graph Pad Software Inc. San Diego (GRAPHPAD PRISM 6CA, USA).

    Results

    Results showed that, the expression of Exotoxin A and S genes was significantly (P <0.001) reduced in comparing the expression level of the reference gene and control. It had a significant effect on the inhibition of bacterial growth at different concentrations but the lowest inhibitory concentration was observed at 3.125 µg/well.

    Conclusion

     Accordingly, the extract of A. visnaga can decrease the expression of the Exotoxin A and S genes of P. aeruginosa and consequently it may decrease the pathogenicity of bacteria. These phenomena (exoA and exoS expression inhibition) may involve reducing the antibiotic resistance of P. aeruginosa.

    Keywords: Antibacterial, Gene Expression, Ammi. visnaga, Exotoxins, Pseudomonas aeruginosa
  • Masoud Beheshti, Niloofar Neisi*, Mehdi Parsanahad, Mojtaba Rasti, Roya Pirmoradi Pages 194-201
    Background and Aim

     One of the main reasons for the ongoing pandemic is the substitutions in the Receptor binding domain (RBD), which is involved in binding to the ACE2 receptor.

    Materials and Methods

     Oro-nasopharyngeal swabs were collected from 41 confirmed patients between September 2020 and May 2021 to analyze the mutations of SARS-CoV-2 RBD in Khuzestan Province. Bi-Directional sequencing was used, and Mutation analysis was performed using multiple Bioinformatics tools.

    Results

    A total of 35 Single nucleotide polymorphisms (SNPs) were observed in 26 samples. Nonsynonymous substitutions occurred only in the receptor-binding motif (RBM), which accounted for 97% of the detected mutations. 37.14% of observed mutations were N501Y. L452R, T478K, and S477N accounted for 22.86%, 20%, and 11.43% of detected substitutions, respectively. Subsequently, the S477G and Y449N were identified in only one sample. The only synonymous substitution of this study was observed in C432 of one sample. It was found that December 2020 and May 2021 could be the probable prevalence times of the Alpha and Delta variants in Khuzestan, respectively. Also, in a December 2020 sample, a mutation was detected that was only seen in Epsilon among the Variants of interest and Variants of concern.

    Conclusion

     Our study showed the existence of some Omicron-related mutations before the emergence of this variant in Khuzestan Province, Iran. In addition, it strengthened the possibility of unconfirmed variants, such as Epsilon entering Iran. It also provided a reference for studies that need to be aware of the circulating variants in Iran.

    Keywords: SARS-CoV-2, Single nucleotide polymorphism (SNP), L452R, N501Y, T478K, Receptor binding domain, Iran
  • Seyed Majid Fatahi, Sayyad Khanizadeh, Ali Safarzadeh, Ashkan Alamdary, Hadi Razavi Nikoo, Rasool Mohammadi, Annahita Ghalandarian, Mehdi Ajorloo* Pages 202-210
    Background and Aim

     The novel coronavirus 2019 can lead to a vast range of respiratory complications, from mild to severe, driving to acute respiratory distress syndrome (ARDS). Common symptoms of COVID-19 include fever, fatigue, and dry cough, which can lead to complications, such as gastrointestinal disorders, and liver, cardiac, and renal dysfunctions. Alteration in the hematological markers is one of the COVID-19 diseases evaluated by our study.

    Materials and Methods

     In this study, hematological markers, including the levels of ESR, BS, Hb, HCT, MCV, MCH, MCHC, platelet, WBC, RBC, neutrophil, and lymphocyte, have been assessed and compared in both case and control groups. Furthermore, we assessed the associations between hematological parameters, clinical manifestations, and underlying medical conditions.

    Results

    Our data showed that RBC, HCT, and ESR were significantly associated with the novel coronavirus 2019 infection according to the disease progression. ESR (P= 0.022), Hb (P= 0.032), and BS (P= 0.01) levels in male people infected by SARS-CoV-2 proved to have a significant relationship with the control group. Moreover, BS, Hb, HCT, ESR, and neutrophil showed significant variations in diabetic individuals suffering from SARS-CoV-2 infection.

    Conclusion

     The dropping of the hematological markers in COVID-19 is linked with a noticeably increased mortality rate, while high neutrophil and BS levels are related to aggravation of the disease. Monitoring the hematological markers can contribute significantly to selecting the proper treatment and hamper of disease worsening.

    Keywords: COVID-19, SARS-CoV-2, Hematological, Marker
  • Mahmoud R. M. El-Ansary* Pages 211-217
    Background and Aim

     Infection with the hepatitis C virus (HCV) is an endemic public health problem with long-term consequences, especially in Egypt. Egypt has one of the highest incidence rates of HCV worldwide. The current cross-sectional study aims to determine how prevalent occult HCV infection is and how it affects the individual's immune response.

    Materials and Methods

     The studied adult patients the study had chronic HCV infection and underwent a combination of sofosbuvir 400 mg plus daclatasvir 60 mg once daily ribavirin regimen for 12 weeks from March to September 2019. Quantitative real-time PCR was used to detect HCV-RNA in the plasma. In addition, Cytometric Bead Array (CBA) technique was used to assess cytokines levels.

    Results

    31 participants from Misr University for Science and Technology University hospitals outpatient clinics were included in the study. The median levels of cytokines of the included patients were as follow: the median IL-6 was 6.56 (5.7- 7.9) pg./mL, and 19% of the patients had higher serum IL-6 levels. None of the patients had abnormal serum levels 28b. in addition, the median serum NF-κB was 232 (18.7- 609.89), and 29% had high serum NF-κB levels. Six (19.4%) patients had positive occult HCV infection. Patients with occult HCV infection exhibited significantly higher values of serum IL-6 (P<0.001), NF-κB (P<0.001), serum AST (P<0.001), ALT (P<0.001), albumin (P<0.001), and total bilirubin (P<0.001).

    Conclusion

     We support the evidence about the significant association between occult HCV infection and impaired immunological response in patients who achieved sustained viral response (SVR) following direct-acting antivirals (DAA) regimens.

    Keywords: HCV Genotype 4, Antiviral Drugs, infection, Cross-sectional
  • Sara Mahmoud Farhan*, Rehab Mahmoud Abd El-Baky, Salah Aldin Mohammad Abdalla, Ahmed Osama El-Gendy, Ahmed Farag Azmy Pages 218-229
    Background and Aim

     Gram-negative pathogens are considered the common cause of wound infections associated with increased mortality and morbidity rates. Antibiotics combination has been used to overcome this problem. In this study, we identify Gram-negative pathogens found in wound infections and assess the in-vitro efficacy of a combination of amikacin and imipenem against the resistant isolated pathogens.

    Materials and Methods

     One hundered fifty gram-negative bacteria were collected from two hundered patients suffering from different wound infections. Patients attended Minia University Hospitals,Egypt at period from January 2019- January 2020 and they were  followed up periodically as a routine work in the hospitals. Swabs streaked on various media as Nutrient agar, MacConkey agar, Eosin methylene blue agar and cetrimide agar. The antimicrobial susceptibility of the identified pathogens was tested using the Kirby-Bauer method. Conventional PCR was used to detect the prevalence of bla-IMP and AAC (6’)-Ib genes. The effect of the tested combination was assessed by checkerboard technique and time-killing assay.

    Results

    Escherichia coli 38.6% was the most common isolated pathogen, followed by Proteus spp 30%, P. aeruginosa 21.4%, Klebsiella spp. 5.7%, and Acinetobacter baumannii 4.3%. The isolates were completely resistant to Ampicillin/sulbactam, Amoxicillin/clavulanic, Cephalothin, Cefadroxil, Ciprofloxacin, Ceftazidime and Ofloxacin. Bla-IMP was detected in all Klebsiella spp., E. coli (85.2%), A. baumannii (66.7%), Proteus spp. (38.1%) and P. aeruginosa (33.35%). aac(6’)-Ib was detected among E. coli, P. aeruginosa and Proteus spp. The Checkerboard test showed a significant decrease in bacterial count in the presence of combination indicating a synergistic effect with FICIs ≤0.5. Time-kill assay showed a significant decrease in the bacterial count after 12h.

    Conclusion

     The studied combinations of antibiotics showed synergistic effects against the tested Gram-negative bacteria which can help in the control and treatment of serious wound infections.

    Keywords: Gram-negative bacteria, imipenem, amikacin, Time kill curve, checkerboard assay, drug combination, synergism
  • Tohura Ahmed Suchi, Israt Dilruba Mishu, Marufa Zerin Akhter, Md. Mahfuzul Hoque* Pages 230-242
    Background and Aim

     The increasing demand for the discovery of next-generation antimicrobials necessitates the use of plant extracts as alternatives. This study investigates the antibacterial efficacy of extracted cinnamon essential oil (CEO) and commercial cinnamaldehyde (CN) against foodborne pathogens.

    Materials and Methods

     Kirby-Bauer disc diffusion method was used to screen the antimicrobial potency of CEO and CN. MIC and MBC were determined by the broth microdilution method. Kinetic destruction pattern was studied by time killing assay. CEO and CN mediated inactivation dynamics of S. typhimurium (ALM40) and L. monocytogenes were studied on the ground chicken meat model.

    Results

    Both CEO and CN showed remarkable antimicrobial efficacy against the test strains, with highest and lowest efficacy against V. metschnikovii and E. coli, respectively. The agents inhibited gram-positive and negative bacteria equally. CN showed higher efficacy than CEO although the results were very close. MIC of CEO and CN ranged from 0.625%-5% (v/v) and 0.078%-0.3125% (v/v), respectively. Heat treatment and pH alteration did not hamper the antibacterial potency of CEO. CEO and CN mediated destruction kinetics were faster in L. monocytogenes than S. typhimurium (ALM 40). Inactivation dynamics study showed CEO and CN to have slightly dose-dependent antimicrobial effects. Besides, storage conditions and time did not reduce the antimicrobial potency. The significant microbial reduction was observed in both CEO and CN treated meat samples than untreated controls. Notably, a complete reduction of viable count in meat model was observed in selective medium just after 24hrs storage.

    Conclusion

     Both CEO and CN showed promising antimicrobial effects to be used in combating foodborne pathogens.

    Keywords: Cinnamon essential oil, Cinnamaldehyde, antimicrobial activity, foodborne pathogens
  • Sara Shafieipour, Mohammad Rezaei Zadeh Rukerd, Tayebe Shamsizadeh Meymandi, Reza Sinaei, Farhad Sarafzadeh, Hamid Abu Saeedi, Mehrdad Farokhnia, Maysam Yousefi, Iman Ghasemzadeh, Ali Saeedpor, Bijan Ahmadi, Mohammad Mehdi Lashkarizadeh, Nafise Pishgooie, Mohsen Nakhaie* Pages 243-250
    Background and Aim

     Tocilizumab is a monoclonal antibody against the Interleukin-6 (IL6) receptor, but its effect on improving the clinical condition of coronavirus disease of 2019 (COVID-19) patients is debated. Accordingly, this study investigated the impact of Tocilizumab as an alternative treatment on the outcomes of COVID-19 patients.

    Materials and Methods

     In this retrospective case-control study, 300 COVID-19 patients in Afzalipour Hospital in Kerman, Iran, from November 2021 to January 2022 diagnosed by Real Time-PCR test with severe pneumonia were classified into two groups: 150 patients in the control group, treated with standard treatment, and 150 patients in the case group, that treated with intravenous Tocilizumab in addition to those treatments. Prognostic factors such as the hospitalization period, need for mechanical ventilation, and the patient's discharge condition were investigated.

    Results

    Effect of Tocilizumab on outcomes of COVID-19 patients, like demanding mechanical ventilation, and length of hospitalization in the case group, despite the presence of poor biological symptoms such as severe lymphopenia in admission, show a significant difference in comparison to the control group. Tocilizumab does not affect the patient's discharge condition and the mortality rate.

    Conclusion

     The results of this study showed that Tocilizumab, despite the lack of an apparent effect on the outcome of the COVID-19 disease (recovery or death), reduced length of hospitalization and the necessity for mechanical ventilation and can be used as an alternative therapy with other treatments.

    Keywords: COVID-19, Prognosis, Interleukin-6, Iran, Tocilizumab
  • Hossein Koupahi, Sara Honarmand Jahromy, Masoud Mardani, Ehsan Khodadadi, Mohammad Rahbar*, Parisa Eslami, Mona Mohammadzadeh Hashtrood, Roghieh Saboorian Pages 251-255
    Background and Aim

     MRSA, or methicillin-resistant Staphylococcus aureus, has arisen as a nosocomial and community-acquired infection throughout the world. MRSA identification in the laboratory is difficult for a variety of reasons. The aim of this study was to investigate several phenotypic methods for the detection of MRSA compared with the PCR-based method as the gold standard.

    Materials and Methods

     A total of 220 clinical isolates of S. aureus were recovered from diverse clinical specimens between August 1, 2019 and June 30, 2020 at Milad Hospital in Tehran, Iran. Cefoxitin discs, CHROMagar™ MRSA medium, and identification of the mecA gene by Polymerase Chain Reaction (PCR) as the gold standard method were used to assess methicillin resistance.

    Results and Conclusion

    PCR testing revealed that 105 (47.72%) of 220 S. aureus isolates were positive for the mecA gene. The results of the Cefoxitin disc diffusion method showed that it has similar sensitivity and specificity to PCR method. The sensitivity and specificity of CHROMagar™ MRSA medium were both 100%. The Cefoxitin disc diffusion method had the same sensitivity and specificity as the PCR method for detecting the mecA gene. For MRSA detection, the Cefoxitin disc diffusion method can be employed as an alternative to PCR.

    Keywords: Methicillin Resistant, mecA gene, Staphylococcus aureus, CHROMagar, MRSA
  • Pegah Fateh Dizji, Maryam Khosravy, Ali Asghar Saeedi, Maryam Asli, Shahriar Sepahvand, Mohammad Darvishi* Pages 256-261
    Background and Aim

     Since the incidence of various infections caused by Staphylococcus aureus increases, the use of effective antibiotics such as clindamycin has been growing to treat the systemic and local infections caused by such organisms. Antibiotic-resistant species are emerging and spreading in today's communities due to misuse of antibiotics and incomplete treatment, turning into a serious challenge for the health care system of countries, even in the advanced ones. Therefore, this study aims to investigate the prevalence of clindamycin-resistant S. aureus induced by macrolide resistance.

    Materials and Methods

     In this cross-sectional descriptive study, 117 S. aureus isolates were collected from clinical samples of patients referred to Beâsat Hospital, Aja University of Medical Science, in Tehran, in Jan. 2019 to Jan. 2021, Tehran, Iran and were approved after diagnostic, microbiological, biochemical tests. Then, the data of antibiogram test were collected.

    Results and Conclusion

     The results showed that 47% and 43% of the isolated samples were resistant to erythromycin and clindamycin, respectively. The prevalence of isolates with erythromycin resistance and induction resistance to clindamycin was approximately 38% and total induction resistance to clindamycin was 12%. The results indicate that antibiogram tests are required to identify induced resistance to clindamycin and to inform physicians about how to prescribe antibiotics in the treatment of infections caused by S. aureus.

    Keywords: Staphylococcus aureus, Clindamycin, Drug resistance, Macrolide resistance
  • Andi Yasmon*, Paulina Rosa Evriarti, Yeva Rosanna Pages 262-266
    Background and Aim

     In Indonesia, diphtheria cases caused by Corynebacterium diphtheriae are still occurring. One of the causes is probably the diphtheria toxin repressor (dtxR) gene, which influences toxin expression. In this study, the gene was characterized to determine the mutations that affect the DtxR protein.

    Materials and Methods

     The dtxR genes of 10 C. diphtheria strains isolated in Jakarta were amplified by conventional PCR. The PCR products were directed to DNA sequencing by using overlapping primers.

    Results and Conclusion

    No mutations showed amino acid changes. We propose that the DtxR protein is conserved among bacterial strains isolated from Jakarta.

    Keywords: Corynebacterium diphtheriae, dtxR, Mutation, Phylogeny tree
  • Yara Elahi, Ramin Mazaheri Nezhad Fard* Pages 267-269

    For the last few years, antibiotic resistance has become one of the major concerns within medical society. On one hand, pathogens have mostly acquired resistance against the major conventional antibiotics used in the treatment of microbial infections. These included even first-line antibiotics, which are critical in the treatment of severe infections. This catastrophic situation has occurred due to the extensively irresponsible use of antibiotics in humans and veterinary medicines, agriculture, aquaculture and animal breeding. On the other hand, the long absence of novel antibiotic introduction to the market by the pharmaceutical industry has exacerbated the situation. In fact, industrial giants are not interested in, or at least have lost their fascination with, the development of novel formulations. One of the greatest reasons that pharmaceutical industries are not fascinated by antimicrobial development is that the process is a greatly expensive wander since the development of novel antimicrobial drugs costs an estimated $1.5 billion [1] while incomes from the marketing of the antimicrobial agent include nearly $46 million annually. As far as it is known, very few novel antibiotics have been commercialized by the pharmaceutical industries within the last three decades, mostly semi or fully synthetic ones, while the necessity of these biochemicals is urgently felt. As a response to this failure, medical researchers have shifted to other antimicrobial alternatives, including bacteriophages, short peptides, bacteriocins and herbals. However, the potential rapid effectiveness of conventional antibiotics may force researchers to rethink further investigations of microbial antibiotics. But (as always there must be a big “BUT”) why?

    Keywords: Bacteria, Antibiotic resistance, Novel antibiotics, Mobile genetic elements
  • Sahjid Mukhida, Chanda Vyawahare, Prerna Verma, Sameena Khan, Nikunjakumar Das* Pages 270-272

    Pandemic – this word we learned in our community medicine and public health chapters during medical school. Till 2019 November, many people have even not heard about the pandemic but after the SARS CoV-2 pandemic occurred and the whole world has now faced it. SARS CoV-2 (COVID-19) was first notified in Wuhan city of China and it spread all over the world very rapidly. In India, a lockdown was declared all over the country after a short time when cases started to rise. COVID-19 spreads globally and affects more than 200 countries in the world.  Previously the world faced a lot of pandemics but this was a unique pandemic of all time. It not only affected the health system but also the world economy, education, society, and much more. It reached first place in the cause of human death in this century. It stopped the world for some time and still, the world has not recovered from the loss due to the COVID-19 pandemic.

    Keywords: COVID-19, Third Wave, Fourth Wave, Current Situation