فهرست مطالب

مجله مطالعات مدیریت ورزشی
پیاپی 80 (مهر و آبان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1403/02/29
  • تعداد عناوین: 12
|
  • پیمان کاکاویسی، شهاب بهرامی*، حسین عیدی صفحات 17-34
    هدف از این پژوهش تدوین مدل ساختاری تفسیری توسعه ورزش های سنتی و بازی های بومی و محلی بود. با توجه به هدف پژوهش، روش انجام پژوهش روش کیفی بود. جامعه آماری در این پژوهش شامل خبرگان حوزه مدیریت ورزشی و ورزش های سنتی هستند. با بهره گیری از روش نمونه-گیری هدفمند و تکنیک اشباع نظری، آگاهی دهنده گان کلیدی (شامل 14 نفر از خبرگان) برای شناسایی چارچوب مدل انتخاب شدند و با انجام مصاحبه نیمه ساختارمند (با گروه های کانونی)، مولفه ها و عوامل توسعه ورزش های سنتی و بازی های بومی و محلی شناسایی شدند. سپس الگوسازی ساختاری تفسیری نیز به عنوان یکی از روش های اجماعی مورد استفاده قرار گرفت. یافته های پژوهش نشان داد که 42 کد مفهومی در قالب 8 مقوله بر توسعه ورزش های سنتی و بازی های بومی و محلی موثر هستند. همچنین با استفاده از تحلیل ساختاری تفسیری مشخص شد که مدل توسعه ورزش های سنتی و بازی های بومی و محلی متشکل از هفت سطح است که در سطح اول عوامل برگزاری مسابقات و زیرساختی قرار دارند و عوامل همکاری سازمان ها، مدیریتی، نیروی انسانی، آموزشی، رسانه و منابع مالی به ترتیب در سطوح دوم تا هفتم قرار گرفتند. بنابراین پیشنهاد می شود که شاخص های شناسایی شده براساس مدل پژوهش مورد توجه مسئولان ورش کشور قرار گیرد تا شاهد توسعه ورزش های سنتی و بازی های بومی و محلی در کشور بود.
    کلیدواژگان: بازی های بومی و محلی، ورزش های سنتی، بازی های سنتی، ورزش های باستانی
  • حانیه سبزواری یوسف اباد*، حسن بحرالعلوم، سید رضا حسینی نیا صفحات 35-58

     پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل ساختاری تفسیری جانشین پروری در ادارات ورزش و جوانان انجام پذیرفت. روش پژوهش آمیخته اکتشافی بود. در بخش کیفی پژوهش، از مطالعه ادبیات پژوهش مرتبط، مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 8 نفر از خبرگان حوزه منابع انسانی در ورزش و تحلیل محتوای جهت دار، 70 کد مفهومی استخراج شد، سپس کدها در قالب 15 مقوله و 4 درون مایه اصلی (شامل عوامل سازمانی، فردی، فرآیندی و فراسازمانی) دسته بندی و پرسشنامه تدوین گردید. در بخش کمی، پرسشنامه محقق ساخته در بین 17 نفر از مدیران و کارمندان ادارات ورزش و جوانان توزیع و 15 پرسشنامه کامل جمع آوری شد و به کمک روش مدل سازی ساختاری-تفسیری تحلیل گردید. نتایج نشان داد شاخص های "الزامات وظیفه ای و مشوق های سازمان برای جانشین پروری" و "نظام استعدادیابی و بانک اطلاعاتی افراد مستعد در سازمان" به عنوان عوامل مهم و تاثیرگذار بر جانشین پروری در سازمان های ورزشی اند که بیشترین تاثیر را بر شاخص های دیگر دارند و عوامل "عدالت سازمانی"، "نظام ارزیابی عملکرد" و "تعهد و حمایت مدیران ارشد" دارای بیشترین وابستگی بودند. برنامه های جانشین پروری باید با توجه به نیازهای هر سازمان طراحی گردد و ازآن جا که طراحی و اجرای نظام جانشین پروری در هر سازمان یک وظیفه پیچیده و زمان بر است و نیاز به توجه مداوم و منابع کافی دارد بنابراین سازمان ها باید منابع و زمان قابل توجهی را صرف این امر مهم کنند.

    کلیدواژگان: ادارات ورزش و جوانان، استعدادیابی، جانشین پروری، شایسته سالاری، مدیریت منابع انسانی
  • ریحانه صالح نیا، حسین بخشنده*، مینا حکاک زاده صفحات 59-74
    پژوهش حاضر باهدف واکاوی پدیدارشناختی عوامل موثر بر موفقیت صادرات کالاهای ورزشی ایرانی طراحی و اجرا گردید. پژوهش حاضر ازجمله مطالعات کیفی بود که به صورت میدانی اجرایی گردید. روش کیفی مورداستفاده در پژوهش حاضر از نوع پدیدارشناسی بود. مشارکت کنندگان در پژوهش حاضر شامل افرادی بودند که به در حوزه صادرات کالاهای ورزشی فعال بودند. مشارکت کنندگان در این پژوهش با استفاده از نمونه گیری هدفمند و با رویکرد انتخاب نمونه گیری همگون و درعین حال با رعایت حداکثر تنوع نمونه گیری شدند. این مسئله تا رسیدن به اشباع نظری شکل گرفت. درنهایت تعداد 13 مصاحبه در این خصوص انجام گردید. ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش حاضر مصاحبه نیمه ساختاریافته بود. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها، از تحلیل موضوعی استفاده گردید. نتایج نشان داد که 6 مضمون اصلی و 32 مضمون فرعی وجود دارد. با توجه به نتایج تحقیق حاضر عوامل موثر بر موفقیت صادرات کالاهای ورزشی ایرانی در 6 بخش شامل جنبه های انسانی، اقتصادی، تجاری، فنی، حقوقی و مالی مشخص گردید. به عبارتی توجه به عوامل شناسایی شده می تواند زمینه جهت موفقیت صادرات کالاهای ورزشی ایرانی را فراهم نماید.
    کلیدواژگان: صادرات، تجارت، کسب وکار، اقتصاد
  • زینب معصومی جدید، علی محمد صفانیا*، رضا نیک بخش، محسن باقریان صفحات 75-104
    غالبا، سازمان ها، مدیران و کارکنان فقط در مواردی که دچار مشکل می شوند تمایل به پاسخگویی دارند، این امر بر مشکلات سازمان به ویژه سازمان های ورزشی بیش از پیش افزوده است، بنابراین هدف از این پژوهش درک پیامدهای پاسخگویی مدیران در سازمان-های ورزشی با استفاده از نظریه داده بنیاد است. روش این پژوهش کیفی از نوع نظریه داده بنیاد است و رهیافت موردنظر رویکرد نظام مند اشتراوس و کوربین بود. مشارکت کنندگان در تحقیق را صاحب نظران علمی و اجرایی ورزش کشور تشکیل می دادند که از طریق روش نمونه گیری گلوله برفی و مبتنی بر اشباع نظری با 12 نفر از آن ها مصاحبه عمیق انجام شد. جهت تحلیل داده ها از سه فرایند همپوش کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی استفاده شد. یافته ها تحت تاثیر شرایط علی، زمینه ساز و مداخله گر پاسخگویی از دو جنبه اداری و غیراداری قابل پیگیری است. همچنین در تقابل با این وضعیت راهبردهای سطح کلان و سطح خرد درنظر گرفته می شود که نتیجه آن در قالب شفاف سازی و رفع ابهام، بهبود عملکرد، افزایش ضریب اعتماد، اقناع سازی، ممانعت از سوء استفاده و اتلاف منابع، افزایش همدلی، توانمندسازی مدیران و اثربخشی اقدمات پدیدار می شود.
    کلیدواژگان: اصول مدیریت، پاسخگویی، شفاف سازی، نظام پاسخگویی، مدیران ورزشی
  • محمد باسره، فرزام فرزان*، مرتضی دوستی، کریم زهره وندیان صفحات 105-132
    ورزش به عنوان عاملی تاثیرگذار بر ابعاد مختلف زندگی انسان ها در پژوهش های زیادی بررسی و به اثرات مثبت آن تاکید شده است. فقر به معنای درآمد کم و سایر محرومیت ها می تواند از جنبه های زیادی در ارتباط با ورزش نیازمندان موردبررسی قرار گیرد. کمیته امداد به عنوان یکی از متولیان مبارزه با فقر و حمایت از نیازمندان در کشور شناخته شده و حتی در بخش ورزش مددجویی نیز دستورالعمل هایی ارائه کرده که اغلب کلی بوده و کمتر به صورت عملیاتی اجرایی می شود.پژوهش حاضر با هدف شناسایی ابعاد مدل راهبردی سوآر در ورزش مددجویان کمیته امداد امام خمینی (ره) و ارائه راهبردها انجام شد. روش پژوهش کیفی و ازنظر هدف اکتشافی و کاربردی است، برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه نیمه ساختاریافته و بررسی اسناد و مدارک بالادستی کمیته امداد استفاده شد، مشارکت کنندگان پژوهش شامل مدیران ورزشکار در بخش های حمایت، فرهنگی، مالی و پژوهش کمیته امداد بودند و نمونه ها به صورت هدفمند و با روش گلوله برفی انتخاب شدند. جهت تجزیه وتحلیل اطلاعات مدل راهبردی سوآر بکار گرفته شد. 15 قوت، 9 فرصت، 13 آرمان و 12 نتایج، شناسایی و اولویت بندی شدند و درنهایت، 8 راهبرد تدوین شد. نتایج نشان داد توجه به برنامه ریزی های کلان و تخصیص اعتبارات ویژه برای ورزش مددجویان بیشتر مورد تاکید است.
    کلیدواژگان: فقر ورزشی، کمیته امداد، مدل SOAR، ورزش مددجویان، ورزش نیازمندان
  • نگار قلی پور*، ابراهیم علیدوست قهفرخی صفحات 133-156
    هدف این تحقیق بررسی راهبردهای نوسازی کسب و کارهای ورزشی در دوران پساکرونا بود. این تحقیق به صورت کیفی انجام شد. جامعه آماری این تحقیق اعضای هیات علمی مدیریت ورزش با زمینه تخصصی بازاریابی، کارشناسان و کارشناسان مشاغل ورزشی و همچنین مدیران باشگاه های ورزشی بودند. برای دستیابی به هدف تعیین شده، از یک مطالعه کیفی با استفاده از مصاحبه های عمیق با نخبگان استفاده شد. مصاحبه ها به صورت هدفمند و به شکل گلوله برفی ادامه یافت و در نهایت با 15 نفر مصاحبه شد. در نهایت، داده های بدست آمده از مصاحبه ها به روش تحلیل مضمون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تایید اعتبار و پایایی در این مطالعه با استفاده از مفهوم پایایی و عناصر متعدد آن، از راهبردهای متعددی مانند مرور در زمان کدگذاری، تایید نتایج با مراجعه به موضوعات و تایید همکاران تحقیق استفاده شد و روایی و پایایی تایید شد. 33 راهبرد نهایی شناسایی شد، که در قالب 8 مقوله طبقه بندی شدند و در مرحله آخر سه مضمون راهبردهای محتوا محور، فرایند محور و خارجی انتخاب شدند. در نتیجه در شرایط اقتصادی کنونی کشور، هنگام بررسی علت کاهش سودآوری و ضررهای مالی کسب و کارهای ورزشی، باید هم شرایط عمومی اقتصادی کشور و هم عوامل خاص داخلی صنعت یا مدیریت ضعیف داخلی به عنوان محرک های اضافی مدنظر قرار گیرد. لذا کسب و کارهای ورزشی می تواند با استراتژی منحصر به فرد خود مانع ورشکستگی و توسعه کسب و کارخود گردند.
    کلیدواژگان: باشگاه، پساکرونا، کرونا، کسب و کار ورزشی
  • رحیم جنت نیا، فریده اشرف گنجویی*، علی زارعی، سارا حاجی انزهایی صفحات 157-180
    هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل کیفی ارزیابی عملکرد در فدراسیون ورزشی بولینگ، بیلیارد و بولس جمهوری اسلامی ایران بود. در این تحقیق از روش دلفی استفاده شد که مرحله اول (با رویکرد کیفی و استقرایی) داده های حاصل از مصاحبه های عمیق با خبرگان سازمانی و بیرونی (11 نفر)، با استفاده از نرم افزار مکسکیودا و روش تحلیل مضمونی، تجزیه و تحلیل گردید و به ترسیم الگو و شبکه مضامین (441 کد و 26 مضمون) ارزیابی عملکرد سازمان منجر شد. در مرحله دوم (با رویکرد کمی) با هدف ساختاردهی به نظرات خبرگان از روش مدلسازی ساختاری تفسیری استفاده شد که یکی از فنون پژوهش عملیاتی نرم است. در نتیجه با سطح بندی مضامین حاصل از مرحله اول و نیز کشف روابط میان آنها، مدل مفهومی نهایی ترسیم شد. یافته های تحقیق، 8 مضمون پایه تعیین کننده عملکرد را شامل می شود: رهبری و مدیریت، ارتباطات، عضوگیری، مدیریت منابع مالی، استانداردسازی، تصویر مثبت، حفظ ارزش ورزش در جامعه، و آموزش و مهارت کارکنان. همچنین 3 مضمون به عنوان نتایج عملکرد شناسایی شدند که شامل سه مولفه فعالیت های آموزشی، مسابقات داخلی و خارجی و تغییر قوانین تاسیس باشگاه ها قرار گرفتند. این 11 مولفه، اجزای تشکیل دهنده مدل نهایی تحقیق هستند. نهایتا بر اساس مولفه های موجود در مدل نهایی پیشنهادات کاربردی همچون استفاده از گزارشهای عملکرد توسط مدیران، ایجاد ارتباطات مدیر با فدارسیون های دیگر و چگونگی جلب رضایت مشتریان و کارکنان برای مدیران ارائه گردید.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، مدلسازی ساختاری تفسیری، نتایج عملکرد. فدراسیون ورزشی بولینگ و بیلیارد
  • علی ناصری*، بهرام یوسفی، زهره حسنی، علی اشرف خزایی صفحات 181-210
    هدف از این تحقیق شناسایی و ارزیابی عوامل (درون و برون بخشی) موثر بر اکوسیستم فساد در ورزش است، لذا با شناسایی این شاخض ها به تحلیل فساد رقابتی پرداخته می شود. جامعه تحقیق، 23 نفر از اساتید دانشگاهی می-باشد که در زمینه فساد سابقه پژوهش و مطالعه داشته اند. بر اساس مرور ادبیات و پیشینهء پژوهش، 11 شاخص در 4 بعد شناسایی و استخراج شد: الف) ماهیت ورزش معاصر ب) شاخص های اصلی حکمرانی ج) سطوح فرابخشی د) پیامد. برای تجزیه تحلیل داده ها از روش ترکیبی تئوری تصمیم گیری چند معیاره فازی شامل: ANP بر اساس DEMATEL استفاده شد. نتایج نشان داد که شاخص پیامد و سطوح فرابخشی، به ترتیب اثرگزارترین و همچنین شاخص های ماهیت ورزش معاصر و حکمرانی نیز به عنوان اثرپذیرترین عوامل در بروز فساد رقابتی هستند. نتایج اولویت بندی عوامل از دیدگاه مشارکت کنندگان نشان داد که شاخص های اصلی حکمرانی، بالاترین وزن نهایی را به خود اختصاص داده اند. هرچند پیامد در چرخهء وقوع فساد، آخرین مرحلهء این پدیده محسوب میشود، اما در چرخهء اثرگزاری، به عنوان نخستین و اثرگزارترین شاخص، سایر معیارها را تحت تاثیر قرار م دهد، زیرا به عنوان محرکهای اولیه، امکان ادراک ریسک های مربوط به مشارکت و همچنین شرایط سود و زیان فعالیت های مفسدانه را تبیین می کند. با متناسب سازی نظام جرم و مجازات، افزایش جرایم مالی و محرومیت های انضباطی سخت مفسدان، محدودیت شدید در عفو مقامات فاسد و جلوگیری از ورود مجدد آنها، و برقرارسازی سیستم های پایش می تواند نقش تاثیرگذاری در کاهش فساد ورزشی ایفا کند.
    کلیدواژگان: حکمرانی، فساد، ورزش، جارت زدگی، داروزدگی
  • سید فرشید علوی، غلامعلی کارگر*، غلامرضا شعبانی بهار، سارا کشکر صفحات 211-236

    این پژوهش با هدف تدوین مدل مدیریت بحران در اماکن ورزشی بر اساس سیستم پشتیبان تصمیم انجام شد. این پژوهش از لحاظ ماهیت جزو پژوهش های اکتشافی-بنیادی بود که با استفاده از رویکرد کیفی و راهبرد اشتراوس و کوربین انجام شد. اعضای هیئت علمی دانشگاه ها، مدیران فدراسیون های ورزشی و وزارت ورزش و جوانان و همچنین متخصصان حوزه ی ورزش جامعه ی آماری پژوهش را تشکیل دادند. که 21 نفر از آنان با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند به عنوان اعضای نمونه انتخاب شدند در این مطالعه برای گرد آوری داده ها از دو روش کتابخانه ای (مرور کتب، مقالات، پایان نامه ها، اسناد و گزارش های رسمی و...) و میدانی (مصاحبه با اعضای نمونه پژوهش) استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها براساس نظریه داده بنیاد و در سه گام شامل کدگذاری باز ، کدگذاری محوری و مرحله کدگذاری انتخابی با استفاده از نرم افزار Maxqda انجام شد. بر اساس یافته ها پژوهش این موارد شناسایی شد: شرایط علی شامل (محیط متغیر، افزایش بحران های ملی و بین المللی ، پیوند ورزش با جامعه و...) شرایط زمینه ای شامل (بهبود مهارت های نیروی انسانی، داشتن برنامه راهبردی و عملیاتی و...) عوامل مداخله گر شامل (ضعف های ساختاری، ضعف نیروی انسانی، مشکلات اقتصادی و تجهیزاتی و..) پدیده محوری شامل (استفاده از DSS در مدیریت بحران، تدوین الگوی مدیریت بحران در سازمان های ورزشی)، راهبردها (تدوین الگوی راهبردی مدیریت بحران، مدیریت بحران، شناسایی بحران های احتمالی و...) و پیامدها شامل (حفظ منابع و زیرساخت ها، واکنش سریع تر سازمان در مقابل بحران، و...).

    کلیدواژگان: مدیریت بحران، اماکن ورزشی، سیستم پشتیبان تصمیم
  • سهیلا صفاتی، سعید قربانی*، رضا رضایی شیرازی صفحات 237-266

    مقوله دیپلماسی که با قدمتی به بلندی تاریخ همواره بر دو عنصر اطلاعات و ارتباطات استوار بوده است، بیش از سایر حوزه های اجتماعی در معرض تاثیرپذیری از مشخصه های عصر ارتباطات است. از این رو هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی توسعه دیپلماسی ورزشی دیجیتال در کشور بود. این پژوهش از نظر هدف جزء تحقیقات کاربردی و از نظر شیوه اجرا ترکیبی از تحقیق کیفی و کمی (آمیخته) بود. جامعه آماری این پژوهش با توجه به نوع تحقیق در که در مورد دیپلماسی ورزشی است، شامل کلیه صاحب نظران و کارشناسان در حوزه دیپلماسی ورزشی و روابط بین الملل؛ اعضای هیات علمی مدیریت ورزشی در کشور؛ مسئولان روابط بین الملل فدراسیون ها بود. روش تجزیه و تحلیل داده ها در بخش کیفی با استفاده از نظریه داده بنیاد و رویکرد گلیزر و در بخش کمی برای تائید مدل مفهومی برخواسته از نظریه داده بنیاد از مدل-یابی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار اسمارت پی.ال.اس استفاده شد. یافته ها نشان داد که در مجموع 6 عامل برای توسعه دیپلماسی ورزشی دیجیتال در کشور وجود دارد که شامل "نیازسازی"، "ظرفیت سازی"، "ساختارسازی"، "برندسازی"، "برنامه ریزی" و "سیاست های توسعه ای" بود. همچنین نتایج مدلسازی معادلات ساختاری حاکی از برازش مدل تحقیق داد و تمامی مسیرها مثبت و معنادار بودند. در یک نتیجه گیری کلی باید اذعان داشتکه برای توسعه هرچه بیشتر دیپلماسی ورزشی دیجیتال، باید ساختارهای اجرایی در برنامه توسعه ابزار دیجیتال ایجاد و سیاست گذاری هایی شود در این زمینه، تا زمینه نیاز افراد به این شاخه از دیپلماسی ورزشی نیز جذب شود.

    کلیدواژگان: توسعه، دیپلماسی ورزشی دیجیتال، ایران، نظریه داده بنیاد، مدلسازی معادلات ساختاری
  • امیر شهریاری علی آباد، احسان اسداللهی*، حسن فهیم دوین صفحات 267-294
    طراحی محیط فروشگاه یکی از عوامل موثر بر جذب و تصمیم به خرید مشتریان می باشد. هدف تحقیق حاضر شناسایی و سطح بندی عوامل موثر بر ارتقاء جذابیت محیط فروشگاهی برندهای ورزشی بود. روش تحقیق از نظر ماهیت و هدف از نوع کاربردی و از نظر روش تحلیل از نوع توصیفی و اکتشافی بود که داده ها به صورت میدانی جمع آوری شد. جامعه آماری تحقیق شامل خبرگان دانشگاهی در حوزه بازاریابی، متخصصان دکوراسیون، طراحان و معماران داخلی محیط های فروشگاهی و مشتریان وفادار فروشگاه های ورزشی شهر مشهد بود. روش نمونه گیری به صورت هدفمند بود و در مجموع 14 مصاحبه و پرسشنامه ماتریسی تا اشباع نظری داده ها تکمیل شد. جهت تحلیل داده ها از روش تحلیل مضمون و همچنین برای سطح بندی عوامل شناسایی شده از مدلسازی ساختاری تفسیری استفاده شد. یافته ها نشان داد که 49 گویه در 9 مفهوم و 3 مقوله کلی عوامل محیطی، اجتماعی و زیبایی شناسی در جذابیت محیط فروشگاهی برندهای ورزشی وجود دارد. سطح بندی عوامل موثر بر ارتقا جذابیت محیط فروشگاهی برندهای ورزشی نشان داد که این ابعاد در 5 سطح قرار دارند. در نتیجه گیری کلی باید متذکر شد که فروشگاه های ورزشی باید از مزیت های رقابتی با دوام در برنامه های بلندمدت فروشگاه ها استفاده کنند، به نحوی که امکان کپی برداری آن توسط رقبا کاهش یابد تا بتوانند جذابیت محیط فروشگاهی برند ورزشی خود را ارتقا دهند.
    کلیدواژگان: محیط فروشگاه، برندهای ورزشی، عوامل اجتماعی، عوامل زیبایی شناختی، عوامل محیطی
  • غلامرضا شعبانی بهار، ابوالفضل فراهانی، لقمان کشاورز، حیدر حسینی* صفحات 295-312
    هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین سلامت سازمانی با عملکرد کارکنان وزارت ورزش و جوانان است. جامعه آماری کلیه کارشناسان حوزه ستادی وزارت ورزش و جوانان دارای حداقل مدرک فوق دیپلم به تعداد 400 نفر بودند که براساس جدول مورگان تعداد 200 نفر بعنوان نمونه آماری با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند روش انجام این پژوهش از نوع کاربردی و همبستگی می باشد. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه سلامت سازمانی (OHI) و خودارزیابی عملکرد استفاده شده است. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها با نظر 15 تن از اساتید مورد تایید قرار گرفت. همچنین ضریب آلفای کرونباخ برای سلامت سازمانی 88/0 و برای پرسشنامه عملکرد 91/0 بدست آمد. از آمار توصیفی و آمار استنباطی نظیر کولوموگروف - اسمیرنوف ، آزمون دو جمله ای ، ضریب همبستگی اسپیرمن و معادلات ساختاری برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد .نتایج تحقیق نشان داد وضعیت سلامت سازمانی و عملکرد کارکنان در حد مناسب است و بین ابعاد سلامت سازمانی و نیز بین سلامت سازمانی و عملکرد کارکنان رابطه معنی داری وجود دارد. همچنین براساس معادلات ساختاری تاکید علمی و حمایت از منابع بیشترین اثرگذاری را بر عملکرد دارند.
    کلیدواژگان: سلامت سازمانی، عملکرد، وزارت ورزش و جوانان
|
  • Peyman Kakaveisi, Shahab Bahrami *, Hossein Eydi Pages 17-34
    The purpose of this study was to developing an interpretive structural model for the development of traditional sports and indigenous and local games. With regard to the main purpose, the research method was qualitative. The statistical population of this study includes experts in sport management and traditional sports. Using targeted sampling and theoretical saturation techniques, key informants (including 14 experts) selected to identify the framework of the model and by semi-structured interviews (with focus groups), the components and factors for development of traditional sports and indigenous and local games were identified. Then interpretive structural modeling was also used as one of the consensus methods. The results showed that 42 concept codes in the form of 8 categories are effective on the development of traditional sports and indigenous and local games. Also, by interpretive structural analysis, it was found that the development model of traditional sports and indigenous and local games consists of seven levels, which are in the first level, Holding competitions and infrastructure factors, and factors of organizational cooperation, management, manpower, Education, media and financial resources were ranked second to seventh, respectively. Therefore, it is suggested that the identified indicators based on the research model be considered by the country's sports officials to develop traditional sports and indigenous and local games in the country.
    Keywords: Indigenous, local games, traditional sports, traditional games, ancient sports
  • Hanieh Sabzevari Yousef Abad *, Hassan Bahrololoum, Seyed Reza Hosseini Nia Pages 35-58

     The present study was conducted with the purpose of designing an interpretive structural model of Succession in sports and youth departments. The research method was exploratory mixed. In the qualitative part of the research, from the study of related research literature, semi-structured interviews with 8 experts in the field of sports human resources in sports and oriented content analysis 70 conceptual codes were extracted; then the codes were classified into 15 categories and 4 main themes (including organizational, individual, process and extra-organizational factors) and a questionnaire was developed. In the quantitative part, the researcher-made questionnaire was distributed among 17 managers and employees of the sport and youth departments and 15 complete questionnaires were collected and analyzed using interpretive structural modeling method. The results showed that the indicators of "task requirements and organizational incentives for succession" and "talent identification system and database of talented individuals in the organization" as important and influential factors on succession in sports organizations are the ones that have the greatest impact on other indicators, and the factors of "organizational justice", "performance evaluation system" and " Commitment and support of senior managers" had the most dependence. Succession plans should be designed to the needs of each organization and since designing and implementing a succession system in any organization is a complex and time-consuming task and requires constant attention and sufficient resources, so organizations should be to spend considerable resources and time on this important matter.

    Keywords: Human resource management, Meritocracy, Sports, Youth Departments, Succession, Talent Identification
  • Rayhaneh Salehniya, Hosein Bakhshandeh *, Mina Hakakzadeh Pages 59-74
    The present study was designed and conducted with the aim of phenomenological analysis of the factors affecting the success of the export of Iranian sports goods. The present study was one of the qualitative researches that was conducted in the field. The qualitative method used in the present study was phenomenological. Participants in the present study included individuals who were active in the field of sporting goods exports. Participants in this study were sampled using purposive sampling and homogeneous sampling selection approach and at the same time with maximum diversity. This issue was formed until the theoretical saturation was reached. Finally, 13 interviews were conducted in this regard. The data collection tool in the present study was a semi-structured interview. In order to analyze the data, thematic analysis was used. The results showed that there are 6 main themes and 32 sub-themes. According to the results of the present study, the factors affecting the success of the export of Iranian sports goods in 6 sectors, including human, economic, commercial, technical, legal and financial aspects were identified. In other words, paying attention to the identified factors can provide the basis for the success of the export of Iranian sports goods.
    Keywords: Export, trade, business, Economy
  • Zeinab Masoumi Jaid, Ali Mohammad Safanai *, Reza Nikbakhsh, Mohsen Baghrian Pages 75-104
    Often, organizations, managers and employees tend to be accountable only in cases where they have problems, this has added to the problems of the organization, especially sports organizations, so the purpose of this study is to understand the consequences of managers' accountability in Sports organizations use grounded theory. The method of this qualitative research is the data theory of the foundation and the approach was the systematic approach of Strauss and Corbin. The participants in the research were scientific and executive experts of sports in the country, and 12 of them were interviewed in depth through snowball sampling method based on theoretical saturation. Three overlapping processes of open coding, axial coding and selective coding were used to analyze the data. Findings can be followed under the influence of causal, contextual and interventionist conditions of accountability from both administrative and non-administrative aspects. In contrast, macro-level and micro-level strategies are considered, which result in transparency and ambiguity, performance improvement, increased trust, persuasion, prevention of misuse and waste of resources, increased empathy. , Empowering managers and the effectiveness of actions emerge.
    Keywords: Principles of Management, Accountability, Transparency, Accountability System, Sports Managers
  • Mohammad Basereh, Farzam Farzan *, Morteza Dousti, Karim Zohrevandian Pages 105-132
    Exercise as an influential factor on various aspects of human life has been studied in many research and its positive effects have been emphasized. Poverty means low income and other deprivations examined from various aspects related to sports for the needy. The Relief Foundation is known as one of the custodians of the fight against poverty and support for the needy in the country, and even in the field of sports, it has issued instructions that are often general and less operational. The present study was done with the aim to Identify the dimensions of the SOAR Strategic Model in clients' sports of the Imam Khomeini Relief Foundation and presentation of strategies. Based on qualitative research methods and applied exploration target is to collect data from semi structured interviews and documents were used upstream Foundation, The Participants consisted of athletic managers in the support, cultural, financial and research sections of Imam Khomeini Relief Foundation; and Participants were selected purposefully by snowball method. For analyzing the data the SOAR strategic model was used. 15 strengths, 9 Opportunities, 13 Aspirations and 12 Results were identified and prioritized and Finally, 8 Strategy Was compiled. The results showed that attention to macro-planning and allocation of special funds for client’s sports was more emphasized.
    Keywords: Sports poverty, Relief Committee, SOAR Model, Clients Sports, Sports needy
  • Negar Gholipour *, Ebrahim Alidoust Ghahfaraki Pages 133-156
    The purpose of this study was to investigate the modernization strategies of sports businesses in the post-COVID-19 era. This research was conducted qualitatively. The statistical population of this research was the members of the faculty of sports management with a specialized field of marketing, experts in sports professions as well as the managers of sports clubs. To achieve the set goal, a qualitative study using in-depth interviews with elites was used. The interviews continued in a targeted manner and in the form of snowballs, and finally, 15 people were interviewed. Finally, the data obtained from the interviews were analyzed by contextual analysis. To confirm the validity and reliability in this study using the concept of reliability and its various elements, various strategies such as review at the time of coding, verification of results by referring to the topics, and approval of research colleagues were used and validity and reliability were confirmed. 33 final strategies were identified, which were classified into 8 categories, and in the last stage, three themes of content-oriented, process-oriented, and external strategies were selected. As a result, in the current economic situation of the country, when examining the cause of declining profitability and financial losses of sports businesses, both the general economic conditions of the country and specific internal factors of industry or poor internal management should be considered as additional stimuli. Therefore, sports businesses can prevent bankruptcy and business development with their unique strategy.
    Keywords: Club, post- COVID-19, COVID-19, Sports Business
  • Rahim Janatnia, Farideh Ashraf Ganjouei *, Ali Zarei, Sara Haji Anzehaei Pages 157-180
    The aim of this research was developing a quality model for performance evaluation in the Bowling, Billiards and Bowls Sports Federation. In this research, Delphi method was used which in the first stage - with qualitative and inductive approach - the data obtained from in-depth interviews with organizational and external experts (11 person) were analyzed using MAXQDA software and thematic analysis method. It led to the drawing and networking of endowment organization performance management themes (441 codes and 26 themes). In the second step - with a quantitative approach - the interpretive structural modeling (ISM) approach was used to structure the experts' views which is one of the soft operational research techniques. As a result, the final conceptual model was drawn by classifying themes from the first stage and exploring the relationships between them. The research findings include eight basic themes that determine performance: Leadership and management, Relationships, Membership, Financial management, Standardization, Positive image, Maintaining the value of sports in the community, and Staff training and skills. Also, 3 themes were identified as performance results, which included the three components of educational activities, internal and external competitions, and changes in the rules for establishing clubs. These 11 components are the components of the final research model. Finally, based on the components in the final model, practical suggestions such as the use of performance reports by managers, establishing manager relations with other federations and how to satisfy customers and employees were presented to managers.
    Keywords: Performance Evaluation, Interpretive Structural Modeling, Performance Results, Bowling, Billiards Sports Federation
  • Ali Naseri *, Bahram Yousefi, Zohreh Hasani, Aliashraf Khazaei Pages 181-210
    The purpose of this study is to identify and evaluate the factors (internal and external) affecting the ecosystem of corruption in sports, so by identifying these factors, competitive corruption is analyzed. The research population is 23 university professors who have a history of research and study in the field of corruption. Based on the literature review and research background, 11 indicators were identified and extracted in 4 main dimensions: a) Contemporary Sports Characteristics. b) Governance. c) Extrapartial Levels. d) Consequence. To analyze the data, the combined method of fuzzy multi-criteria decision theory including ANP based on DEMATEL was used. The results showed that the “Consequence” index and “Extrapartial Levels” were the most effective factors, as well as the indicators of the “Contemporary Sports Characteristics” and “Governance”, were recognized as the most Impressive factors. The results of factor prioritization showed that the main indicators of Governance have the highest final weight. Although the Consequence in the corruption cycle is the last stage of this phenomenon, but in the effectiveness cycle, as the first and most effective indicator, it affects other criteria, because as the primary stimuli, the possibility of perceiving the risks associated with participation. It also explains the profit and loss conditions of corrupt activities. By adapting the system of crime and punishment, increasing financial crimes and severe disciplinary sanctions of corrupt people, severe restrictions on pardoning corrupt officials and preventing their re-entry, and establishment of monitoring systems can play an effective role in reducing sports corruption.
    Keywords: Governance, corruption, sport, CommercializationMedicalization
  • Seyed Farshid Alavi, Gholamali Kargar *, Gholamreza Shabani Bahar, Sara Keshkar Pages 211-236

    The purpose of this study is was to develop a crisis management model in sports venues based on the decision support system. In terms of nature, this research was one of the exploratory-fundamental researches that was done using the qualitative approach and the strategy of Strauss and Corbin. University faculty members, directors of sports federations and the Ministry of Sports and Youth, as well as sports experts, formed the statistical community of the study. 21 of them were selected as sample members using purposive sampling method. In this study, two methods were used to collect data: library (review of books, articles, dissertations, official documents and reports, etc.) and field (interview with members of the research sample). Data analysis based on foundation data theory. Data analysis was performed based on the data theory of the foundation and in three steps including open coding, axial coding and selective coding step using software. Based on the research findings, the following cases were identified: Causal conditions include (changing environment, increasing national and international crises,...). Underlying conditions include (improving human resource skills, having a strategic,…), Interfering factors include (structural weaknesses, weaknesses in sectoral and equipment problems,…), Pivotal phenomena include (use of DSS in crisis management, development of crisis management model in sports organizations), Strategies (Development of a strategic model of crisis management, regular and continuous evaluation of the system, crisis management,…) & Consequences include (conservation of resources and infrastructure, faster response of the organization to the crisis,…).

    Keywords: Crisis Management, Sport places, Decision support system
  • Soheyla Sefati, Saeed Ghorbani *, Reza Rezayi Shirazi Pages 237-266

    The purpose of this study was to design a model for the development of digital sports diplomacy in the country. This research was a component of applied research in terms of purpose and a combination of qualitative and quantitative (mixed) research in terms of implementation method. The statistical population of this study, according to the type of research in which it is about sports diplomacy, includes all experts in the field of sports diplomacy and international relations; Faculty members of sports management in the country; He was in charge of the international relations of the federations. Data analysis method in the qualitative part using the foundation data theory and Glaser approach and in the quantitative part to confirm the conceptual model arising from the foundation data theory of structural equation modeling using Smart PLS software شد. The findings showed that there are a total of 6 factors for the development of digital sports diplomacy in the country, including "needs building", "capacity building", "structuring", "branding", "planning" and "development policies". "ای". Also, the results of structural equation modeling indicated the fit of the research model and all paths were positive and significant. In a general conclusion, it should be acknowledged that in order to develop digital sports diplomacy as much as possible, executive structures should be created in the digital tools development program and policies should be made in this regard, to meet the needs of people in this branch of sports diplomacy.

    Keywords: Development, Digital Sports Diplomacy, Iran, Data Foundation Theory, Structural equation modeling
  • Amir Shahriari Aliabad, Ehsan Asadollahi *, Hassan Fahim Davin Pages 267-294
    The design of the store environment is one of the factor effecting in attracting and purchasing decision of customers. The purpose of the this study was to identify and level the factors effecting the promotion of the attractiveness of store environment of sports brans. In terms of nature and purpose the present research is applied research, in terme of analytical , descriptive and exploratory which was implemented in the field. The statistical population included university experts in the field of marketing, decoration specialists, interior designers and architects of store environments and loyal customers of sports stores in Mashhad. The sampling method was purposeful and all of 14 interviews and matrix questionnaires were completed until theoretical data saturation. Thematic analysis method was used to analyze the data, and interpretive structural modeling was used to leveling the identified factors. The findings of the research showed that there are 49 items in 9 concepts and 3 general categories of environmental, social and aesthetic factors in the attractiveness of sports brands’ store environment. The leveling the ptomotion of the attractiveness of store environment of sports brans showed that these aspects are in 5 levels. In general conclusion, it should be mentioned that sports stores should use durable competitive advantages in the stores' long-term plans, so that the possibility of copying is reduced by competitors to they can promotion of the attractiveness of store envitonment of sports brands
    Keywords: Store Environment, Sports Brands, Social Factors, Aesthetic Factors, Environmental Factors
  • Heidar Hosseini * Pages 295-312
    The purpose of this study is to investigate the relationship between organizational health with Performance of employees of the Ministry of Sport and Youth. The statistical population of the study was all experts working in the Ministry of Sports and Youth; they hold at least an associate degree and were 400 people. The sample size was estimated 200 according to the Morgan table. The sampling method was randomized stratification. The research method is correlation functional. OHI Hoy et al (1998) Organizational Health Questionnaire and self-performance Questionnairewith 0.88 and .91 Cronbach's alpha coefficient were used for the data collection. face and content validity of the questionnaires was confirmed with 15 cases of teachers. Collected data were analyzed using descriptive statistics and inferential tests such as Kolmogorov-Smirnov, Spearman correlation coefficients, ratio test (binomial), Structural Equation. The results showed that: status of Organizational health and performance of staff is appropriate, there is significant relationship between dimensions of organizational health and organizational health and performance of the staff , based on structural equation, Academic emphasis and support resources have the greatest impact on Performance.
    Keywords: Organizational Health, The Ministry of Youth, Sports, Performance