فهرست مطالب

Medicinal Plants - Volume:22 Issue: 88, Dec 2023

Journal of Medicinal Plants
Volume:22 Issue: 88, Dec 2023

  • تاریخ انتشار: 1402/12/11
  • تعداد عناوین: 6
|
  • ماریزا آبرو میراندا*، کلودیا سارس، آگوستو فاریا آندراد، کلیتون سیلوا بورجس، جیمز دیویی مک چسنی، ژایرو کناپ باستوس، رودولفو بورجس دوس ریس صفحات 1-9
    مقدمه

    گیاه (Solanaceae. (Vell Solanum cernuum، بومی برزیل بوده و به طور سنتی برای درمان زخم، آسیب کبدی، عفونت های پوستی، سوزاک و هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) استفاده می شود.

    هدف

    بررسی تاثیر عصاره هیدروالکلی و ترکیب سرنومیدین به دست آمده از برگ گیاه Vell cernuum. S. در برابر کشت سلولی عضله صاف اولیه پروستات و ارزیابی اثر بالقوه آنها به روش فلوسیتومتری.

    روش بررسی

    عصاره هیدرواتانولی cernuum. S از برگ های خشک و پودر شده گیاه و به روش خیساندن حاصل گردید. این عصاره حاوی 4/8 درصد وزنی-وزنی آلکالوئید سرنومیدین که به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا مشخص گردید، بود. کشت سلولی عضله صاف اولیه سرطان خوشخیم پروستات در سنجش تکثیر سلولی و آپوپتوز مورد استفاده قرار گرفت. سلول های عضله صاف سرطان پروستات خوشخیم به مدت 48 ،72 و 96 ساعت در معرض 0/5 - 0/125 میلی گرم بر میلی لیتر عصاره هیدرواتانولی و 0/1 - 0/025 میلی گرم بر میلی لیتر سرنومیدین قرار گرفتند.

    نتایج

    عصاره هیدرواتانولی (2 میلی گرم در میلی لیتر) و سرنومیدین (1 میلی گرم در میلی لیتر [M6-10 × 3/3]) به ترتیب 60 و 62 درصد رشد سلولی را در 96 ساعت مهار کردند و درنهایت منجر به مرگ سلولی با آپوپتوز شدند. از سوی دیگر، تنها سرنومیدین (1 میلی گرم در میلی لیتر) باعث مرگ قابل توجهی در اثر نکروز نسبت به شاهد شد.

    نتیجه گیری

    یافته های به دست آمده استفاده از cernuum. S در طب بومی را تایید می کند و نشان می دهد که سرنومیدین یک ترکیب مناسب برای مطالعات بیشتر با تمرکز بر درمان سرطان خوشخیم پروستات می باشد.

    کلیدواژگان: سمیت سلولی، سلول‎های عضلانی پروستات، آپوپتوز، آلکالوئید، Solanaceae
  • آرش خرمی، رضا وجدی حکم آباد، مهدی توکلی زاده، مجتبی ضیائی* صفحات 10-22
    مقدمه

    تماس با آلومینیوم و سمیت ناشی از آن چالش عمده عصر حاضر است. مطالعات اخیر نشان داده ترکیبات آلومینیوم تاثیر منفی قابل توجه بر باروری و تولیدمثل دارد.

    هدف

    بررسی اثرات عصاره هیدروالکلی گیاه مریم گلی سهندی بر سمیت ایجاد شده با آلومینیوم در موش های صحرایی است.

    روش بررسی

    در این مطالعه سی و دو سر موش نر بالغ نژاد ویستار به چهار گروه تقسیم شدند: گروه کنترل، گروه AlCl3 (40 میلی گرم/کیلوگرم وزن بدن)، گروه عصاره هیدروالکلی گیاه (100 میلی گرم / کیلوگرم وزن بدن) و گروه درمان گیاه + AlCl3 موش ها به مدت 70 روز تحت مطالعه قرار گرفتند.

    نتایج

    مصرف AlCl3 باعث آسیب اکسیداتیو شد، که با افزایش سطح MDA و کاهش TAC سمیت خود را نشان داد. علاوه بر این، موش های مسموم شده با AlCl3 کاهش قابل توجهی در سطح سرم هورمون های جنسی نر از جمله تستوسترون، هورمون LH و هورمون FSH داشتند. با این حال، مصرف روزانه مریم گلی سهندی به موش ها قبل از تجویز AlCl3 منجر به کاهش استرس اکسیداتیو در بیضه ها و بهبود نشانگرهای تولیدی در سرم شد، و اثرات سمیت ایجاد شده ناشی از مصرف کلرید آلومینیوم را بهبود بخشید.

    نتیجه گیری

    این نتایج نشان می دهد که عصاره هیدروالکلی مریم گلی سهندی ممکن است به عنوان یک عامل جایگزین برای کاهش سمیت ایجاد شده در اثر تماس یا مصرف آلومینیوم استفاده شود.

  • زهرا توفیقی، راضیه محمد جعفری، مسعود بساطی، مصطفی پیرعلی همدانی، عباس حاجی آخوندی، زهرا بهاری پور، احمد جاریانی، زهرا معین، سعید توکلی، سعید گودرزی* صفحات 23-35
    مقدمه

    گیاه آنغوزه (Ferula assa-foetida L.)  گیاهی علفی از خانواده چتریان (Apiaceae) است. اثرات دارویی متعددی از اولئو رزین این گیاه در طب مدرن و سنتی مانند بهبود مشکلات گوارشی، اثرات ضد میکروبی، ضد دیابتی، اشتهاآور، حشره کش و... معرفی شده است.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی سمیت حاد و تحت مزمن فراکشن کلروفرمی عصاره اولئوگام رزین آنغوزه در موش صحرایی انجام شد. عدم بروز سمیت این فراکشن می تواند تضمین کننده استفاده از آن در درمان و صنایع مختلف از جمله صنایع دارویی باشد.

    روش بررسی

    موش های صحرایی در شش گروه نر و ماده (به طور جداگانه) در دوزهای مختلف (50 ،500 و 2000 میلی گرم بر کیلوگرم) و دو گروه کنترل (شاهد و DMSO) برای ارزیابی سمیت حاد انتخاب شدند. برای تست سمیت تحت مزمن به مدت 30 روز دوزهای 50 و 250 میلی گرم بر کیلوگرم از فراکشن مذکور به موش های صحرایی نر و ماده داده شد. سپس تغییرات هیستوپاتولوژیک مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    تغییرات فیزیکی و رفتاری در شرایط سمیت حاد و تحت مزمن مشاهده نشد. دریافت غذا بین جنس نر و ماده گروه شاهد و DMSO با سایر گروه ها تفاوت معناداری داشت. در مطالعه متغیرهای بیوشیمیایی، تنها (AST) SGOT تفاوت معناداری با گروه کنترل (DMSO) در سمیت حاد و BUN ،ALP و (AST) SGOT در سمیت تحت مزمن نشان داد. همچنین هرگونه تغییر هیستوپاتولوژیک در اندام های طحال، کبد و کلیه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    اولئوگام رزین گیاه آنغوزه دارای اثرات سمی نیست و در تست سمیت حاد و تحت مزمن اثرات سمی از خود بروز نداد اما با این حال باید در دراز مدت با احتیاط مصرف شود.

    کلیدواژگان: آنغوزه، سمیت حاد، سمیت تحت مزمن، صمغ
  • زهرا ابراهیم نژاد، نفیسه مهدی نژاد، حمید بیضائی*، مهدی دهقانی، علیرضا دولتیاری صفحات 36-48
    مقدمه

    اسانس ها در طول تاریخ جهت مصارف مختلفی مورد استفاده قرار گرفته اند. این مواد معطر در طب جایگزین، رایحه درمانی و محصولات مراقبت شخصی به طور فزایندهای محبوب شده اند.

    هدف

    در این مطالعه، اسانس هایی از اندام های هوایی چهار گونه Allium و سه گونه Brassicaceae شامل garcinii Fortuynia ، verna Draba و arvense Thlaspi از نظر خواص آنتی اکسیدانی، ضدباکتریایی و ضدقارچی مورد ارزیابی قرار گرفتند.

    روش بررسی

    خواص مهارکنندگی رادیکالی با استفاده از آزمون DPPH مورد آزمایش قرار گرفت. فعالیت ضدمیکروبی اسانس ها علیه نه عامل بیماریزای استاندارد: سه باکتری گرم-مثبت شامل استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس، استرپتوکوکوس پیوژنز، سه باکتری گرم-منفی شامل اشریشیا کلی، سودوموناس آئروژینوزا، سالمونلا انتریکا زیر گونه انتریکا و دو قارچ آسپرژیلوس فومیگاتوس، فوساریوم اکسی پروم و همچنین مخمر کاندیدا آلبیکنس مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    مقادیر IC50 سنجش آنتی اکسیدانی در گستره 124/66 تا 155/04 میکروگرم بر میلی لیتر بودند. zagricum Allium با IC50 124/66 میکروگرم بر میلی لیتر بهترین اثرات آنتی اکسیدانی را در برابر ویتامین E استاندارد (با IC50 10/40 میکروگرم بر میلی لیتر) نشان داد. به همین ترتیب، مقادیر MIC 200-400 میکروگرم بر میلی لیتر به عنوان بهترین اثرات ضدمیکروبی از میوه های Fortuynia garcinii-زاهدان کسب گردید، درحالیکه از مقادیر MIC ثبت شده برای کنترل های مثبت (16-0/06 برای آمیکاسین و 256-32 برای کلوتریمازول) بالاتر بودند. به ترتیب بهترین اثر آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی را نشان دادند.

    نتیجه گیری

    اسانس های مستخرج از zagricum Allium و garcinii Fortuynia را می توان در درمان بیماری های عفونی و مرتبط با استرس اکسایشی تجویز کرد.

    کلیدواژگان: Allium، عوامل ضدباکتریایی، عوامل ضدقارچی، آنتی اکسیدان ها، اسانس ها، Fortuynia Garcinia
  • مسفریا ماسفریا، سمیه سومایه، حفید سیاهپوترا*، جنیفر جنیفر صفحات 49-64
    مقدمه

    گیاه Phyllantus emblica با دارا بودن سطوح بسیار بالایی از ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان، دارای خاصیت ضد پیری زودرس و ضد التهاب است. این گیاه به دلیل داشتن قدرت پخش خوب روی پوست به صورت هیدروژل فرموله شده است.

    هدف

    این تحقیق با هدف ایجاد فرمول هیدروژل از میوه گیاه Phyllantus emblica L. به عنوان یک ضدالتهاب و ضد پیری انجام شده است.

    روش بررسی

    نانو ذرات با استفاده از آسیاب گلوله ای با انرژی بالا ساخته می شود و از طریق آنالیزهای فیتوشیمیایی، اندازه ذره ای، طیف سنجی فروسرخ تبدیل فوریه و میکروسکوپ الکترونی روبشی مشخصات آنها تعیین می گردد. هیدروژل ها با غلظت های (،2 ،4 6 درصد) فرموله می شوند. ارزیابی هیدروژل ها شامل ارزیابی های ارگانولپتیک، قوام، پراکندگی، pH، ضخامت، پایداری، تحریک پوستی، اثربخشی در برابر پیری و ضد التهاب بود.

    نتایج

    هیدروژل ضد پیری ساخته شده از میوه P. emblica یک ماده قهوه ای تیره و یکنواخت با درجه اسیدی 6/28-5/26 و قابلیت پخش بین 6/8-6/1 بود. این هیدروژل پس از 4 هفته نگهداری در دمای اتاق پایدار ماند و برای پوست تحریک پذیر نبود. نتایج این مطالعه نشان داد که هیدروژل 6 درصد در افزایش رطوبت به میزان 17/90 درصد، بهبود یکنواختی به میزان 15/83 درصد، کاهش اندازه منافذ به میزان 15/30 درصد، کاهش لکه های منافذ به میزان 22/67 درصد و کاهش چین و چروک ها به میزان 28/06 درصد موثر بوده است. هیدروژل های ،2 ،4 و 6 درصد به ترتیب ،0/7 6/6 و 8/19 درصد بازدارندگی را نشان داد.

    نتیجه گیری

    هیدروژل حاصل از نانوذرات میوه گیاه Phyllantus emblica پس از گذشت چهار هفته از ذخیره سازی پایدار ماند و هیدروژل 6 درصد خواص ضد پیری و ضد التهابی بیشتری در مقایسه با هیدروژل های 2 و 4 درصد نشان داد.

    کلیدواژگان: فرمولاسیون، هیدروژل، نانو ساده سازی، Phyllantus Emblica L.، ضد پیری
  • روح ‎الله عارفزی، جعفر وطن دوست*، عیسی کهن باغخیراتی، تکتم حجار صفحات 65-74
    مقدمه

    کمبود یا عدم وجود برخی فاکتورهای انعقادی در پلاسما باعث اختلالات انعقادی می شود و یک رویکرد جایگزین و موثر برای درمان این اختلالات، طب گیاهی است. در مطالعات اتنوبوتانی، هلیله (Terminalia chebula Retz) به عنوان یک گیاه اثربخش برای توقف خونریزی گزارش شده است.

    هدف

    اثربخشی گیاه هلیله به عنوان یک داروی گیاهی در موش مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    32 موش به طور تصادفی به سه گروه تیمار (8 سر) با دوزهای مختلف (2000 ،1000 و 500 میلی گرم بر کیلوگرم در روز) و یک گروه کنترل منفی (8 سر) تقسیم شدند. نمونه های خونی از دم و قلب به ترتیب در روز 16 و 18 تیمار جمع آوری و پارامترهای انعقادی، از جمله زمان خونریزی (BT)، زمان لخته شدن (CT)، زمان پروترومبین (PT)، زمان ترومبوپالستین جزئی فعال (aPTT) و شمارش پلاکت (PLT) بررسی شد.

    نتایج

    کاهش قابل توجه در زمان خونریزی (70٪)، افزایش قابل توجه در تعداد پلاکت ها (80٪) و کاهش زمان لخته شدن (80٪)، نشان دهنده تاثیر عصاره هیدروالکلی گیاه هلیله بر هموستاز اولیه از طریق تجمع پلاکتی است. همچنین، کاهش زمان انعقاد در هر دو آزمون PT (70٪)  و  (20٪) aPTT به ترتیب تاثیر عصاره گیاه را بر مسیرهای بیرونی و درونی پارامترهای هموستاتیک ثانویه منعکس می کند.

    نتیجه گیری

    غلظت بهینه (500 میلی گرم بر کیلوگرم در روز) عصاره هیدروالکلی  T. chebula در ارتقای انعقاد خون از طریق هموستاز اولیه و ثانویه موثر است.

    کلیدواژگان: اختلالات انعقادی، طب سنتی، هموستاز، عصاره هیدروالکلی، گیاه هلیله
|
  • Mariza Abreu Miranda*, Claudia Sares, Augusto Faria Andrade, Kleiton Silva Borges, James Dewey Mcchesney, Jairo Kenupp Bastos, Rodolfo Borges Dos Reis Pages 1-9
    Background

    Solanum cernuum Vell. (Solanaceae) is a native plant from Brazil traditionally used for treating ulcers, liver damage, skin infections, gonorrhea, and benign prostatic hyperplasia (BPH).

    Objective

    To evaluate the impact of hydroalcoholic extract and cernumidine obtained from S. cernuum Vell. leaves against prostate primary smooth muscle cell culture and assess their potential effect in inducing apoptosis (annexin V assay by flow cytometry).

    Methods

    The hydroethanolic extract of S. cernuum was obtained by macerating powdered dried leaves followed by fractionation, furnishing 4.8 % w/w of cernumidine alkaloid as established by high performance liquid chromatographic analysis. Primary BPH smooth muscle cell culture was used in cell proliferation and apoptosis assays, whereby prostate smooth muscle cells were subjected to 0.125-5.0 mg/mL of hydroethanolic extract and 0.025-1.0 mg/mL of cernumidine for 48, 72, and 96 h.

    Results

    Hydroethanolic extract (2 mg/mL) and cernumidine (1 mg/mL [3.3 × 10-6 M]) inhibited the cell growth by 60 % and 62 % at 96 h, respectively, and eventually led to cell death by apoptosis. On the other hand, only cernumidine (1 mg/mL) induced significant death by necrosis compared to control.

    Conclusion

    The obtained findings corroborate the use of S. cernuum in native medicine and indicate that cernumidine is a promising candidate for further studies focusing on BPH treatment.

    Keywords: Cytotoxicity, Prostate Muscle Cells, Apoptosis, Alkaloid, Solanaceae
  • Arash Khorrami, Reza Vajdi-Hokmabad, Mahdi Tavakolizadeh, Mojtaba Ziaee* Pages 10-22
    Background

    There is a growing focus on aluminum compounds due to their significant impact on fertility, and reproduction. Natural products offer a promising solution for treating heavy metal toxicity as they are effective, have fewer side effects, and are relatively affordable.

    Objective

    This study aimed to investigate the effects of Salvia sahendica hydroalcoholic extract on reproductive toxicity induced by aluminum (Al) exposure in rats.

    Methods

    Thirty-two adult male Wistar rats were divided into four groups: control, AlCl3 orally administered group (40 mg/kg bw), S. sahendica hydroalcoholic extract gavaged group (100 mg/kg bw), and AlCl3+ S. sahendica treated group. The rats were treated daily for 70 consecutive days.

    Results

    Oral administration of AlCl3 resulted in oxidative damage, indicated by an increase in malondialdehyde level and a decrease in total antioxidant content. Additionally, AlCl3-intoxicated rats exhibited significant declines in serum levels of male reproductive hormones testosterone, luteinizing hormone (LH), and follicle-stimulating hormone (FSH). However, daily administration of S. sahendica to rats before AlCl3 was found to reduce testicular oxidative stress and improve reproductive markers in the serum, ameliorating the reproductive toxicity induced by Al administration.

    Conclusion

    These findings suggest that S. sahendica could potentially be used as an alternative agent to minimize reproductive toxicity associated with Al exposure.

    Keywords: Aluminum, Salvia Sahendica, Oxidative Stress, Reproductive Toxicity, Sex Hormones, Male Rats
  • Zahra Tofighi, Razieh Mohammad Jafari, Masoud Besati, Mostafa Pirali Hamedani, Abbas Hadjiakhoondi, Zahra Baharipour, Ahmad Jariani, Zahra Moiin, Saeed Tavakoli, Saied Goodarzi* Pages 23-35
    Background

    Ferula assa-foetida is an herbaceous plant from Apiaceae family. Several pharmacological effects of oleo-gum resin of this plant were introduced in modern and traditional medicines such as digestive, antimicrobial, anti-diabetic, appetizing, insecticidal, and etc.

    Objectives

    This study aimed to acute and sub-chronic toxicity of chloroform fraction of oleo-gum extract of Ferula in Wistar rats. The safety of this can guarantee its use in treatment and various industries.

    Methods

    Rats in six groups including male and female (kept separately) at different doses (50 mg/kg, 500 mg/kg, and 2000 mg/kg) and two control groups (control and DMSO( were selected to evaluate the acute toxicity of chloroform fraction of Ferula. For 30 days, 50 mg/kg and 250 mg/kg of sample was administrated to male and female rats. Mortality, appearance and behavioral changes, food intake, the weight of rats, and hematological, biochemical variables and histopathological changes were examined.

    Results

    Physical and behavioral changes were not observed in acute and sub-chronic toxicity conditions. Food intake significantly differed between male and female DMSO control and other groups. In biochemical variables study, only SGOT (AST) showed a significant difference from the control group (DMSO) in acute toxicity and BUN, ALP and SGOT (AST) in sub-chronic toxicity. Also, any histopathological change was observed in spleen, liver, and kidney organs.

    Conclusion

    Oleo-gum resin of F. assa-foetida has not toxic effects, so it should be used with caution in the long term.

    Keywords: Ferula Assa-Foetida, Acute Toxicity, Sub-Chronic Toxicity, Essential Oil
  • Zahra Ebrahimnezhad, Nafiseh Mahdinezhad, Hamid Beyzaei*, Mehdi Dehghani, Alireza Dolatyari Pages 36-48
    Background

    Essential oils have been utilized for various purposes throughout history. These aromatic substances have become increasingly popular in alternative medicine, aromatherapy, and personal care products.

    Objective

    In this study, essential oils from the aerial parts of four Allium species and three Brassicaceae members, namely Fortuynia garcinii, Draba verna, and Thlaspi arvense were evaluated for their antioxidant, antibacterial, and antifungal properties.

    Methods

    The radical-scavenging properties were tested using DPPH assay. Antimicrobial activities were examined on nine standard pathogens: three Gram-positive bacteria including Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Streptococcus pyogenes, three Gram-negative bacteria including Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella enterica subsp. enterica and two fungi Aspergillus fumigatus, Fusarium oxysporum as well as the yeast Candida albicans.

    Results

    The IC50 values of antioxidant assay ranged from 124.66 to 155.04 μg/ml. Allium zagricum showed the best antioxidant effects with IC50 of 124.66 μg/ml compared to standard vitamin E (IC50 = 10.40 μg/ml). Similarly, the MIC values of 25-400 μg/ml with Fortuynia garcinii fruits-Zahedan were assessed as the best antimicrobial effects, while they were higher than the MIC values recorded for positive controls (0.06-16 for amikacin and 32-256 for clotrimazole).

    Conclusion

    Essential oils extracted from Allium zagricum and Fortuynia garcinii can be prescribed for the treatment of oxidative stress-related and infectious diseases.

    Keywords: Allium, Antibacterial Agents, Antifungal Agents, Antioxidants, Essential Oils, Fortuynia Garcinia
  • Masfria Masfria, Sumaiyah Sumaiyah, Hafid Syahputra*, Jennifer Jenifer Pages 49-64
    Background

    Phyllantus emblica contains quite high levels of vitamin C as an antioxidant, premature aging and anti-inflammatory. Simplicia is formulated into a hydrogel because it has good dispersion power on the skin.

    Objective

    This research aims to develop a hydrogel formula with the active ingredient Phyllantus emblica L. Fruit nanosimplicia as an anti-inflammatory and anti-aging.

    Methods

    Nano simplicia is made using a high-energy ball mill and characterized through phytochemical analysis, particle size analysis, Fourier transform infrared spectroscopy, and scanning electron microscopy. Hydrogels are formulated with simplicia concentrations (2, 4, 6 %). Assessment of hydrogels encompasses organoleptic evaluations, consistency, dispersibility, pH, thickness, stability, skin irritation, efficacy against aging, and anti-inflammatory.

    Results

    The anti-aging hydrogel made from P. emblica fruit nanosimplicia is a dark brown, uniform substance with a pH range of 5.26-6.28 and spreadability between 6.1-6.8. It remains stable after 4 weeks of storage at room temperature and is non-irritating to the skin. Results showed that the 6 % hydrogel preparation was the most effective in increasing moisture by 17.90 %, improving evenness by 15.83 %, reducing pore size by 15.30 %, diminishing pore spots by 22.67 %, and decreasing wrinkles by 28.06 %. Hydrogel concentrations of 2 %, 4 %, and 6 % showed inhibitory results of 0.7 %, 6.6 %, and 8.19 % respectively.

    Conclusion

    Phyllanthus emblica nanosimplicia was successfully incorporated into a hydrogel formulation and remained stable for four weeks of storage. Hydrogel 6% exhibited superior anti-aging and anti-inflammatory properties.

    Keywords: Formulation, Hydrogel, Nanosimplicia, Phyllantus Emblica L., Anti-Aging
  • Roohullah Arifzai, Jafar Vatandoost*, Eisa Kohan-Baghkheirati, Toktam Hajjar Pages 65-74
    Background

    Coagulation disorders involve a wide range of medical issues resulting from a deficiency or absence of certain coagulation factors in plasma. While existing therapies exist, herbal medicine presents an alternative and effective approach for treating bleeding disorders. Terminalia chebula Retz has been reported for its efficacy in ethnobotanical practices for bleeding stopping.

    Objective

      The in vivo effectiveness of T. chebula Retz as an herbal medicine was examined using mice.

    Methods

    Thirty-two mice were randomly divided into three treatment groups (n = 8) receiving different doses (2000, 1000, and 500 mg/kg/day), along with a negative control group. Blood samples were collected from the tail and heart on the 16th and 18th day of treatment, respectively, to determine coagulation parameters, including bleeding time (BT), clotting time (CT), prothrombin time (PT), activated partial thromboplastin time (aPTT), and platelet count (PLT).

    Results

    The results demonstrated the effectiveness of T. chebula hydroalcoholic extract in promoting primary and secondary homeostasis. There was a significant decrease in bleeding time (70 %) and a substantial increase in platelet count (80 %). Moreover, the extract led to a notable reduction in clotting time (80 %) indicating its impact on primary homeostasis through platelet aggregation. Additionally, T. chebula extract shortened the coagulation time in both PT (70 %) and aPTT (20 %) tests, reflecting its influence on the extrinsic and intrinsic pathways of secondary hemostatic parameters, respectively.

    Conclusion

    In conclusion, the optimal concentration (500 mg/kg/day) of hydroalcoholic extract of T. chebula appears to be effective in promoting blood coagulation through primary and secondary homeostasis.

    Keywords: Coagulation Disorders, Herbal Medicine, Homeostasis, Hydroalcoholic Extraction, Terminalia Chebula Retz