فهرست مطالب

نشریه روان شناسی فرهنگی زن
پیاپی 59 (بهار 1403)

  • تاریخ انتشار: 1403/02/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم عباس پور گل سفیدی، شهناز خالقی پور * صفحات 1-16

    هدف پژوهش بررسی اثربخشی آموزش پیش از ازدواج طرحواره محور مبتنی بر فرهنگ برباورهای همسرگزینی و ترس از شکست در ازدواج دردختران مجرد با طرحواره رهاشدگی دارای والدین مطلقه بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پسآزمون و پیگیری با گروه کنترل بود. جامعه آماری دختران مجرد دارای طرحواره رهاشدگی با والدین مطلقه درشهر اصفهان بودند که با روش نمونه گیری هدفمند 30 نفرانتخاب شدند و در دو گروه آزمایش(15 نفر) وکنترل(15 نفر) به طور تصادفی جایگزین شدند. ابزارهای اندازه گیری شامل پرسشنامه طرحواره های ناسازگار یانگ (1998)، نگرش‏های مربوط به انتخاب همسرکاب و همکاران (2003) و پرسشنامه ترس از شکست در ازدواج اسماعیل پور و نورمحمدی (1398) بود.گروه آزمایش در 8 جلسه 90 دقیقه ای با استفاده از برنامه آموزش پیش از ازدواج متمرکز بر طرحواره مورد مداخله قرار گرفتند ولی برای گروه کنترل مداخله ای صورت نگرفت. داده ها با آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکررانجام شد. نتایج نشان داد آموزش پیش از ازدواج متمرکز بر طرحواره مبتنی بر باورهای فرهنگی بر طرحواره طرد و رهاشدگی، باورهای همسر گزینی شامل عشق باوری، تجربه محوری، ایده آل گرایی، متضاد جویی و آسان بینی و متغیر ترس از ازدواج در مرحله پس آزمون تاثیر معنی داری دارد. براساس یافته های پژوهش آموزش پیش از ازدواج طرحواره محور مبتنی بر فرهنگ ، بر باورهای ناکارآمد همسرگزینی و ترس از ازدواج دختران مجردی که طرحواره طرد و رهاشدگی و دارای والدین مطلقه هستند اثربخش بود.

    کلیدواژگان: آموزش پیش از ازدواج طرحواره محور مبتنی بر فرهنگ، باورهای همسرگزینی، ترس از شکست در ازدواج، طرحواره رهاشدگی.
  • اکبر عطادخت، سید محسن نعمتی*، پیمان آصف، نسیم عبدلی صفحات 17-32

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه علی گرایش به کنترل وزن مبتنی بر فرهنگ بر اساس خودپنداره (واقعی و ایده آل) با میانجی ناگویی هیجانی در دختران دارای اضافه وزن بود. جامعه آماری شامل تمامی دختران دارای اضافه وزن مراجعه کننده به کلینیک های تغذیه ای شهر اردبیل بود. نمونه پژوهش 250 نفر بود که که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جهت جمع آوری داده ها از مقیاس خود پنداره راجرز(1938)، مقیاس ناگویی هیجانی تورنتو باگبی و همکاران(1994) و مقیاس پیروی از رژیم غذایی(1994) استفاده شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر و از نرم افزارهای SPSS-26 و AMOS-23 استفاده شد. نتایج نشان داد که بین خودپنداره ایده آل با گرایش به کنترل وزن رابطه مستقیم مثبت و معنی داری وجود دارد و بین خودپنداره واقعی با گرایش به کنترل وزن رابطه منفی و معنی داری وجود دارد. هم چنین در روابط غیرمستقیم، ناگویی هیجانی به عنوان متغیر میانجی در رابطه بین خود پنداره واقعی با گرایش به کنترل وزن به صورت منفی و معنی داری گرایش به کنترل وزن را پیش بینی کند و نیز رابطه بین خودپنداره ایده آل با گرایش به کنترل وزن به صورت مثبت و معنی دار گرایش به کنترل وزن را پیش بینی کند. هم چنین مدل از نیکوئی برازش مطلوبی برخوردار بود. درنهایت ناگویی هیجانی به عنوان متغیر میانجی در رابطه بین خودپنداره(واقعی و ایده آل) با گرایش به کنترل وزن مبتنی بر فرهنگ، می تواند نقش مهمی را در کنترل وزن دختران دارای اضافه وزن ایفا کند.

    کلیدواژگان: گرایش به کنترل وزن مبتنی بر فرهنگ، خودپنداره، ناگویی هیجانی
  • حسین رستمی، شیرین زینالی*، مائده ستاری نیا صفحات 33-47

    هدف پژوهش حاضر، تعیین رابطه بین بیش حمایت گری مادر در فرهنگ ایرانی و باورهای اضطرابی مادر با اضطراب کودک و نقش واسطه ای عواطف مثبت و منفی مادر بود. جامعه آماری، تمامی مادران دارای کودکان 2 الی 8 ساله ساکن تبریز و ارومیه در سال 1400 و 1401 بود که به مرکز مشاوره آرامش اندیشه تبریز و آرامش ارومیه مراجعه کرده بودند. نمونه پژوهش شامل 225نفر بود که به صورت در دسترس انتخاب شدند. روش پژوهش همبستگی از نوع تحلیل مسیر بود. جهت گردآوری داده ها از مقیاس رابطه مادر کودک راس (1961)، مقیاس اضطراب پیش دبستانی اسپنس و همکاران (2001)، پرسشنامه باورهای اضطرابی فرانسیس و چوربیتا (2010) و مقیاس عواطف مثبت و منفی واتسون و همکاران (1998)، استفاده شد. برای تحلیل داده ها از ضریب همبستگی و تحلیل مسیر با نرم افزارهای SPSS-24 وAmos- 24 استفاده شد. نتایج نشان داد باورهای اضطرابی، عاطفه مثبت و منفی مادر با اضطراب کودک رابطه معنی داری دارد و بین بیش حمایت گری مادران و باورهای اضطرابی مادر با اضطراب کودک با نقش واسطه ای عواطف مثبت و منفی مادر رابطه معنی دار وجود دارد (001/0>p). هم چنین مدل از برازش مطلوبی برخوردار بود. با توجه به نتایج به دست آمده ویژگی های روان شناختی مادران در فرهنگ ایرانی و سبک های تربیتی مبتنی بر فرهنگ بر اضطراب کودک تاثیر گذار است.

    کلیدواژگان: بیش حمایت گری مادر در فرهنگ ایرانی، باورهای اضطرابی مادر، عواطف مثبت و منفی
  • فاطمه عسکری، پرویز عسگری*، امیررضا عسگری صفحات 49-58

    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش پایبندی مادر به تعالیم دینی بر سلامت معنوی فرزندان با نگاهی به فرهنگ ایرانی بود. جامعه پژوهش شامل تمامی متون تعالیم دینی می باشد. نمونه پژوهش تعالیم دینی مادر در مورد سلامت معنوی فرزندان بود. طرح پژوهش توصیفی-تحلیلی است. برای گردآوری اطلاعات ، متون و منابع مرتبط با موضوع، از روش کتابخانه ای استفاده شد. سپس به تحلیل اطلاعات و داده ها پرداخته شد. یافته های پژوهش نشان داد: مادران برای تربیت دینی و سلامت معنوی فرزندان خود، باید به تعالیم دینی پایبندی داشته باشند. هم چنین خانواده در فرهنگ ایرانی، پایه و ستون اصلی جامعه است و برای جامعه ایرانی واحدی بسیار ارزشمند محسوب می شود. در خانواده های با نگرش مذهبی، نگرش فرزندان بر پایه اعتقادات مذهبی شکل گرفته و این اعتقادات سبب شکل گیری شخصیت دینی در فرزندان شده و به بروز رفتارهای مثبت از سوی آن ها می شود. پایبندی مادر به تعالیم دینی شامل آداب شیر دادن به نوزاد، نماز خواندن و روزه گرفتن، تشویق مادر، اخلاق و تقوا، دعا و توکل، عفت و حیا وخودسازی می باشد. این تعالیم دینی به طور مستقیم و غیرمستقیم از دوران کودکی بر سلامت معنوی فرزندان اثر می گذارد و باعث شکل گیری شخصیت معنوی آن ها می شود.

    کلیدواژگان: پایبندی مادر، تعالیم دینی، سلامت معنوی، فرهنگ ایرانی
  • مژده ظریفی، اقبال زارعی * صفحات 59-73

    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سبک های تفکر و حل مسئله با رضایت زناشویی در زنان دارای تجربه بدرفتاری هیجانی و فرهنگی همسر بود. جامعه ی آماری تمامی زنان دارای تجربه بدرفتاری هیجانی و فرهنگی همسر در شهر یزد بود. نمونه پژوهش 150 نفر زن بود که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی می باشد.برای گردآوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه رضایت زناشویی انریج (1989)، پرسشنامه سبک های تفکر استرنبرگ و واگنر (1991) و پرسشنامه سبک های حل مسئله کسیدی و لانگ (1996) استفاده شد. داده ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه هم زمان تجزیه وتحلیل شدند. نتایج یافته ها نشان داد که بین رضایت زناشویی با سبک های تفکر قانون گذار، اجرایی، سلسله مراتبی، آنارشی ، جزئی نگر، درون نگر، برون نگر و نیز سبک حل مسئله کارآمد رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. بین رضایت زناشویی با سبک قضاوتی ، سبک الیگارشی و حل مسئله ناکارآمد همبستگی منفی و معنی داری وجود دارد. و بین رضایت زناشویی با سبک های تفکر مونارشی، کلی نگر، آزاداندیش و محافظه کار همبستگی معنی داری وجود ندارد. هم چنین نتایج نشان داد که سبک های تفکر قانون گذار، سلسله مراتبی، جزئی نگر، درون نگر و سبک های حل مساله کارآمد و ناکارآمد توانسته اند 9/56 درصد از واریانس رضایت زناشویی را پیش بینی کنند(001/0p<). وسایر متغیرها توان پیش بینی رضایت زناشویی را نداشتند. بنابراین برخی از سبک های تفکر وسبک های حل مسئله در زنانی که مورد بدرفتاری هیجانی و فرهنگی همسران خود قرارگرفته اند می توانند با بهره گیری از زمینه های فرهنگی و اجتماعی مناسب موجب افزایش رضایت زناشویی شوند.

    کلیدواژگان: سبک های تفکر، سبک های حل مسئله، رضایت زناشویی، بدرفتاری هیجانی و فرهنگی.همسر
  • لیلا ابراهیمی ورزنه*، الهام فتحی صفحات 75-90

    هدف پژوهش حاضر، مطالعه کیفی نگرش نوجوانان و جوانان دختر طرفدار محصولات سرگرمی کره جنوبی بود.جامعه آماری تمامی دختران طرفدار صنعت سرگرمی کره جنوبی در شهر تهران بود. نمونه آماری تا رسیدن به اشباع نظری 11 دختر نوجوان و جوان 13 تا 22 ساله بود که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. روش پژوهش کیفی از نوع تحلیل محتوای قراردادی بود و مصاحبه های نیمه ساختارمند مورد استفاده قرار گرفت. نتایج یافته های به دست آمده از این مطالعه نشان داد رسانه های نوین عامل تغییرات در نهاد های هویت ساز شده اند و رسانه ها عوامل معناساز هویتی را دستخوش تغییر نموده اند و تاثیر رسانه ها در شکل گیری هویت و نگرش دختران جوان و نوجوان در رابطه با نحوه تاثیر پذیری هویت آنان از صنعت سرگرمی کره جنوبی قابل توجه است. هم چنین طی مصاحبه های اکتشافی با شرکت کنندگان 5 مضمون اصلی و 24مضمون فرعی استخراج شد. مضامین استخراج شده شامل دوری از خویشتن و هویت ایرانی، نگرش منتقدانه در مورد وضعیت فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و جنسیتی در ایران، آرمانی پنداری، سرمشق گیری و احساس نزدیکی به هنرمندان صنعت سرگرمی کره جنوبی، تغییر سبک زندگی و شکل گیری هویت گروهی بود. یافته های این مطالعه می تواند اطلاعات مفیدی در اختیار سیاست گذاران رسانه، متخصصان سلامت روان و جامعه شناسان قرار دهد تا در شکل گیری هویت و نگرش دختران نوجوان و جوان ایرانی موثر باشد.

    کلیدواژگان: نگرش، نوجوانان وجوانان، محصولات صنعت سرگرمی کره جنوبی، مطالعه کیفی
  • مریم مونسی سرخه*، کوثر صالحی مورکانی صفحات 91-103

    هدف پژوهش حاضر، رابطه صفات فرهنگی - شخصیتی بانوان و اولویت در انتخاب سبک افزونه ها بود. جامعه آماری پژوهش شامل زنان 20 تا 35 ساله در دو محدوده نیمه شمالی و جنوبی شهر تهران در سال 1402 بود. نمونه پژوهش شامل 369 زن بود که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. روش پژوهش تحلیلی- پیمایشی بود. برای جمع آوری داده ها از سیاهه(چک لیست) سبک افزونه ها و صفات شخصیتی استفاده شد. نتایج نشان داد که افراد با صفت برون گرایی از سبک کژوال به دلیل سادگی استقبال می کنند و اولویت دوم آن ها سبک کلاسیک است. و افراد با صفت توافق و سازگاری چون نمی خواهند از سنت ها فاصله بگیرند، با سبک کلاسیک و کژوال در اولویت های اولیه احساس راحتی بیشتری می کنند. افراد با صفت وظیفه شناسی بالا، سبک کلاسیک و رسمی، الویت اول وسبک رمانتیک اولویت دوم آن ها می باشد و به دلیل اهمیت نظم و اصول مشخص، استفاده از سبک آوانگارد در اولویت آخر قرار دارد. افراد با صفت روان رنجوری بالا، سبک کژوال را به دلیل راحتی در پوشش و رمانتیک را به سبب ظرافت بیشتر مورداستقبال آن هاست و افراد با صفت پذیرش تجربه های جدید سبک کژوال و وینتیج را انتخاب کردند. با توجه به یافته ها می توان گزارش کرد که جامعه و به ویژه بانوان و دختران توجه روز افزونی به استفاده از افزونه ها دارند.

    کلیدواژگان: صفات فرهنگی- شخصیتی، سبک افزونه ها، بانوان
  • محمد علی پور*، سودابه شبگرد تیموری، گلسا قربانی صفحات 105-118

    هدف پژوهش حاضر، بررسی عوامل موثر در فرار دختران از خانه در ایران با مرور سیستماتیک بود. جامعه آماری، یافته های منتشرشده در خصوص فرار دختران از خانه از سال1390 تا سال 1402مقالات فارسی در پایگاه های اطلاعاتیسیویلکا، گوگل اسکولار ، اس-آی-دی و مگیران بود و تعداد مقالات در مجموع 369 بود. نمونه پژوهش، 11 مقاله مرتبط با دختران فراری با کلید واژه های فرار، دختران، خانه، منزل و خانواده بود که وارد پژوهش شد و مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. روش پژوهش مروری نظام مند یا سیستماتیک بود. نتایج پژوهش نشان داد که عوامل مختلفی مانند عوامل خانوادگی (سبک تربیتی نادرست، تنش ها، والدین سالاری و نیازهای مالی)، عوامل فردی (اختلالات رفتاری و تجارب آزاردهنده) و عوامل اجتماعی و فرهنگی (کارکرد نادرست جامعه، عملکرد نامطلوب مسئولین و رسانه) بر فرار دختران از منزل تاثیر دارد. فرار دختران از منزل یک پدیده اجتماعی-فرهنگی است که مشکلات و پیامدهای منفی دارد. فرار دختران از منزل می تواند به دلایل مختلفی مانند فقرفرهنگی، اقتصادی، تربیتی و...رخ دهد. درنهایت فرار دختران از خانه یک آسیب اجتماعی برای همه جوامع است که تاثیرات نامطلوبی بر جامعه ، خانواده و دختران می گذارد.

    کلیدواژگان: فرار دختران از خانه، مرورسیستماتیک، ایران
|
  • Maryam Abbaspour Golsefidi, Shahnaz Khaleghipour * Pages 1-16

    The research aimed to investigate the effectiveness of culture- oriented schema- based pre-marital education on spouse choosing beliefs and the fear of failure in marriage in divorced- parents single girls with the schema of abandonment. The research design was semi-experimental with a pre-test-post-test and follow-up with a control group. The statistical population included the single divorced- parents- girls with the schema of abandonment in Isfahan City. Thirty individuals were selected by convenient sampling method and randomly assigned in two experimental and control groups, 15 subjects each. Young & Brown (1998) Early Maladaptive Schemas Questionnaire- Short Form (EMSQ-SF), Cobb, Larson & Watson (2003) Attitudes about Romance and Mate Selection and Esmaeilpour& Nourmohammadi (2022) Fear of Marriage Questionnaire were administered to the participants. The experimental group was exposed to 8 sessions of 90 minutes of culture- oriented schema- based pre-marital education program, but control group did not receive any. The data were analyzed by repeated measure analysis of variance. The results showed that culture- oriented schema- based pre-marital education had a significant effect on the rejection and abandonment schema, the spouse-selection beliefs including believing in love, experience-centeredness, idealism, contrast-seeking, and easy-to-see, and the variable of fear of marriage in the post-test stage. (p < 0.05). Concerning the results of the research; culture- oriented schema- based pre-marital education was an effective intervention to reduce the ineffective beliefs of choosing a spouse and the fear of marriage among single girls who had divorced parents.

    Keywords: Culture- Oriented Schema- Based Pre-Marital Education, Spouse Choosing Beliefs, Fear Of Failure In Marriage, Schema Of Abandonment
  • Akbar Atadokht, Seyed Mohsen Nemati*, Peyman Asef, Nasim Abdoli Pages 17-32

    The research was purposed to study causal relationship of culture oriented tendency to control weight based on self-concept (ideal and real) among overweight girls mediated by alexithymia. The statistical population consisted of all overweight girls referred to nutritional clinics in Ardabil. The sample encompassed 250 subjects whom were selected via convenient sampling procedure. The research method was descriptive of correlational one. To collect data Rogers’ Self-Concept Scale (1938), Toronto Bagby et al.’s Alexithymia Scale (1994) and Dietary Adherence Scale (1994) were implemented. The data was analyzed by applying Pearson's correlation coefficient and path analysis, using SPSS-26 and AMOS-23 software. The results revealed that there was a direct positive and significant relationship between ideal self-concept and tendency to control weight, while there is a negative and significant relationship between real self-concept and tendency to control weight. The results of indirect correlation coefficient also suggested that alexithymia, as a mediating variable between the real self-concept and tendency to control weight, could negatively and significantly predict the tendency to control weight and positively and significantly predict the tendency to control weight in the relation between ideal self-concept and tendency to control weight. The results indicated an optimal goodness of fit of the model. Finally alexithymia as a mediating variable in the relationship between self-concept and the tendency to control weight can play an important role in controlling the weight of overweight girls.

    Keywords: Culture Oriented Tendency To Control Weight, Self-Concept, Alexithymia
  • Hossein Rostami, Shirin Zeinali *, Maedeh Sattarinia Pages 33-47

    he main purpose of this study was to study the relationships between maternal over-protection in Iranian culture, mother’s anxious beliefs and child anxiety via mediating role of mother positive and negative affect. The statistical population included all mothers of two to four years old child inhabitants in Urmia and Tabriz in 2021-22 who referred to “Aramesh Andisheshe” and “Aramesh” consultant centers in Urmia and Tabriz respectively. The research sample embraced 225 mothers with their children whom were selected by convenient sampling process. The research method was correlational of path analysis procedure. To collect data Roth Manual of Mother-Child Relationship Evaluation (1961), Spence et al Preschool Anxiety Scale (2001), Francis and Chorpita Parental Beliefs about Anxiety (2010) and Watson et al Positive and Negative Affect Scale (1988) were implemented. Pearson coefficient and path analysis with SPSS and Amos was applied as main statistical procedure to analyze data. The results revealed that there was significant relationship between maternal anxious beliefs, positive and negative affect with child anxiety. Maternal over-protection and anxious beliefs with child anxiety via mediating role of positive and negative affect were also significantly correlated (p<0/001). The model also had optimal goodness of fit. Concerning the findings, the mothers’ psychological characteristics in Iranian culture and culture oriented parenting styles was effective on child anxiety.

    Keywords: Maternal Over-Protection In Iranian Culture, Mother Anxious Beliefs, Positive, Negative Affect
  • Fatemeh Askari, Parviz Asgari *, Amirreza Asgari Pages 49-58

    The purpose of this study was to investigate the role of mother's adherence to religious teachings on children's spiritual health with looking at Iranian culture. The research universe included all texts of religious teachings. The research sample enfolded mother's religious teachings about children's spiritual health. The design of the research was descriptive-analytical. The library method was used to collect data, texts and references related to the subject. The data then were analyzed. The findings of the research showed that mothers should adhere to religious teachings for religious upbringing and spiritual health of their children. In Iranian culture, family is the main foundation and pillar of society and is considered a very valuable unit for Iranian society. In families with religious attitudes, children's attitudes are formed based on religious beliefs, and these beliefs lead to the formation of religious personality in children and finally concluded to positive behaviors on their part. Adherence of the mother to the religious teachings, including the customs of breastfeeding the baby, praying, fasting, accompanying the child in the mourning rituals of the family, encouraging the mother, morality and piety, helping to find a friend, prayer and trust, modesty, self-improvement and harmony. These religious teachings directly and indirectly from childhood affect the spiritual health of individuals and cause the formation of their spiritual personality.

    Keywords: Mother's Adherence, Religious Teachings, Spiritual Health, Iranian Culture
  • Mozhdeh Zarifi, Eghbal Zarei * Pages 59-73

    This research aimed to examine the relationship between thinking and problem-solving styles with marital satisfaction in women who experienced spousal emotional and cultural abuse. The statistical population of the study consisted of all women who had experienced spousal emotional and cultural abuse in Yazd city. Among them, 150 individuals were selected as the sample using purposive sampling method. The research was designed as a descriptive correlational. To collect data, the Enrich Marital Satisfaction Questionnaire (Fowers & Olson, 1989), Thinking Styles Questionnaire (Sternberg and Wagner, 1991), and Problem-Solving Styles Questionnaire (Cassidy and Long, 1996) were implemented. The data were analyzed by applying Pearson correlation coefficient and simultaneous multiple regression as main statistical procedure. The results indicated a significant positive relationship between marital satisfaction, legislative thinking, executive thinking, hierarchical thinking, anarchic thinking, local thinking, introvert thinking, extrovert thinking and effective problem-solving styles. The results also revealed that marital satisfaction was significantly and negatively correlated with judicial thinking, monarchic thinking and inefficient problem solving styles. And that there was not existed a significant correlation between monarchic thinking, global thinking, liberal thinking, conservative thinking styles and marital satisfaction. The findings also showed that legislative thinking, hierarchical thinking, local thinking, introvert thinking, effective and inefficient problem-solving styles predicated 56.9 percent of the marital satisfaction variance (p<0.001). Other variables were not able to predict the marital satisfaction. Therefore, some of the thinking styles and problem solving styles in women who experienced spousal emotional and cultural misbehaviors could improve marital satisfaction by taking advantage of proper social and cultural contexts.

    Keywords: Thinking Styles, Problem-Solving Styles, Marital Satisfaction, Spousal Emotional, Cultural Abuse
  • Leila Ebrahimi Varzaneh*, Elham Fathi Pages 75-90

    The present research was purposed to qualitatively study the female youths and adolescent’s attitude who were adherent to South Korean entertainment industry products. The statistical population subsumed the female youths and adolescents who were adherent to South Korean entertainment industry products in Tehran city. The sample until reaching theoretical saturation encompassed eleven female adolescents and youths aged 13 to 22 whom were selected via purposive sampling procedure. The research method was qualitative of contractual content analysis type and semi-structured interviews were used. The results of the research revealed that new media have become the cause of changes in identity building institutions and the media have changed the meaning-making factors of identity. The influence of the media in the formation of the identity and attitude of female youths and adolescents is significant in relation to the way their identity is influenced by the South Korean entertainment industry. Also, during exploratory interviews with the participants, 5 main themes and 24 sub-themes were extracted. The extracted themes included distance from the Iranian self and identity, critical attitude about the cultural, social, economic, and gender situation in Iran, idealism, imitation and feeling close to South Korean entertainment industry artists, lifestyle change, and group identity formation. The findings of this study could provide useful information to media policymakers, mental health professionals, and sociologists to be effective in forming the identity and attitude of young Iranian females.

    Keywords: Attitude, Youth, Adolescents, Korean South, Industry Entertainment, Products, Study Qualitative
  • Maryam Mounesi Sorkheh *, Kosar Salehi Mourkani Pages 91-103

    The purpose of this research was to investigate the relationship between women’s personality- cultural traits and the preference in selecting the styles of accessories. The statistical population included the 20 t0 35 years old female residents in Tehran downtown and uptown in 2023. The sample subsumed 369 women whom were selected via convenient sampling procedure. To collect data Styles Accessories Questionnaire and Personality Traits Check Lists were implemented. The results indicated that individuals with the trait of extroversion welcome the casual style because of its simplicity and their second priority was classic style. Females with the trait of agreement and compatibility, since they didn't want to distance themselves from the ongoing traditions, they felt more comfortable with classic and casual style in the first priorities. Individuals with high conscientiousness, classic and formal style was their first priority and romantic style was their second priority. And due to the importance of order and specific principles, the use of avant-garde style was the last priority. Subjects with high neuroticism preferred the casual style because it was easy to wear and the romantic style because of its more elegance. And individuals with the trait of accepting new experiences selected casual and vintage styles. According to the findings, it could be reported that the society, especially women and girls, pay more and more attention to the use of accessories.

    Keywords: Accessories Style, Personality Cultural Traits, Women
  • Mohammad Alipour*, Soudabeh Shabgerd Timuri, Golsa Ghorbani Pages 105-118

    The purpose of the current research was to investigate the influencing factors in girls driving away from home by systematic review. The statistical universe encompassed all the published findings in Persian magazines within Civilica, Google Scholar, SID and Magiran data bases between 2011 and 2023. All the articles were 369 ones. The sample included 11 manuscripts concerning drive away female with drive-away, girls, home, house and family key words that were reviewed. The research method was a systematic review. The results revealed that different factors such as family factors (problem parenting styles, tensions, patriarchy and financial needs), individual factors (behavioral disorders and disturbing experiences) and social factors (improper functioning of society, unfavorable performance of officials and media) were effective on driving away of girls. Girls driving away from home is a socio-cultural phenomenon that has problems and negative consequences. Girls driving away from home could occur for various reasons such as cultural, economic, educational poverty, etc. Finally, girls driving away from home is a social pathology for all societies, which has adverse effects on society, family and the girls themselves.

    Keywords: Girls Driving Away Of Home, Systematic Review, Iran