فهرست مطالب
مجله فیض
سال هجدهم شماره 3 (پیاپی 76، امرداد و شهریور 1393)
- تاریخ انتشار: 1393/04/20
- تعداد عناوین: 12
-
-
صفحات 194-200سابقه و هدفدیابت یک بیماری مزمن است که با اختلال در متابولیسم پروتئین، چربی و کربوهیدرات مشخص می شود. بیشتر داروهای مورد استفاده در درمان دیابت در مصرف طولانی مدت عوارض جانبی دارند. هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی تاثیر دریافت عصار الکلی فرفیون بر میزان آنزیم های آنتی اکسیدان در بافت مغز موش های صحرایی دیابتی می باشد.مواد و روش هادر این مطالعه از 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 20±250 استفاده شد که به طور تصادفی در چهار گروه زیر وارد شدند: 1) گروه کنترل (حیوانات سالم دست نخورده)، 2) گروه دیابتی (ایجاد دیابت با داروی استرپتوزوتوسین)،3) گروه تیمار 1 (دریافت عصاره با دوز mg/kg 500) و 4) گروه تیمار 2 (دریافت عصاره با دوز mg/kg 250). حیوانات گروه های تیمار 1 و 2 به مدت 21 روز عصاره را از طریق گاواژ دریافت کردند. در پایان دوره تجویز عصاره میزان گلوکز سرم و سطح آنزیم های آنتی اکسیدان TAC، MDA، SOD و GPX در بافت مغز اندازه گیری شد.نتایجیافته ها نشان داد که سطح آنزیم MDA در سرم حیوانات دیابتی در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری بالاتر بود (001/0= P). هم چنین، در گروه دیابتی سطح آنزیم های TAC، SOD و GPX در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری پائین تر بود (001/0=P). در مورد میزان گلوکز خون نیز نتایج مشابهی به دست آمد.نتیجه گیریدر کجکوع می توان گفت که تجویز خوراکی عصاره الکلی فرفیون در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین تاثیرات ضد دیابتی و آنتی اکسیدانی دارد.
کلیدواژگان: عصاره E، cparissias، فعالیت آنتی اکسیدانی، بافت مغز، دیابت، موش صحرایی نر -
صفحات 201-210سابقه و هدفبا وجود تحقیقات گسترده در مورد رابطه استرس و افسردگی با میگرن، هنوز مدارک تجربی لازم برای اعتبار بخشیدن به چنین نظراتی وجود ندارد. پژوهش حاضر به منظور بررسی آزمایشی تاثیر القای خلق و استرس بر شدت درد بیماران مبتلا به میگرن انجام گرفت.مواد و روش هادر این تحقیق 60 بیمار میگرنی در فاصله سال های 91-90 از درمانگاه بیمارستان بقیه الله انتخاب شدند و به صورت تصادفی در 3 گروه (شاد، غمگین و کنترل) قرار گرفتند. در این تحقیق از یک تکلیف کامپیوتری به منظور القای استرس و نمایش یک قطعه فیلم، به منظور القای خلق، استفاده شد و شدت درد شرکت کننده ها در طی 3 مرحله (ابتدای پژوهش، بعد از تکلیف خستگی شناختی، پس از القای خلق) با استفاده از مقیاس درجه بندی عددی سنجیده شد.نتایجنتایج نشان داد که تحت تکلیف خستگی شناختی، شدت درد گروه غمگین از 75/17 به 24، در گروه شاد از 4/13 به 9/27 و در گروه کنترل از 55/11 به 65/33 افزایش یافت (0001/0> P). گروهی که در معرض القای خلق غمگین قرار گرفتند، شدت دردشان افزایش یافت (7/38) و کسانی که در معرض القای خلق شاد قرار گرفتند شدت دردشان (15/15) کاهش یافت (04/0= P) و در گروه کنترل هیچ تغییر معنی داری مشاهده نشد.نتیجه گیریدر بیماران مبتلا به میگرن، شرایط استرس زا باعث افزایش شدت درد می شود و قرار گرفتن در محیط شاد و یا غمگین می تواند در کاهش و افزایش شدت درد آن ها تاثیر گذار باشد.
کلیدواژگان: استرس، افسردگی، میگرن، اندازه گیری درد -
صفحات 211-219سابقه و هدفافسردگی در کودکان و نوجوانان یک اختلال جدی است که تاثیر قابل ملاحظه ای بر عملکرد روانی اجتماعی آنان می گذارد. باتوجه به محدودیت های جاری در درمان این اختلال مطالعه حاضر به منظور مقایسه اثر دو داروی فلوکستین و فلووکسامین بر افسردگی کودکان و نوجوانان انجام شد.مواد و روش هادر این کارآزمایی بالینی دوسوکور تعداد 40 کودک و نوجوان 8 تا 18 سال مبتلا به افسردگی اساسی مراجعه کننده به درمانگاه روانپزشکی اطفال دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1392 به طور تصادفی در دو گروه دارویی فلوکستین و فلووکسامین تحت درمان قرار گرفتند. ابزار ارزیابی پاسخ به درمان مقیاس های افسردگی کودکان، عملکرد کلی کودکان و پرسشنامه عوارض دارویی بود. نمونه ها در زمان های صفر، دو، چهار و هشت هفته مورد ارزیابی قرار گرفتند.نتایجسن متوسط کودکان و نوجوانان 63/2±40/12 بود. میانگین نمره افسردگی در گروه فلوکستین از 49/10±65/25 به 23/3±55/11 و در گروه فلوکسامین از 61/7±45/28 به 87/4±05/8 کاهش یافت. به علاوه، میانگین نمره افسردگی در گروه فلووکسامین در هفته 4 و 8 نسبت به فلوکستین کاهش معنی داری داشت (به ترتیب 005/0=P و 03/0= P). میزان پاسخ به درمان در هفته هشتم در گروه فلوکستین 55 درصد و در گروه فلووکسامین 85 درصد بود. عوارض جانبی شدید در بیماران مورد مطالعه مشاهده نشد. و هیچ کدام از بیماران اقدام به خودکشی نداشتند.نتیجه گیریباتوجه به اینکه کاهش نمره افسردگی در گروه فلووکسامین نسبت به فلوکستین شاخص بود، لذا فلووکسامین می تواند به عنوان دارویی موثر و ایمن در درمان افسردگی کودکان و نوجوانان مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژگان: اختلال افسردگی، فلوکستین، فلووکسامین -
صفحات 220-228سابقه و هدفنتایج برخی داده های علمی تاثیرات مثبت ترکیبات کافئینی بر تعدیل علائم کوفتگی عضلانی تاخیری را گزارش کرده اند. تحقیق حاضر به منظور بررسی تاثیر مصرف مقادیر مختلف کافئین بر برخی از شاخص های آسیب عضلانی در سرم مردان والیبالیست پس از یک جلسه فعالیت وامانده ساز مقاومتی انجام شد.مواد و روش ها30 مرد والیبالیست (میانگین سنی 45/1±47/21 سال، درصد چربی 11/347/10 درصد و شاخص توده ی بدنی 26/1±15/23 کیلوگرم بر مجذور متر) در قالب یک طرح نیمه تجربی و دوسوکور به طور تصادفی در سه گروه مکمل (با 6 و 9 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن کافئین) و شبه دارو (6 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن دکستروز) جایگزین شدند. آزمودنی ها 45 دقیقه پس از مکمل دهی در یک برنامه فعالیت مقاومتی با وزنه (با 80 درصد یک تکرار بیشینه تاحد واماندگی) شرکت نمودند. تغییرات شاخص های آسیب عضلانی (کراتین کیناز تام و لاکتات دهیدروژناز تام سرمی) طی سه مرحله (قبل، بلافاصله و 24 ساعت پس از برنامه تمرینی) اندازه گیری شد.نتایجیافته ها نشان دادند که مصرف مقادیر متفاوت کافئین دارای تاثیر معنی داری بر سطوح افزایش یافته ی آنزیم های سرمی آسیب عضلانی بلافاصله پس از فعالیت در مقایسه با گروه شبه دارو نبودند (05/0نتیجه گیریدر مجموع می توان گفت که مصرف مقادیر مختلف کافئین اگرچه نمی تواند جلوی آسیب بیشتر را بگیرد، باعث تشدید شاخص های غیرمستقیم آسیب عضلانی نیز نمی شود.
کلیدواژگان: کافئین، کراتین کیناز، لاکتات دهیدروژناز، فعالیت مقاومتی، والیبالیست ها -
صفحات 229-238سابقه و هدفهدف پژوهش حاضر مقایسه میزان خودکارآمدی، عزت نفس، اضطراب اجتماعی، کم رویی و پرخاش گری دانش آموزان دبیرستانی با جرات ورزی بالا، متوسط و پایین بوده است.مواد و روش هانمونه های تحقیق (311 دانش آموز پایه دوم و سوم مقطع دبیرستان) از نواحی پنج گانه شمال، جنوب، مرکز، غرب و شرق تهران با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایبرگزیده شدند. بر اساس میانگین و انحراف معیار جرات ورزی، آزمودنی های دارای جرات ورزی بالا، متوسط و پایین مشخص شدند و مقایسه متغیرهای تحقیق در سه گروه یاد شده بر مبنای تحلیل واریانس چند متغیره انجام گردید.نتایجتحلیل داده های مطالعه نشان داد که F مشاهده شده مربوط به ویلکز برابر 12/4 است که در سطح آلفای 001/0 معنی دار بود. نتایج تحلیل واریانس مربوط به هر متغیر به شکل جداگانه نشان داد که میزان خود کارآمدی (77/13 F: و 001/0> P) و عزت نفس (80/4 F: و 001/ 0> P) در دانش آموزان با سطوح جرات ورزی بالا، پایین و متوسط متفاوت است. هم چنین، نتایج مربوط به پرخاش گری (01/12 F: و 001/ 0 > P)، اضطراب اجتماعی (24/ 5 F: و 001/0 >P) و کم رویی (65/8 F: و 001/ 0>P) نشان می دهد که متغیرهای یاد شده در نوجوانان با سطوح جرات ورزی بالا، پایین و متوسط متفاوت است.نتیجه گیرینتایج به دست آمده نشان داد که آزمودنی های دارای جرات ورزی بالا، خود کارآمدی و عزت نفس بیشتری را نسبت به گروه دارای جرات ورزی پایین گزارش می کنند و هم چنین اضطراب اجتماعی، کم رویی و پرخاش گری کمتری را نسبت به گروه داری جرات ورزی پایین نشان می دهند.
کلیدواژگان: اضطراب اجتماعی، پرخاشگری، جرات ورزی، خودکارآمدی، عزت نفس، کمرویی -
صفحات 239-246سابقه و هدفیکی از موضوعاتی که ذهن محققان را در حیطه روانشناسی سلامت به خود مشغول کرده است، بررسی ویژگی های شخصیتی افراد مبتلا به بیماری دیابت است. در این راستا پژوهش حاضر به بررسی مقایسه ای سیستم های بازداری/ فعال سازی رفتاری و صفات شخصیتی در دو گروه زنان مبتلا به دیابت نوع دو و زنان غیر دیابتی می پردازد.مواد و روش هاپژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی مقایسه ای بود. جامعه آماری را کلیه زنان دیابتی مراجعه کننده به مرکز آموزش دیابت در بیمارستان سینا در شهر تبریز (سال 1391) تشکیل دادند که در آن 40 بیمار دیابتی با 40 نفر افراد سالم مورد مقایسه قرار گرفتند. اطلاعات از طریق پرسشنامه شخصیتی آیزنک (EPQ) و مقیاس سیستم های بازداری/فعال سازی رفتاری جمع آوری گردید.نتایجنمره افراد دیابتی در روان رنجوری نسبت به افراد غیر دیابتی در سطح بالاتری قرار داشت (001/ 0>P). سطح حساسیت بازداری رفتاری (BIS) در زنان دیابتی به گونه ای معنی دار از زنان غیر دیابتی بیشتر بود، اما حساسیت سیستم فعال ساز رفتاری (BAS) و زیر مقیاس های سیستم فعال ساز رفتاری، در افراد دیابتی در سطح پایین تری قرار داشت.نتیجه گیریدر مجموع می توان گفت که روان رنجوری (N) و حساسیت بالای سیستم بازداری رفتاری (BIS) نقش تسهیل کننده در بروز بیماری دیابت داشته و بنابراین می توان مبتنی بر این ویژگی ها، وقوع و عدم وقوع بیماری دیابت را به طور نسبی در کنار سایر عوامل موثر، پیش بینی نمود.
کلیدواژگان: سیستم بازداری رفتاری (BIS)، سیستم فعال ساز رفتاری (BAS)، صفات شخصیتی، بیماران دیابتی -
صفحات 247-252سابقه و هدفآنتی ژن 4 وابسته به لنفوسیت T سیتوتوکسیک نقش مهمی در بازدارندگی فعالیت سلول های T و در نتیجه، جلوگیری از اختلالات خودایمنی نظیر بیماری لوپوس اریتماتوس سیستمیک بر عهده دارد. هدف از مطالعه حاضر بررسی همراهی پلی مورفیسم 1661AG با بیماری لوپوس اریتماتوس سیستمیک می باشد.مواد و روش هامطالعه حاضر بر روی کلیه بیماران مبتلا به لوپوس مراجعه کننده به درمانگاه تخصصی بیمارستان 5 آذر شهر گرگان طی سال 1388 انجام شد. 180 فرد بیمار و 304 فرد سالم که از لحاظ سن و قومیت با افراد بیمار هم سان بودند، وارد مطالعه شدند. جهت تعیین فراوانی الل ها و ژنوتیپ ها از تکنیک PCR-RFLP استفاده شد.نتایجنتایج نشان داد هیچ گونه ارتباط معنی داری بین بیماری، آلل ها و ژنوتیپ های مختلف وجود ندارد. هم چنین، رابطه سن، قومیت، سابقه بیماری در خانواده و رابطه خویشاوندی والدین با هیج یک از ژنوتیپ های مورد بررسی معنی دار نبود.نتیجه گیرینتایج بررسی حاضر نشان داد پلی مورفیسم 1661AG ارتباطی با ابتلا به بیماری لوپوس اریتماتوس سیستمیک ندارد.
کلیدواژگان: CTLA، 4، لوپوس اریتماتوی سیستمیک، پلی مورفیسم، پروموتور، 1661AG -
ارزیابی میزان پاسخ ایمنی نسبت به واکسن هپاتیت B در پرسنل درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی سال 1391صفحات 253-259سابقه و هدفهپاتیت B یکی از مشکلات سلامت عمومی در سراسر جهان است. مهم ترین راه برای جلوگیری از آن به خصوص بین افراد با ریسک بالا، واکسیناسیون است. در این مطالعه میزان ایمنی نسبت به واکسن در پرسنل درمانی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در سال 1391 بررسی شده است.مواد و روش هااین مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 227 نفر از پرسنل درمانی انجام شد. نمونه ها به صورت تصادفی و از میان پرسنلی که حداقل 3 ماه از دریافت آخرین دوز واکسن هپاتیت B آنها گذشته بود، انتخاب شدند. نمونه های سرمی افراد از نظر تیتر Anti-HBs با روش ELISA و Anti-HBc با روش RAPID مورد آزمایش قرار گرفت.نتایجاز 227 نفر افراد مورد مطالعه 54 نفر (4/24 درصد) مرد و 167 نفر (6/75 درصد) زن با میانگین سنی 85/7 ± 35/31 بودند. فراوانی افراد پاسخ دهنده به واکسن در جنس زن 3/95 درصد بود که 8/10 درصد دارای پاسخ کم، 4/14 درصد دارای پاسخ متوسط و 1/70 درصد با پاسخ بالا بودند. از طرف دیگر در مردان فراوانی افراد پاسخ دهنده به واکسن3/95 درصد بود که 4/20 درصد دارای پاسخ کم، 4/20 درصد دارای پاسخ متوسط، 6/55 درصد با پاسخ بالا بودند.نتیجه گیرییافته های مطالعه نشان می دهد که پاسخ مناسبی به واکسن به خصوص بعد از یک سال از تزریق ایجاد می شود. بنابراین پروتکل کنونی جهت واکسیناسیون هپاتیت B با پاسخ مناسبی همراه بوده، هرچند پس از یک دوره واکسیناسیون کامل، پاسخ به واکسن 100 درصد نبوده است.
کلیدواژگان: هپاتیت B، سطح ایمنی، واکسیناسیون -
صفحات 260-266سابقه و هدفکوتاه شدن طول سرویکس یا قیفی شدن آن در صورتی که در اواسط حاملگی اندازه گیری شوند، می توانند زایمان زودرس را پیش گویی کنند. واژینوز باکتریال نیز عامل خطر زایمان زودرس است که باعث ایجاد pH قلیایی واژن می شود. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر این دو پارامتر در جمعیت کم خطر در پیش گویی زایمان زودرس در سه ماهه دوم بارداری می باشد تا با انجام مداخلات از این عارضه پیش گیری شود.مواد و روش هااین مطالعه هم گروهی بر روی 438 زن باردار در سنین 18 تا 24 هفته بارداری انجام شد. طول سرویکس و pH واژن اندازه گیری شد و سن بارداری در زمان زایمان در این افراد تعیین گردید. ریسک زایمان زودرس در کل و بر حسب متغیرهای pH و طول سرویکس محاسبه و ارزش اخباری هر یک ارایه شد.نتایجشانس زایمان زودرس در pH قلیایی واژن نسبت به pH اسیدی بیش از 3 برابر بوده و این اختلاف معنی دار بود (06/3 = OR). ارتباط طول سرویکس و زایمان زودرس نیز معنی دار بود. طول سرویکس کمتر از 30 میلی متر شانس زایمان زودرس را نزدیک به 14 برابر افزایش داده و افرادی که طول سرویکس کمتر از 30 میلی متر داشتند، بیش از 71 درصد به زایمان زودرس دچار شدند (ارزش اخباری مثبت).نتیجه گیریواژن قلیایی خطر بیشتری برای ایجاد زایمان زودرس دیرهنگام نسبت به زودهنگام و سرویکس کوتاه خطر بیشتری برای ایجاد زایمان زودرس زودهنگام نسبت به دیرهنگام دارد.
کلیدواژگان: زایمان زودرس، طول سرویکس، واژینوز باکتریال -
صفحات 267-274سابقه و هدفاشریشیاکلی یوروپاتوژنیک یکی از مهمترین عوامل ایجادکننده عفونت مجاری ادراری است. این سویه ها انواع مختلفی از فاکتورهای ویرولانس از جمله چسبنده ها، توکسین ها و سیستم های اکتساب آهن را دارا می باشند. ژن های ویرولانس روی عناصر ژنتیکی متحرک و یا در نواحی خاصی از کروموزوم که جزایر پاتوژنیسیتی نامیده می شوند، قرار دارند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع اشریشیاکلی یوروپاتوژنیک و فاکتورهای ویرولانس در میان سویه های اشریشیاکلی یوروپاتوژنیک می باشد.مواد و روش هااز 370 نمونه ی ادرار جمع آوری شده از بیماران بستری در بیمارستان شهید بهشتی کاشان مجموعه ای از 150 ایزوله ی اشریشیاکلی بین آذرماه 1391 تا تیرماه 1392جدا گردید. باکتری اشریشیاکلی با استفاده از تکنیک های بیوشیمیایی و میکروب شناسی استاندارد شناسایی شد و بررسی شیوع فاکتورهای ویرولانس با استفاده از روش PCR انجام گرفت.نتایجشیوع عفونت مجاری ادراری ایجاد شده با اشریشیاکلی 5/40 درصد برآورد گردید. شیوع ژن های ویرولانس pai، traT، aer، pap، hly به ترتیب شامل 74، 4/61، 7/30، 7/16 و 5/4 درصد به دست آمد و ژن های sfa، afa، cnf در سویه های ما شناسایی نشدند.نتیجه گیریمطالعه حاضر نشان داد که شیوع ژن های ویرولانس pai، traT و aer در میان سویه های اشریشیاکلی یوروپاتوژنیک جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان در منطقه ی ما بالا می باشد. بنابراین، ژن های فوق می توانند به عنوان هدف در مداخلات درمانی مورد بررسی بیشتری قرارگیرند.
کلیدواژگان: اشریشیاکلی یوروپاتوژنیک، عفونت مجاری ادراری، ژن های ویرولانس، جزایر پاتوژنیسیتی -
صفحات 275-280سابقه و هدفبا توجه به شیوع بالای بیماری صرع، داروهای ضد تشنج به طور وسیع در این بیماران استفاده می شود. یکی از عوارض مهم این داروها تاثیر بر عملکرد تیروئید می باشد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثرات سدیم والپروات و فنوباربیتال بر روی تست های تیروئیدی کودکان انجام شده است.مواد و روش هااین مطالعه به روش مورد- شاهدی در کودکانی که به عنوان مورد تشنج برای اولین بار مراجعه نموده و یا مورد قبلی تشنج بوده ولی تاکنون دارو مصرف نکرده بودند، انجام شد. 31 نفر در گروه درمان با والپروات سدیم، 22 نفر در گروه فنوباربیتال و 60 نفر در گروه کنترل قرار داشتند. سطح سرمی TSH و T4 پیش از درمان، 1 و 3 ماه بعد اندازه گیری شد و تحت آنالیز قرار گرفت.نتایجمیانگین سنی کودکان مورد بررسی 01/2 ± 83/3 سال بود. تعداد 60 پسر و 53 دختر مورد بررسی قرار گرفتند. هر سه گروه مطالعه از نظر سن و جنس بای ک دیگر اختلاف نداشتند. در گروه والپروات تنها بعد از 3 ماه میزان TSH افزایش داشت و تغییری در T4 مشاهده نشد. در گروه فنوباربیتال تغییری در هورمون های تیروئیدی مشاهده نگردید.نتیجه گیریدر مجموع می توان گفت فنوباربیتال تاثیری در تست های تیروئید نداشت و والپروات سدیم باعث افزایش TSH گردید. لذا پیشنهاد می شود مطالعات بیش تر در این زمینه انجام شود و از نظر علائم بالینی نیز بیماران بررسی شوند.کلیدواژگان: هورمون های تیرویید، تشنج، داروهای ضدتشنج، سدیم والپروات، فنوباربیتال
-
صفحات 281-285سابقه و هدفشیلوتوراکس مادرزادی به تجمع مایع لنفاتیک درون فضای پلور گفته می شود. مواردی که به درمان محافظه کارانه پاسخ نمی دهند، معمولا نیاز به جراحی دارند. اگرچه اکترئوتاید (آنالوگ سوماتواستاتین) به طور موفقیت آمیزی برای درمان شیلوتوراکس استفاده شده است، اما مکانیسم اثر آن کاملا مشخص نمی باشد و اعتقاد بر این است که از طریق کاهش جریان لنف احشایی اثر می کند.
معرفی بیمار: در این گزارش به معرفی دو مورد درمان شیلوتوراکس مادرزادی با اکترئوتاید که به درمان حمایتی (حمایت تغذیه ای و درناژ) پاسخ نداده بودند و به دلیل اجتناب سرویس جراحی از مداخله، با هدف کمک به بیمارانجام شده، پرداخته می شود. مورد اول یک شیرخوار50 روزه با ظاهر سندرم نونان و دیگری نوزادی 18 روزه مبتلا به شیلوتوراکس مادرزادی ایدیوپاتیک می باشد. درمان با بهبودی سریع علائم تنفسی در مدت کوتاهی از شروع مصرف اکترئوتاید همراه بود و بهبودی کامل علائم بالینی در شیرخوار اول 12 روز و در بیمار دوم 10 روز بعد از شروع درمان اتفاق افتاد. انفوزیون اکترئوتاید ابتدا با دوز mic.gr/kg/hr 3 شروع شد و روزانه mic.gr/kg/hr 1 افزوده شد و به حداکثر دوز mic.gr/kg/hr 8 رسید. در پیگیری 2 ماه بعد بیماران مشکلی نداشتند.نتیجه گیریبه نظر می رسد درمان با اکترئوتاید به صورت انفوزیون به عنوان روشی موثر و ایمن و جایگزین جراحی در درمان شیلوتوراکس مادرزادی مقاوم در نوزادان و شیرخواران قابل استفاده باشد. البته برای مشخص شدن نقش واقعی اکترئوتاید در درمان شیلوتوراکس مادرزادی نیاز به مطالعات بیشتری می باشد.
کلیدواژگان: شیلوتوراکس مادرزادی، افیوژن پلور، سندرم دیسترس تنفسی
-
Pages 194-200BackgroundDiabetes is a chronic disease characterized by metabolic disorders of proteins, fats and carbohydrates. Long-term use of the blood glucose lowering drugs can cause side effects. The purpose of this study was to examine the effect of the alcoholic extract of E. cyparissias on the level of brain antioxidant enzymes in streptozotocin-induced diabetic male rats.Materials And MethodsIn this study, 40 adult male Wistar rats (250±20 gr) were divided randomly into 4 groups: 1) control; 2) streptozotocin-induced diabetic; 3) treatment1: received 500 mg/kg of the extract and 4) treatment 2: received 250 mg/kg of the extract. The two treatment groups received the alcoholic extract through gastric gavages for 21 days. At the end of the treatment, the blood glucose and levels of brain antioxidant enzymes (TAC, MDA, SOD and GPX) were determined.ResultsResults showed that the MDA level was significantly increased in brain tissue in the diabetic group compared to the control group (P=0.001). Furthermore, the levels of TAC, SOD and GPX were significantly decreased in brain tissues in the diabetic group compared to the control group (P=0.001). Similar results were obtained for the blood glucose level.ConclusionIt can be concluded that oral administration of E. cyparissias alcoholic extract has the antidiabetic and antioxidant activities in the streptozotocin-induced diabetic rats.Keywords: E. cyparissias extract, Antioxidant activity, Brain tissue, Diabetes, Male rat
-
Pages 201-210BackgroundThere are many researches on the relationship between the stress and depression with migraine, but yet experimental evidence is needed to validate such a view. So, the aim of this study was to examine the experimental effects of mood and stress induction on pain intensity among the migraine patients.Materials And MethodsIn this semi-experimental study, 60 patients suffering from migraine were selected from Baghiatallah hospital (Tehran) and randomly assigned to three groups: the positive and negative mood-induced and control groups. A computerized task was used to elicit stress and different types of films were presented to induce mood. The pain intensity was measured using the numerical rating scale in 3 stages (at baseline, after the computerized task, and after showing film).ResultsResults showed that the pain intensity of all participants was significantly increased after presenting the computerized task (P<0.0001). Pain intensity in the negative and positive mood-induced and control groups was increased from 17.75 to 24, 13.4 to 27.9 and 11.55 to 33.65, respectively. The results showed that the induction of depressed mood increased the pain intensity (38.7), while the induction of positive mood significantly reduced it (15.15) (P<0.04). No significant difference was seen in the control group.ConclusionThe stressors can lead to increase pain intensity in migraine patients and thus being in the sad and happy conditions can increase and decrease the pain intensity in migraine patients.Keywords: Stress, Depression, Migraine, Pain assessment
-
Pages 211-219BackgroundMajor depressive disorder (MDD) is a severe disorder that has a significant impact on the psychological and social functioning of children and adolescents. Considering the current limitations in the treatment of this disorder; the present study aimed to examine the effect of fluoxetine and fluvoxamine on the treatment of child and adolescent depression.Materials And MethodsIn this double-blind clinical trial study, 40 children and adolescents with MDD referred to child psychiatric clinic of Kashan University of Medical Sciences (during 2013-2014) were randomly divided into the fluvoxamine and fluoxetine groups. Data were collected using the children’s depression inventory, children's global assessment scale, and drug side effect questionnaire. The participants were evaluated at the beginning and 2, 4, and 8 weeks after the beginning of the treatment.ResultsThe mean age of children and adolescents was 12.40±2.63 years. The mean scores of CDI in the flouxetine and fluvoxamine groups were significantly decreased from 25.65±10.49 to 11.55±3.23 and from 28.45±7.61 to 8.05±4.87, respectively. Moreover, the mean scores of CDI in the flovaxamine group demonstrated a significant decrease at weeks 4 and 8 compared to the fluoxetine group (P=0.03 and P=0.005, respectively). In the 8th week the response rates to treatment were %85 and 55% in the fluvoxamine and fluoxetine groups, respectively. No serious side effect was observed in the participants and no suicidal attempts were reported during the study.ConclusionConsidering that there is a significant reduction in the depression score in the fluvoxamine group compared to the fluoxetine one, fluvoxamine can be used as an effective and safe drug in the treatment of MDD in children and adolescents.Keywords: Depressive disorder, Fluoxetine, Fluvoxamine
-
Pages 220-228BackgroundSome scientific data have been reported the positive effects of caffeine compounds on modulating the signs of delayed onset muscle soreness. The present study was conducted to identify the effect of different doses of caffeine on some serum markers of muscular damage in male volleyball players after a single session of exhaustive exercise.Materials And MethodsIn a randomized double-blind study, 30 male volleyball players (mean age 21.47±1.45 years, fat percent 10.47±3.11% and BMI 23.15±1.26 kg.m2) were allocated into three equal groups: the supplement (6 and 9 mg.kg-1 caffeine) and placebo (6 mg.kg-1 dextrose) groups. After the supplementation, all subjects were participated in a single session of resistant weight-training (80% until exhaustion). Changes in the muscular damage indices including total serum creatine kinase and lactate dehydrogenase were determined in three phases (baseline, immediately and 24 hours after the training).ResultsThe results showed that the different doses of caffeine had no significant effect on the increased levels of serum enzymes of muscular damage immediately after exercise compared to the placebo group (P≥0.05). Moreover, different doses of caffeine had no effect on the increased levels of muscle damage markers 24 hours after the exercise (P≥0.05).ConclusionAlthough the different doses of caffeine cannot significantly prevent further muscular damage, it cannot lead to the further deterioration of indirect indices of muscle damage.Keywords: Caffeine, Creatine kinase, Lactate dehydrogenase, Resistance exercise, Volleyball players
-
Pages 229-238BackgroundThe purpose of this study was to compare the self- efficacy, self -esteem, social anxiety, shyness and aggression among the high school students with different levels of assertiveness.Materials And MethodsIn this study, 311 first and second grade high-school students were selected from the five regions of Tehran (North, South, Central, East, and West) through cluster sampling. The low, high and moderate-assertive participants were recognized based on the mean and standard deviation of assertiveness. Multivariate analysis (MANOVA) was used to compare the research variables in the three groups.ResultsThe results showed a significance value of F for Wilks lambda (F=4.12, P=0.001) indicating the overall differences in different levels of assertiveness. There was a significant difference in self-efficacy (P<0.001, F: 13.77) and self-esteem (P<0.001, F: 4.80) in three groups of assertiveness. Moreover, a significant difference was found in aggression (P<0.001, F: 12.1), social anxiety (P<0.001, F: 5.24) and shyness (P<0.001, F: 8.65) among the high, low and moderate-assertive students.ConclusionAccording to the results of this study, the high-assertive students had the higher levels of self-efficacy and self-esteem and lower levels of social anxiety, shyness and aggression as compared to the low and moderate-assertive students.Keywords: Social anxiety, Aggression, Assertiveness, Self, efficacy, Self, esteem, Shyness
-
Pages 239-246BackgroundOne of the important topics in the field of health psychology is the personality traits of individuals suffering from diabetes. The present study aimed to compare the behavioral activation (BAS) and behavioral inhibition systems (BIS) and personality traits among diabetic and non-diabetic women.Materials And MethodsIn this descriptive-comparative study, 40 diabetic women referred to Sina diabetes center in Tabriz (during 2011-2012) were compared with 40 non-diabetic ones. Data were collected through the BAS/BIS scale and Eysenk personality questionnaire.ResultsThe scores of neurosis (N) in diabetic women were higher than those for non-diabetic women (P<0.001). Results also showed that the level of BIS in diabetic women were significantly higher than that for non-diabetic women; however, the levels of BAS and BAS subsystems (impulsivity/fun seeking, drive, and reward responsiveness) in diabetic women were lower than those for non-diabetic women.ConclusionIt can be concluded that neurosis and high levels of BIS sensitivity can facilitate diabetes outbreaks. Thus, these factors along with several other factors can be effective to predict the prevalence of diabetes.Keywords: Behavioral inhibition system, Behavioral activation system, Personality traits, Diabetic patients
-
The association of 1661AG polymorphism for CTLA-4 gene in patients with systemic lupus erythematosusPages 247-252BackgroundCytotoxic lymphocyte antigen-4 (CTLA-4) plays an important role in regulating T cell activation. CTLA-4 gene polymorphism is related to genetic susceptibility to various autoimmune diseases, including systemic lupus erythematosus (SLE). This study aimed to evaluate the role of CTLA-4 polymorphism at positions-1661AG in patients with SLE.Materials And MethodsThis study was performed on 180 SLE patients referred to 5th Azar educational hospital (Gorgan, Iran, during 2010-2011) and 304 ethnically-and age-matched healthy controls. Polymerase chain reaction restriction fragments length polymorphism (PCR-RFLP) was used to analyze the genotype and allele frequencies of this polymorphism.ResultsNo statistically significant difference was observed between the studied genotypic and allelic frequencies between the SLE patients and healthy controls. Moreover, no significant correlation was found between the different risk factors (e.g., age, ethnicity, history of the disease and the parent's relationship) and the different genotypes.ConclusionResults suggest that the -1661AG polymorphism in the promoter region of the CTLA-4 gene has no role in the genetic susceptibility to SLE.Keywords: CTLA, 4 antigen, Lupus polymorphism CTLA, 4, Polymorphism, Promoter, 1661AG
-
Pages 253-259BackgroundHepatitis B infection is a major public health problem worldwide. An important way to prevent hepatitis infection, especially among the high-risk populations including healthcare workers is vaccination. So, this study was conducted to evaluate the post- vaccination immunologic response of health staff in Kashan University of Medical Sciences during 2012-2013.Materials And MethodsA cross-sectional descriptive study was performed on 227 staff randomly selected from the ones received the last dose of vaccine three months ago. Their blood samples were tested for Anti-HBs and Anti-HBc using the ELISA and RAPID tests, respectively.ResultsAmong 227 subjects, 167(75.6%) cases were female and 56 (24.4%) male (mean age, 31.35±7.85 years). Ninety-five percent of the women responded to the vaccine (10.8% hypo-response; 14.4% intermediate-response and 70.1% hyper-response). On the other hand, 95.3% of the men responded to the vaccine (20.4% hypo-response, 20.4% intermediate- response and 55.6% hyper-response).ConclusionThe results of this study reveal the appropriate immune responses to vaccine one year after the vaccination. Although among the subjects the immunologic response to vaccine after one period of vaccination has not been 100%, the current protocol for hepatitis B vaccine yields the remarkable response.Keywords: Hepatitis B, Immunity level, Vaccination
-
Pages 260-266BackgroundShortened mid-trimester cervical length in the mid-trimester period can predict very early spontaneous preterm birth. On the other hand, bacterial vaginosis, as a risk factor of the preterm labor, can increase the vaginal pH. This study aimed to evaluate the effect of cervical length and vaginal pH on the prediction of preterm labor in low risk population during the mid-trimester to prevent the preterm labor using the appropriate interventions.Materials And MethodsThis cohort study was performed on 438 pregnant women between 18 and 24 weeks of pregnancy. The vaginal pH, cervical length and delivery gestational age were determined. The risk of preterm labor was evaluated based on pH and the cervical length and then the predictive values of them were determined.ResultsThe odds ratio of preterm labor in alkaline toward acidic vaginal pH was more than 3 times (OR=3.06). Moreover, a significant relationship was seen between the cervical length and preterm labor. The chance of preterm labor in women with a cervical length less than 30mm was increased 14 times compared to those with a normal cervical length. More than 71% of the women had preterm labor.ConclusionThe risk of early preterm labor in alkaline vaginal pH is higher than the late preterm and the risk of late preterm labor in short cervix is higher than the early preterm.Keywords: Preterm labor, Cervical length, Bacterial vaginosis
-
Pages 267-274BackgroundUropathogenic Escherichia coli (UPEC) is one of the most important etiologic agent of urinary tract infection (UTI). UPEC strains have various types of virulence factors such as adhesins, toxins and iron uptake systems. Virulence genes are located on transmissible genetic elements and/or in particular locus on the chromosome called pathogenicity islands (PAI). The aim of this study was to investigate the prevalence of UPEC and the virulence factors among the UPEC isolates.Materials And MethodsOf 370 urine samples collected from hospitalized patients with UTI in Kashan Shahid-Beheshti hospital, a total of 150 E.coli strains were isolated between December 2012 and June 2013. Biochemical and standard microbiological techniques were used to identify the E.coli followed by screening for virulence genes using the polymerase chain reaction (PCR).ResultsThe prevalence of UTI infection was 40.5% and the frequency of UPEC virulence genes was traT (74%), aer (30.7%), PAI (61.4%), sfa (0%), pap (16.7%), cnf1 (0%), afa (0%) and hly (4.5 %).ConclusionOur study showed that the traT, PAI and aer virulence genes were highly prevalent among the UPEC strains isolated from hospitalized patients in our region; therefore, these genes could be studied as targets for medical interventions.Keywords: Uropathogenic Escherichia coli, Urinary tract infection, Virulence genes, Pathogenicity islands
-
Pages 275-280BackgroundDue to the high prevalence of epilepsy, antiepileptic drugs are widely prescribed for the epileptic patients. One of the major side effects of these drugs is their negative effect on thyroid function. The aim of this study was to examine the effects of sodium valproate and phenobarbital on thyroid function in children.Materials And MethodsThis case-control study was conducted on children with the first epileptic experience or those epileptic children who had not received any medication. The participants were allocated into three groups: the sodium valproate (31 cases), phenobarbital (22 cases), and control (60 cases) groups. Serum level of TSH and T4 before the treatment and 1 and 3 months later were measured and analyzed.ResultsMean age of the children (60 male and 53 female cases) was 3.83±2.01 years. No difference was found among the three groups regarding the age and sex. In the valproate group, the level of TSH was increased only within 3 months after the treatment, while no change was detected in T4. There was no detected change for the thyroid hormones in the phenobarbital group as well.ConclusionPhenobarbital had no effect on thyroid tests, while sodium valproate appeared to increase the TSH in the epileptic patients. Therefore, further studies are recommended in this regard with the consideration of the relevant clinical signs.Keywords: Thyroid hormones, Epilepsy, Antiepileptic drugs, Sodium valproate, Phenobarbital
-
Pages 281-285BackgroundCongenital chylothorax is the accumulation of lymphatic fluid within the pleural space. Cases unresponsive to conservative management usually require surgery. Although octreotide has been used successfully to treat chylothorax, the exact mechanism of its action is uncertain and it is believed to reduce the lymphatic drainage through a direct action on splanchnic lymph flow. Case Report: We report two cases of congenital chylothorax who did not respond to supportive therapy (nutritional support and drainage) and where surgery service was avoided with the compassionate trial of octreotide. The first case was a 50-day-old infant with Noonan syndrome phenotype and another was an 18-day-old neonate with idiopathic congenital chylothorax. Treatment was associated with prompt respiratory improvement soon after starting the octerotide treatment and in the first and second cases the clinical symptoms resolved completely in 12 and 10 days after the onset of the treatment, respectively. Octreotide infusion was started at an initial dosage of 3 μg/kg/hour and increased daily by 1 μg/kg/hour to maximum 8 μg/kg/hour. The patients were well 2 months after the treatment.ConclusionOctreotide infusion appears to have a good safety profile in newborns and remains a promising alternative to surgery for recalcitrant cases of chylothorax. Further studies are required to ascertain its true value in congenital chylothorax.Keywords: Congenital chylothorax, Pleural effusion, Respiratory distress syndrome