فهرست مطالب
نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال دوازدهم شماره 9 (پیاپی 62، آذر 1393)
- تاریخ انتشار: 1393/09/30
- تعداد عناوین: 10
-
-
صفحات 800-806پیش زمینه و هدفقرار گرفتن در معرض نور مداوم و نبود ریتم طبیعی شب و روز در بخش های ویژه فرد را در معرض اختلال سیکل سیرکادین ناشی از سرکوب ترشح ملاتونین و به دنبال آن اختلال خواب قرار می دهد. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر استفاده از ماسک های چشمی بر وضعیت خواب شبانه بیماران بستری در بخش های ویژه قلب بود.مواد و روش هادر این مطالعه تجربی 40 بیمار واجد شرایط به صورت تصادفی در 2 گروه کنترل و چشم بند قرار گرفتند. داده های موردنیاز با استفاده از پرسشنامه بررسی اطلاعات جمعیت شناختی، شاخص کیفیت خواب پیتزبرگ، معیار رتبه ای درد و پرسشنامه بررسی خواب لیدز جمع آوری شد. تجزیه وتحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS 16 و با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و کای دو انجام شد.یافته هانتایج نشان داد که بعد از مداخله میانگین نمره کلی خواب در گروه کنترل0/5 ±4/8در گروه چشم بند 1/1 ± 6/7 که ازنظر آماری تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود داشت (P <0.001).بحث و نتیجه گیرییافته های مطالعه حاضر نشان داد که استفاده از چشم بند باعث بهبود خواب بیماران بستری در بخش های ویژه قلب می گردد.
کلیدواژگان: خواب، بخش ویژه قلب، ماسک چشم -
صفحات 807-814پیش زمینه و هدفتعداد بسیاری از بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه با فرایند همودیالیز به زندگی خود ادامه می دهند. این بیماری مزمن و ناتوان کننده، پیامدهای روان پزشکی متعددی را به دنبال خواهد داشت. افسردگی و اضطراب ازجمله شایع ترین این اختلالات به شمار می روند. وجود مشکلات جسمی، روانی و اجتماعی پیش روی این بیماران لزوم توجه به توانایی بیمار در انجام فعالیت ها و میزان خودکارآمدی وی در دستیابی به کیفیت زندگی مطلوب را ایجاب می کند. این مطالعه باهدف بررسی ارتباط خودکارآمدی با اضطراب و افسردگی در بیماران تحت همودیالیز مراجعه کننده به واحد همودیالیز انجام شد.مواد و روش هااین مطالعه توصیفی تحلیلی می باشد که در سال 1390 روی 160 بیمار تحت درمان با همودیالیز مرکز آموزشی درمانی رازی رشت به روش سرشماری انجام گردید. ابزار گردآوری داده ها مشتمل بر چهار پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، اضطراب و افسردگی بیمارستانی (HADS) و سنجش خودکارآمدی بود. اطلاعات پس از جمع آوری توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 17 با آزمون های ضریب همبستگی پیرسون، تی تست، آنالیز واریانس و رگرسیون خطی در سطح معناداری 0/05 مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.یافته هامیانگین سنی افراد موردمطالعه 11/86 ± 50/39بود یافته های پژوهش نشان داد که نمره خودکارآمدی در بیماران همودیالیزی 4/93 ± 33/14، اضطراب 3/59 ± 9/86 و افسردگی 3/30± 8/95 می باشد. بر این اساس اکثریت بیماران (70/6 درصد) خودکارآمدی عمومی مطلوب و اضطراب و افسردگی متوسط تا شدید داشتند. همچنین بین سن با خودکارآمدی (p<0.05) و شغل با اضطراب (p<0.04) ارتباط آماری معنی داری وجود داشت.بحث و نتیجه گیریبر اساس یافته های این مطالعه، افسردگی و اضطراب یافته شایعی در بیماران تحت همودیالیز است که کیفیت زندگی آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد، لذا خودکارآمدی به عنوان یکی از عوامل موثر در کنترل و دستیابی به برآیندهای مورد انتظار توسط بیماران محسوب می شود بنابراین افزایش خودکارآمدی بیماران می تواند سبب افزایش توان خودمراقبتی شود.
کلیدواژگان: خودکارآمدی، اضطراب، افسردگی، همودیالیز، نارسایی مزمن کلیه، پرستاری -
صفحات 815-824پیش زمینه و هدفکیفیت زندگی افراد معیار مهمی است که اثربخشی مراقبت های بهداشتی را نشان می دهد. علیرغم وجود شواهدی مبنی بر اثربخشی مداخلات خودمدیریتی در بیماری های مزمن، مطالعات کمی در زمینه ارزش برنامه های خودمدیریتی در بیماران تحت درمان با همودیالیز صورت گرفته است. این تحقیق باهدف تعیین برنامه های خودمدیریتی بر کیفیت زندگی بیماران تحت درمان با همودیالیز انجام شد.مواد و روش کاراین مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است. تعداد نمونه شامل 82 نفر از بیماران تحت درمان با همودیالیز مراجعه کننده به بخش دیالیز بیمارستان طالقانی ارومیه بود. بیماران بعد از انتخاب هدفمند به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و شاهد قرار گرفتند. داده ها قبل و بعد از 12 هفته مداخله، توسط فرم مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران کلیوی تکمیل شد و با استفاده از آمار توصیفی، آزمون تی زوج و آزمون تی گروه های مستقل تجزیه تحلیل شدند.یافته هانتایج نشان داد که اختلاف میانگین کیفیت زندگی بعد از مداخله در ابعاد علائم بیماری، کیفیت تعاملات اجتماعی، تشویق کادر بخش دیالیز، نقش جسمی، در دو نقش عاطفی بین دو گروه مداخله و شاهد معنی دار بود (p <0.05). ولی در سایر ابعاد کیفیت زندگی معنی دار نبود.بحث و نتیجه گیرینتایج این مطالعه تاثیر برنامه های خودمدیریتی بر برخی ابعاد کیفیت زندگی در بیماران همودیالیزی را نشان داد. با توجه به کمبود نیروی انسانی در پرستاری و اهمیت مشارکت بیماران در مدیریت بیماری های مزمن، توسعه برنامه های خودمدیریتی می تواند جایگزین روش های آموزش سنتی و پاسخی به چالش های مذکور باشد.
کلیدواژگان: خودمدیریتی، کیفیت زندگی، همودیالیز -
صفحات 825-832پیش زمینه و هدفتغذیه با شیر مادر برای کودک، مادر و جامعه مفید است. برتری شیر مادر بر سایر شیرها، ازنظر ترکیب، مقدار مواد غذایی، اثرات عاطفی، فاکتورها و مواد مصونیت بخش است. این مطالعه باهدف بررسی تاثیر آموزش چهره به چهره و ارائه پمفلت بر آگاهی مادران شیرده شهر خوی انجام گرفت.مواد و روش هادر این مطالعه نیمه تجربی 105 نفر از مادران شیرده به روش نمونه گیری آسان انتخاب و به روش تخصیص تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. مداخله در گروه یک به روش آموزش چهره به چهره، در گروه دو با ارائه پمفلت و در گروه شاهد مراقبت های روتین بخش انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای شامل مشخصات دموگرافیک و سوالات آگاهی بود. داده ها توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.یافته هامتوسط سن شرکت کنندگان 4/93 ±25/9 سال بود. اکثر آن ها (30/5 درصد) دیپلم و 71/4 درصد خانه دار بوده و 61/9 درصد زایمان طبیعی داشتند. میزان آگاهی مادران در گروه های آموزش چهره به چهره و پمفلت به طور معنی داری بیشتر از گروه شاهد بود. آموزش چهره به چهره نیز موثرترین روش بود. ارتباط معنی دار آماری بین میزان آگاهی مادران و سن، شغل، سطح تحصیلات و رتبه تولد فرزند وجود نداشت.بحث و نتیجه گیریاز آنجائی که روش های آموزشی مختلف در میزان آگاهی مادران شیرده موثر بوده و بنابر یافته ها آموزش چهره به چهره موثرترین روش بود لذا پیشنهاد می شود در برنامه ریزی آموزشی برای افزایش آگاهی و تداوم شیردهی از روش های مناسب و مقرون به صرفه استفاده شود.
کلیدواژگان: آموزش چهره به چهره، مادران شیرده، آگاهی، پمفلت -
صفحات 833-841پیش زمینه و هدفمولتیپل اسکلروزیس شایع ترین اختلال نورولوژیکی در بالغین جوان است که تظاهرات جسمی و روانی متعدد دارد. اضطراب یکی از تظاهرات روانی این بیماری است که با تشدید بیماری ام اس رابطه قوی دارد. این پژوهش با هدف تعیین تاثیر برنامه خودمدیریتی بر میزان اضطراب بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام گرفت.مواد و روش کارپژوهش حاضر، مطالعه ای تجربی از نوع قبل و بعد می باشد. 80 نفر از بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس که شرایط ورود به مطالعه را داشتند به صورت تصادفی انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه کنترل (40 نفر) و مداخله (40 نفر) تخصیص داده شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر بود که قبل و بعد از مداخله در دو گروه تکمیل شد. برنامه خودمدیریتی بر اساس نتایج حاصل از نیازسنجی (بر اساس مصاحبه با بیماران و بررسی نتایج فرم های سطح اضطراب قبل از مداخله)، طراحی و در گروه مداخله به صورت چهار جلسه برای هر گروه کوچک 10 نفره، مجموعا 16 جلسه اجرا شد و 2 ماه پیگیری شد. تجزیه وتحلیل داده ها به وسیله نرم افزار آماری SPSS ویرایش 16 و با استفاده از آزمون های آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.یافته هانتایج این مطالعه بیانگر آن بود که میانگین نمرات اضطراب آشکار بیماران مبتلا به ام اس بعد از مداخله در دو گروه تفاوت آماری معنی دار دارد (0/020=P). میانگین نمرات اضطراب پنهان بیماران در گروه مداخله بعد از اجرای برنامه خودتدبیری کاهش یافت که آزمون آماری تی مستقل این کاهش را بین دو گروه معنادار نشان داد (0/024=P).بحث و نتیجه گیریبرنامه خودمدیریتی در کاهش میزان سطح اضطراب بیماران مبتلا به ام اس موثر می باشد با توجه به نتایج مطالعات فوق لزوم اجرای برنامه خودتدبیری به صورت درازمدت جهت کاهش مشکلات روحی و روانی بیماران مبتلا به ام اس پیشنهاد می گردد.
کلیدواژگان: برنامه خودمدیریتی، اضطراب، مولتیپل اسکلروزیس -
صفحات 842-849پیش زمینه و هدفآموزش به بیمار یکی از اصول مهم در برنامه مراقبت و درمان است. مطالعات انجام گرفته حاکی از آن است که آموزش های مناسب، به بسیاری از بیماران داده نمی شود. این مطالعه به منظور بررسی موانع آموزش به بیمار و ارائه راهکارهای بهبود آن از دیدگاه کارکنان پرستاری بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی کاشان سال 1391 انجام شد.مواد و روش کاراین مطالعه به صورت مقطعی بر روی 250 پرستار و 20 مدیر پرستاری در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کاشان انجام شد. داده ها با استفاده از پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک، موانع و عوامل تسهیل کننده آموزش به بیمار جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (کای اسکوئر، آنالیز واریانس) در نرم افزار Spss v16.0 تجزیه وتحلیل شد.یافته هامهم ترین موانع آموزش به بیمار به ترتیب: عدم تناسب تعداد بیمار و پرستار (92/2 درصد)، کمبود وقت و تراکم وظایف پرستاری (91/9درصد)، رضایت ناکافی پرستاران از ساعات و نوبت کاری (85/9 درصد)، انجام امور غیرحرفه ای (83/7درصد) و حقوق ناکافی (78/9 درصد) بود. بین سمت و انجام امور غیرحرفه ای اختلاف معناداری مشاهده شد به گونه ای که پرستاران آن را مانعی برای آموزش به بیمار ذکر کردند درحالی که مدیران پرستاری عامل مذکور را مانع آموزش به بیمار تلقی نمی کردند.بحث و نتیجه گیریبا توجه به نتایج به دست آمده، جهت بهبود و ارتقاء آموزش به بیمار باید موانعی که فراوانی بالاتری دارند تعدیل شده و بودجه و تجهیزات کافی برای تامین نیازهای آموزشی در اختیار پرستاران قرار گیرد.
کلیدواژگان: آموزش به بیمار، موانع، تسهیل کننده، پرستار، بیمار -
صفحات 850-857پیش زمینه و هدفنظام سلامت کشورمان علیرغم دستیابی به نتایج درخشان در ارائه خدمات سلامت با چالش هایی مانند کمبود و توزیع نامناسب منابع و نامتناسب بودن توسعه منابع انسانی با نیازهای سلامت جامعه روبرو است. این چالش ها مدیران نظام سلامت را ناگزیر از دقت در محاسبه حجم کار نیروها در واحدهای ارائه خدمات سلامت می کند. یکی از این واحدهای ارائه خدمات سلامت، پایگاه های بهداشت هستند. حالات مختلفی از تقسیم وظایف بین ماما و نیروی بهداشت خانواده در پایگاه های بهداشت قابل تصور است. این مطالعه حجم کار و تعداد نیروی موردنیاز را در پایگاه های بهداشت در حالات متفاوت تقسیم وظیفه برای نیروها بررسی می کند.مواد و روش هادر این مطالعه با رویکرد ترکیبی و مدنظر قرار دادن روش پیله رودی و توجه به روش (WISN (Workload Indicator Staffing Need سازمان بهداشت جهانی، حجم کار ماما برای یک پایگاه بهداشت با جمعیت استاندارد در شهر کاشان در حالات مختلف تقسیم کار محاسبه و مقایسه گردید.یافته هااگر ماما فقط خدمات تخصصی را ارائه نماید، حجم کار او تنها 3/5 درصد کل حجم خدمات بهداشت خانواده در یک پایگاه با جمعیت استاندارد 12500 نفر است. درصورتی که وی علاوه بر خدمات تخصصی خدمات برنامه سلامت مادران را نیز به جمعیت پایگاه ارائه نماید این نسبت 24 درصد می شود. در این دو حالت یک ماما و سه نیروی بهداشت خانواده موردنیاز است. در حالتی که ماما خدمات تخصصی را به همه ارائه و سایر خدمات بین ماما و نیروهای بهداشت خانواده تقسیم شود، حجم کار این دو نیرو برابر و یک ماما و دو نیروی بهداشت خانواده نیاز خواهد بود.بحث و نتیجه گیریدرصورتی که ماما در پایگاه های بهداشت تنها به ارائه خدمات تخصصی و حتی برنامه سلامت مادران بپردازد، حجم کار او در مقایسه با نیروی بهداشت خانواده کم خواهد بود؛ بنابراین تقسیم همه خدمات بین ماما و نیروهای بهداشت خانواده ضمن رعایت عدالت در تقسیم کار و افزایش دسترسی، کارایی بالاتری دارد اما کیفیت خدمات نیز باید مدنظر قرار گیرد.
کلیدواژگان: مطالعه حجم کار، ماما، نیروی بهداشت خانواده، پایگاه بهداشت -
صفحات 858-865پیش زمینه و هدفبا توجه به تاکید سازمان بهداشت جهانی بر نظارت و ارزیابی ساختار، فرایند و پیامد خدمات، جهت ارتقای سطح کیفیت و با توجه به این که تاکنون مطالعه ای در این زمینه در کاشان انجام نشده است، تصمیم گرفته شد مطالعه ای باهدف بررسی کیفیت ارائه مراقبت های مامایی و میزان رضایتمندی از آن در بخش لیبر و زایمان بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهر کاشان سال 1390 را انجام دهیم.مواد و روش هااین مطالعه توصیفی روی 300 فرد 18 تا 35 ساله دارای بارداری کم خطر مراجعه کننده به بخش زایمان صورت گرفت که به روش نمونه گیری غیر احتمالی انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش از طریق پرسشنامه و چک لیست بود که چک لیست مراقبت از مادر در چهار مرحله زایمانی با مشاهده و توسط محقق، فرم ساختار بخش زایمان (شامل سه بخش اطلاعات پرسنلی، فضای فیزیکی و تجهیزات و امکانات پزشکی) هم توسط سرپرستار بخش و پرسشنامه سنجش رضایتمندی هم در زمان ترخیص و توسط بیمار تکمیل شد. درنهایت جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار spss نسخه 16 استفاده شد.یافته هابررسی تجهیزات و ساختار بخش زایمان این بیمارستان ها نشان داد که وضعیت تجهیزات و ساختار از مطلوبیت متوسط برخوردار است. کیفیت مراقبت های مراحل چهارگانه زایمانی هم نشان داد که در اکثر حیطه های مورد بررسی کیفیت از وضعیتی مطلوب برخوردار نیست ولی رضایتمندی بیماران از خدمات ارائه شده در سطح بالا است.بحث و نتیجه گیریبا توجه به یافته های این پژوهش مشخص شد که علی رغم اهمیت مراقبت های مامایی در ارتقاء سلامت مادران و کودکان، کیفیت این مراقبت ها در بخش لیبر و زایمان در حد مطلوبی نیست و ضروری است که مسئولین جهت افزایش کیفیت خدمات مامایی با به کارگیری نیروی متخصص، توسعه کادر درمانی، توجه به نیازهای روانی بیماران و... اقدام نمایند.
کلیدواژگان: کیفیت، مراقبت مامایی، بخش زایمان -
صفحات 866-873پیش زمینه و هدفمراقبت، جزء حیاتی و پیچیده پرستاری است که اهمیتی بنیادین در پرستاری دارد. ازآنجاکه مراقبت یک ارتباط بین فردی به حساب می آید در امر مراقبت کسب رضایت بیماران از اهمیت زیادی برخوردار است و چون بیماران دریافت کننده مراقبت هستند آگاهی ازنظر آنان در مورد مراقبت های ارائه شده مهم می باشد. بر همین اساس، پژوهش حاضر باهدف مقایسه دیدگاه های پرستاران و بیماران در مورد اولویت بندی رفتارهای مراقبتی انجام شده است.مواد و روش هامطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقایسه ای است که به روش نمونه گیری در دسترس، 200 بیمار بستری و 200 پرستار شاغل در بخش های ویژه بیمارستان های شهر تبریز انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه لارسون (Care-Q) بود که رفتارهای مراقبتی را در شش زیرگروه مورد بررسی قرار می دهد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمار توصیفی در نرم افزار SPSS v.21 استفاده شده است.یافته هادر هر دو گروه پرستاران و بیماران یافته ها نشان می دهد که بین دو گروه پرستار و بیمار اختلاف معنی داری در اولویت بندی رفتارهای مراقبتی وجود دارد)05/0(p<. بیماران بعد «در دسترس بودن پرستار» (0/02=p) و پرستاران بعد «پایش و پیگیری بیمار» (0/39=p) را به عنوان مهم ترین اولویت ارزیابی کرده اند.بحث و نتیجه گیریبا توجه به اختلاف معنادار دیدگاه دو گروه، پیشنهاد می شود که پرستاران نیازهای بیماران را به ویژه در حیطه های عاطفی روانی در نظر داشته باشند. همچنین از آنجاکه بیماران نسبت به مراقبت های بهداشتی و درمانی اطلاع کم تری دارند، لازم است جهت جلوگیری از کاهش کیفیت ارائه مراقبت در هر دو بعد مراقبت آموزش های مناسب و دقیق توسط مسئولین و مدیران برنامه ریزی شود.
کلیدواژگان: مراقبت، درک، پرستاران، بیماران -
صفحات 874-882پیش زمینه و هدفامروزه خشونت در محیط کار یکی از بغرنج ترین و مهم ترین مسائل نظام های ارائه ی مراقبت های بهداشتی می باشد و پرستاران به علت داشتن نقش مرکزی در تیم مراقبت بهداشتی و تشکیل جمعیت بسیار بزرگی از کارکنان بیمارستان ها در معرض خشونت فزاینده به خصوص در بخش های اورژانس قرار دارند. لذا بر آن شدیم تا مطالعه ای باهدف تعیین نوع و میزان خشونت علیه پرستاران در بخش های اورژانس مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام دهیم.مواد و روش کارمطالعه حاضر از نوع توصیفی – مقطعی است که به صورت تمام شماری بر روی 120 نفر از پرستاران بخش های اورژانس مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (امام خمینی (ره)، طالقانی، مطهری و سیدالشهدا) انجام گردید. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه ای 3 بخشی با 35 عبارت بود. داده های جمع آوری شده پس از واردکردن در نرم افزار SPSS (19) با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (کای دو و دقیق فیشر) تجزیه وتحلیل گردید.یافته هابیشترین میزان خشونت اعمال شده علیه پرستاران به ترتیب شامل خشونت کلامی (92/5 درصد)، خشونت فیزیکی (34/2درصد) و تهدید کلامی (31/7 درصد) می باشد. بیشترین میزان خشونت علیه پرستاران از جانب همراه بیماران (73/8درصد) بوده است. 66/4درصد پرستاران مورد خشونت قرار گرفتن را به مراجع ذی ربط بیمارستان گزارش ننموده اند. همچنین هیچ یک از پرستاران تابه حال آموزش یا دستورالعملی درباره نحوه برخورد با خشونت دریافت ننموده اند.بحث و نتیجه گیریبا توجه به مواجهه مکرر پرستاران با خشونت در محیط کار در بخش های اورژانس و بالا بودن میزان خشونت کلامی و خشونت از جانب همراه بیماران پیشنهاد می شود با دادن آموزش یا دستورالعمل هایی درباره نحوه برخورد با خشونت، استفاده از اوراق مکتوب گزارش خشونت، بهبود قوانین و آیین نامه ها، توجه بیشتر مسئولین به این امر و استفاده از رسانه ها جمعی برای آموزش همگانی و ارتقاء فرهنگ ارتباط با کارکنان بیمارستان، گامی موثر در کاهش این معضل مغفول نظام سلامت برداشته شود.
کلیدواژگان: خشونت در محیط کار، پرستاران، بخش های اورژانس، ارومیه
-
Pages 800-806Background and AimsContinuous light exposure and lack of the natural day-night rhythm in the ICU، can modify the circadian rhythms due to melatonin secretion suppresses which in turn leads to the sleep disruption in the patients. Therefore، the purpose of this study was to determine the impact of eye masks on nocturnal sleep in patients in cardiac care units.Materials and MethodsIn this experimental study، 40 eligible patients were randomly assigned into 2 groups: control and eye mask. Demographic questionnaire، Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI)، rating pain scale، and Leeds Sleep Evaluation Questionnaire (LSEQ) were used for data gathering. The data were analyzed by using SPSS 16، Independent T، and Chi-square tests.ResultsThe results showed that after intervention، the average total sleep score in control group was 4. 8±0. 5، while in the eye mask group it was 6. 7±1. 1. The difference between the two groups was statistically significant (P <0. 001).ConclusionBased upon the findings of research، using of eye mask improves sleep in patients hospitalized in intensive cardiac care units.Keywords: sleep, intensive cardiac care unit, eye mask
-
Pages 807-814Background and AimsMany patients with chronic renal failure undergo dialysis to survive their illness. Since this is a chronic and debilitating disease, patients are prone to multiple psychiatric consequences. Depression and anxiety are the most common disorders. Physical, psychological, social problems are brought to light in regards to the patient's ability to perform activities and self-efficacy in achieving a good quality of life.The purpose of this study is to examine relationships among self-care self-efficacy, anxiety and depression in 160 patients receiving hemodialysis.Materials and MethodsThis is an analytical-descriptive study that was done on 160 patients under hemodialysis treatment, and they were selected randomly in educational - therapeutic centers of Rasht city, Iran, in 2011. The data were collected by using four questionnaires of demographic information, Hospital Anxiety Depression Scale (HADS), and General Self Efficacy Scale (GSES). The data were analyzed by SPSS 17 soft ware by applying Pearson correlation test, t-test, and analysis variance linear regression. (p<0.05)ResultsThe mean age of the patients was 50.39 ± 11.86 (22-76 year). The findings showed that score of self-care were 33.14±4.93, anxiety 9.86±3.59, depression 8.59±3.30. Majority of patients (70.6%) had favorite general self efficacy and anxiety and depression of moderate to severe. Also, there is a significant relationship between self-care with age (p<0.05) and anxiety with job (p<0.04).ConclusionBased on our findings, depression and anxiety are common findings in patients undergoing hemodialysis, which will affect their quality of life, The self efficacy is one of the factors that control and achieve the outcomes expected by patients, thus increasing self-efficacy can increase patients self care.Keywords: self, efficacy, anxiety, depression, hemodialysis, chronic renal failure, nursing
-
Pages 815-824Background and AimsQuality of life is an important criterion in indicating the effectiveness of health care. Despite evidence of the effectiveness of self-management interventions in chronic diseases, few studies have been made regarding the value of self-management programs in patients undergoing hemodialysis. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of self-management program on the quality of life in patients undergoing hemodialysis.Materials and MethodsThis study is a randomized clinical trial. The sample consisted of 82 patients undergoing hemodialysis admitted to the dialysis ward of Taleghani Hospital. After purposive selection, the patients were randomly assigned to the experimental and control groups. The data were completed 12 weeks before and after of intervention by using the demographic information, and kidney disease quality of life questionnaire. Then they were analyzed by using descriptive statistics, independent samples t-test and paired t test.ResultsThe results showed that there was a significant difference between the intervention and control groups in the mean quality of life after the intervention in the aspects of diseases symptoms, the quality of social interactions, encouraging the dialysis unit staff, physical role, pain and emotional role (p <0.05), but there was no significant difference in the other aspects of quality of life.ConclusionThe results of this study showed the effectiveness of self-management programs on some aspects of the quality of life in hemodialysis patients. Due to the shortage of nursing staff, and the importance of participating patients in the management of chronic diseases, developing self-management programs can be an alternative to the traditional training methods as well as the mentioned challenges.Keywords: self, management, quality of life, dialysis
-
Pages 825-832Background and AimsBreast feeding is very useful for child, mother and community. Breast milk is superior to other milks in composition, amount of food, emotional effects, and protective factors. This study aimed to assess the effect of face to face education and pamphlet giving on mothers’ knowledge about breast feeding in Khoy.Material and MethodsIn this quasi experimental study, 105 mothers were included in the study by convenience sampling method, then they were allocated into three groups. Intervention was carried out by face to face education in one group, and by pamphlet giving in the other group. The control group did not receive any intervention, and they received routine hospital services. Data collection tool was a questionnaire containing demographic questions and knowledge questions. Data were analyzed by using descriptive and inferential statistics in SPSS 14.ResultsThe mean age of samples was 25.9 ± 4.93. The majority (30.5%) of them were undergraduate (high school diploma), 71.4% working at home, and 61.9% had a natural child- bearing process. Mothers in intervention groups had more knowledge than control group. The face to face education was the most effective method. There was no significant statistical relationship between mother's knowledge and their age, job, educational level and child birth order.ConclusionSince the educational methods could improve the mothers’ knowledge about breast feeding and according to results the face to face education method was more effective, so it is highly recommended to use proper and cost benefit methods to improve mothers’ knowledge and continuing breast feeding.Keywords: Face to face education, Breastfeeding Mothers, Knowledge, Pamphlez
-
Pages 833-841Background and AimsMultiple sclerosis is the most common neurological disorder in young adults who have various mental and physical manifestations. Anxiety is a mental symptom of the disorder that is correlated with exacerbation of MS. This study aimed to determine the effect of self-management program on anxiety of patients with multiple sclerosis.Materials and MethodsThis experimental study is a pre and post test. 80 patients with multiple sclerosis who had inclusion criteria were randomly selected and divided into two groups of control (40) and intervention (40). STAI anxiety questionnaire was completed before and after the intervention. Self-management program was planned based on the results of the assessment and were held in intervention groups in four sessions for each group of 10 persons for a total of 16 sessions in two months. Data were analyzed by SPSS software version 16 and were performed using descriptive and inferential statistical tests.ResultsThe findings showed that there is a statistically significant difference between two groups in their anxiety mean scores in patients with MS (0.020 = P). Anxiety mean scores of patients in the intervention group decreased after self-management program that independent t-test showed a significant reduction between the two groups (0.024= P).ConclusionSelf-management program is effective in reducing anxiety in patients with MS. The results of these studies show the necessity of self-management program in the long-term to reduce mental health problems which is recommended in patients with multiple sclerosis.Keywords: self, management program, Anxiety, Multiple Sclerosis
-
Pages 842-849Background and AimsPatient education is one of the most important principles in the care and treatment process programs. Previous studies indicated that many patients are not given the proper education. The aim of this study is to evaluate nurse's opinions about the patient’s education barriers, and providing some strategies to improve it, in Kashan, in 2012.Materials and MethodsThis cross sectional study was done on 250 nurse and 20 nurse managers in the hospitals affiliated to Kashan University of Medical Sciences. The data was collected by questionnaire including demographic characteristics, barriers and facilitators to patient education. Data were analyzed by descriptive and analytic (Analysis of variance (ANOVA) and chi-square) statistics, and by a confidence interval of 95% by SPSS v16.0.ResultsThe most important barriers for patient education are as follows: lack of proportionality between the number of patients and number of nurses, Lack of time and excessive workload, nurses’ insufficient satisfaction with working shifts and hours, conducting unprofessional works, and insufficient overcome.A significant difference was found between conducting unprofessional works and position, so that nurses mentioned it as a barrier to patient education, but nurse managers did not.ConclusionAccording to the results, in order to improve the quality of patient education, barriers with higher frequency should be modified and adequate budget and equipment should be provided educational needs for the nurses.Keywords: patient education, barriers, facilitators, nurse, patient
-
Pages 850-857Background and AimsIn spite of very brilliant achievements in Iran health system, there are some issues should be considered such as shortage and inappropriate distribution of resources and mismatching between the community health needs and the amount of human resources. An issue that is necessary to be considered by managers is appropriateness of human resources in service delivery units. Health Posts are one of these service delivery units. Different types of task division between midwife and family health worker in the Health Posts is totally possible. This study assesses the workload and number of required workforces in the Health Posts with different types of work division. Methods & Materials: In this study, a midwife’s workload was calculated and compared for different scenarios of task division in a Health Post in Kashan city using a combined approach considering need-based method of Pileroodi and utilization-based method of WHO named WISN method (Workload Indicator Staffing Need).ResultsIf a midwife provides merely her own special services, the workload will be only 3.5% of overall family health workload in a Health Post with 12500 populations. If a midwife provides any services of maternal health program to all population of the Health Post in addition to her own special services, this proportion will be 24%. In these two scenarios one midwife and three family health workers are required. If a midwife provides special services to all population of the Health Post and provision of other services are divided between midwife and family health workers, their workloads are equal and just one midwife and two family health workers will be required.ConclusionIf a midwife provides any services of maternal health program to the Health Post populations completely, the workload will be less than that of family health worker. So dividing all of the services between midwife and family health workers, increases efficiency in addition to achieving equality in task division between staff and increasing accessibility.Keywords: workload study, midwife, family health worker, Health Post
-
Pages 858-865Background and AimsAccording to the World Health Organization's emphasis on monitoring and evaluation of structure, process and outcome of the service, to improve quality and due to that no study has been performed in this area, we decided to do a study with the aim of the evaluation of midwifery care quality and satisfaction of its in labor and delivery units in Kashan University of Medical Sciences hospitals in 2011.Materials and MethodsIn this descriptive study that study population included 300 low-risk pregnant women 18 to 35 years who were admitted to the maternity ward and they were selected with non-probability sampling.in this study data collection method was questionnaire that midwives information form completed by interviews with midwives, care observation forms completed by the researcher, structure form Consists of three parts personnel information, physical environment, equipment and medical facilities(Consists of three parts personnel information, physical environment, equipment and medical facilities) of labor also completed by the interview with head nurse of labor and finally satisfaction evaluation forms were completed by the patient at discharge and to analyze data we use from spss software version 16.ResultResult showed equipment and structure of delivery have medium quality and quality of obstetric care in the four stages in most domains was not good.But percentage of satisfaction from service was very high.ConclusionAccording to the findings of this study, authorities should apply to increase the quality of essential obstetric services with expert staff, increasing of medical staff and attention to psychological needsKeywords: quality, midwifery care, labor ward
-
Pages 866-873Background and AimsCaring is a complex and critical component in nursing that is fundamental importance of nurses. Because health care is considered a personal relationship between patient satisfactions is important in the care and patients are receiving care about what they care about is important. Accordingly, the present study was to compare nurses 'and patient's perspectives on caring behaviors are prioritized.Methods & Materials: This is a descriptive – comparative that was conducted among 200 patients hospitalized in critical care unit's in Tabriz hospitals and 200 nurses caring for them. Data were collected using a questionnaire Larson (Care-Q), which gives caring behaviors in six subgroups examined. For data analysis, descriptive statistics that used SPSS v.21 software.ResultsFindings showed that there were significant differences between patient's and nurse's perspectives on the subscales of the instrument (P<0.05). The high ranking in patients’ group is about “availability” (p=0.02) and in nurses’ group is about “monitoring” (p=0.39).ConclusionDue to the difference of opinion between the two groups, suggesting that nurses pay attention to needs of patients, particularly in the fields of emotional - psychological consider. Also, since patients are less informed about health care, quality of care is necessary to prevent the proper training and careful care of both by the authorities and the programmers’ managers.Keywords: Caring, Perception, Nurses, Patients
-
Pages 874-882Background and AimsToday, workplace violence (WPV) is one of the most complex issues of healthcare systems. The nurses, due to their central role in the health care team and consisting a very large population of hospital personals, are repeatedly exposed to violence, especially in Emergency Departments (EDs). Therefore, we decided to conduct a study to determine the extent and nature of violence perpetrated against nurses in EDs of Urmia university hospitals.Materials and MethodsThis cross sectional study was conducted on 120 nurses in EDs of Urmia university hospitals (Imam Khomeini, Ayatollah Taleghani, Motahari and Seyed Al-Shohada). Data collecting instrument was a researcher-made questionnaire with 35 items in 2 parts: Demographic characteristics and WPV. After entering the collected data to the SPSS (19) software, data analysis was performed by using descriptive and analytical statistics (Chi square and Fisher's exact test).ResultsThe highest rates of violence against nurses include verbal violence (92/5%), physical violence (34/2%) and verbal threats (31/7%). The main perpetrators of violence against nurses associated with patient’s companions (relatives or friends) (73/8%). 66/4% of nurses did not report exposure to violence to hospital authorities. Also, none of the nurses had received training or instruction on how to deal with violence.ConclusionDue to the frequent exposure of nurses to WPV in EDs, effective steps should be taken to reduce this neglected problem of healthcare systems, such as: training and instructing the nurses about how to deal with violence, using written papers to report violence, improvement of laws and regulations, paying more attention by authorities to this issue, and using mass media for public education and promoting the culture of communication with hospital staff.Keywords: Workplace Violence, Nurses, Emergency Departments, Urmia