به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « نژادپرستی » در نشریات گروه « علوم انسانی »

  • فرج الله میرعرب*
    عاشورا یادگار نهضت جاوید امام حسین(ع) است که جمعیت به ظاهر کوچکی جان خود را در راه حفظ اسلام ناب محمدی(ص) فدا کردند. یاران امام حسین(ع) در عاشورا نه تنها یک شکل و یک رنگ نبودند، بلکه از نظر طبقات اجتماعی و فکری نیز یکسان نبودند. تصویری که از شب عاشورا ثبت و ضبط شده است، نشان می دهد یاران امام(ع) تا چه اندازه «آزاد» بودند. از مطالعه تاریخ می فهمیم تنوع و رنگارنگی عجیبی میان یاران امام بود؛ برعکس افراد در سپاه دشمن، مردمانی سطحی نگر، قبیله گرا، نژادپرست و دنیاگرا بودند که برای مال دنیا حاضر بودند آخرت خود را تباه کنند؛ درحالی که اصحاب امام(ع) صاحب فکر و فهم بودند و در شب عاشورا وعده پول و مقام نگرفتند، بلکه خبر کشته شدن دریافت کردند. امام(ع) شب عاشورا خطاب به یارانش فرمود: «خدایتان از جانب من پاداشی نیکو دهد. بدانید که من می دانم فردا سرنوشت ما با این دشمنان چه خواهد شد. اکنون به همه شما اجازه رفتن می دهم، پس همه آزادید که بروید و بیعتی از من بر گردن شما نیست».[1]در توصیف امام و عاشوراییان باید گفت:مومنان معدود لیک ایمان یکی جسم شان معدود لیکن جان یکیغیرفهم و جان که در گاو و خرست آدمی را عقل و جانی دیگرستجان حیوانی ندارد اتحاد تو مجو این اتحاد از روح بادجان گرگان و سگان هر یک جداست متحد جان های شیران خداست[2]در این نوشتار به معرفی تعدادی از یاران امام حسین(ع) می پردازیم. [1]. محمد ابن سعد، ترجمه الحسین(ع) و مقتله، ج 1، ص 70.[2]. جلال الدین محمد مولوی، مثنوی معنوی، دفتر چهارم، بخش 17.
    کلید واژگان: عاشورا, وحدت, نژادپرستی}
  • Maria Maleki, Behzad Pourgharib*

    In Postcolonialism the issue of the influential power of dominant hegemony over the resultants of cultural confrontation between colonized and colonizer is preponderantly under scrutiny. Frantz Fanon is an influential figure in building upon this conceptual framework; whose oeuvre is bestrewed with postulations regarding the consequences of colonization and racism on the identity, experience, and the psyche of colored people. By utilizing Fanon’s thought, this paper intends to analyze different aspects of the black experience, such as alienation, inferiority, and assimilation in Edward P. Jones’s Pulitzer-winning novel, The Known World (2003). Throughout the novel, the conduct of free or bonded black characters within the institution of slavery reflects that of the white culture, and Fanon’s ideas are called upon to investigate the origin and possible consequence and implications of such behaviors.

    Keywords: Post-colonial, White Gaze, Double Consciousness, Colonization, Racism, Identity}
  • ارسلان ایلکا، محسن حیدرنیا*، صابر اداک

    یهودیان معاصر پیامبر (ص) با پندارراست کیشی و باور به خدای یگانه،انتظار پیامبرومنجی موعودی را داشتند که درعهد عتیق به نام و ویژگی های او اشاره شده بود. به نظر می رسد چنین شناختی تعیین بخش شیوه کنشگری هم گرایانه باپیامبر (ص) باشد. اما باخوانش روایت های تاریخی و روایی، نحوه روی آوری یهودیان به گونه دیگر گزارش شده است که همین امر ضرورت بحث را بیشترآشکار کرده است. سوال اساسی این است که با وجود این شناخت چرا بیشتریهودیان درهم کنشی با پیامبر (ص) رویه خصمانه را پیشه ساختند و درگامی فراتر علی رغم پیمان ترک تعرض باپیامبر (ص)، چرا به آن وفادار نماندند؟ یافته های این پژوهش نشان می دهد، یهودیان که روح حاکم بر کیش آنان مبتنی بر نژاد و قومیت خواهی است با درک استقلال اسلام از یهود از طریق مجادلات با پیامبر (ص) و بروز تعارضات فکری ازجمله الوهیت حضرت عزیز، بشری خواندن قرآن ،میکاییل به جای جبرییل به عنوان مامور وحی و غیره ،شیوه کنش گری خصمانه رادرپیش گرفته اند.ترس ازبیرون رانده شدن رسالت ازخاندان بنی اسراییل وانتقال به خاندان ا سماعیل بسترساز شیوه مواجهه آنان با اسلام وآموزه های آن را ایجادکرد.این مقاله بارویکردی توصیفی تحلیلی و با شیوه کتابخانه ای به روایت های تاریخی نگریسته و باعنایت به قرینه های همبسته به متن و زمینه،انگیزه های حسادت جویانه برخاسته از قومیت گرایی و تعارضات فکری را به عنوان دوعامل کنش گری یهودیان بررسی کرده است. بنابراین هدف اصلی مقاله حاضر تبیین این تقابل و بررسی علل واقعی آنها در قالب متغیرهای اصلی و مستقل می باشد به نحوی که بتوان درپرتو آنها توجیهی منطقی برای همه انواع تقابلی که با رسول خدا داشتند به دست داد. از همین رو تقابلاتی که ازآنها یاد خواهدشد همه در قالب متغیرهای وابسته ای قلمداد می شوند که ناشی از آن علل می باشند. بنابراین نکته کانونی در تبیین این تقابل ها اثبات علل اصلی این تقابل ها با ادله و شواهد و مستندات معتبرتاریخی است. در راستای تحقق فرضیه و اهداف از پیش گفته، ناگزیر مسایلی که در طول مقاله مطرح می گردند به دو دسته تقسیم می شوند: دسته نخست انواع تقابل هایی است که میان یهود و مسلمین و پیامبر (ص) ایجاد شده و دسته دوم انواع دلایلی است که می توانند ریشه آن تقابل ها به شمار آیند. عللی که متوجه یهود بوده و شاید خود ریشه در روانکاوی شخصیت فردی و اجتماعی ایشان و نیز معرفت شناسی تفکرات و تفاسیر خاصی است که در تقابل با اندیشه های قرآنی داشته اند. بنابراین دو دسته از مسایل فوق هم معلولها و تقابلها و متغیرهای وابسته را نشان می دهند و هم علت تقابل ها و به دیگر سخن متغیرهای اصلی و مستقل را باز می نمایند که محقق می کوشد رابطه معنا داری میان این متغیرهای دو گانه ایجاد نموده و به نتایج منطبق با راهبرد و الگوی نظری و نیز معطوف بر عنوان اصلی مقاله دست یابد.

    کلید واژگان: دعوت اسلامی, پیامبراسلام(ص), یهودیان حجاز, نژادپرستی}
  • آرشین ادیب مقدم*

    چگونه نژادپرستی وارد الگوریتم هایی شد که بر زندگی روزمره ما، از بانکداری و خرید، تا درخواست های شغلی حاکم است؟ این مقاله که میراث نژادپرستی روشنگری را به اشکال تبعیض در الگوریتم های مدرن و هوش مصنوعی مرتبط می کند، بررسی می کند که چه داده هایی به فناوری هوش مصنوعی تغذیه می شوند - و چگونه این داده ها آینده ما را از نظر روابط اجتماعی و سیاسی شکل می دهند.

    کلید واژگان: هوش مصنوعی, نژادپرستی, الگوریتم ها, فلسفه, اخلاق, هوش مصنوعی بد}
    Arshin Adib-Moghaddam *

    How did racism creep into the algorithms that govern our daily lives, from banking and shopping, to job applications? Connecting the legacy of enlightenment racism to forms of discrimination in modern day algorithms and Artificial Intelligence, this article examines what data feeds into AI technology - and how this data will shape our future, in terms of both social relations and politics.

    Keywords: Artificial intelligence, Racism, algorithms, philosophy, ethics, Bad AI}
  • حسن فرزی*، سید اکبر حسینی قلعه بهمن، محمود نمازی اصفهانی

    تربیت اخلاقی، به معنای فرایند نهادینه سازی ارزش های اخلاقی در وجود انسان، یکی از مهم ترین رسالت های ادیان الهی به شمار می رود. شاکله کلی این ارزش ها در ادیان مختلف یکسان است اما آموزه های اخلاقی که بروز عملی این ارزش ها هستند، در برخی جزییات متفاوتند. «ایثار» به عنوان یک آموزه اخلاقی مهم، چه جایگاهی در تربیت اخلاقی دارد؟ این نوشتار، با مراجعه به منابع کتابخانه ای و استفاده از روش توصیفی- تحلیلی جایگاه این آموزه را در تربیت اخلاقی بر اساس تعالیم دو شریعت اسلام و یهود بررسی می کند . هردو شریعت، ازخودگذشتگی و ایثار نسبت به دیگران را از مهم ترین آموزه های تربیتی خود مطرح می کنند، اما در تعیین معیارهای آن-به عنوان عمل اخلاقی- تفاوت دارند. توجه به نژاد افراد در تعیین مصادیق ایثار، مهم ترین معیاری است که در آیین یهود -به شکل امروزی آن- وجود دارد؛ به این معنا که ایثار در برابر یک فرد غیریهودی می تواند ارزش منفی پیدا کند. در مقابل، تنها ملاکی که در اسلام، برای ایثار نسبت به دیگران مطرح می شود، این است که بر محور بندگی خداوند باشد. توجه به این محور در مقام عمل باعث می شود تنها دشمنان خداوند و افرادی که مبتلا به آفات اخلاقی ای مثل عجب و تکبر هستند، در گستره ایثار قرار نگیرند.

    کلید واژگان: تربیت اخلاقی, ایثار, نوع دوستی, نژادپرستی, اسلام, یهودیت}
    Hassan Farzi *, Seyyed Akbar Hosseini, Mahmud Namazi

    Moral education, in the sense of the process of institutionalizing moral values in human existence, is considered one of the most important missions of divine religions. The general structure of these values is the same in different religions, but the moral teachings that are the practical manifestation of these values are different in some details. What is the place of "sacrifice" as an important moral doctrine in moral education? This article examines the place of this doctrine in moral education based on the teachings of Islamic and Jewish sharia by referring to library sources and using the descriptive-analytical method. Both Shari'ahs propose selflessness and sacrifice towards others as one of their most important educational teachings, but they differ in determining its criteria - as a moral act. Paying attention to the race of people in determining examples of self-sacrifice is the most important criterion that exists in Judaism - in its present form; In the sense that self-sacrifice against a non-Jew can have a negative value. On the other hand, the only criterion for self-sacrifice towards others in Islam is that it should be based on God's service. Paying attention to this axis in practice means that only the enemies of God and people who suffer from moral diseases such as wonder and arrogance are not included in the scope of self-sacrifice.

    Keywords: Moral education, Sacrifice, Altruism, Racism, and Islam, Judaism}
  • نسرین مصفا*، علی نظیف پور

    جنبش مدنی «جان سیاه پوستان اهمیت دارد» تاثیری بسیار عمیق بر رویکرد بین المللی دولت آمریکا در زمینه حقوق بشر گذاشته است. این جنبش در سال 2020 به اوج خود رسید و تاثیری عمیق بر فرهنگ و سیاست آمریکا گذاشت. در آن سال حزب دموکرات تصمیم گرفت که با این جنبش همراه شود و حزب جمهوری خواه درعوض تصمیم گرفت با آن مقابله کند. بنیان رویکرد آمریکا به حقوق بشر پیش از این در استثناگرایی آمریکایی بوده است که در آن آمریکا مظهر عالی حقوق بشر است منافع آمریکا به عنوان یک ابرقدرت با بهبود وضعیت حقوق بشر برابر دانسته شده است اما این جنبش این روایت از امریکا را به چالش می کشد و ادعا می کند که نقض حقوق بشر بخش ناگفته داستان آمریکا است و بدون تبعیض علیه سیاه پوستان نمی توان داستان آمریکا را به درستی روایت کرد. دموکرات ها تحت تاثیر این جنبش روایت خود از استثناگرایی آمریکایی را تغییر داده اند. دراثر این تحول در سیاست داخلی دولت بایدن در سطح بین المللی نیز اولویت حقوق بشر را افزایش داده و رویکردی هنجاری تر نسبت به اسلاف خود از سال 1980 تاکنون پیش گرفته است و روی به انتقاد از خود نیز آورده و همچنین نسبت به متحدین ناقض حقوق بشر آمریکا نیز به شکل نسبی سخت گیرتر شده است. پیش بینی می شود که دولت های دموکرات آمریکا تا آینده نزدیک رویکرد هنجاری تری درقبال حقوق بشر اتخاذ خواهند کرد.

    کلید واژگان: جان سیاه پوستان اهمیت دارد, استثناگرایی آمریکایی, سیاست خارجی آمریکا, حقوق بشر, نژادپرستی}
    Nasrin Mosaffa *, Ali Nazifpour

    The “Black Lives Matter” civil rights movement has left profound effects on the international approach of the US government toward human rights. This movement reached its peak in 2020 and profoundly affected culture, politics, and policy making in the US. The two major parties reacted differently – the Democrats showed support but Republicans opposed it. These reactions help us analyze the US international policy toward human rights. US human rights policy has been embedded in the theory of “American exceptionalism”, which considered US the best incarnation of human rights and its interests as a superpower equal to its protection. But the Black Lives Matter movement challenges this narrative and claims that human rights violations are an untold part of this story. The Democrats have adopted a new approach to American exceptionalism in response which considers The US to have an exceptional potential to embody human rights values but this potential is yet to be realized. Joe Biden has also prioritized human rights more than his predecessors since 1980s by criticizing the US and also adopting harsher policies toward US allies that violate human rights. It can be predicted that the Democrats will adopt a more normative approach toward human rights in the future.

    Keywords: Black Lives Matter, American exceptionalism, US Foreign Policy, human rights, racism}
  • عادل محمدی، فردوس آقاگل زاده *، زهرا ابوالحسنی چیمه

    دوره پهلوی در متون مطبوعاتی به اقلیت ها صورت بندی نژادی داده است، از این رو، تجزیه و تحلیل زبانی مطبوعات آن دوره می تواند نشان دهد چه روایاتی ارایه و مورد پذیرش عموم قرار گرفته است. پژوهش حاضر به بازنمایی مولفه های زبان شناختی و ایدیولوژیکی اقلیت های قومی در مطبوعات دوره پهلوی می پردازد که داده های آن برگرفته از 350 متون از روزنامه های کیهان و اطلاعات در بازه زمانی (1324 تا 1325) است و با روش توصیفی- تحلیلی و با بهره گیری از روش تحلیل گفتمان انتقادی الگوی نژادپرستی وندایک، درصدد است تا متون روزنامه های مذکور را مورد واکاوی قرار دهد. نتیجه پژوهش نشان می دهد که روابط روزنامه ها با نهادهای قدرت بر نحوه بیان ایده ها و افکار سردبیران نسبت به اقلیت های قومی تاثیر گذار بوده است؛ چراکه روزنامه های مذکور با استفاده از ایدیولوژی های زیرساختی و معنایی زبان در الگوی نژادپرستی نظیر سبک واژگانی، ساختار نحوی، عنوان ها، قطبی سازی، عبارت های جاافتاده، کنش گفتارها و پیش-انگاشت ها نوعی نژادپرستی پنهان از خود بروز داده و اقلیت های قومی را به حاشیه می رانند. می توان گفت که الگوی مذکور به درستی می تواند داده های روزنامه ها را پیرامون نژادپرستی مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد.

    کلید واژگان: تحلیل گفتمان انتقادی, نژادپرستی, اقلیت های قومی, ایدئولوژی های زیرساختی, اطلاعات}
    Adel Mohammadi, Ferdows Aghagolzadeh *, Zahra Abolhasani Chime

    The Pahlavi era has given racial framing forward to minorities in the press texts, therefore, linguistic analysis of the mentioned period can show what narratives are being presented to and adopted by the public.The present study investigates the linguistic and ideological components of ethnic minorities in the press of Pahlavi. The data of this research are collected from these newspaper '350 texts at the specified interval (1945 to 1947).The research methodology is type a descriptive – analytic and it by using the van Dijk's Model of Critical Discourse Analysis of racism intends to analyze the texts of the mentioned newspapers. The findings show that newspapers affiliation with power structures has influenced how editors' ideas and thoughts towards ethnic minorities, because these newspapers by using underlying and meaning ideologies in the model of van Dijk racism such as lexical item , syntactic structure, topics, polarization, Topoi, speech acts and presuppositions show covert racism and marginalize ethnic minorities. It can be said that this model can correctly analyze newspaper data on racism.

    Keywords: critical discourse analysis, Racism, Underlying Ideologies, Ettela', at}
  • محمدامین مذهب*

    در این مقاله، پژوهشگر بر آن است که نشان دهد رمان دل تاریکی (1899) اثر جوزف کنراد، یک متن استعماری است و تاییدگر ایدیولوژی و سیاست استعمارگری اروپایی، به خصوص بریتانیای عصر ویکتوریا، می باشد. در این راستا، با استفاده از تحلیل بینامتنی تاریخ باوری نوین و دیدگاه های نقادانه ی منتقدان نامی مطالعات پسااستعماری، پژوهش گر می کوشد تا گفتمان نژادپرستی متن را مشخص کند، و بدین ترتیب نشان دهد که رمان کنراد در حقیقت بخشی از نظام استعمارگری اروپایی است که با واژگون نمایی و فرومایه انگاری آفریقا و بومیان، تصویری ترسناک و ناخوشایند از سرزمین و مردمان غیراروپایی ترسیم کرده است تا بر لزوم سلطه ی استعماری آفریقا تاکید کند.

    کلید واژگان: جوزف کنراد, دل تاریکی, امپریالیسم, گفتمان استعماری, نژادپرستی}
    Mohammad Amin Mozaheb *

    Joseph Conrad’s novella “Heart of Darkness ‘(1899) is one of the most important literary writings in English literature. Due to its main theme of colonial issues in the African country Congo, the work has given rise to various debates and opinions to date. Some believe that Conrad’s text bears anti-colonialist discourse, whereas others stand against it. In this study, the researcher argues that Conrad’s “Heart of Darkness” is a colonial text which confirms the ideology and policy of European colonialism, especially the British one. In this regard, by using new historicist intertextual reading and critical views of eminent post-colonial critics, the researcher attempts to determine and examine the novella’s racist discourse in order to draw the conclusion that Conrad’s text is part of the European colonialist system. By misrepresenting and marginalizing Africa and its natives, Conrad has created a terrifying and unpleasant image of non-European lands and peoples to acknowledge the necessity of their colonization.

    Keywords: Joseph Conrad, Heart of Darkness, imperialism, Colonial Discourse, Racism}
  • علیرضا ملکی*
    نژادپرستی در معنای فراگیر خود به معنای برتری برخی انسان‎ ها بر برخی دیگر به واسطه نوع نژاد آن هاست. در برخی سیستم ‎های اخلاقی، همچون دستگاه فلسفه اخلاق کانت، موضوع نژادپرستی، همانند بسیاری از موضوعات موردی دیگری، مورد توجه خاص قرار نگرفته است. اما این امر بدین معنا نیست که نتوان بر اساس آن سیستم، نژادپرستی را بررسی کرد.در این نوشتار سعی بر آن است تا بر اساس دستگاه اخلاقی کانت و با شرح و توضیح «اختیار» به عنوان پیش فرض و اساس هر عمل اخلاقی، به استخراج و استنتاج نظر کانت در باب بحث نژادپرستی پرداخته شود. در فرجامین تحقیق، این نتیجه رخ خواهد نمود که کانت، بر اساس دستگاه اخلاقی خود، نمی‎تواند نژادپرستی را موجه بداند. در نظر کانت، فضیلت اخلاقی عبارت است از ادای تکلیف یا فعل مطابق تکلیف، که این امر نمی ‎تواند ارتباطی با نوع نژاد فاعل فعل داشته باشد. برای آنکه نتایج عملی این موضوع را بتوانیم در صحنه واقعی اجتماع پی بگیریم، نظام بین المللی حقوق بشر به عنوان مرجع عام رسیدگی به این موضوعات، مورد مطالعه قرار خواهد گرفت. سعی شده است در بررسی های انجام پذیرفته در نظام بین المللی حقوق بشر، بحث اختیار انسان برای عدم پذیرش نژادش به عنوان نژاد پست تر و ارزش ذاتی انسان ها در کانت و این نظام نیز مورد نظر باشد.
    کلید واژگان: کانت, فلسفه اخلاق, نژادپرستی, بررسی اخلاقی, اختیار فاعل}
    Alireza Maleki *
    Racism in its wide sense means that some people are superior to others because of their race. In some ethical systems, such as Kant's philosophical system, the subject of racism, like so many other issues, has not received much attention. But that does not mean that we cannot considering racism under that system.In this essay, we attempt based on Kant's ethical system to elaborate and infer Kant's view of racism by describing "authority" as the premise of any moral act. In the research conclusions, it will be concluded that Kant, on the basis of his ethical system, cannot justify racism. In Kant's view, moral virtue is a task or an act in accordance with the task, which cannot be related to the type of the active subject. The international human rights system will be studied as a general reference in addressing these issues in the real context of society. It has been attempted in the reviews of the international human rights system to discuss the emancipation of the human race for its inferiority and the inherent value of human beings in Kant and this system.
    Keywords: Kant, Moral Philosophy, racism, Moral considering, Authority}
  • لیلا علی نوری*

    ترجمه ادبیات پایداری که به مفاهیمی چون انقیاد و رهایی می پردازد، نقش مهمی را درانتقال چنین ایده هایی به سایر کشورها ایفا کرده است. هدف این پژوهش ارایه یک بررسی کمی-تحلیلی با استفاده از روش تاریخ نگاری پیم (2014) از ترجمه رمان های ادبیات پایداری از انگلیسی به فارسی طی چهار دولتی که بین سال های (1978-2005) 1384-1357 در ایران بر سر کار بودند، می باشد. . براساس تعاریف هارلو (1987) و دیشازر (1994)، ادبیات پایداری در موضوعات تبعیض نژادی، تضاد طبقاتی، جنگ، استعمار، پسا استعمار و استبداد طبقه بندی شد. سپس، رمان های انگلیسی ترجمه شده به فارسی در آن دوره به منظور شناسایی ترجمه های مرتبط با آن موضوعات مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تنها %6 از ترجمه های چاپ شده در آن دوره به رمان های پایداری اختصاص داشت. می توان نتیجه گیری کرد که در آن چهار دوره، ترجمه رمان های پایداری به حاشیه رانده شده بود و مردم اساسا رمان هایی با موضوعات دیگر را می خواندند.

    کلید واژگان: ادبیات پایداری, استبداد, نژادپرستی, استعمار و پسااستعمار, تضاد طبقاتی, جنگ, تاریخ ترجمه}
    Leila Alinouri *

    Resistance literature deals with concepts such as subjugation and deliverance. Translation of this type of literature has played an important role in transferring such concepts to other countries. The purpose of this study is to present a quantitative-analytical study of the novels of resistance literature translated from English to Persian during the four administrations which were in power in Iran between 1978 and 2005. To this end, historiography approach proposed by Pym (2014) was applied. Primarily, the themes of the novels were classified based on Harlow (1987) and DeShazer’s (1994) model of classification of resistance literature. The themes include race discrimination, class conflict, war, colonialism, post-colonialism, and totalitarianism. Then, the translated novels of each administration were examined to see which ones covered the above themes. The results indicated that only 6% of the published translations of the period under study was allocated to resistance novels. It can be concluded that translation of resistance novels was marginalized, and Iranians were basically reading novels covering themes other than resistance literature.

    Keywords: Resistance Literature, class Conflict, Colonialism, postcolonialism, Totalitarianism, Racism, war}
  • ویلیام آیهم*

    در تاریخ آمریکا، «بدن سیاه» هم در دوران برده داری و هم در دوره معاصر کالایی بوده است که مدیریت خصوصی زندان ها تا حدی موجب حبس گسترده سیاه پوستان شده است. لغو برده داری در حدود 150 سال پیش در مقایسه با 400 سالی که مورد استفاده قرار گرفته هنوز نسبتا جدید است. بنابراین، برخی از رفتارهای شنیع صاحبان برده به سیستم عدالت کیفری منتقل شده و باعث شده است پلیس، هییت منصفه، قضات و غیره در رفتار با همتایان سفیدپوست خود و مردم سیاه پوست نابرابر و غیرعادلانه رفتار کنند. از «اقدامات شیاطین عصیانگر» در دوران برده داری گرفته تا پوشش رسانه ای نژادپرستانه وحشیگری پلیس علیه سیاه پوستان، اعتراضات سیاه پوستان، رفتار با مظنونان جنایی و غیره، مشخص شده است که رسانه های جمعی آمریکا نقش مهمی در حفظ ساختارهای نژادپرستانه عمیقی دارند که موجب حبس گسترده سیاه پوستان شده است. این نوشتار برخی از اقدامات تاریخی علیه سیاه پوستان را با شیوه های نژادپرستانه معاصر پیوند می زند تا نشان دهد که برده داری همچنان در آمریکا زنده است و به طور مشخص از طریق سیستم عدالت آشکار می شود. هدف این نوشتار، تقویت بحث های جاری درباره نابودی بقایای برده داری در آمریکاست.

    کلید واژگان: مردم سیاه پوست, نژادپرستی, فرضیه بی گناهی, رسانه های جمعی, بی رحمی پلیس, اعتراضات زندان}
    Williams Iheme *

    In American history, the ‘Black body’ has been commodified both during the slavery era and in the contemporary period whereby the private management of prisons has partly resulted to mass Black incarceration. The abolition of slavery some 150 years ago is still fairly recent compared to the 400 years it was practiced: thus some of the heinous treatments by slave owners were carried over into the criminal justice system, causing the police, jury, judges, etc., to treat Black people unequally and unfairly compared to their White counterparts. From the ‘proceedings of the rebellious negroes’ in the slavery era to the racialized media coverages of police brutality against Black people, Black protests, treatment of criminal suspects, etc., the American mass media have been identified as playing a major role in the maintenance of the deep racist structures that perpetuate mass Black incarceration. This paper links up some historical practices against Black people with the contemporary racist practices in order to show that slavery is still functionally alive in America and manifests concretely through the justice system: this paper aims at amplifying the ongoing debates toward obliterating the remnants of slavery in America.

    Keywords: Black people, racism, Presumption of Innocence, Mass Media, police brutality, prison, protests}
  • حسین مسعودنیا*، عبدالرضا عالیشاهی
    هرچند ریشه های نژادپرستی مدرن به قرن نوزدهم و به نظریه کنت دوگوبینو برمی گردد، اما این مفهوم در بسیاری از جوامع توسعه یافته صنعتی امروزی به مثابه تثبیت برتری یک قوم بر دیگری نیست، بلکه تداعی کننده مفهوم کنترل است. به دیگر سخن، علت اصلی اعمال نژادپرستی از سوی اکثریت، بیم از قدرت گرفتن اقلیت است. در این میان، ایالات متحده پیشینه ای طولانی در مسئله نژادپرستی دارد. عمده ترین ساختارهای نژادپرستانه در آمریکا شامل برده داری، جداسازی نژادی، مدارس جداگانه برای سرخ پوستان و اردوگاه های بزرگ بازداشت پناه جویان خارجی بوده است. مقاله حاضر درصدد ارایه پاسخی متقن به این پرسش است که مهم ترین چالش های سیاه پوستان در ایالات متحده به ویژه از زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ چه بوده است و در ادامه مهم ترین پیامدهای این مسئله را چه مواردی می توان دانست؟ یافته های مقاله که با استفاده از تیوری محرومیت نسبی تد رابرت گر و استفاده از روش جامعه شناسی تاریخی (روش تحقیق) است، نشان دهنده محرومیت های اقتصادی، سیاسی، مدنی و امنیتی سیاهان در ایالات متحده است. پیامدهای این مسئله نیز در سطح خرد شامل مواردی همچون تعمیق شکاف میان دولت- ملت، تغییر در هندسه قدرت و شکاف های فزاینده در میان جمهوری خواهان است و در سطح کلان نیز می توان به سه مسئله شکل گیری جنبش های رادیکال سیاهان در آمریکا، استقلال و جدایی برخی از ایالت ها و تشدید ناامنی ها اشاره کرد.
    کلید واژگان: ایالات متحده, ترامپ, سیاه پوستان, محرومیت نسبی, نژادپرستی}
    Hossein Masoudnia *, Abdolreza Alishahi
    Although the roots of modern racism date back to the nineteenth century to the theories of Kenneth Dogobino, in many developed industrial societies today the concept does not establish the superiority of one ethnic group over another, but evokes the concept of control. In other words, the main reason for the racist actions of the majority is the fear of the minority gaining power. Meanwhile, the United States has a long history of racism. The main racist structures in the United States include slavery, racial segregation, and Separate schools for Indians, and large camps for the detention of foreign asylum seekers. This article seeks to answer this question: What are the most important challenges for blacks in the United States, especially since Donald Trump's presidency? And what are the main consequences? The findings by using Gurr's theory (relative deprivation) and Hechter's internal colonialismand the method of historical sociology (research method) show that the political, economic, civil, and security deprivations of blacks in the United States. The consequences of this at the micro level, including deepening the rift between the nation-state, the formation of extremist black movements in the United States and the fall into the Republicans, and at the macro level, can change the geometry of power, independence and separation of some states and intensify insecurity.
    Keywords: blacks, racism, Trump, United States, Relative Deprivation}
  • محمد دینمحمدی*، مهدی حسین زاده یزدی، رضا لطفی مغانجوقی
    استفاده از اهرم های فکری در کنار فشارهای فیزیکی، ازجمله ابزارهای استعمارگران برای کنترل سلطه شدگان بوده است تا علاوه بر اقناع و همراهی اختیاری و رضایتمندانه سلطه شدگان، توجیه مناسبی در مقابل پرسشگری وجدان های بیدار و قضاوت های عادلانه داشته باشند. این اهرم های فکری، بیشتر در قالب نظریه های «جبری محور» و  «اکتساب محور» به جوامع تزریق می شود تا با ذی حق نشان دادن سلطه گران ، استفاده از این منافع را حق طبیعی یا اکتسابی آنها معرفی کند. این نظریات بر پایه مبانی انسان شناختی ای پی ریزی شده اند که نظام امپریالیستی هیچ تمایلی به آشکار شدن آنها نداشته و بلکه برای جلوگیری از رسوایی، عامدانه سعی در پنهان نگه داشتن آن نیز داشته است . مولف این مقاله به دنبال یافتن مبانی انسان شناختی نظریات «اکتساب محور» نظام امپریالیستی است. پررنگ بودن ابعاد «من محوری» و «قوم محوری» ازجمله محورهای اساسی این نظریات است که «حقیقت یابی» و حتی «حقیقت سازی» را خصوصیت انحصاری «سلطه طلبان» قلمداد کرده و با نگاه «انسان درجه دومی» یا «غیرانسانی» به سلطه شدگان ، سلطه گران را شایسته و بایسته رهبری و بهره مندی از منافع و حتی معیار «سعادتمندی» ، «سعادت یابی» معرفی می کند.
    کلید واژگان: سلطه, استعمار, نژادپرستی, قوم گرایی, مبانی انسان شناختی, امپریالیست, هژمونی}
    Mohammad Dinmohammadi *, Mehdi Hosseinzadeh Yazdi, Reza Lotfi Moghanjuqi
    Usage of mental levers alongside the physical pressures is included among the tools of colonialists for controlling those being dominated so that there would be a suitable justification in the face of interrogation of awakened consciences and just judgements, not to mention satisfactory and voluntary contentment and accompaniment of those being under yoke. Such mental levers are injected into the society more in the shape of “acquisition-based” and “determinism-based” theories in order to introduce usage of such interests as their natural or acquisitive right by showing that the dominators are beneficiaries. These theories have been founded upon anthropological principles, the revelation of which is not tended by the imperialistic system, but it has tried to keep it concealed deliberately in order to prevent from fiasco. The author of this article seeks to find the anthropological principles of “acquisition-based” theories of the imperialistic system. Highlighting the aspects of “ego-centeredness” and “race-centeredness” includes basic topics of these principles which have considered “fact-finding” and even “fact-making” as monopolizing feature of the “dominators” and have introduced them to be competent and necessary leader and realizer of interests and even a criterion for “prosperity” and “prosperity-thriving”.
    Keywords: domination, Colonialism, racism, Ethnocentrism, Anthropological Principles, Imperialist, Hegemony}
  • امیر مقدم متقی*، مولود خوانچه زرد، مسعود باوان پوری
    در قرن های نوزدهم و بیستم، مساله تبعیض نژادی و قومیتی از مهمترین جریاناتی بود که بر اثر آن سیاه پوستان آفریقا و آمریکا از متن جامعه رانده شدند. به دنبال آن، جنبشی ضد استعماری تحت لوای تفکرات پسا استعماری ظاهر شد که به شدت علیه تبعیض نژادی به مبارزه برخاست. در این میان ادبا و شعرا نیز علیه تفکرات نژادپرستانه و استعمارگرایانه به پاخاستند که از آن جمله می توان به «محمد فیتوری» و «لنگستون هیوز» اشاره نمود. تحقیق حاضر به جهت تقارب فکری این دو شاعر در حوزه پسااستعماری بر مبنای روش توصیفی- تحلیلی انجام گرفته است. از خلال بررسی های انجام شده می توان گفت: این دو شاعر اگر چه در اصول اصلی و کلی خود علیه تبعیض نژادی مشترک بوده و یک موضع دارند، اما با این حال در بسیاری از جهات نیز با یکدیگر تفاوت دارند؛ به عنوان نمونه فیتوری با لحنی خشن تر از هیوز، علیه استعمار می تازد؛ در حالی که هیوز با لحنی آرام تر علیه استعمار، شعر می سراید
    کلید واژگان: پسااستعماری, سیاه پوست, هژمونی, نژادپرستی, محمد فیتوری, لنگستون هیوز}
    Amir Moqaddam Mottaqi *, Molood Khanchezard, Masoud Bavan Pouri
    This Article deals with political, social, economical, cultural and literal movements as well asrevolutions of nineteen and twenty centuries. Racial and ethnical discrimination are of the most important elements. The Blacks were one of the main victims of these ethnical and racial discrimination. They were marginalized and due to the discrimination policies. This gradually led to the formation of destructionalism and post colonialism thoughts which can be used under poscriticism. Theories and thoughts that severly fight against discrimination and marginalization of the Black society. The colony power interpreted the colonialized land on the basis of its thoughts. Literature as effective means played its important part. In this article I have dealt with the life and thoughts of two black poets: Langston Hughes and Mohammad Faitoury. The two mentioned poets not only criticized the colonialism thoughts but also they have combated against colonialism to get rid of identity crisis all over the world. This Article is going to explain these two poet's colonialism thought against Hejemony of colonialism phenomena.
    Keywords: post colonialism, the Black, Hejemony, Racial discrimination, Langston Hughes, Mohammad Faitoury}
  • سید باقر میرعباسی، سید محمد حسنی*

    کمیته رفع تبعیض نژادی به منظور دستیابی به نظامی کارآمد در عرصه گزارش دهی دولت ها و همچنین تکمیل کردن دامنه موضوعات و مفاهیم کنوانسیون در زمینه تبعیض نژادی، دست به ارایه تفاسیر موسعی در خصوص مفهوم و دامنه کنوانسیون زده است. در همین رابطه کمیته، نظرات تکمیلی و توسعه ای متعددی در حوزه مفاهیم مرتبط با کنوانسیون ازجمله در خصوص مبارزه با سخنان تنفرآمیز نژادی، حق تعیین سرنوشت، گروه های جابجا شده داخلی و آوارگان، مردمان بومی، غیر اتباع و تبار ارایه نموده است. کمیته رفع تبعیض نژادی همچنین نوآوری هایی در جهت ارتقاء مکانیسم نظارت بر گزارش های ادواری دولت های عضو ارایه نمود و سازوکار ورود در مراحل ابتدایی و نقطه های آغازین منازعات با عنوان هشدار اولیه و اقدام فوری را طراحی نمود. هرچند کمیته رفع تبعیض نژادی مشکلات دولت ها را در زمینه نژادپرستی و تبعیض نژادی مورد شناسایی قرار داده است، اما چارچوب نظام و معاهده کنونی جوابگوی تفاسیر کمیته از مفاد کنوانسیون در برابر وضعیت های مختلف به وجود آمده نیست و درنتیجه به تدریج شاهد ظهور و شکل گیری سازوکارهای جدید در این حوزه هستیم. در این راستا با توجه به عضویت کشورمان در کنوانسیون مذکور، بررسی وضعیت موجود و شناخت روند تکمیلی پیش رو از اهمیت و ضرورت زیادی برخوردار خواهد بود.

    کلید واژگان: نژادپرستی, تبعیض نژادی, کمیته رفع تبعیض نژادی}
    Seyed Bagher MirAbbasy, seyed Mohammad Hassani*

    The Committee on the Elimination of Racial Discrimination has come up with in-depth interpretations of the concept and scope of the Convention in order to achieve an effective mechanism of reporting by member states, as well as to fill the conceptual gaps of the Convention on Racial Discrimination. In this regard, the Committee has presented a number of complementary and developmental views on the concepts related to the Convention, including combating against hate speech, the right to self-determination, refugees and internal displaced persons, indigenous peoples, non-citizens and descent. The Committee on the Elimination of Racial Discrimination also introduced initiatives to enhance the monitoring mechanism for the periodic reports of member states and designed the mechanism for entry into the early stages and the initial points of the disputes, entitled "Early Warning and Urgent Procedure". Although the Committee on the Elimination of Racial Discrimination has acknowledged the problems of States in the field of racism and racial discrimination, the Committee's interpretations of the Convention do not respond to the various situations that have arisen within the framework of the current system and treaty and We are witnessing the emergence and formation of new mechanisms in this area. The observation of the situation with regard to the membership of our country in the above-mentioned Convention and recognition of the process is a necessity.

    Keywords: Racism, Racial Discrimination, Committee of Elimination of Racial Discrimination}
  • حمیدرضا سعادت *، علی فتح طاهری
    یکی از چالش های مطرح درباره حقوق انسان در فلسفه عملی کانت، سخنان نژادپرستانه او است. در نگاه اول، این سخنان با روح حاکم بر تفکر او متعارض به نظر می رسد. برخی کانت پژوهان به توجیه آن پرداخته اند و بعضی دیگر، بر وجود این تضاد تاکید کرده اند. به عقیده ما، با وجود سخنان نژادپرستانه کانت، نظریه اخلاقی او مصون از رویکرد نژادپرستانه است و هیاتی جهان شمول دارد که بر حفظ کرامت همه انسان ها به عنوان وظیفه اخلاقی- اجتماعی تاکید می کند. در این مقاله، ابتدا به جایگاه انسان شناسی در اندیشه کانت، به عنوان چارچوبی که دیدگاه های نژادی وی در آن طرح شده است، می پردازیم. سپس، نگاهی به نژادشناسی (فلسفه نژاد) و دیدگاه های نژادپرستانه او می افکنیم. بعد از آن، چالشی که میان این دیدگاه ها و روح حاکم بر تفکر او به چشم می آید را بررسی می کنیم و نظرات کانت پژوهان را در این باره تبیین و ارزیابی می نماییم و بخش پایانی را به جمع بندی و نتیجه گیری اختصاص می دهیم.
    کلید واژگان: نژادپرستی, نظریه نژاد, امر مطلق, حقوق بشر}
    Ali Fathtaheri, Hamidreza Saadat *
    One of the challenges posed about human rights in Kant's practical philosophy is his racist statements. At the first glance, these statements seem contraversial to the spirit of his thinking. Some Kant scholars have justified that and some others have emphasized the existence of such conflict. In our opinion, Despite Kant's racist statements, his moral theory is immune from racist approach and has a universal form that emphasizes the preservation of the dignity of all human beings as a social- moral duty. In this article, w first consider the position of Anthropology in Kant's thought as a framework in which his racial views are outlined. Then regard his theory of race (philosophy of race) and racist statements. After that we examine the challenge between these views and the spirit of his thinking and explain and evaluate the views of Kant scholars as to this issue and allocate the final section to conclusion.
    Keywords: racism, theory of race, categorical imperative, human rights}
  • علی شکرالهی*
    سالیانه گزارش های حقوق بشری بسیاری از سوی نهادهای بین المللی، دولت ها، مراکز مختلف غیردولتی و... در مورد وضعیت حقوق بشر کشورهای مختلف ارایه می شود و به مسایل گوناگون همچون تبعیض نژادی، تضییع حقوق اقشار ضعیف جامعه، خشونت علیه زنان و کودکان، حق بر سلامت و بهداشت، منع حمایت از تروریسم و... می پردازد. افزایش بیش از 50 درصدی پخش محتوای مرتبط با پورنوگرافی، افزایش 11 درصدی خشونت علیه کودکان در یک سال، تقویت گروه های افراطی و نژادپرست و... بخشی از وضعیت رو به وخامت حقوق بشری در آلمان است. در این مقاله با استفاده از گزارش های رسمی بین المللی و پایگاه های داده اروپایی و به دور از هر گونه نگاه سیاسی به بررسی موارد نقض حقوق بشر در کشور آلمان که خود از مدعیان حقوق بشر در جهان است پرداخته شده است. روش تحقیق در این مقاله توصیفی تحلیلی است و به هر موضوع حقوق بشری به طور مجزا پرداخته شده است.
    کلید واژگان: آلمان, حقوق بشر, حقوق زنان, حقوق کودکان, حقوق مهاجران, کرونا, نژادپرستی}
    Ali Shokrollahi *
    Many human rights reports are presented annually by international organizations, governments, various non-governmental organizations, etc. on the human rights situation in different countries and address various human rights issues such as racial discrimination, abuse of the rights of the poor, violence against women and children. The right deals with health, the prohibition of supporting terrorism, and so on. An increase of more than 50% in the distribution of pornographic content, an 11% increase in violence against children in one year, the strengthening of extremist and racist groups, etc. are part of the deteriorating human rights situation in Germany. This article tries to investigate the cases of human rights violations in Germany, which is one of the claimants of human rights in the world, using official international reports and European databases and away from any political point of view. The research method in this article is descriptive-analytical And each human rights issue is addressed separately.
    Keywords: humam right, Germany, racism, Children's rights, women's rights, Immigrant rights, Covid-19}
  • محمدرضا اقارب پرست، آزاده زینوند لرستانی
    نژاد و قومیت، اساس ایدئولوژی سیاسی اسرائیل را تشکیل می دهد. به گونه ای که استفاده ابزاری آنان از شریعت یهود زمینه نژادپرستی مذهبی و قومی رژیم صهیونیستی را فراهم کرده است. رژیم صهیونیستی خود را تنها دولت یهودی در جهان قلمداد کرده و کوشیده است، بر روی همه شکاف های اجتماعی و سیاسی اش، هویتی واحد برای خود دست و پا کند. ورود این تفکر در عرصه بین الملل موجب چند دستگی شده است و می توان ادعا کرد ریشه منازعات چند سال اخیر در خاورمیانه و حتی فراتر از آن به نژادپرستی اسرائیل مرتبط است. در این تحقیق تلاش شده تا به این پرسش پاسخ داده شود که ریشه نژاد پرستی در عملکرد رژیم صهیونیستی چیست؟ در پاسخ به این سوال این فرضیه به آزمون گذاشته می شود که ایدئولوژی نژادپرستی رژیم صهیونیستی بر پایه تحریف آیین یهود و تلاش این رژیم در راستای تسلط بر سایر ملل استوار شده است.
    کلید واژگان: نژادپرستی, ایدئولوژی, اسرائیل, بین الملل, آپارتاید}
    Mohammad Reza Aghareb Parast, Azadeh Zainvand Lorestani
    Race and ethnicity establish the basis of Israel's political ideology. Their use of Jewish religion as a tool has provided the religious and ethnic racism for the Zionist regime. The Zionist regime has considered itself the only Jewish state in the world and has tried to set up a single identity on all its social and political gaps. The thinking has led to disunity in the international arena. It can be claimed that the roots of conflict in recent years are related to racism in Israel in the Middle East and other regions. The research attempts to answer the question of what is the root of racism in the the Zionist regime? In response to this question, this hypothesis will be tested. The racist ideology of the Zionist regime is based on the distortion of the Jewish and its attempts to dominate other nations.
    Keywords: Racism, ideology, Israel, international, apartheid.}
  • طاهر بن خلیفه *
    هدف این مقاله مطالعه چگونگی شکل گیری جهان بینی های نژادپرستانه در داستان «سگ قهوهای تیره» اثر استفان کرین است که در آن با بهره جستن از ارتباط نزدیک بین زبان و ادبیات، به مطالعه زبان شناختی بازسازی مفاهیم سیاه بودن و سفید بودن بر مبنای این فرض که نژادپرستی برساخت های اجتماعی، برهانی، و فکری است، پرداخته شده است. چنین مفهوم سه بعدی را می توان در قالب یک سه وجهی مشتمل بر نظام شناختی، جامعه، و گفتمان در نظر گرفت. با عنایت به تعریف گفتمان به عنوان فرآیند رمزگذاری و رمزگشایی معنا، متن این داستان در سطوح مختلفی از کاربرد زبان قابل استیفاد است که سه مورد را در برمیگیرد: 1- تحلیل بافتی که به مطالعه چگونگی کارکرد زمان، جا و شخصیت های داستان در هدایت صحنه نابرابری نژادی میپردازد؛ 2- تحلیل متنی که معطوف به نقش روایت در بازتولید نژادپرستی است؛ و 3- تحلیل هویت که هدف از آن مطالعه نحوه شکل گیری هویت نژادی در امتداد نسل هاست. نتایج نشان می دهد که اولا، بازنمایی شخصیت ها حاکی از ساختار دوگانی جامعه آمریکای جنوبی بر مبنای دون پایگی سیاهان و ارجمندی سفیدهاست. این ویژگی های اجتماعی حاصل کنکاش در بافت اجتماعی است. دوما، نحوه روایت کنش ها و رویدادهای داستان نشان دهنده توزیع نابرابر قدرت در بین سیاهان و سفیده است. نوعی عدم توازن قدرت در دوگانه تنبیه و اطاعت قابل مشاهده است. این وضعیت به واسطه نظام دوگانی جهان بینی ها یعنی برتری سفید و دون پایگی سیاه دوام می یابد. سوما، اثبات م گردد که جهان بینی های نژادپرستانه و روابط نژادی با توجه به هم آمیزی در سطح خانواده، تکامل جامعه، و قوانین آن، در گذر از نسلی به نسل دیگر ظهور و بروز می یابد.
    کلید واژگان: گفتمان ادبی, نژادپرستی, جهان بینی ها, سفید پوستی, سیاه پوستی, و برده داری}
    Taher Ben Khalifa *
    This paper deals with the study of how racist ideologies are constructed in Crane’s “A Dark Brown Dog” using the CDA framework. Benefitting from the approaching between literature and linguistics, it focuses on the linguistic examination of the (re)construction of whiteness and blackness based on the assumption that racism is: a social, a discursive, and an ideological construct. This tri-dimensional construct is treated within a theoretical triangulation ranging from cognition, society, and discourse. Based on the view of discourse as a process of coding and decoding of meaning, the text of this story is explored at various levels of language use: a) contextual analysis focuses on the study of how the depiction of the setting and the characters serves to draw the scene of racial inequality; b) textual analysis deals with the way narration contributes to the (re)production of racism; and c) identity analysis is devoted to the study of how racial identity evolves across generations. The results showed that: first, the representation of the characters highlights the binary structure of the southern American society marked by the inferiority of the blacks and the superiority of the whites. Second, the way actions and events are narrated reflects the unequal distribution of power between blacks and whites. The existing asymmetry of power is traced in the duality of punishment and obedience. Third, the racist ideologies and race relations evolve across generations depending on: the amalgamations happening at the family level, the evolution of society, and the evolution of its legislations.
    Keywords: Literary discourse, racism, ideologies, whiteness, blackness, slavery}
  • علی افخمی، سیروس عابدینی، بهروز محمودی بختیاری
    نژادپرستی یک نظام اجتماعی خاص بر مبنای تسلط است که در آن گروه‏های نژادی و اعضای آنها (اکثریت) با روش‏های متنوع از قدرت خود در تعامل با گروه‏های نژادی دیگر و اعضایشان (اقلیت) سوء استفاده می کنند (ون دایک، a1993). نژادپرستی نوین پنهان است، بنابراین یافتن نژادپرستی در گفتمان‏ها و متون جدید نیاز به راهکارهای ویژه دارد. نخبگان قدرت رسانه‏ها را کنترل می کنند و به آنها دسترسی دارند، و بر مردم تاثیر می گذارند. تئون ون دایک ساخت‏ها و راهکارهایی (نظریه بازتولید نژادپرستی، a1993) را در کشف نژادپرستی ارائه می‏کند، که عبارتند از ساخت‏های سطحی ‏ (روساخت) و ساخت‏های معنایی ‏ (زیر ساخت). در این پژوهش، پژوهشگران براساس ساخت‏های پیشنهادی ون دایک تلاش می کنند این ساخت‏ها را در گفتمان سخنرانی های ترامپ در انتخابات سال 2016 (برگرفته از سایت خبری نیویورک تایمز) کشف کنند. یافته ها تحقیق حاضر نشان می‏دهد ترامپ مذهب، ملیت و فرهنگ مهاجران را نیز در نظر می‏گیرد و در گفتمان وی بسیاری از ساخت‏های سطحی و معنایی با فراوانی متفاوتی یافت می شوند. به طور کلی، نتایج این پژوهش با پژوهش‏های ون دایک در مورد نژادپرستی هم راستا و هماهنگ است.
    کلید واژگان: تحلیل گفتمان انتقادی, نخبگان, دونالد ترامپ, تئون ون دایک, نژادپرستی, ساخت های سطحی و معنایی}
    Ali Afkhami, Sirous Abedini, Behrooz Mahmoodi Bakhtiari
    Racism is defined (Van Dijk,1993A) as a specific social system of domination in which ethnic groups and their members (i.e. majority) abuse their power in various ways in interaction with other ethnic groups and their members (i.e. minority).Modern racism is hidden, so finding racism needs special strategies in new texts and discourses. Elites have power, control and access to media and they influence people. Van Dijk represents structures and strategies (reproduction of racism theory,1993A) finding racism which consist of surface Structures and meaning (deep) structures. In this research, Donald Trump’s lectures in election (2016, SEP) taken from New York Times were analyzed based on Van Dijk’s Structures and Strategies.The findings of this research show that Trump considers religion, nationality and culture of immigrants. Moreover, many of surface and meaning structure are found in Trump’s lectures with different frequencies. Generally speaking, the results of this research are in concordant with Van Dijks’s researches on racism.
    Keywords: Critical discourse analysis (CDA), Elites, Donald Trump, Teun.A.Van Dijk, Racism, Surface, meaning structures}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال