به جمع مشترکان مگیران بپیوندید!

تنها با پرداخت 70 هزارتومان حق اشتراک سالانه به متن مقالات دسترسی داشته باشید و 100 مقاله را بدون هزینه دیگری دریافت کنید.

برای پرداخت حق اشتراک اگر عضو هستید وارد شوید در غیر این صورت حساب کاربری جدید ایجاد کنید

عضویت

جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه « شهر » در نشریات گروه « مدیریت »

تکرار جستجوی کلیدواژه «شهر» در نشریات گروه «علوم انسانی»
  • الهام عطائی*، سیامک پناهی، شهره علی پور

    مقدمه و هدف پژوهش:

     طراحی فضاهای شهری برای کودکان، به منظور ایجاد تعاملات اجتماعی کودکان با محیط حایز اهمیت است. این پژوهش به تبیین نقش فضاهای شهری در ارتقای تعامل کودک با محیط می پردازد و در پی دست یابی به مولفه هایی در فضای شهری است که آموزش کودک را همراه داشته باشد.

    روش پژوهش:

     این پژوهش، تحلیلی توصیفی بر پایه تحلیل محتواست و برای دست یابی به یافته های پژوهش از روش پیمایشی استفاده گردیده است و با مقایسه تطبیقی بین ویژگی های نمونه های مورد مطالعه و تحلیل محتوا تلاش گردید که مولفه های کلیدی برای طراحی فضاهای شهری متناسب با خلاقیت کودکان و حس دلبستگی به دست آید.

    یافته ها:

     در این پژوهش فضایی مناسب و دارای سنجه های کالبدی مورد نظر و تهیه چک لیست هایی هدف مند جهت سنجش رفتار کودکان در نظر گرفته شد که با توجه به نگرش متخصصین و اطلاعات به دست آمده از نرم افزارSpss22  و آزمون های آماری تحلیل گردید. سپس با استفاده از روش کای دو مدل پژوهش بر اساس روابط متغیرها تدوین گردید.

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان می دهد که مهم ترین سنجه های تاثیرگذار بر افزایش خلاقیت کودکان، ایجاد فرصت برای تعاملات مثبت اجتماعی کودکان در محیط، ایجاد فضایی برای نمایش شایستگی های فردی در تعامل با محیط، ایجاد حس دلبستگی به محیط، آموزش مراقبت از محیط، ایجاد مسیرهای انعطاف پذیر برای خیال پردازی و خلاقیت، ایمنی و آسایش در فضای بازی به عنوان ابزارهایی برای آموزش و آفرینشگری در کودکان هستند که باید در طراحی فضاهای شهری کودکان مورد توجه مدیران شهری و طراحان و معماران قرار گیرند.

    کلید واژگان: کودک, شهر, فضای شهری, حس دلبستگی به محیط در کودک, خلاقیت}
    Elham Ataei *, Siamak Panahi, Shohreh Alipour
    Introduction and purpose

    designing urban spaces for children is to create social environments for children. This research explains the role of urban spaces in promoting the child with the environment and seeks to find components in the urban space that will accompany the child's education.

    Research method

    This research is a descriptive analysis based on analytical content and a survey method was used to achieve research findings and a sense of attachment was obtained by comparative comparison between the characteristics of the study samples and content analysis.

    Findings

    In this research, a suitable space with the desired physical parameters and the preparation of targeted checklists were considered to measure children's behavior, which were analyzed according to the attitude of experts and the information obtained from Spss22 software and statistical tests. Then, using the chi-square method, a research model was developed based on the relationships between the variables.

    Conclusion

    The results of the research show that the most important factors influencing the increase of children's creativity are creating opportunities for positive social interactions of children in the environment, creating a space to display individual competencies in interacting with the environment, creating a sense of attachment to the environment, teaching care for the environment, Creating flexible paths for imagination and creativity, safety and comfort in the play space as tools for education and creativity in children, which should be considered by urban managers, designers and architects in the design of children's urban spaces.

    Keywords: child, City, Urban space, child's sense of attachment to the environment, Creativity}
  • صالحه دهقان، فرشته اسدی اوریمی، فریما صبورمنش

    دوران قاجار به لحاظ آغاز حرکت از جامعه سنتی به سمت یک جامعه صنعتی یکی از اساسی ترین مراحل تاریخی کشور ایران می باشد و بازار نیز یکی از عوامل تعیین کننده امور اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مملکت است. در این میان بازارهای مازندران(شهرهای ساری ، بابل و بهشهر) با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی و همچنین ارتباط تجاری گسترده روسیه با ایران و مخصوصا نواحی شمال آن از اهمیت به سزایی برخوردارند. در این پژوهش با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی به عملکرد اجتماعی- اقتصادی بازارهای مازندران در دوره قاجار پرداخته شده است و داده ها از طریق روش کتابخانه ای و به صورت موضوعی گردآوری شده است. در پاسخ به سوال اول که شرایط جغرافیایی و اقلیمی شهرهای مازندران (ساری ، بابل و بهشهر) در کارکرد اجتماعی – اقتصادی بازارهای منطقه چه تاثیری داشته است می توان فرض کرد با توجه به مقتضیات محلی و تولیدات منطقه ای ، شهرهای مازندران کارکرد اجتماعی- اقتصادی پویاتری داشتند و در پاسخ به سوال دوم که روابط بازرگانی با روسیه در دوره قاجار چه تاثیری بر عملکرد اجتماعی- اقتصادی بازارهای مازندران داشته است می توان گفت با توجه به مبادلات اقتصادی ایران با سایر کشورها به ویژه روسیه و ورود برخی از کالاهای خارجی به بازارهای ایران از جمله مازندران در برخی موارد به تولید محصولات ایرانی آسیب وارد شد.

    کلید واژگان: کارکرد, بازار, مازندران, قاجار, شهر}
  • مهدی ناظمی اردکانی، سید محمدعلی موسوی *

    زندگی در شهر، آثاری بر زندگی فردی و جمعی انسان ها می گذارد. چند وجهی بودن این اثرات و نیز فرایندها و جریانات موجود در درون اجتماعات شهری، متفکران بسیاری را از علوم مختلف به خود مشغول داشته است. به دلیل افزایش جمعیت و افزایش و توسعه شهرنشینی و گسترش مشکلات نظام شهری، مخصوصا شهرهای بزرگ در کشورها، در دوران جدید پژوهش های متعددی با هدف شناسایی و کاهش آسیب ها و مسایل شهری انجام شده اند. هدف این پژوهش، فراترکیب پژوهش های کیفی انجام شده در کشور با عناوین و موضوعات آسیب های شهری به منظور فراهم آوردن نگرشی نظام مند و کشف موضوع ها و استعاره های جدید و اساسی بوده است. روش تحقیق این پژوهش، کیفی و از نظر هدف «کاربردی» است. در این پژوهش، با استفاده از روش فراترکیب (روش هفت مرحله ای سندلوسکی و بارسو)، به انتخاب مقاله ها و پژوهش های کیفی مرتبط با موضوع آسیب های شهری پرداخته شد. بر اساس تجزیه و تحلیل و فراترکیب پژوهش های منتخب، مولفه های اصلی حوزه آسیب های شهری در ایران در چهار مقوله اصلی شناسایی شد. این چهار مقوله عبارتند از: آسیب های اقتصادی، آسیب های اجتماعی، آسیب های فرهنگی و آسیب های کالبدی. بیشترین فراوانی در این طبقات را بیکاری و فقر، اعتیاد و ناامنی، مسایل جنسی و آلودگی های زیست محیطی به خود اختصاص داده اند. در این پژوهش ها، از عواملی مانند سیاست نامتوازن دولت ها در قبال شهر، حکمرانی نامطلوب برای زیست شهری، تفاوت در کیفیت زندگی، تضاد بین زندگی شهری و روستایی، جابجایی های جمعیتی، کیفیت زیرساخت های کالبدی، کیفیت اقتصاد شهری و نابرابری های اجتماعی در مناطق مرکزی و حاشیه ای به عنوان علل ظهور و بروز آسیب های شهری نام برده شده است.

    کلید واژگان: شهر, آسیب های شهری, فراترکیب}
    Mehdi Nazemi, Seyyed Mohammad Ali Mousavi *

    Living in cities affects the individual and collective life of human beings. The multifaceted nature of these effects, as well as the processes and currents within urban communities, have preoccupied many thinkers from various branches of science. Due to the population growth and the development of urbanization and the increase of the problems of the urban system, especially big cities, in the modern era numerous studies have been conducted with the aim of identifying and reducing urban issues and harms. This study aims to conduct a meta-synthesis of qualitative research done on urban harms in Iran, so as to provide a systematic approach and discover new and fundamental topics. The research method of this research is qualitative and ‘applied’ in terms of purpose. In this study, using the meta-synthesis method (Sandelowski and Barroso’s seven-step method), articles and qualitative research related to urban harms were selected. Based on the analyses and meta-synthesis of the selected studies, the main components of urban harms in Iran were identified in four main categories. These four categories are economic harms, social harms, cultural harms and physical harms. Within these categories, unemployment and poverty, addiction and insecurity, sexual issues and environmental pollution are the most prevalent items. In these studies, factors such as unbalanced policies of governments towards the city, unfavorable governance for urban life, differences in quality of life, conflict between urban and rural life, population displacements, quality of physical infrastructures, quality of urban economy and social inequalities in central and marginal regions have been cited as the causes of the emergence of urban harm

    Keywords: : city, urban harms, Meta-synthesis}
  • شهناز صالحی

    المان های شهری به عنوان عنصر شاخص از شهر ابزاری ارزشمند برای معرفی هویت شهر می باشند. المان ها می توانند آینه ای تمام نما، از هویت و فرهنگ شهر باشند. ازآنجایی که توجه به شاخص ها و نمادهای ایرانی- اسلامی، در طراحی معماری شهرها کمتر موردتوجه قرارگرفته و در مقابل استفاده از نمادهای مدرن و ناسازگار با هویت ایرانی- اسلامی افزایش یافته است. امروزه موضوع هویت یکی از بحث برانگیزترین مفاهیم در چند دهه ی اخیر بوده است و به دغدغه ای مهم برای صاحبنظران و برنامه ریزان تبدیل شده است. فضاها و محیط های انسان ساخت خود نماد اینه ایی است که هویت شهری را منعکس می کند. هویت در هر جامعه، نشان از فرهنگ آن جامعه است وفضاهایی همساز با هویت شهری موجب آرامش امنیت و مشارکت شهروندان می شود. فضاهای شهری محل تعاملات اجتماعی است و این تعاملات در مکان هایی دیده می شود که برای شهروندان حس امنیت و حس تعلق را فراهم نمایند. وجود المان های شاخص علاوه بر زیبایی، کیفیت فضا را ارتقا می دهد و این کیفیت است که بر ذهن انسان نقش می بندد و بر حس مکان و خاطرات جمعی شهروندان تاثیر می گذارد. هدف دیگر المان ها، ارتقای کیفیت و ایجاد سرزندگی فضاهای شهری و زیبایی و شادابی است.نصب نشانه های شاخص شهری و کمک گرفتن از ابزارهایی جهت زیباسازی آنها از عوامل مهم ایجاد محیط سالم و با نشاط برای زندگی شهروندان است.

    کلید واژگان: المان شهری, شهروندان, شهر, فضا, هویت ایرانی, شهر زیبا}
  • مسعود تقوایی*، احمد طاهری
    مقدمه و هدف پژوهش

    بافت های فرسوده شهرها به عنوان بخش مهمی از شهر هستند که نشانه های فرهنگ و معماری و شهرسازی بومی اند و به عنوان جزیی از هویت اجتماعی، کالبد و حیات شهری شناخته می شوند محلات قدیمی شهرها به دلیل فرسودگی واحدهای مسکونی، عدم سهولت دسترسی، ضعف زیرساخت ها، مشکلات زیست محیطی، تخریب و عدم بهره برداری از فضایی به علت گسترش سریع ناموزون شهر در مسیر رکود و عقب ماندگی و حذف از سیمای شهری دچار می​شوند. که با برنامه ریزی و استفاده از برنامه بهسازی و توانمندسازی چنین فضایی می توان رشد صنعت و جلب گردشگران را فراهم کرد. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر بازآفرینی شهری بر گردشگری شهری در محدوده منطقه سه شهر اصفهان می باشد.

    روش پژوهش

    روش پژوهش ماهیت کاربردی_ توسعه ای و از نظر روش به صورت پیمایشی با حجم نمونه 365 نفر از بین متخصصین و کارشناسان و خبره ها در زمینه گردشگری شهر اصفهان در سال 1398 به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. در این پژوهش ابزار به کار رفته شامل پرسشنامه محقق ساخته بازآفرینی شهری و پرسشنامه گردشگری شهری می باشد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آمارهای توصیفی و استنباطی همبستگی و رگرسیون با نرم افزار spss استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان می​دهد که بازآفرینی شهری بر گردشگری شهری شهر اصفهان موثر بوده است (342/0 R=). و به میزانی که بازآفرینی شهری تغییر یابد، گردشگری شهری نیز به همان میزان تغییر می​یابد. هم چنین بازآفرینی شهری بر مولفه های تعاملات اجتماعی (142/0 R=)، سرزندگی (409/0 R=)، ایجاد حس تعلق مکانی گردشگران (340/0 R=) تاثیر می گذارد.

    نتیجه گیری

    بازآفرینی فضاهای شهری بر رشد و توسعه گردشگری شهری شهر اصفهان اثرات مثبت رونقی دارد.

    کلید واژگان: شهر, بازآفرینی شهری, گردشگری شهری, اصفهان}
    Masoud Taghvai *, Ahmad Taheri
    Introduction & Objective

    Dilapidated structures of cities are an important part of the city that are signs of indigenous culture, architecture and urban planning and are known as part of social identity, body and urban life. Environment, destruction and lack of use of space due to the uneven rapid expansion of the city in the path of recession and backwardness and removal from the urban landscape. By planning and using the improvement and empowerment program of such an environment, the growth of industry and attracting tourists can be provided. The main purpose of this study is to investigate the effect of urban regeneration on urban tourism in the three regions of Isfahan.

    Method

    Applied-developmental nature and in terms of method, a survey with a sample size of 365 people from among experts, experts and thinkers in the field of tourism in Isfahan in 1398 were selected by random sampling. In this study, the tools used include a researcher-made urban regeneration questionnaire and an urban tourism questionnaire. Descriptive and inferential statistics of correlation and regression with SPSS software were used to analyze the data.

    Findings

    Findings show that urban regeneration has been effective on urban tourism in Isfahan (R = 0.342). And as urban regeneration changes, so does urban tourism. Urban regeneration also affects the components of social interactions (R = 0.142), vitality (R = 0.409), creating a sense of spatial belonging of tourists (R = 0.340).

    Conclusion

    Reconstruction of urban spaces has positive effects on the growth and development of urban tourism in Isfahan.

    Keywords: City, Urban Regeneration, Urban tourism, Isfahan}
  • رحمت الله قلی پور*، محمد مهدی درویش زاده، علی پیران نژاد
    هدف
    مدیریت امور شهرها با درآمدهای پایدار و ناپایدار رقم می‎خورد و در ایران، بالاترین آمار درآمدهای پایدار، به حدود 30 درصد کل درآمدها می‎رسد. از این رو در ایران، دغدغه دستیابی به درآمدهای پایدار برای حکمرانی های محلی اهمیت بسزایی دارد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی روش ها، منبع‎ها و مانع‎های دستیابی به درآمد پایدار شهری در شهرداری ارومیه اجرا شده است.
    روش
    با توجه به موضوع، روش تحقیق کیفی از طریق خبره‎سنجی در دستور کار قرار گرفت. با 12 نفر از خبرگان علمی و اجرایی که به روش گلوله برفی انتخاب شدند، مصاحبه های باز و عمیقی صورت گرفت و نتایج مصاحبه بر اساس تکنیک تحلیل تم تجزیه و تحلیل شد. شایان ذکر است که خبرگان پژوهش ضمن تسلط کافی به مفهوم درآمد پایدار شهری، در مسئولیت های خود با ابعاد مختلف اتکا به این نوع درآمد آشنا بودند.
    یافته ها: 10 تم سرمایه گذاری، برون سپاری، مدیریت مالی، فناوری اطلاعات، ارزیابی سازمان، پژوهش، واگذاری اختیارات دولتی، نیروی انسانی، ارتباطات و متفرقه برای روش‎ها؛ 6 تم عوارض، زمین و ساختمان، مدیریت هزینه، اوراق، تبلیغات و متفرقه برای منابع و 8 تم نیروی انسانی، حق‎خوری، شفافیت، ضعف عملکرد، فساد، قانون، مردم و متفرقه برای موانع دستیابی به درآمد پایدار شهری، به‎دست آمد.
    نتیجه گیری: در این پژوهش روش‎ها، منبع‎ها و مانع‎های دستیابی به درآمدهای پایدار در شهرداری ارومیه شناسایی شدند و پیشنهادهایی برای افزایش این نوع درآمدها ارائه شد. به‎طور خلاصه باید گفت که شهرداری ارومیه زمانی به سطح مناسبی از درآمدهای پایدار دست می‎یابد که بتواند بسته پیشنهادی ارائه شده در این پژوهش را در کانون توجه قرار دهد.
    کلید واژگان: ارومیه, درآمد پایدار, درآمد ناپایدار, شهر, شهرداری}
    Rahmatollah Gholipor *, Mohammadmahdi Darvishzadeh, Ali Pirannejad
    Objective
    The management of city affairs is done through sustainable and unsustainable incomes, and in Iran, the highest rate of sustainable incomes make up about 30% of the total incomes. Therefore, in Iran, the challenge of achieving sustainable incomes for local government is of great importance. The present study aimed to identify methods, resources and barriers to achieving sustainable urban income in Urmia municipality.
    Methods
    According to the subject, the method of qualitative research was carried out through completing a checklist on the agenda with 12 scientific and executive experts who had been selected through the snowball sampling method. They had sufficient control over the concept of sustainable urban income and relied on this type of income in their responsibilities while they are familiar with different dimensions. Open and deep interviews were conducted and the results of the interviews were analyzed based on the theme analysis technique.
    Results
    Based on the results of the study, the following 10 themes were identified as
    methods
    “investment”, “outsourcing”, “financial management”, “information technology”, “organizational assessment”, “research”, “delegating governmental authority”, “human resources”, “communications” and “miscellaneous”. There were also 6 themes identified for resources: “tolls”, “Land and buildings”, “cost management”, “bonds”, “advertising” and “miscellaneous” and finally the following 8 themes were identified as barriers to sustainable urban incomes: “manpower”, ”injustice”, “transparency”, “performance weakness”, “corruption”, “law”, “people” and “miscellaneous” were identified.
    Conclusion
    In this research, the methods, resources and barriers to achieving sustainable incomes in Urmia municipality were presented as well as suggestions for increasing this type of income. In short, it should be stated that the Urmia municipality will attain a decent level of sustainable incomes, if it will be able to consider the proposed ideas in this study.
    Keywords: Urmia, Sustainable income, Unsustainable income, City, Municipality}
  • مجید محمد شفیعی، مرتضی مداح
    نمایشگاه های بین المللی مهمترین کانالهای معرفی کالاهای تولیدشده و انتقال تکنولوژی در دنیا است. این پژوهش با هدف استخراج ابعاد راهبردی جذابیت مقصد نمایشگاهی در نمایشگاه بین المللی اصفهان به مرحله اجرا در آمده است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه بازدیدکنندگان و غرفهداران نمایشگاه بین المللی اصفهان تشکیل میدهند که مقیاس جذابیت مقصد نمایشگاهی در مورد آنها اجرا شد. در این پژوهش، برای پایایی از ضرایب آلفای کرونباخ و ضرایب پایایی ترکیبی و برای روایی از تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی استفاده شد. نتایج نشان داد که ضرایب آلفای کرونباخ برای مقیاس جذابیت مقصد نمایشگاهی برابر 91/0 و برای خرده مقیاسهای امکانات محل برگزاری، در دسترسبودن، شهر/منطقه میزبان بهعنوان منبع رقابتی برای غرفهداران، محیط اقتصادی مقصد، رهبری شهر میزبان در صنعت موردنظر و محیط تفریحی مقصد به ترتیب 75/0، 85/0، 79/0، 82/0، 81/0، 78/0 بوده است. نتایج تحلیلعاملی تاییدی گویه های مقیاس جذابیت مقصد نمایشگاهی نشان داد که این مقیاس سازهای مرتبه دوم است که از شش سازه مرتبه اول امکانات محل برگزاری، در دسترسبودن، شهر/منطقه میزبان بهعنوان منبع رقابتی برای غرفه داران، محیط اقتصادی مقصد، رهبری شهر میزبان در صنعت موردنظر و محیط تفریحی مقصد تشکیل شده است.
    کلید واژگان: جذابیت مقصد نمایشگاهی, امکانات محل برگزاری, در دسترسبودن, شهر, منطقه میزبان, نمایشگاه بین المللی اصفهان}
    Majid Mohammad Shafiee, Morteza Maddah
    International exhibitions are as one of the most important introducing channelsfor product and transfer of technology in the world. This study has identified the strategic aspects of exhibition destination attractiveness in Isfahan International Exhibition. Participants in this study include exhibitors and visitors. The scale of exhibition destination attractiveness was applied on them. In this paper, Cronbach's alpha and combined research were used for reliability, and exploratory and confirmatory factor analysis for validity. Results revealed that the Cronbach's alpha coefficient for scale of exhibition destination attractiveness was equal to 0.91. For subscales of facilities, availability, city / host region as a competitive source for exhibitors, economic environment, host city leadership in industry and leisure environment was calculated 0.75, 0.85, 0.79, 0.82, 0.81, and 0.78, respectively. The result of confirmatory factor showed that this scale is a second- order constituent made up of facilities, availability, and city / host region as a competitive source for exhibitors, economic environment, host city leadership in industry and leisure environment.
    Keywords: Exhibition Destination Attractiveness, Venue Facilities, Availability, Host City, region, Isfahan International Exhibition}
  • سید باقر حسینی، محسن کاملی*

    مقدمه و هدف پژوهش: 

    مقاله حاضر با هدف سنجش مولفه های مورد نظر مشارکت شهروندی در مدیریت شهری و براساس یافته ها و نتایج یک بررسی میدانی از منطقه 8 شهر قم (شهر پردیسان)تهیه شده است.

    روش پژوهش: 

    نوع تحقیق کاربردی توسعه ای و روش مطالعه توصیفی- تحلیلی برپایه پیمایش بوده است. روش جمع آوری اطلاعات بر مبنای کتابخانه ای، اسنادی و نیز میدانی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخت بوده و به جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS استفاده شده است.

    نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاکی از آن است که در میزان مشارکت شهروندان بین زنان و مردان تفاوت معناداری وجود داشته و بین سن و این مشارکت ارتباط معناداری مشاهده نگردید. هم چنین بین احساس تعلق اجتماعی و مشارکت شهروندان همبستگی معناداری وجود دارد. به این معنا که هرچه میزان تعلق اجتماعی افراد افزایش یابد، میزان مشارکت شهروندان نیز افزایش پیدا کرده و بالعکس. براساس این تحقیق از بین متغیرها متغیر احساس تعلق اجتماعی دارای بیشترین وزن برای سنجش مشارکت شهروندان بوده و بین هر کدام از مولفه های مشارکت در ارایه پیشنهاد و تصمیم گیری، مشارکت در نظارت بر امور شهری، مشارکت عملی و اجرایی در امور شهری با احساس تعلق اجتماعی رابطه وجود داشته و متغیر احساس تعلق اجتماعی متغیری است که با هر سه بعد همبستگی بالایی دارد.

    کلید واژگان: شهر, مردم, شهرداری, مدیریت شهری, مشارکت}
    Seyed Baqer Hosseini, Mohsen Kameli *
    Introduction and Objective

    This paper has been prepared to assess the components of citizen participation in urban management and based on the findings and results of a survey of area 8 in Qom (City Campus)

    Research method

    Type of research is the application development and this Methods study is descriptive and analytical. The method has been collecting information on the library, documents and athletics by using the questionnaire construction and has been used with SPSS software.

    Conclusion

    The results suggest that the degree of citizen participation between men and women there was a significant difference between age and the participation of a significant relationship was observed. Also there are significant correlations between sense of community and citizen participation. This means that the rise of social belonging, participation of citizens has increased. Social relationships and social belonging variable high correlation with all three dimensions. There are significant correlations between sense of community and citizen participation.

    Keywords: are significant correlations between sense of community, citizen participation}
  • اسماعیل غلامحسینی، سعید جعفری ندوشن
    نبود تعادل و همگونی های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی تهران، حاصل یک فرآیند تاریخی دویست ساله می باشد. این مشکلات با توجه به تراکم بالای جمعیت، در چند دهه ی اخیر، ظهور و بروز بیشتری داشته و نقش مهمی در بحران های شهری داشته اند. هدف اصلی این مقاله شناسایی چالش های اساسی مدیریت شهری (منطقه یک شهرداری تهران) می باشد. روش استفاده در این مطالعه توصیفی پیمایشی، با بهره گیری از اطلاعات اسنادی (کتابخانه ای) واطلاعات میدانی وابزار پرسشنامه بوده است. جامعه آماری، که شامل مسئولین، معاونین، مدیران و کارشناسان شهرداری منطقه یک شهر تهران و فرمانداری شمیرانات و همچنین اعضای شورایاری محلات منطقه یک، در مجموع 950 نفر می باشند که با توجه به پراکندگی جامعه آماری از روش نمونه گیری سهمیه ای تصادفی استفاده گردید و تعداد 212 نفر به عنوان نمونه آماری، جهت بررسی و تکمیل پرسشنامه ها تعیین شدند. تجزیه وتحلیل داده های پرسشنامه ها با بهره گیری از آزمون های کولموگروف اسمیرنف، پارامتریک، ناپارامتریک، تی استیودنت (تک متغیره) و فریدمن انجام پذیرفت. نتیجه اینکه از بین تمامی چالش ها، بیشترین تاثیر مربوط به چالش های حمل ونقل شهری و کمترین آن مربوط به چالش های اجتماعی بوده می باشد.
    کلید واژگان: بحران, بحران های شهری, شهر, مدیریت شهری و چالش}
  • علی ربیعی*، مونا نیرومندناصرکیاده
    هدف اصلی پژوهش حاضر، «بررسی مقایسه ای مصرف کالاهای ایرانی در بین زندگی شهری و روستایی» می باشد. در این پژوهش علاوه بر مصرف (مصرف فرهنگی و مصرف مادی) که جزء اولین متغیرها و شاید مهم ترین شاخص سنجش سبک زندگی، می باشد، فعالیت اوقات فراغت که یکی دیگر از شاخص های سبک زندگی می باشد، با ابزار پرسش نامه مورد سنجش قرار گرفت. روش گردآوری اطلاعات از نوع پیمایشی است و جامعه آماری مورد بررسی در این تحقیق، کلیه شهروندان قزوینی و اهالی روستای الموت قزوین است که از میان آنها 186 نفر (92 زن و 94 مرد) به روش تصادفی انتخاب شدند. فرضیه مورد بررسی، وجود تفاوت در مصرف کالاهای ایرانی در بین زندگی شهری و روستایی بود که پس از جمع آوری پرسشنامه ها، داده ها استخراج و به کمک نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت، یافته ها نشان می دهند، در بعضی از شاخص ها ( مثل: چگونگی گذران اوقات فراغت؛ معیار انتخاب و ویژگی لباس؛ استفاده از کتاب، اینترنت، ماهواره و رادیو ایرانی؛ استفاده از وسیله نقلیه ) تفاوت معناداری بین مصرف کالاهای ایرانی در بین دو گروه شهر و روستا وجود دارد و در برخی دیگر از شاخص ها ( مثل: چگونگی تهیه لباس؛ نوع خوراک مصرفی؛ اولویتهای مراقبتی و بهداشتی؛ ملاک خرید اثاثیه منزل؛ استفاده از تلویزیون، مجله، روزنامه و رادیوخارجی ) تفاوت قابل ملاحظه ای مشاهده نمی شود.
    کلید واژگان: مصرف, سبک زندگی, کالای ایرانی, شهر, روستا}
  • سعید ملکی*، رسول سروستان

    با توجه به افزایش جمعیت شهرنشین در چند دهه گذشته، چنانچه بخواهیم در توسعه شهرها، پاسخگوی احتیاجات امروزی و سهم نسل های آینده از شهر و محیط زیست شهری باشیم، باید اداره شهرها را بر پایه مشارکت آگاهانه شهروندان برنامه ریزی کنیم. یکی از این زمینه ها، مشارکت های شهروندی در نظام مدیریت شهری می باشد. هدف از این پژوهش تحلیلی بر نقش مشارکت شهروندان در بهبود خدمات شهری و محیط زیست شهری، شهر باغملک می باشد. پژوهش حاضر ازنظر ماهیت، توسعه ای - کاربردی و از لحاظ روش مطالعه، توصیفی - تحلیلی، پیمایشی است.و در گردآوری داده ها از شیوه ی کتابخانه ای و میدانی استفاده شده است. در بررسی میدانی 325 نفر از شهروندان شهر باغملک در در سال 1394 در نواحی آن با استفاده از پرسش نامه مشارکت شهروندان، خدمات شهری، به روش نمونه گیری متناسب با حجم نمونه (با استفاده از مدل کوکران) انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفته اند. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار Spss و Excel صورت می گیرد. جهت آزمون فرضیه ها و یافتن پژوهش از آزمون های کندال (تابی و تای سی)، دسامر، اسپرمن، کای اسکویر، ضریب اتا استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد.که بین مشارکت شهروندان و آگاهی آن ها در اداره امور شهر، بین مشارکت شهروندان و جنس و تحصیلات شهروندان، بین مشارکت شهروندان و خدمات شهری رابطه معنادار می باشد و فقط بین سن و مشارکت شهروندان در اذاره امور شهری عدم رابطه معنا داری اثبات شده است.

    کلید واژگان: مشارکت, رضایتمندی. خدمات و محیط زیست شهری, شهر, باغملک}
    Saeed Maleki *, Rasol Sarvestan

    Due to the increase of urban population in the past few decades, if we want to develop cities meet the needs of today and of future generations of the city and the urban environment, we must plan for managing the cities based on informed participation of citizens. One of these areas, citizen participation in urban management system. The aim of this research analysis on the role of citizen participation in municipal services and improving the urban environment, the city is Baghmalek. The present study in terms of nature, development - application and the method of study, cross - sectional survey data collection method. And in the field of library and used. In a field survey of 325 residents of the city Baghmalek in 2016 in the areas of citizen participation with the use of questionnaires, utilities, samples, sampling proportional to size (using the Cochran) were selected and studied. To analyze the data using software Spss and Excel takes place. To test the hypothesis and find research tests Kendall (reflection and Tai Si), December, Spearman, chi-square, Eta coefficient is used. The results show Dhd.kh between citizens and their awareness in city affairs, citizen participation, sex and education between citizens, between citizens and municipal services is a significant relationship between age and only Azarh citizen participation in municipal affairs of significant relationship has been established.

    Keywords: participation, satisfaction. Services, the urban environment, the city, Baghmalek}
  • حمیده رشادت جو*، پدرام طلوعی

    مقدمه و هدف پژوهش:

    شهر ها از تاریخ پیدایش همواره دست خوش تغییرات متعددی بوده اند که باعث توسعه و حتی نابودی آن ها گردیده و شهر تهران نیز به عنوان پایتخت کشور ایران از این موضوع مستثنی نبوده است. منطقه شش شهرداری تهران، به عنوان یکی از مرکزی ترین مناطق، از ویژگی خاصی در این رابطه برخوردار است. تجمع مراکز اداری، تجاری و دولتی، شمار بالای جمعیت شناور و کانون توجه مناسبات سیاسی سبب منحصر به فرد شدن منطقه شده و لذا شناخت دقیق تر آن بسیار ضروری است. این پژوهش به منظور، بررسی علل تغییر کالبدی در مرکز شهر تهران و راهکارهای تعدیل آن از نظر مدیریت شهری (مورد منطقه شش) انجام پذیرفت.

    روش پژوهش:

    از نظر هدف کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق ساکنین منطقه شش می باشند؛ که بر اساس روش کرجسی و مورگان و انتخاب نمونه 386 نفری به صورت تصادفی، توزیع پرسشنامه در هجده محله منطقه و استفاده از روش آمار توصیفی - استنباطی و به کارگیری نرم افزار SPSS و آزمون t. انجام گرفته است.

    یافته و نتیجه پژوهش:

    رابطه معناداری بین عوامل اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی و تغییر کالبدی منطقه مشاهده و نتیجه گیری گردید، مدیریت شهری می تواند نقش بسزایی در تغییر کالبدی داشته و در راستای تعدیل مشکلات موجود نیاز به انجام راهکارهای مناسب، از جمله توجه بیشتر به عوامل اجتماعی، موثر دانستن عوامل فرهنگی در اداره شهر، سیاست گذاری های نوین اجرایی در امور اقتصادی و زیست محیطی آشکار می باشد.

    کلید واژگان: تغییر کالبد, شهر, مدیریت شهری, منطقه شش}
    H Reshadatjoo *, P Toloei

    Preface and aim of investigation:

    several changes have always been a city of history, and their destruction has led to the development of Tehran, capital of Iran, as it has not been exempted.Six Regional Municipality of Tehran, recognized as one of the most central areas of special importance in this connection is.Accumulation administrative centers, business and government, the number of floating population and the focus of political ties to the region's unique.Therefore, it is essential to know more. This study was conducted to investigate the cause’s physical changes in central Tehran and strategies for the mitigation of urban management (of the six) were performed.

    Metodology:

    The purpose of the study and application of methods for data collection is descriptive.
    Statics society:six area residents are based on a survey of farmers and Morgan

    method

    Metod:a sample of 386 individuals were randomly selected eighteen local and regional scale in the distribution of population and community and descriptive statistics - understanding and applying SPSS software and t-test

    Findings

    significant relationship between these factors and changes in body area and conclusions urban management has a significant role in the body in order to perform appropriate adjustment problems, including greater attention to social factors, cultural factors effective in the management of knowledge and knowing the cultural factors effective in the management and implementation of the new policy on economic and environmental issues is manifest.

    Keywords: Physical changes, City, Urban Management, region Six}
  • روزبه خلقت دوست*، افسانه زمانی مقدم، سیده تناز شمس آبادی

    مقدمه و هدف پژوهش:

    هدف آرمانی این پژوهش ارتقاء سطح امنیت اجتماعی در شهرها به کمک طراحی سازمان فضایی[i] و نفوذپذیری شهر به عنوان یکی از مولفه های اصلی طراحی شهری می باشد. هدف ویژه، تعیین رابطه این مولفه با میزان امنیت اجتماعی است و بدین جهت فرض گردیده است که بین این مولفه با میزان امنیت اجتماعی رابطه وجود دارد.

    روش پژوهش:

    جامعه آماری، شهر کرج می باشد و حجم جامعه آماری 1732275 نفر می باشد. روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای می باشد که با استفاده از روش تصادفی طبقه ای نمونه گیری شده است. با توجه به جدول کرجسی- مورگان، حجم نمونه 384=n می باشد. نهایتا با استفاده از روش های مطالعه کتابخانه ای و میدانی به جمع آوری داده ها پرداخته شده و داده ها با استفاده از نرم افزار تحلیل آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل و روابط بین آن ها مورد سنجش قرار گرفته است.

    یافته ها:

    نتایج پژوهش نشان می دهد که میان  شاخص های سازمان فضایی و نفوذپذیری شهر با میزان امنیت اجتماعی رابطه ای قوی وجود دارد. علاوه بر این، بهبود شاخص های سازمان فضایی و نفوذپذیری شهری، منجر به کاهش میزان جرایم رخ داده و در نتیجه افزایش میزان امنیت اجتماعی شده است.

    نتیجه گیری:

    با توجه به تایید فرضیه های، به نظر می رسد که می توان با بهبود و طراحی مجدد شاخص های سازمان فضایی و نفوذپذیری شهری، بسترهای وقوع جرم در جامعه را کاهش داده و در نتیجه میزان امنیت اجتماعی را افزایش داد.

    کلید واژگان: : سازمان فضایی و نفوذپذیری, شهر, امنیت اجتماعی, مدل CPTED}
    R Khelghatdoost *, A Zamanimoghadam, T Shamsabadi

    Introduction and purpose of research:

    This research was performed with the total purpose of improving social safety in cities by using the design of the urban spatial structure and permeability which is one of the main components of urban designing. Specific goal of this research was determining the relationship between the "urban spatial structure and permeability" and the rate of the social safety. For this purpose, it is hypothesized that there is a relationship between this component and the rate of social safety.

    Method of research:

    Statistical population of this research are the residences of ten municipality regions of Karaj and the population size is 1732275 on the basis of the population and housing census which was held by Iran Statistics Center in 2006. The sampling method was stratified random sampling and the minimum size of the sample was 384 samples on the basis of the Krejcie-Morgan table. Eventually, data was collected by using library and field study methods, and was processed and analyzed by using SPSS statistical analysis software and the relationships between these data were tested.

    Findings

    The results of the research show that there is a strong relationship between the indictors of “urban spatial structure and permeability” and social safety. Furthermore, improvement of the indictors of “urban spatial structure and permeability” results in the decrease of the fields of criminal actions in the society and consequently, increase of the rate social safety.

    Conclusion

    Because the hypotheses of the research were verified, it seems that we can decrease the fields of criminal actions in the society and increase the rate of social safety by improving and re-designing the indictors of “urban spatial structure and permeability”.

    Keywords: Spatial structure, permeability, urban, Social safety, CPTED model}
  • سمیه منافی، محسن کلانتری
    تمرکز جمعیت در شهرها، به همراه تولید انبوه خودرو، باعث تغییرات اساسی در شهرها شد و بحران هایی چون معضل ترافیک که امروزه از اصلی ترین دغدغه های مسئولان و ساکنان شهرهاست، مطرح کرد. اغلب روش-های به کار گرفته شده برای غلبه بر مشکل ترافیک، اقدامات کوتاه مدت و موضعی است. اما در این بین روش های بلندمدت و اساسی تری نیز وجود دارد. سامانه پشتیبان تصمیم گیری، به عنوان یکی از این روش هاست. این سامانه ها همانند دیگر سامانه های متکی بر رایانه، به تصمیم گیران در انجام وظایفی که دارای ساختار رسمی و کاملی نبوده، کمک کرده و جنبه حمایتی تا جانشینی در قضاوت داشته و میزان اثربخشی تصمیمات تا کارآیی سیاست گذاران را بهبود می بخشد. این مطالعه به صورت علمی مروری با محوریت اسناد و مدارک موجود، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج حاصل از مرور تحقیقات گذشته نشان می دهد که سامانه پشتیبان تصمیم گیری باعث کیفیت بالاتر تصمیم گیری، بهبود ارتباطات، کاهش هزینه ها، افزایش بهره وری، صرفه جویی در زمان و رضایت بیشتر تاثیر دارد. بنابراین ضروری است تا سامانه های پشتیبان تصمیم گیری به عنوان یک روش بهینه جهت مدیریت ترافیک شهری مورد ارزیابی قرار گیرند تا مشخص گردد با به کارگیری این سامانه ها چه تحولاتی در سامانه مدیریت ترافیک صورت خواهد گرفت. تا نتایج این بررسی، الگویی برای برنامه ریزی صحیح تر آینده باشد.
    کلید واژگان: سامانه پشتیبان تصمیم گیری, مدیریت, حمل و نقل, ترافیک, شهر}
    S. Manafi, M. Kalantari
    The increasing concentration of the population in cities, along with the mass production of cars, is causing major changes in cities and increased hazards such as traffic problems. This is becoming a major concern for the authorities and inhabitants of cities. The majority of methods used to overcome these traffic problems are short-term and local actions. However, there are also some fundamental and longterm methods that can be used. The Decision Support System is one of these methods. As with many other methods, these systems rely on computerisation, and help to make decisions for tasks that don’t have a formal or complete structure. They also improve efficiency by acting in a supportive role to produce judgements and improve the effectiveness of policymakers’ decisions.The first piece of research in this field was in 2000, and yielded an advanced Decision Support System in the development of the transport network in Europe (Magrite, 2000). However, there has been very little study into the role of a traffic management system in Iran, although according to the results from research carried out by the Guayas group in 201 U.S companies, a Decision Support System is indicated to produce a higher quality of decision making, improve communication, reduce costs, increase productivity, save time and improve satisfaction. Therefore it is essential to assess the Decision Support System as an optimal method for urban traffic management to determine the effect that using these Systems will have on traffic management systems. The result of this study makes recommendations for an appropriate model for planning in the future. As this study is an analyticaldescriptive piece of research, the documentary method is used for data gathering.
    Keywords: Decision Support System, Management, Transportation, Traffic, Urban}
  • در جهان کنونی با توجه به افزایش جمعیت و تبدیل شهرها به اماکن صنعتی نیاز به یک سیستم مدیریتی به منظور تدوین اصول و راه کارهای مربوط به این توسعه احساس می گردد. از طرفی مدیریت شهری به عنوان بخشی از دانش مدیریت بایستی به مقوله زیست محیطی به عنوان یکی از مهمترین اجزائی تاثیر گذار در ساختار شهرها به منظور ایجاد مطلوبیت محیطی برای ساکنین توجه نماید. مقاله حاضر حاصل پژوهشی است با هدف اصلی بررسی عوامل موثر در تدوین راه کارهای مناسب و اثر بخش مقوله توسعه در حوزه مدیریت حاکم بر شهر که براساس روش تحقیق پیمایشی و با چارچوب قیاسی انجام یافته است. جمع آوری اطلاعات از طریق اسناد و مدارک، مشاهدات، مصاحبه و پرسش نامه با مقیاس لیکرت صورت گرفته است. جامعه آماری نیز ساکنین شهر تبریز با حجم نمونه 260 در نظر گرفته شده است. آزمون فرضیه ها استفاده از روش t-student بوده و یافته های تحقیق بیانگر این مهم است که نقش مدیریت شهری با برنامه ریزی اصولی و تامین سرانه مناسب و ارائه آموزش های عمومی لازم و ایجاد مشارکت عمومی و توجه به توسعه آتی شهر در مقابله با اثرات سوء توسعه روزن افزون جمعیت و صنعتی شدن، موثر و حائز اهمیت است.
    کلید واژگان: شهر, مدیریت, مدیریت شهری, توسعه}
    Regarding the increase of population in today’s world and turning cities into industrial places, the need for a management system is felt to compile principles and approaches related to this development. On the other hand, as a category of management science, urban management should pay attention to ecology as one of the most important parts affective city structure that creates a desirable environment for the residents.
    The present article is the result of a research which is conducted with the main goal to study the effective factors in compiling suitable and effective approaches for development in urban management system. The research was conducted by survey method with comparative framework. The information was gathered from documents, observations, interviews and questionnaires with Likert scale. The statistical population was the residents of Tabriz with the sample size of 260, and testing the hypotheses was done using t-student method. The findings of the research explain that the role of urban management is effective and important to fight against the negative effects of day-by-day increase of population and industrialization through orderly planning, providing suitable capitation, conducting public training, creating public contribution and paying attention to the future development of the city.
    Keywords: city, Management, urban management, Development}
  • سمیه منافی، لیلا احمدی
    امروزه با توسعه روزافزون علم مهندسی ترافیک در دنیا روش ها و ابزارهای بسیاری برای مقوله مدیریت ترافیک ایجاد شده است. سیستم های حمل ونقل هوشمند، یکی از این ابزارهاست. سیستم های حمل ونقل هوشمند مفهومی نو در عرصه مهندسی ترافیک است که نقش بسیار مهمی در امنیت و پویایی حمل ونقل به عهده دارد. این سیستم ها باعث افزایش کارآئی شبکه حمل و نقل و ترافیک شده است، یکی از اجزای سیستم های حمل و نقل هوشمند، سیستم های حمل و نقل سریع اتوبوسی در شهرهاست که مخفف آنBRT می-باشد. اما در شهر زنجان، در جهت پیاده سازی این سیستم ها برای بهبود وضعیت حمل و نقل، موانعی موجود است. هدف این مطالعه بررسی و شناخت مفهوم BRTو موانع ایجاد آن به طور موردی برای شهر زنجان است. این مطالعه به روش اسنادی انجام شده است که محقق پس از جمع آوری اطلاعات پردازش (ثانویه) به تجزیه و تحلیل مفهوم BRT و ضرورت ها و موانع شکل گیری آن پرداخته است. نتایج این مطالعه نشان می دهد که درحال حاضر در زنجان امکان راه اندازی سیستم اتوبوس های تندرو وجود ندارد. بنابراین در این شهر تغییرات اساسی در سیستم قبلی از قبیل افزایش تعداد، تعویض اتوبوس های فرسوده، بهتر می تواند کیفیت و کارآیی خود را افزایش دهد.
    کلید واژگان: سیستم حمل و نقل هوشمند, سیستم اتوبوسی سریع السیر, شهر, مدیریت}
    S. Manafi, L. Ahmadi
    Rising living standards, an increase the value of time, problems in the supply of transport infrastructure such as the expense of earth, the implementation of construction projects and an increase in the number of road casualties mean that the government have been obliged to examine the progress of technology; looking for new solutions to overcome transport problems. In Iran, similarly to other countries, traffic problems are an important and worrying issue, especially with regards to congestion and accidents. Since the various agencies became involved with transportation, a variety of projects have been carried out in relation to public transport, in order to solve some of these problems. However, the master plan, related to the implementation of intelligent transportation systems, has not been considered yet in Iran. With an increase in the capacity for traffic engineering around the world, and the development of many methods and tools for traffic management, there has been the advent of Intelligent Transportation Systems. Intelligent Transportation Systems in the field of traffic engineering is a new concept, with a very important role, which may become responsible for the dynamics and security of transportation. These systems increase the efficiency of the transportation network and the traffic; for example, one component of intelligent transportation systems is the Bus Rapid Transit System in cities. However, in Zanjan city, there are obstacles to improving transportation networks and implementing these systems. In this paper, the concept of the Bus Rapid Transit System and obstacles to its implementation will be analyzed for Zanjan city.
    Keywords: Intelligent Transportation System, Bus Rapid Transit System, Urban, Management, Zanjan City}
  • مهرداد نوابخش*، هوشنگ ظهیری
    مقدمه و هدف پژوهش

    رشد شتابان و ناموزون شهرها، مسایل و مشکلاتی چون ناهمگونیریخت شناسی و بی قواره گی شهری را دامن زده است. این امر موجب شده است تا بحث هویتشهری و داشتن شهرهای با هویت مورد توجه جامعه شناسان، طراحان و برنام هریزان شهریقرار گیرد. این مقاله با هدف تبیین هویت شهری، نسبت هویت و شهر و بحران هویت شهری ازمنظر جامعه شناسی نگاشته شده است.

    روش پژوهش

    روش پژوهش این مقاله از نوع مطالعات کیفی می باشد که مبتنی بر اسنادکتابخانه ایی می باشد.

    یافته ها

    در خصوص نسبت هویت و شهر دو رویکرد وجود دارد. رویکرد اول که رویکردیمسلط نیز می باشد نقش عوامل محیطی، اقلیمی، تکنولوژیکی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی وفرهنگی را بر تعیین هویت شهر مهم می داند؛ رویکرد دوم بر تاثیر هویت ساکنان و سازندگانبر هویت شهر تاکید دارد. رویکرد این مقاله بر این امر تاکید دارد که اشکال شهری در هر یکاز دورانهای شکوهمند فرهنگی، تجسم خلاقیت سازندگانشان می باشد. بنابراین شهر و فضایشهری شاخصی از هویت سازندگان و ساکنان آن می باشد. لذا با شناخت هویت سازندگان وساکنان می توان هویت شهری را شناخت. با توجه به نظرات هایدگر، شولتز و داریوش شایگانبحران هویت شهری ناشی از بحران فکر و اندیشه ای است که سازندگان و ساکنان آن دارند.

    نتیجه گیری

    شهر با هویت باز نمود انسان با هویت می باشد. چنانچه جامعه ای دارای هدفمشخص باشد و ساکنان آن به عنوان سازنده سردرگم، پریشان، تقلیدی نباشند در آن صورتمی توان گفت که شهر دارای روح و هویت یکپارچه می باشد. مهم نیست که این روح نشانگرانوار الهی یا نیروهای زمینی باشد. شهر با هویت دارای یک مرکز و مدار می باشد.

    کلید واژگان: هویت, شهر, هویت شهری, هویت ایرانی, هایدگر, شایگان}
    Introduction

    the Disproportionate and rapid growth of cities have accused the problems such as morphology and heterogeneity in urban life. This has led to talk of urban identity and the identity of a city considered by sociologists, urban planners and designers should be. This article aims to explain the city's identity, the identity of the city and the urban crisis is written from the perspective of sociology.

    Method

    This type of study is a qualitative research method that is based document library.

    Results

    There are two approaches to the city's identity.  The first approach views the environmental, climatic, technological, economic, political, security and cultural factors are important for the making of city's identity. The second approach focuses on the identity of the residents and builders of the city's identity.  This approach focuses on the urban forms in each of the glorious periods of cultural, creative visualization are the creators. The city and the urban area is an indication of the identity of its builders and inhabitants.  Therefore, city and its identity is based on the identity of its the builders and residents identity.  According to Heidegger, Schultz and Dariush Shayegan comments, The identity crisis of the urban is related the crisis of ideas of its builders and residents.

    Conclusion

    The identity of the city is the sign of man's identity. If society has a specific purpose and its residents as its builders aren't confused, distracted, Mimicked. So we can say the city has a soul and identity is integrated.its no matter that this sprit represents the devotion, or land forces. The City that has identity, it has a Centre and oriented.

    Keywords: Identity, City, Urban Identity, urban identity crisis, the Iranian identity, Heidegger, Shayegan}
  • عماد رایان پور
    هدف این مقاله شناخت رابطه فضا و جرم در شهر است. الگوی مسلط زندگی انسان در دنیای امروزین شهر است. شهرها در عین اینکه از یک سو مرکز رشد و تعالی خلاقیت های انسان است، از سوی دیگر با توجه به پیچیدگی و چندبعدی بودن آن فضاهای مناسبی برای شیوع جرائم و آسیب های خاص مناطق شهری است. در یک نگاه می توان گفت که جامعه شناسی شهری به مطالعه رابطه بین فضا و جامعه می-پردازد. جرائم شهری آن بخش از ناهنجاری ها و کژرفتاری هاست که خاص شهر است و در فضاهای بدون دفاع شهری به وقوع می پیوندد. جزء جدایی ناپذیر شهر فضای آن است که خود به معنای صحنه ای است که فعالیت های زندگی انسان شهرنشین در آن صورت می پذیرد. فضای شهری در عین حال که سازنده روابط و مناسبات انسانی است می تواند از عوامل تسهیل کننده بروز انحرافات، جرائم و مسایل عدیده شهری نیز باشد. حاشیه نشینی و فضاهای بدون دفاع شهری از جمله فضاهایی هستند که درمناطق شهری مستعد جرم و کجروی هستند.
    کلید واژگان: شهر, فضای شهری, حاشیه نشینی, فضای بدون دفاع شهری, جرائم شهری}
    Emad Rayan Poor
    This essay aimed In recognizing the relationship between envirionment and crime in the city. The human life's prevailing model in current world is city. While cities are center of developing and elevaiting the human creativity, They according to it's complexity and multidimensions are the proper areas for spreading the crimes and damages which are exclusive in urban areas with an overview, we can say the urban sociology consideres the relationship betweenitself means the stage in which cities human life activities have beencrime and environment. Urban crimes are abnormalities and misconducts that are exclusive in cities and they occur in areas without urban defence. The city's inseparable part is it's area that fulfilled. While the urban area creating human relations, it can to be one of the facititating factors in appearing deviations, crimes and numerous urban problems. Living on outskirts and areas without urban defence are among areas that are disposed crime and deviation.
    Keywords: City, Urban area, Living on Outskirts, Area without urban defence, Urban crimes}
نکته
  • نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شده‌اند.
  • کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شده‌است. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
  • در صورتی که می‌خواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.
درخواست پشتیبانی - گزارش اشکال