کیفیت خواب دانشجویان در طی دوره برگزاری امتحانات در دانشگاه علوم پزشکی زنجان

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
خواب یکی از عمده ترین و مهمترین اجزای زندگی بشر است. ارتباط زیادی بین کیفیت خواب و نحوه عملکرد حرفه ای و ذهنی دانشجویان به عنوان یکی از مهمترین اقشار جامعه وجود دارد؛ در دانشجویان، محرومیت از خواب می تواند وضعیت تحصیلی آنها را متاثر سازد. مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت خواب دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان در زمان برگزاری امتحانات انجام شد.
روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- مقطعی که در سال 1388 در دانشکده های پرستاری و مامایی و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان انجام شد، پس از کسب رضایت نامه کتبی، 162 نفر از دانشجویان با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. در این پژوهش از ابزار دو قسمتی شامل پرسشنامه اطلاعات فردی و پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبرگ (PSQI) استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 5/11)، آمار توصیفی و جدول فراوانی، آزمون کای دو و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها
میانگین سنی دانشجویان 62/20 بود. 8/56% مونث و 2/43% مذکر بودند. در مجموع کیفیت خواب در 6/13% از دانشجویان مطلوب و در 4/86% نامطلوب بود. 3/54% از دانشجویان دچار خواب آلودگی طی روز بودند که ارتباط معنی داری با کیفیت خواب نامطلوب داشت (001/0 P=). کیفیت خواب نامطلوب به ترتیب برای پسران و دختران 9/82% و 1/89% بود؛ دو جنس از نظر کیفیت خواب اختلاف معنی داری با هم نداشتند (2/0 P=).
نتیجه گیری
بیشتر دانشجویان از کیفیت خواب نامطلوب برخوردار بودند. با توجه به این که کارایی دانشجویان در دوره امتحانات ارتباط مستقیمی با کیفیت خواب آنان دارد و با توجه به نتایج مطالعه حاضر، افزودن آگاهی دانشجویان در مورد بهداشت خواب و فراهم کردن شرایط مناسب جهت بهره مندی از خواب موثر و سالم، بخصوص در دوران امتحانات ضروری بوده و به عنوان راهکارهایی جهت بهبود کیفیت خواب پیشنهاد می گردند.
زبان:
فارسی
در صفحه:
230
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1013268