تاثیر کافور بر محور هیپوفیز- گناد و اووژنز در موش های صحرایی ماده بالغ

پیام:
چکیده:
زمینه و هدف
کافور، محرک سیستم عصبی و گردش خون، کاهنده ترشح شیر، ضد لانه گزینی جنین و جلوگیری کننده از آبستنی است. در این تحقیق، اثر کافور بر محور هورمونی هیپوفیز- گناد و غلظت هورمون های استروئیدی در موش های صحرایی ماده بالغ مورد بررسی قرار گرفته است.
مواد و روش ها
پارامترهای مورد بررسی شامل غلظت سرمی هورمون های LH، FSH، تستوسترون، پروژسترون و استروژن می باشد. 40 سر موش صحرایی ماده بالغ به 5 گروه تقسیم شدند. محلول کافور در روغن زیتون در دوزهای 25، 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن تهیه شد. تزریق به روش درون صفاقی و روزانه 2/0 سی سی برای مدت دو هفته انجام شد. گروه کنترل دارویی دریافت نکرد. گروه شاهد، روغن زیتون (حلال کافور) را دریافت کرد و گروه های تجربی 1، 2 و 3 به ترتیب دوزهای 25، 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم را دریافت کردند. یک روز پس از پایان تزریقات، تشریح و خون گیری از قلب انجام شد و غلظت هورمون ها به روش الایزا اندازه گیری شد. نتایج با استفاده از آزمون های T-test، Duncan و ANOVA تفسیر گردید.
نتایج
بر اساس نتایج به دست آمده، غلظت هورمون های تستوسترون و پروژسترون نسبت به گروه کنترل در سطح P< 0.05 کاهش معنی دار و غلظت هورمون های LH و FSH افزایش معنی داری را نشان می دهد.
نتیجه گیری
کافور احتمالا از طریق افزایش هورمون های LH و FSH منجر به افزایش اووژنز می گردد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
69
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1138478