ارائه مدل ساختاری رابطه هوش معنوی، هوش هیجانی و رفتار شهروندی سازمانی با سازگاری شغلی کارکنان (هیات علمی و غیر هیات علمی) دانشگاه علوم پزشکی بابل

چکیده:
مقدمه
توسعه اقتصادی،اجتماعی،فرهنگی و سیاسی هر کشوری در گرو رشد و توسعه کمی و کیفی دانشگاه ها و موسسات آموزشی و پژوهشی آن کشور می باشد، و در این بین توجه به رشد و توسعه منابع انسانی،به عنوان مهمترین سرمایه دانشگاه ها، بیش از پیش حائز اهمیت است. هدف اصلی این پژوهش ارائه مدل ساختاری رابطه هوش معنوی،هوش هیجانی و رفتار شهروندی سازمانی با سازگاری شغلی کارکنان (هیات علمی و غیر هیات علمی) دانشگاه علوم پزشکی بابل می باشد.
روش پژوهش:این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی-همبستگی می باشد.جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان هیات علمی و غیر هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل می باشند که بر اساس آخرین آمار ارائه شده در سال 1394 برابر با 912 نفر می باشد.نمونه مورد نیاز مطابق تعیین حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 272 نفر می باشد. ابزار مورد پژوهش در این تحقیق شامل چهار پرسشنامه استاندارد استفاده شده است.
یافته ها
نتایج حاصل از اجرای آزمون مدل اندازه گیری نشان می دهد، بالاترین سطح همبستگی در وضعیت موجود بین متغیرهای هوش معنوی و سازگاری شغلی ، در جایگاه دوم بین هوش معنوی و رفتار شهروندی سازمانی می باشد.
نتیجه گیری
نتایج حاصل از اجرای مدل ساختاری نشان می دهد،بین متغیرهای رفتار شهروندی سازمانی، هوش معنوی، هوش هیجانی و سازگاری شغلی تاثیر مثبت وجود دارد که پیشنهاد شده است در دانشگاه علوم پزشکی بابل نظارت و ارزیابی دوره ای در جهت ارزیابی وضعیت سازگاری شغلی منابع انسانی صورت پذیرد.
زبان:
فارسی
صفحات:
53 تا 63
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p1701939