اعتبار یابی مقیاس انتظار- ارزش- هزینه در دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی و بوعلی سینا همدان
مدل انتظار- ارزش - هزینه نقش سه مولفه مهم را در پیش بینی انگیزش تحصیلی نشان می دهد. این پژوهش با هدف، بررسی روایی و پایایی مقیاس انتظار- ارزش- هزینه در میان دانشجویان انجام شد.
در این مطالعه توصیفی - همبستگی و به منظور اعتباریابی مقیاس یاد شده، با توجه به جدول کرجسی و مورگان، 328 نفر از دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی همدان و بوعلی سینا در سال تحصیلی 1397 با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. مقیاس انتظار - ارزش - هزینه کوزوویچ (Kosovich) و همکاران پس از ترجمه به فارسی، به صورت یک پرسشنامه 10 گویه ای در اختیار دانشجویان قرار گرفت. تجزیه وتحلیل داده ها با تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی، روایی محتوایی و بررسی همسانی درونی، و ضریب پایایی تنصیفی انجام شد.
تحلیل عامل اکتشافی، انگیزش مثبت و هزینه را به عنوان 2 عامل مقیاس نشان داد. همچنین، نتایج تحلیل عامل تاییدی نیز این ساختار را تایید کرد. روایی محتوایی بر پایه شاخص CVI برابر با 79/0 به دست آمد. در بررسی اعتبار مقیاس، مقدار آلفای کرونباخ برای هرکدام از عامل ها به ترتیب 79/0، 76/0 به دست آمد. همچنین ضریب پایایی تنصیفی 76/0 برآورد شد.
مقیاس انتظار- ارزش- هزینه دانشجویان از روایی و پایایی مناسبی برخوردار است. بنابراین این ابزار می تواند در پژوهش های آینده به کار برده شود.
انتظار- ارزش- هزینه ، انگیزش ، مقیاس ، روایی ، پایایی
-
بررسی رابطه رضایت زناشویی، سازگاری زناشویی و دیدگاه فرهنگی فمینیسم در زنان متاهل
*،
نشریه پژوهش های جامعه شناسی معاصر، بهار و تابستان 1403 -
تاثیرآموزش شفقت به خود بر تنظیم شناختی هیجان و ترس از صمیمیت در نوجوانان مبتلا به اختلال نافرمانی مقابله ای
محمد درزی*، شهریار یارمحمدی واصل، ، رسول کرد نوقابی
نشریه پژوهش در یادگیری آموزشگاهی و مجازی، تابستان 1403 -
فراتحلیل رابطه سبک های هویت و عملکرد تحصیلی
*، محدثه بی تا
فصلنامه اندازه گیری تربیتی، بهار 1403 -
مقایسه میزان فعالیت ساختارهای مغزی مهارت های خواندن، نوشتن و صحبت کردن در افراد با هوش کلامی خیلی بالا و خیلی پایین با استفاده از تصویرسازی تشدید مغناطیس کارکردی
زهره یارمحمدی، ، ، رسول کرد نوقابی
مجله دستاورد های روانشناختی، پاییز و زمستان 1402 -
مقایسه سه روش محروم سازی، بازسازی شناختی، گسلش شناختی بر خودکنترلی دانش آموزان ابتدایی
رسول کردنوقایی*، ،
فصلنامه روان شناسی مدرسه، پاییز 1400