پیش بینی تاب آوری براساس مولفه های اجتماعی(دیدگاه اعتقادی و سبک زندگی) در زنان درگیر به بلایای طبیعی
هماهنگی روش های مقابلهی فشار روانی با فرهنگ دینی و سبک زندگی افراد اثربخشی آنها را بیشتر خواهد کرد.پژوهش حاضر به منظور پیش بینی تاب آوری بر اساس مولفه های اجتماعی(دیدگاه اعتقادی و سبک زندگی) در زنان درگیر به بلایای طبیعی انجام گرفته است .
پژوهش از نوع شبه آزمایشی است و جامعه آماری 70 نفر از زنان گرفتار به بلایای طبیعی در شهر تهران، سال 1398 بودند. روش نمونه از نوع در دسترس است، بدین صورت که پرسشنامهتاب آوریکانر- دیویدسون توسط همه 70 نفر تکمیل شد، سپس 30 نفر که پایین ترین نمره را کسب نمودند، انتخاب و به روش تصادفی ساده به دو گروه گواه و آزمایش تقسیم شدند. برای گروه آزمایش 10 جلسه آموزش مهارت های مقابله دینی و 3 جلسه سبک زندگی سالم برگزار گردید و سپس از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد .برای تجزیه و تحلیل داده ها آزمون تحلیل کوواریانس و همبستگی پیرسون انجام گرفت .
تحلیل کوواریانس در سطح 01/0 معنادار است و نشان دهنده اثربخشی آموزش است .بر هر دو متغیر در زنان اثر بخش بوده است. همچنین اجرای آزمون همبستگی رابطه معناداری را بین متغیرها نشان داد.
بحث:
با توجه به نتایج این پژوهش؛ آموزش مهارت های مقابله دینی و سبک زندگی می تواند در ارتقای سطح سازگاری و توانمندسازی آنها در مقابله با مشکلات موثر باشد بنابراین آموزش راهبردهای مقابله دینی و سبک زندگی سالم جهت افزایش تاب آوری، برای زنان پیشنهاد می شود.
-
تاثیر همبستگی و انسجام اجتماعی خانواده در دوران کرونا بر نشاط اجتماعی معلمان شهر تهران سال تحصیلی 99-1398
ابریشم عارف، باقر ساروخانی*،
فصلنامه جامعه، فرهنگ، رسانه، بهار 1402 -
بررسی تطبیقی توسعه یافتگی در دو کشور ایران و سنگاپور با تاکید بر نظام آموزش و پرورش
فریده اولادقباد، علی پژهان*،
فصلنامه جغرافیا (برنامه ریزی منطقه ای)، زمستان 1401