بررسی اثرات پریناتال و نئوناتال نیتریت سدیم بر میزان سرمی اسید اوریک، اوره، کراتینین و ساختار بافتی اندام کلیه فرزندان موش های صحرایی
نیتریت سدیم از مواد نگهدارنده مواد غذایی است که می تواند سلامت انسان ها را به خطر اندازد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات پریناتال و نیوناتال نیتریت سدیم بر ساختار بافتی و عملکردی اندام کلیه فرزندان موش های صحرایی انجام شد.
در این مطالعه تجربی از 56 سر موش صحرایی ماده که به هفت گروه هشت تایی شامل گروه های کنترل، کنترل پریناتال و نیوناتال، گروه های تجربی یک و دو پریناتال و نیوناتال (تحت تیمار خوراکی دزهای 90 mg/kg و 180 نیتریت سدیم در دوران بارداری و شیردهی) تقسیم شدند، استفاده شد. در پایان شیرخوارگی از هر گروه به طور تصادفی هشت سر موش انتخاب شدند. پس از خون گیری از نمونه ها، میزان کراتینین، اوره و اسید اوریک سنجیده و با جداسازی کلیه ها، ارزیابی هیستوپاتولوژیک روی آنها صورت گرفت.
نتایج نشان داد که تجویز پریناتال و نیوناتال دزهای mg/kg 90 و 180 نیتریت سدیم باعث آسیب به ساختار بافتی کلیه و افزایش معنادار سرمی کراتینین، اوره و اسید اوریک در سطح P<0/001 در فرزندان موش های صحرایی نسبت به گروه های کنترل می شود.
نتایج نشان داد که مصرف نیتریت سدیم در دوران بارداری و شیردهی با تغییر در ساختار بافتی کلیه فرزندان باعث افزایش میزان سرمی اوره، اسید اوریک و کراتینین در آنها می شود.