تهیه زخم پوش مهندسی بافت شده متشکل از الیاف کیتوزان حاوی نانوذرات شیشه زیستی دوپ شده با یون نقره جهت بهبود و ترمیم زخم
ترمیم زخم یکی از فرآیندهای پیچیده است که شامل تکثیر سلول های اپی تلیال و به کارگیری سلول های التهابی می باشد و از موضوعات تحقیق در مورد مطالعات تروما، ارتوپدی و جراحی است که اشکال مختلفی از سلول ها در آن دخیل هستند. هدف از پژوهش حاضر طراحی زخم پوش مهندسی بافت شده متشکل از الیاف کیتوزان حاوی نانوذرات شیشه زیستی دارای یون نقره به منظور کاربرد در ترمیم زخم می باشد.
پژوهش حاضر از نوع تجربی می باشد که در آزمایشگاه تحقیقاتی گروه زیست شناسی دانشگاه محقق اردبیلی از از اردیبهشت تا آذر 1398 با رعایت اصول اخلاقی انجام شد. تهیه زخمپوش نانوالیاف به روش سل-ژل تهیه گردید. سمیت سلولی به روش MTT بررسی شد. سپس خواص ضدمیکروبی نانوالیاف به روش انتشار دیسک تعیین گردید. عکس SEM و AFM از نانوالیاف تهیه گردید. در نهایت نانوالیاف به روش FTRI آنالیز گردیدند.
یافته ها:
زخم پوش متشکل از الیاف کیتوزان حاوی نانوذرات شیشه زیستی دوپ شده با نقره از نظر سمیت سلولی در حد مناسبی قرار داشت. نانوالیاف تهیه شده با 2% نانوذرات نقره، mm 10 هاله عدم رشد علیه استافیلوکوکوس اوریوس و mm 9 هاله عدم رشد علیه اشریشیا کلی ایجاد کردند. بنابراین بهترین درصد در داربست مطالعهی حاضر 2% بوده است. آنالیز SEM ، AFM و FTIR نشان داد که نانوالیاف دارای زبری و ساختار مناسب میباشند.
نتیجه گیری:
داربست حاصله دارای خاصیت ضدمیکروبی می باشد. نتایج نشان داد که سمیت چندانی بر روی سلول های کشت شده نداشته و می تواند به عنوان زخم پوش در درمان مورد توجه قرار گیرد.
کیتوزان ، نانوذرات ، ترمیم ، مهندسی بافت
-
ارزیابی محاسباتی اتصال فیبرونکتین ماتریکس خارج سلولی داربست نای و اینتگرین سلول های بنیادی بافت چربی
آیدا ناحومی، مریم پیمانی، اسداله اسدی*، آرش عبدالملکی، یاسین پناهی، محمد علی شاه محمدی
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، زمستان 1402 -
طراحی زیست حسگر جدید غیرآنزیمی بر پایه ساختار متشکل از نانولوله های کربنی چند دیواره/ نانوذرات اکسید کبالت/ هموگلوبین جهت تشخیص هیدروژن پراکسید (مقاله اصیل)
معصومه صبوری فر، علی شمس آذر، اسداله اسدی*، مصطفی شوریان
مجله دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، پاییز 1402