بررسی و تحلیل رویکردهای روانشناختی اثبات گرایانه به حیا، عفاف و حجاب زنان بر اساس آموزه های قرآن کریم و روایات
در طول تاریخ در مواجهه با حیا، عفاف و پوشش زنان، برخی به اثبات و تاکید آن پرداخته و عده ای به ویژه پس از طرح ضرورت تدوین اخلاق نوین جنسی، به انکار حجاب، گراییده اند و هریک، رویکردهای گوناگونی را، در پیش گرفته اند؛ رویکرد روانشناختی اثبات گرایانه به عفاف و حجاب زنان نیز، تبیین و استدلال های گوناگونی را پیش رو نهاده است. هدف این پژوهه، بررسی آن بر اساس آموزه های قرآن و روایات، است.
مقاله پیش رو، به شیوه توصیفی - تحلیلی و به صورت مقایسه ای، ضمن اشاره به استدلال های اثباتی روانشناسانه، آن ها را مورد بررسی تطبیقی با آموزه های قرآن و روایات قرار داده است.
یافته های این پژوهش، نشان می دهد که اثبات گرایان برای اثبات دیدگاه خود، در مورد گرایش روانی زنان به عفاف و حجاب، به 1.غریزه بیولوژیک جنس مونث، 2. ساختار بیولوژیکی زنان، 3.گرایش فطری زنان، 4.تدبیر ویژه زنان برای افزایش جذابیت، 5. نیاز به امنیت، 6.تمایل عالی انسان به معنویت، 7.عزت انسانی، 8.تمایل انسان به جامعه پذیری استناد جسته و9. جلوه نمایی و توجه خواهی جنسی را، نشانگان اختلال شخصیتی و رفتاری، شناسانده اند که موارد هشت گانه نخستین، با آموزه های قرآنی و روایات، همسویی و در پاره ای، به صراحت، تطبیق دارد.