اثربخشی مداخله آموزشی بر رفتار پیشگیری کننده از آلودگی به شپش سر در دانش آموزان دختر

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
اهداف

علیرغم پیشرفت در زمینه بهداشت و آموزش پزشکی، آلودگی به شپش سر یک مشکل شایع بهداشت عمومی است که شایع ترین مشکل در کودکان دبستانی است. این مطالعه با هدف ارزیابی اثربخشی مداخله آموزشی بر اتخاذ رفتار پیشگیرانه در برابر آلودگی به شپش سر در دانش آموزان دختر دبستانی انجام شد.

مواد و روش ها

این مطالعه نیمه تجربی در سال 1397 بر روی دختران دبستانی شهرستان ایوان استان ایلام انجام گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته و رفتار چک لیست جمع آوری شد. دو دبستان دخترانه به طور تصادفی از مدارس ابتدایی دولتی انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه آزمون (95 نفر) و کنترل (62 نفر) تقسیم شدند. مداخله آموزشی بر اساس مدل اعتقاد بهداشتی در پنج جلسه 30 دقیقه ای برای گروه آزمون طراحی و اجرا شد. یک ماه پس از مداخله، دانش آموزان هر دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفتند. داده ها در نرم افزار SPSS 22 و با استفاده از آزمون های تی، مجذور کای، همبستگی و رگرسیون تحلیل شدند.

یافته ها

تفاوت معنی داری در نمرات آگاهی، سازه های مدل اعتقاد بهداشتی و رفتارهای پیشگیرانه در شرکت کنندگان گروه آزمون پس از مداخله در مقایسه با قبل از مداخله مشاهده شد (0.05>p). خودکارآمدی یک پیش بینی کننده مهم برای رفتارهای پیشگیرانه از آلودگی به شپش سر بود (0.547=B ؛ 0.001>p).

نتیجه گیری

آموزش بهداشت مبتنی بر مدل اعتقاد بهداشتی، سازه های مدل و رفتارهای پیشگیرانه از آلودگی به شپش سر در دانش آموزان را بهبود می بخشد.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
215 تا 221
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2329544 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)