سازگاری زناشویی: نقش پیش بین هوش معنوی و راهبرد های مقابله ای با استرس
سازگاری زناشویی نشانگر استحکام نظام خانواده بوده و نقش مهمی در سلامت خانواده به عهده دارد. هدف از این پژوهش تعیین نقش پیش بین هوش معنوی و راهبردهای مقابله ای در سازگاری زناشویی فرهنگیان شهر گناباد در سال تحصیلی 91-90 بود.
در این تحقیق همبستگی، 330 نفر (160زن و 170مرد) از فرهنگیان شهر گناباد با جدول مورگان و به روش نمونه گیری خوشه ای مرحله ای انتخاب شده و با پرسشنامه های هوش معنوی، راهبردهای مقابله ای و سازگاری زناشویی انریچ بررسی شدند. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS-11.5 و آزمون ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند گانه تجزیه و تحلیل شد.
همبستگی معنی داری بین هوش معنوی و سازگاری زناشویی وجود داشت (001/0 p= با 656/0=r) ولی رابطه معناداری بین راهبردهای مقابله ای وسازگاری زناشویی (058/0=p) و راهبردهای مقابله ای و هوش معنوی (074/0=p) موجود نبود. اگرچه از میان سه سبک مقابله ای تنها سبک مقابله ای هیجان مدار و هوش معنوی همبستگی منفی (39/0-=r) معنی داری داشت (01/0>p). طبق نتایج رگرسیون، تنها هوش معنوی سازگاری زناشویی را پیش بینی می کند.
با توجه به این یافته ها، راهکارهای افزایش هوش معنوی از جمله آموزش هوش معنوی برای افراد از سنین پایین تر توسط کادر مجرب توصیه می شود.
-
مقایسه اثربخشی آموزش تلفیقی و حضوری مبتنی بر خودتنظیمی بر خودکارآمدی دانش آموزان
زینب برزگر زرمهری، *، مجید پاکدامن
فصلنامه علوم روانشناختی، بهمن 1403 -
اثربخشی آموزش خودتنظیمی بر بهزیستی روان شناختی و مشارکت اجتماعی دانش آموزان
زینب برزگر زرمهری، *، مجید پاکدامن
نشریه رویش روان شناسی، بهمن 1402