سناریونگاری اثرات همه گیری کووید-19 بر وضع اقتصادی، اجتماعی و سلامت کشور

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
مقدمه و اهداف

 

همه گیری کووید-19 و اثرات پیرو آن از جنبه های سلامت و مسایل اقتصادی به یک چالش اساسی در جهان تبدیل شده است. ایران افزون بر تاثیرپذیری از این بحران، با مشکلات فراوان دیگری نیز مانند تحریم ها و مشکلات اقتصادی مواجه است و بیم آن می رود که عواقب جدی تری را متحمل شود.

روش کار

سناریونگاری یکی از روش های شناخت تغییرات آینده و عدم قطعیت های محیطی است. در این مطالعه با روش موسوم به شبکه جهانی کسب وکار (GBN) که روش ماتریس سناریوها نیز شناخته می شود استفاده شده است. این روش بر مبنای دو عدم قطعیت کلیدی هست و طی 6 مرحله به بررسی متغیرهای مرتبط با سلامت و عوامل اقتصادی_اجتماعی و استفاده از نظرات خبرگان مرتبط پرداخته شده است.

یافته ها

 انتظار می رود نظام سلامت کشور در مواجهه با شرایط مختلف با شدت و ضعف قادر به مدیریت همه گیری خواهد بود و تنها در سناریوی بدبینانه با پیش فرض ادامه تحریم ها و گسترش همه گیری، انتظار می رود شرایطی همچون محدودیت های جهانی، افت ذخایر ارزی، افت عملکرد یا فروپاشی نظام سلامت، افزایش میزان مرگ ومیر بیماری و کاهش ملموس کیفیت زندگی را در پی داشته باشد.

نتیجه گیری

 با عنایت به همه گیری کووید-19 و عوامل زمینه ای موجود، سناریوهایی از وضع سلامت و شرایط اقتصادی کشور روایت شد. انتظار می رود با توجه به توانمندی سناریوها برای درک پیچیدگی و کمک به تصمیم گیری ها، سیاست گذاران با نگاهی وسیع تر، همه جانبه و معقول به یک جمع بندی درست که منجر به حفظ و تداوم سلامت جامعه و آثار متعارف اقتصادی در این همه گیری شود، دست یابند.

زبان:
فارسی
صفحات:
104 تا 115
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2552869 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)