مقایسه اثر رژیم ترکیبی لتروزول و کلومیفن با اثر لتروزول بر پیامد بارداری و تخمک گذاری در بیماران نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک: مطالعه کارآزمایی بالینی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:
سابقه و هدف

شایع ترین علت شناخته شده ناباروری در زنان، اختلال در تخمک گذاری است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه اثر رژیم ترکیبی لتروزول و کلومیفن با لتروزول به تنهایی بر میزان بارداری و تخمک گذاری در بیماران نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک تحت القای تخمک گذاری انجام گرفت.

مواد و روش ها

این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی بر روی 102 بیمار نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک که به درمانگاه نازایی بیمارستان امام خمینی ساری مراجعه کردند در بازه زمانی سال 97 تا 98 انجام شد. شرکت کنندگان به صورت تصادفی که با استفاده از جدول اعداد تصادفی صورت می گرفت، در دو گروه (هر گروه 51 نفر) قرار گرفتند که گروه اول، 5 میلی گرم لتروزول را روزانه (2 قرص) در روزهای 7-3 قاعدگی و گروه دوم نیز 100 میلی گرم کلومیفن را به همراه 5 میلی گرم لتروزول به همان صورت دریافت کردند. در صورت وجود حداقل یک فولیکول با سایز 19-20 میلی متر آمپول HCG با دوز 5000 واحد تزریق شد. توصیه های لازم درباره اینترکورس منظم به صورت یک روز در میان به بیماران داده شد.

یافته ها

تعداد فولیکول های بالای 14 میلی متر در گروه ترکیب دو دارو، در مقایسه با گروه لتروزول اختلاف معنی داری داشتند(0/05 P<). اما از لحاظ سن، شاخص توده بدنی، تعداد فولیکول های بالای 18 میلی متر، ضخامت آندومتر، تعداد حاملگی بالینی، حاملگی ongoing، متولدین زنده، سقط و چندقلوزایی بین دو گروه اختلاف معنی داری مشاهده نشد.

استنتاج

براساس این مطالعه، به نظر می رسد که ترکیب لتروزول و کلومیفن سیترات نسبت به لتروزول برای تحریک تخمک گذاری زنان نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک موثرتراست.

زبان:
فارسی
صفحات:
103 تا 115
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2644248