بررسی رابطه ی بین نگرش به اینترنت و اعتیاد به اینترنت با میانجیگری رضایتمندی نیازهای بنیادین روان شناختی

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (بدون رتبه معتبر)
چکیده:
زمینه و هدف
امروزه فعالیت های مجازی به یکی از جنبه های اصلی در زندگی روزمره تبدیل شده است و یکی از مسایل مهم مرتبط با این فعالیت به ویژه برای دانش آموزان اعتیاد به اینترنت است.
روش
این پژوهش باهدف بررسی رابطه ی نگرش به اینترنت و اعتیاد به اینترنت با میانجی گری رضایتمندی نیاز های بنیادین روان شناختی دانش-آموزان  دوره ی متوسطه ی اول شهر سبزوار انجام شد. روش پژوهش حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود. بدین منظور از بین کلیه ی دانش آموزان دوره ی اول متوسطه ی شهرستان سبزوار، با مراجعه به جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی در دسترس، نمونه ای به حجم 374 نفر انتخاب شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه ی نگرش به اینترنت حقایق و همکاران (1387)، پرسشنامه ی اعتیاد به اینترنت یانگ (1998) و پرسشنامه ی نیازهای بنیادین روان شناختی گاردیا و همکاران(2000) که همگی از روایی و پایایی مناسب برخوردار بودند استفاده شد. داده ها بر اساس آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. 
یافته ها
نتایج نشان داد که بین نگرش به اینترنت و نیازهای بنیادین با اعتیاد به اینترنت رابطه ی مثبت و معنادار وجود دارد که ضریب همبستگی بین آن ها به ترتیب برابر با (48/0) و (75/0) بود. همچنین نتایج آزمون سوبل در خصوص نقش میانجی نیازهای بنیادین در رابطه ی بین نگرش به اینترنت با اعتیاد به اینترنت مثبت و معنادار بود.
نتیجه گیری
نتایج پژوهش حاضر در راستای کاهش و تعدیل اعتیاد به اینترنت در اختیار مسیولین امر قرار گیرد تا با تنظیم و اجرای برنامه ها در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهند
زبان:
فارسی
صفحات:
67 تا 84
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2687689 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)