ارائه الگوی فراسوی بهایابی برمبنای فعالیت (BABCS) با رویکرد گزارشگری بهنگام در سازمان های دولتی اقلیم کردستان
هدف این پژوهش، ارائه الگوی فراسوی بهایابی بر مبنای فعالیت (BABCS) با رویکرد گزارشگری بهنگام، متناسب با نیازهای سازمان های دولتی اقلیم کردستان است.
روش شناسی:
این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر روش شناسی، آمیخته (کیفی-کمی) است. داده ها از طریق مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته گردآوری شدند. نمونه آماری شامل اساتید دانشگاه، مسئولان دولتی، مدیران، کارشناسان و متخصصان حوزه پژوهش بوده است. عوامل پیاده سازی BABCS به 13 دسته اصلی تقسیم شدند که در دو حوزه بهایابی و گزارشگری بهنگام قرار گرفتند.
تحلیل داده ها نشان داد که 7 دسته اصلی عوامل مربوط به بهایابی شامل عوامل سازمانی-رفتاری، فنی، اقتصادی، طراحی و اجرا، قانونی، برون سازمانی و سیاستی است. همچنین، 6 دسته عوامل مرتبط با گزارشگری بهنگام شامل هوشمندی کسب و کار، بهایابی بر مبنای عملکرد با رویکرد بهنگام، زیرساخت فناوری اطلاعات، چالش های فنی و ارتباطی، فرایندگرایی، پردازش ابری و گزارشگری توسعه پذیر شناسایی شدند. ارزیابی وضعیت کنونی سازمان های دولتی اقلیم کردستان نشان داد که تنها بعد "عوامل قانونی" در وضعیت نسبتا مناسبی قرار دارد و سایر عوامل در شرایط مطلوبی نیستند. همچنین، بین عوامل بهایابی بر مبنای فعالیت و گزارشگری بهنگام رابطه مثبت و معناداری وجود داشت که عوامل سازمانی و رفتاری قوی ترین ارتباط را نشان دادند.
نتایج پژوهش حاکی از آن است که رویکرد بهایابی بر مبنای عملکرد با گزارشگری بهنگام می تواند عملکرد سازمان های دولتی اقلیم کردستان را تا 65 درصد بهبود بخشد. این پژوهش بر اهمیت توجه به عوامل سازمانی و فناورانه در پیاده سازی موفق BABCS و بهبود کارایی در گزارشگری و مدیریت بخش عمومی تاکید می کند.
-
نقش حسابداری مدیریت با رویکرد توسعه توان اجتماعی و شکست ناپذیری
سید ابراهیم موسوی، مهدی زینالی*، احمد محمدی، یعقوب پور کریم
نشریه تغییرات اجتماعی - فرهنگی، تابستان 1402 -
تاثیر تفاوت های فردی مبتنی بر شناخت در قضاوت و تصمیم گیری سرمایه گذاران: نقش تعدیلی اضافه بار اطلاعات
، سعید جبارزاده کنگرلویی*، جمال بحری ثالث، حسن قلاوندی
فصلنامه دانش سرمایه گذاری، پاییز 1399