بررسی تاثیر 1،6 هگزامتیلن دی ایزوسیا نات بر نتایج تست پیک فلومتری در کارگران کارگاه های رنگ کاری اتومبیل شهر اصفهان

پیام:
چکیده:
پیش زمینه و هدف
هگزامتیلن دی ایزوسیانات (HDI) از گروه ایزوسیانات های آلیفاتیک بوده که نقاشان اتومبیل در تماس مزمن با آن می باشند و از مهم ترین عوارض نامطلوب آن آسم شغلی است. هدف از انجام این مطالعه بررسی ارتباط بین غلظت HDI و میزان کاهش پیک فلو در نقاشان اتومبیل می باشد.
مواد و روش کار
نوع مطالعه توصیفی - تحلیلی بود که به صورت مقطعی انجام شد. نمونه های فردی در روز رنگ آمیزی از 43 کارگر شاغل در کارگاه های رنگ آمیزی اتومبیل جمع آوری شد سپس در آزمایشگاه نمونه ها با حلال مناسب استخراج و با دستگاه کروماتوگرافی مایع با عملکرد عالی ((HPLC تجزیه گردید. تست پیک فلو کارگران با دستگاه پیک فلومتر در دو نوبت ابتدا و انتهای شیفت کاری و به مدت یک هفته برای هر کارگر انجام شد.
یافته ها
میانگین تماس روزانه کارگران با HDI برابر با 1/0±42/0 میلی گرم بر متر مکعب و میانگین تماس هفتگی کارگران برابر با 05/0±13/0 میلی گرم بر متر مکعب بود. میانگین درصد تغییرات پیک فلو نقاشان در روز تماس با آلاینده برابر با 8/1±2/11درصد و در روز بعد از تماس با آلاینده برابر با 9/1±9/7 درصد بود. 72 درصد از نقاشان در روز تماس با آلاینده تغییر بیش از 10 درصد در پیک فلو نشان دادند.
بحث و نتیجه گیری
مطالعه حاضر نشان داد که میانگین غلظت HDI در هوای محیط کار نقاشان در مواجهه با HDI تا 10 برابر میران استاندارد این آلاینده می باشد.
زبان:
فارسی
در صفحه:
24
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p734707 
مقالات دیگری از این نویسنده (گان)