فهرست مطالب

پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 32 (پاییز و زمستان 1399)

پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 32 (پاییز و زمستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/11/01
  • تعداد عناوین: 16
|
  • بی بی مریم حسینی*، علی ثقه الاسلامی صفحات 1-13
    مقدمه و هدف

    هوش هیجانی و سبک های شناختی حاصل عملکرد سیستم لیمبیک و نیمکره های مغز می باشد اما ارتباط بین این دو در ورزشکاران هنوز مشخص نیست. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه تسلط ربع های مغزی و هوش هیجانی ورزشکاران دختر رشته های تیمی و انفرادی مقطع اول متوسطه بود.

    روش شناسی:

    پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود و جامعه آماری آن شامل 200 نفر از دانش آموزان ورزشکار المپیاد دانش آموزی در رشته های تیمی و انفرادی بودند که با استفاده از جدول مورگان تعداد 131 دانش آموز به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای اندازه گیری پژوهش شامل پرسشنامه های تسلط مغزی هرمن و هوش هیجانی شات بود. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون استفاده شد (05/0 < P)

    یافته ها:

    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که بین تسلط ربعهای مغزی C و A با عاملهای ارزیابی از هیجانات، مهارت های اجتماعی و کاربرد هیجانات ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد و ربع مغزی A و C توانستند به شکل معناداری هوش هیجانی را در ورزشکاران انفرادی پیش بینی کند و بر اساس مدل ربع های مغزی هرمن، هوش هیجانی بیشتر حاصل عملکرد نیمکره چپ و سیستم لیمبیک سمت راست می باشد.

    بحث و نتیجه گیری:

    با استفاده از تقویت ربع های مغزی A و C در ورزشکاران رشته های انفرادی می توان انتظار پیشرفت هوش هیجانی و به تبع آن بهبود عملکرد ورزشی در ورزشکاران رشته های انفرادی را داشت.

    کلیدواژگان: تسلط ربع های مغزی، هوش هیجانی، ورزشکار
  • مقایسه اثر یک دوره برنامه تمرینی ایروبیک و عملکردی بر تعادل ایستا و پویای دانش آموزان نیمه شنوا
    حمید زاهدی* صفحه 2

    هدف پژوهش حاضر مقایسه دو روش تمرینی ایروبیک و عملکردی بر تعادل ایستا و پویای دانش آموزان نیمه شنوا بود.

    روش شناسی:

    روش پژوهش از نوع نیمه تجربی است که به صورت میدانی از طرح پیش آزمون و پس آزمون اجرا شد. از بین دانش آموزان نیمه شنوای استان کرمان تعداد 48 شرکت کننده نیمه شنوا که شرایط ورود به پژوهش را داشتند به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان به صورت تصادفی در سه گروه 16 نفری (ایروبیک، عملکردی و کنترل) قرار گرفتند. شرکت کنندگان در دو گروه تجربی به مدت هشت هفته، سه روز در هفته و هر جلسه 60 دقیقه تمرین را انجام دادند. تعادل ایستا با استفاده از آزمون خطای تعادل و تعادل پویا با استفاده از آزمون تعادل ستاره اندازه گیری شد. برای تجزیه وتحلیل نتایج با استفاده از نرم افزار spss از تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد دو روش تمرینی ایروبیک و عملکردی بر تعادل ایستا و پویای افراد نیمه شنوا اثر معنادار داشت، اما در تعادل پویا و ایستا بین دو روش تمرینی تفاوت معناداری مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    استفاده از این دو روش تمرینی ضمن کسب مزایای فیزیولوژیک حاصل از این دو روش تمرینی شرایط بهبود و ارتقای تعادل افراد نیمه شنوا را، با توجه به مناسب و جذاب بودن این دو روش تمرینی، بخصوص روش تمرینی ایروبیک، در پی خواهد داشت.

    کلیدواژگان: تعادل، تمرین ایروبیک، تمرین عملکردی، نیمه شنوا
  • بررسی ارتباط هوش اجتماعی، رقابتی و هیجانی با شایستگی مدیران باشگاه های ورزشی استان چهارمحال و بختیاری
    طهماسب شیروانی*، کریم زهره وندیان صفحه 9
    مقدمه و هدف

    یکی از زمینه های مطالعه در صنعت ورزش تعیین شایستگی های مورد نیاز مدیران ورزشی است. در این بین مدیریت باشگاه-های ورزشی، باید به منظور کسب رضایت مشتریان تلاش کنند و از این قاعده کلی مستثنا نیستند. هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط هوش هیجانی، رقابتی و اجتماعی با شایستگی مدیران باشگاه های ورزشی استان چهارمحال و بختیاری بوده است.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی از نوع همبستگی بوده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه مدیران باشگاه های فعال بدنسازی، پرورش اندام و آمادگی جسمانی استان چهارمحال و بختیاری به تعداد 124 نفر بوده است. نمونه آماری به صورت کل شمار و برابر با جامعه آماری انتخاب شده است. از پرسشنامه های استانداراد هوش هیجانی شرینگ (1996)، هوش اجتماعی سیلورا (2001)، هوش رقابتی گلدستون (2009) و پرسشنامه شایستگی مدیران ورزشی تاه (1997) استفاده گردید. روایی محتوای پرسشنامه ها توسط 12 تن از متخصصان مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه ها از طریق آلفای کرونباخ محاسبه شد که به ترتیب برابر با هوش هیجانی 81/0، هوش رقابتی 78/0، هوش اجتماعی 84/0 و شایستگی مدیران 77/0 بود. از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون به روش همزمان جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.

    یافته ها:

    نتایج پژوهش نشان داد که هوش هیجانی و مولفه های آن، هوش رقابتی و مولفه های آن و هوش اجتماعی و مولفه های آن با شایستگی مدیران ورزشی ارتباط مستقیم و معنی داری دارند.

    بحث:

    از آنجا که هوش اجتماعی ، رقابتی و هیجانی بر شایستگی مدیران باشگاه های ورزشی تاثیرگذار هستند، باید مورد توجه مدیران ورزشی قرار گیرند.

    کلیدواژگان: هوش رقابتی، هوش هیجانی، هوش اجتماعی، شایستگی، مدیران باشگاه ورزشی
  • سید رضا حسینی نیا*، مرضیه پارسا اصل صفحات 15-31
    مقدمه و هدف

    هدف از انجام پژوهش حاضر بررسی ارتباط کیفیت دوست ورزشی با شاخص‌های سلامت روانی ورزشکاران نوجوان شهر شاهرود بود.

    روش‌شناسی

    جامعه آماری این پژوهش را ورزشکاران نوجوان شهرستان شاهرود (2032 نفر) تشکیل دادند که از بین آن‌ها 331 نفر به روش سهیمه‌ای به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. برای گردآوری داده‌ها از پرسش‌نامه‌های استاندارد کیفیت دوست ورزشی (ویس و اسمیت، 1999)، رضایت از زندگی (ای‌دی دینر، امانس و گریفین، 1985)، شادکامی (لیبومیرسکای و لیپر، 1997) و عزت‌نفس (روزنبرگ، 1965) استفاده شد.

    یافته‌ها

    نتایج نشان‌داد کیفیت دوست ورزشی با شادکامی و رضایت از زندگی ارتباط مثبت و معناداری دارد، اما تعارض ارتباطی با شادکامی، عزت‌نفس و رضایت از زندگی ارتباط منفی و معناداری را نشان داد. نتایج تحلیل‌مسیر نشان داد کیفیت دوست ورزشی به‌طور مستقیم بر رضایت از زندگی و به‌طور غیرمستقیم بر شادکامی تاثیر مثبت دارد و تعارض ارتباطی نیز به‌طور مستقیم بر عزت-نفس و به‌طور غیرمستقیم بر رضایت از زندگی و شادکامی تاثیر منفی دارد. قسمت اثرکل نیز نشان داد که عزت‌نفس و رضایت از زندگی به‌ترتیب بیشترین تاثیر را بر شادکامی دارند. کلیه شاخص‌ها‌ نیز نشان از برازش مطلوب مدل دارند.

    نتیجه‌گیری

    پیدا کردن دوست خوب و برقرای تعامل مثبت با آن در محیط های ورزشی باعث ارتقاء سطح سلامت روانی و در نتیجه سازگاری بیشتر نوجوانان می شود؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود خانواده‌ها بر دوست‌گزینی و روابط فرزندان‌شان در دوره نوجوانی توجه بیشتری داشته باشند.

    کلیدواژگان: کیفیت دوست ورزشی، رضایت از زندگی، شادکامی، عزت نفس، نوجوانان
  • محمد زارعی محمودآبادی*، سید محمدجواد رضوی، فرحناز رحمانی میبدی صفحات 33-49
    هدف

    مدیریت برند شخصی برای ورزشکاران و هم سازمان های ورزشی بسیار ضرورت دارد. بنابراین؛ با توجه به اهمیت برند شخصی برای ورزشکاران، هدف از این پژوهش تبیین مدل تاثیر تفکر انتقادی و مهارت های ارتباطی میان فردی بر ارتقاء برند شخصی بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران می باشد.

    روش شناسی:

    جامعه آماری پژوهش حاضر شامل 288 نفر از بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران (جام خلیج فارس) بود. که بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد نمونه پژوهش حاضر 165 نفر برآورد شد. این پژوهش از نوع علی و به شیوه پیمایشی اجرا گردید. ابزار اصلی اندازه گیری آزمودنی ها پرسشنامه های تفکر انتقادی، مهارت های بین فردی و برند شخصی ورزشکاران بودند. روایی محتوایی ابزار تحقیق با تایید نظر 10 نفر از خبرگان و اساتید مدیریت ورزشی و پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ با مقادیر به ترتیب 88/0، 86/0 و 92/0 مورد تایید قرار گرفت.

    یافته ها:

    یافته های حاصل از تحلیل داده ها به کمک روش حداقل مربعات جزیی (PLS)، نشان داد که تفکر انتقادی بر برند شخصی و مهارت های بین فردی بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران تاثیر معناداری دارد. همچنین مهارت های بین فردی بر برند شخصی ورزشکاران تاثیر معناداری دارد.

    نتیجه گیری:

    بنابراین؛ می توان نتیجه گرفت که با به کارگیری شیوه مناسب و مطلوب تفکر انتقادی در بازیکنان لیگ بر فوتبال ایران، شاهد توسعه و ارتقاء مهارت های ارتباطی و برند شخصی در بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران خواهیم بود.

    کلیدواژگان: برند شخصی، تفکر انتقادی، مهارتهای ارتباطی، لیگ فوتبال
  • فاطمه رضایی*، فضل الله باقرزاده، رسول حمایت طلب، محمود شیخ، داوود حومنیان صفحات 51-66
    مقدمه و هدف

    نحوه تدریس و انتخاب بهترین روش، یکی از اساسی ترین اصول در تعلیم و تربیت است که می تواند به رشد حرکتی، فکری و علاقه کودک کمک کند. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر تمرین عمدی و بازی عمدی و رقابت سازمان یافته بر مهارت حرکتی ظریف و خلاقیت کودکان 10-9ساله بود.

    روش

    53 نفر از دانش آموزان دختر مبتدی با میانگین سنی 16/0 ±11/9 برای اجرای پژوهش داوطلب شدند که پس از اجرای پیش آزمون به صورت تصادفی به 3گروه آزمایشی و یک گروه کنترل تقسیم شدند. گروه ها به مدت 12 هفته و 2 جلسه در هفته مطابق با روش آموزشی تمرین کردند. در پایان هفته 6 میان آزمون و در پایان هفته 12 پس آزمون انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از آزمون تبحر حرکتی برونیکس-اوزرتسکی (1978) و پرسشنامه خلاقیت عابدی (1363) و برای تحلیل داده ها از تحلیل واریانس مرکب (مرحله)3× (گروه)4 و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و تحلیل واریانس یک راهه با نرم افزار spss نسخه 22 در سطح معنی داری 05/0≥P استفاده شد.

    یافته ها

    : یافته ها نشان داد که استفاده از انواع روش تدریس در میزان رشد حرکتی ظریف در گروه تمرین عمدی ازبقیه گروه ها بالاتر و میزان خلاقیت درگروه بازی عمدی از همه گروه ها بیشتر بوده است. همچنین میزان خرده مقیاس سرعت و چالاکی در مرحله میان و پس آزمون در تمرین عمدی از بقیه گروه ها بهتر و خرده مقیاس های سیالی، بسط، ابتکار و انعطاف پذیری در مرحله میان و پس آزمون در گروه بازی عمدی از بقیه گروه ها بالاتر بوده است.

    نتایج

    نتایج نشان داد که ماهیت محیط آموزشی، نقش مفیدی در رشد مهارت حرکتی ظریف و خلاقیت دانش آموزان دارد.

    کلیدواژگان: روش تدریس، کودک محور، معلم محور، مهارت حرکتی ظریف، خلاقیت
  • حسن دنیایی*، سید عماد حسینی، نصرالله محمدی صفحات 67-81
    مقدمه و هدف

    پولشویی یکی از فعالیت های غیرقانونی اقتصادی است که می تواند اثرات منفی ای در فعالیت های اقتصادی به بار آورد. هدف از این تحقیق شناسایی فرایندها و پیامدهای پولشویی در فوتبال و ارایه راهکارهایی برای پیشگیری از آن است.

    روش شناسی:

    این تحقیق با روش آمیخته انجام شد. در بخش اول(فاز کیفی) از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک نمونه گیری گلوله برفی برای انجام مصاحبه های عمیق استفاده شد. درمجموع 17 مصاحبه با خبرگان و متخصصان انجام شد و داده ها بر اساس رویکرد نظام مند طی یک فرایند سه مرحله ای کدگذاری شدند. در بخش دوم(فاز کمی) بر اساس نتایج فاز کیفی، پرسشنامه ای تدوین شد و پس از تعیین روایی و پایایی در بین نمونه های تحقیق توزیع شد و از طریق تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری(SEM) داده ها اعتبارسنجی شدند.

    یافته ها:

    در بخش کیفی یافته ها نشان دادند که مقوله های اصلی شامل عوامل مداخله گر(عدم نظارت شفاف امور مالی)؛ بسترها (عدم سلامت ساختار اقتصادی)؛ علل(مسمومیت فضای اقتصادی)؛ طبقه محوری(پولشویی)؛ استراتژی ها و فرایندها(ولنگاری مدیریت اموری مالی) و درنهایت پیامدها(نقص کارکردی اقتصادی در فوتبال) هستند. در بخش کمی مدل نظری در حیطه تحلیل مسیر دارای برازش مطلوب بوده و از مفروضات تجربی- نظری مناسبی برخوردار بود.

    بحث و نتیجه گیری:

    پولشویی فرایندی است که امکان بروز آن در بستر فوتبال بسیار محتمل است. ازاین رو شناخت سیستمی فرایندهای دخیل در بروز چنین پدیده ای و توجه به آن ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این راستا و براساس مدل فرایند پولشویی، به منظور پیشگیری از این فعالیت غیرقانونی در فوتبال باید نظارت شفاف امور مالی، سلامت ساختار اقتصادی و بهبود فضای اقتصادی جریان های مالی حاکم در فوتبال وجود داشته باشد تا از این طریق بتوان مدیریت کارآمد و سالم امور مالی در فوتبال را پیاده سازی نمود.

    کلیدواژگان: فساد مالی، فوتبال، ساختار اقتصادی، پولشویی، ورزش
  • حمیدرضا قزلسفلو*، معصومه کلاته سیفری صفحات 68-87
    مقدمه و هدف

    در دهه اخیرگردشگری ورزشی به عنوان درآمدزا ترین حوزه صنعت گردشگری، تاثیر چشمگیری بر ساختار فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جوامع داشته است. یکی از مهمترین عوامل درتوسعه و رونق صنعت گردشگری، احساس امنیت گردشگری می باشد . لذا هدف از تحقیق حاضر طراحی مدل تاثیر ابعاد امنیت بر حضور مجدد گردشگری ورزشی ایران از دیدگاه گردشگران خارجی می باشد.

    روش شناسی:

    جامعه آماری تحقیق شامل کلیه گردشگران غیرایرانی حاضر در فستیوال ورزش های بومی و محلی استان گلستان می باشد که از بین آنها تعداد (81n=) گردشگربه صورت نمونه گیری در دسترس به عنوان نمونه آماری تحقیق انتخاب شدند. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه تمایل به بازگشت شانک(2006) و پرسشنامه محقق ساخته امنیت گردشگری که کیفیت امنیت را در ابعاد امنیت جسمانی،امنیت مالی، امنیت حمل و نقل، امنیت تغذیه ای و امنیت مسابقه ای مورد ارزیابی قرار می دهد، استفاده گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها، آزمون پیرسون، آزمون رگرسیون و همچنین نرم افزار AMOS جهت ترسیم تحلیل مسیر ساختاری تحقیق استفاده گردید.

    یافته ها:

    نتایج تحلیل مسیر نشان داد که امنیت مسابقه ای(64/0=β) و امنیت فیزیکی(53/0=β)، بیشترین تاثیر را بر حضور مجدد گردشگران داشتند(05/0≥P). همچنین بر اساس نتایج آزمون رگرسون، مولفه امنیت مسابقه ای(028/0Sig=و562/0β=) و امنیت فیزیکی (037/0Sig =و471/0β=) متغیرهای اصلی پیش بین حضور مجدد گردشگران در فستیوال های آینده بودند.

    بحث و بررسی:

    حضور مجدد گردشگران بستگی به ایجاد موفقیت آمیز ابعاد مختلف امنی در باشگاه های ورزشی دارد که این این هدف از طریق بهبود و ارتقاء مهارتها، دانش، شایستگی و اثربخشی سازمان های برگزاری مسابقات حاصل می گردد.

    کلیدواژگان: امنیت فیزیکی، امنیت مسابقهای، حضور مجدد، گردشگری ورزشی، ورزش های سنتی
  • مازیار کلاشی*، سید عماد حسینی، محمدهادی رجایی صفحات 115-124
    هدف

    مطالعه تحقیقات مختلف در زمینه ورزش، نشان دهنده آن است که ورزش و فعالیت بدنی یک از عوامل بسیار مهمی است که قابلیت تاثیرگذاری بر جرم و جنایات را دارا می باشد. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی نقش ورزش بر میزان جرم و جنایات در ایران طی سال های 1391 - 1374 می باشد.

    روش شناسی:

    به منظور تامین هدف پژوهش، از روش اقتصادسنجی و مدل حداقل مربعات معمولی (OLS) و نرم افزار Eviews (8) استفاده شده است. داده های مورد نیاز این پژوهش از وزارت ورزش و جوانان، سالنامه های آماری موجود در درگاه ملی آمار، داده های موجود در درگاه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سازمان ثبت احوال کشور استخراج شده است.

    یافته ها:

    نتایج تخمین مدل، نشان داد مخارج ورزشی دولت و خانوار اثری منفی و معنی دار با ضریب (278953/0-) بر میزان انواع سرقت ها داشته است که با توجه به لگاریتمی بودن الگو، این نتیجه بدین معناست که 1 درصد افزایش در هزینه های ورزشی دولت و خانوار با فرض ثابت بودن سایر متغیرهای کنترلی، برابر است با 28/0- درصد کاهش در میزان انواع سرقت ها، همچنین مخارج ورزشی دولت و خانوار اثری منفی و معنی دار با ضریب (414676/9-) بر میزان انواع جرایم و سرقت ها داشته است که با توجه به شکل اولیه سری ها (داده ها) در الگو، این نتیجه بدین معناست که 1 واحد افزایش در هزینه های ورزشی دولت و خانوار با فرض ثابت بودن سایر متغیرهای کنترلی، برابر است با 41/9- واحد کاهش در میزان انواع جرایم و سرقت ها.

    بحث و نتیجه گیری:

    به طور کلی نتایج نشان دهنده آن است که افزایش مخارج ورزشی دولت و خانوار موجب کاهش میزان جرایم در کشور می شود.

    کلیدواژگان: مخارج ورزشی، بیکاری، شهرنشینی، طلاق، آموزش
  • صالح نصیری*، مهدی شهبازی، علی اکبر جابری مقدم صفحات 125-137
    مقدمه و هدف

    کانون توجه و رقابت از عوامل جدایی ناپذیر ورزش و تاثیرگذار بر عملکرد و یادگیری مهارت حرکتی هستند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر تعامل انواع کانون توجه و محیط رقابتی بر اجرا و یادگیری پرتاب از بالای شانه با دست غیر برتر دانشآموزان پسر مقطع دبیرستان بود.

    روش شناسی:

    60 دانش آموز پسر راست دست با میانگین سنی (819/0±95/16) و ناآشنا با تکلیف که در شهر تبریز در حال تحصیل بودند به صورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کردند و به چهار گروه 15 نفری (دستورالعمل توجه بیرونی، دستورالعمل توجه درونی، دستورالعمل توجه بیرونی در محیط رقابتی و توجه درونی در محیط رقابتی) تقسیم شدند. سپس در مرحله اکتساب شش دسته ده کوششی پرتاب توپ تنیس خاکی از بالای سر را مطابق شرایط هر گروه تمرین کردند. آزمون یادداری و انتقال بعد از 24 ساعت از مرحله اکتساب انجام شد.

    یافته ها:

    پس از اطمینان از طبیعی بودن توزیع داده ها با استفاده از آزمون شاپیرو-ویلک، یافته های حاصل از آزمون تحلیل واریانس با اندازه های تکراری در مورد عامل دسته نشان می دهد که اثرات اصلی گروه و دسته و نیز تعامل بین این دو متغیر معنادار است. نتایج آزمون تعقیبی بونفرونی نشان داد که در تمام مراحل بین نمره های گروه ها تفاوت معنادار است و در هر دو شرایط رقابتی و غیررقابتی گروه توجه بیرونی عملکرد بهتری نسبت به گروه توجه درونی دارد و همچنین گروه توجه بیرونی در شرایط رقابتی بهتر از غیررقابتی است (05/0≥P). همچنین نتایج نشان می دهد که همه گروه ها در آزمون های اکتساب و یادداری نسبت به پیش آزمون پیشرفت دارند؛ بنابراین پیشنهاد می شود که مربیان و معلمان ورزشی در محیط های رقابتی نیز از دستورالعمل توجه بیرونی برای یادگیری مهارت های ورزشی استفاده کنند.

    کلیدواژگان: انگیختگی، پرتاب، توجه بیرونی، توجه درونی
  • مالک احمدی*، سید محمد کاشف، حسین برهانی صفحات 139-148
    مقدمه و هدف

    فشار روانی در حین اجرای مهارتهای حرکتی منجر به هدایت تمرکز توجه به منابع مختلفی شود. شناسایی این منابع می تواند در استفاده از دستورالعمل های مناسب توجهی، مفید واقع گردد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر فشار روانی بر توجه به منابع توجهی مرتبط و نامرتبط با اجرای پرش ارتفاع بود.

    روش شناسی:

    روش تحقیق از نوع نیمه تجربی می باشد. 63 دانشجوی پسر تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه، با محدوده سنی 18تا 28 سال، تکلیف پرش ارتفاع را در دو شرایط با فشار روانی کم و زیاد اجرا کردند. برای اعمال فشار روانی از روش های مقایسه اجتماعی و محرکهای محیطی و جوایز استفاده شد. اضطراب حالتی رقابتی، تمرکز توجه به منابع مرتبط (درونی، بیرونی)، و منابع نامرتبط (نگرانی از عملکرد، عوامل محیطی)، و نیز عملکرد پرش ارتفاع مورد سنجش قرار گرفت. سطح معناداری، 05/0 در نظر گرفته شد.

    یافته ها:

    نتایج آزمون تی همبسته نشان داد فشار روانی باعث کاهش عملکرد پرش ارتفاع (02/6±52/43M1= و 37/6±33/42M2=)، افزایش در میزان تغییر توجه به منابع مرتبط با تکلیف نسبت به منابع نامرتبط، (96/5MD1= و 48/2- MD2=)، و افزایش در میزان تغییر توجه به منابع درونی نسبت به منابع بیرونی (41/3MD1= و 54/2- MD2=)، می شود (05/0>P).

    نتیجه گیری:

    در کل، یافته ها همراستا با نظریه های تمرکز بر مهارت می باشد و بیانگر آن است که شرایط فشار روانی منجر به تغییرات توجهی به منابع مرتبط با تکلیف به ویژه منابع درونی مرتبط، بیشتر می شود.

    کلیدواژگان: فشار روانی، تمرکز توجه، منابع توجه، عملکرد حرکتی
  • مرجان صفاری، علیرضا الهی، عرفان مرادی* صفحات 149-166
    مقدمه و هدف

    یکی از صنایعی که روند رو به رشدی در حوزه بازاریابی ورزشی به خود اختصاص داده است گردشگری ورزشی است و یکی از رویکردهای نوین در عرصه بازاریابی، بازاریابی رابطه مند است. ازاین رو موانع متعددی بر سر پیاده سازی بازاریابی رابطه مند در گردشگری ورزشی وجود دارد. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و اولویت بندی موانع موجود بر سر راه اجرای بازاریابی رابطه مند در گردشگری ورزشی است.

    روش شناسی:

    پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و از حیث روش گردآوری داده ها توصیفی- تحلیلی بر پایه ی مدل تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی (AHP) مبتنی بر روش میانگین هندسی است. بر این اساس پرسشنامه ای بر پایه مقایسات زوجی با چهار معیار و 16 زیر معیار بر اساس چهارچوب مفهومی مدل اندوبیسی (2007) تدوین و در اختیار جامعه موردنظر که ترکیبی از کارشناسان اداره کل ورزش و جوانان و کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه (37 نفر) بود، قرار گرفت.

    یافته ها:

    نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل یافته ها حاکی از آن است که به ترتیب موانع مربوط به مولفه ارتباطات با درجه اهمیت 445/ .، موانع مربوط به مولفه اعتماد با درجه اهمیت 245/ .، موانع مربوط به مولفه تعهد با درجه اهمیت 166/ .، و موانع مربوط به مولفه تعارض با درجه اهمیت 144/ . بیشترین و کمترین اهمیت را در راستای پیاده سازی بازاریابی رابطه مند در گردشگری ورزشی را دارا است.

    بحث و نتیجه گیری:

    ارتباطات قلب بازاریابی رابطه مند است؛ ارتباطات بیانگر مبادله و تسهیم اطلاعات به موقع و با معنی بین-گردشگران و عرضه کنندگان خدمات گردشگری استان است. سطوح بالاتر ارتباطات بین گردشگران و ارایه دهندگان خدمات، احتمال ایجاد روابط بلدمدت و با دوام را بیشتر می کند.

    کلیدواژگان: بازاریابی رابطه مند، تجزیه وتحلیل سلسله مراتبی، گردشگری ورزشی
  • مهدی نبوی نیک*، حمیدرضا طاهری، علیرضا صابری کاخکی، حمیدرضا کبروی صفحات 167-178
    مقدمه و هدف

    مهارت های ویژه، عملکرد برجسته در یک عضو از طبقه ای از مهارت ها می باشد که برخلاف اصول برنامه حرکتی تعمیم یافته است. با توجه به نتیجه گیری تحقیقات از تحلیل میانگین داده ها، این پژوهش با هدف بررسی میزان تعمیم پذیری GMP و مهارت های ویژه از زاویه میزان تجربه و آنالیزهای فردی انجام شده است.

    روش شناسی:

    برای پاسخ به سوال تحقیق، از هفت بازیکن باتجربه دارت خواسته شد 252 پرتاب دارت را در هفت فاصله از هدف که فاصله میانی آن، فاصله با تمرین انبوه بود، در سه ست انجام دهند. آنالیز فردی رگرسیون خطی عملکرد برای تعیین عملکرد پیش بینی شده انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نهایی نشان داد که در دو نمونه B و E که سطح تمرین کمتری نسبت به سایر نمونه ها داشتند، بین عملکرد واقعی و پیش بینی شده رگرسیون، اختلاف معناداری وجود داشت اما در سایر نمونه ها با میزان تجربه بیشتر، اختلاف معناداری وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    این یافته ها نشان می دهد که در صورت آنالیز فردی عملکرد افراد به جای آنالیز میانگین، مهارت های ویژه در سطح رفتاری متزلزل است. از طرف دیگر یافته ها از این فرضیه حمایت می کنند که سطح تجربه و تمرین، منجر به تعمیم پذیری خاصی از برنامه حرکتی تعمیم یافته می شود که با سطح تمرین و تکرار در یکی از اعضای طبقه مهارت، نسبت عکس دارد و البته در تضاد با یافته های مهارت های ویژه است. این یافته ها خطوط پژوهشی و کاربردی جالبی را برای پژوهش های آینده ترسیم می کند.

    کلیدواژگان: برنامه حرکتی تعمیم یافته، مهارت ویژه، نظریه طرحواره، تمرین انبوه
  • شیلا صفوی همامی*، طاهره زارعی، مریم نزاکت الحسینی صفحات 179-193

    هدف مطالعه حاضر، مقایسه ترکیب های مختلف تمرین مشاهده ای وتصویرسازی بر تعادل ایستابود.با استفاده از پرسش نامه اصلاح شده تصویرسازی حرکت، بیست و چهار دانش آموز دختر در دامنه سنی پانزده تا هفده سال با توانایی تصویرسازی بالا انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه (گروه تصویرسازی بعد از مشاهده و گروه تصویرسازی در حین مشاهده) تقسیم شدند. ابزار اندازه گیری در این پژوهش آزمون لک لک بود که به منظور تعیین میزان تعادل ایستای آزمودنی ها در دو مرحله قبل از مداخله و پس از شش جلسه تمرینی (60 کوشش ذهنی) توسط هر دو گروه اجرا شد. پس از 48 ساعت آزمون یادداری به منظور بررسی پایداری نتایج حاصل از مداخله اجرا شد.اطلاعات و نتایج آزمون ها به وسیله تحلیل واریانس دو عاملی 3*2 و آزمون t وابسته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت (0.05>p). نتایج نشان داد که تفاوت معناداری بین پیش آزمون و پس آزمون گروه تصویرسازی بعد از مشاهده وجود داشت (p0.05). این یافته ها پیشنهاد می کند که تصویرسازی بعد از مشاهده عامل موثری بر مدت زمان حفظ تعادل ایستا است.

    کلیدواژگان: یادگیری مشاهده ای، تصویرسازی، تعادل ایستا، تمرین ذهنی
  • سید جلیل میریوسفی*، رحیم رمضانی نژاد صفحات 195-210
    مقدمه وهدف

    دستیابی به اهداف سیاسی-اقتصادی در ورزش، نیازمند توجه جدی به موضوع فرهنگ و ورزش و به عبارت بهتر،توسعه فرهنگی است. هدف این پژوهش بررسی نقش توسعه فرهنگ سیاسی-اقتصادی درتوسعه فرهنگی ورزش قهرمانی بود.

    روش شناسی:

    روش این پژوهش از نوع ترکیبی بود. ابتداپرسش نامه محقق ساخته 24گویه ای براساس منابع موجود با مقیاس لیکرت پنج گزینه ای تنظیم پس از تایید روایی محتوایی، پایایی آن با روش آلفای کرونباخ (85/0α=) تایید گردید. سپس با روش نمونه گیری هدفمند، تعداد143 کارشناس وپژوهشگر حوزه فرهنگ و ورزش به عنوان نمونه آماری پژوهش انتخاب شدند. از تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش متعامد جهت تعیین عامل ها و نیز تحلیل عاملی تاییدی جهت تعیین اثر هر گویه و عامل بر توسعه فرهنگی درورزش قهرمانی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که شش عامل مرتبط با توسعه فرهنگ سیاسی-اقتصادی به ترتیب اهمیت شامل جهان گرایی، شایسته سالاری، واقعیت گرایی ،مشارکت مردمی، تجارت ورزشی و اخلاق اقتصادی هستند. ضمنا گویه های، کسب کرسی و حمایت از نمایندگان کشور در سازمان های ورزشی بین المللی، واگذاری مسئولیت های ورزشی براساس تجربه و تخصص، وجود تفکر استراتژیک و درازمدت و پرهیز از روزمرگی در ورزش، مشارکت بخش خصوصی در ورزش، وجود قوانین حمایتی از اقتصاد ورزش و برخورد با فسادمالی در ورزش به ترتیب در عامل جهان گرایی، شایسته سالاری ، واقعیت گرایی، مشارکت مردمی، تجارت ورزشی و اخلاق اقتصادی در اولویت قرار داشتند.

    بحث و نتیجه گیری:

    وجودزمینه های گسترده برای فعالیت درابعاد سیاسی واقتصادی ورزش وملموس بودن نتایج آن درجامعه، نیازمندتوجه به فرهنگ دراین ابعاد تحت عنوان توسعه فرهنگ سیاسی-اقتصادی درورزش است که خود می تواند موجب توسعه فرهنگی درورزش قهرمانی گردد.

    کلیدواژگان: ورزش قهرمانی، توسعه فرهنگی، شایسته سالاری، مشارکت مردمی، اخلاق اقتصادی
  • مصطفی ملایی نژاد*، حمیدرضا گوهررستمی، رحیم رمضانی نژاد صفحات 211-224
    مقدمه

    هدف ازپژوهش حاضر مدل یابی معادلات ساختاری شاخص های ارزیابی عملکرد اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان با رویکردکارت امتیازی متوازن بود.

    روش شناسی:

    روش پژوهش از نوع توصیفی-پیمایشی بود که به صورت میدانی انجام شد.جامعه ی آماری شامل مدیران وکارشناسان اداره کل ورزش و جوانان استان گیلان بود (80نفر). نمونه آماری به طور تمام شمار انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شد و روایی صوری آن توسط صاحب نظران (12نفر)، تایید شد. همچنین پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (89/0) محاسبه شد. در این پژوهش جهت تجزیه و تحلیل داده ها و بررسی برازش مدل از مدل سازی معادلات ساختاری و از نرم افزار PLS استفاده شده است.

    یافته ها:

    مدل ارزیابی عملکرد در چهار عامل،12بعد و55 شاخص است، به طوری که عامل رشد و یادگیری دارای4بعد و13شاخص، فرآیندهای داخلی4 بعد و23 شاخص، مالی2بعد و7 شاخص و مشتری ونتایج ورزشی2 بعد و12 شاخص هستند. که ضرایب بارهای عاملی به ترتیب عامل فرآیندهای داخلی (91/0)، مشتری و نتایج ورزشی(83/0)، رشد و یادگیری (81/0) و مالی (80/0) بودند.

    نتیجه گیری:

    نتایج نشان داد که در ارزیابی عملکرد سازمان، به4 منظر موردمطالعه و ابعاد آن و شاخص های تاییدشده توجه ویژه ای شود.که براساس بارعاملی اولویت فعالیت و ارزیابی به فرآیندهای داخلی، مشتری ونتایج ورزشی، رشدویادگیری ومالی داده شود. به طور کلی این مدل می تواند به عنوان ابزار ارزیابی عملکرد اداره کل ورزش و جوانان استان استفاده گردد.

    کلیدواژگان: مدیریت عملکرد، ارزیابی عملکرد، کارت امتیازی متوازن
|
  • Pages 1-13

    Introduction and Objectives:

    Emotional intelligence and cognitive styles are produced by function of limbic system and brain hemisphere but the relation between these two factors in athletes do not obvious. The aim of present study was investigate the relationship between brain quadrants dominance and emotional intelligence in female team and individual sport athletes of first grad high school.

    Methodology

    The present research was a correlational research. The statistical society of this research was 200 athletes student who participated in team and individuals sport of Student Olympiad. According to Morgan table, 131 athletes student was chosen randomly for sample society. Herrmann Brain Dominance Instrument (HBDI) and Schutte Emotional Intelligence Scale (SEIS) were assessment instrument of this research. Pearson correlation test and regression analysis were used for data analysis (P

    Keywords: Brain dominance quadrant, Emotional Intelligence, athlete
  • Comparison of the effects of Aerobic and functional training on the Static and Dynamic Balance of the semi Hearing Students
    Page 2

    The purpose of this research was to compare of aerobic and functional training on static and dynamic balance semi hearing students.

    Methodology

    This semi-experimental research in this field through pretest and post test was conducted. Among the semi-hearing students of Kerman province, 48 semi-hearing Students who had eligible for the research were selected by available sampling. Participants were randomly assigned to three groups of 16 people (aerobics, functional and control). Participants in the experimental groups for eight weeks, three days a week and each session 60 minutes did exercises. Static balance test using the Balance Error Scoring System and dynamic balance using the balance Stars (SEBT) were measured to analyze the results, covariance analysis was used using SPSS software.

    Results

    The results showed that both aerobic and functional training on static and dynamic balance had a significant effect, but, there was no significant difference between two training methods in dynamic and static balance observed.

    Conclusion

    Using these two methods training while acquiring physiological benefits derived from these two methods training to improve balance semi-impaired condition, according to a suitable and attractive of this training, particularly aerobic training method, will follow.

    Keywords: Balance, Aerobic training, functional training, semi hearing
  • Investigating the relationship between social, competitive and emotional intelligence with competence of sports club managers in Chaharmahal and Bakhtiari province
    Tahmaseb Shirvani *, Karim Zohrevandian Page 9
    Purpose

    One of the areas of study in the sport industry is determining the competencies required by sports managers. In the meantime, the management of the sports clubs must work to satisfy the customers and are not excluded from this general rule. The purpose of this study was to investigating the relationship between emotional, competitive and social intelligence with competency of sports club managers in Chaharmahal and Bakhtiari province.

    Method

    This research was applied in terms of purpose and in terms of nature and descriptive method of correlation. The statistical population of this study included all managers of active gymnastics clubs, body training and physical fitness in Chaharmahal and Bakhtiari province in 124 people. The statistical sample is selected as the total number and is equal to the statistical population. Shiring Emotional Intelligence Standards (1996), Social Intelligence (2004), Goldstone Competitive Intelligence (2009), and Competency Questionnaire (Tah, 1997) were used. The content validity of the questionnaires was approved by 12 sports management specialists. The reliability of the questionnaires was calculated by Cronbach's alpha, which was equal to emotional intelligence of 0.81, competitive intelligence was 0.78, social intelligence was 0.84 and manager's competence was 0.77, respectively. Pearson correlation coefficient and regression were used to analyze the data.

    Results

    The results of this study showed that emotional intelligence and its components, competitive intelligence and its components, and social intelligence and its components have a direct and meaningful relationship with the competency of sport managers.

    Conclusion

    Because social, competitive and emotional intelligence affects the competence of managers of sports clubs, they should be considered by sports managers.

    Keywords: Competitive Intelligence, Emotional Intelligence, Social Intelligence, Competency, Sports Club Managers
  • S.Reza Hosseininia *, Marzeie parsaasl Pages 15-31
    Background & Purpose

    The purpose of the present research was to investigate the rela-tionship of sport friendship quality with indicators of adolescent athletes’ psychological well-being.

    Methodology

    The Participants of this study included all adolescent athletes of Shahrood city (N=2032). Among them, 331 athlete was chosen quota sampling. Questionnaires of Sport Friendship Quality (Weiss & Smith, 1999), Satisfaction with Life (Ed Diener, Em-mans & Griffin, 1985), Happiness (Lyubomirsky & Lepper, 1997) and Self-esteem (Ros-enberg, 1965) were used to collect the data.

    Results

    The findings indicated that sport friendship quality has a positive and significant relationship with happiness and life satisfaction, but relationship conflict showed a nega-tive and significant relationship with happiness, self-esteem and life satisfaction. The re-sults of path analysis test showed that sport friendship quality has direct and indirect ef-fect on the life satisfaction and happiness, respectively. Also, the relationship conflict had direct and negative effect on the self-esteem and indirect and negative effect on the life satisfaction and happiness. The section of total effect indicated that the largest effect on happiness was related to the self-esteem and life satisfaction, respectively. Also, the model showed a good fit to the data.

    Conclusion

    Finding a good friend and establishing a positive interaction with it in sports environments will increase the level of mental health and adolescents' compatibility. Therefore, it is recommended that families pay more attention to their children’s friends and their relationships during adolescence.

    Keywords: Sport friendship quality, Life Satisfaction, Self-esteem, Happiness, Adolescents
  • Mohammad Zarei Mahmoudabadi *, Seyed Mohammad Javad Razavi, Farahnaz Rahmani Meybod Rahmani Meybodi Pages 33-49
    Purpose

    Personal brand management is very necessary for both athletes and sports organizations. Therefore, with respect to the importance of personal brand for players, the purpose of this research is the explaining the model of the impact of critical thinking and interpersonal communication skills on the personal brand promotion in Iranian football league players.

    Methodology

    The research community of this study was 288 players of the Iranian football league (Persian Gulf Cup). According to Krejcie and Morgan table, the sample size was estimated to be 165 players. This study is a causal research and by survey method was conducted. The questionnaires of critical thinking, interpersonal communication skills and personal brand are the main tools of variables measuring. The content validity of the research tool was confirmed by 10 experts and sport management professors, and the reliability of these questionnaires was also confirmed using Cronbach's alpha coefficient, being 0.88, 0.86 and 0.92, respectively.

    Results

    The results of data analysis by using partial least squares (PLS) method, showed that critical thinking had significant effect on personal brand and interpersonal communication skills of Iranian football league players. Also, interpersonal communication skills had significant effect on the personal brand of Iranian football league players.

    Conclusion

    So, we can conclude that by using the appropriate and desirable way of critical thinking in the Iranian football league players, we will see development and promotion of interpersonal communication skills and personal brand in the Iranian football league players.

    Keywords: Personal Brand, Critical Thinking, Communication skills, Football League
  • Fatemeh Rezaei *, Rasool Hemayattalab Pages 51-66

    Introduction and purpose:

    Teaching method and choosing the best method is one of the most basic principles in education which can help to child's motor development, intellectual and interest. The purpose of this study was the determine effect of deliberate practice and play deliberate and organized competition on the fine motor skill and creativity of 10-9 year old children.

    Method

    53 beginner girl students were volunteered to conduct research with an average age 9.11 ± ./16 that after pre-test were randomly divided into three experimental groups and one control group. The groups practiced in accordance with the educational method for 12 weeks and 2 sessions per week. Done mid test at the end of week 6 and post test at the end of 12. To collect information was used Bruininks-Oseretsky test (1978) and Abedi creativity questionnaire (1363) and for data analysis, Combined variance analysis (stage) 3 × (Group) 4, analysis of variance with repeated measures and one way analysis of variance with spss software version 22 at a significance level of P≤0.05.

    Findings

    The results showed that using a variety of teaching methods in experimental groups has been higher on the development of fine motor in deliberate practice than the rest groups and the amount of creativity in the deliberate play group of all groups. It has also been better in deliberate practice group rate of subscales speed and agility in the mid stage and post-test than other groups and was higher in deliberate play group than other groups rate of subscales fluid, expansion, innovation and flexibility in the mid and post test phase.

    Results

    The results showed that the nature of the learning environment has a useful role in the development of fine motor skills and creativity of the students.

    Keywords: Teaching method, Child-centered, Teacher-centered, Fine motor skill, Creativity
  • Hassan Donyaee *, Seyed Emad Hossini, Nasrolah Mohamadi Pages 67-81
    Introduction

    Money laundering is one of the illegal acts that has negative effects on economy. The purpose of this study is identifying contexts, conditions, process and consequences of Money laundering on football and recommend solutions to preventing it.

    Methodology

    Research conducted through a mixed methods in fundamental-explanatory's nature.In first part (Qualitative phase) data were collected through in-depth interviews with experts based on snowball sampling. The data were coded and analyzed based on grounded theory via systematic approach. In second part (quantitative phase) a researcher made questionnaire distributed after meet validity and reliability. In this phase data were analyzed through SEM.

    Findings

    data analysis revealed that main categories are: intervening conditions (no clear supervising on financial affairs), contexts (unhealthy economic structure), causal conditions (poisoning of economic climate), phenomena (money laundering), strategies (indifference on financial management), finally, Consequences (economic malfunction on football). In quantitative phase, conceptual model was confirmed through path analysis. Discussion and

    conclusion

    money laundering is a phenomena that may happen in football. Hence, understanding process in ML and considering them is crucial act. Therefore, to prevent ML must be clear supervising on financial affairs, healthy economic structure and developed economic climate on financial channels in football. Thereby, we can implantation an efficient managing on financial affairs in football.

    Keywords: Financial corruption, Football, Economics structure, money laundering, sport
  • Hamidreza Ghezelsefloo *, Seyed Mohammad Hosein Razavi, Masumeh Kalateh Seifari Pages 68-87

    Introduction & purpose:

    In recent decade, sport tourism as a more incoming industry in tourism industry section, had a significant effect on cultural, social and economic structure of communities. Tourism amenity is a more important factors in sport tourism’s development. Thus the main purpose of research was designing of amenity’s dimensions effect on sport tourism future attendance on foreign tourist’s point view.

    Methodology

    Population size consists of all foreign sport tourists that took part in Golestan local and traditional sport festival, that n=81 tourist had selected purposely and accessibly as sample size. To collect the data, Shonk (2006) future attendance questionnaire and researcher regulated tourist’s amenity questionnaire, assessing amenity level in based on physical amenity, economical amenity, transportation amenity, nutritional amenity and competitive amenity were used. To analysis of data, Pearson test, regression test and Amos to designing of structural equation model were used.

    Results

    Results of SEM show that Competitive amenity (β= 0.64) and Physical amenity (β=0.53) have high effect coefficient on sport tourist’s future attendance (P≤ 0.05). Also based on results of regression test, Competitive amenity (β= 0.562, sig= 0.028) and Physical amenity (β= 0.471, sig= 0.037) were main variable to prediction of sport tourist’s future attendance. Discussion &

    Conclusion

    Tourisms future attendance is based on the outstanding and successful amenity dimensions in sport stadiums; it is a result of the rise and development of skills, knowledge, competence and efficiency of organizations that hold competition.

    Keywords: Competitive amenity, Future attendance, Physical amenity, Sport tourism, Traditional sports
  • Maziyar Kalashi *, Seyed Emad Hoseini, Mohammad Hadi Rajaii Pages 115-124
    Objective

    Research studies in the field of sports, indicating that exercise is a very important factor that it is capable of influencing crime. Therefore, the present study aims to investigate the role of sport in crime rate in Iran the years 1374 - 1391.

    Methodology

    In order to meet the objective of the research, econometrics and model of ordinary least squares (OLS) and Eviews (8) software are used. The data for this research is collected from the Ministry of Youth and Sports, yearbooks of the Institute National Statistic, data on the Central Bank of the Islamic Republic of Iran and the registration port.

    Results

    The results showed a significant and negative effect on household spending and government sports coefficients (-0/278953) on the types of robberies that According to logarithmic nature of the model, this result means that a 1 percent increase in government spending sports and family with control other variables constant, is equal to -0/28% reduction in the prevalence of robberies, also Sports government spending and household have significant negative effects with the coefficient (-9/414676) on the types of crimes and robberies which it is according to the original series (data) in the model, this result means that 1 unit increase in government spending sports and family with control other variables constant is equal to -9/41 of the reduction in the amount of crime and robberies.

    Conclusion

    Overall the results indicate that increases government and households spending Sports to reduce crime rates in the country.

    Keywords: Sports spending, Unemployment, urbanization, divorce, education
  • Saleh Nasiri *, Mehdi Shahbazi, Ali Jaberi Pages 125-137

    Introduction and goal: focus of attention and competition is an integral part of the sport and the factors affecting the performance and motor skills. The aim of this study was to examine the effect of the interaction of attentional focus types and competitive environmen on performance and learning over arm throwing in high school student.

    Methodology

    60 male students with a mean age (16.95 ± 0/819) and unfamiliar with the research they were studying in Tabriz voluntarily participated in this study and were divided into four groups of 15 persons (external focus on non-competitive environment, internal focus on non-competitive environment, external focus on competitive environment, external focus on competitive environment). Then in the acquisition level practiced six blocks of ten attempts over arm throwing the earth tennis ball in conditions with each group. Retention and transfer tests were performed after 24 hours from the acquisition.

    Findings

    the results of variance analysis with repeated measures showed that the main effect of block groups and blocks, as well as the interaction between these two variables is significant. One-way analysis of variance and bonferroni test shows significant differences in all phases of the scores and in both competitive and non-competitive external focus group is better than internal focus group. The results also show that all groups in acquisition and retention tests compared to pre-test their progress (P≤0/05). Therefore, it is suggested that coaches and sports teachers in competitive environments also use external attention instructions to learn sport skills.

    Keywords: arousal, throwing, External attention, Internal attention
  • Malek Ahmadi *, Seyyed Mohammad Kashef, Hossein Borhani Pages 139-148

    Background & Purpose:

    Psychological pressure while performing motor skills can be result in focus of attention on various sources. Identification of these sources would be useful in applying appropriate instructions.The aim of this study was to examine the effects of psychological pressure on attention to related and unrelated attentional sources of vertical jump performance.

    Methodology

    The research method was quasi-experimental design. 63 male physical education from Urmia Islamic Azad University students performed vertical jump task in two different psychological pressure situations. Social comparison, contextual and reward incentives were used to create the psychological pressure. Competitive state anxiety, attentional focus on task related (internal, external) and unrelated (performance worries and environmental factors), and vertical jump performance were assessed.

    Results

    The paired-samples t test results showed that psychological pressure resulted in decrease of vertical jump performance (M1=43.52±02/6, M2=42.33±37/6), more orientation of attentional focus on task related sources rather than unrelated sources (MD1 =5.96, MD2= -2.48), and more orientation of attentional focus on internal sources rather than external sources (MD1 =3.41, MD2= -2.54), (P>0.05).

    Conclusion

    At whole, the findings are in line with skill-focused theory and suggest that the attention focus leads to attentional changes to task-related sources, especially internal task related sources.

    Keywords: Psychological pressure, Attentional focus, Attentional sources, Motor performance
  • Marjan Saffari, Alireza Elahi, Erfan Moradi * Pages 149-166

    Introduction and Objective:

    There are various obstacles in implementing relationship marketing in sports tourism. On this ground, this research aims to identify and prioritize the existing obstacles in implementing relationship marketing in sports tourism.

    Methodology

    In terms of purpose, this is an applied research and in terms of data collection method, this is a descriptive-analytic research (AHP) based on the geometric mean technique. On this basis, a questionnaire based on paired comparison with 4 criteria and 16 sub-criteria was developed based on Ndubisi’s conceptual framework (2007) and it was distributed among the statistical population which included a combination of Sports and Youngsters head administration specialists and the employees of the head administration of cultural heritage and tourism of the province of Kermanshah (37 individuals).

    Findings

    results gained from the conducted analyses indicated that the obstacles related to the relationships factor with significance degree of 0.445,obstacles related to trust factor with the significance degree of 0.245,obstacles related to commitment factor with the significance level of 0.166, and obstacles related to conflict factor with the significance level of 0.144, respectively had the highest and the lowest importance in relation to implementing relationship marketing in sports tourism.Discussion and

    conclusion

    Communication is the heart of relationship marketing.Communication refers to the exchange and sharing of information in a timely manner and meaningful among tourists and providers of tourism services in the province.The higher the level of communication between tourists and service providers, the more likely it is to create a long-term or continuous relationship

    Keywords: relationship marketing, hierarchical analysis, sports tourism
  • Mahdi Nabavinik *, Hamidreza Taheri, Alireza Saberi Kakhki, Hamidreza Kobravi Pages 167-178

    Background & Purpose:

    Especial skills are a distinguished performance in one member within a class of skill which is a debate that has confliction with generalized motor program basis. Previous researchers have used the mean analysis of data, thus this study was conducted to determine the degree of generalized motor program's generalizability and especial skills by evaluating the role of experience level with individual analyzes.

    Methodology

    To answer the research question, seven experienced dart players were asked to dart throw 252 throws from seven distances in which most practiced distances was middle distance, executed in three sets. Individual analysis of linear regression was performed to calculate predicted performance.

    Results

    Final results showed that there was a significant difference between the actual and the predicted regression in the two samples B and E, which had a lower experience level than others, but there was no significant difference between the other samples with the more experience.

    Conclusion

    These findings revealed that especial skills are shaken at the behavioral level in the case of analysis of individual performance instead of an average analysis. On the other hand, the findings support the hypothesis that the level of experience and practice leads to a relative generalizability of the generalized motor program, which has a comparative relationship with the level of practice and repetition in one of the members of the skill class, and in contradiction with Findings of especial skills. These findings will draw interesting research questions and practical applications for future research.

    Keywords: generalized motor program, especial skills, schema theory, massive practice
  • Shila Safavi Hamami *, Taharah Zareii, Maryam Nezakatalhoseini Pages 179-193

    The purpose of this study was to examine the effect of motor imagery practice through and after observation on static balance.In this research with use of Movement Imagery Questioner Revised (MIQ_R), 24 girl students in the range of fifteen to seventeen years old and with top imagery ability by high scores in Movement Imagery Questioner Revised selected and matched randomly in two groups (imagery after observation and imagery through observation groups). Measuring devices in this study was stork test for determine the subjects balance value in two stages ,before and after 6 session (mental effort) by both groups. Data and result of tests were analyzed by ANOVA 2*3 and paired t-test (p

    Keywords: observation learning, imagery, static balance, mental practice
  • Sayyed Jalil Miryousefi *, Rahim Ramzaninezad Pages 195-210

    Literature and Objective:

    The purpose of this study was to investigate the role of the development of economical and political culture in cultural development in Championship sport.

    Methodology

    The method of the research was a mixed-model protocol. At first, a researcher-made questionnaire consisted of 24-item Likert scale was used after confirmation of validity and content. Reliability was also confirmed with Cronbach's alpha (0.85). 143 experts in the field of cultural and sport studies were selected purposively as the sample. The statistical method included exploratory factor analysis with Varimax rotation in order to identify factors, followed by a confirmatory factor analysis to test the impact of the identified factor and items on the cultural development in Championship sport.

    Findings

    in order of importance universalism, meritocracy, Realism, people's participation, sports business and economic ethics were identified as the six factors which are related to development of economic and ploitical culture. Furthermore, the items of, Get a place and support of representatives in international sports organizations, Assignmentof Sport responsibilities based on the experience and expertise, being strategic thought and long time avoiding of routine in sport, Private sector participation in sport, and Being Protection laws of Sport Economy and Collision with corruption in sport, considering this factors were the priorities, respectively.

    Conclusion

    Being Wide fields for activities in the economical and political dimensions of sport and tangible results in the of society,the need attention to culture in this dimension as development of political-economic culture in sport that could be cultural development Championship sport.

    Keywords: Championship Sport, cultural development, meritocracy, people's participation, economic ethics
  • Mostafa Molaeinejad *, Azam Abdollahi, Hamid Reza Gohar Rostami, Rahim Ramezaninejad Pages 211-224
    Introduction

    The purpose of this study is performance appraisal Structural equation modeling of Guilan General Department of Sports and Youth by balanced scorecard approach.

    Methodology

    The research method has been descriptive- survey one, which is conducted through field study. Statistical universe includes all managers and experts of Guilan General Department of Sports and Youth (80 people) and the statistical sample is selected full-count. A researcher made questionnaire has been used to data collection, and its formal validity confirmed by the experts (12 people). Moreover, its reliability has calculated by Cronbach's alpha (0.89). Structural equation modeling and PLS software are used to data analyze, and model fitness.

    Results

    The performance appraisal model is in four factors, 12 dimensions and 55 indices, so that the factors of growth and learning, internal processes, fiscal, customer and sport consequences respectively have 4, 4, 2, and 2 dimensions and 13, 23, 7, and 12 indices. The coefficients of factor loading were internal processes (0.91), customer and sports consequences (0.83), growth and learning (0.81) fiscal factor (0.80), respectively.

    Conclusion

    The results demonstrated that in the organization performance appraisal, there should be special paying attention to four studied perspectives, their dimensions and confirmed indices; which according to the factor loading, priority of activity and appraisal is belong to the internal processes, customer and sports consequences, grow and learn, and fiscal factors. In general, this model can be applied as performance appraisal tool to Guilan General Department of Sports and Youth.

    Keywords: Performance Management, Performance evaluation, Balanced Score Card