فهرست مطالب
نشریه طب انتظامی
سال دهم شماره 3 (پیاپی 38، تابستان 1400)
- تاریخ انتشار: 1400/04/12
- تعداد عناوین: 9
-
-
صفحات 141-148اهداف
همه گیری کووید-19به یک تهدید و چالش جدی برای تمامی مردم جهان تبدیل شده است. با توجه به جدید و ناشناخته بودن این بیماری، در ماه های گذشته تلاش های زیادی در تولید دانش در این حوزه انجام گرفته است. مطالعه حاضر باهدف شناسایی وضعیت انتشارات علمی ایران در حوزه کووید-19 در سال 2020 انجام شد.
مواد و روش ها:
این پژوهش از نوع کاربردی است که با استفاده از روش علم سنجی با رویکرد تحلیلی انجام شد. تمامی انتشارات علمی ایران در حوزه کووید-19، بین ژانویه 2020 تا ژانویه 2021 از پایگاه استنادی اسکوپوس، با به کارگیری راهبرد جستجوی مناسب استخراج شد. جهت تجزیه تحلیل داده از نرم افزار اکسل و نرم افزار علم سنجیVOSviewerاستفاده گردید.
یافته ها:
در سال 2020 تعداد 2108 مورد انتشارات علمی کووید-19 از پژوهشگران ایرانی در پایگاه استنادی اسکوپوس منتشرشده است، 35/45% از انتشارات مربوط به مقالات، 09/24% مربوط به نامه ها، 53/22% مربوط به مقالات مروری و مابقی نیز سایر انواع مقالات است. بیشترین میزان همکاری بین المللی پژوهشگران ایرانی با پژوهشگران کشورهای ایالات متحده آمریکا، ایتالیا و انگلیس بوده است. بیشترین انتشارات در حوزه علمی پزشکی، ایمونولوژی و میکروبیولوژی و بیوشیمی، ژنتیک و زیست شناسی مولکولی است. همچنین خوشه های موضوعی اصلی این انتشارات شامل تحقیقات مرتبط با آزمایش ها و تشخیص، درمان و پیشگیری و بهداشت است.
نتیجه گیری:
نتایج پژوهش حاضر وضعیت یک ساله انتشارات علمی در حوزه کووید-19توسط پژوهشگران ایرانی را در جهت کمک و راهنمایی به محققان و سیاست گذاران نشان می دهد و ابعاد مختلف تحقیقات این حوزه در ایران را مشخص می کند.
کلیدواژگان: کووید-19، علم سنجی، خوشه بندی موضوعی، ایران -
صفحات 149-158اهداف
یکی از راهکارهای موثر برای کنترل وزن استفاده از تمرینات ورزشی منظم و مکمل های گیاهی است. هدف مطالعه حاضر تاثیر مکمل دهی اسپیرولینا و تمرینات مقاومتی دایره ای بر مقادیر پلاسمایی رزیستین و برخی شاخص های ترکیب بدنی کارکنان نیروی انتظامی دارای اضافه وزن و چاق بود.
مواد و روش ها:
مطالعه حاضر تک سوکور از نوع نیمه تجربی و کاربردی بود. به همین منظور60 نفراز کارکنان نیروی انتظامی دارای اضافه وزن و چاق با شاخص توده بدن بیشتر از 25 (کیلوگرم بر مترمربع) و با دامنه سنی30 تا 55 سال به صورت هدفمند انتخاب و به روش تصادفی ساده در چهار گروه تمرین+ اسپیرولینا، تمرین+ دارونما، اسپیرولینا و دارونما تقسیم شدند. گروه مداخله و دارونما به ترتیب به مدت هشت هفته روزانه دو عدد کپسول 500 میلی گرمی اسپیرولینا و دارونما مصرف نمودند. تمرینات مقاومتی دایره ای به مدت هشت هفته، هفته ای سه جلسه اجرا شد. مقادیر رزیستین وبرخی شاخص های ترکیب بدن قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد.
یافته ها:
در مقایسه بین گروهی؛ وزن بدن تفاوت معنی داری داشت (05/0>P). در بررسی درون گروهی؛ مقادیر رزیستین در گروه تمرین+ اسپیرولینا، وزن بدن و شاخص توده بدنی در گروه های تمرین+ اسپیرولینا، تمرین+ دارونما و اسپیرولینا، همچنین درصد چربی، نسبت دور کمر به دور باسن در گروه های تمرین+ اسپیرولینا و تمرین+ دارونما کاهش معنی داری داشت (05/0>P).
نتیجه گیری:
به نظر می رسد مکمل دهی اسپیرولینا توام با تمرینات مقاومتی دایره ای با کاهش مقادیر پلاسمایی رزیستین و برخی شاخص های ترکیب بدنی می تواند در کاهش وزن و چاقی موثر باشد.
کلیدواژگان: اضافه وزن، چاقی، رزیستین، تمرینات مقاومتی دایره ای، اسپیرولینا -
صفحات 159-166اهداف
آسیب های اسکلتی- عضلانی یکی از مشکلاتی است که افراد بسیاری در سراسر جهان به خصوص سربازان و نیروهای نظامی که نیازمند فعالیت فیزیکی زیاد و خاص برای انجام وظایف رزمی هستند، به آن دچار می شوند. به منظور تشخیص خودکار مشکلات اسکلتی- عضلانی در تصاویر پزشکی، مرحله اول؛ بخش بندی استخوان ها و ماهیچه ها در این تصاویر است. هدف از انجام پژوهش حاضر، بخش بندی خودکار استخوان ها و ماهیچه های اسکلتی در تصاویر پزشکی است.
مواد و روش هابه منظور دستیابی به تصاویر بخش های مختلف بدن در راستای شناسایی و بررسی آسیب ها و بیماری ها، می توان از روش های مختلف تصویربرداری پزشکی ازجمله سی تی اسکن استفاده کرد. در پژوهش حاضر، 1200 تصویر سی تی اسکن مربوط به کارکنان ناجا به منظور بخش بندی ماهیچه ها و استخوان ها ارزیابی شد. این داده ها از مرکز تصویربرداری بیمارستان فوق تخصصی حضرت ولیعصر ناجا در شهر تهران در سال 1398 اخذ گردید. برای بخش بندی در تصاویر پزشکی، الگوریتم های پردازشی مختلفی وجود دارد که در پژوهش حاضر از الگوریتم خوشه بندی فازی استفاده شد. در این الگوریتم؛ بسته به موقعیت آناتومیکی، مقطع مورد بخش بندی قرارگرفته، حضور استخوان متراکم یا اسفنجی در آن مقطع بررسی شده و هیستوگرام شدت روشنایی تصویر ارزیابی می گردد و تعداد کلاس های متفاوتی برای الگوریتم فازی تعریف می شود. در تمام مقاطع یک کلاس؛ شدت روشنایی برای ماهیچه ها لحاظ گردید.
یافته هانتایج حاصل از بخش بندی ماهیچه ها و استخوان ها در مقاطع دوبعدی و سه بعدی نشان داده شد. بخش بندی دوبعدی و سه بعدی، امکان مشاهده و بررسی استخوان های شکسته و تغییرات حجم ماهیچه ها در اثر آسیب های مختلف و در طول درمان را فراهم نمود.
نتیجه گیریاستفاده از روش های مختلف پردازش تصاویر پزشکی به منظور بخش بندی خودکار اسکلتی-عضلانی، به پزشکان در تشخیص و ارزیابی روند بهبود آسیب های اسکلتی- عضلانی در بین نیروهای نظامی کمک شایانی می کند.
کلیدواژگان: مشکلات اسکلتی- عضلانی، تصاویر پزشکی، بخش بندی خودکار، نمایش سه بعدی -
صفحات 167-174اهداف
این مطالعه باهدف ارزیابی امنیت تاسیسات آبی شهر هشتگرد با رویکرد پدافند غیرعامل انجام شد.
روش هامطالعه حاضر از نوع توصیفی- مقطعی است که در سال 1399 در شهر هشتگرد از استان البرز انجام گرفت. ارزیابی میزان رعایت اصول پدافند غیرعامل با تکمیل بازبینه ها برای هرکدام از تاسیسات آب شرب، به روش بازدیدهای میدانی، مشاهده، مصاحبه، بررسی مستندات، مشاوره و نظرسنجی از مسیولین بهره برداری و کارشناسان خبره آبفا انجام شد.
یافته ها:
وضعیت کلی میزان رعایت اصول پدافند غیرعامل در تاسیسات آبی شهر هشتگرد در سطح متوسط ارزیابی شد. چاه آب شماره سه با کمترین امتیاز (31/55 درصد) در سطح ضعیف و چاه شماره یک با بیشترین امتیاز (67/71 درصد) در سطح متوسط برآورد شد. در اصول پدافند غیرعامل؛ اصل مکان یابی، ایمنی در برابر آتش سوزی و اعلام خبر با بیشترین امتیاز (12/78 و 63/77 درصد) در سطح متوسط و اصول پراکندگی و استتار با کمترین امتیاز (39/48 درصد) در سطح ضعیف ارزیابی گردیدند.
نتیجه گیرییافته های نشان دهنده ضرورت توجه جدی مسیولین و انجام اصلاحات لازم در تاسیسات آبی تا رسیدن به حد مطلوب، افزایش بازدیدها و نظارت های میدانی از طرق مختلف و برگزاری دوره های آموزشی با رویکرد پدافند غیرعامل برای کارکنان است.
کلیدواژگان: آب شرب، اصول پدافند غیرعامل، چاه آب، امنیت، هشتگرد -
صفحات 175-182اهداف
توانمندی روان شناختی پرستاران ازیک طرف قدرت ذهنی افراد را برای مقابله با شرایط تنش زا افزایش داده و از طرف دیگر بسیاری از عوامل ایجادکننده تنش های شغلی را کنترل می کند. لذا این مطالعه باهدف تعیین عوامل روان شناختی و تاثیر آن بر توانمندی پرستاران انجام شد.
مواد و روش هامطالعه حاضر از نوع آمیخته (کیفی- کمی) و استراتژی پدیدارشناسی، در بیمارستان الغدیر تبریز در سال 1398 انجام شد. جامعه آماری بخش کیفی مطالعه را 15 نفر از پرستاران و جامعه آماری بخش کمی مطالعه را 89 نفر از پرستاران بیمارستان الغدیر ناجا تشکیل دادند که نمونه گیری به روش تصادفی ساده انجام پذیرفت. ابزار مورداستفاده برای ثبت داده ها پرسشنامه بود که در محیط نرم افزار Smart PLS و به روش پیمایشی با تکنیک تحلیل محتوای پنهان انجام شد.
یافته هایافته های حاصل از کدگذاری باز و محوری نشان داد که عوامل روان شناختی موثر بر توانمندی پرستاران ناجا در 4 حوزه خوداتکایی، کامروایی، اعتماد متقابل و آگاهی حقوقی می باشند. همچنین نتایج آزمون مسیر نیز نشان داد، خوداتکایی دارای ضریب مسیر 862/0، کامروایی دارای ضریب مسیر 752/0، اعتماد متقابل دارای ضریب مسیر 734/0 و آگاهی حقوقی دارای ضریب مسیر 948/0 هستند.
نتیجه گیریسیاست گذاران و مدیران نظام سلامت بایستی بر توانمندسازی پرستاران که اکثریت نیروی انسانی بیمارستان را تشکیل می دهند اهمیت دهند و مولفه هایی را که موجب بهبود عوامل روان شناختی و درنتیجه توانمندی کادر پرستاری بیمارستان ها می شود، مهیا کنند.
کلیدواژگان: عوامل روان شناختی، توانمندسازی، پرستار -
صفحات 183-194هدف
پژوهش حاضر با هدف تعیین الگوی روابط ساختاری پیش بینی ولع مصرف مواد بر اساس سوء رفتار دوره کودکی، هیجان پذیری منفی و تکانشوری با نقش میانجی تنظیم رفتاری هیجان انجام گرفت.
مواد و روش ها:
روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. کلیه افراد وابسته به مواد که در نیمه دوم سال 1398 به مراکز ترک اعتیاد شهر اردبیل مراجعه کردند، جامعه آماری پژوهش حاضر را تشکیل دادند. تعداد 220 نفر از این افراد به شیوه نمونه گیری خوشه ای انتخاب و به پرسش نامه های ولع مصرف، سوء رفتار دوره کودکی ، هیجان پذیری منفی، تکانشوری و تنظیم رفتاری هیجان پاسخ دادند. داده ها نیز به وسیله شاخص های آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و مدل یابی معادله ساختاری با استفاده از نرم افزارهای SPSS 25 و 8.8 Lisrel تحلیل شد.
یافته هانتایج نهایی مدل معادلات ساختاری نشان داد که پیش بینی ولع مصرف بر اساس سوء رفتار دوره کودکی، هیجان پذیری منفی و تکانشوری با نقش میانجی تنظیم رفتاری مثبت و منفی هیجان (به غیر از ارتباط تکانشوری با ولع مصرف) تایید می شود. شاخص های نیکویی برازش RMSEA، cFI، PNFI، IFI نیز حاکی از برازندگی مطلوب مدل پیشنهادی و تطابق آن با داده های تجربی بود.
نتیجه گیریاین نتایج نشان می دهد که سوء رفتار دوره کودکی، هیجان پذیری منفی و تکانشوری علاوه بر اثر مستقیم بر ولع مصرف مواد با ایجاد اختلال در تنظیم رفتاری هیجان می توانند اثری غیرمستقیمی بر ولع مصرف مواد داشته و مانعی برای درمان اختلالات مصرف مواد باشند. این نتایج در طراحی مداخلات مربوط به درمان مصرف مواد کاربرد دارد.
کلیدواژگان: ولع مصرف، سوء رفتار دوره کودکی، هیجان پذیری منفی، تکانشوری، تنظیم رفتاری هیجان -
صفحات 195-206اهداف
هدف مطالعه حاضر ارایه مدل مفهومی ساختارهای شناختی-ادراکی جرم زا در مجرمان سایبری بر اساس تحلیل روایت زندگی آنان است. این ساختارها به انتخاب های فرد، اشاره دارد و در مورد مجرمان، تصمیم به ارتکاب جرم تحت تاثیر این افکار و ارزش های آنان است.
مواد و روش ها:
مطالعه حاضر از نوع کیفی با رویکرد کثرت گرا و با به کارگیری روش نظریه داده بنیاد انجام گرفت. جامعه آماری را 23 نفر از مجرمان سایبری که در سال های 97 و 98 توسط پلیس فتا دستگیرشده بودند، تشکیل دادند. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه های نیمه ساختاریافته و برای گردآوری روایات زندگی افراد از مصاحبه تحلیل روایت مک آدامز (2001) استفاده شد. تجزیه وتحلیل داده ها بر اساس دستورالعمل های کدگذاری استراوس و کوربین انجام گرفت.
یافته هادر مجرمان سایبری موردمطالعه، ساختارهای شناختی- ادراکی در حوزه های مختلف روانی، سبک های مقابله ای، بینش، سبک هویت، سازوکارهای دفاعی برای توجیه جرم بر نگرش های مجرمانه به عنوان علل اصلی در بروز و حفظ رفتار مجرمانه موثر شناخته شدند.
نتیجه گیرینتایج مطالعه حاضر مشخص کرد که ساختارهای شناختی- ادراکی ناسازگارانه ای می توانند وجود داشته باشند که حتی ممکن است از آستانه بیماری روانی عبور نکنند، اما بر مجرمیت تاثیرگذار باشند و رفتار مجرمانه را به وجود آورند یا گسترش دهند. مجرمان، نوع خاصی از تفکر رادارند که به وسیله آن پنداشت ها و برداشت هایی را که از محیط خوددارند ، تنظیم و تفسیر می کنند و بدین وسیله، به آن ها معنی می دهند.
کلیدواژگان: ساختارهای شناختی- ادراکی، مجرمان سایبری، مدل مفهومی، تحلیل روایت زندگی -
صفحات 207-216اهداف
چرخه انگیزش- یادگیری مادام العمر دانشجویان پلیس متاثر از الگویی خاص از روابط عوامل مختلف فردی، آموزشی، اجتماعی و سازمانی است . این تحقیق باهدف شناسایی و تدوین این الگو با استفاده روش کیفی انجام شد.
مواد و روش ها:
جامعه آماری مطالعه کیفی حاضر شامل دانشجویان پلیس دارای معدل بالای 19 و انگیزش تحصیلی بود که تا رسیدن به مرحله اشباع داده ها، 16 نفر از آن ها به صورت هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شدند. این تحقیق در سال 1397 در دانشگاه علوم انتظامی امین به روش کیفی تحلیل چارچوب انجام شد و از کدگذاری برای تحلیل داده ها استفاده شد.
یافته ها:
تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده کدگذاری نشان داد که عوامل فردی متشکل از 14 مضمون و دربرگیرنده سه مفهوم کلی تر «آورده فرد»، «تبلور یابنده» و «راهبردها»؛ عوامل آموزشی متشکل از 6 مضمون و حاوی محوریت استاد و فعالیت های هدفمند؛ عوامل سازمانی متشکل از 6 مضمون و متمرکز بر «آینده شغلی» و «اهمیت تحصیلات در سازمان» و عوامل محیطی- اجتماعی متشکل از 12 مضمون و متمرکز بر دوطبقه کلی تر «جو» و «محیط» بودند که درنهایت الگوی تاثیر این مضامین بر چرخه انگیزش- یادگیری در قالب عوامل علی، شرایط، زمینه، راهبرد و نتیجه تدوین شد.
نتیجه گیری:
عوامل هویتی دانشگاه که در چند بخش فردی، آموزشی، اجتماعی و سازمانی تقسیم بندی می شوند با تاثیر برانگیزش تحصیلی فرد باعث فعال شدن مشارکت در یادگیری، رویکردهای مطالعه مناسب و مهارت های فراشناختی گردیده و از این طریق به یادگیری مادام العمر و تامین سلامت جسمانی- روانی دانشجویان منجر می شوند.
کلیدواژگان: عوامل هویتی دانشگاه، آورده فرد، تبلور یابنده، انگیزش، یادگیری -
صفحات 219-224اهداف
تنظیم هیجانی، نقش آشکاری در سلامت روان دارد و مولفه ای بسیار مهم در مشاغل نظامی است. پژوهش حاضر باهدف مقایسه تنظیم هیجانی دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی با دانشجویان غیرنظامی انجام شد.
مواد و روشهااین پژوهش، توصیفی و از نوع علی- مقایسهای است. جامعه آماری پژوهش شامل همه دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم انتظامی و دانشجویان دانشگاههای غیرنظامی شهر تهران در سال 1395 بود که از بین آنها 240 نفر با روش نمونهگیری تصادفی سیستماتیک بهعنوان نمونه انتخاب شدند. پژوهش حاضر بهصورت میدانی اجرا شد و دادهها از طریق تکمیل پرسشنامه دشواری در تنظیم هیجان جمعآوری گردید. دادهها بین دانشجویان نظامی و غیرنظامی مقایسه شد.
یافتههامیانگین نمرات تنظیم هیجان در دانشجویان علوم انتظامی و غیرنظامی شهر تهران به ترتیب 19/7±78/6 و 19/3±80/3 بود که با یکدیگر اختلاف معناداری نداشتند (p=0/05).
نتیجهگیریبر اساس یافتههای مطالعه حاضر، تنظیم هیجانی دانشجویان دانشگاه علوم انتظامی با دانشجویان غیرنظامی تفاوت معناداری ندارد.
کلیدواژگان: تنظیم هیجانی، دانشجویان، پلیس
-
Pages 141-148Aims
The Covid-19 epidemy has become a serious threat and challenge to all people of the world. Due to the new and unknown nature of this disease, many scientific products have been published in this field in recent months. Therefore, the purpose of this study is to review the COVID-19 scientific publications by Iranian researchers in 2020 to identify the current situation.
Materials & MethodsThis applied research was carried out using scientometric methods and an analytical approach. All Covid-19 scientific publications by Iranian researchers were extracted from the Scopus citation database between January 2020 and January 2021, using an appropriate search strategy. Excel and VOSViewer software were used for analysis.
FindingsIn 2020, 2108 COVID-19 scientific publications have been published in the Scopus citation database. 45.35% of publications are related to articles, 24.09% are related to letters, 22.53% are related to review and other types of publications. The highest level of international cooperation of Iranian researchers has been with researchers from the United States, Italy and the United Kingdom. The most publications have been in the fields of medicine, immunology and microbiology and biochemistry, genetics and molecular biology. Also, the main thematic clusters of these publications have included research related to testing and diagnosis, treatment, prevention and health.
ConclusionThe results of the present study show the one-year status of the COVID-19 scientific publications in Iran to assist and guide researchers and policymakers. It has also identified various aspects of research in this field in Iran.
Keywords: Covid-19, PublicationsIran, Cluster Analysis -
Pages 149-158Aims
One of the effective ways to control weight is to use regular exercise and herbal supplements. The aim of this study was to evaluate the effect of spirulina supplementation, and CRTon plasma levels of resistin, and some indicators of body composition of overweight and obese police officers.
Materials & MethodsThe present study was a single-blind, semi-experimental, and applied study. For this purpose, 60 overweight and obese men with a body mass index of more than 25 (kg/m2), and with an age range of 30 to 55 years were purposefully selected, and randomly divided into four groups: training + spirulina, training + placebo, spirulina, and Placebos. The intervention and placebo groups took two 500 mg spirulina, and placebo capsules daily for eight weeks, respectively. Circuit resistance exercises were performed for eight weeks, three sessions per week. resistin levels, and some body composition indices were measured before and after exercise.
FindingsThere was a significant difference in body weight between groups (p<0.05). In the intragroup study, the values of resistin in the training + spirulina group, body weight, and body mass index in the training + spirulina, training + placebo, and spirulina groups fat percentage, waist-to- hip ratio in the training + spirulina, and training + placebo groups decreased significantly (P<0.05).
ConclusionIt seems that spirulina supplementation combined with CRT by reducing the plasma levels of resistin, and some indicators of body composition, can be effective in weight loss, obesity, and cardiovascular health.
Keywords: Overweight, Obesity, Resistin, Circuit resistance training, Spirulina -
Pages 159-166Aims
Many people around the world, especially soldiers and military personnel who require a lot of physical activity to perform combat tasks, face with musculoskeletal injuries. To automatically diagnose musculoskeletal disorders in the medical images, the first step is to segment the bones and the muscles in these images. The aim of this study is an automatically segmentation of bones and skeletal muscles in the medical images.
Materials and MethodsVarious medical imaging methods such as CT scan can be used to obtain images of different parts of the body for identification and assessment of injuries and diseases. In this research, 1200 CT-Scan images from NAJA staff were used to segment muscles and bones. These datasets were taken from the imaging center of Hazrat Vali-e-Asr Hospital. There are different image processing algorithms for medical image segmentation. In this study, the fuzzy clustering algorithm was used. In the proposed method, depending on the anatomical position of the slices and the presence of dense or spongy bone in the slices, a different number of classes were defined for the fuzzy algorithm according to the image brightness histogram. There was one intensity class for the muscles in all slices.
FindingsThe results of muscles and bones segmentation are shown in 2D and 3D. Two and Three-dimensional segmentation allows the observation and assessment of broken bones and changes in muscles volume due to various injuries and during treatment.
ConclusionThe use of different medical image processing methods for automatic musculoskeletal segmentation in these images can help physicians in diagnosing and evaluating the healing process of musculoskeletal injuries among military personnel.
Keywords: Musculoskeletal disorders, Image Processing, Computer-Assisted, Auto-segmentation, Imaging, Three-Dimensional -
Pages 167-174Aims
The aim of this study was to evaluate the security of water facilities in Hashtgerd with a passive defense approach.
Materials and MethodsThis is a descriptive cross-sectional study that was conducted in 2020 in Hashtgerd city of Alborz province. The assessment of the degree observance of passive defense principles was performed by completing the checklists for each of the drinking water facilities by field visits, observation, and interviews, review of necessary documents as well as consulting and polling the head of operation and ABFA expertschr('39') opinions. The data were analyzed using descriptive statistical methods.
ResultsThe overall situation of the passive defense principles observance in the Hashtgerd city water facilities was evaluated at a moderate level. The Well N.3 with the lowest mean score (55.31%) was at the weak level and well N.1 with the highest mean score (71.67%) was at the average level. In the overall evaluation of the observance level of passive defense principles, the site selection and safety against fire and early warning with the highest score (78.12 and 77.63%) were evaluated at the average level and the principle of dispersion, camouflage and concealment with the lowest score (48.39%) were evaluated at a poor level.
ConclusionThe results of this study showed that the serious attention of officials and the implementation of necessary reforms in water facilities to reach the desired level, increasing visits and field monitoring in various ways and holding training courses with a passive defense approach for employees is necessary.
Keywords: Drinking Water, Passive Defense principles, Water wells, Security, Hashtgerd -
Pages 175-182Aims
The psychological ability of nurses on the one hand increases the mental strength of individuals to cope with stressful situations and on the other hand controls many factors that cause job stress. Therefore, this study was conducted to determine the psychological factors and its effect on the ability of nurses.
Materials and MethodsThe present study was a mixed type (qualitative-quantitative) and phenomenological strategy conducted in Al-Ghadir Hospital in Tabriz in 2019. The statistical population of the qualitative part of the study consisted of 15 nurses and the statistical population of the quantitative part of the study consisted of 89 nurses of Al-Ghadir Naja Hospital. Sampling was done by simple random method. The tool used to record the data was a questionnaire that was done in Smart PLS software environment and by survey method with hidden content analysis technique.
FindingsThe findings of open and axial coding showed that the psychological factors affecting the ability of NAJA nurses are in the four areas of self-reliance, shyness, mutual trust and legal awareness. Also, the results of the path test showed that self-reliance has a path coefficient of 0.862, camaraderie has a path coefficient of 0.752, mutual trust has a path coefficient of 0.734 and legal awareness has a path coefficient of 0.948.
ConclusionPolicymakers and managers of the health system should pay attention to the empowerment of nurses who make up the majority of the hospital staff and provide components that improve psychological factors and thus the empowerment of hospital nursing staff.
Keywords: Psychological factors, Empowerment, Nurse.https -
Pages 183-194
This study aimed to determine the pattern of structural relations of predicting craving based onchildhood maltreatment, negative emotionality and impulsivity with the mediating role of behavioral emotion regulation.
Materials and MethodsThe method of this study was descriptive-correlational. The whole people with substance dependence referring to Ardabil centers of addiction treatment in the second half of 2019 comprised statistical population of this research. Two hundred and twenty people were selected through multistage random cluster sampling and were asked to respond to questionnaires of childhood maltreatment, negative emotionality, Impulsivity, behavioral regulation of emotion and also craving. Data were analyzed using descriptive statistical indicators, Pearson correlation coefficient and structural equation modeling using SPSS 25 and Lisrel 8.8 software.
ResultsThe final results of the structural equation model indicated that the pattern of predicting craving based on childhood abuse, negative and impulsive excitability is confirmed by the mediating role of positive and negative behavioral regulation of emotion (except the relation of impulsive with craving). The goodness-of-fit indices of RMSEA, CFI, PNFI, and IFI indicated the good fit of the proposed model and its conformity with the experimental data.
ConclusionThese results showed that childhood maltreatment, negative emotionality and impulsivity, in adition to direct effect on craving, can effect indirectly it via dysfunction in beharioral emotion dysregulation and can be barrier to treatment of substance use, the findings can be applied to design the intervension for substance use.
Keywords: craving, childhood Abuse, Negative Emotionality, Impulsivity, Behavioral Emotion Regulation -
Pages 195-206Aims
The aim of this study is to present a conceptual model of criminal cognitive-perceptual structures in cybercriminals based on their life story analysis. These structures refer to the choices of the individual, and in the case of criminals, the decision to commit a crime is influenced by these thoughts and their values.
MethodsThis study was a qualitative study using life narrative analysis with a pluralistic approach. The statistical population consisted of 23 cybercriminals arrested by FATA Police in 2018 and 2019. Semi-structured interviews were used to collect data and McAdams (2001) narrative analysis interview was used to collect individualschr('39') life narratives. Data analysis was performed according to Strauss and Corbin coding instructions.
ResultsIn the studied cybercriminals, cognitive-perceptual structures in different psychological domains, coping styles, insight, identity style, defense mechanisms to justify crime on criminal attitudes as the main causes of occurrence were found to be effective in occurring and maintaining criminal behavior.
ConclusionThe results of the present study showed that maladaptive cognitive-perceptual structures can exist that may not even cross the threshold of mental illness, but affect guilt and create or perpetuate criminal behavior. Criminals have a special kind of thinking by which they formulate and interpret the thoughts and perceptions they have of their environment and thereby give them meaning.
Keywords: Cognitive-Perceptual Structures, Cybercriminals, Conceptual Model, Life narrative Analysis -
Pages 207-216Aims
Cycle of motivation- lifelong learning of police students is affected by specific pattern of relations among various factors of individual, educational, social and organizational.
Methods & Materials:
The statistical population of the study included police students with a grade point average of 19 and academic motivation, 16 of whom were purposefully selected as a sample until reaching the stage of data saturation. This research was performed in 2018 in Amin Police University using qualitative method of framework analysis and coding for data analysis.
ResultsData analysis using coding showed that the individual factors had been consisted of 14 themes and classified in three comprehensive concepts of "brought of the person", "the crystallizer" and "strategies", instructional factors of 6 themes containing the professor and his purposeful activities, social factors of the 12 themes containing "career prospects" and "importance of education" and Organizational factors of 6 themes containing concepts of "climate" and "environment" and finally the model of effectiveness of these themes on cycle of motivation- learning designed in format of causal factors, conditions, context, strategy and output.
ConclusionUniversity identity factors, which are divided into several sections: individual, educational, social and organizational, affect the individualchr('39')s academic motivation, activate participation in learning, appropriate study approaches and metacognitive skills, and thus lead to lifelong learning and ensuring physical and psychological health.
Keywords: University identity factors, Brought of the person, Crystallizer, Motivation, Learning -
Pages 219-224AIMS
Emotion regulation has obvious role in mental health and it is too important component in Policing. So the aim of this study was to compare emotion regulation among police university students and nonmilitary university students.
MATERIALS & METHODSThis study is the descriptive and causal-comparative that done through field research. Data was collected through Emotion Regulation Difficulties Questionnaire (ERDQ). The population included all university students were studying at Police University and other universities in Tehran in 1395, of which 240 were selected as sample by systematic random sampling. To analyze the data, independent T test was used.
FINDINGSThe findings of the present study showed that the mean and standard deviation of the scores of police university students in emotional regulation was (78.65 and 19.74, respectively) and the mean and standard deviation of scores of emotional regulation of nonmilitary students was (80.35 and 19.30, respectively). The score of police university students, except in the subscale of lack of emotional awareness, was lower than the average (2.5) in all subscales.
CONCLUSIONBased on the results of the present study, it seems that the emotional regulation of police university students is not significantly different from that of nonmilitary university students.
Keywords: Emotion Regulation, Students, Police