فهرست مطالب

نشریه پژوهش های معاصر در مدیریت ورزشی
پیاپی 23 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/02
  • تعداد عناوین: 13
|
  • حبیب هنری، محمدحسین قربانی*، محبوبه مهراجی صفحات 1-18

    هدف پژوهش حاضر بررسی نقش کنترل و پایش ریسک در موفقیت مدیریت پروژه های ورزشی با میانجی گری مدیریت زمان است. روش پژوهش نیز همبستگی و از نوع پیمایشی است. به لحاظ هدف گذاری، پژوهش جزو تحقیقات کاربردی به شمار می آید. جامعه آماری پژوهش شامل افرادی است که در پروژه های ورزشی (مطالعاتی و تحقیقاتی و اجرایی) مشارکت داشته اند و نقش کلیدی در مدیریت پروژه ورزشی ایفا کرده اند که 65 نفر به روش نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری این تحقیق پرسش نامه های کنترل و پایش ریسک مقیمی (1394)، پرسش نامه موفقیت مدیریت پروژه مقیمی (1394) و پرسش نامه مدیریت زمان کویین (1990) است که روایی صوری و محتوایی این ابزارهای پژوهش مورد تایید استادان و خبرگان دانشگاهی قرار گرفته است. تحلیل داده ها با استفاده از شاخص های آمار توصیفی همچون فراوانی و آمار استنباطی مانند روش مدل سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی (PLS) انجام شده است. به طور کلی، نتایج نشان می دهد که کنترل و پایش ریسک بر مدیریت زمان با ضریب مسیر  463/0، کنترل و پایش ریسک بر موفقیت مدیریت پروژه های ورزشی با ضریب مسیر 205/0 و مدیریت زمان بر موفقیت مدیریت پروژه های ورزشی با ضریب مسیر 741/0 تاثیرگذار است. در نهایت نتایج نشان می دهد مدیریت زمان نقش میانجی معناداری بین کنترل و پایش ریسک و موفقیت پروژه های ورزشی دارد. همچنین یافته ها حاکی از آن است که مقدار SRMR در این پژوهش، برابر با 0.491 است که نشان می دهد مدل پژوهش از برازش خوب و مناسبی برخوردار است.

    کلیدواژگان: پروژه ورزشی، کنترل ریسک، مدیریت زمان، موفقیت مدیریت پروژه
  • زهره کریمی، علی محمد صفانیا*، علی زارعی، حسین پورسلطانی زرندی، رضا نیک بخش صفحات 19-33
    در محیط پیچیده، متغیر و پویای دنیای امروز، ضرورت دستیابی به حفظ بقا و موفقیت پایدار موجب شده تا بسیاری از سازمان ها در اولویت های کسب وکار تجدید نظر کنند و تمرکز خود را بر انطباق با تغییرات کسب وکار و پاسخگویی مناسب به الزام های محیطی ایجادشده قرار دهند. به منظور رسیدن به این مهم، مفهوم نوینی با عنوان تاب آوری سازمانی به علم مدیریت وارد شده است که یکی از مباحث مهم علمی در مدیریت بحران سازمانی به شمار می آید. هدف این پژوهش تدوین الگوی مفهومی تاب آوری سازمانی در سازمان های ورزشی ایران است. پژوهش از نوع کیفی است که با استفاده از نظریه داده بنیاد با رویکرد استراوس و کوربین انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان دانشگاهی در ورزش، مدیران ارشد و میانی سازمان های ورزشی، مدیران اجرایی و کارشناسان سازمان های ورزشی با سابقه بیش از 20 سال هستند که در مجموع 20 نفر با استفاده از رویکرد نمونه گیری هدفمند در فرایند مصاحبه مشارکت کرده اند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Maxqda.12 در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی انجام گرفت و بر اساس آن، مدل کیفی پژوهش طراحی شد. نتایج پژوهش حاضر نشان دهنده استخراج بالغ بر 322 کد یا مفهوم اولیه از مصاحبه ها و نیز احصای 34 مفهوم و 12 مقوله است که در قالب مدل پارادیمی شامل تاب آوری سازمانی به عنوان مقوله محوری و شرایط علی (برنامه ریزی و اجرا، علل سیاسی، علل قانونی)، عوامل زمینه ای (علل اقتصادی، نظام مدیریتی)، شرایط مداخله ای (نگرش اجتماعی، علل فرهنگی)، راهبردها (کنش های مالی، رویکرد جامع) و پیامدها (کاهش ضررهای مالی، موفقیت های ملی و بین المللی، مزایای اجتماعی- فرهنگی) قرار گرفت.
    کلیدواژگان: تاب آوری سازمانی، سازمان های ورزشی، مدل پارادایمی، مدیریت بحران، نظریه داده بنیاد
  • ابراهیم علی دوست قهفرخی، رحیم خسرومنش*، آمنه اسدالهی، آرمان حیدری صفحات 35-48
    هدف این تحقیق بررسی تاثیر بخش های پشتیبان بر بخش اصلی صنعت ورزش ایران با استفاده از مدل مفهومی کل نگر است. روش تحقیق از نوع ترکیبی اکتشافی است؛ یعنی ابتدا با استفاده از روش کیفی «نظریه داده بنیاد - رویکرد نظام مند» مدل مفهومی طراحی شده و سپس با بهره گیری از روش کمی «معادلات ساختاری - رویکرد حداقل مربعات جزیی» تاثیر بخش های پشتیبان بر بخش اصلی صنعت ورزش ایران بررسی شده است. ابزار گردآوری داده ها در روش کمی پرسش نامه است و جامعه آماری افرادی را دربرگرفته که در خلق انواع فعالیت های ورزشی در ایران نقش داشته اند. 604 مورد از پرسش نامه های توزیع شده پاسخ داده شد. داده ها با استفاده از نرم افزارهای SPSS22 و Smart-PLS تحلیل شده اند و ضریب تعیین برابر 0.34 و نیکویی برازش مدل برابر 0.36 محاسبه شده است. با توجه به این که سطح معناداری 95% (ضریب اثر 1.96) تعیین شده، یافته ها نشان می دهد ضریب اثر پنج مقوله پشتیبان صنعت ورزش ایران معنادار است؛ این مقوله ها عبارت اند از: مراکز آموزشی (6.770)، اماکن و تاسیسات ورزشی (5.072)، نهادهای حاکمیتی (4.726)، مشاوران (3.241) و رسانه ها (1.988). در مقابل، ضریب اثر سه مقوله پشتیبان دیگر، یعنی کالاها و تجهیزات ورزشی (0.886)، حمایت کنندگان درآمدزا (1.006) و فرهنگ سازان (1.075) معنادار نیست. همان گونه که یافته ها نشان می دهد، صنعت ورزش ایران در حوزه های مالی، فرهنگی و تولید کالاهای ورزشی باکیفیت و رقابتی مشکل دارد. این مشکلات به شکلی است که باید توسط مسیولان ارشد ورزش و نمایندگان مجلس (بالا به پایین) از طریق ارایه لوایح و طرح های کارشناسی شده و اقدامات لازم برطرف شود.
    کلیدواژگان: صنعت ورزش، خلق فعالیت های ورزشی، کالاها و تجهیزات ورزشی، حمایت کنندگان درآمدزا، معادلات ساختاری
  • رضا آریایار*، سید حمید سجادی هژاوه، فریده اشرف گنجویی، علی زارعی صفحات 49-63
    هدف این تحقیق تحلیل عوامل موثر بر توسعه بیمه در ورزش کشور بر اساس نظریه داده بنیاد است. روش پژوهش کیفی و ماهیت آن اکتشافی-بنیادی است. جامعه آماری تحقیق تمامی نخبگان حوزه بیمه در ورزش را دربرمی گیرد. بر اساس انتخاب گلوله برفی تعداد 15 نفر تا رسیدن به اشباع نظری، به عنوان نمونه مشخص شدند. ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته است. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شده است. خروجی پژوهش عبارت است از مدل پارادایمی عوامل موثر بر توسعه بیمه در ورزش کشور. در مجموع پنج مقوله کلی شناسایی شد که شامل عوامل علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدهاست. در مرحله کدگذاری محوری، عوامل علی، زمینه ای (مسایل قانونی، مسایل ساختاری، مسایل فرهنگی و مسایل دانشی)، مداخله گر (عوامل مدیریتی، عوامل نگرشی، عوامل اقتصادی-سیاسی)، راهکارها، پیامد (پیامدهای ورزشی و پیامدهای فنی) و پدیده اصلی به همراه کدهای مربوط به هر عامل شناسایی شد.
    کلیدواژگان: بیمه، بیمه ورزشی، تحلیل کیفی
  • فاطمه قوامی کومله، رسول نظری*، رضا شجیع صفحات 65-79
    صنعت ورزش برای تشویق به ورزش و ایجاد حس ورزش خواهی افراد نیازمند توجه به میل و خواسته های جامعه است. هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر در تحریک تقاضا برای ورزش در جامعه ایرانی است که در زمره تحقیقات کیفی-کمی قرار دارد و از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر نوع راهبرد، پژوهشی آمیخته از نوع اکتشافی است. برای اجرای پژوهش نیز از روش گرانددتیوری بهره گرفته است. جامعه آماری پژوهش 16 نفر از مدیران و متخصصان و خبرگان را دربرمی گیرد که به صورت هدفمند و با روش گلوله برفی با آنان مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته انجام شده و داده ها به صورت هم زمان با استفاده از رویکرد گلیزری -که شامل مجموعه ای از کدگذاری های باز، انتخابی و نظری است- با کمک نرم افزار MAXQDA تحلیل شده است. تجزیه و تحلیل اطلاعات در بخش کمی با استفاده از پرسش نامه محقق ساخته انجام شده است. پس از تمامی مراحل، مدل نهایی به دست آمد. یافته ها نشان می دهد که توسعه ورزش همگانی، تاکید بر ورزش سلامت محور، ضرورت توجه به ورزش تربیتی، عوامل اقتصادی و فرهنگی مقوله های اصلی مدل نهایی پژوهش حاضر به شمار می آیند.
    کلیدواژگان: تحریک تقاضا، مدل گلیزری، ورزش، ورزش سلامت محور
  • مسلم صالحیان صالحیان، شهاب بهرامی*، نازنین راسخ، آیه ریزوندی صفحات 81-94

    هدف پژوهش حاضر ارایه مدل توسعه استارتاپ های ورزشی در ایران است. این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها توصیفی-پیمایشی است که به صورت آمیخته انجام شده است. در مرحله اول، برای ساخت الگو از روش کیفی تحلیل محتوا و برای آزمون الگو از روش کمی توصیفی-تحلیلی و از نوع هم بستگی مبتنی بر الگوی معادلات ساختاری استفاده شده است. در بخش اول (کیفی) برای انجام مصاحبه میدانی، استادان شاخص حوزه مدیریت ورزشی متخصص در حوزه استارتاپ ها و همچنین استادان کارآفرینی جامعه آماری پژوهش را تشکیل دادند. این افراد به صورت هدفمند برای مصاحبه های کیفی در موضوع پژوهش انتخاب گردیدند (13 مصاحبه با 13 نفر و تا حد اشباع نظری ادامه یافت). در بخش دوم (کمی)، بعد از گردآوری اطلاعات حاصل از بخش کیفی، اقدام به ساخت پرسش نامه نموده و این پرسش نامه (59 گویه و 8 کد محوری) در بین تمامی کارکنان و مدیران استارتاپ های ورزشی توزیع گردید (84 نفر). با توجه به مقادیر T (بیشتر از 58/2)، مشخص گردید که در سطح 99/0، هریک از مولفه های ماهیت نوآورانه، شناخت بازار، سازمانی، فناورانه، محیطی، مدیریت تیم، فردی و انسانی به ترتیب از عوامل موثر بر توسعه استارتاپ های ورزشی در ایران به شمار می آیند.

    کلیدواژگان: استارتاپ، توسعه، ورزش، فناوری
  • فاطمه پژوهان، مسعود نادریان جهرمی*، محمد سلطان حسینی، سعید جهانیان صفحات 95-108
    هدف از پژوهش حاضر، طراحی الگوی مدیریت استعداد در وزارت ورزش و جوانان با استفاده از نگاشت شناختی علی است. این پژوهش از نظر رویکرد کیفی و تحلیلی-توصیفی، از نظر جمع آوری اطلاعات پیمایشی و از نظر نتایج به دست آمده کاربردی است. در چارچوب این پیمایش از روش نگاشت شناختی علی برای دسترسی به ادراکات درخصوص فرایند مدیریت استعداد استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را مدیران صاحب نظر و متخصص در حوزه مدیریت استعداد تشکیل می دهد که 12 نفر از آن ها به صورت هدفمند به عنوان نمونه انتخاب شده اند. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل نقشه های نگاشت شناختی علی شامل تجزیه و تحلیل شاخص های پیچیدگی، تجزیه و تحلیل قلمرو، تحلیل مرکزیت نسبی، تحلیل پیامدها و همچنین تجزیه و تحلیل نقشه های شناختی مشترک استفاده شده و در نهایت الگوی مدیریت استعداد مشتمل بر 33 مفهوم و 44 کمان در نقشه شناختی برای وزارت ورزش و جوانان طراحی و تدوین شده است. بر اساس تحلیل پیامدها، مدیران وزارت ورزش و جوانان در رویکرد بلندمدت به مدیریت استعداد باید به بلندترین مسیرها توجه داشته باشند؛ چرا که در ابتدای این مسیرها ریشه ای ترین مفاهیم وجود دارند.
    کلیدواژگان: استعداد، مدیریت استعداد، منابع انسانی، نگاشت شناختی علی، وزارت ورزش و جوانان
  • پروانه خواجه پور سوق*، میرحسن سید عامری، لقمان کشاورز صفحات 109-120

    ثروت اصلی هر سازمانی نیروی انسانی آن است که باید با هم ارتباطاتی پویا داشته باشند؛ این ارتباطات در سازمان ایجاد نخواهد شد مگر این که مدیران سازمان سبک های نوین مدیریتی را پیاده کنند. هدف از این پژوهش تدوین الگوی توانمندسازی کارکنان وزارت ورزش و جوانان از طریق رهبری کوانتومی با استفاده از رویکرد ساختاری-تفسیری است. پژوهش کاربردی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق کلیه کارکنان وزارت ورزش و جوانان در سال 1399 است که 890 نفر را شامل می شود. نمونه آماری، طبق جدول جی. مورگان، 269 نفر است. روش نمونه گیری از نوع تصادفی ساده و به صورت داوطلبانه است. از پرسش نامه های رهبری کوانتومی، توانمندسازی و ساختاری-تفسیری استفاده شده است. برای تحلیل داده ها از نرم افزار آماری هوشمند حداقل مربعات جزیی و بسته نرم افزاری برای علوم اجتماعی استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد رهبری کوانتومی و توانمندسازی کارکنان در حد مطلوبی قرار دارد. همچنین مولفه های اعتماد، احساس تاثیرگذاری و شایستگی از توانمندسازی و هفت مولفه رهبری کوانتومی در سطح اول مدل، بر مولفه های استقلال و احساس معناداری از مولفه های توانمندسازی در سطح دوم تاثیرگذارند؛ بنابراین، باید گفت به هر میزان که رهبری کوانتومی در وزارت ورزش قوی تر باشد، می توان انتظار داشت سطح توانمندسازی نیز افزایش یابد.

    کلیدواژگان: رهبری کوانتومی، توانمندسازی، وزارت ورزش و جوانان، رویکرد ساختاری-تفسیری
  • ایمان اسدالهی*، جواد شهلایی باقری، غلامرضا شعبانی بهار صفحات 121-136
    هدف از پژوهش حاضر تعیین ارتباط وضعیت اجتماعی-اقتصادی با میزان حضور شرکت کنندگان در ایستگاه های تندرستی و همگانی استان کهگیلویه و بویراحمد است. این پژوهش از دسته تحقیقات کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها در زمره پژوهش های همبستگی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری جای می گیرد که به صورت میدانی اجرا شده است. جامعه آماری را همه مردان و زنان شرکت کننده در ایستگاه های تندرستی استان کهگیلویه و بویراحمد تشکیل می دهد (100000≤N) که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس، تعداد 374 نفر وارد مطالعه شده اند. برای گردآوری اطلاعات مربوط به انگیزه مشارکت ورزشی، از پرسش نامه گیل و همکاران (1983) و به منظور سنجش وضعیت اجتماعی-اقتصادی از پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با روش های آماری توصیفی و استنباطی انجام شده است. در تحلیل داده ها نیز از نرم افزار SPSS نسخه 24 و نرم افزار Amos نسخه 24 استفاده شده است. نتایج نشان می دهد که وضعیت اجتماعی-اقتصادی و انگیزه مشارکت ورزشی شرکت کنندگان در سطح مطلوبی قرار دارد. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که ابعاد وضعیت اجتماعی، تحصیلات، وضعیت مسکن، میزان درآمد و طبقه اقتصادی به ترتیب بالا ترین اولویت را دارند. همچنین نتایج نشان داد که میزان درآمد (158/0=β، 01/0>P)، طبقه اقتصادی (170/0=β، 01/0>P)، تحصیلات (282/0=β، 01/0>P)، وضعیت مسکن (166/0=β، 01/0>P) و وضعیت اجتماعی (197/0=β، 01/0>P) بر انگیزه مشارکت در فعالیت تندرستی تاثیر مثبت و معنی داری دارند. از نتایج پژوهش حاضر می توان در تکمیل مبانی نظری حوزه ورزش همگانی بهره برد.
    کلیدواژگان: انگیزه مشارکت ورزشی، استان کهگیلویه و بویراحمد، وضعیت اجتماعی، وضعیت اقتصادی، ورزش همگانی
  • مهری صفرنژاد، ابوالفضل فراهانی*، علی محمد صفانیا، حمید قاسمی صفحات 137-150

    هدف پژوهش حاضر تدوین الگوی پارادایمی توسعه کاربست نتایج پژوهش های ملی ورزشی است. روش پژوهش از نظر راهبرد، کیفی و رویکرد اکتشافی با هدف کاربردی-توسعه ای است که از روش نظریه سازی داده بنیاد با رویکرد اشتراس و کوربین (2008) با کدگذاری های باز، محوری و انتخابی اسناد و مصاحبه های نیمه ساختاریافته بهره برده است. جامعه آماری دربردارنده استادان تربیت بدنی و علوم ورزشی است که پژوهش ملی انجام داده اند و نیز مدیران سازمان های ورزشی که جزو خبرگان ورزشی اند. انتخاب آنان نیز بر پایه نمونه گیری به روش نظری (قضاوتی) انجام شده است. طی مصاحبه با صاحب نظر هیجدهم اشباع نظری حاصل شده و تجزیه و تحلیل داده ها در بیش از پنج دور مصاحبه تا رسیدن به اجماع نظری در مورد شناسایی مقوله های پدیده مرکزی، شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدها صورت گرفته است. ابزار پژوهش مصاحبه های نیمه ساختاریافته است که روایی آن از سوی اعضای گروه دلفی تایید و پایایی آن با معیار پی اسکات (ضریب توافق بین کدگذاران) 94/0 محاسبه شده است. از برایند مصاحبه با صاحب نظران می توان این گونه بحث نمود که پیامد کاربست پژوهش های ملی ورزشی این موارد را در پی خواهد داشت: توسعه مدیریت دانش و نوآوری، توسعه اقتصادی و حرفه ای، ارزش گذاری علم و پژوهش و تجاری سازی دانش، بهبود عملکرد و بهره وری در افراد و سازمان های ورزشی و توسعه مدیریت پویا و پیشرو در سازمان ها و مراکز ورزشی. در نتیجه پیشایندها و برایندهای کاربست پژوهش های ملی ورزشی می تواند در تجاری سازی و توسعه دانش، مفید و کاربردی باشند. توسعه کاربست پژوهش های ملی ورزشی مستلزم اصلاحات پارادایمی در ساختار، راهبرد و مدیریت تدوین و کاربست پژوهش های ملی ورزشی تقاضامحور است.

    کلیدواژگان: الگوی پارادایمی، توسعه، کاربست، پژوهش های ورزشی، پژوهش های ملی
  • محمد جوادی پور*، سمیه رهبری صفحات 151-166
    هدف از انجام این تحقیق تدوین عرصه ها و اصول منشور ملی ورزش ایران است. تحقیق حاضر از نوع تحقیقات کیفی و به صورت مطالعه عمیق و تحلیلی است که از طریق مطالعه اسناد کلان ملی و بالاسری، مطالعه تطبیقی منشور ورزش کشور های منتخب و مصاحبه عمیق با خبرگان و متخصصان ورزش، با استفاده از تکنیک دلفی و کدگذاری نتایج انجام شده است. اطلاعات مورد نظر پژوهش بر اساس بررسی دقیق اسناد کلان ملی همانند قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، سند چشم انداز 1404، نقشه علمی کشور، نظام جامع ورزش کشور، قانون وزارت ورزش و جوانان، نظام نامه فرهنگی ورزش کشور مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و غیره جمع آوری گردیده است. تدوین عرصه ها به روش تماتیک و استخراج اصول منشور ملی ورزش ایران با استفاده از روش تحلیلی استنتاجی انجام شده است. جامعه آماری تحقیق این افراد را در بردارد: خبرگان و صاحب نظران در ورزش و تربیت بدنی شامل متخصصان دانشگاهی و اعضای هییت علمی تربیت بدنی؛ متخصصان اجرایی ورزش کشور شامل وزارت ورزش، فدراسیون ها، ادارات تربیت بدنی، باشگاه های ورزشی، کمیته ملی المپیک و تربیت بدنی سایر ارگان ها؛ ورزشکاران و مربیان نخبه ملی. ابتدا از هریک از حوزه های یادشده پانزده نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و مصاحبه های عمیق صورت گرفت. همچنین چند جلسه گروه کانونی با تعداد مشخصی از خبرگان (هفت نفر) انجام شد. مصاحبه های کیفی تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. سپس با به دست آمدن عرصه های ویژه منشور ورزش، مصاحبه های عمیق با استفاده از تکنیک دلفی صورت گرفت. در مرحله پایانی، از هرکدام از عرصه های اصلی ورزش (معنویت، تربیت، اخلاق، نیرومندی، سلامت و تحرک، جامعه و مناسبات بین المللی) تعدادی اصول استخراج و اولویت بندی و سرانجام منشور ملی ورزش ایران تدوین شد. این اصول بر اساس مطالعاتی عمیق و رویکردی پژوهشی که چهارچوب عرصه را در مسیر مشخص بیان می کند، توصیف گردید. این عرصه ها را می توان شعاع های حرکتی و ماموریتی ورزش دانست که از یک طرف پایه های مبانی اصلی آن در تعلیم و تربیت اند که دارای مبانی دقیق و روشنی است و از طرف دیگر با ماهیت ورزش در قرآن و اسناد بالادستی ارتباط نزدیکی دارد. عرصه های ذکرشده در منشور به نحوی است که بسته ای نظری و عملی برای تحقق اهداف ورزش را فراهم می نماید.
    کلیدواژگان: منشور ورزش، اخلاق ورزشی، سلامت و تندرستی، تحقیق کیفی
  • سیده فریبا حسینی قوام آباد علیا، سید احسان امیر حسینی*، ولی نوذری صفحات 167-182
    هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی نظام جانشین پروری در معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش با رویکرد ساختاری تفسیری است. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی است و با روش کیفی و در چارچوب تحقیقات توصیفی-پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری تعداد پانزده تن از خبرگان است شامل چهار تن از مدیران شاغل در حوزه تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش، شش تن از معاونان تربیت بدنی و سلامت سابق ادارات کل آموزش و پرورش با سابقه بیش از ده سال، دو تن از روسای سابق دفتر تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش و دو تن از استادان مدیریت ورزشی دانشگاه با سابقه فعالیت در حوزه تربیت بدنی آموزش و پرورش که بر اساس تخصص و تجربه، دسترسی و تمایل به همکاری به صورت هدفمند به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. یافته ها نشان می دهد که عوامل در شش سطح قرار گرفته اند؛ عوامل استعدادیابی و ایجاد خزانه استعداد در پایین ترین سطح و عوامل استقرار نظام شایسته گزینی و ثبات شغلی در سطح اول قرار دارند. تعیین شاخص های استعدادیابی، شناسایی استعدادها و ایجاد و استقرار خزانه استعداد به منظور پرورش جانشین های توانمند، دستیابی به دیگر عوامل موثر بر جانشین پروری و همچنین شایسته گزینی در مناصب مدیریتی تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش را هموار خواهد کرد.
    کلیدواژگان: آموزش و پرورش، استعداد، تربیت بدنی، جانشین پروری، سلامت، مدیریت استعداد، منابع انسانی
  • لیلا مصلحی، مهدی سلیمی* صفحات 183-195
    امروزه وب سایت ها به عنوان یکی از اصلی ترین ابزارها برای دسترسی به اطلاعات و اخبار ورزشی مدنظرند و سنجش موثر کیفیت در جهت پاسخگویی به نیاز کاربران، نخستین گام ضروری برای ارتقای عملکرد آن هاست؛ بنابراین، پژوهش حاضر با هدف طراحی و اعتبارسنجی مدل سنجش کیفیت وب سایت های خبری ورزشی انجام شده است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی-پیمایشی است و با هدف توسعه ای-کاربردی انجام پذیرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل کاربران سایت های خبری ورزشی است که به شیوه نمونه گیری در دسترس، گزینش شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه محقق ساخته است. روایی صوری و محتوایی پرسش نامه از سوی خبرگان و پایایی از طریق ضریب آلفای کرونباخ تایید شده است. به منظور اعتبارسنجی مدل اندازه گیری پژوهش، تحلیل عاملی مرتبه دوم به کار رفته است. بر اساس نتایج به دست آمده، ضرایب رگرسیونی مولفه های مدل پیشنهادی شامل محتوا (781/0)، حمایت کاربر (603/0)، سادگی و سهولت استفاده (429/0)، جذابیت (699/0) و ویژگی های فنی (673/0) معنادار است و یافته های حاصل از تحلیل عاملی بیانگر تایید اهمیت عوامل بررسی شده در قالب مدل مفهومی پژوهش است. در نظر گرفتن شاخص های شناسایی شده در طراحی و مدیریت سایت های خبری ورزشی می تواند تضمین کننده کیفیت و در نهایت رضایت مخاطبان باشد.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، وب کوال، روزنامه نگاری آنلاین، اخبار ورزشی
|
  • Habib Honari, MohammadHosein Ghorbani *, Mahboubeh Mehraji Pages 1-18

    The purpose of the present study was to investigate the impact of risk control and monitoring on the success of sports project management through time management mediation. The research method was correlational and it was a survey research that was applied research. The statistical population of the study includes people who participated in sport projects and played a key role in sport project management. In this study, available sampling method was used. The instruments for collecting this research were Risk Control and Monitoring Questionnaires, Project Management Success Questionnaire and Time Management Questionnaire. Data analysis was performed using descriptive statistics indices such as frequency distribution and structural equation modeling (PLS). In general, the results show that control and monitoring of risk on time management with path coefficient of 0.463, control and monitoring of success of sport project management with path coefficient of 0.205, time management on success of sport project management with coefficient of 0.463 The route 0.741 is effective. Finally, results show that time management plays a significant mediating role between risk control and monitoring and the success of sports projects. The results also indicate that the value of SRMR in this study is 0.491, which indicates that the research model has a good fit.

    Keywords: Sport project, Risk monitoring, control, time management, Project management success
  • Zohreh Karimi, Alimohammad Safania *, Ali Zarei, Hossein Poursoltani Zarandi, Reza Nikbakhsh Pages 19-33
    In today's complex, changing and dynamic environment, the need to maintain survival and sustainable success has led many organizations to reconsider their business priorities and focus on adapting to business changes and responding appropriately to environmental requirements. In order to achieve this, the new concept called organizational resilience has entered the science of management, which is one of the important scientific topics in crisis management.The aim of this study was to develop a conceptual model of organizational resilience in Iranian sports organizations. The present study was carried out based on a qualitative method with Grounded Theory method with the approach of Strauss and Corbin. The statistical population of the study included academic sport experts, senior and middle managers of sports organizations, executive managers and experts of sports organizations with more than 20 years of experience. A total of 20 people participated in the interview process, selected through purposeful sampling. Data analysis was performed using Maxqda.12 software in three stages of open coding, axial coding and selective coding, and the qualitative research model was designed. The results indicated 322 codes/initial concepts and a total of 34 concepts together with 12 categories, which in the form of paradigm model include organizational resilience as a central category, Causal conditions (Planning and implementation, political causes, legal causes), contextual factors (economic causes, management system), intervention conditions (social attitude, cultural causes), strategies (financial actions, comprehensive approach) and consequences (reduction of financial losses, national and international successes, Socio-cultural benefits) were included.
    Keywords: Organizational resilience, Sport organizations, Paradigm model, crisis management. Grounded Theory
  • Ebrahim Alidoust Ghahfarokhi, Rahim Khosromanesh *, Ameneh Asadolahi, Arman Heidari Pages 35-48
    The purpose of this study was to investigating the impact of supporting sections on the main sector of Iran's sports industry using a holistic conceptual model. The research methodology was a exploratory mixed method. That is, first, using the qualitative method «Grounded theory – Systematic approach», a conceptual model was designed and then using the quantitative method «Structural Equations - Partial Least Squares approach» the impact of support sections on the main part of Iran's sports industry was examined. Data gathering tool in quantitative method was a questionnaire. The statistical population was the people who played a role in creating a variety of sports activities in Iran. 604 questionnaires were answered. Data analysis was performed using SPSS22 and Smart-PLS software and R2 was 0.34 and GOF was 0.36. Considering that the significance level of 95% (coefficient of effect 1.96) was determined, the findings showed that the effect coefficient of five support categories of Iran's sports industry: educational centers (6.770), sports facilities and places (5.072), sovereignty institutions (4.726), consultants (3.241), & media (1.988) was significant and the effect coefficient of the other three support categories: sports goods and facilities (0.886), income supporters (1.006), & culture makers (1.075) was insignificant. As the findings showed, Iran's sports industry has problems in the fields of finance, culture and production of quality and competitive sports goods. These problems are such that they should be addressed by senior sports officials and members of parliament (top to down) through the submission of expert bills and plans and necessary measures.
    Keywords: Sport Industry, Sports Goods, Facilities, Income Supporters, Creating Sports Activities, Structural Equation
  • Reza Ariyayar *, Sajjadi Hazave Seyed Hamid, Farideh Ashraf Ganjooei, Ali Zarei Pages 49-63
    The purpose of this study was to analyze the factors affecting the development of insurance in country sports based on the data foundation theory. The research method was qualitative and its nature was exploratory-fundamental which was done based on the data foundation theory. The statistical population of the study included all the elites in the field of insurance in sports. Based on the selection of snowballs, 15 people were identified as the sample until they reached theoretical saturation. Data collection tool included semi-structured interviews. Open, axial and selective coding were used to analyze the research data. The output of the research was a paradigm model of factors affecting the development of insurance in the country sports. In total, five general categories were identified, which included causal factors, contextual factors, intervening factors, strategies and consequences. In the axial coding stage, causal factors, contextual factors (legal issues, structural issues, cultural issues and knowledge issues), intervening factors (managerial factors, attitudinal factors, economic-political factors), strategies, consequences (sports consequences and technical consequences) and the main phenomenon was identified along with the codes related to each factor.
    Keywords: Insurance, Sports insurance, Qualitative analysis
  • Fatemeh Ghavami Komle, Rasool Nazari *, Reza Shajie Pages 65-79
    Every business owner knows that profitability is actually delivering what customers want (Winfrey et al., 2018). The sports industry also needs to pay attention to the desires of society in order to stimulate the desire for sports and create a sense of sportsmanship. The aim of this study was to design a model to stimulate demand for sports in Iranian society. This research has been done in the framework of a qualitative approach and using the data research method of the foundation. The statistical population of the study includes 16 managers, specialists and experts who have scientific and executive expertise in the field of sports. The sampling method was snowball and the interviews continued until theoretical saturation. Data were analyzed simultaneously with data collection using Strauss-Corbin method and Maxquda software version 2018. Quantitative data analysis was performed using a researcher-made questionnaire. The final model was obtained after all the steps. Findings showed that the development of public sports, emphasis on health-oriented sports, the need to pay attention to educational sports, economic and cultural factors are the main categories of the final model of the present study.
    Keywords: demand stimulation, Glazier model, sport, health-oriented sport
  • Moslem Salehian, Shahab Bahrami *, Nazanin Rasekh, Ayeh Rizevandi Pages 81-94

    The purpose of this study is to present a model for the development of sports startups in Iran. The present study was descriptive-survey in terms of applied purpose, in terms of data collection method and was conducted in a mixed manner. In the first stage, the qualitative method of content analysis was used to construct the model and the quantitative descriptive-analytical method was used to test the model and the correlation type based on the structural equation model was used. In the first part (qualitative) for conducting field interviews, the statistical population of the research were prominent professors in the field of sports management specializing in startups as well as entrepreneurial professors who were purposefully selected for qualitative interviews on the subject of research (13 interviews with 13 people and continued to the point of theoretical saturation) and in the second part (quantitative) after collecting the information obtained from the quality part, made a questionnaire and this questionnaire (59 items and 8 core codes) among all employees and managers of startups ‌ Sports items were distributed (84 people). According to T values (more than 2.58), it was found that at the level of 0.99, each of the components of innovative nature, market knowledge, organizational, technological, environmental, team management, individual and human, respectively Factors affecting the development of sports startups in Iran.

    Keywords: Startup, Development, sports, Iran
  • Fatemeh Pazhouhan, Masoud Naderian Jahromi *, Mohammad Soltan Hossini, Saeed Jahanian Pages 95-108
    The purpose of this study was to design a talent management model in the Ministry of Sports and Youth using causal cognitive mapping. This research approach is qualitative and uses analytical methods, and from data collection aspect it is survey and applied from conclusions aspect. At the framework of this survey, cognitive mapping method is used to map individual perceptions about causes of the talent management process. The statistical population of the study was talented and specialized managers in the field of talent management among which 12 people were purposefully selected as the sample. To analyze the data, the method of analyzing causal cognitive maps including complexity index analysis, territory analysis, relative centrality analysis, outcome analysis as well as the common cognitive map analysis were used. Finally, a talent management model consisting of 33 concepts and 44 arrows in the cognitive map was designed and developed for the Ministry of Sports and Youth. Based on the analysis of the consequences, managers of the Ministry of Sports and Youth in the long-term approach to talent management should pay attention to long term routes; Because, at the beginning of these routes, there are the most root concepts.
    Keywords: Talent, Talent management, Human resources, Causal Cognitive Mapping, Ministry of Sports, Youth
  • Parvane Khajepour *, MirHassan Sayed Ameri, Loghman Keshavarz Pages 109-120

    The main wealth of any human resources organization is that they should have dynamic relationships with each other, these relationships will not be created in the organization unless the managers of the organization implement new management styles. Therefore, the purpose of this study was to develop a model for empowering the employees of the Ministry of Sports and Youth through quantum leadership using a structural-interpretive approach. The research was applied and correlational. The statistical population of the study was 890 people, which included all employees of the Ministry of Sports and Youth in 2020. The statistical sample according to J. Morgan table was 269 people. The sampling method was simple random and voluntary. Quantum leadership, empowerment and structural-interpretive questionnaires were used. For data analysis, intelligent statistical software with minimum squares and software package for social sciences were used. Findings showed that quantum leadership and employee empowerment are at a desirable level. Also, the components of trust, sense of effectiveness and competence of empowerment and seven components of quantum leadership in the first level of the model, affect the components of independence and significant sense of empowerment components in the second level. Therefore, it can be said that the stronger the quantum leadership in the Ministry of Sports, the higher the level of empowerment can be expected.

    Keywords: Quantum Leadership, Empowerment, Ministry of Sports, Youth, Structural-Interpretive Approach
  • Iman Asadollahi *, Javad Shahlaee, Golamreza Shabaninahar Pages 121-136
    The purpose of this study was to investigate the relationship between socio-economic status and the presence of participants in health and public stations in Kohgiluyeh and BoyerAhmad provinces. The present study is an applied research and in terms of data collection method is a correlational research based on structural equation modeling that has been conducted in the field. The statistical population was all men and women participating in health stations in Kohlivieh and Boyer-Ahmad provinces (N ≤ 100,000). Using available sampling method, 374 people were included in the study. The Gill et . (1983) questionnaire was used to collect information about the motivation of sports participation and the researcher-made questionnaire was used to assess the socio-economic status. Data analysis was performed by descriptive and inferential statistical methods. Data were analyzed using SPSS software version 24 and Amos software version 26. The results showed that the socio-economic status and motivation of participants' sports participation are at a desirable level. The results indicate that the dimensions of social status, education, housing status, income and economic class have the highest priority, respectively. The results also showed that income (β = 0.158, P <0.01), economic class (β = 0.170, P <0.01), education (β = 0.282, P <0.01) Housing status (β = 0.166, P <0.01) and social status (β = 0.197, P <0.01) have a positive and significant effect on motivation to participate in health activities. The results of the study can be used to complete the theoretical foundations of the field of public sports
    Keywords: Motivation for sports participation, Kohgiluyeh, Boyer-Ahmad province, Social status, economic status, Public sports
  • Mehri Safarnezhad, Abolfazl Farahani *, Ali Mohammad Safania, Ghasemi Hamid Pages 137-150

    the purpose of this study is to compile a paradigm model for the development of the application of national sports research.The research method in terms of strategy is qualitative& exploratory approach, with an applied-developmental goal, which is from the grounded theory method with Strauss and Corbin approach;with open,axial&selective coded worksheets of documents and semi-structured interviews with Statistical population:University professors of physical education and sports sciences who conducted national research and managers of sports organizations who are among the sports experts were selected by theoretical (judgmental) sampling.After the interview with the eighteenth expert, theoretical saturation was obtained and Data analysis was performed in more than five rounds of interviews until a theoretical consensus was reached on identifying the categories of Central concept, causal conditions, contextual conditions,intervening conditions, strategies and consequences.The research instrument was semi-structured interviews whose validity was confirmed by the members of Delphi group and its reliability was calculated by by P-Scott criterion 0.94 . From the results of interviews with experts, it can be argued that the consequences of the application of national sports research: development of knowledge management and innovation, economic and professional development, evaluation of Leading knowledge in sports organizations and centers will follow. As a result, the antecedents and outcomes of the application of national sports research can be useful and practical in the commercialization and development of knowledge. Developing the application of national sports research requires paradigmatic reforms in the structure, strategy and management of the formulation and application of national sports research demand-driven

    Keywords: paradigm model, Development, Application, Sports Research, National Research
  • Mohammad Javadipour *, Somayeh Rahbari Pages 151-166
    The purpose of this study was to develop the fields and principles of the Iranian National Sports Charter. This study was qualitative research and in-depth and analysis study and data were collected using a national and top-level macro study, a comparative study of selected countries' sport charters, and in-depth interviews with sports experts and experts using Delphi technique and coding results. The research information was collected based on a detailed review of national macro documents such as constitution of the Islamic Republic of Iran,, the Vision Document 1404, the scientific map of the country, the country's comprehensive sports system The law of the Ministry of Sports and Youth, the cultural regulations of the country's sports approved by the Supreme Council of the Cultural Revolution, etc. In-depth and unstructured interviews with 15 experts in sports and physical education including academics and physical education faculty, sports executives including (Ministry of Sport, Federations, Physical Education Departments, Clubs Athletes, National Olympic Committee and Department of Physical Education of other organs), national elite athletes and coaches were selected by purposeful sampling with snowball technique and continued until theoretical saturation. Several focus group sessions with a certain number of experts (seven) was performed. Qualitative interviews continued until theoretical saturation. In-depth interviews were then conducted using the Delphi technique with the acquisition of special fields of the Sports Charter. These principles were described based on in-depth studies and a research approach that outlines the field in a specific direction.
    Keywords: Charter of Sports, Sports Ethics, Health, Wellness, Qualitative research
  • Seyede Fariba Hosseini Ghavamabad Olya, Seyed Ehsan Amir Hosseini *, Vali Nowzari Pages 167-182
    The purpose of this study was to design a model of succession system in the Deputy of Physical Education and Health of the Ministry of Education with an interpretive structural approach. The present study is applied in terms of purpose and was conducted by a combination of quantitative and qualitative methods in the framework of descriptive-survey research. The statistical population is 15 experts in the qualitative section and in the quantitative section, including all managers and experts of physical education and health of the Ministry of Education. It was up to 400 people to be selected based on Cochran's formula. The research instrument was a researcher-made questionnaire including 20 factors affecting the development of succession breeding, the validity of which was confirmed by 10 male professors of sports management at the university and its reliability was confirmed by Krubach alpha test (α = 0.93). Findings showed that the factors were in six levels and the factors of talent identification and creating a talent treasury were in the lowest level and the factors of establishing a qualification system and job stability were in the first level. Determining talent identification indicators, identifying talents and creating and establishing a talent treasury in order to cultivate capable successors will facilitate the achievement of other factors affecting succession breeding as well as qualification for managerial positions in physical education and health education.
    Keywords: Education, Talent, physical education, Succession
  • Leila Moslehi, Mehdi Salimi * Pages 183-195
    Today, websites are considered as one of the main tools for accessing sports information and news, and effective quality assessment to meet the needs of users is the first necessary step to improve their performance; therefore, the present study was conducted with the aim of designing and validating a model for measuring the quality of sports news websites. The present study is a descriptive-survey that was conducted with the aim of development-application. The statistical population of the study included users of sports news sites who were selected by available sampling method. The data collection tool was a researcher-made questionnaire whose face and content validity was confirmed by experts and reliability was confirmed by Cronbach's alpha coefficient. In order to validate the research measurement model, second-order factor analysis was used. Based on the obtained results, the regression coefficients of the components of the proposed model include content (0.781), user support (0.603), simplicity and ease of use (0.429), attractiveness (0.699) and technical characteristics. (0.673) was significant and the findings of factor analysis confirmed the importance of the factors under the conceptual model of the research. Considering the identified indicators in the design and management of sports news sites, can guarantee the quality and ultimately the satisfaction of the audience.
    Keywords: Information Technology, WebQual, Online Journalism, Sports News