فهرست مطالب
نشریه مطالعات دفاعی استراتژیک
پیاپی 98 (زمستان 1403)
- تاریخ انتشار: 1403/10/01
- تعداد عناوین: 8
-
-
پیامدهای ناشی از تاثیرکلان روندهای محیطی بر تغییرات ساختار سنی جمعیت جمهوری اسلامی ایران در افق 1410صفحات 5-30
طی سال های اخیر تغییر در حوزه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، ارتقا سلامت جامعه، کاهش باروری و به دنبال آن کاهش رشد جمعیت و افزایش امید به زندگی منجر به ایجاد تغییرات قابل ملاحظه ای در ساختار جمعیت کشور شده است. کلان روندهای مذکور در کنار عوامل محرک در مقاطع زمانی پیامدهایی را برای جمعیت جمهوری اسلامی ایران در پی داشته است. پژوهش حاضر باهدف تعیین پیامدهای ناشی از تاثیر کلان روندهای محیطی بر تغییرات ساختار سنی جمعیت جمهوری اسلامی ایران در افق 1410 می باشد و لذا مسئله اصلی این تحقیق متناسب باهدف تحقیق، مبتنی بر چیستی این موضوع خواهد بود. این پژوهش ازنظر نوع تحقیق توسعه ای - کاربردی و ازلحاظ روش تحقیق توصیفی- تحلیلی است که با روش های گرد آوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی داده های تحقیق جمع آوری شده است و پس از اخذ نظر جامعه آماری (42 نفر) نسبت به تحلیل داده ها با استفاده از روش های کمی آماری جداول توزیع فراوانی و تحلیل استنباطی آزمون آماری تی تک نمونه ای و رتبه میانگین داده ها اقدام و سپس نتیجه گیری شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که پیامدهای 13 گانه ای متاثر از کلان روندهای محیطی چهارگانه تغییرات فردی، تغییرات اقتصادی، تغییرات فرهنگی و تغییرات اجتماعی، ساختار سنی جمعیت کشور در افق 1410 را تحت تاثیر قرار خواهند داد.
کلیدواژگان: جمعیت، ساختار سنی جمعیت، کلان روندها -
صفحات 31-56
جوامع انسانی براساس نیازهای مشترک پدید آمده اند و تضاد منافع، بروز جنگ میان آنان را ناگزیر ساخته است؛ از این رو، آمادگی نظامی از ضروریات حیات اجتماعی به شمار رفته و پذیرفته ترین هدف آن، حفاظت از منافع مادی و معنوی فردی و اجتماعی است. هدف از آمادگی مستمر نظامی، جلوگیری از تجاوز دشمنان شناخته شده و ناشناس به حریم مادی و معنوی کشور است. از این رو نوشتار پیش رو می کوشد ضمن بررسی و تحلیل اصول آمادگی نظامی به این پرسش اصلی پاسخ دهد که اصول آمادگی نظامی چیست و چه تاثیری بر عملکرد نیروهای مسلح دارد؟ این پژوهش از نوع کاربردی، روش تحقیق توصیفی تحلیلی و رویکرد تحقیق کیفی است. جمع آوری اطلاعات به دو روش میدانی و کتابخانه ای صورت گرفته است و جامعه خبرگی این پژوهش برای مصاحبه شامل 10 تن از صاحب نظران مرتبط با موضوع می باشند. یافته های پژوهش نشان می دهد اصول آمادگی نظامی شامل: «اصل گستره ی عملیات، اصل ویژگی منطقه ای، اصل خودکفایی کمی، اصل برتری کیفی، اصل مکمل بودن نیروهای ثابت و نیروهای مردمی و احتیاط، اصل سازگاری، اصل تاسیسات، اصل آینده نگری، اصل کفایت منابع، اصل روحیه و معنویت، اصل فرماندهی و رهبری، اصل انسجام و وحدت ملی در جنگ، اصل خلاقیت و نوآوری، اصل انعطاف پذیری، اصل جدی بودن و حتمی بودن تهدید و اصل اشراف اطلاعاتی»، بر کیفیت مطلوب نیروهای مسلح در صحنه نبرد اثرگذار هستند.
کلیدواژگان: اصول، آمادگی نظامی، نیروهای مسلح -
صفحات 57-84تمدن اسلامی در طول تاریخ فراز و فرودهای مختلفی داشته است. انقلاب اسلامی نقطه عطفی است در احیاء و شکل گیری مجدد تمدن اسلامی که از اساسی ترین آرمان های انقلاب اسلامی بوده است. در سالیان اخیر مقام معظم رهبری از آن به عنوان تمدن نوین اسلامی نام برد و سیر تشکیل آن را در 5 مرحله انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن نوین اسلامی مشخص فرمودند.هدف از انجام این تحقیق، بررسی رابطه بین فرهنگ و تفکر بسیجی و بعد نرم افزاری تمدن نوین اسلامی بود که به لحاظ نوع، کاربردی- توسعه ای و به لحاظ روش، توصیفی-تحلیلی با رویکرد آمیخته بوده است. روش گردآوری داده ها میدانی و کتابخانه ای و ابزار گردآوری داده ها فیش برداری، مصاحبه و پرسشنامه بوده است. با تعداد 17 نفر از نخبگان مصاحبه گردید جامعه آماری تحقیق 53 نفر از صاحب نظران این حوزه ها بوده که بصورت هدفمند انتخاب شده اند. تحلیل داده های کیفی با استفاده از نرم افزار آماری مکس کیودا صورت پذیرفت. و برای داده های کمی از روش تجزیه و تحلیل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار smart pls استفاده شد. قلمرو تحقیق به لحاظ زمانی (از نظر زمان جمع آوری داده ها از سال 1398 تا 1402 و به لحاظ استفاده از نتایج، تا پایداری نتایج تحقیق) و به لحاظ مکان جمع آوری داده ها، کشور جمهوری اسلامی ایران و به لحاظ موضوعی، حوزه فرهنگ و تفکر بسیجی و تمدن نوین اسلامی بوده است.نتایج تحقیق حاکی از آن است که فرهنگ وتفکر بسیجی با داشتن مقادیر t (267/9) و مقدار ضریب مسیر (571/0) و همین طور سطح معنی داری (000/0) با بعد نرم افزاری معنادار است. بنابراین با اطمینان 95% فرهنگ وتفکر بسیجی بر بعد نرم افزاری تاثیر معنی دار مثبت غیر مستقیم دارد.کلیدواژگان: فرهنگ، تفکر، فرهنگ و تفکر بسیجی، تمدن، تمدن نوین اسلامی
-
صفحات 85-109آمایش سرزمین به دنبال یک رابطه منطقی بین توزیع جمعیت و انجام فعالیت ها در پهنه جغرافیا است که طی آن فرآیند شناسایی قابلیت ها و امکانات مورد بررسی و فرصت های منابع و استعدادهای مناطق مختلف برای ایجاد توازن رابطه منطقی بین توزیع جمعیت و انجام فعالیت در پهنه سرزمین احصاء می گردد. آمایش سرزمینی در دفاع همه جانبه با بررسی و مطالعه ویژگی های کلی فضای جامعه، راه حلی مناسب برای ایجاد توزیع مناسب جمعیت و استقرار فعالیت های موردنظر فرهنگی، اجتماعی، سیاسی در کشور هست؛ این پژوهش درپی یافتن کارکرد آمایش سرزمینی بر دفاع سیاسی با نگاه ویژه بر جمعیت دو محیط ملی و فراملی می باشد. نوع تحقیق کاربردی - توسعه ای با روش توصیفی تحلیلی هست. در این تحقیق ضمن مطالعه اسناد و مقالات و همچنین اخذ نظرات و آراء خبرگان و صاحب نظران از طریق مصاحبه و تشکیل گروه کانون نخبگی نتایج عوامل دفاع سیاسی با تاکید بر جمعیت مبتنی بر کارکرد آمایش سرزمینی از نظر کیفی و کمی و همچنین عوامل جمعیتی در دو محیط ملی و فراملی مورد ارزیابی قرارگرفته است. این عوامل در بعد سیاسی شامل 22 عامل در محیط ملی و 12 عامل در محیط فراملی بودند نتایج تحقیق نشان می دهد که توجه به توزیع منطقی و استراتژیک جمعیت در سراسر کشور و بهره برداری بهینه از ظرفیت های زیستی و جغرافیایی هر منطقه، می تواند به تقویت دفاع سیاسی و افزایش توانمندی های ملی کمک کند.کلیدواژگان: آمایش سرزمینی، دفاع، دفاع سیاسی، جمعیت
-
صفحات 110-134
سیاست گذاری راهبردی به سازوکارهایی اشاره دارد که به حل معمای امنیت و تحقق اهداف و منافع ملی در دنیای پیچیده، آشوبناک و مبهم بین المللی منجر شود. درک و تدوین مطلوب سیاست های راهبردی مستلزم شناخت دقیق و جامع از محیط درونی و بیرونی است. از جمله عوامل بنیادین محیطی تاثیرگذر بر سیاست گذاری راهبردی، روندها و رویدادهای سیاسی است که شناخت صحیح از آنها به اثربخشی تصمیم گیری راهبردی کمک می کند. این پژوهش در پی پاسخ به این سوال است که متاثر از روندها و رویدادهای سیاسی چه تهدیدهایی حوزه سیاست گذاری راهبردی ج.ا.ایران را به خطر می اندازد؟. از این رو، تلاش شده به صورت کیفی و با نگاه آسیب شناسانه و رویکرد تحلیلی و آینده پژوهانه در قالب الگوی تحلیل روند و تحلیل ماتریس SWOT، روندها و رویدادهای سیاسی را که سیاست گذاری راهبردی را تهدید می کند شناسایی و راهبردهای لازم ارائه گردد. در این راستا از مطالعه کتابخانه ای و روش میدانی (مصاحبه) در جمع آوری داده ها استفاده شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که به واسطه برخی روندها و آسیب های داخلی سیاسی و تهدیدات بیرونی، حوزه سیاست گذاری راهبردی ج.ا.ایران با تهدیداتی در موضوع سیاسی، نظامی و امنیتی روبه رو است که در صورت عدم توجه با آنها می تواند به ناکارآمدی سیاست های راهبردی منجر شود. گذار از این تهدیدها، نیازمند سیاست گذاری مبتنی بر توزیع و اعمال قدرت در جهت تحقق خواسته ها، مطالبات و حقوق مردم است و در عرصه بین المللی، نیازمند قدرت سازی و حداکثرسازی آن و ایجاد موازنه قدرت در سطح منطقه ای و بین المللی است.
کلیدواژگان: تحلیل روند، راهبرد، روندهای و رویدادهای سیاسی، سیاست گذاری راهبردی -
صفحات 135-155
سامانه های جنگی آینده که بازوی تهاجمی ارتش ها در دهه های آتی خواهند بود، شبکه هایی متشکل از سامانه های سرنشین دار و بدون سرنشین است که در یک شبکه ارتباطی دیجیتالی به هم گره خورده اند، این سامانه ها تهیه اطلاعات جاسوسی و بخش عمده ای از جنگ را برعهده خواهند داشت. . با تغییر ماهیت جنگ ها، ارتش های پیشرفته بیش از سه دهه است که با تغییرات اساسی در سازمان رزم خود و بهره برداری از فناوری های جدید از قابلیت های تجهیزات بدون سرنشین بویژه پهپادها برای انجام بسیاری از وظایف و تکمیل ماموریت های خود استفاده می نمایند. بدیهی است صحنه نبرد دریایی نمی تواند و نباید از اهمیت برخورداری از الگویی مدون برای نحوه کاربرد آن ها غافل شود. بنابراین هدف از انجام این تحقیق طراحی الگوی بکارگیری وسایل هدایت پذیر از دور درصحنه نبرد دریایی است.پژوهش حاضر از لحاظ هدف از نوع تحقیقات توسعه ای کاربردی و از نظر روش جزء تحقیقات اکتشافی است. جامعه آماری کلی تحقیق، 70 نفر به صورت چک لیستی برآورد شده است، بنابراین حجم نمونه بر جامعه آماری منطبق و تمام شمار می باشد..با احصاء ابعاد، مولفه ها و آیتم های به کارگیری وسایل هدایت پذیر از دور در صحنه نبرد دریایی با مطالعه اکتشافی و تفکر دقیق و مستمر در مبانی نظری و ادبیات تحقیق و مصاحبه با خبرگان، و ارزیابی آن ها از منظر معیارهای پنجگانه(اعتبار،روایی، عینیت،حساسیت و عمومیت) و ترکیب و اصلاح عوامل موثر الگوی بکارگیری وسایل هدایت پذیر از دور در عملیات دریایی تدوین گردید.
کلیدواژگان: الگوی بکارگیری، وسایل هدایت پذیر از دور، وسایل بدون سرنشین، صحنه نبرد دریایی -
صفحات 156-188
پژوهش حاضر با هدف آسیب شناسی خدمت وظیفه عمومی از منظر کارکردهای منابع انسانی و ارائه راهبردهای اصلاحی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر خبرگان و پایوران اموروظیفه (که با نمونه گیری غیر تصادفی انتخاب شدند) و کارکنان وظیفه (با شیوه انتخاب نمونه گیری طبقه ای تصادفی) بودند. پژوهش توصیفی-کاربردی حاضر با رویکردی آمیخته (کیفی-کمی) انجام شد. در بخش نخست با استفاده از روش تحلیل محتوا، الگوی مطلوب خدمت وظیفه با محوریت کارکردهای منابع انسانی در 5 حوزه جذب و پذیرش، آموزش و توسعه، نگهداشت، بکارگیری و ترخیص و پایان خدمت در قالب 30 مقوله ی اصلی و 74 مقوله ی فرعی شناسایی گردید. در ادامه پرسشنامه مستخرج از مدل پژوهش، توسط خبرگان اعتباریابی و به منظور سنجش وضع موجود و شناسایی آسیب ها در اختیار نمونه آماری پژوهش قرار گرفت. تحلیل پرسشنامه های گردآوری شده و تکمیل تحلیل ها با رویکرد مدل دیوید نشان داد که در تمامی حوزه های کارکردی منابع انسانی در محدوده ی ضعف و در زمینه عوامل بیرونی نیز در شرایط تهدید قرار داریم. متناسب با وضعیت ضعف و تهدید راهبردهای اصلاحی در پنل های خبرگی جرح و تعدیل شدند و در نهایت 5 راهبرد کلان از طریق تکمیل پرسشنامه ماتریس ارزیابی کمی توسط خبرگان رتبه بندی شدند. نتایج نشان داد که راهبرد بکارگیری در جایگاه نخست اولویت، آموزش و توسعه در جایگاه دوم، ترخیص در جایگاه سوم، نگهداشت در جایگاه چهارم و جذب و پذیرش در جایگاه پنجم اولویت قرار دارند.
کلیدواژگان: خدمت، سربازی، آسیب شناسی، راهبرد -
صفحات 189-212
تجربه حکمرانی چمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی به معنای تاثیرگذاری و تعامل این نظام سیاسی با کشورهای دیگر در امور بین المللی است. این تجربه شامل سیاست ها، تصمیمات و اقداماتی است که توسط دولت ایران در روابط خود با سایر کشورها و سازمان های بین المللی انجام شده است. این تجربه شامل موضوعاتی مانند روابط دیپلماتیک، مذاکرات بین المللی، توافق نامه ها، تحریم ها، تاثیرگذاری در سیاست های منطقه ای و بسیاری از مسائل دیگر مرتبط با سیاست خارجی ایران می شود. در این پژوهش، با عنوان تجارب حکمرانی جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی هدف اصلی ارائه الگویی نوین در حوزه حکمرانی سیاست خارجی براساس تجارب موجود در بازه زمانی استقرار جمهوری اسلامی ایران بوده است.. سوال اصلی این پژوهش نیز بررسی الگوی مطلوب حکمرانی در حوزه سیاست خارجی در رابطه با قدرت های غربی و به ویژه ایالات متحده امریکا بوده است. روش تحقیق در این پژوهش از روش تحلیل مضمون استفاده شده است. یافته های این پژوهش که شامل یک الگوی پیشنهادی است شامل سه سطح بوده است: الف)مبانی و مفروضات: اقتدار خداوند، اجرای اصول الهی، منافع ملی، بازفهمی اصول، یافتن زمینه های مشترک همکاری، و نیروی دفاعی-نظامی حمایتی. ب)راهبردها: همگرایی ضدسلطه، ترکیب قدرت نرم و سخت، و وحدت رویه در فرماندهی سیاست خارجی. ج)پیامدها: تضعیف هژمونی غربی و تقویت شبکه های مقاومت، تقویت محور دفاعی-دیپلماتیک، و استمرار سیاستی. با توجه به یافته های این پژوهش، می توان نتیجه گرفت که الگوی مطلوب حکمرانی در حوزه سیاست خارجی در رابطه با کشورهای غربی شامل مبانی، راهبردها و پیامدهای مشخصی است که می تواند به تحقق اهداف مورد نظر کشور کمک کند.
کلیدواژگان: الگوسازی، حکمرانی، جمهوری اسلامی، سیاست خارجی
-
Pages 5-30
During the recent years, changes in the economic, social and cultural fields, improving the health of society, decreasing fertility, followed by decreasing population growth and increasing life expectancy have led to significant changes in the country's population structure. The aforementioned macro trends, along with the driving factors, have had consequences for the population of the Islamic Republic of Iran. The purpose of this research is to determine the consequences of environmental macrotrends on changes in the age structure of the population of the Islamic Republic of Iran in the horizon of 1410 And therefore, the main issue of this research will be based on the purpose of the research, based on what this issue is. This research is a developmental-applied research and in terms of descriptive-analytical research method, which is collected by the library and field information collection methods, and after obtaining the opinion of the statistical community (42 people) about the data analysis using the statistical quantitative methods of the tables The frequency distribution and inferential analysis of the sample t-test statistical test and the average rank of the data have been carried out and then the conclusions have been drawn. The findings of the research show that 13 consequences affected by the four macro-environmental trends of individual changes, economic changes, cultural changes and social changes will affect the age structure of the country's population in the horizon of 1410
Keywords: Population, Population Age Structure, Macro Trends -
Pages 31-56
Human societies have emerged based on common needs and the conflict of interests has made the occurrence of war among them inevitable; Therefore, military preparation is considered as one of the necessities of social life and its most accepted goal is to protect the material and spiritual interests of individuals and society. The purpose of continuous military preparation is to prevent known and unknown enemies from encroaching on the material and spiritual privacy of the country. Therefore, the following article tries to answer the main question, what are the principles of military preparation and what effect does it have on the performance of the armed forces? This research is of applied type, analytical descriptive research method and qualitative research approach. The collection of information has been done by two methods, field and library, and the expert community of this research for the interview includes 10 experts related to the subject. The findings of the research show that the principles of military preparedness include: "the principle of scope of operations, the principle of regional characteristics, the principle of quantitative self-sufficiency, the principle of qualitative superiority, the principle of complementarity of standing forces and popular forces and precaution, the principle of compatibility, the principle of institutions, the principle of foresight, The principle of resource adequacy, the principle of morale and spirituality, the principle of command and leadership, the principle of national unity and cohesion in war, the principle of creativity and innovation, the principle of flexibility, the principle of seriousness and certainty of threats and the principle of intelligence elites", on the desirable quality of the armed forces. They are effective in the battle scene.
Keywords: Military Preparation, Armed Forces, Current Readiness -
Pages 57-84The Islamic civilization has experienced various ups and downs throughout history. The Islamic Revolution marks a turning point in the revival and reformation of Islamic civilization, which has been one of the fundamental ideals of the revolution. In recent years, the Supreme Leader has referred to it as the "New Islamic Civilization" and has outlined its formation in five stages: the Islamic Revolution, Islamic System, Islamic Government, Islamic Society, and the New Islamic Civilization.The aim of this research is to examine the relationship between the culture and thinking of the Basij (volunteer force) and the software dimension of the New Islamic Civilization. The study is applied-developmental in nature, and its methodology is descriptive-analytical with a mixed approach. Data collection was done through fieldwork and library research, using tools such as note-taking, interviews, and questionnaires. The research sample consisted of 53 experts from these fields, selected purposively, and 17 individuals were interviewed. Qualitative data were analyzed using MAXQDA software, while structural equation modeling for quantitative data was conducted using Smart PLS software.The time frame of the study ranged from 2019 to 2023 for data collection, and the research results are intended to be applied until the sustainability of the research findings. The geographical scope of the research is the Islamic Republic of Iran, and the thematic focus is on the culture and thinking of the Basij and the New Islamic Civilization.The results of the study show that the culture and thinking of the Basij have a significant relationship with the software dimension, with a t-value of 9.267, a path coefficient of 0.571, and a significance level of 0.000. Therefore, with 95% confidence, it can be stated that the culture and thinking of the Basij have a significant positive indirect impact on the software dimensionKeywords: Culture, Thinking, Culture, Thinking Of The Basij, Civilization, New Islamic Civilization
-
Pages 85-109Land planning focuses on creating a logical relationship between population distribution and activities within a geographical area, identifying regional capabilities and resources to balance this relationship. In the context of all-round defense, it examines the features of community space to ensure an optimal distribution of the population and support cultural, social, political, and other activities. This research aims to explore the role of territorial planning in political defense, with a particular emphasis on population dynamics in both national and transnational contexts.The study is applied-developmental, using a descriptive method and qualitative approach. It involves document analysis and expert interviews, including an elite focus group. The research evaluates political defense factors, considering both the quality and quantity of demographic aspects in national and transnational environments. It identifies 22 factors in the national environment and 12 in the transnational environment.The results indicate that paying attention to the strategic distribution of the population and effectively utilizing regional biological and geographical capacities can strengthen political defense and enhance national capabilities. The research highlights the importance of territorial planning in promoting security and defense strategies on a national scale.Keywords: Territorial Settlement, Defense, Political Defense, Population
-
Pages 110-134
Strategic policy-making refers to mechanisms that lead to solving the mystery of security and realizing national goals and interests in a complex, chaotic and ambiguous international world. Understanding and developing strategic policies requires a detailed and comprehensive understanding of the internal and external environment. Among the fundamental environmental factors that have a passing influence on strategic policy making are political trends and events, the correct knowledge of which helps the effectiveness of strategic decision making. This research seeks to answer the question of what threats affect the strategic policy-making area of J.A. Iran due to political trends and events. Therefore, it has been tried qualitatively and with a pathological view and an analytical and forward-looking approach in the form of trend analysis model and SWOT matrix analysis, to identify political trends and events that threaten strategic policy making and strategies must be provided. In this regard, library study and field method have been used in data collection. The findings of the research show that due to some trends and internal political damage and external threats, the strategic policy area of Iran is facing political, military and security threats, which if Failure to pay attention to them can lead to the ineffectiveness of strategic policies. The transition from these threats requires a policy based on the distribution and exercise of power in order to fulfill the demands, demands and rights of the people, and in the international arena, it requires strengthening and maximizing it and creating a balance of power at the regional and international levels.
Keywords: Trend Analysis, Strategy, Political Trends, Events, Strategic Policy Making -
Pages 135-155
Future warfare systems, which will serve as the offensive arm of armies in the coming decades, are networks composed of manned and unmanned systems interconnected through a digital communication network. These systems will be responsible for gathering intelligence and carrying out a significant portion of warfare. With the changing nature of wars, advanced armies have been fundamentally restructuring their combat organizations for more than three decades, exploiting new technologies, particularly unmanned systems such as drones, to perform many tasks and accomplish their missions. It is evident that naval battlefields cannot and should not ignore the importance of having a well-established model for the use of these systems.Thus, the aim of this research is to design a model for employing remote-controlled systems on the naval battlefield. This research, in terms of its objective, is applied developmental research and, in terms of method, is exploratory. The overall statistical population of the research is estimated at 70 individuals using a checklist, meaning the sample size corresponds to the entire statistical population.By identifying the dimensions, components, and items for employing remote-controlled systems on the naval battlefield through exploratory studies, continuous and thoughtful analysis of the theoretical foundations and literature, interviews with experts, and evaluating them based on five criteria (validity, reliability, objectivity, sensitivity, and generalizability), and combining and refining the influential factors, a model for the employment of remote-controlled systems in naval operations has been developed
Keywords: Deployment Model, Remote-Controlled Vehicles, Unmanned Vehicles, Naval Battlefield -
Pages 156-188
he present study aims to analyze the shortcomings of compulsory military service from the perspective of human resource functions and to propose corrective strategies. The statistical population of this research includes experts and professional staff in charge of conscription affairs (selected through non-random sampling) and conscripted personnel (selected through stratified random sampling). This descriptive-applied research was conducted using a mixed-methods approach (qualitative-quantitative).In the first phase, through content analysis, the ideal model of military service focusing on human resource functions was identified across five domains: recruitment and induction, training and development, retention, utilization, and discharge. These were categorized into 30 main components and 74 sub-components. Subsequently, a questionnaire derived from the research model was validated by experts and distributed among the statistical sample to assess the current status and identify deficiencies.Analysis of the collected questionnaires, complemented by David's strategic model approach, revealed weaknesses in all human resource functional areas and threats in external factors. Based on these weaknesses and threats, corrective strategies were revised in expert panels, resulting in five major strategies. These strategies were ranked using a quantitative strategic planning matrix (QSPM) completed by experts.The findings indicated that the "utilization" strategy was ranked as the top priority, followed by "training and development" in second place, "discharge" in third place, "retention" in fourth place, and "recruitment and induction" in fifth place.
Keywords: Service, Military Service, Pathology, Strategy -
Pages 189-212
The governance experience of the Islamic Republic of Iran in foreign policy refers to the influence and interaction of this political system with other countries in international affairs. This includes policies, decisions, and actions taken by Iran in its relations with other countries and international organizations, covering diplomatic relations, international negotiations, agreements, sanctions, and influence on regional policies.The main goal of this research, titled Governance Experiences of the Islamic Republic of Iran in Foreign Policy, is to present a new model of foreign policy governance based on experiences from the establishment of the Islamic Republic. The primary research question focuses on examining the ideal governance model in foreign policy with Western powers, especially the United States.The methodology used is content analysis. The findings suggest a model consisting of three levels:a) Fundamentals: The power of God, divine principles, national interests, reinterpreting principles, finding common grounds for cooperation, and supportive defense-military power.b) Strategies: Anti-hegemony convergence, combining soft and hard power, and unity in foreign policy leadership.c) Outcomes: Weakening Western hegemony, strengthening resistance networks, enhancing the defensive-diplomatic axis, and maintaining consistent policies.In conclusion, the research shows that the ideal governance model in foreign policy with Western countries includes specific fundamentals, strategies, and outcomes that can help achieve Iran's objectives.
Keywords: Modeling, Governance, Islamic Republic, Foreign Policy