جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "رویکرد ساختاری تفسیری" در نشریات گروه "علوم انسانی"
-
امروزه کسب وکارهای کوچک و متوسط نقش عمده ای در اقتصاد کشور ایفا می کنند. هدف از انجام این پژوهش طراحی الگوی شاخص های سلامت مالی در موسسات کوچک و متوسط می باشد. مسئله اصلی پژوهش این است که کدام عوامل می توانند سلامت مالی (توان سودآوری و تداوم فعالیت واحد اقتصادی) واحدهای انتفاعی کوچک و متوسط را تحت تاثیر قرار دهند. برای این منظور در ابتدا مولفه های پژوهش در سلامت مالی SME ها از طریق ادبیات و مصاحبه نیمه ساختاریافته با 17 نفر از از خبرگان و کارشناسان دادگستری انجام شد که این کارشناسان در زمینه امور ورشکستگی شرکت های SME حداقل دارای ده سال سابقه اجرایی بودند و به شیوه گلوله برفی انتخاب شدند. مصاحبه ها با سه روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی کدگذاری شدند و درنهایت هجده مولفه شناسایی شد. در بخش کمی نیز یک مدل ساختاری- تفسیری با استفاده از نرم افزار متلب برای ارائه الگوی سلامت مالی در موسسات کوچک و متوسط ایجاد گردید. نتایج نشان می دهد مدل تفسیری ساختاری مطالعه در هشت سطح قابل ارائه است که اصلی ترین آن منابع انسانی و چالش SME ها در زمینه تامین منابع مالی است. پس ازآن موقعیت مولفه های شناسایی شده با استفاده از نرم افزار میک مک مبتنی بر قدرت نفوذ و وابستگی مشخص شد و پنج گروه شامل متغیرهای تاثیرگذار، ریسک، هدف، تنظیمی و متغیرهای مستقل شناسایی گردید. تحلیل میک مک نشان داد الگوی سلامت مالی در SME ها وابسته به متغیرهای متنوعی است
کلید واژگان: سلامت مالی, شرکت های SME, رویکرد ساختاری - تفسیری, میک مکSmall and Medium-sized Enterprises (SMEs) play a major role in the country's economy. The purpose of this study is to design a model of financial health indicators for small and medium-sized enterprises. The main issue of this research is what are the factors that can affect on the financial health (profitability and continuity of economic unit activity) of SME units. For this purpose, in the beginning, the components of the research on the financial health of SMEs through literature and semi-structured interviews with 17 experts, judicial experts who had at least ten years of executive experience in the field of bankruptcy matters in SME companies and in a snowball, method were selected, it was identified. The interviews were coded with three coding methods, open, central and selective, and finally eighteen components were identified and in the quantitative part, an Interpretive structural modeling was created using MATLAB software to provide a model of financial health in small and medium enterprises. The results show that the ISM of the study can be presented in eight levels, the main of which is human resources and the challenge of SMEs in the field of financing. After that, to identify the position of the identified components, it was determined using Micmac software based on influence and dependence, and five groups including influential, risk, target, regulatory and independent variables were identified. Micmac analysis showed that the model of financial health in SMEs is depend on various variables.
Keywords: Financial Health, SME Companies, Structural-Interpretive Approach, Micmac -
پدیده فقر واقعیتی اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است که از دیر باز از بزرگترین مشکلات انسان بوده است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل موثر بر فقر و بررسی ارتباطات درونی و سطح بندی ابعاد آن با رویکرد ساختاری تفسیری، در کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان تبریز انجام شده است. در این راستا، بر اساس عوامل استخراج شده از ادبیات، پرسشنامه تدوین شده است. در این مرحله 41 شاخص به عنوان مهمترین شاخصهای موثر بر فقر در کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان تبریز انتخاب گردیده است؛ که پس از اخذ روایی و پایایی مناسب برای پرسشنامه، در بین نمونه آماری پخش شده است. پس از توزیع پرسشنامه، از روش تحلیل عاملی جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات و تقلیل متغیر ها به ابعاد استفاده گردیده است. نتایج به دست آمده از تحلیل عاملی نشان داد که در حدود 3/68 درصد کل واریانس متغیر ها توسط 14 عامل قابل توجیه است و حدود 7/31 درصد واریانس به وسیله متغیرهای دیگری توضیح داده می شود که اندازه گیری نشده است. در نتیجه 14 عامل به عنوان مهمترین عوامل موثر بر فقر شناسایی شده است. این 14 عامل به ترتیب اهمیت عبارتند از: 1- اقتصادی؛ 2- اجتماعی؛ 3- فردی؛ 4- حقوقی؛ 5- خانوادگی؛ 6- محیطی؛ 7- سیاسی؛ 8- مدیریتی؛ 9- فرهنگی؛ 10- برون مرزی؛ 11- امنیتی؛ 12- علمی؛ 13- سازمانی؛ 14- جغرافیایی. در انتها، ارتباطات درونی بین عوامل و سطح بندی عوامل موثر بر فقر با ارایه الگوی توسعه یافته ساختاری-مقایسه ای (ISM) مورد بررسی قرار گرفته است.
کلید واژگان: فقر, ابعاد فقر, تحلیل عاملی اکتشافی, رویکرد ساختاری تفسیری, کمیته امداد امام خمینی (ره)The phenomenon of poverty is a social, economic, cultural, and political reality that has long been one of the greatest human problems. The purpose of this study was to identify the factors affecting poverty and examine the internal relations and its leveling with an interpretive structural approach in the Imam Khomeini Relief Committee of Tabriz. In this regard, based on the factors extracted from literature, a questionnaire has been developed. In this phase, 41 indicators have been selected as the most important indicators affecting poverty at Imam Khomeini Relief Committee of Tabriz city. After obtaining appropriate validity and reliability for the questionnaire, it has been distributed among the statistical sample. After distributing the questionnaire, factor analysis was used to analyze the information and reduce the variables to dimensions. The results of factor analysis showed that about 68.3% of the total variance of variables was explained by 14 factors and about 31.7% of the variance was explained by other variables that were not measured. As a result, 14 factors have been identified as the most important factors affecting poverty. These 14 factors are important in order of importance: 1- Economic; 2- Social; 3- Individual; 4- Legal; 5- Family; 6; Environment; 7; Political; 8; Management; 9; Cultural; 10- Overseas; 11. Security; 12. Scientific; 13. Organizational; 14. Geographical. Finally, the interrelationships between factors and the leveling of poverty-related factors have been examined by presenting an extended structural-comparative model (ISM).
Keywords: Poverty, Poverty dimensions, Exploratory factor analysis, Interpretative structural approach, Imam Khomeini Relief Committee -
هدف
اگر یک کسب و کار با مشکلات و نتایج غیر رضایت بخشی روبرو است، زمان تحول است. برای تعریف یک استراتژی تغییر مناسب، سازمان باید زمینه تحول و نیازهای اصلی تحریک کننده آن را درک کند. درک دلایل تغییر به اجرای آن کمک خواهد کرد و برخی از هزینه های غیر ضروری را که سازمان ممکن است داشته باشد، کاهش می دهد. پژوهشگران، چابکی استراتژیک را به عنوان یک توانایی مداوم برای حساسیت استراتژیک لحظه به لحظه، تعهدات جمعی چابک، تجدید و گسترش سریع و قدرتمند منابع و نیز به عنوان پادزهری می دانند که برای درد حاصل از توالی تکراری موفقیت، افول و انعطاف پذیری، بحران ها و نوسازی ها مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین آنها چابکی استراتژیک را نتیجه ترکیبی از ثبات در فرایند ها و افراد، ارزش ها و بلندپروازی ها و حساسیت و انعطاف پذیری در دیدگاه ها، سیالی در گسترش منابع و وحدت رهبری در ایجاد تعهدات جمعی قلمداد می کنند. سازمان ها از چابکی استراتژیک جهت پاسخگویی و انعطاف در مقابل نیازهای ذی نفعان خود در زمان ریسک های مختلف و فشارهای وارده استفاده می کنند. چابکی نظام مدیریت عملکرد کارکنان به تنهایی کافی نبوده و سازمان های دولتی باید با استفاده از راه های استراتژیک پاسخگوی مشکلات بر سر راه خود باشند. در این راستا، پژوهش حاضر در راستای پیاده سازی نظام چابک مدیریت استراتژیک عملکرد کارکنان، به تبیین موانع و محدودیت های سر راه این نظام می پردازد.
طراحی/ روش شناسی/ رویکرد:
تحقیق حاضر جزء تحقیقات کاربردی و از نوع آمیخته می باشد. همچنین به منظور اجرای پژوهش حاضر از رویکرد ساختاری تفسیری (ISM) که یک روش نگاشت شناختی برای سطح بندی و تعیین روابط بین شاخص ها می باشد، بهره گرفته شد. برای پیاده سازی ISM ، به دست آوردن روابط مابینی و اولویت های عناصر سیستم در دستور کار است. روایی این روش با توجه به اینکه مبنای ریاضی دارد، بررسی می کند که آیا مدل ساختاری تفسیری به درستی و دقت اطلاعات موجود در داده ها را تفسیر می کند یا خیر. با توجه به استاندارد بودن پرسشنامه و روش گردآوری اطلاعات در این روش، روایی این روش با روش های آماری متفاوت است و در ذات مدلسازی ریاضی آن لحاظ شده است. همچنین پایایی در مدل سازی ساختاری تفسیری به استمرار قابلیت اعتماد آن بستگی دارد و اینکه آیا مدل تفسیری در شرایط مختلف و با افزایش حجم داده قابلیت حفظ پایداری و صداقت را حفظ می کند یا خیر. بدین ترتیب، روایی و پایایی در این روش باعث اطمینان از دقت و قابل اعتماد بودن تحلیل ها و نتایج می شوند که در این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته و از نظر خبرگان و با توجه به مبانی ریاضی آن از هر دو منظر تایید شده است. مشارکت کنندگان تحقیق مدیران ارشد سازمان های دولتی بودند که با 5 گروه از خبرگان و مجموعا با 18 نفر مصاحبه گردید که تا حصول اشباع نظری ادامه یافت. جهت گرداوری داده ها در بخش کیفی از مصاحبه و در بخش کمی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. همچنین از همین جامعه آماری به صورت جداگانه (18 نفر) با استفاده از پرسشنامه های استاندارد، داده های مورد نیاز جمع آوری گردید. بخش کیفی این تحقیق با تکیه بر رویکرد ادراکات سیستم های انتقادی که از دسته تحقیق در عملیات رهایی بخش می باشد، به صورت زیربنایی سیستم را از منظر ذی نفعان مختلف بررسی و شناسایی کرده و پس از شناسایی دقیق موانع موجود، در بخش کمی، این موانع با رویکرد ساختاری تفسیری سطح بندی شده و روابط بین آن ها نگاشت شده است.
یافته های پژوهش:
یافته های پژوهش 11 مانع را شناسایی کرد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که وجود تعارض در قوانین و به تبع آن زد و بندهای گروه های غیررسمی در سیستم ریشه ای ترین عواملی هستند که مانع از رشد این سیستم می شوند.
محدودیت ها و پیامدها:
این پژوهش در بخش دولتی و با موارد خاص مربوط به این بخش انجام شده است و ممکن است نتایج حاصله با محدودیت هایی در سایر بخش ها مواجه شود.
پیامدهای عملی:
این پژوهش به مدیران بخش دولتی کمک می کند تا موانع و محدودیت های سر راه نظام چابک مدیریت استراتژیک عملکرد کارکنان را شناسایی کرده و استراتژی های مقابله با آن را طراحی کنند.
ابتکار یا ارزش مقاله:
این پژوهش با ارائه مدلی برای پیاده سازی نظام چابک مدیریت استراتژیک عملکرد کارکنان به دانش این حوزه می افزاید و محدودیت های آن را بررسی می کند.
کلید واژگان: مدیریت عملکرد کارکنان, چابکی, مدیریت استراتژیک, ادراکات سیستم های انتقادی, رویکرد ساختاری تفسیریPurposeWhen a business faces problems and unsatisfactory results, it is time for transformation. To define an appropriate change strategy, the organization must understand the context of the transformation and the main needs driving it. Understanding the reasons for the change will help implement it and reduce some of the unnecessary costs the organization may incur. Researchers consider strategic agility as an ongoing ability for moment-to-moment strategic sensitivity, agile collective commitment, rapid and powerful resource renewal and expansion, and as an antidote to the pain of the repetitive succession of success, decline, resilience, crises, and updates. They also consider strategic agility to result from a combination of stability in processes and people, values and ambitions, sensitivity and flexibility in views, fluidity in expanding resources, and leadership unity in creating collective commitments. Organizations use strategic agility to respond flexibly to the needs of their stakeholders in the face of various risks and pressures. The agility of the employee performance management system alone is not enough, and government organizations must respond to problems on their own by using strategic methods. In this regard, the present research explains the obstacles and limitations of implementing an agile system for the strategic management of employee performance.
Design/ methodology/ approach:
The current research is part of applied research and is of a mixed type. To carry out the current research, the interpretive structural approach (ISM) was used, which is a cognitive mapping method for leveling and determining the relationships between indicators. To implement ISM, determining the relationships and priorities of the elements in the system is on the agenda. The validity of this method, considering its mathematical basis, examines whether the interpretive structural model correctly and accurately interprets the information in the data. Due to the standardization of the questionnaire and the data collection method, the validity of this method is different from statistical methods, and it is included in the essence of its mathematical modeling. Also, reliability in interpretive structural modeling refers to the continuity of reliability and whether the interpretive model can maintain stability and honesty in different conditions and with increasing data volume. In this way, the validity and reliability of this method ensure the accuracy and reliability of the analyses and the results obtained, which were examined in this research and confirmed by experts according to its mathematical foundations from both perspectives. The current research is part of applied and mixed research. The statistical population of the research comprised senior managers of government organizations who were interviewed with five groups of experts, totaling 18 people, which continued until theoretical saturation was achieved. To collect data, interviews were used in the qualitative part, and a researcher-made questionnaire was used in the quantitative part. The required items were collected from this statistical population in a specific way (18 people) using standard questionnaires. The qualitative part of this research, relying on critical systems, which is one of the categories of research in liberating operations, fundamentally examined and identified the system from the perspective of different stakeholders. Quantitatively, this structure has been leveled, and their relationships have been determined by examining the interpretive structure.
Research FindingsThe research findings identified 11 obstacles, and the results show that conflicts in the rules and, as a result, the separation of informal groups in the system are the most fundamental factors preventing the growth of this system.
Limitations & Consequences:
This research was conducted in the public sector, with special cases related to this sector, and the results may face limitations in other sectors.
Practical Consequences:
This research helps public sector managers identify the obstacles and limitations in the way of the agile system of strategic management of employees' performance, enabling them to address these challenges with appropriate strategies.
Innovation or value of the Article:
This research adds to the knowledge of this field by presenting a model for the implementation of the agile system of strategic management of employees' performance and examining its limitations.
Keywords: Employee Performance Management, Agility, Strategic Management, Critical Systems Heuristics, Interpretive Structural Modeling -
هدف از پژوهش حاضر بررسی موانع اجرای مدیریت مدرسه محور در نظام آموزشی ایران بر مبنای رویکرد مدل سازی ساختاری تفسیری بود. روش پژوهش، مطالعه از نوع مدل سازی بود. جامعه آماری پژوهش، مختصصان اعضای هیات علمی دانشگاه بودند که 25 نفر به صورت هدفمند از نوع موارد مطلوب انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها، پرسشنامه خود تعاملی محقق ساخته بود. به منظور سنجش و ارزیابی روایی پرسشنامه، از ملاک روایی محتوایی استفاده شد. روایی محتوایی پرسشنامه 96/0 بدست آند.. تجزیه و تحلیل داده ها با روش مدل سازی ساختاری تفسیری انجام گرفت. نتایج پژوهش نشان داد که 9 عامل به عنوان به عنوان موانع مدیریت مدرسه محور نقش ایفا می کنند. همچنین نتایج نشان داد، موانع مالی(هزینه بر بودن مدیریت مدرسه محور)، موانع اجتماعی فرهنگی و موانع سیاسی(تمرکز سیاسی بر مدارس توسط دولت مرکزی) به عنوان متغیر مستقل کلیدی دارای قدرت نفوذ بالا و وابستگی پایین هستند. همچنین نتایج نشان داد عدم باور به صلاحیت حرفه ای مدیران مدارس، عدم وجود امکانات زیرساختی، تاکید مدیران بالادستی بر نظارت و کنترل مدارس و عدم همراهی جوامع محلی با مدیریت مدرسه محور به عنوان متغیرهای پیوند دهنده دارای بیشترین قدرت نفوذ و بیشترین قدرت وابستگی می باشند و تمرکزگرایی در نظام آموزشی کشور و عدم اختیارات قانونی به مدیران و کادر مدرسه به عنوان متغیر وابسته دارای قدرت وابستگی زیاد و قدرت نفوذ کم می باشد.
کلید واژگان: نظام آموزشی, مدیریت مدرسه محور, رویکرد ساختاری- تفسیریThe purpose of the current research was to investigate the obstacles to the implementation of school-based management in Iran's educational system based on the interpretive structural modeling approach. The research method was a modeling study. The statistical population of the research was specifically the academic staff members of the university, 25 of whom were purposefully selected from the desired cases. The data collection tool was a researcher-made self-interactive questionnaire. In order to measure and evaluate the validity of the questionnaire, the criterion of content validity was used. The content validity of the questionnaire was 0.96. The data analysis was done with interpretive structural modeling method. The results of the research showed that 9 factors play a role as barriers to school-oriented management. Also, the results showed that financial obstacles (the cost of school-oriented management), socio-cultural obstacles and political obstacles (political focus on schools by the central government) as key independent variables have high influence power and low dependence. Also, the results showed that the lack of belief in the professional competence of school administrators, the lack of infrastructure facilities, the emphasis of upper management on the supervision and control of schools, and the lack of cooperation of local communities with school-based management as the linking variables with the greatest power of influence and the greatest power of dependence. and the centralism in the education system of the country and the lack of legal powers to school managers and staff as dependent variables have high dependency power and low influence power.
Keywords: educational system, school-oriented management, structural-interpretive approach -
آنفلانزای شغلی، به کلیه عواملی همچون استرس شغلی، کار بیش از حد، فشار زمانی که تعادل شغلی فرد را برهم می زند و به میزان قابل توجهی عملکرد وی را کاهش می دهد، اشاره دارد. هدف پژوهش حاضر طراحی مدل آنفلانزای شغلی در حرفه حسابرسی با استفاده از رویکرد ساختاری تفسیری است. این پژوهش بر پایه پژوهش های ترکیبی و به صورت کیفی و کمی صورت پذیرفته است که جامعه آماری آن در بخش کیفی و کمی شامل 27 نفر از مدیران و خبرگان در حرفه حسابرسی است که نظرات آن ها با بهره گیری از مصاحبه های نیمه ساختاریافته، پرسشنامه و با استفاده از نرم افزار اطلس تی، روش کدگذاری و رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج پژوهش دربرگیرنده شانزده شاخص آنفلانزای شغلی که در چهار سطح و در قالب مدل مدل نهایی تشریح شده است. نتایج پژوهش می تواند شناخت بهتری از پدیده آنفلانزای شغلی ارایه دهد و با کمک آن مدیران می توانند حد الامکان با سازوکارهای مناسب عوامل استراس زای شغلی را کاهش دهند تا از نتایج منفی فردی و سازمانی جلوگیری نمایند.
کلید واژگان: آنفلانزای شغلی, حرفه حسابرسی, رویکرد ساختاری تفسیریOccupational flu refers to all factors such as occupational stress, overwork, time pressure, etc., which disturb the individual's occupational balance and significantly reduce his performance. The purpose of the current research is to design a model of occupational influenza in the auditing profession using an interpretive structural approach. This research is based on mixed qualitative and quantitative research, and its statistical population in the qualitative and quantitative part includes 27 managers and experts in the auditing profession, whose opinions are based on interviews. Semi-structured questionnaire was evaluated using Atlas software, coding method and interpretive structural modeling approach. The results of the research include sixteen indicators of occupational influenza, which are described in four levels and in the form of the final model. The results of the research can provide a better understanding of the phenomenon of occupational influenza, and with its help, managers can reduce occupational stressors as much as possible with appropriate mechanisms in order to prevent negative personal and organizational results.
Keywords: Occupational flu, Auditing profession, interpretive structural approach -
هدف پژوهش حاضر تحلیل مدل ساختاری تفسیری عوامل موثر بر انتخاب دانشگاه فنی و حرفه ای بود. روش پژوهش، از منظر هدف کاربردی و از منظر روش شناختی، مطالعه موردی و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری برای سطح بندی عوامل و دسته بندی آنها استفاده شد. جامعه آماری پژوهش را روسای دانشکده های فنی و حرفه ای، روسای دانشکده های پردیس دختران مستقر در تهران، مدرسان دانشگاههای فنی و حرفه ای بود که از میان آن ها 12 نفر به صورت هدفمند از نوع موارد مطلوب انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها، پرسشنامه خود تعاملی محقق ساخته بود. به منظور سنجش و ارزیابی روایی پرسشنامه، از ملاک روایی محتوایی استفاده شد. بدین صورت که پرسشنامه در ابتدا توسط متخصصان حوزه آموزش عالی و فنی و حرفه ای مورد بررسی قرار گرفت و پس از اصلاحات عوامل نهایی تدوین گردید. نتایج پژوهش نشان داد که 9عامل به عنوان عوامل موثر بر انتخاب شاخه فنی و حرفه ای و به دنبال آن دانشگاه فنی و حرفه ای به حساب می آیند. همچنین تحلیل حاصل از داده ها منجر به سطح بندی مدل به 7 سطح گردید. سطح هفتم مدل عوامل اجتماعی- اقتصادی بوده است که به عنوان اثرگذارترین عامل شناسایی شد. سطح ششم شامل بازار کار و سطح پنجم، نگرش خانواده است. عوامل فردی و تحصیلات و پیشینه والدین به عنوان سطح چهارم مدل به حساب می آید. در سطح سوم، وضعیت تحصیلی و در سطح دوم، مشاور تحصیلی قرار دارد. در نهایت از منظر مشارکت کنندگان در پژوهش حاضر، همسالان و قبولی آسانتر در رشته فنی و حرفه ای به عنوان سطح اول معرفی شدند.کلید واژگان: فنی و حرفه ای, رویکرد ساختاری- تفسیری, آموزش عالیEducation is generally viewed as crucial for rapid economic growth, and essential if we wish to increase the productivity of the poor by providing people with the skills they need to participate fully in the economy and in society. In between the importance and role of technical and vocational education in the development of societies has been debated for many years. Vocational education programs focus on the acquisition of appropriate skills, abilities and competencies as necessary equipment for the individual to live in adapt to the real work situation and contribute to the development of society. However, in Iran, it has not been considered as a field of study. For this reason, the purpose of this study was to design a model of factors affecting the selection of technical and vocational university with an interpretive structural Modeling Identifying these factors can help education and higher education in the technical and vocational field to encourage society to choose this field.Keywords: technical, vocational, structural-interpretive modeling, Higher education
-
هدف از این پژوهش طراحی الگوی پیشران های بهره وری پایدار مبتنی بر دانش و آگاهی محیط زیستی در کسب وکارهای کوچک و متوسط با استفاده از رویکرد مدل یابی ساختاری تفسیری است. رویکرد پژوهش، آمیخته و مبتنی بر طرح اکتشافی و شامل دو بخش کیفی و کمی بود. مشارکت کنندگان شامل 15 نفر از خبرگان دانشگاهی و مدیران کسب وکارهای کوچک و متوسط استان کرمان به روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند. بخش کیفی، با هدف شناسایی عوامل مرتبط با بهره وری پایدار از طریق بررسی مبانی نظری و انجام کدگذاری مصاحبه با اعضای پانل انجام شد و بخش کمی نیز از طریق تشکیل ماتریس خودتعاملی ساختاری به مدل سازی ساختاری-تفسیری پرداخت. پس از تحلیل داده ها و ترسیم مدل، درمجموع 16 متغیر در قالب نه سطح به عنوان پیشران های بهره وری پایدار در کسب وکارهای کوچک و متوسط شناسایی شدند. در این میان، دو عامل مدیریت سبز و نوآوری سبز واجد بیشترین میزان نفوذ و هدایت تعیین شدند که باید به عنوان سنگ زیربنای بهره وری پایدار در کسب وکارهای کوچک و متوسط مدنظر مدیران قرار گیرند.کلید واژگان: پیشران, بهره وری پایدار, دانش و آگاهی محیط زیستی, کسب وکارهای کوچک و متوسط, رویکرد ساختاری تفسیریQuarterly Journal of Environmental Education and Sustainable Development, Volume:11 Issue: 2, 2023, PP 29 -50The aim of this study is to design a sustainable productivity model based on environmental knowledge and awareness in small and medium-sized industries using an interpretive structural modeling approach. The research approach was mixed with an exploratory design that consisted of two qualitative and quantitative parts. The participants included 15 academic experts and managers of small and medium-sized industries of Kerman province that were selected through purposeful sampling and snowball sampling methods. The qualitative part was carried out with the aim of identifying the factors related to sustainable productivity by searching in the theoretical bases and analyzing the content of interviews with members of the panel, and the quantitative part was done through the formation of a Structural Self-Interaction Matrix (SSIM). After analyzing data and drawing the model, 16 variables were identified in the nine levels as the drivers of sustainable productivity in small and medium-sized industries. Meanwhile, two factors including green management and green innovation have the highest influence and guidance, and managers must consider these factors as the foundation stone of sustainable productivity in small and medium-sized industries.Keywords: Driver, sustainable productivity, environmental knowledge, awareness, Small, Medium-Sized Enterprises (SMEs), interpretive structural modeling approach
-
روزنامه نگاری علم در رسانه های اجتماعی نیازمند چارچوبی روشن و قوانینی مدون است که از رهگذر سیاست گذاری علمی در این حوزه قابل حصول است. نظر به شکاف ژرف پژوهشی در این حوزه، در مطالعه حاضر کوشش شده است تا به مدلسازی سیاست گذاری روزنامه نگاری علم در رسانه های اجتماعی پرداخته شود. این پژوهش براساس هدف یک پژوهش کاربردی-توسعه ای است و براساس روش گردآوری داده ها یک پژوهش توصیفی است که با روش پیمایش مقطعی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش شامل خبرگان نظری (اساتید دانشگاهی) و خبرگان تجربی (روزنامه نگاران با سابقه) است. نمونه گیری با روش هدفمند انجام گردید و پس از 20 مصاحبه تخصصی اشباع نظری حاصل گردید. برای شناسایی مولفه های سیاست گذاری رونامه نگاری علم در رسانه های اجتماعی از تحلیل مضمون و نرم افزار MaxQDA 20 استفاده شد. جهت تعیین روابط میان مولفه ها نیز از روش مدلسازی ساختاری-تفسیری استفاده و نرم افزار MicMac استفاده گردید. یافته های پژوهشی حاکی از آن است تقویت زیرساخت ها و تدوین چشم اندازهای روزنامه نگاری علم بر آموزش و ارتقای روزنامه نگاری علم تاثیر می گذارد و به توانمندی سازی این حوزه منجر می شود. از طریق توانمندسازی نیز می توان به تولید محتوای متناسب با نیازهای عمومی پرداخته و نقش نظارتی و مطالبه گری روزنامه نگاران علم را افزایش داد و به تبع آن نظارت بر رسانه های اجتماعی نیز افزایش پیدا می کند. رسانه های اجتماعی نیز می توانند تقویت ارتباط و اعتماد میان جامعه علمی با عموم را افزایش داده و مشارکت و همراهی دانشگاهیان با روزنامه نگاران علم را بیشتر نمایند. این عوامل در نهایت به سیاست گذاری روزنامه نگاری علم در رسانه های اجتماعی منتهی می شوند.کلید واژگان: سیاست گذاری, روزنامه نگاری علم, رسانه های اجتماعی, رویکرد ساختاری-تفسیریScience journalism on social media requires a clear framework and codified rules that can be achieved through scientific policy-making in this area. Given the deep research gap in this field, the present study attempts to model the science journalism policy on social media. This research is based on the purpose of an applied-developmental research and based on the data collection method, it is a descriptive research that has been done by cross-sectional survey method. The statistical population of the research includes theoretical experts (university professors) and experimental experts (experienced journalists). Sampling was performed by purposive method and after 20 specialized interviews, theoretical saturation was obtained. Content analysis and MaxQDA 20 software were used to identify the components of science journalism policy in social media. Structural-interpretive modeling method and MicMac software were used to determine the relationships between the components. Research findings indicate that strengthening the infrastructure and formulating the perspectives of science journalism affects the education and promotion of science journalism and leads to the empowerment of this field. Through empowerment, it is possible to produce content tailored to the general needs and increase the oversight role and demand of science journalists, and consequently, the oversight of social media. Social media can also enhance communication and trust between the scientific community and the public, and increase academics' participation and engagement with science journalists. These factors ultimately lead to the policy journalism of science on social media.Keywords: policy making, Science Journalism, Social Media, Interpretive Structural Modeling
-
هدف
هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی تورش رفتاری سرمایه گذاران با تحلیل تم و رویکرد ساختاری تفسیری-دلفی فازی می باشد.
روش شناسی پژوهش:
این پژوهش در زمره پژوهش های آمیخته با رویکرد کیفی و کمی است که در بازه زمانی 1400-1399 انجام شده است و از نظر هدف، اکتشافی و از حیث ماهیت و روش شناسی، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را مدیران و کارشناسان در حوزه بازار سرمایه و خبرگان دانشگاهی تشکیل می دهند که با استفاده از اصل کفایت نظری و روش نمونه گیری گلوله برفی 16 نفر از آنان به عنوان اعضای نمونه انتخاب گردید. در بخش کیفی پژوهش از روش تحلیل مضمون (تم) برای شناسایی عوامل اثرگذار بر تورش رفتاری استفاده گردید و برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته (عمیق) بهره گرفته شد. همچنین در بخش کمی برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه و برای تعیین اثرگذارترین مولفه ها، از تحلیل ساختاری تفسیری و تحلیل MICMAC استفاده شده است.
یافته ها:
یافته ها در بخش کیفی با استفاه از تحلیل مضمون نشان داد که عوامل موثر بر تورش رفتاری سرمایه گذاران در ایران متشکل ازویژگی های شخصیتی، دام های ادارکی و رفتاری، نقشه سفرمشتری، ظهورذهن جمعی، نظریه رفتارمکاشفه ای، نظریه چشم انداز، نظریه بازار و ناهماهنگی شناختی می باشد.
اصالت / ارزش افزوده علمی:
نتایج پژوهش مشتمل بر شناسایی و اولویت بندی مهمترین عوامل اثرگذار بر تورش رفتاری سرمایه گذاران است که درنهایت 8 مولفه اصلی و 33 مضمون تعیین کننده از نظر خبرگان شناسایی شد که می تواند برای شفاف سازی تصمیم گیری های سرمایه گذاران، تحلیل بهتر و بهبود کارایی بازار سرمایه مورد استفاده قرار گردد.
کلید واژگان: تورش های رفتاری, تحلیل مضمون, دلفی فازی, رویکرد ساختاری تفسیریPurposeThe purpose of the current research is to design the behavioral bias pattern of investors with theme analysis and fuzzy interpretative-Delphi structural approach.
MethodologyThis research is one of the mixed researches with qualitative and quantitative approach that was carried out in the period of 2020-2021. The statistical population of the research consists of managers and experts in the field of capital market and academic experts, and 16 of them were selected as sample members using the principle of theoretical adequacy and the snowball sampling method. In the qualitative part of the research, the method of theme analysis was used to identify the influencing factors on behavioral bias and to collect data, a semi-structured (in-depth) interview was used. Also, in the quantitative section, a questionnaire was used to collect information, and interpretive structural analysis and MICMAC analysis were used to determine the most effective components.
FindingsThe findings in the qualitative part using thematic analysis showed that the factors affecting the behavior biases of investors in Iran is consist of personality traits, perceptual and behavioral traps, customer journey map, emergence of collective mind, revelatory behavior theory, perspective theory, market theory and cognitive alignment.
Originality / Value:
The results of the research include the identification and prioritization of the most important factors influencing the behavior of investors, and finally, 8 main components and 33 determining themes were identified according to experts, which can be used to clarify the investors decisions, better analyze and improve the capital market efficiency.
Keywords: Theme Analysis, Behavioral Biases, fuzzy Delphi, Interpretive Structural Approach -
در حال حاضر کشور با کاهش ارزش پول مواجه است و رفتارهای غیرمنطقی در مورد خرید ارز مشکلات فراوانی را برای کشور ایجاد کرده است. هدف پژوهش بررسی رفتار خریداران و فروشندگان ارز با رویکرد ساختاری تفسیری است. جامعه آماری 12 نفر از خبرگانی است که دارای تجربه زیسته در بخش ارزی و اقتصادی هستند. برای گردآوری اطلاعات، از مصاحبه های نیمه ساختاریافته عمیق استفاده شد. داده های حاصل، در فرآیند کدگذاری و با استفاده از روش تحلیل تم تجزیه وتحلیل شدند. مدل ساختاری - تفسیری مطالعه در هفت سطح ارایه شد که در بالاترین سطح مولفه های توانایی فروشنده برای پذیرش ارز، شرکت های دانش بنیان، تحریم ها، هزینه های اطلاعاتی؛ در سطح دوم سود مورد انتظار خریدار، میزان دل بستگی به مکان و پدید آمدن تورش ها، در سطح سوم تسعیر ارز، اثرات ساختارهای قرارداد، کاهش کنترل سرمایه و صرافی، در سطح چهارم کاهش هزینه های فروشنده، اربیتراژ، در سطح پنجم محدودیت های قانونی و سیاست مربوط به مداخلات دولت، در سطح ششم نوسانات نرخ ارز و در سطح هفتم انعطاف پذیری نرخ ارز، تعاملات بین طرفین و سیاست های کاهش نرخ ریسک شناسایی شدند. بر اساس تحلیل میک مک مولفه های شناسایی شده در گروه متغیرهای تاثیرپذیر یا نتیجه، ریسک، هدف، تنظیمی و مستقل قرار گرفتند.
کلید واژگان: رفتار خریداران ارز, رفتار فروشندگان ارز, رویکرد ساختاری-تفسیری, ارزش پول, تحلیل میک مکCurrently, Iran is facing a devaluation of the currency, and irrational behaviors regarding the purchase of currency have created many problems for the country. The present study was conducted to investigate the behavior of buyers and sellers of foreign exchange with an interpretive structural approach. The statistical population of this study consists of 12 senior managers who have lived experience in economic and foreign exchange sector. In the qualitative part of this study, in-depth semi-structured interviews were used to collect information. The obtained data were analyzed in the coding process using continuous comparison method. In this study, first, open, axial and selective coding was performed. In the quantitative part, the method of structural interpretive modeling has been used. The structural-interpretive model of the study was presented at seven levels, with the highest level of components of the seller's ability to accept currency, knowledge-based companies, sanctions, and information costs; In the second level, the buyer's expected profit, the degree of attachment to the place and the emergence of bias, in the third level, currency exchange, the effects of contract structures, reduction of capital control and exchange, in the fourth level, seller costs, arbitrage, in the fifth level, legal and policy restrictions Related to government interventions, at the sixth level, exchange rate fluctuations and at the seventh level, exchange rate flexibility, interactions between the parties, and risk reduction policies were identified. Based on MICMAC analysis, the identified components were classified into affective or outcome, risk, target, regulatory and independent variables.
Keywords: Currency Buyers Behavior, Currency Traders Behavior, Structural-Interpretive Approach, Money Value, MICMAC Analysis -
جهت گیری نام برند، نشان دهنده میزان تمرکز استراتژی بازاریابی و فعالیت های یک شرکت بر روی نام تجاری است. این مطالعه به بررسی و شناسایی مولفه های موثر بر بهبود عملکرد برند با تاکید بر نقش مدیریت استراتژیک منابع انسانی و جهت گیری کارآفرینانه در شرکت های کوچک و متوسط می پردازد. ابتدا، مولفه های پژوهش در بهبود عملکرد برند، مدیریت استراتژیک منابع انسانی و جهت گیری کارآفرینانه از طریق ادبیات و مصاحبه نیمه ساختاریافته که با 9 نفر از خبرگان بازاریابی و اساتید دانشگاه که به شیوه گلوله برفی انتخاب شده بودند، شناسایی شد. مصاحبه ها با سه روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی، کدگذاری شدند و 21 مولفه شناسایی شد. از روش ساختاری- تفسیری برای ایجاد ارتباط بین مولفه های پژوهش استفاده شد. در نهایت خروجی نهایی ISM به عنوان ورودی تحلیل میک مک فازی برای شناسایی موقعیت مولفه ها استفاده شد. نتایج نشان می دهد مدل تفسیری- ساختاری مطالعه در هفت سطح قابل ارایه است که اصلی ترین آن اندازه شرکت، نوآوری باز، کارآفرینی و دانش می باشد. همچنین تحلیل میک مک نشان داد بهبود عملکرد برند در شرکت های کوچک و متوسط، سیستمی ناپایدار است.
کلید واژگان: عملکرد برند, جهت گیری کارآفرینانه, منابع انسانی, شرکت های کوچک و متوسط, رویکرد ساختاری- تفسیری, تحلیل میک مکBrand orientation name indicates the degree of concentration of the marketing strategy and activities of a company on the brand name. This study examines and identifies the effective components on improving brand performance, with emphasis on the role of strategic management of human resources and entrepreneurial orientation in small and medium-sized companies. First of all, the components of research in improving brand performance, strategic management of human resources and entrepreneurial orientation were identified through literature and Semi-structured interviews with 9 marketing experts and university professors who were selected by snowball method. Interviews were coded with three methods of open, axial and selective coding, and finally, 21 components were identified. The Interpretive structural method was used to create a relationship between the components of the research. In the end, the final output of ISM was used as the input of Fuzzy MICMAC analysis to identify the position of research components. The final reachability matrix results of ISM was made in seven levels, and the main variables were the size of company, open innovation, entrepreneurship and knowledge. Improving brand performance in small and medium companies is an unstable system based on MICMAC analysis.
Keywords: Brand Performance, Entrepreneurial Orientation, Human Resources, Small, Medium-Sized Companies, Structural-Interpretive Technique (ISM), MICMAC -
فصلنامه راهبرد، پیاپی 105 (زمستان 1401)، صص 563 -584
کارآفرینی سیاسی نیروی محرکه ایجاد تحولات نهادی بوده که امکان تغییر فرآیندهای منسوخ را ایجاد می کند. کارآفرینان سیاسی با هدف ایجاد تغییر در روند سیاستگذاری نقش اساسی را برعهده داشته و می توانند با ارایه راهبردهای سیاسی ابعاد مختلف اقتصادی و اجتماعی را دگرگون سازند. اجماع افراد کلیدی و بانفوذ سیاسی در موضوع کارآفرینی در کشور می تواند روند توسعه برنامه ها را تسریع و چالش های فرآیندی را برطرف سازد. از این رو شناسایی راهبردهای توسعه کارآفرینی سیاسی و تقویت حضور این افراد آنها منجر به خلق ارزش و رشد اقتصادی و اجتماعی می شود. براین اساس هدف از انجام پژوهش حاضر، مدل سازی ساختاری تفسیری راهبردهای کارآفرینی سیاسی است. شناسایی راهبردهای کارآفرینی سیاسی از طریق مصاحبه های نیمه ساختار یافته با روش تحلیل محتوای کیفی بر پایه تکنیک اشباع نظری و روش نمونه گیری هدفمند با 24 نفر از اساتید کارآفرینی، خط مشی گذاری و مدیریت انجام گرفت. روایی و پایایی مصاحبه ها به ترتیب با روش روایی محتوایی نسبی و شاخص کاپای کوهن تایید شد. کدگذاری مصاحبه ها بااستفاده از نرم افزار 2020MAXQDA منجر به شناسایی 11 راهبرد شد. به منظور سطح بندی راهبردهای شناسایی شده از نظرات 94 نفر از کارآفرینان و مدیران ارشد سازمان های دولتی با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای و به کمک پرسشنامه استفاده شد. روایی و پایایی پرسشنامه به ترتیب با بهره گیری از روایی محتوا و روش آزمون پس آزمون تایید شد. راهبردهای شناسایی شده با روش ساختاری تفسیری منجر به تشکیل پنج سطح شد که شبکه سازی سیاسی اثرگذارترین و جریان سازی اثرپذیرترین عوامل بودند.
کلید واژگان: کارآفرینی سیاسی, سیاست گذاری, خلق ارزش, رویکرد ساختاری تفسیریRahbord Journal, Volume:31 Issue: 105, 2023, PP 563 -584Political entrepreneurship is the driving force behind creating institutional changes that make it possible to change outdated processes. Political entrepreneurs have played an essential role in the policy-making process to create policy changes, and they can create different economic and social dimensions by presenting political strategies. The consensus of key and politically influential people on the issue of entrepreneurship in the country can accelerate the process of program development and solve process challenges. Therefore, identifying the development strategies of political entrepreneurship and strengthening the presence of these people leads to value creation and economic and social growth. Therefore, this research aims to interpret the structural modeling of political entrepreneurship strategies. Political entrepreneurship strategies were identified through semi-structured interviews with a qualitative content analysis method based on the theoretical saturation technique and purposeful sampling method with 24 entrepreneurship, policy-making, and management professors. The validity and reliability of the interviews were confirmed by the methods of relative content validity and Cohen's kappa index, respectively. Coding interviews using MAXQDA2020 software led to the identification of 11 strategies. In order to level the identified strategies, the opinions of 94 entrepreneurs and senior managers of government organizations were used with the stratified random sampling method and with the help of a questionnaire. The validity and reliability of the questionnaire were confirmed using content validity and the test-post-test method. The strategies identified by the interpretative structural method led to the formation of five levels, where political networking was the most effective and streamlining was the most impressionable factor.
Keywords: political entrepreneurship, Policy-making, value creation, Interpretive Structure Modeling -
ثروت اصلی هر سازمانی نیروی انسانی آن است که باید با هم ارتباطاتی پویا داشته باشند؛ این ارتباطات در سازمان ایجاد نخواهد شد مگر این که مدیران سازمان سبک های نوین مدیریتی را پیاده کنند. هدف از این پژوهش تدوین الگوی توانمندسازی کارکنان وزارت ورزش و جوانان از طریق رهبری کوانتومی با استفاده از رویکرد ساختاری-تفسیری است. پژوهش کاربردی و از نوع همبستگی است. جامعه آماری تحقیق کلیه کارکنان وزارت ورزش و جوانان در سال 1399 است که 890 نفر را شامل می شود. نمونه آماری، طبق جدول جی. مورگان، 269 نفر است. روش نمونه گیری از نوع تصادفی ساده و به صورت داوطلبانه است. از پرسش نامه های رهبری کوانتومی، توانمندسازی و ساختاری-تفسیری استفاده شده است. برای تحلیل داده ها از نرم افزار آماری هوشمند حداقل مربعات جزیی و بسته نرم افزاری برای علوم اجتماعی استفاده شده است. یافته ها نشان می دهد رهبری کوانتومی و توانمندسازی کارکنان در حد مطلوبی قرار دارد. همچنین مولفه های اعتماد، احساس تاثیرگذاری و شایستگی از توانمندسازی و هفت مولفه رهبری کوانتومی در سطح اول مدل، بر مولفه های استقلال و احساس معناداری از مولفه های توانمندسازی در سطح دوم تاثیرگذارند؛ بنابراین، باید گفت به هر میزان که رهبری کوانتومی در وزارت ورزش قوی تر باشد، می توان انتظار داشت سطح توانمندسازی نیز افزایش یابد.
کلید واژگان: رهبری کوانتومی, توانمندسازی, وزارت ورزش و جوانان, رویکرد ساختاری-تفسیریThe main wealth of any human resources organization is that they should have dynamic relationships with each other, these relationships will not be created in the organization unless the managers of the organization implement new management styles. Therefore, the purpose of this study was to develop a model for empowering the employees of the Ministry of Sports and Youth through quantum leadership using a structural-interpretive approach. The research was applied and correlational. The statistical population of the study was 890 people, which included all employees of the Ministry of Sports and Youth in 2020. The statistical sample according to J. Morgan table was 269 people. The sampling method was simple random and voluntary. Quantum leadership, empowerment and structural-interpretive questionnaires were used. For data analysis, intelligent statistical software with minimum squares and software package for social sciences were used. Findings showed that quantum leadership and employee empowerment are at a desirable level. Also, the components of trust, sense of effectiveness and competence of empowerment and seven components of quantum leadership in the first level of the model, affect the components of independence and significant sense of empowerment components in the second level. Therefore, it can be said that the stronger the quantum leadership in the Ministry of Sports, the higher the level of empowerment can be expected.
Keywords: Quantum Leadership, Empowerment, Ministry of Sports, Youth, Structural-Interpretive Approach -
تلاش برای بهبود انگیزه کارکنان و به ویژه مدیران در بخش های دولتی و عمومی، یکی از دغدغه های مهم تحقیقات مدیریت دولتی می باشد. این تلاش ها منجر به ارایه تیوری های متعددی از جمله تیوری انتخاب عمومی، تیوری کارگزاری، تیوری خادمیت و تیوری انگیزه خدمت عمومی شده که هر کدام عواملی را بر انگیزه مدیران بخش دولتی موثر می دانند. این مقاله مبتنی بر رویکرد ساختاری تفسیری و با بهره گیری از دو روش گردآوری داده ها شامل مصاحبه و پرسش نامه به مطالعه عوامل موثر بر انگیزه مدیران جهت خدمت در بخش دولتی می پردازد. در این راستا با استفاده از نمونه گیری هدفمند، با 16 نفر از مدیران ارشد به روش نیمه ساختاریافته مصاحبه شد و متون مصاحبه در قالب 13 مقوله کلی به عنوان پیشایند های موثر بر انگیزه خدمت مدیران کد گذاری شدند. در ادامه پرسش نامه ای نیمه بسته مبتنی بر طیف لیکرت حاوی این پیشایند ها تنظیم و در اختیار خبرگان مذکور قرار گرفت. نتایج با استفاده از تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری، تجزیه و تحلیل و در نهایت ارتباط و توالی پیشایند ها به دست آمد. ارتباطات به دست آمده نشان داد که مبانی دینی و اعتقادی و نگرش جامعه محور اساس ایجاد، حفظ و بهبود انگیزه مدیران برای خدمت در بخش دولتی را تشکیل می دهد.کلید واژگان: تئوری خادمیت, انگیزه خدمت رسانی عمومی, رویکرد ساختاری تفسیری, سازمان های دولتیAbstract
Efforts to improve employees and especially managers motivation in public sector is one of the major concerns in public administration researches. These efforts have led to several theories including public choice theory, agency theory, stewardship theory and public service motivation theory that consider some factors that effect on motivation of public sector managers. This paper based on an interpretive structural approach and using two data collection methods including interview and questionnaire, tries to study effective factors on managers' motivation for serving in public sector. In this regard, using judgmental sampling, 16 top managers from one of provinces with semi-structured approach were interviewed and interviews text was coded into 13 general categories as effective antecedents on manager's public service motivation. Then, a questionnaire based on a Likert scale containing these factors was given to sample members. The results were analyzed using interpretive structural modeling technique, and finally determined the correlation and sequence of antecedents. The results showed that religious and belief foundations and society-oriented attitude constitute the basis of creating, maintaining and improving motivation of managers to serve in public sector.IntroductionIn public administration literature, various theories have been proposed to explain the motivational factors in the public sector (Ritz, Brewer & Neumann, 2016: 415). Some theories such as public choice theory and agency theory do not differentiate between the motivation of individuals in the public and private sectors and the maintenance and fulfillment of individual interests is the most important motive of individuals for hiring in public organizations, especially in administrative positions (Alvani, 1997: 7). Other theories consider motivation in public and private organizations different (Perry, Hondeghem & Wise, 2010: 682; Homberg, Tabvuma & Heine, 2014: 2; Kim & Kim, 2016: 183).
Perry and Wise (1990) developed the first conceptual definition, and typology of the motivations for public service such as rational, normative and emotional motives (Kim & Vandenabeele, 2010: 703). While, the values associated with the public service motivation are different even in local and regional realms and this causes the factors that cause or strengthen public service motivation are not identical (Vandenabeele et al., 2004: 2). In this research, it has been tried to obtain experts opinions with Interpretive Structural Modeling approach (ISM), to identify and communicate among the effective antecedents on motivation of managers to serve in the public sector.
Case Study
The present study is based on the interpretive structural modeling approach and expert opinions have been developed to identify and communicate among the effective antecedents on the motivation of service in public sector through Delphi technique. Two methods of interview and questionnaire were used to collect data in this research. In the interview section, 16 managers from general offices of one of the country's provinces, who had been in management position in the last five years and had been employed more than 10 years in the public sector, was interviewed.Materials and MethodsA protocol was signed before the interview was conducted to ensure ethical considerations. Interviews have been done in semi-structured form and with this question that "what is your most important motive for working in the public sector and this position?". The time of each interview based on participant willingness was from 30 to 60 minutes. All interviews were recorded and scrutinized for several times to extract key points, and for coding.
After studying of 11 interviews, 122 concepts and 13 categories were been emerged. The results of coding the interviews showed repeated concepts and categories. In stage of using questionnaire, a questionnaire was been formulated based on a Likert scale containing antecedents of service motive in the public sector was been drawn from interviews with experts. After coding the interviews, the categories that extracted in the coding process, were exposed to experts' comment in the form of semi-closed questionnaire.
Discussion andResultsAs result, the 13 variables are divided into four categories. a) Autonomous variables: including the variables having weak driving and dependence power that are relatively dependent on the system due to poor communication with the system. The political stimulus variables (8), the reduction of bureaucracy (9), and system support from the manager (10) are included in this category. b) Dependent variables: including the variables with low driving power and high dependence power. Client satisfaction (2), low attention to individual economic interests (4), organizational empathy (4), service motivation (6), social position (7), and employee competencies (12) are included in this category. c) Linkage variables: non-static variables that have high driving power and high dependence power that affect any type of change in the system. In this study, none of the factors have been identified in this category. d) Independent variables: including the basic variables in the model that have high driving power and low dependence power. Community-based attitude (1), religious and belief bases (3), individual competencies (11) and meritocracy (13) are in this category. This category acts as the cornerstone of the model and has to be emphasized in the first place to start the model function.ConclusionThe results of this study indicate that two factors including religious and belief bases and community-oriented attitude are the main motives of managers for serving in the public sector. This means that in order to create, sustain and improve the motivation of managers to serve in the public sector, it must be started from strengthening and reinforcing of managers' faith and belief bases that itself is reinforcing their community-oriented attitude. There are many religious bases in Islam which are encouraging people to serve more and more for public interest. As strengthening of these religious bases, the attitudes of individuals, especially managers, move from individualism and self towards collectivism and society-orientation. As a result of strengthening these two factors, managers emphasize on meritocracy. This climate provides context for actions such as reducing red-tape bureaucracy, different support from managers and employees, increasing organizational empathy, improving staff competencies, improving clients' satisfaction, and these interactions can promote the motivation of managers to serve more in the organization. Therefore, it seems to be a comprehensive planning to improve the motivation of managers in the public sector so that all factors move in harmony with the common purpose.Keywords: Stewardship theory, Public Service Motivation, Interpretive Structural Approach, Governmental organizations -
هدف از پژوهش حاضر، ارایه ی الگوی راهبردی منابع انسانی با رویکرد ساختار تفسیری در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی به منظور افزایش بهره وری و کاهش هزینه های این حوزه است. تحقیق حاضر از منظر ماهیت توصیفی، پیمایشی و از نظر هدف، کاربردی بوده و با مرور ادبیات تحقیق، هشت عامل شناسایی و سپس الگوی ساختاری تفسیری بر اساس عوامل تحقیق و نقشه راه ارایه شد. بر این اساس، کارمندیابی، یادگیری، نگهداری، ابتکار، مزایا، آموزش، قابلیت و خودمدیریتی در سطوح مختلف قرار گرفت، سپس الگو از طریق اعتباریابی کیفی بررسی و تایید شد. نهایتا به منظور تقویت این راهبرد پیشنهادهایی مطرح شد. نتایج به دست آمده نشان داد که در سازمان پژوهش و فناوری، دانش کارکنان مهم ترین ورودی سازمان و نگاه استراتژیک و برنامه ریزی جامع در زمینه منابع انسانی متناسب با راهبردهای کلان سازمان ، می تواند جایگاه سازمان را در بازار حفظ و همچنین، ارتقا دهد.
کلید واژگان: راهبرد, منابع انسانی, پژوهش و فناوری, پتروشیمی, رویکرد ساختاری تفسیریThe purpose of this study is to provide a strategic model of human resources with an interpretive structure approach in the Petrochemical Research and Technology Company in order to increase productivity and reduce costs. The present research has been descriptive, survey and applied in terms of purpose. By reviewing the research literature, eight factors were identified and then an interpretive structural model based on research factors and roadmap was presented. Accordingly, recruitment, learning, maintenance, initiative, benefits, training, capability and self-management are at different levels. Then the model was reviewed and confirmed through qualitative validation. Finally, some suggestions were made to strengthen this strategy. The results showed that in the organization, the knowledge of employees is the most important input of the organization and the strategic view and comprehensive planning in the field of human resources in accordance with the organization's macro strategies can maintain and improve the organization's position in the market.
Keywords: Strategy, Human Resources, Research, Technology, Petrochemical, Interpretive Structural Modeling -
هدف
ارتقاپذیری مفهومی راهبردی در توسعه سازمان های امروزی محسوب می شود، چرا که توان ارتقاپذیری می تواند نشانگر سرمایه های انسانی ارزشمند به عنوان مزایای رقابتی سازمان باشد. بر اساس این، پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل ارتقاپذیری مدیران به عنوان یکی از ارزشمندترین و راهبردی ترین سرمایه های انسانی در سازمان های دولتی انجام می پذیرد.
طرح پژوهش/ روش شناسی/ رویکرداین پژوهش بر پایه پژوهش های آمیخته و به صورت کیفی و کمی صورت گرفته است. در بخش کیفی، جامعه آماری پژوهش را استادان دانشگاه در رشته های مدیریت منابع انسانی، مدیریت رفتار سازمانی، و مدیریت راهبردی و مدیران خبره سازمان های دولتی تشکیل می دهند که با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی و بر پایه اصل اشباع نظری، 16 نفر به عنوان نمونه پژوهش تعیین شده اند. داده های مورد نیاز در این بخش با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری شده است. برای مدلسازی معیارهای ارتقاپذیری مدیران از روش ساختاری تفسیری بهره برده می شود. در این بخش جامعه آماری را مدیران و خبرگان سازمان های دولتی شهر خرم آباد تشکیل می دهند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تعداد 24 نفر از این جامعه به عنوان نمونه تعیین شده اند. داده های مورد نیاز برای مدلسازی با استفاده از پرسشنامه مقایسات زوجی جمع آوری گردید.
یافته هایافته های پژوهش دربرگیرنده شاخص ها و مولفه های ارتقاپذیری مدیران و ارایه مدل ارتقاپذیری مدیران در سازمان های دولتی است. به این ترتیب، یافته های پژوهش مشتمل بر شناسایی 14 شاخص ارتقاپذیری مدیران در چهار سطح و در قالب مدل نهایی تشریح شده است.
ارزش/ اصالت پژوهشاین پژوهش علاوه بر کاهش شکاف نظری در حوزه مورد بررسی، با ارایه بستری مناسب سهم بسزایی در توسعه فعالیت پژوهشگران علاقه مند به موضوع داشته است. همچنین، با توجه به نبود پژوهشی مشابه در این خصوص، نتایج حاصل از انجام این پژوهش میتواند علاوه بر کاهش اختلاف نظرهای موجود در ارتباط با شاخص های ارتقا پذیری، راهگشای مناسبی برای تدوین راهبردهای معطوف به مدیران در سازمان های دولتی باشد.
کلید واژگان: ارتقاء پذیری مدیران, سازمان های دولتی, رویکرد ساختاری تفسیری, سیستم های ارتقا, خرم آبادPurposeEligibility for promotion is a strategic concept in the development of today's organizations, because it signifies and highlights the existence of valuable human capital, and at the same time, causes the organization’s competitive advantage. Accordingly, the present study is conducted with the aim of designing a promotability model for managers, who are considered to be one of the most valuable and strategic group of human capital in state-owned organizations.
MethodologyAs a mixed research, it was both qualitative and quantitative. In the qualitative part, the statistical population consisted of university professors in the fields of human resource management, organizational behavior management and strategic management, as well as expert managers of governmental organizations. Using the snowball sampling method and based on the principle of theoretical saturation, 16 subjects were selected. The required data in this section were collected by applying semi structured interviews. Interpretive structural method was used for the modeling of managers’ promotion criteria. In this section, the statistical population consisted of managers and experts of governmental organizations in Khoramabad, 24 of whom were selected as a sample through targeted sampling method. Data required for modeling were collected by pairwise comparison questionnaires.
FindingsThe research findings include indicators and components of a model for managers’ promotion. Thus, the model contains 14 indicators which fall into 4 levels.
OriginalityIn addition to reducing the theoretical gap in the field under study, this study has provided a significant contribution and context for other researches to follow and develop it. Also, due to the lack of any similar study in the field, the results of this study, in addition to reducing the existing disagreement regarding promotion indicators, can be an appropriate device to develop strategies focusing on managers in governmental organizations.
Keywords: Promotability of Managers, State-Owned Organizations, Interpretive Structural Approach, Promotion Systems, Khoramabad -
زمینه و هدف
پلیس راهور خدمات متعدد و متنوعی را به شهروندان ارایه می کند که شناسایی عوامل موثر بر ارتقای کیفیت این خدمات و روابط بین آنها می تواند راهنمای عمل مدیران این حوزه قرار گیرد. پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل ساختاری تفسیری پیشایندهای کیفیت خدمات پلیس راهور انجام گرفته است.
روشدر این پژوهش از تکنیک مدل سازی ساختاری تفسیری استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه خبرگان و صاحب نظران در حوزه کیفیت خدمات پلیس راهور بود که تعداد 14 نفر از آنان با روش نمونه گیری هدف مند انتخاب و پرسش نامه ماتریس اثرات متقاطع در اختیار آنان قرار گرفت.
یافته هانتایج نشان داد که یازده عامل در پنج سطح بر کیفیت خدمات پلیس راهور تاثیر دارند. این عوامل عبارت انداز: به کارگیری فناوری های نوین در ارایه خدمات، توانمندسازی نرم و سخت پلیس، ارتباط منسجم بین بخشی در نیروی انتظامی، سرعت در ارایه خدمات، دقت در ارایه خدمات، رفتار متواضعانه در عین اقتدار، شایستگی و مهارت کارکنان، شفافیت در فرآیندهای کاری، قابلیت اعتمادپذیری، سهولت در ارایه خدمات و شرایط محیط کار.
نتیجه گیریبا توجه به عوامل زیربنایی در سطح اول مدل، شایسته است که مدیران پلیس راهور ضمن برقراری ارتباط منسجم با سایر بخش های ناجا، فرآیندهای کاری را شفاف کرده و نسبت به به کارگیری فناوری های نوین در خدمات رسانی به شهروندان اهتمام بیشتری داشته باشند چرا که هر نوع تغییری در این عوامل در کل سیستم اثر گذاشته و درنهایت کیفیت ارایه خدمات را ارتقا می دهد.
کلید واژگان: کیفیت ارائه خدمات, پلیس راهور, رویکرد ساختاری تفسیریObjectiveTraffic Police provides a lot of services to citizens, however, despite many advances in various fields, there is still no comprehensive model for measuring the quality of services of this specialized police. The present study aims to analyze the factors affecting the quality of traffic police services with the ISM approach.
MethodIn this study, interpretive structural modeling was used. Data were collected from experts who were selected through purposive sampling. After identifying the factors influencing the quality of Traffic police services, it was approved by experts.
FindingsThe results of interpretive structural modeling showed that among the 11 factors extracted, coherent inter-sectoral relationship, modest behavior during authority, empowerment, application of new technologies in service delivery, transparency in work processes were highly guided and dependent. This means that any change in them affects the whole system.
ConclusionAn appropriate model for the quality of road services with eleven dimensions including application of new technologies in service delivery, soft and hard police empowerment, coherent inter-departmental communication in the police force, speed in service delivery, accuracy in service delivery, modest behavior while authority, Competence and skills of employees, transparency in work processes, reliability, ease of service delivery and work environment conditions.
Keywords: quality of service delivery, traffic police, ISM approach -
این پژوهش با هدف طراحی الگوی معماری سازمانی در نظام آموزش عالی انجام پذیرفت. پژوهش حاضر بر پایه پژوهشهای آمیخته و به شکل کمی و کیفی در پارادایم قیاسی استقرایی است که از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت و روش آمیخته است. جامعه آماری پژوهش هم در بخش کیفی و هم در بخش کمی شامل خبرگان متشکل از مدیران عالی نظام آموزشی کشور میباشند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و برمبنای اصل کفایت نظری 30 نفر از آنها به عنوان اعضای نمونه انتخاب گردید. ابزارگردآوری دادهها در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساختاریافته است که روایی و پایایی آن به ترتیب با استفاده از روایی محتوا و پایایی درون کدگذار و برون کدگذار تایید شد. از طرفی در بخش کمی از پرسشنامه برای گردآوری دادهها استفاده شد که که روایی و پایایی آن با استفاده از روایی محتوا و آزمون مجدد مورد سنجش قرار گرفت. در بخش کیفی پژوهش دادهها با استفاده از نرم افزار اطلس. تی و رویکرد کدگذاری مورد تحلیل قرار گرفت و شاخصها و مولفههای معماری سازمانی در نظام آموزش عالی به دست آمد. در نهایت در بخش کمی با استفاده از رویکرد ساختاری تفسیری مدل نهایی پژوهش تدوین گردد. یافتهها نشان میدهد که مدل ارایه شده شامل شناسایی 22شاخص معماری سازمانی در نظام آموزش عالی که در پنج سطح و در قالب مدل نهایی تدوین شده است.
کلید واژگان: معماری سازمانی, آموزش مجازی, رویکرد ساختاری تفسیریThis study was conducted with the aim of designing a model of organizational architecture in the higher education system. The present study is based on mixed research and quantitatively and qualitatively in the deductive-inductive paradigm, which is applied in terms of purpose and in terms of nature and method. The statistical population of the study, both in the qualitative and in the quantitative part, includes experts consisting of senior managers of the country's education system who use purposive sampling method and based on the principle of theoretical adequacy, 30 of them are selected as sample members Took. The data collection tool is a semi-structured interview in the qualitative part of the interview, the validity and reliability of which were confirmed by content validity and internal and external coder reliability, respectively. On the other hand, in a small part of the questionnaire was used to collect data, the validity and reliability of which was assessed using content validity and retest. In the qualitative part of data research using Atlas software. The coding approach was analyzed and the indicators and components of organizational architecture in the higher education system were obtained. Finally, in the quantitative part, the final research model should be developed using a structural-interpretive approach. Findings show that the proposed model includes the identification of 22 organizational architecture indicators in the higher education system, which has been developed in five levels and in the form of the final model.
Keywords: Organizational architecture, Virtual education, Structural-Interpretive Approach -
پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل سبک رهبری مغرورانه با استفاده از رویکرد ساختاری تفسیری انجام پذیرفت. این پژوهش بر پایه پژوهش های آمیخته و به صورت کیفی و کمی در پارادایم قیاسی-استقرایی است که از نظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت و روش، توصیفی پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی و کمی را 30 نفر از مدیران عالی و میانی سازمان های دولتی شهرستان خرم آباد تشکیل می دهند که بر اساس روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. در بخش کیفی پژوهش ابزار گردآوری اطلاعات مصاحبه نیمه ساختاریافته است که روایی و پایایی آن با استفاده از ضریب CVR و آزمون کاپای-کوهن مورد آزمون قرار گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کمی نیز پرسشنامه است که روایی و پایایی آن با استفاده از روایی محتوا و آزمون مجدد مورد سنجش قرار گرفت. در بخش کیفی، داده های بدست آمده از مصاحبه با استفاده از نرم افزار Atlas.ti و روش کدگذاری تحلیل شد. و همچنین در بخش کمی پژوهش، با استفاده از نرم افزار Matlab و روش مدل سازی ساختاری تفسیری مدل نهایی پژوهش تدوین و ارایه شده است. نتایج پژوهش دربرگیرنده شاخص ها و مولفه های سبک رهبری مغرورانه و ارایه مدل سبک رهبری مغرورانه در سازمان های دولتی است. به این ترتیب، یافته های پژوهش مشتمل بر شناسایی شانزده شاخص سبک رهبری مغرورانه در چهار سطح (سطح های یکم ، دوم، سوم و چهارم) و در قالب مدل نهایی تشریح شده است.
کلید واژگان: سبک رهبری مغرورانه, رویکرد ساختاری تفسیری, سازمان های دولتیThe aim of this study was to design the model of Hubristic leadership style using an interpretive structural approach. This research is based on mixed research and qualitatively and quantitatively in the deductive-inductive paradigm, which is applied in terms of purpose and descriptive in terms of nature and method. In the qualitative part, the statistical population of the research consists of 30 senior and middle managers of government organizations in Khorramabad city who have been selected based on purposive sampling method. In addition, the statistical population of the research in the quantitative part are the top and middle managers of government organizations whose opinions were evaluated using the structural-interpretive modeling approach. In the qualitative part of the research, the data collection tool is a semi-structured interview whose validity and reliability were tested using CVR coefficient and Kappa-Cohen test. The data collection tool in the quantitative part is a questionnaire whose validity and reliability were assessed using content validity and retest. In the qualitative part, the data obtained from the interview were analyzed using Atlas.ti software and coding method. Also, in the quantitative part of the research, the final research model has been developed and presented using Matlab software and interpretive structural modeling method. The results of the research include the indicators and components of the Hubristic leadership style and present the model of the Hubristic leadership style in government organizations. Thus, the research findings include the identification of sixteen indicators of Hubristic leadership style at four levels (levels one, two, three and four) and are described in the final model
Keywords: Hubristic Leadership Style, Government Organizations, Interpretative Structural Approach -
هدف
تحقیق حاضر با هدف طراحی الگوی رفتارهای مسیر شغلی آینده نگر در صنعت نفت با استفاده از رویکرد ساختاری تفسیری انجام پذیرفت.
روشاین پژوهش، بر پایه ی پژوهش های آمیخته و به صورت کیفی و کمی است که از نظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت و روش، توصیفی پیمایشی است. جامعه ی آماری پژوهش حاضر را شرکت های پیمانکاری نفتی در ایران تشکیل می دهد که 30 نفر از خبرگان آن ها براساس اصل کفایت نظری و با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب به عنوان نمونه ی پژوهش انتخاب شده اند. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی پژوهش، مصاحبه نیمه ساختاریافته و در بخش کمی نیز پرسشنامه است. در بخش کیفی، برای شناسایی عوامل، داده ها و اطلاعات به دست آمده از مصاحبه از طریق نرم افزار اطلس.تی و روش کدگذاری تحلیل شد و مولفه ها و شاخص های رفتارهای مسیر شغلی آینده نگر مشخص شدند. از طرفی در بخش کمی پژوهش، با استفاده از نرم افزار مطلب و روش مدل سازی ساختاری تفسیری، مدل نهایی پژوهش تدوین و ارایه شده است.
یافته هایافته های پژوهش دربرگیرنده ی شاخص ها و مولفه های رفتارهای مسیر شغلی آینده نگر در شرکت های پیمانکاری نفتی است. همچنین نتایج پژوهش در برگیرنده بیست و دو شاخص در پنج سطح و در قالب مدل نهایی تشریح شده است. با بررسی ادبیات و پیشینه ی پژوهش مشخص شد که پژوهشی که مبادرت به ارایه ی مدل رفتارهای مسیر شغلی آینده نگر نموده باشد، وجود ندارد و پژوهش حاضر با ارایه ی مدل رفتارهای مسیر شغلی آینده نگر در صنعت نفت، به این شکاف تحقیقاتی پاسخ داده است.
نتیجه گیریبه کارگیری رفتارهای مسیر شغلی آینده نگر، کارکنان را قادر می سازد تا کاملا آگاهانه و هوشمندانه نیازها و خواسته های بازار کار آینده را پیش بینی نموده و قابلیت ها و توانمندی های خود را برای استفاده ی بهینه از فرصت های پیش رو افزایش دهند.
کلید واژگان: مسیر شغلی, رفتارهای مسیر شغلی آینده نگر, رویکرد ساختاری تفسیری, شرکت های پیمانکاری نفتیPurposeThe present study aims to design proactive career behaviors model in oil industry using ISM approach.
MethodThis research is based on quantitative and qualitative cross-sectional research that is applied in terms of purpose and descriptive survey in terms of nature.The statistical population of the present study consists of Oil Contracting Companies of Iran of which 30 experts have been selected based on the principle of theoretical adequacy and using a targeted sampling method. The information gathering tool in the qualitative research section is semi-structured interview and in the quantitative section the questionnaire is also used. In the qualitative section, the data and information obtained from the interview were analyzed using Atlas-Ti software and the coding method and components and indicators of Proactive Career Behaviors were identified. Also in the quantitative part of the research, the final model of research has been developed and presented using Matlab software and interpretive structural modeling technique.
FindingsThe research findings include indicators and components of Proactive Career Behaviors in oil contracting companies. Also, the research results included twenty-two indicators in five levels and described in the final model. Review of the literature and research background shows that there is no research that has attempted to present a model of proactive career behaviors and the present study has responded to this research gap by presenting a model of proactive career behaviors in the oil industry.
ConclusionApplying proactive career behaviors enables employees to fully consciously and intelligently predict the needs and wants of the future labor market and increase their capabilities and abilities to make the best use of opportunities.
Keywords: Proactive Career Behaviors, Interpretative Structural Approach, Oil Contracting Companies
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.