جستجوی مقالات مرتبط با کلیدواژه "گزارش" در نشریات گروه "پزشکی"
-
زمینه
امروزه طبق آمار خطاهای دارویی در ایران و جهان یکی از شایعترین خطاهای پزشکی محسوب می شوند و با توجه به عوارض ناشی از آن بایستی تدابیری برای آن اتخاذ شود. خطای دارویی می تواند به چندین علت ایجاد شود که در این مقاله مهمترین آنان تعریف و راه حل های پیشگیری ارایه شده است و پیشنهادات مذکور به علت اینکه قابلیت اجرا داشته باشد، متناسب با قوانین نظام حقوق پزشکی ایران و رویه های مرسوم عرصه بهداشت کشور می باشد.
نتیجه گیریدر این مقاله استراتژی پیشگیری از خطای دارویی بر محور چهار گام کاربردی طرح شده است که همه فرآیند های دارو درمانی حتی از مرحله قبل از تجویز و نسخه نویسی (آموزش پزشکان) تا بعد از وقوع این اتفاق یعنی خطای دارویی و مرحله شکایت در دادگاه لحاظ شده است در همین راستا معتقدیم به حداقل رسیدن آمار خطایی دارویی مستلزم هماهنگی و همکاری همه ارگان های کشور است تا در سریع ترین زمان این امر محقق گردد. جدا از همه مباحث تحلیلی و تفسیری این موضوع که تاکنون به کرات توسط پژوهشگران مختلف انجام یافته نیاز به ایده های کاربردی و قابل اجرا بیش از پیش وجود دارد، همچنین این پیشنهادات با در نظر گرفتن الکترونیکی شدن نسخه ها و زمینه های ایجاد خطای دارویی پیش بینی شده است تا امکان پیاده کردن آن درجامعه ایران داشته باشند نه اینکه صرفا جنبه تحلیلی را دارا باشد.
کلید واژگان: خطای دارویی, گزارش, الکترونیکی شدن نسخه نویسی, بارکدخوان, نظارت, داروهای با هشدار بالاBackgroundToday, according to the statistics of medication errors in Iran, they are considered one of the most common medical errors, and due to the complications caused by it, measures should be taken for it. Medication errors can be caused by several reasons, the most important of which in this article are the definitions and prevention solutions, and the aforementioned suggestions are compatible with the laws of Iran’s medical legal system and conventional procedures in the field of health because they are enforceable. It is the country.
ResultsIn this article, the medication error prevention strategy has been proposed based on four practical steps, including all drug treatment processes, even from the pre-prescription and prescription (training of doctors) to after the occurrence of the medication error and the complaint stage in the court. In this regard, we believe that in order to minimize drug error statistics, it requires the coordination and cooperation of all the country’s organs to achieve this as soon as possible, apart from all the analytical and interpretative discussions of this issue, which have been done many times by different researchers, there is a need for practical ideas. And there are more applicable also, these suggestions have been predicted by taking into account the electronicization of prescriptions and the causes of medication errors so that they have the possibility of implementing it in the Iranian society, rather than having only an analytical aspect.
Keywords: Medication error, Report, Electronification drug, Prescription, Barcode reader, Supervision, High alert drugs -
نخستین کنگره بین المللی سلامت برای صلح، به همت همکاران فرهیخته دانشگاه علوم پزشکی شیراز از تاریخ 22 لغایت 25 آبا ن ماه سال 1397 برگزار گردید. بر اساس یک برنامه ریزی هوشمندانه، دانشمندان ایرانی و خارجی در نه پنل، به ارائه نقطه نظرات خود پرداختند. اینجانب افتخار آن را داشتم که در پنل دوم با عنوان "اپیدمیولوژی و صلح از طریق سلامت"، به ارائه نقطه نظرات خود پیرامون "اپیدمیولوژی جنگ در مقابل اپیدمیولوژی صلح" بپردازم.
در این سخنرانی و بر اساس مقالات منتشر شده خود [7-1] به این نکته اشاره کردم که با توجه به اثرات مخرب جنگ و درگیری های نظامی، متاسفانه تعداد مقالات کافی اپیدمیولوژی در این زمینه به رشته تحریر در نیامده است. شاید یکی از دلایل اصلی این امر آن باشد که در سال های اخیر، جنگ و درگیری های نظامی، بیشتر کشورهای با درآمد پایین و متوسط به ویژه در خاورمیانه و آفریقا را درگیر نموده است. این درحالی است که بیش ترین هزینه های نظامی را کشورهای با درآمد بالا نظیر آمریکا و برخی از کشورهای اروپای غربی می پردازند.
بنابراین، جهان نیازمند رشد و توسعه ی شاخه "اپیدمیولوژی جنگ" در میان سایر شاخه های اپیدمیولوژی است. در این شاخه، محققین به دنبال مشخص نمودن اثرات مخرب جنگ و درگیری های نظامی و تاثیر آن بر سلامت مردم هستند. از این رو، دیدگاه پیش رو در مطالعات اپیدمیولوژی جنگ، دیدگاهی منفی است و هدف نهایی چنین مطالعاتی، کنترل جنگ و درگیری های نظامی است. این درحالی است که می توان به شاخه ای جدید از مطالعات اپیدمیولوژی به عنوان"اپیدمیولوژی صلح" نیز توجه نمود. دیدگاه پیش رو در مطالعات اپیدمیولوژی صلح، دیدگاهی مثبت است. هدف نهایی چنین مطالعاتی، تقویت و حمایت از صلح با نشان دادن این نکته است که چگونه صلح می تواند تاثیرات مثبت خود را بر روی سلامت و رشد جوامع در جهان ایفاء نماید.
برگزاری نخستین کنگره بین المللی سلامت برای صلح در شهر مصفای شیراز همراه با ریزش باران الهی پیامی جهانی را به همراه داشت. این پیام به ویژه به هنگام بازدید شرکت کنندگان از مقبره های دو شاعر نامدار و حامی صلح این شهر، یعنی حافظ و سعدی طنین و عمق بیشتری یافت. پیام این کنگره در این نکته مهم خلاصه می گردد که ایرانیان به عنوان یکی از صلح دوست ترین مردم جهان، صدمات بسیار زیادی را از جنگ تحمیلی عراق و تحریم های ناعادلانه قدرت های بزرگ به جان خریده اند. اما این مشکلات، هرگز باعث نشده است که ایرانیان، خوی صلح دوستی خود را به فراموشی بسپارند. نهایت این امر در فیلمی نشان داده شد که از مجروحان شیمیایی جنگ تحمیلی تهیه شده بود، در این فیلم، بانویی به شدت مجروح از سلاح های شیمیایی، آرزوی نابودی این سلاح ها را داشت و اذعان می نمود که حاضر نیست، استفاده چنین سلاح هایی را حتی برای سازندگان و به کاربرندگان آنها تجویز نماید. به گفته سازنده، چند روز پس از تهیه این فیلم، این بانوی بزرگوار بر اثر مواجهه طولانی مدت با عوامل شیمیایی به شهادت رسید، یادش گرامی.کلید واژگان: گزارش, کنگره بین المللی سلامت برای صلح -
پیشزمینه و هدفایمنی بیمار اولویت کار اتاق عمل می باشد. ازآنجایی که باقی ماندن اقلام جراحی و خطاها در مدیریت نمونه های جراحی از موارد مهم به خطر افتادن ایمنی بیماران هستند، پرستاران و تکنولوژیست های اتاق عمل نقش ویژه ای در گزارش خطاهای اتاق عمل دارند. از طرفی مستندسازی نیز از وظایف آن ها است. بنابراین هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر استفاده از دو فرم مستندسازی مراقبت از نمونه های جراحی و شمارش وسایل جراحی بر تعداد خطاهای گزارش شده در اتاق عمل می باشد. .
مواد و روش کار پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی و تک گروهی با طرح قبل و بعد است و جامعه پژوهش را کلیه پرستاران و تکنولوژیست های شاغل در این اتاق عمل ها تشکیل دادند. به روش سرشماری، 65 نفر از پرستاران و تکنولوژیست های دارای معیارهای ورود وارد پژوهش شدند. ابزار جمع آوری داده ها یک پرسشنامه گزارش خطای محقق ساخته بود. در طول دوره مداخله، دو فرم مستندسازی شمارش اقلام جراحی و مراقبت از نمونه های جراحی تکمیل شد. پرسشنامه گزارش خطا قبل و بعد از مداخله توزیع شد. آنالیز آماری با آمار توصیفی و آزمون مک نمار در نرم افزار SPSS20 انجام شد (05/0 P <).یافته هانتایج مطالعه نشان داد که تعداد خطاهای گزارش نشده بعد از مداخله به طور معنی داری کاهش یافت، اما تعداد گزارش شفاهی خطا قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی داری نداشت و تعداد خطاهای گزارش شده به صورت کتبی در مورد شمارش اقلام جراحی به طور معنی داری افزایش یافته بود.نتیجه گیریاستفاده از فرم های مستندسازی مناسب می تواند پرستاران و تکنولوژیست های جراحی را به گزارش خطاها تشویق نماید و در نتیجه ایمنی بیمار را افزایش دهد.کلید واژگان: مستندسازی, شمارش, جراحی, مراقبت نمونه, خطا, گزارش, اتاق عملBackground & AimsPatient safety is the priority of the operating room. Since retained surgical items and specimen management errors are the most important safety issues, operating room nurses and technologist are in a unique position to report the errors that occur in the OR. On the other hand, documentation is also the task of these personnel, so the aim of present study is to determine the effect of counting surgical items and specimen care documentation forms on the number of reported errors.Materials & MethodsA semi-experimental, single-group and pre-post design was conducted. Sampling was done by census and 65 technologists and nurses met the study inclusion criteria. The data collection tool was an error reporting questionnaire. During intervention documentation of the intraoperative care was performed for two months and the error reporting questionnaire was distributed before and after intervention period.ResultsThe frequency of unreported errors after the intervention was significantly decreased but the frequency of oral reported errors were not significantly different between before and after the intervention, and the frequency of counting surgical items written errors after the intervention was significantly increased.ConclusionUsing appropriate documentation can encourage OR nurses and technologists to report errors and increase patient safety.Keywords: Documentation, Surgery, Count, Specimen handling, Error, Reporting, Operating Room -
مقدمهشهرستان زابل واقع دراستان سیستان و بلوچستان بیشترین میزان بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در ایران را دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی و گزارشی از موارد بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو در این منطقه انجام گرفت.
روش پژوهش:این مطالعه شامل بررسی و تحلیل پرونده 99 بیماری بود که در بیمارستانهای شهرستان زابل از ابتدای سال 88 تا پایان سال 92(5سال) بستری شده بودند. اطلاعات مورد نیاز از پرونده های بیماران استخراج گردید. برای توصیف داده ها از توزیع فراوانی، شاخص های مرکزی و پراکندگی و برای تحلیل داده ها از آزمون های من -ویتنی و کای اسکوئر استفاده شد.یافته هابیشترین وقوع بیماری در گروه سنی 15 تا 45 سال (7/69 درصد) بود. سه گروه شغلی زنان خانه دار (2/21 درصد)، دامداران ( 2/17درصد) و کارگران ( 2/15 درصد) دارای بیشترین فراوانی بودند. حدود 40 درصد از موارد بیماری در شهر و بقیه موارد آن در منطقه روستایی اتفاق افتاده بود. بین گروه سنی و سرانجام بیماری ارتباط معناداری مشاهده شد (05/0P<). علاوه بر این مدت زمان بین بروز اولین علائم تا تشخیص، در بیمارانی که بهبود یافته اند کمتر از افراد فوت شده بوده (5 در مقابل 7 روز) هرچند این تفاوت از لحاظ آماری معنادار نبود.نتیجه گیریبا توجه به وقوع بیماری در همه گروه های سنی و جنسی، یک برنامه آموزشی جامع برای آموزش همه مردم در زمینه علائم بیماری، راه های انتقال و پیشگیری، همراه با تقویت سیستم مراقبت بهداشتی به خصوص در مراکز شهری باید به عنوان یک اولویت های بهداشتی در منطقه در نظر گرفته شود.کلید واژگان: تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو, گزارش, زابلBackgroundZabol district has the highest occurence of Crimean-Congo hemorrhagic fever virus (CCHF) in Iran. Therefore¡ this study aimed to identify Report of CCHF in this district.
Patients andMethodsThe present study included a total of 99 patients who were admitted in Zabol hospitals area during a period of 5 years. The required information extracted from the profiles of patients. Data described using frequency distribution and central and dispersion indicators. Man - Whitney and chi-square tests were used to analyze data.ResultsThe highest proportion of disease occurred in the age group of 15 to 45 years (69.7%). In terms of the occupation¡ housewives (21.2%)¡ cattle breeders (17.2%) and labors (15.2%) were ranked as the three job groups with the highest frequency. Approximately¡ 40% of cases occurred in urban and remaining in rural areas. There was a significant relationship between the age group and disease outcome (PConclusionsaccording to diseases occurence in all age groups and sexes¡ a comprehensive educational program to educate all people regarding symptoms¡ transmission and prevention routes¡ along with enhancing health surveillance system especially in urban centers should be considered as health priorities in the region.Keywords: Crimean, Congo hemorrhagic Fever, Report, Zabol -
نشریه پرستاری ایران، پیاپی 97 (دی 1394)، صص 56 -65زمینه و هدفوقوع خطا در کار بالینی غیر قابل اجتناب است اما می توان آن را از نظر میزان و شدت به حداقل رساند. تاثیر ثبت موارد خطا و گزارش به موقع بر پیشگیری از آن و افزایش ایمنی بیمار، از اهمیت زیادی برخوردار است. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین موانع گزارش خطا و راهکارهای کاهش آن در پرستاران بیمارستان های تامین اجتمایی استان کرمان انجام گردید.روش بررسیاین پژوهش یک مطالعه ی مقطعی توصیفی است. در این مطالعه از پرسشنامه ی 20 سوالی موانع گزارش خطا مردانی و شهرکی واحد، پس از کسب روایی و پایایی مناسب استفاده شد. جامعه آماری پژوهش حاضر پرستاران (233 نفر) بودند که با استفاده از روش سرشماری انتخاب شدند. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (فراوانی و شاخص های مرکزی) و استنباطی (آزمون t، تحلیل واریانس یکراهه و ضریب همبستگی پیرسون) استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد. همچنین برای دریافت راهکارهای کاهش موانع، از تحلیل محتوای متن سوالات باز استفاده شد.یافته هامیانگین نمره ی موانع گزارش خطا در سطح متوسط (13 ± 69) بدست آمد. نگرانی از زدن برچسب بی لیاقتی به پرستار، تاثیر خطا در نمره ی ارزشیابی سالانه، نگرانی از انتشار خبر و وجود مسائل و پیگردهای قانونی از بیشترین موارد موانع گزارش خطا بودند. از راهکارهای مشترک و اصلی رفع موانع، ایجاد فضای امن و دوستانه برای گزارش دهی، فرایند مدیریت و پیشگیری از خطا بود.
نتیجه گیری کلی: ترس از پیامدهای گزارش دهی، از مهمترین موانع در گزارش دهی اشتباهات بود. از آنجا که گزارش دهی خطا همچنان با موانع جدی مدیریتی روبروست. لذا مسئولین سیستم های بهداشتی درمانی، بایستی ضمن مدیریت فرایندهای تاثیرگذار در بروز و گزارش اشتباهات پرستاری، بر شناسایی راهکارهای کاهش اشتباهات، از جمله ارتقاء جو سازمانی و امنیت شغلی کارکنان پرستاری، تمرکز داشته باشند.کلید واژگان: موانع, گزارش, خطای پرستاری, پرستاران, بیمارستانBackground and AimsErrors are unavoidable in clinical practice, but it can be minimized in terms of frequency and intensity. Reporting the errors is so important and effectively avoids future errors that may cause patients harm. This study was conducted to identify barriers of error reporting by nurses and preventive strategies in social security hospitals in Kerman, Iran.
Material &MethodsIn this cross-sectional study, the instrument was questionnaire of barriers to self- reporting errors that was made by Mardani and shahraki vahed (2009). The study population consisted of all nurses of Social Security Hospitals in Kerman (233) who were selected using census method. To analyze the information, descriptive statistics, test t, ANOVA and Pearson correlation coefficient were applied by use of SPSS v.16 software. Answers to open-ended questions on preventive strategies were categorised into themes using content analysis aproach.ResultsAverage score of barriers to error reporting was moderate (69 ±13). Fear of stigma, the effect of errors on the employee annual evaluation, news release and legal consequences were the most common barriers of error reporting by nurses. The main strategies to remove the barriers of error reporting were creating a safe and friendly environment for reporting, management process and error prevention.ConclusionFear from the consequences of reporting errors was the major obstacles in reporting errors. Since error management still faces serious obstacles, so health authorities and managers should focus on the processes influencing nursing errors and identify ways to reduce errors including enhancing the organizational climate and job security of nursing staff.Keywords: Barriers, Report, Nursing Errors, Nurses, Hospital -
زمینه و هدفدریافت خدمات مراقبتی مناسب و ایمن از حقوق اولیه بیماران و از وظایف اصلی سیستم ارایه خدمات سلامت محسوب می گردد. نقش گزارش خطا در کاهش وقوع آن در آینده انکارناپذیر می باشد. بنابراین شناسایی موانع گزارش خطا از اهمیت خاصی برخوردار است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین جو ایمنی و موانع گزارش خطا در خدمات مراقبتی پرستاران بیمارستان های تامین اجتماعی استان کرمان انجام شد.مواد و روش هاپژوهش مقطعی حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بود و جامعه مورد مطالعه آن را پرستاران بیمارستان های تامین اجتماعی استان کرمان در سال 1392 تشکیل دادند. نمونه گیری به روش سرشماری از پرستاران بیمارستان های تامین اجتماعی کرمان صورت گرفت (233 نفر). از پرسش نامه های جو ایمنی بیمار و موانع گزارش خطا پس از کسب روایی و پایایی مناسب، استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS نسخه 16 و با استفاده از جداول توزیع فراوانی و شاخص های مرکزی توصیف گردید. جهت دستیابی به اهداف، آزمون های پارامتریک تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون مورد استفاده قرار گرفت.یافته هامیانگین و انحراف معیار نمره جو ایمنی برابر با 10 ± 66 و میانگین و انحراف معیار نمره موانع گزارش خطا نیز برابر با 13 ± 69 و هر دو در سطح متوسط بودند. بین نمره جو ایمنی بیمار و موانع گزارش خطا ارتباط آماری معکوس و معنی داری وجود داشت (020/0 > P، 15/0- = r).نتیجه گیریبر اساس نتایج، نمره جو ایمنی و موانع گزارش خطا در سطح متوسط برآورد شد. با توجه به ارتباط معکوس بین جو ایمنی و موانع گزارش خطا، می توان دریافت که مهم ترین گام در رفع موانع گزارش خطا، ایجاد فضایی است که در آن هر یک از کارکنان پرستاری به صورت داوطلبانه خطای خود و دلیل وقوع آن را به سایر اعضای تیم درمان بیان کنند.
کلید واژگان: ایمنی بیمار, موانع, گزارش, خطا, پرستاران, بیمارستانBackground And ObjectiveThe receipt of appropriate and safe health care is of the basic rights of patiants and its provision is the main task of the health care delivery system. The role of error reporting in the reduction of future occurrence of that error is undeniable. Therefore, the removal of barriers to error reporting has particular importance. The present study aimed to investigate the association between patient safety climate and barriers to reporting of nursing error in Social Security Hospitals in Kerman province, Iran.Materials And MethodThis was a cross-sectional, descriptive-correlative study. The study population consisted of all nurses of Social Security Hospitals in Kerman in 2014. Sampling was performed using the census method (n = 233). The Patient Safety Climate Questionnaire and Barriers to Nursing Error Reporting Questionnaire were used after obtaining satisfactory reliability and validity. Data were analyzed using SPSS software version 16 and frequency distribution tables and central indices. To achieve goals, the parametric test of t-test, one way ANOVA, and Pearson correlation coefficient were used.ResultsThe mean and standard deviations of the safety climate score (66 ± 10) and the barriers to nursing error reporting score (69 ± 13) were obtained: both were at a medium level. A significant inverse relationship was observed between patient safety climate and barriers to error reporting (P < 0.020) (r = -0.15).ConclusionBased on the results, the error reporting barriers and safety climate scores were at an average level. Given the inverse relationship between safety climate and barriers to reporting error, it can be concluded that the most important step toward removing barriers is creating an atmosphere in which each of the nursing staff voluntarily reports her/his error and its causes to other members of the treatment team.Keywords: Patient safety, error, reporting, barriers, nurses, hospital -
تمام علم پزشکی وابسته به گزارش واضح کارآزمایی های بالینی می باشد. کارآزمایی هایی که از روش اجرای مناسبی برخوردار نیستند، ممکن است نتایج مخدوشی را به همراه داشته باشند و خصوصا موجب گزارش اغراق آمیز از اثرات درمانی شوند.گزارش دهی هر چه بهتر کارآزمایی های بالینی ضروری می باشد. خوشبختانه بیانیه کانسورت در این امر بسیار کمک کننده می-باشد. چک لیست کانسورت حاوی یک لیست از اطلاعاتی است که باید در گزارش مطالعات کارآزمایی تصادفی ذکر شوند. این چک لیست تحت عنوان شش قسمت کلی مورد بحث قرار می گیردکه عبارتند از: عنوان و خلاصه، مقدمه، روش اجرا، نتایج، بحث و سایر اطلاعات. با توجه به استقبال گسترده مجلات معتبر از بیانیه کانسورت ضروری است که نویسندگان، داوران و خوانندگان مجلات داخلی نیز به منظور کاربرد صحیح و درک مشترک از چگونگی گزارش استاندارد کارآزمایی های بالینی، بیش ازپیش با مفاد این بیانیه آشنایی کاملی پیدا نمایند. در این مقاله تلاش شده است قسمت های مختلف بیانیه کانسورت مورد بحث قرار بگیرد.
کلید واژگان: کانسورت, کارآزمایی های بالینی تصادفی, گزارشThe whole of medicine depends on the transparent reporting of clinical trials. Trials with inadequate methods are associated with bias, especially exaggerated treatment effects. Better reporting of clinical trials is essential. Fortunately, consort statement is a very helpful instrument in this field. Consort check List contains a list of information items that must be included in randomized trial reporting. This check list is discussed under six sections, including: title and abstract, introduction, methods, results, discussion, and other information. Considering to the widely utilization of the consort statement by valid journals, it is essential that authors, reviewers and readers of internal journals get familiar with the provisions of this declaration, and understand how to correctly use this standardized reporting checklist for the clinical trials. The purpose of this paper is to introduce the consort statement and have some discussion about it.Keywords: Consort, Randomized Controlled Trials, Report -
در مطالعات مربوط به دقت آزمون های تشخیصی، معمولا نتایج یک آزمون تشخیصی جدید یا آزمون نشانگر (Index test) با نتایج آزمون استاندارد مرجع (Reference standard test) که بر روی تعداد مشابهی از بیماران به عمل آمده است، مقایسه می گردد. آزمون استاندارد مرجع، بهترین روش موجود برای مشخص کردن حضور یا عدم حضور «بیماری» یا «وضعیت مورد بررسی» در بین افراد می باشد و با مقایسه نتایج آزمون نشانگر با نتایج آزمون استاندارد مرجع، مشخص خواهد شد که آزمون نشانگر تا چه اندازه در تشخیص صحیح بیماری یا وضعیت مورد بررسی موفق بوده است [1]. لازم به توضیح است که واژه آزمون دربرگیرنده انواع آزمون های آزمایشگاهی (Laboratory tests)، آزمون های پاتولوژی (Pathology tests)، آزمون های عملکردی (Function tests)، آزمون های تصویربرداری(Imaging tests)، سنجش ها فیزیکی (Physical examinations) و موضوعاتی از این دست می باشد. بنابراین، مطالعات مربوط به دقت آزمون های تشخیصی از اهمیت شایان توجهی در سلامت افراد یک جامعه برخوردار بوده و از همین رو، طراحی و گزارش صحیح و استاندارد این مطالعات نیز از اهمیت حیاتی برخوردار می باشد [1].
این ضرورت، گروهی از دانشمندان را بر آن داشت تا در سال 2003 میلادی نتایج بحث و گفتگوی خود پیرامون چگونگی گزارش صحیح مطالعات مربوط به دقت آزمون های تشخیصی را منتشر نمایند. آنها برای نام گذاری نتیجه کار خود از عنوان بیانیه استارد (STARD statement) استفاده کردند. حروف استارد از واژگان (Standard for Reporting of Diagnostic Accuracy) اقتباس شده است. بررسی وب سایت این بیانیه (http://www.stard-statement.org/) نشان می دهد که بیانیه استارد دارای یک چک لیست 25 گزینه ای است که در آن به چگونگی نگارش دقیق و صحیح عنوان، خلاصه، کلیه واژه ها، مقدمه، مواد و روش ها، نتایج و بحث اشاره شده است. این بیانیه همچنین دارای یک فلودیاگرام (Flow diagram) است که در آن چگونگی ارائه نتایج آزمون شاخص و مقایسه آن با نتایج آزمون استاندارد مرجع به تصویر کشیده شده است [1].
متاسفانه نتایج یک مطالعه به عمل آمده در سال 2008 میلادی نشان می دهد که انتشار و تایید این بیانیه توسط مجلات علوم پزشکی، تاثیر مثبت و معنی داری بر چگونگی گزارش مطالعات مربوط به دقت آزمون های تشخیصی ایفاء نکرده است [2]. این نکته ممکن است بیانگر آن باشد که نویسندگان، داوران و خوانندگان مجلات علوم پزشکی از آشنایی کافی با این بیانیه و چگونگی کاربرد آن برخوردار نمی باشند. از همین رو، سخن سردبیری شماره حاضر به این امر مهم اختصاص داده شد تا همکاران فرهیخته مجله دانشگاه با همت والا، زمینه آشنایی هرچه بیشتر خود با مفاد این بیانیه را فراهم آورند.
کلید واژگان: گزارش, دقت در آزمون های تشخیصی, مطالعه
- نتایج بر اساس تاریخ انتشار مرتب شدهاند.
- کلیدواژه مورد نظر شما تنها در فیلد کلیدواژگان مقالات جستجو شدهاست. به منظور حذف نتایج غیر مرتبط، جستجو تنها در مقالات مجلاتی انجام شده که با مجله ماخذ هم موضوع هستند.
- در صورتی که میخواهید جستجو را در همه موضوعات و با شرایط دیگر تکرار کنید به صفحه جستجوی پیشرفته مجلات مراجعه کنید.