پاکسازی توکسین قارچ زیرالنون از شیرابه شکمبه گاو توسط ترکیبات فیتوشیمیایی Zataria multiflora

پیام:
نوع مقاله:
مقاله پژوهشی/اصیل (دارای رتبه معتبر)
چکیده:

پیشینه: زیرالنون (ZEA) که از رایج ترین مایکوتوکسین های دانه گندم و ذرت است، باعث مسمومیت حاد و مزمن در دام، طیور و آبزیان می شود. در میان جاذب های تجاری توکسین، فقط تعداد کمی از کربن های فعال توانایی جذب زیرالنون دارند، با این وجود آن ها به عنوان یک افزودنی مناسب در صنایع خوراک دام در نظر گرفته نمی شوند.

هدف

این مطالعه با هدف غربالگری و شناسایی ترکیبات گیاه Zataria multiflora (آویشن شیرازی) تخریب کننده زیرالنون در شیرابه شکمبه گاو انجام شد.

روش کار

اسانس و عصاره های مختلف  (ان-هگزانی، اتیل استاتی و متانولی) اندام هوایی آویشن شیرازی (در سه غلظت 5/0، 1، و 2 میلی گرم در میلی لیتر) جهت کاهش میزان زیرالنون (2 میکروگرم در میلی لیتر) در شیرابه شکمبه گاو پایش شدند. محتوای زیرالنون توسط کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا دارای ردیاب فلورسانس (HPLC-FLD) مورد بررسی قرار گرفت. ترکیبات فیتوشیمیایی مسیول پاکسازی زیرالنون، از طریق پروفایل فعالیت مبتنی بر HPLC مکان یابی شدند و سپس توسط طیف سنجی جرمی LC-MS شناسایی شدند.

نتایج

عصاره های ان-هگزانی و متانولی Z. multiflora به میزان قابل توجهی (78%-63) زیرالنون شیرابه شکمبه را کاهش دادند. با توجه به پروفایل فعالیت Z. multiflora مبتنی بر HPLC و تجزیه و تحلیل طیف سنجی جرمی، دو ترکیب تری ترپن شامل اورسولیک اسید و اولیانولیک اسید به عنوان عوامل تخریب کننده زیرالنون شناسایی شدند.

نتیجه گیری: 

گیاه Z. multiflora می تواند به عنوان منبع گیاهی جدید برای تجزیه زیرالنون توصیه شود و اورسولیک اسید و اولیانولیک اسید به عنوان ترکیبات فیتوشیمیایی جدید برای تخریب زیرالنون معرفی می شوند.

زبان:
انگلیسی
صفحات:
302 تا 309
لینک کوتاه:
https://www.magiran.com/p2534158